Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
promisz #4097 üzenetére
el vagy tévedve. nem azaonosak minden procnál a VIDek...
a te VIDed 1.2250V
legalábbis annyit ír neked everest.
de biosban is meg tudod nézni. kiírja neked alul, ahol a feszt állítod.
uccso képen látni is...1.2250V
a piros felirattal ne törődj.
nézd meg h így stabil e prime alatt. legalább fél orát futtasd small FFTs modbamennyire állíottad be az orajalet?
300*10?
-
promisz
aktív tag
Készítettem egy újabb képet a BIOS-omról (lentebb húztam) és amikor beakartam állítani a CPU volatge controlt akkor elkezdett vilogni egy piros írás ami a képen is látható és inkább hagytam AUTO-n.
http://img253.imageshack.us/img253/8546/dsc00028y.jpg
És azt szeretném kérdezni, hogy jó lenne így a beállítás vagy nem?
-
promisz
aktív tag
Vagy próbáljam meg a tuning tesztben szereplő VID beállítást? "(A proci VID-je 1,175V)."
Ami eben a tesztben van: http://logout.hu/iras/pentium_dual_core_e5200_tuning.html -
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #4088 üzenetére
2*1 volt. de tök mind1
promisz a windows és még yo pár program , csak a legmagasabb szorzot látja és azzal szorozza meg az fsbt. ezért a különbség, de egyértelmű, h nem annyin megy
feszeket lentebb tudod állítani. auton semmi képpen ne hagyd. mennyit kap most?
VID mennyi?előző 2 kérdésemre megvan a válasz
kisebb fesszel nem megy ennyit? vagy ez az auto?
-
promisz
aktív tag
CPU-Z és EVEREST eredmény: http://img366.imageshack.us/img366/3605/cpuz.jpg
-
-
promisz
aktív tag
Van egy darab 1 gigás kingmax 1033 mhz-s, de viszont az alaplap csak 800-at ismer fel belőle (állítólag) és még van egy kingston (az everest azt írja rrá, hogy nanya
) 1 gigás 800 mhz-s.
-
promisz
aktív tag
Köszi a gyors választ.
Tehát akkor nem minden E5200-as procit lehet ugyanaddig húzni...?És akkor állítsam be a pci-os valamit 100-ra aztán csak írjak be egy számot és ennyi? szorzó maxon?
-
zoo8800
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Killerlaca #4073 üzenetére
átlagproci. 3,8ghzet viszi sztm 1,36 alatt
dexter a remény hal meg utoljára.
-
promisz
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok jártas a processzor tuningban, de szeretném egy kicsit felhúzni a procim és ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Tehát van egy gigabyte ep35-ds3r alaplapom amiben benne csücsül egy kétmagos dual core-os proci (E5200-as).
A procin gyári hűtő van, ezért gondolom így csak keveset lehet húzni rajta...Tudom, hogy a BIOS-ban lehet beállítani csak sajnos azt nem tudom, hogy hogyan érdemes.
Eddig úgy csináltam, hogy beírtam egy számot pl. 270 és minden automatikusan volt hagyva. De így nem tudom pl. 3,3-ra húzni mert akkor kék halál
Csak addig szeretném húzni ameddig még nem árt se az alaplapnak se a procinak, mert most vettem nemrég.Valaki leírná nekem, hogy melyik menüpontokat hogyan érdemes beállítani?
És, azt is szeretném megtudni, hogy az FSB/DDR arány.t hol tudom beállítani, ja meg, hogy a szorzó mennyin legyen?Köszönöm előre is a válaszokat!
-
zoo8800
veterán
válasz
Killerlaca #4073 üzenetére
olyan átlagos.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Dexter92 #4054 üzenetére
arra a 4Ghzre ne nagyon számíts. csak az igen ritka darabok viszik elfogadhato feszen
olyan 3,3-3,8 közötti eredménnyel számolj
CsÉzÉ ugyan ilyen ramjaim voltak. 2.1V kellett nekik, a gyári papírjára is az volt írva.
a kérdés pedig az, h mindig ujraindulgat vagy csak 1x csinálta?
-
CséZé
őstag
-
CséZé
őstag
Hi!
Az a hekyzet h alapfeszen (tehát a feszhez nem nyúltam hozzá) 333*9-et használtam, a RAM-omat meg 800Mhz-en CL4-ben 2.0V-n.
Namármost az a helyzet h így ment vagy 2 hónapig, de most újraraktama catalystot és visszavette az újraindítás után az FSB-t 200Mhz-re az alaplap. Már csinált máskor is ilyet. A RAM értéket is visszavette alapra, tehát CL5-re.
De miért?
Hány volt kéne neki? (stock cooler)
-
bakosgabor57
őstag
Bios 1,22V-on 3600MHz fiam gépén.Jó nem?De!
-
Dexter92
csendes tag
Sziasztok!
Ha vennék egy Z600-as hűtőt akkor biztos nem melegedne túl egy E5200 4Ghz-n?(ha persze a proci bírja) Előre is köszi a választ. -
Cxgrav
aktív tag
Hali!
E5200 proci CM Hyper TX2 hűtővel, alapon és játék után is 38-42 fok.
Ez jó értéknek számít hogy nem változik?
Nem kellene hővösebbnek lennie alapon?Köszönöm
-
Zsubi
őstag
Próbálgattam a procim, nem rossz de lehetne jobb is
Most 24/7-re 10x340-en használom alapfesz alatt egy kicsivel (VID:1.225V)
Érdekes hogy csak az első mag hibázik ha valami nem jó neki és jobban is fűt a kelleténél
Próbáltam a 4Ghz-t is és 1.42V-al 3DMark erejéig stabil is volt
Hamarosan szereznem kellene rá valami fasza kis hűtőt, mert ez a gyári cooler nem valami jó -
-=Lord Tom=-
senior tag
Köszi Mindenkinek! Zoo, nem kell nekem új fej egyelőre
-
kicsigeri
senior tag
válasz
-=Lord Tom=- #4036 üzenetére
Gratula
-
zoo8800
veterán
válasz
-=Lord Tom=- #4033 üzenetére
neked sincs ám rossz procid
Tom gratula a ranghoz
mehetsz új fejet választani -
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
darál0w #4031 üzenetére
A nagyobb fsb azért jobb, mert több lesz a sávszél, azonos órajelen gyorsabb lesz, ahogy Te is tudtad eddig is. Kicsigerinek meg az a tapasztalata (Legalábbis ez jött le abból amit írt) , hogy azonos órajelet kisebb FSB-vel, nagyobb szorzóval kisebb feszültséggel is el lehet érni, aminek az előnyeit Te is jól ismered.
Megőstagultam
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
-=Lord Tom=- #4015 üzenetére
az kerekebb és milyen gonooosz
-
kicsigeri
senior tag
Nem mondhatnám, mert 1,175V azért van ennél alacsonyabb VID-el rendelkező is. Nem is áll szándékomba eladni. Ha veszek másikat, akkor ez megy bele muti gépébe, alulfeszelve, alapon. Most egy 2160 van a gépébe. Azért az se annyira rossz példány, de az kerül eladásra a köv cserénél.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
-=Lord Tom=- #4025 üzenetére
Kell hátulra egy venti, így jóval hűvösebb lesz.
-
kicsigeri
senior tag
válasz
-=Lord Tom=- #4025 üzenetére
Hát ha ezt a beállítást találod a leggyorsabbnak akkor jó. A 45 nm prociknak, 1,35V ig ajánlot a feszt adni, 24/7 használatra. Úgyhogy bőven az alatt vagy, maradjon ha neked megfelel.
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
kicsigeri #4024 üzenetére
A 800MHz @5-5-5-18-as ramjaim nem mennek 2,1V-al 900-on, viszont mennek 800@4-4-4-12-őn 2,1V-al, ami jobb mint a 900@-5-5-5-18. És szintén megy 667@3-4-4-8-al ami egy hangyahajszálnyival gyorsabb a 800as beállításnál (ott 1:1-ben mennek a ramok)
Végül maradtam 800@4-4-4-12 proci: 333x11@1,31V orthos alatt 67-68 C max a proci asszem ez lesz a végleges
Egész langyos lett a hűtőborda így 1,5 óra után. ha lehúzom a ventit egy percre
akkor proci felmegy 73ig kb, a borda meg elkezd nagyon melegedni, úgyhogy úgytűnik mégse érintkezik olyan rosszul.Tulajdonképpen a többieknek is szólt a hsz...
-
kicsigeri
senior tag
válasz
-=Lord Tom=- #4023 üzenetére
Aha, nekem van még olyan is hogy. 2,66 meg 3,33 meg asszem van 2,33 de ez nem biztos.
-
-
kicsigeri
senior tag
válasz
-=Lord Tom=- #4015 üzenetére
Inkább próbáld meg a 12X300 at, hátha kevesebb fesz kell neki.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mickey36 #4013 üzenetére
Ja illik persze, magamból indultam ki a 800as ramokkal, bocs
egyébként az FSB-hez mért arányát jelenti, de 1066 alatt akkor abszolút nem gáz, bár nekem pl. hiába marad 800-on az órajele, nem szeret bizonyos arányokat, gondolom ez a chipsetből fakad, vagy fene tudja. (pl. 300-as FSB-nél megfelelő aránnyal visszaosztva 800-ra a ramokat kifagy, 333-al tökéletes, fene se érti ezt.)
Ami bejött, az a 11x333, 1,3V-on. Gyors is, nem is melegszik túlzottan, nincs is szarrá húzva
-
zoo8800
veterán
válasz
Mickey36 #4013 üzenetére
használd a "válasz"-t, ne az "új"-t, ha válaszolsz valakinek
A BIOSban lehet állítani, hogy a CPU FSB hányszorosán menjen a RAM (ez adja meg a RAM órajelet)
Igen, a 1066-os RAMnak illik menni 1066-otASUS lapoknál lehet, hogy arányt kell megadni szorzó helyett.
Ezt kell növelni addig, ameddig megy a RAM. -
Mickey36
csendes tag
Nem igazán értem ezt a ram visszaosztást,elmagyarázhatnád.De 1066-os ramoknak nem kellene kiakadniuk 800 felett nem?
-
Dave™
nagyúr
válasz
Mickey36 #4010 üzenetére
Nálam 800 felett azonnal kiakadnak a ramok, így vissza vannak osztva. Szerintem többet ér a ram alap frekvencián, de magas FSB mellett, mint fordítva, az enyém pl. stabilan viszi a 333-as FSB-t, de vannak 350-360-as példányok is, sőt, állítólag 400-ba is belesúrol némelyik (200%!). Szerintem érdemes megpróbálni visszaosztott ramokkal, magasabb FSB-vel is.
-
Mickey36
csendes tag
Köszi a tanácsot,most 1 óra prime után is stabil nem dob ki hibát,viszont a ramok 827-en járnak 12*275 mellett.Magasabb fsb mellett néha nem is bootol be,vagy ha igen akkor prime majdnem azonnal hibát ir ki.Próbáltam eltalálni a ramoknak az 1066-ot de ott is hibázik a primeban.Memtestel megnéztem őket ,1 óra után semmi hiba.Beállítási probléma lenne?
-
zoo8800
veterán
válasz
-=Lord Tom=- #4005 üzenetére
most még elmegy a 70 fok, de mi lesz nyáron? Vagy van klíma?
-
funkygee
aktív tag
Nah, lehet van előrelépés. Driverben egyidejű írás kikapcs. A csíkozódás úgytűnik megszűnt, legalábbis az utóbbi pár restartnál. Egy dolgot viszont nem értek
Mi a fenének eszik meg 1G ramot a IGP. Lezabál a 4 ből 1 -et alapból. Amire nekem kell elég lenne ha 256 ot megeszik, több maradna másnak vagy nemtom. Van a biosban az a PAVP az IGP beállításnál. Az mi az
.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
-=Lord Tom=- #4005 üzenetére
minek neked az a 3800?
vedd visszább, meg feszt is. 3300-3500 elég kell ,h legyen mindenre. azt meg 1.3Von kell hogy vigye. és akkor tuti lesz, főleg ha lekapod ház oldalát. az nálam -3 fok
, de csak azé mer meleg van a szobába.
-
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
darál0w #3997 üzenetére
Igen, ennyim spec nincs új hűtőre, sőt semennyim
A furcsa az egyébként, hogy a hűtő réztalpának aljába belekarcolt a processzor kupakjának a széle, mintha ott kontaktolna először... Egyébként nem vészes 1,35V terhelés alatt 3800-on a 72 fokot nem éri el... Ha lekapcsolom a ventit akkor átmelegszik egyébként, bár gondolom az is segít h nincs fenn a ház oldala de a házhátulján még szív is egy venti...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged