Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
Én is váltottam a jó kis E5200-ről
+6 ezerért vettem egy B45T-t 
-
Osynho
addikt
válasz
LagerMaister
üzenetére
-
Osynho
addikt
válasz
LagerMaister
üzenetére
MCH-nak adj + feszt, ramot ne engedd 800 főlé, kisebb fsb + nagyobb szorzót használj.
fagy53: Villám Spencer, a karibi őrangyal

-
Osynho
addikt
válasz
LagerMaister
üzenetére
"Itt az oldalon is, sokan mondtak, hogy ha emelem a fesz-t gyorsabb lesz az egesz rendszer" Ez marhaság
Magától a fesz emeléstől nem lesz gyorsabb semmi. Max nagyobb órajelet tudsz elérni.
Próbáld ki, amit itt többen is mondanak, hidd el nem akarunk rosszat
Ramokat oszd vissza, NB-nek kis + fesz és mennie kell! -
Osynho
addikt
válasz
LagerMaister
üzenetére
Ramokat osszad vissza jobban. Már a linkelt képeden is 418.8 MHz-en járkált, lehet az fexik meg a magasabb fsb mellett.
-
Osynho
addikt
Hát szerintem egy 4ghz-es E5200 kevés alkalmazásban nem veri rommá az alap órajeles E8400at. De csináljátok meg a tesztet, édekelne

-
Osynho
addikt
válasz
McBJani
üzenetére
Ram-feszt nem írtál. 2V biztos nem lesz elég 1108-hoz. Amúgy még mindig nem értem, hogy miért nem keresed meg előbb a cpu végét, ramokat visszaosztva és utána állítgatod a többit...
Esetleg adj neki nagyobb feszt, amin valszeg stabil lesz (pl 1.325V) és visszafelé menj, amig meg nem botlik. -
Osynho
addikt
válasz
McBJani
üzenetére
Cpu feszt tedd nyugodtan 1,2V-ra, nem lesz semmi baja hosszú távon se, ez még nagyon alacsony érték. Viszont egyáltalán nem biztos, h ennyin tudni is fogja a 10x333-at. Az 1,2V-ból még droppol a lap, szal kevesebb lesz a valós. Próbálgasd, hol a határ. Nálam 1,14V idle, valós feszen megy 10x333-at, passzív TX2-vel.
Ramok mennek annyin, de csak plusz fesszel (2-2,2V), ezért is érdemes inkább "underclock-olni", addig, amíg nem stabil a proci tuning.
24/7 = "24 hours a day, 7 days a week"Too slow...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Osynho
addikt
Sorry, E6500 a kövi lépcsőfok
, E6400 elvileg akkor nincs is az újabb szériában. Ez esetben pedig mindenképpen az E5200-őt venném a helyedben 
(#9459) McBJani
Én 4 magosítható 2 magos Phenom II-őt vennék
Nézz körül itt a PH-n hirdetnek is páran. (bocs a reklámért
) Jól jöhet még az a 6mb L3 cache... -
Osynho
addikt
Hát az órajelkülönbségen kívül elenyésző (cache ugyanannyi, fsb picit magasabb). Viszont utóbbi tudja a VT-t. (Persze, ha az új, 45nm-es E6400-ra gondolsz...)
(#9452) McBJani
A ramok mehetnek más órajelen is, nem csak pl 1333-on. Lehet játszani vele (fsb x ram szorzó, ram fesz stb)
Amd tesztek: 1 2 3Az AM+ foglalat "jövőállóbb" és vannak 4 magosítható 2, ill 3 magos procik jó pézé

-
Osynho
addikt
válasz
McBJani
üzenetére
Hát lehet, ebben a topicban nem illik ilyet írin, de én már hosszútávra nem vennék S775ös rendszert
Nekem már megvolt a P35-DS3 lapom, ebbe vettem az E5200őt az E2180 után. Ennél erősebb 2 magos proci nekem nem kell (húzva, persze). Most választanom kellene, mivel ramot bővítenék, de igen drága a DDR2, szóval lehet jobban járnék platformcserével + 4 magos procival. Viszont ha így lenne, akkor AM3.. Szerintem haverod is jobban járna egy 785g, 770es chipset + AtlhonII / Phenom II-vel. Ha több kakaó kell, akkor meg i7. SZVSZ 
-
-
Osynho
addikt
Jah nekem is 1,21V kell a 10x360-hoz. Passzív TX2 elviszi

-
Osynho
addikt
válasz
tomyka74
üzenetére
Tápajánló, stb
A tápod messze nem tud 500w-ot, de nincs is rá szükséged, mivel a felét se fogyasztja a géped 100%-os terhelés mellett... Emellett a hatásfoka se jó, tehát sok áramot csak "elfűt", ráadásul, hogy ha elromlik, viszi magával a motyót
-
-
Osynho
addikt
A fesz, ha auto-n van, néha többet is adhat mint 1,3 V(mínusz ugye a drop, szal olyan 1,275V). Szerintem nem sok,de azért figyelni kell a hőmérsékleteket.. Azért írtam PL ekkora feszt, h próbálgatni kell az adott procinál, h mit megy. Persze, ha 1,25ön megy annyit, amennyit szeretne, akkor nem kell ekkora..
-
Osynho
addikt
válasz
banderasz77
üzenetére
Szerintem sok az a fesz, legalábbis 24/7-re

-
Osynho
addikt
Elég halott a topic.
Itt egy kis próbálkozás. -
Osynho
addikt
válasz
laci7878
üzenetére
2 féle órajelen nem mehet
Biosban mit állítottál be? Az Everest-es érték lehet a valós. Amúgy sztem jobban jársz, egy E5200essel, mert 45nm, 2x annyi cache stb. Viszont csak tesztelt példányt vennék a helyedben, mert az tuti gyorsabb. (Én is E2180at cseréltem, bár az még 3,2őt se nagyon akart menni
Érezhetően gyorsabb.) -
Osynho
addikt
Hy.
Az adataimnál lévő konfigom azt csinálja, h az egyébként stabil tuning-beállításokat, 1-2 naponta visszadobja alapra. Tehát az fsb-t 200-ra, ill a ram időzítéseket stb is defaultra teszi. Szal, ha indítom restartol 2x, mint amikor túl erős beállításokat állít be az ember és utána visszaáll
IBT lefutott hiba nélkül, legújabb (f14-es) bios van fent, de csinálta az előző, 2180as procimmal is. Van vmi ötletetek, h mi lehet a baj? 
-
-
Osynho
addikt
Nincs egyforma proci. Ha összedobsz 2 tök egyforma gépet, az se lesz ugyanolyan, sőt az egyik lehet meghal 24 órán belül, a másik lehet megy pl 5 évig. Én nem látom értelmét az ekkora aggódásnak egy ilyen árfekvésű proci esetében (amelyik 2 perc állítgatás után hozza egy 2x drágább cpu teljesítményét). Ha ennyire aggódsz, keress 3 év garosat.
El se merem képzelni hogy vennél egy új autót, aminél 100ezreket buksz már csak azzal, hogy kiállsz a kereskedésből...
-
Osynho
addikt
Amíg meg nem hal. Telefonálj be a BpTv-be ott megjósolják
Viccet félretéve ezt nemigazán lehet megmondani. Függ a laptól, hűtőtől, táptól, magától a procitól, attól, h mennyi feszt adsz neki stb. Lehet hogy tovább megy húzva, mint egy másik E5200, lehet h nem.
Ha most vki rávágja h 3 év 10 hónap 11 nap én neked meghal 3 nappal korábban akkor panasszal élsz?
(#3651) sadii Azért 4évre előre tervezni a számtech-ben elég necces dolog szvsz.
-
Osynho
addikt
válasz
csakegyreg
üzenetére
Például 12,5 X 266 fsb és 3as ramszorzó. Ha kell, pici + Vcore fesz.
-
Osynho
addikt
-
Osynho
addikt
válasz
Brekecs
üzenetére
Azért 1200 mhz, mert ha nincs terhelve a proci, vissza veszi 6-os szorzóra magát (6x200mhz) energiatakarékosság miatt.Küggyé rá orthos-t mingyá' felugrik 2,5gigára
Ki is tudod kapcsolni, ha zavar EIST, C1E.
A ramjaidat meg sztem próbáld meg belőni vmi kisebb időzítésre, mert ez így nem vmi villám
5-5-5-15öt tudnia kellene. -
Osynho
addikt
válasz
baloghzr2
üzenetére
Irtam már neked priviben, hogy 280as fsb-nél nem fogod tudni 1066on járatni. A biosban lévő ramszorzókat lehet belőni. Neked mik vannak ott? Szorzó x fsb = ram órajel. És mivel fix szorzók vannak, ezért 280nál sose lesz pont 1066mhz a ram
Ahhoz ugye 3,80714285-ös szorzó kellene (kerekítve
)A 3,5 ghz =12,5 x 280
Új hozzászólás Aktív témák
- 4 gen i 7 procik i7-4790 /i7-4790K
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Universal Dock UD22
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
+6 ezerért vettem egy B45T-t 
Vmi hasonló kellene nekem is , persze előre tesztelve
Ez még egy erősebb vga mellé is korrekt lenne. Mennyire melegszik így? Mert a képen 0 fokosak a magok, ami nem rossz eredmény
Nem jó a szenzor?
Bár a 2600XT mellé tán elég alapon is. Szerezz be olcsón egy 4830-at, amíg lehet kapni szvsz.
Amúgy magasabb órajellel lehet, h ledolgoznád az alacsonyabb fsb-ből eredő hátrányt.

Magától a fesz emeléstől nem lesz gyorsabb semmi. Max nagyobb órajelet tudsz elérni.

Ennyit számít a 256bites memvezérlő?

Érezhetően gyorsabb.)