Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Tigershark #10998 üzenetére
DRAM Frequency: Auto -> gyári orajelre
DRAM Timing control: Auto -> gyári időzítésre---------------------------------------------------------
CPU voltage: Auto -> VIDre
FSB Termination voltage: Auto -> normal érték. 1.1V
Memory voltage: Auto -> gyári alapfeszre
NB voltage: Auto ->normal érték. 1.2-1.25V
SB voltage: Auto -> normal
---------------------------------------------------------
Load-line calibration: Auto -> fesztől függően. 1.3V felett OFF, alatta ONamit nem írtam az a te esetedben maradhat AUTOn. nem sok vizet kavarnak.
-
Tigershark
csendes tag
Abban segítsetek légyszi, hogy az előző (#10988) hozzászólásomban szereplő alaplapi beállítások közül a CPU voltage - on kívül át kell-e még valamit állítanom auto-ról fix értékre?
-
Bagira01
veterán
Az enyém pld 1.25v vid-es r0-ás. Ha normal feszen hagyom akkor kikapcsolt llc-vel 6x200-on 1,08v körül kap load meg 1,2v. Elvileg m0-ás-ba több az az 1,2v vagy az alatti vid, r0ás inkább 1,2v felett van, nekem ez kb a 4. e5200-am, előző 3 az m0-ás volt, abból az egyik nagyon alacsony vid-es(1,1xxv), az rendesen melegedett is, a másik 2 m0-ás meg elég szarul ment(asszem 1,2v meg 1.225v vid-esek voltak) Általába a széria kezdetén szoktak alacsonyabb vid-es prockók kijönn aztán már magasabbak.
-
RpPRO
őstag
válasz
Bagira01 #10991 üzenetére
Jogos, hulye volt a kerdes.
1. Akkor picit konkretabban:
E5200 a foszereplo
- most epp nem lustalkodik es 12.5x200-on robog. Ekkor mennyire feszult?
- amikor epp lustalkodik es nem dolgozik (6x200), akkor mennyit ker?2. Valaszod szoget utott a fejembe.
Lehetseges, h steppingtol fuggoen mas feszkot kapnak ezek a procik? Ha ettol fuggetlen, akkor fugghet mastol? -
Borkai
tag
Sziasztok!
Előbb írtam, hogy 1,24V (1,275V BIOS)-on megy most az E5200-őm és Core Temp olyan 72-74ig írja stress alatt, pedig CoolerMaster Hyper Z-600-am van 12cm-es hűtővel. 74°C maghőmérséklet nem sok ilyen "kis" feszen? Szarul van fenn a borda? -
RpPRO
őstag
Nem tiszta a kep szamomra:
e5200-nak mennyi az alapfesze? Valahol 1.175-ot irnak, van ahol 1.225-ot...
-
rvn_10
senior tag
válasz
Tigershark #10988 üzenetére
A cpu-feszt tedd normalra. 3,1 Ghz et bírnia kellene alapfeszen. Ha nincs normal akkor a procid vidjét állítsd be ott.
-
Tigershark
csendes tag
Sziasztok!
A tuningos topikban már leírtam a következő sztorimat, de konkrét ötleteket nem kaptam, így hát itt próbálkozom tovább
Abszolút kezdőként a következőt csináltam ezzel a konfiggal:
- Asus P5QL Pro
- Intel Dual Core E5200
- AC Alpine 7 cooler
- 4GB GeIL CL4-4-4DDR2800Ai overclock tuner: Manual
FSB Frequency: 250
FSB Strap to NB: Auto
PCI Frequency: 100Mhz
DRAM Frequency: Auto
DRAM Timing control: Auto
DRAM Static read control: Auto
DRAM Read training: Auto
Mem. OC charger: Auto
Ai clock twister: Auto
Ai transaction booster: Auto
CPU voltage: Auto
FSB Termination voltage: Auto
Memory voltage: Auto
NB voltage: Auto
SB voltage: Auto
Load-line calibration: Auto
CPU GTL reference: Auto
CPU spread spectrum: Auto
PCIE spread spectrum: Auto
CPU clock skew: Auto
NB clock skew: Auto
CPU margin enhancement: Optimized(szóval csak az első 3 "vastag" paramétert változtattam
)
Nos az eredmény:
- dupla boot (bekapcsolás után hirtelen kikapcsol, vár 2-3 másodpercet, majd normálisan elindul)
- 250x12,5 = 3,125Mhz CPU
- Prime95 futás esetén: max: 53C
- DDR2 ram: 834MhzTovábbá a másik topikban azt tanácsolták, hogy a feszeket fixáljam le, mert az auto beállítások tönkretehetik a gépet.
Kérdéseim:
- Melyik feszeket és milyen kezdő értékekre állítsam?
- A Ram-ok megfelelő beállítását hogyan csináljam?
- Mennyivel és hogyan menjek tovább felfelé (ha még lehet, mondjuk 3,5-3,8-ig szeretnék eljutni)Előre is köszi a segítséget!
-
Borkai
tag
Üdv! Az E5200 a legjobb proci amit életemben vettem az tuti. Eddig (2évig) futott 1,15V 3,75GHz-en.. Most így este gondoltam legyen 4
régen már próbálkoztam csak féltem mert meleg volt, nem tudom nálam miért melegebb nagyobb feszen, hallottam van aki 1,3 fölé teszi, lehet nem jól rögzítettem a hűtőt vagy a pasztázást rontottam el, DE nekem 1,24 (1,275 BIOS)Volton, mellesleg 4GHz-en megy most stabilan és Core Temp olyan 72-74ig írja stress alatt. Az nem sok ilyen "kis" feszen?
-
RpPRO
őstag
Koszi a valaszokat.
Az igaz-e, h az e5200 birja alapfeszen a huzast a legtovabb? kerdes pontatlan volt, igen, arra gondoltam, h alapfeszen, melyik versenyzo birja onmagahoz kepest legtovabb.
Latok itt is par szerencses emberket, akinek alapon 'docog' az e5200-a 3500-on.
Vegulis az ugyanannyira 40%, mint az en 2538mzh-em egy e2160-nal alapfeszen, sot az enyem 41%, biibii. -
darál0w
Jómunkásember
az R0ások jobban mennek ez tény
az e5400as is jo, de mivel tuningolsz kár érte kidobni még azt a +pár 1000ft-ot is...elég egy e5200 is- igaz-e, h az e5200 birja alapfeszen a huzast a legtovabb? - ezt így nem merném kijelenteni...lehet, h %ban tovább bírja esetleg, de csak azért mert ennek a legkisebb az alaporajele...és nem mellesleg függ az alapfesztől...
-
RpPRO
őstag
Par kerdes:
- van-e kulonbseg az R-es stepping es a korabbiak kozt huzhatosag tekinteteben?
- ajanlanatok az e5400-at?
- igaz-e, h az e5200 birja alapfeszen a huzast a legtovabb?
- mi az a vt?Koszi.
-
I3uC!
csendes tag
Üdv mindenkinek! (P35-ds3 )E5200 (R0)-asom most 10x320-on stabil IBT szerint 10-es stress maximum-on alapfeszen (1.16250V)! Ez jónak számít? 65-67 fokra megy fel max így!
-
atesss
addikt
válasz
zoo8800 #10973 üzenetére
Hát a TDU már azért nem mai. De jó.
Azóta az XP mód elfut VT nélkül is,
No ezt nem is tudtam !
Ez mondjuk jó dolog.
Bár én úgyis VMWare-t használnék szerintem ennek ellenére is.
De azért az XP módban is biztos van egy kis sebességkülönbség a VT-s proci javára.A szerencsére van bízva a tuning-dolog, vagy veszel aprón egy kitesztelt darabot, pici felárral.
No akkor megpróbálok körbenézni aprón is igen. -
zoo8800
veterán
válasz
atesss #10972 üzenetére
Egy játékról tudok, ahol nagyon számít, az a Test Drive Unlimited, de ezt bőven elbírja a kevesebb cache-s proci is.
A hűtő ugyanaz.
A VT nem olyan nagy dolog, bár genyóság az Intel részéről, hogy kihagyta az olcsóbb procikból. Ez akkor lett komoly kérdés, amikor kiderült, hogy a Win7 XP módjához kell VT. Azóta az XP mód elfut VT nélkül is, Gondolom a MS látta, hogy rengeteg olcsóbb gépen nem fog menni a mód, és változtatott a programon.
A szerencsére van bízva a tuning-dolog, vagy veszel aprón egy kitesztelt darabot, pici felárral. -
atesss
addikt
válasz
zoo8800 #10971 üzenetére
És milyen játékok lehetnek ezek ?
Kb. 14-14,5k (E5300-E5400) árban, ami már végülis nem sokkal több, mint az E3200-E3300 kb. 11k-s ára, de főleg mint az E3400 kb. 13k-s ára.
Hűtő gondolom ugyanaz hozzájuk, nem ?Hát még érdeklődöm az E3-akról megint, hogy azoknál egy átlagos darab meddig megy.
Van valami olyan módszer, amivel boltban egy nagyobb eséllyel jobban húzható darabot tudnék kifogni.
Vagy FPO alapján (ami úgytudom a dobozon is rajta van) esetleg ?
Bár azt még mindig nem tudom ez pontosan mit is jelent...
De a VID-et a dobozon nem szokták jelölni, jól sejtem ? -
zoo8800
veterán
válasz
atesss #10970 üzenetére
VT-t az E5400-asok, és az E5300-asok nagy része támogatja.
Átlagos eredmény alapfeszen a 3,5GHz és kis fesz emeléssel a 4GHz.
A legnagyobb különbség E3 és E5 közt valószínűleg olyan játékokban lesz, ahol számít a cache mérete. E3-mal jóval nagyobb lassulások lehetnek. Általában viszont elhanyagolható a különbség. -
atesss
addikt
Üdv !
Tudnátok a VT-t támogató E5000-ek tuningolhatóságáról egy körülbelüli képet mondani ?
Azaz mi az átlagos eredmény, amit egy átlagosnak mondható procival el tudok érni ?
Alapfeszen, és kisebb, kb. max. 10%, esetleg 15% feszemeléssel.Az E3000-eknék milyen esetben gyorsabb az E5000 a nagyobb cache miatt, és kb. mennyivel (és húzva, vagyis egy mondjuk 3,5Ghz feletti órajelen) ?
-
Stirbi
addikt
válasz
zoo8800 #10961 üzenetére
q8300-at tudtam volna ezen az áron, de az l2 öt elfelejtették beléadagolni
csak azért irtam ,hogy ha lenne pénzem normál 4 magos konfigra(q8xxx az elég szegény széria lett,L2 cahceileg is meg tuningolhatoságilag is
) akkor azt vettem volna amit leirtam ,tehát még mindig él az s775, valahogy ez a i3/i5/i7 mizéria nem izgat fel
darál0w- akkor majd szerezzen vmi konektorba dughato fogyméröt és avval mondjon fogyasztási adatokat, everest azért csaloka, és azért 95w tdp és 65 tdp közt sztem van különbség
.
no mek suliba üdv mindenkinek
-
törölt tag
válasz
Stirbi #10959 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy mikor az E8200-at vetted, akkor kb ugyanilyen áron lett volna Q9400 is, nem?
Q9550s meg szerintem piszok drága.
Szerintem egy LGA1156 lap, i3-mal kijönne az árából, akár DDR3-mal együtt, szerintem már nem nagyon éri meg LGA775-ben fejleszteni. Persze, egy jó procival még mindig nagyon jó teljesítményt nyújt, de nem olyan egyszerű nagyon jó áron (nagyon olcsón) kapni egy Q9-et.
-
zoo8800
veterán
Jön az E5500
és itt is.Ezt kiadhatták volna már 15-ös szorzóval...
-
rvn_10
senior tag
Megjött az új lap. Fesz emelés nélkül valahol 355-360 között van az fsb vége. Ez jó?
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w #10939 üzenetére
Most ketten sem tudnátok rábeszélni!
Akkor volt AMD procim amikor jobb volt mint az Intel, ha most raknék össze magamnak gépet csak a költségekben járnék jobban az AMD-vel, de kétlem, hogy jobb is lenne.
Mivel mindkét wolfi remekül muzsikál, egy platformváltás anyagilag sem érné meg, sőt....
-
zoo8800
veterán
Én pedig még sokáig fogom őrizgetni a gépvasban a kis Wolfot
-
Osynho
addikt
Én is váltottam a jó kis E5200-ről
+6 ezerért vettem egy B45T-t
-
törölt tag
válasz
Stirbi #10929 üzenetére
"mondjuk futtattam az e5200at alapórajelen mielött kivettem egy fél napig , és hát eléggé lassunak tüntek ugy a dolgok, e8200as alapórajelen is ment,mint állat"
Ez azért sántít picikét, mert E5200-nak 200 MHz az FSB-je, ill. 2 MB az L2, míg E8200-nak 333 MHz FSB, 6 MB L2. Az E8200 nem(csak) a magasabb órajele (2500 MHz vs. 2660 MHz) miatt lett gyorsabb, hanem mert magasabb FSB-je és több L2 cache-e van, ami megdobta a memória hozzáférést, ez lehetett a nagy löket.
Azt viszont nem vitatom, hogy gyorsult, csak úgy lett volna igazán fair az összehasonlítás, ha az E5200-at is 8x333-on kipróbáltad volna. Az E5200-at lefogta az alacsonyabb FSB-je.
Nekem is tetszenek az E8-ak, de csak akkor volna értelme E8-ra cserélnem, ha jó áron be tudnám számítattni az E5200-at, úgy, mint ahogy Te is tetted, másképp nem sok értelme lenne, bár ez minden más procinál is érvényes lenne.
-
Stirbi
addikt
magában az oprendszer is gyorsult, aminek örülök, mert szeretem ha megy mint a rakéta,(boot is gyorsult elég sokat) játékok teljesen folyamatossak lettek. ha pár ,,k,, ráfizetéssel megusszák ,mint nálam akkor megéri cserélni, de amugy nem, az viszont tény ,hogy az e5200nál 3,33ghz és 4ghz között semmit gyorsulás nem volt érezhetö sehol sem, se játék se semmi
mondjuk futtattam az e5200at alapórajelen mielött kivettem egy fél napig , és hát eléggé lassunak tüntek ugy a dolgok, e8200as alapórajelen is ment,mint állat
-
Stirbi
addikt
utso off hsz-em : [link]
-
Stirbi
addikt
ne offoljuk szét a topikot, inkább privit dobjatok
-
Stirbi
addikt
válasz
#19617792 #10918 üzenetére
60 euroért vettem az e8200at, q8300as volt 65 ér letudtam volna alkudni 60ra azt is de tojok a 4magra, felesleges szoftverek elég sok százaléka nem használja ki.
darál0w-megprobáltam nem megy feljebb az fsb
zoo8800-3,33és 4ghz között nem votl érzékelhetö javulás sehol sem
, legalább is én nem tapasztaltam
-
törölt tag
válasz
darál0w #10917 üzenetére
A P43-as lapok max annyit mennek, mert a chipset FSB limites.
Stirbi: Hmm, jó üzlet volt az E8200, nekem is piszkálja a csőrömet egy E8 beszerzése.
Bár akkor már érdemesebb lenne Quad proci, majd eldől a dolog. Még az is lehet, hogy átnyergelek AMD-re. Sok lehetőség van, mind tetszik, csak pénz nincs elég rá.
-
Stirbi
addikt
válasz
darál0w #10913 üzenetére
egyenlöre ott tartok ,h alapfeszen (cpu-z load 1,168V on) 8*415öt , aztán megprobálom kisebb fesszel is , 415 a max fsb amit bir a lap
zoo8800-nem vagyok nagyravágyo 3,32ghz is bőven megteszi
futtatom 1 oráig a prime-t aztán belinkelem
(#10917) darál0w
-[link]mch nak adtam +0,1 volt ot és az sem segitett , bizontság kedvéért a ramoknak is adtam mert ugye 800asok és hátha, de nem, de ugynézki amugy 1,8v-on birják a +30mhz-t
-
Stirbi
addikt
Üdv, 6kráfizetéssel tudtam szerválni egy e8200at, mondanám,hogy bucsúzok a topiktol, de nem , mert maradok ugynigy segitteni akikenk tudok és megosztom tapasztalataim az ,,ujoncokkal,,
-
darál0w
Jómunkásember
lesz VTT meg egy pár ref fesz.
-
Stirbi
addikt
srácok aza helyzet ,hogy kezd gyengusnak tünni a proci, ismerös ugyanigy hd4850 el +2gb ram + e8200 3,6ghz re huzva crysis maxon(8x aa, minden very highon) 1280*1024 ben 30-35 fpst kap, én hd4850 el 4gb ramal e5200 al 3,33ghz re huzva 1440*900 ban midnen maxon crysis ben 8*aa, very high minden, 20 fps, ha felhuzom 4ghz-ra a kicsikét akkor is 20fps
vélemények?
ja és az ismerösnek méghozzá 2gb rammal kevesebbje van ,és egyébként a gpu-ja neki is 700on van és nekem is , és ugyanugy win7 64bit-ünk van mindkettönknek
egyébként crysis warheadnál is ugyan ez a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest