Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
krypton
senior tag
-
meh16
csendes tag
piadex2:Frissítsd az alaplapod bios-át,amit a gyártód oldalán megtalálsz.Aztán kapcsold ki a C1-et.
-
meh16
csendes tag
240FSB-vel lazán kell mennie,feszültséghez ne nyúlj!
Lesd meg aztán írjál,hogy mivan. -
zoo8800
veterán
válasz
piadex2 #8795 üzenetére
energiatakarékos funkció, amint kicsit leterheled a gépet, azonnal 12,5 lesz a szorzó.
csak 1 proci van a gépedbe, nem?
1 procid van, az két magos, azok közt nem tudsz váltogatni
(#8792) krypton
simán menni fog, még gyári hűtéssel is. Tartsd 70 fok alatt, de úgyis alatta fog maradni... -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Ez imént mondtam, hogy a biosom nem az alap (12,5x200) járaton ment, hanem alatta. Jött a tipp, hogy állítsam be kézzel. Megtörtént, és a gép indulásakor szépen ki is írja, hogy 2,5GHz. A baj csak az, hogy a "rendszer/általános" rész ezt mutatja (messze 2,5GHz alatt):
És a cpu-z is ezt adja:
Ráadásul, a cpu-z ugyan azt írja, hogy két magos a cpu-m, de nem enged közöttük nézelődni/váltogatni (inaktív a "selection" mezője).Segítség!
piadex2
-
meh16
csendes tag
Könnyedén,bár nem árt rá egy normális hűtés,meg egy jól szellőző ház.
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Alapfeszültségen gyári hűtéssel 3Ghzig túltudom hajtani (tűrhető hőmérséklet mellett)?
Üdv krypton
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy van egy gigabyte ga-g31m-es2c alaplapom, és a benne lévő cpu (e5200) 2,5 GHz helyett 1,8-on fut?
A 2x2 GB ram van 800MHz-en a rendszerben.
Előre is kösz a segítséget:piadex2
-
meh16
csendes tag
Szia!
Először sztem hagyd alapfeszen és próbáld meg a 266×11.5-et.
Így pont betudod lőni a ramokat 800-ra.
Ha ez megy akkor szép lassan emeld a feszt+meg az fsb-t . . -
Üdv! Segítségre lenne szükségem! Adott egy P43-DS3L + E5200 Vid: 1.22xxV, ezt akjarom felhúzni olyan 1GHz-vel, de akármire állítom a cuccot nem indul el, de tényleg. Ram A-data 800-as teljesen átlagos. Mégis hogyan kezdjek neki, fesz egyebek. Köszönöm!
-
Tuja1
aktív tag
akit érdekel élőben a liverpool debrecen meccs annak itt az online stream : http://www.atdhe.net/9233/watch-liverpool-vs-debrecen
-
sp@rtan
senior tag
Honnan tudhatom meg, hogy az E5200-am R0 vagy M0?
Mod: megvan
cpu-z
-
Chaser
legenda
Annyi procit néztem már, hogy van némi tapasztalatom. Ezek az R0 magok iszonyat szórnak, 1.2875-ös VID-nél gondolnád hogy 0.926-ig alul lehet feszelni? Az összes R0 proci ment 1V alatt, a legkisebb VID is 1.2V. 3.5G felett a legtöbben hirtelen veszik el az erreje, VID-től függetlenül, némelyeknek ott jn meg, szintén VID-től függetlenül.
nTom :
zoo8800: Ő csak olyat kért, ami max 1.2V@3.5G, tovább nem is néztem. Ezt belőttem, ment, ok. Láttam valami 1.5V@4G-s procit nézeget, hát 1.25V@4G-s procija lett helyette
Old Tata: Milyen lapod van? Amúgy ha nem kell a VT érdemes, ez már 45nm, cache ugyanaz, FSB-ben valszeg kicsit kevesebbet tudna, de nem nagy érvágás. Eladod, pár k-t hozzácsapsz és van egy 5200-d.
-
meh16
csendes tag
Hát ha a lapod nem engedi húzni az E6300,ast akkor igen érdemes,egyébként az 6300 iszonyat jól tuningolható.
Milyen Vga-t kellene kihajtani? -
Old Tata
csendes tag
Hello!
Érdemes lecserélnem az E6300-as procim erre?(Kb 2 éves 1.83-as)
Sajos amiben lapban használom nem nagyon húzható.
Ehez viszont volna lapom ami tuningbarátabb.Köszi.
-
meh16
csendes tag
Inkább úgy mondanám,hogy az se jó ha túl alacsony a Vid,meg az se jó ha túl nagy
-
meh16
csendes tag
Am hogy vágtátok haza a prockót?
Fpo-t nem tudsz mondani? -
meh16
csendes tag
E2140?
Nem az ami meghalt,mert az elég durva darab volt . . .
Végül mi lett vele? -
meh16
csendes tag
Az FSBt-se bírja legalábbis az én lapomban . .
Úgy volt,hogy megnézzük ma egyik srácnál mit tud. Asus p5k premium lapja van,de sajnos nem értem rá,jövőhéten meglátjuk mit tud. -
Chaser
legenda
válasz
L OuiSe #8747 üzenetére
Jó ez
A mostanim is majdnem ennyin megy 3720-at, 1.28V-on.
Bagira01: Grat, lesz még jobb is
Mad_001 : A gyári hűtő alapból pasztázott. Nem kell venni rá, ha nem mozog jól van rajta, viszont lehet nagyon eltér a síktól a cpu kupakja, vagy esetleg a borda alja és nem illeszkednek rendesen.
meh16: Az tényleg tré
-
meh16
csendes tag
Hát az enyém rosszabb mint a tiéd . .
Nekem 1,375V on se volt stabil a 3500mhz
Tovább nem is néztem . . .
Én is váltani fogok valószínű R0-ra. -
kriszbon
őstag
Igen úgy van, én az előbb a kicsit jobb procikat vettem alapul. Tehát akkor olyan mint az enyém Bios 1.293 kell a 3.3-hoz, de ennyi elég a 3.4-hez is, 3,55-höz már 1.325 kell neki. Sajnos nem mindegyik annyira jó az M0-ás procikból
Én is elgondolkodtam már hogy lecserélem R0-ra, mert unatkozom hogy tudom a végét, de aztán elvetettem az ötletet
Majd kinézek valami más procit
Mod: Amúgy 3.5-ön elég sok kártyához megfelelő ez még! -
meh16
csendes tag
Nem ez felejtős néztem 3.2,3.3 hoz 1,296V kell neki ami elég tré . .
-
meh16
csendes tag
Mad_001: Nézd meg a lapod hátulján,hogy kijött-e mind a 4 pöcök rendesen,de valszeg jól van rajta.A gyári coolernél nem sokat számít egyébként a paszta.
-
Mad_001
csendes tag
Ez mind rendben van amit írtál
De a procit bekentem szépen, mind a négy sarka be van akadva a hűtő rögzítőjének, még úgy raktam rá amikor nem volt beleszerelve a lap a házba... ennél többet én nem tudtam ügyködni vele. A papírján még az se volt rajt, hogy kéne kenni rá vmit, úgyhogy az aki semmit nem konyít a dologhoz, akkor az úgy rakja össze paszta nélkül akkor milyen hatásfokot fog produkálni? De alapon olyan 26-32 fokon ment még az eredeti 1800Mhz beállítással úgyhogy sztem ez ilyen... Vagy vmi tanács hogy mi az hogy nincs rajta jól ? Esetleg mit nézzek meg ?
-
Lacpac
őstag
Szerintem semmi baj nincs a lapommal, (Gigabyte GA-965P-S3) 500-as fsb fölött is járt már egy e6400-al, a feszt is viszonylag jól tartja.
Az hogy nem mai konstrukció... nem igazán érdekel, 775-ben már úgy sem szabad gondolkodni.
Lecserélve akkor lesz, ha beadja a kulcsot. -
Chaser
legenda
Ez van ha az ember nem vesz normális lapot, az én kis fostalicskám R0 6300-ast is alapból kezelte, még februári bios-sal, és kezeli az e3200-t is
EarL 007 : Detto
Mad_001: Gyári hűtővel is soknak tűnik, 9x333-on tesztelem az enyémet, 7700cu van rajta, ventinek csak a tetejére rádobva egy 12-es AC 1000 rpm-en és 38 fok a proci loadon. Nézd meg azt a hűtőt jól van-e a cpu-n. Pasztából titan nanogrees-t vegyél ha nem olyan van, olcsó és qrva jó.
Táp ügyben rossz nyomon jársz, ha nagyobbat teszel bele attól nem fogyaszt többet a gép. Ami nagyon számít a hatásfok. Legalább 80+ jelölésű tápot vegyél, ha nem éred be a 350 PNF-fel -annak talán egyetlen hibája, hogy viszonylag alacsony a hatásfoka, kb 75%-, akkor FSP everest 400-at vegyél, 12-13k, 80+ -már 20% terhelésnél is legalább 80% a hatásfok, de ahogy én méregettem már 10-nél is-, moduláris, fölösleges kábeleket leveheted, halk minőségi venti, ennyiért ajándék. -
serito
senior tag
Hali!
E5200 és Asus commando párosításnak mi lehet a vége? Eddig 348Mhz volt max FSB de fölé az istennek sem megy. Ez lehet a lap vége?
THX
-
-
Mad_001
csendes tag
válasz
Brutális eb #8726 üzenetére
Ja sztem is az lesz, hogy ha már szánok pénzt a tápra akkor veszek egy értelmesebbet meg vmi nagyobbat hogy bírja ha esetleg több dolog lesz még a gépbe vagy vmi újítás. Bár a villanyszámlánk így is az égben jár a gép meg éjjel nappal megy mert ugye az arányt tartani kell a torrent oldalakon
Úgyhogy ha a mostani kis 300W táp helyére berakok egy ilyen monstrumot meg még a gépbe egy két dolgot akkor lesz ám itt áramfelvétel
-
Mad_001
csendes tag
válasz
#19617792 #8724 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget! Akkor ezek szerint minél nagyobb az FSB annál fürgébb a proci. Én most akkor egyenlőre hagyom ezen a 2750 11*250 értéken és majd ha lesz bele 3D akkor feljebb rakom 3000re. A ramoknak az időzítését még nem néztem meg, hogy hol tudom állítgatni, ma már nem is állok neki majd talán holnap. Ha megcsinálom mennyire fognak melegedni ? Érdemes átbirizgálnom ? Gondolom ezekbe a ramokba nincs hőmérséklet jelző
Meg majd vmi teszteket is kipróbálok hogy milyen pontokat értem el az eredeti 1800Mhz meg a mostani közt. Illetve az alap PCIe beállítások óta mert most 100Mhz-n van nem tudom hogy ez most dobott e a dolgon.
Chaser:
A processzort iponról rendeltem:
Intel Pentium E5300 DualCore 2,6Ghz BOX
Tehát az az inteles hűtő van rajta amit adnak mindegyikhez, meg volt itthon titan ezüst paszta azzal kentem be. Még jópár éve kaptam vmi jobb hűtőhöz aztán azóta azzal szoktam kenegetni a gépeimde gondolom nem veszít a hővezető képességéből mivel be volt zárva. Úgyhogy ennyi a hűtés a gépbe. Most 58C fölé nem ment Orthossal ezen a 2750Mhz-n viszont 3000ren olyan 62körül mozgott. Mondjuk efölé az érték fölé nem akarom húzni ezt a 60 körüli hőmérsékletet meg bírnia kell nem ?
-
Chaser
legenda
válasz
#19617792 #8730 üzenetére
Rájöttem közben, de thx a kiigazítást
Hogy ne csak offoljunk, 7x350-en hajtom a kicsit 0.928V-on, ugyanúgy stabil mint 12.5x200-on ennyi feszen. 4G sajnos 1.35 alatt nem stabil prime alatt, winnek amúgy semi gondja vele, de többet nem adok neki, kb 1.344V@3.9G a stabil, azért nem rossz az se
Zeratul: Erről van szó
Gyenge hatásfokú tápnál meg a konnektorból is többet húz ki a gép, sokat használt gépnél 1általán nem kifizetődő.
-
Chaser
legenda
válasz
belaazallat #8728 üzenetére
Napi szinten elég sokat használom melóhelyen a specifikáció szót, röviden ezért specnek hívom, a csajok specinek...
-
Chaser
legenda
válasz
Brutális eb #8726 üzenetére
Biztos nálam véletlenül elégedett meg a 4830 5200-vel meg a sallangokkal full stressz alatt 170W-tal konnektorból...nincs azzal baj ha nem értesz valamihez, de akkor ne csinálj úgy mintha értenél
szerk: Szted a vga gyártók mért írnak nagy tápot? Mert tisztában vannak vele, hogy sok a gagyi gyártó, amik a rájuk specek felét se tudják.
-
Brutális eb
addikt
-
törölt tag
válasz
Mad_001 #8722 üzenetére
A proci feszültségét hayghatod azon, amin van, de megnézheted úgyis, hogy Normalra állítod, ekkor ugyanazt a feszt kapja terheléskor, mint eddig, de üresjáratban csökkenti azt, hogy kevésbé melegedjen.
Orthossal is tesztelheted, de ahhoz, hogy az Orthos teszt igazán jó legyen, ahhoz sokat kell futnia, van rövidebb (és sokak szerint - szerintem is - hatékonyabb) megoldás, a LinX, ha ezzel magasabb hőfokot ér el, az annyit jelent, hogy jobban terheli a procit. Ha "All"-ra állítod a progit, akkor max terhelést kap a proci.
Orthos, Prime azért ír 3250-et, mert a legmagasabb szorzóval számolnak.
A procid E5300-as, annak pedig max 13-as szorzója van, így nem tudsz 14-eset beállítani, tehát 14x200 nem fog menni.
Légyszi töltsd ki az adatlapodon a cuccok részt, mert többet tudunk segíteni, ha látjuk mid van.
A RAM-ok, ha 800 MHz-esek, akkor nyugodtan beállíthatsz nekik 5-5-5-15-ös időzítéseket. Ez kicsit javít a teljesítményen.
Ha a szorzó és FSB marad minden okés, a procinak nem lesz baja, bírni fogja.
Ha ez megvan, akkor akár feljebb is mehetsz, ha gondolod. 266-os FSB, vagy 300-as FSB, stb. amit bír a proci. Alapfeszültségen kb 3,5 és 3,6 GHz között van a végük.
Nekem alapfeszen 10x360 (3600) és 9x380 (3420) jött össze, több nem sajnos, mert 380-nál nagyobb FSB-t nem akarja (vagy csak nem sikerült jól beállítani), 3,6 GHz-nél nagyobb órajelhez meg plusz fesz kell és én arra voltam leginkább kíváncsi, hogy alapfeszültségen mit tud az enyém.
Remélem tudtam segíteni!Más: Lehet egy proci 380 körül FSB wallos? 385-öt próbáltam, még BIOS ~1,36V körül sem ment. 10x380 lesz majd a következő próba.
-
Chaser
legenda
válasz
lizakattila #8719 üzenetére
Én még ilyet nem láttam, eleve ha bios rosszul detektálja, sw se fog jobbat mondani mert onnan szedi az infot közvetve. Amit a bios normal fesznek megad az a VID, oszt' pont
Mad_001: Kezdetnek jó, orthos vagy prime legalább 1 óra, 10 perc az semmi. 13-as szorzóval számolnak, azért látnak 3250-et. Milyen hűtőd van? Gyárival is soknak tűnik.
-
Mad_001
csendes tag
válasz
lizakattila #8714 üzenetére
Sziasztok!
Először is meg szeretném köszönni mindenkinek, hogy ilyen gyorsan válaszoltatok!
Átállítottam mindent amit írtatok:
Először 12x250 re állítottam a procit, a ramot 3.33ra (5-6-6-19 et mutat a CPU-z) és a cpu feszültségre nekem a BIOS és a CoreTEmp is 1,2875Voltot írt ki úgyhogy arra raktam. Így szépen ment is 3GHZ-en 12 percig teszteltem Orthosal és nem volt semmi hiba. Zárt házba 62C-ra ment fel a hőmérséklet. Ami egyedül furcsa hogy az ortos és a prime is 3250 (250*13) ír ki viszont az everest és minden más csak 3000 (250*12). De utána láttam hogy amikor lejjebb vettem akkor is az orthos és a prime is maradt ezen a 3250Mhz-n úgyhogy ez valószínü téves.
Most egyenlőre kicsit visszaállítottam 2750 (11*250)-ön megy, így is teljesen stabil viszont így csak 58 fokra megy fel zárt házba azért ez barátságosabbnak tűnik és egyenlőre még ez sincs kihasználva. Alaphelyzetbe így most 1500 (6*250) re veszi vissza az energia takarékos üzemmód.
Annyit szeretnék még kérdezni hogy ha így hagyom a szorzót és az fsb-t akkor minden okés? Vagy mi van akkor ha mondjuk 2800Mhz (14*200) ra raknám, esetleg valami köztes érték ami ekörül az órajel körül mozog? Vagy ez nagy hülyeség és felejtsem el?
Üdv.:
Mad_001 -
-
kulerr
őstag
valaki cibált meg úgy istenigazából 5400-est??
-
Bagira01
veterán
9,5x266Mhz e5200-al. Talán 0,864v-al is ki tudom sakkozni, de alatt már újraindul
-
Chaser
legenda
válasz
lizakattila #8714 üzenetére
Nem kell coretemppel nézni a VID-et, a bios automatice azt adja a procinak, ha meg már úgyis bios-ban állítgat valaki látni fogja
-
lizakattila
senior tag
válasz
Mad_001 #8710 üzenetére
Szia!
1.) Táp ügyben szintén azt tudom mondani, valami megbízható 350-400W-os bőven elég a konfigodhoz (FSP, Chieftec).
VGA ügyben: nem tudom újonnan akarsz-e venni, vagy használtan.
Én a helyedben szétnéznék itt az apróban, és egy használt, garis 4670/3870 nézegetnék, azok beleférnek ebbe az árkategóriába és bőven többet tudnak, mint az általad említettek (Pl: egy, kettő ).1200-1800-as órajel: C1E és Eist (energiatakarékossági funkciók) be vannak kapcsolva a Biosban, ez ha nincs terhelve a proci visszaveszi 6-ra a szorzót, ha viszont terheled, akkor megemeli, ezt az Advanced BIOS Featres menüben találod.
Ha zavar, hogy ugrál az órajel, akkor kikapcsolhatod, de szvsz felesleges, mert megtakarít neked egy kis villanyszámlát.Tuninghoz: A CoreTemp nevű progival meg tudod nézni a procid VID jét, ez a proci gyárilag beállított alapfeszültsége.
Ha kicsit emelni akarod, aakkor biosban a MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) menüben találod az ehhez szükséges dolgokat.
CPU Clock Ratio (Note) -> 13 (asszem ennyi az E5300-é)
CPU Host Clock Control -> Enabled
CPU Host Frequency (Mhz) -> Első körben legyen mondjuk 250, aztán ezt lehet emelni
PCI Express Frequency (Mhz) -> 100
System Memory Multiplier (SPD) -> ezt olyan értékre állítsd, hogy az alatta lévő menüben minnél közelebb legyen az értéke 800-hoz. Ezzel állítod be a ram órajelét.
System Voltage Control [Manual]
DDR2 OverVoltage Control [Normal]
FSB OverVoltage Control [Normal]
CPU Voltage Control -> Ide állítsd be a VID értéket (amit a coretemp-pel megnéztél), esetleg + 0,01-0,02vot
Normal CPU Vcore 1.32500V -
törölt tag
Úgy néz ki 380-nál FSB wallos a procim, a 385-nél még bootol, de a Win már nem töltődik be. Próbáltam BIOS 1,35V-tal is, nem ment. Alapfeszen 9,5x380 a vége.
-
Chaser
legenda
válasz
redXIII #8709 üzenetére
Pont annyira, mint a többi 5xxx proci, ki kell fogni
Mad_001: Tápod mánjelleggel' cseréld. 300W van ráírva, abból kb 150-170W-ot le is tud adni, de ami nagyobb baj semmilyen védelem nincs benne. Újan FSP PNF-350 6000ft...
Proci az energy saver funkciója miatt megy 6x200-on idleben, 9x200 érdekes, ilyet még nem láttam. Töltsd le a prime nevű progit, vagy az intel burn test-et, ha ott is csak 9x200 akkor a lapod nem ismeri fel rendesen, be kell lőni 12.5x200-ra.
Ha kis tuningot akarsz, azon az 1.1V-on aminek 6x200-at ad, 99%-ban tudod járatni 12x250-en is. FSB 250, pcie frek 100, ram 3.33, cpu fesz 1.15V. Mást nem kell bántani, kb ennyi.szerk: VGA-ból ha 4650-et veszel csak ddr3-ast vegyél, csak a sappgirenek van ilyen, kb annyiba kerül mint a többi gyártó ddr2-es 4650-e, kicsivel többért 4670-et, van külön topikja, ott megmondják melyiket érdemes, pl szintén zafír gddr3-as AC hűtéses 19-20k, vagy vársz még kicsit és megvárod vga-ból is az 5000-es szériát. 1ébként fogyasztásban még a 4670 is alatta van az x1550-nek, 2D-ben 15W körül ehet, 3D-ben 50.
-
emre
veterán
válasz
Mad_001 #8710 üzenetére
Helló!
Kicsit korán van még, szóval lehet lesz az enyémnél értelmesebb hozzászólás.
Táp: 300W elég, de amennyiben stabil rendszert szeretnél akkor a tápot mindenképpen cseréld le. Nem kell különleges tápokra gondolni mindössze egy normális gyártó 300-400W körüli tápja elég. Itt nem arról van szó hogy a ratyi táp meddig bírja, hanem hogy a gép stabil működéséhez elengedhetetlen olyan cucc amelyik megfelelő védelemmel van ellátva, illetve precízen tartja a fesz. értékeket. Gondolom nem szeretnéd, hogy esetleg a táp esetleges hibája vigye magával az alaplapot, vga-t. mondjuk valami hasonló
Órajel:
Az órajel azért alacsony, mert valószínűleg a biosban be van kapcsolva a C1E, és EIST funkció, ami terhelés alatt leveszi a szorzót. Everest túlhajtás opciónál lehet látni (többek között) az órajel változásokat, amikor leterheled a rendszert. Elindítod ezt a progit (orthos.exe), akkor vélhetően a terhelés hatására megugrik az órajel. Figyeld a hőmérsékletet is!Tuning:
Az fsb-t szerintem nyugodtan felemelheted 266 körüli értékre, de javaslom elöbb tüzetesen nézegesd át a bios-t, mert ha nem tudod mi hol van akkor nem biztos hogy megérted at instrukciókat. Én pl nem ismerem a G31-es lapok biosát (mert még soha nem volt) tehát csak általános tanácsokkal szolgálhatok. Az elöbb linkelt progival ellenőrizheted a rendszred stabilitását. Nem kell feltétlen órákig futtatni, 9-es prioritáson ha 10-20 percig megy akkor nagy baj nem lehet.
A lapod bios beállításával kapcsolatban: itt vannak (jobbára) hozzáértő emberek(P31/G31 topik -
Mad_001
csendes tag
Sziasztok!
Következőbe szeretném a segítségeteket/véleményeteket kérni. Múlt hónapba vásároltam egy alaplap+proci+ram+vinyó kombót ( egyenlőre ennyi fért a keretbe) minden más maradt illetve van kölcsönben egy 3D kártyám.lap: GIGABYTE GA-G31M-ES2L
proci: INTEL PENTIUM Dual Core E5300 2,60GHz 775 BOX
ram: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz
vinyó: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2Megpróbálom zagyva kérdéseimet összeszedve leírni hátha vkinek lesz kedve válaszolni.
1. A régig gépem egy Codegen házba volt és pénzmegtakarítás miatt nem vettem új házat egyenlőre maradt ebbe a gép. A házhoz tartozik egy Codegen 300W táp. Most a gépbe van egy X1550 Ati radeon 256 (hiper memory 512) kártya. A gép teljesen alap beállításokon fut stabil, szépen megy minden ahogy ezzel az alap kártyával kell hogy menjen. Túl sokat nem akarok szánni egy új 3D kártyára de ha már a régihez képest van egy olyan konfigom amin eldöcögnek a játékok azért néha szeretnék pár kört menni NFSel vagy lőni egy két szörnyet
Én olyan 15ezer körül szánnék a dologra. Vagy egy alapabb Ati 4550est gondoltam vagy 9400-9500GT vagy Ati4650 mert ezek még értelmes áron vannak, hogy ezt a minimális játékigényemet kielégítsék. Bajba csak azzal vagyok, hogy ha megveszem a kártyát bírni fogja-e ez a 300Wattos táp, vagy érdemes lenne egyből rendelnem bele vmi nagyobbat? Esetleg ki melyik kártyát ajánlaná a 3 közül amit írtam? Bár tudom hogy ki erre ki arra esküszik de azért érdekelne egy két megjegyzés.
2. Aztán a következő kérdésem. Én olvasgattam elég sokat a fórumot nehogy megkapjam hogy olvassam mielött kérdezgetek hülyeségeket de csak egyre jobban belezavarodtam. Ugye van ez az 5300 proci két magos 2,6Ghz vagyon írva rá, dobozos volt szóval gyári hűtő van rajta. CPU-Z vel illetve Everestel is böngészgettem és alapjáraton 1200MHZ, terhelve 1800 MHZ van kiírva órajelnek és olyan 25-38 fok körül mozog. Most mit takar ez az 1800? Magonként megy annyival és akkor az úgy bőven jó 2,6osnak? Vagy mehetne feljebb is mert ez összesen 1,8? Namármost a gépet én raktam össze és a bioszba nem állítgattam át nagyon komolyabb dolgokat és gondolom teljesen alapra állította be magát. Egyenlőre teljesen jó ez így mert kiszolgálja azt amire nekem kell és nem is szeretnék őrült tuningolásba kezdeni mert látom itt mindenki 3 Ghz fölé turbózza a gépét. Viszont arra gondoltam hogy ha már ilyen szép alacsony hőfokon megy és mások annyira fel tudják húzni akkor van e vmi köztes érték amire érdemes állítani ami még nem terheli meg de azért hogy ha meg lesz a 3D kártya akkor besegít a játékokhoz. Én olyan 2,5 ig gondoltam max (viszonyítva ahhoz amiket itt olvastam hogy 3,5Ghz-t simán visznek ezek a procik). De egyenlőre nem mertem állítgatni mert olvasom hogy ha állítom a szorzókat, FSB stb (amihez persze nem értek mert nem tiszta hogy mi micsoda csak azt látom hogy miket állítgat át mindenki ) akkor nem biztos hogy jól fog a gép kommunikálni a rammal szóval nem akarom elcseszerinteni hogy csak úgy állítgatom.
Összefoglalva mi az az alap érték ennek a procinak ami nem erőlteti meg és nem számít túl nagy tuningnak de azért nem is alszik el menet közbe és érdemes kicsit feljebb állítani hogy vmivel többet hozzon ki magából? Mert nem tudom, hogy jelen pillanatban ez a 1,8Ghz jó, vagy csak ilyen csökkentett alaplapi beállítás.
Már így is nagyon hosszú lett az irományom és nem szeretném itt bontani a rendet úgyhogy most abbahagyom. Remélem lesz vkinek türelme és intéz pár hasznos mondatot hozzám amit előre is köszönök! Ja és csatolom a képet hogy milyen beállításokon megy most a gép hátha ez ad vmi kis támpontot.Előre is köszönök mindent!
Üdv.:
Mad_001 -
redXIII
senior tag
Hali)
Az 5400-ek mennyire tuningbarátak általában? -
Tazzz
csendes tag
ŐŐŐ
Mindenkinél láttam hogy a cpu és a magonkénti hőfok közel van egymáshoz... nekem miért van az hogy:1es mag 45
2esmag 35cpu 20
??????
vagy nagy hülye vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sorozatok
- Amazon Fire TV stick/box
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest