- Epson nyomtatók
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
spájne #11592 üzenetére
Én a gyári hűtővel, a napokban elmentem egészen 3.675Ghz-ig, és prime 95 alatt a hőfok, még tűréshatáron belül volt.
E5200-->1.2320V-->3.675Ghz-->10.5*350-->67C Prime alatt
Szóval a gyárival a 3.5Ghz-et még épp lehet hűteni.
Amúgy játék közben nézed CPU GPU terheléseket, és majd meglátod, hogy mennyit kellene húznod.
Ha van 30-ad egy 5750-re, akkor csak van 3-4 ezred egy hűtőre is, ha mondjuk rászánsz 5-6 ezret, akkor vehetsz egy olyat, aminez van szinte minden felfogató keret, szóval késöbb ha váltanál alaplapot, akkor is jó lesz.
-
spájne
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában tervezem majd lecserélni a másfél éves HIS 4670 512Mb kártyámat egy izmosabbra. Már régóta kinéztem a HD5750-t de előtte szeretnék tőletek tanácsot kérni.
Jelenlegi konfigom:
Alaplap:GIGABYTE GA-EP31-DS3L
Memória: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz
Proci: INTEL Dual Core E5200 2.53GHz 775 BOX
Táp: FSP ATX-400PNR
Vinyó: WD 500Gb HDD SATA-2 16Mb Caviar SE16 WD5000AAKSAz kérdésem az lenne h a jelenlegi procim mennyire tudna kihajtani egy HD5750-t?
Most 3.00 GHz- hajtomJelenleg egy 19"tft játszok 1280*1023-ben, de majd a közeljövőben tervezem lecserélni egy 22" full hd-ra. Persze nem ebben hanem max 1680ban játszanék, de végsőesetben az 1280-al is beérem
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
#19617792 #11579 üzenetére
Az a gond, hogy nekem iszonyatosan bejön a SupCom, viszon rettenetesen idegesít amikor belassul.
Úgyhogy, amíg nem lessz egy szerver alaplapom 2db 1366-os foglalattal (egyáltalán van ilyen?) amiben 2db i7-980X, és mellette 2db Sapphire 5870 vapor x, addig a supreme álom marad
Hmm... már csak a lottó-t kéne megnyerni
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
#19617792 #11574 üzenetére
Am ezt a hatalmas gépigényt a supreme 2 ben orvosolták, de valahogy a monumentalitása is elveszett, nem tudom, olyan-olyan hiány érzetem volt, amikor a kettőt kipróbáltam, valami nem stimmelt.
Legyen hatalmas a gépigénye, de maxon, ne minimumon.
Én 800*600 ban full minimumon közepes pályaméretnél (20km*20km) 30 perc után teljesen belassulok (nem a memória a kevés, abból van 4GB), a proc 100% load-ra megy és annyi neki.Lehet, hogy megint visszaállítom a procit 3.675-re, és kipróbálom +1.175 GHz/mag teljesítmény mellett is.
Az a furcsa a supreme-ben, hogy nem az fps esik le, hanem a játék belassul, fél óra után már az eredeti sebesség 1/5-én játszok.
(#11576) EarL 007:
Jól kihasználja?
Erről a játékról mindig A Kis Gömböc mese jut eszembe, nincs az a proc, amit nem tud megenni. -
Biliskmer
aktív tag
válasz
fagy53 #11571 üzenetére
Álltalában nem szokott problémám lenni, bár azt már megnéztem, hogy a Supreme Commander alatt proc limitem volt alap órajelen.
CPU 100% GPU 5X%, ha növeltem a grafikai beállításokat, akkor GPU 7X%, de a játék nem lassult be jobban.
Multiban, tudom hogy 1XX fps kell, egy ideig a CS-t olyan 40-50 fps-el toltam, mert nem tudtam mennyit is jelenthet pár plussz fps.
Aztán felvilágosítottak, hát igencsak sokat javult a játék teljesítményem, több lett a hedshát -
fagy53
nagyúr
válasz
Biliskmer #11569 üzenetére
Az, hogy CPU limited legyen az E5200-al, kis felbontásban és legfőképp olyan játékot kell használni, amelyik kiváltképp prociéhes.
Nagy általánosságban nincs gond, talán a GTA4 amelyik úgy a VGA-t mint a CPU-t keményen igénybe veszi
Komoly probléma akkor van, amikor kis felbontásban a min FPS-ek 25 alá esnek, ezen órajel emelés vagy procicsere segít csak.
A 4830 esetén 1280x1024-es felbontásban, min graf beállításokkal lehet tesztelni a procit, lehetőleg 30 FPS alá az átlag ne essen le. Ha 30 FPS körüli, feletti sebességet kapunk, akkor már csak a VGA lehet a gátja az illető játék játszhatóságának. A játszhatóság ezen definíciója a single player-ekre vonatkozik, a multizokra a 100 FPS vagy felette az igaz. -
Biliskmer
aktív tag
Kivételesen lenne egy témábavágó kérdésem
Az E5200-asnak elég nagy a teljesítménye, hogy a 4830-am mellett ne legyen processzor limitem?
Amúgy, a hugom elment ithonról 1-2 napra, ezért benyultam a monitorát, és csináltam egy entertainment sarkot.
ui: 2 sör
(#11570) darál0w:
Reméltem, hogy ez lessz a válasz.
-
Biliskmer
aktív tag
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11548 üzenetére
Tuningolunk itt orba-szájba, meg gondolkozunk 2/4/6 magon, nem nevetséges?
Gondoljatok bele, hogy kb 10 év alatt eljutottunk oda, hogy egy PDA-n játszhatnám a 10 évvel ezelötti játékokat, pl: starcraft
Alig várom, hogy majd a gyerekem a PDA-ján (vagy ami akkor éppen lessz) Supreme Commanderezzen.
Nem semmi, ahogy fejlődnek a gépek
-
DeckardCain
senior tag
válasz
KAMELOT #11554 üzenetére
Kb 50 percet ment.
Hűtőt akarok venni, de lehet lecserélem a mostani házat, így addig nem akarok variálni. Ninja 2 a kiszemelt passzívan, ha lesz ház csere.
Lap e5200 mellé marad, egyedüli az alulfeszelést hiányolom. De ha cserélek VGA-t úgyis már alapfeszen hajtom majd. 775-re már nem akarok költeni.Azért köszönöm a segítséget.
-
KAMELOT
titán
válasz
DeckardCain #11486 üzenetére
Prime legalább 1 órát menjen
procira vegyél valami hűtőt
ami nekem van oylan alaplapot is vehetsz...cirka 45-50 euro
vagy esetleg ilyet GIGABYTE P43T-ES3G , MSI P43T-C51.....olyan 70 euro körül vannakhűtőt meg kapsz olyan 10-15 euroért
-
lajafix
addikt
válasz
lajafix #11549 üzenetére
itt egy példa 36% gyorsulásról sse4 alatt sse3al szemben
(bocs az offért, mostmár megvilágosodtam )
-
lajafix
addikt
válasz
darál0w #11548 üzenetére
ha kell a teljesítmény és van rá keret akkor igen, tehát egyénfüggő.
nekem ebből az az újdonság, hogy mennyivel erősebb az sse4 az sse3hoz képest is:
van itt egy teszt is az SSE4 gyorsulásról, 20%-100% között utasításfüggően.Szóvel egy E8x00 2 maggal is jó lehet.
-
-
lajafix
addikt
válasz
fagy53 #11545 üzenetére
'A lényegen azonban ez mit sem változtat, nevezetesen, az alapon ketyegő lényegében azonos felépítésű négymagos még a két magot sem igénylő alkalmazásokban is gyorsabb a húzott kétmagosnál.'
Épp azt kérdeztem, hogy mik ezek az alkalmazások? Hol lehet ezt látni? (mérés) Mi az oka? (merthogy van)
merthogy a linkelt cikkben van egy csomó 4 magos alkalmazás, a játékok meg bizony szeretik a cache-t.
-
fagy53
nagyúr
válasz
lajafix #11544 üzenetére
Szerintem pedig fLeSs tesztjei is az én tapasztalásaimat erősítik. Vedd figyelembe, hogy nála majd 10%-kal gyorsabb volt az E / 3.6GHz / ez pedig valamelyest csökkenti a különbséget. A lényegen azonban ez mit sem változtat, nevezetesen, az alapon ketyegő lényegében azonos felépítésű négymagos még a két magot sem igénylő alkalmazásokban is gyorsabb a húzott kétmagosnál.
-
lajafix
addikt
válasz
fagy53 #11524 üzenetére
ez érdekes, mert az ebben a cikkben megadott tesztekben a tunningolt e5200 nem maradt le annyira az alapórajeles 4 magosoktól, hogy /mag visszaosztva a teljesítményt ne a meghajtott e5200 legyen a /mag teljesítmény nyerő.
Milyen alkalmazástesztek voltak ezek? elméletileg csak az SSE4.1 a plussz a Q-ban( meg lehet némi apróbb javítás az elágazásbecslésben de ezt nem tudom.), amit ha kihasznál a kód, akkor az sokat hozhat.
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11540 üzenetére
Köszönöm a nyelvtan leckét
Tudod nekem rettenetes a helyesírásom, mielött elküldök 1 hozzászólást, vagy 4-5x átnézem, ennek ellenére nem mindig ébredek rá a hibáimra, de nem adom fel, egyszer csak megtanulok hibátlanul írni
Amúgy a dyslexia egy nagyon enyhe változatában "szenvedek", igazából engem nem zavar, de ahoz semmi kedvem, hogy az elírásaim miatt bunkónak tartsanak, szóval nem adom fel, ha kell még 50x átnézem.
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11537 üzenetére
Én is foglalkozok gépek beszerzésével másoknak, de elötte mindig felmérem, hogy mire lessz használva a gép, volt már, hogy laptopot ajánlottam + monitorral, mert szintén csak netre és filmre használták.
Egy év alatt sokat spóroltak a laptop fogyasztása miadt, és ráadásul hordozható és halk, na mind 1...
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11535 üzenetére
Persze hogy kell ilyen ember is, különben kikből élnének olyan emberek, mint aki összevásárolta neki a gépet, mert ugye nem ő választotta ki az alkatrészeket.
Annyit kérdeztem tőle, hogy ha csak netezik, miért vett ilyen brutális gépet (úgy egy évvel ezelött), azt mondta, hogy akitől vették, netezéshez, és álltalános használathoz ezt ajánlotta.
Mondtam: értem, és nem sokaltátok rá a pénzt?
- Hát, ha ennyibe kerül mit tehetünk, megvettük.Szegényt jól megfejték.
Am a nagy probléma: nem működött a böngészőben a játék, flash újratelepítés és megy.
Érdekelne, hogy mitszólna az AMD, ha le "Intel Pentium fejlesztett"-ezném őket.
-
Biliskmer
aktív tag
Ezt meg kell, hogy osszam veletek:
Most értem haza, el kellett mennem egy ismerőshöz, mert felhívott, hogy szar a gépe.
Gondoltam teszek egy próbát, és megkérdeztem:-mijen géped van?
-jött a válasz: olyan fekete.
-Aham... értem, azt nem tudod, hogy mijen az alaplapod, a procid intel vagy amd?
-Azaz-az, asszem intel pentium fejlesztett.
-Aha, tudod mit inkább átugrok, így látatlanul úgysem tudok mit mondani.
-OK Gyere.Intel Pentium Fejlesztett? Hallottatok már erről?
Odaértem, megnéztem egy Phenom 2 X3 van a gépben, és egy HD4890 csücsül mellette, és mint kiderül, ezzel a géppel startlap játékokat játszik.
Hát ilyenkor leszek igazán szomorú
-
fagy53
nagyúr
válasz
#19617792 #11529 üzenetére
Nem archiváltam őket, magamnak készítettem a saját megnyugtatásomra, hogy mégsem csináltam rossz üzletet.
Megnyugodtam..
Visszafelé ne menj szerintem sem, sokat zabál a Q6600, jobban húzható, de mint olvashattad a 3GHz mindenre elég kell, hogy legyen egy Q-val! Persze a tuninglistákat kivéve, arra nem igazán jó ez a széria..
Reprodukálni, ill több teszten végigmenni most is tudnék, mert mindkét versenyző nálam van , de feleslegesnek tartom. Mindenki fogadja el, hogy a négy mag nem felesleges, teret nyert, simán vállalható, éppen úgy mint annak idején az egy mag vs. két mag esetében, most is a több döntött, váltani kell és új beruházásnál nem érdemes a két magot vállalni. -
-
fagy53
nagyúr
válasz
Biliskmer #11523 üzenetére
Más: "Csak akkor jobb a 4 magos, ha azt egy olyan progi használja, ami kezel is 4 magot, ha nem kezel csak 1 v. 2 magot, akkor az órajel a döntő."
Ebben a tévhitben voltam mindaddig, míg meg nem vettem a Q8300-at, a valóság más mint a fenti idézet..
A SuperPI-t kivéve a Q 2.5GHz-en kb 10%-kal gyorsabb volt mindenben, a négyszálon is dolgozó alkalmazásoknál persze még nagyobb a különbség, mint az E 3.3GHz-en.
Az egyik magyarázat lehetne a kétszeres méretű L2 cache, de ez ekkora különbséget nem jelent, az utasításkészletük is hasonló, hiszen a Q8300 tulajdonképpen két darab E5200.
Most sem tudom megmagyarázni a jelenséget, a jóval nagyobb órajelű E miért lassabb pl a kifejezetten egy magot használó alkalmazásoknál is.
A tesztek ugyanabban a gépben, azonos beállításokkal, azonos driverek, stb. egy napos eltéréssel készültek és örömteli, de nem várt eredményt hoztak. Hab a tortán, hogy a Q 2.6GHz-en ugyanolyan fogyasztással bír,de gyorsabb mint az E 3.3GHz-en.darál0w: erre gondoltál?
-
fagy53
nagyúr
válasz
Biliskmer #11519 üzenetére
Két kemény problémával kell szembenézned a Peltier-elem használatánál, az árán felül.
Az első a rossz hatásfok, mert komoly energiát kell belepumpálni, a másik a kicsapódó nedvesség, a víz a procinál elég kritikus helyen.
Nem tartozik a legolcsóbb és legjobb hatásfokú megoldások közé. Erre a procira meg kifejezetten felesleges, értelmetlen a használata. Szerintem nálad is csak egy futó gondolat volt és nem akarsz komolyan foglalkozni vele. -
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11518 üzenetére
Azért merészkedtem a pertier-elemet felhozni, mert sokkal egyszerübb, mint a nitró, vagy a száraz cidri használata.
Szerintem a következő gépembe dobok egy 30-40 W-osat, az elég, hogy érezhető hőkülönbséget generáljon, de mégsem olyan sok fogyasztásban.
ui: Totál alap hűtővel valóban lehetetlen, de ha mégis ez állna fenn, akkor be kell nyújtani a szabadalmi kérvényt, és sorbaállni a noben-díj-ért
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11516 üzenetére
Minden tiszteletem
, de lehet hidegebb, mint a szoba!
Bizony-bizony, de csak abban az esetben, ha a proc, és a hűtőborda között peltier elem van.
Igen kevés gépben láttam eddig peltier-es (igen kevés = 1
) hűtést, de lehetséges.
-
Doo!
tag
most elég meleg kb 30fok ha nincs ennyire meleg, idle:19fok.
Ez az EKL passzivan is megoldja? -
törölt tag
válasz
darál0w #11512 üzenetére
Vagy a narancsos EKL, amit újan, 3200-ért lehet kapni, akár csavaros rögzítéssel. EKL Cold Tower @ merlinhardver
Olcsóbb és néhányak szerint még jobb is, mint egy Freezer 7 Pro, vagy TX3.
-
Doo!
tag
E5300-at hajtanék alapfeszen 2,6Ghz kicsit alulfeszelve 1,0 volt. Mien passzív hűtő birná el így. Jelenleg a gyári hűtővel idle:26fok load: 42fok
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11508 üzenetére
Jaja, öntözni is kéne, mert már hervadnak a kertben a növénykéim, a drágaságaim
Remélhetőleg sok-sok kukit (nehogy félre értsd, itt a kukorica nyövényre gondolok) fogok enni a nyáron.Valószinüleg ma lehozza haver a notiját, úgyhogy kezdődik az újabb alulfeszelős kísérlet.
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
darál0w #11501 üzenetére
Remélem valamikor nekem is lessz tapasztalatom egy 4 magos szörnyecskével.
Asszem meglátogatom a gányolás tákolás topic-ot, egy légkondit kell építenem.
Ami rendelkezéste áll:
-Egy db kerti kút (jó hideg vízzel)
-Jó sok locsolócső
-Egy hasznát fűtési radiátor
-2-3db 12-es venti
-Már csak a víz radiátorban való keringetését kéne megoldani. -
moonguru
őstag
válasz
moonguru #11500 üzenetére
JW-IP43-PRO
1. LGA775 for Intel® Core™ 2 Extreme/ Quad/ Duo, Pentium® Dual Core, Celeron processors
2. Supports DDR2 1200(O.C.)/1066/800/667 MHz memory modules
3. FSB:MEM ratio lock jumper
4. ICH10R supporting RAID 0,1,0+1,5,10
5. 1 x PCIe x16, 1 x PCIe x4, 2 x PCIe x1, 3 x PCI
6. ATA x 1, SATA II x 6, eSATA x 1
7. Realtek® 8 Channel HD Audio
8. Marvell® Gigabit LAN, Debug LEDJW-IP43-S
1. LGA775 for Intel® Core™ 2 Extreme/ Quad/ Duo, Pentium® Dual Core, Celeron processors
2. Supports DDR2 1066(O.C.)/800/667 MHz memory modules
3. FSB:MEM ratio lock jumper
4. 1 x PCIe x16, 1 x PCIe x4, 2 x PCIe x1, 3 x PCI
5. SATA II x 6, eSATA x 1
6. Realtek® 8 Channel HD Audio
7. Marvell® Gigabit LANÉs még szerencsém is van hogy csak a jumper hiányzik...
* The board pictures are for reference only, the actual product may not come with a IDE connector, please check with your local dealers.
Nekem szerencsére még van rajta IDE portom a mostani verziókon már lesprorolták...
Ha most nem 800-as hanem gyorsabb ramom lenne akkor dühöngenék...
Viszaállitom a gépemet aztán visszajövök!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060 Ti 12GB Rampage SHIVA Gigabyte 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3366
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest