Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
Az szép
Ha jól emléxem nekem ment a 390*9,5 vagy 10, de néha fagyogatott.... Sztem a proci vinné, de itt már előjön a P31-es lap gyengesége...
Igazából most 350*10-en megy már nem is tudom mióta kőstabilan, idle-ben 35-37 fok, terhelés alatt sem éri el a 70-et. Bőven elég, nem is igazán játszok, de a mafia 2-t nagyon várom, remélem tudom majd tolni elfogadható sebességgel... Jah, és hétfőn lesz meg az új HD4830.
-
gooool
őstag
válasz
zoo8800 #8487 üzenetére
Rendben,akkor félreértettelek.
Ellenőrizném,ha az enyém lenne,de sajnos egy tőlem távol élő haveromé.Apró off:Az E3200 mennyire bírja a tuningot?Mert 12K-ba láttam Iponon és nagyon megtetszett.VT-t is tud,szal Win 7 alá jó lenne teljesen.Megéri az E2200-at erre cserélni?
Közben láttam,hogy Gyuri27-nek volt ilyen procija és 4GHz-et ért el vele,az nem rossz szerintem.Vélemény?
-
gooool
őstag
válasz
zoo8800 #8485 üzenetére
Ezzel arra akarsz célozni,hogy ha majd 4magosra váltok azt vegyek?
Ja és közben kaptam egy képet,de szerintem itt valami nem stimmel.
Itt a link:E5200
Én úgy tudom,hogy ha fut az IBT,akkor a procinak 12,5×-es szorzóval kéne mennie,ez viszont 6×-os energiatakarékos módban van.Ez normális? -
gooool
őstag
-
Chaser
legenda
1ébként én csak a proci kedvéért fogk venni egy ep35-ds4-et, ha marad 20k körüli áron mire odajutok, nagyon érdekel mi lehet a vége, ha nem tévedek nagyot, ez FSB-ben is mutatna valamit
-
Chaser
legenda
Ok, én képlet nélkül értettem
Ha személyesen jössz ki is próbálhatod nálam.
G41 lapot kár volt venni, semmivel nem jobb mint a g31, cserébe drágább. P35-ds4 az cool lenne alá, de ha csak a proci kedvéért vennéd nem érdemes, amiért érdemes az a p35 chip, brutál hűtés, és ugye tud akár kényelmesen 4x2gb ramot kezelni. Meg ha későbbiekben 4 magra váltanál, nem lesz gond a 340FSB körüli fallal. -
Chaser
legenda
válasz
CHIPman #8473 üzenetére
Ahan, azért ilyen procit ES-sel jelölnek, nem es-sel, bár semmi sem lehetetlen
#8478 Michael1: 90%-uk kb tudja a 3500mhz-et, a nagy kérdés, hogy mekkora feszültségen. Na az a nem mind1.
gooool : Enyémet nem tudod nézegetni, de még én se, mert benn van a szekrényben
pr-ról nyomulok
szerk: pr*p3
-
gooool
őstag
Üdv!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem.
Most tervezem lecserélni az E2200-am egy E5200-ra,amire terveim szerint egy CM Hyper 212Plus-t fogok rakni,mert szeretném kicsit megcibálni a bajszát.
A kérdésem az volna,hogy a meglévő Giga EG41MF-S2H lap elég a proci alá vagy cseréljem le egy EP35-DS4-re?Kösz a választ!
-
Michael1
csendes tag
Sziasztok
Ket E5200 es kozul kellene dontenem. Mindketto elvileg R0 steppes, (SLB9T) viszont a gyartasi idoben van 10 nap elteres. Egyik 06.16 masik 06.26. Van erdemi kulonbseg vagy tokmind1?
Koszonom -
1269
tag
válasz
zoo8800 #8467 üzenetére
Az egyértelmű, hogy nem ugyanaz.
De szerintem 20 fok elég sok eltérés.
Ráadásul Terhelés nélkül bármilyen szobahőmérsékleten 38 fokot jelez a magoknak a core temp, terheled IBT-vel felmegy lassan 55 fokra, majd, ha befejezi az IBT a tesztet 2 másodperc múlva megint 38 fokot mutat.
Ennek csak akkor van értelme, ha valami nem jól mér.(szerintem) -
1269
tag
válasz
Tombolo #8465 üzenetére
Szia!
Szerintem némelyik lap nem jó hőfokokat mutat.
Nálam is TX2 van a procin IBT-vel terhelve 3470Mhz-en 1.14v ot kap, 54-58 fokot ír a core temp. Szerencsére van lézeres hőmérőm a TX réz talpára irányítva a hőmérőt max 34-36 fokot ír a műszer.( van még egy venti szabályzó panelem is ami a TX2 talpához van rögzítve az sem ír nagyobb hőfokot) -
Chaser
legenda
Ha valakit érdekelne, sajnos nem jött össze az utolsó vevőjelölttel a biznic, továbbra is eladó az igen csak jó képességű 5200-sem, 4ghz-et VID környékén -1.25V- vitte. Már nincs külső vga-m újra, tesztelgetni nem tudom.
-
törölt tag
Nekem egy HD4830-asom van és a 17" CRT miatt csak kicsi felbontásom tudom hajtani, 1024x768, ez már procilimites felbontás és én sem vettem változást 3 és 3,6 GHz között. 3-3,3 GHz sok esetben elég.
optimus44: Nem tuningbajnok széria, csak sok belőle az egészen jól tuningolható, bár nekem a 4 GHz-hez BIOS 1,4V kellene, de még azon sem igazán stabil. Pedig AC Freezer 7 Proval hűtöm, jól pasztázva, jól felrakva, de még így is elég meleg tud lenni a plusz fesztől. Alapfeszen tud 3,6-ot az enyém, ennyi elég is.
-
optimus44
csendes tag
Üdv zoo8800!
Köszi a gyors választ! Szóval szerinted a gyári alap hűtővel 3-3.5GHz-ig mehetek? Hmm, jól hangzik. Meglátom mit tud a kicsike...
-
optimus44
csendes tag
Sziasztok!
Múlt héten rendeltem a Blue Chip-től egy jópofa Pentium Dual Core E5200-as Box-os procit. Sajna az alaplapon elég "alja" már, egy Gigabyte 945GCM-S2C, de bios frissítéssel megoldottam, hogy felismerje. Kellene vennem valami Arctic Cooling hűtőt tudom, mert a gyárival nem merem húzniPedig kíváncsi lennék mit menne... Egy cimbora -aki szintén ugyanilyet rendelt a Blue Chip-től velem együtt-, egy jobb alaplapban hajtja a prociját. Szóval szerintetek érdemes lenne-e alaplapot cserélnem? Vagy ezzel a kis mATX-es Giga lappal is van esélyem? Válaszokat előre is köszönöm!
-
vbe7835
tag
Sziasztok!
A kérdésem főleg azoknak szól, akik magasabb FSB-t értek el az E5200-vel (400+). A magasabb FSB eléréséhez szükség van az MCH feszültség növelésére? (Logikusan igen, hisz az FSB-ért az északi híd is felel.) Én jelenleg 370*9MHz-et tudok kipréselni a prociból, a fölött nem is bootol a gép. Ne is próbálkozzak, vagy nyugodtan növeljem az MCH feszt is?
Köszi a válaszokat -
Tuja1
aktív tag
válasz
adam320 #8440 üzenetére
Azt nem tudom, hogy járatta-e folyamatosan az illető. Sztem csak 1 óra Prime volt hogy meglássa bírja-e még a proc. De utána már nem lehetett úgy húzni "emberi fesszel" mint előtte.
A határ keresgélése vitt már el ezt-azt a Ph-n. Tehát én azt meghagyom másoknak.
AMD procim sose volt, így nem is tudok vélerményt mondani róluk.
-
Biga123
addikt
Hali
Most raktunk össze öcsémnek egy gépet..
Kérdés mi a max fesz amit hosszútávon adhatok a proccnak E5200
Mert az intel oldalán : VID Voltage Range 0.962V-1.200V
Nem kevés ez kicsit??
Vagy akkor most menyi a vidje ennek a proccnak?
Illetve meddig kell húzni hogy kihajtson egy 4850-et? -
vzsryl
nagyúr
válasz
sid.:Rc211v #8430 üzenetére
Tudtommal megy olyannal is, csak nem szépen.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
sid.:Rc211v #8428 üzenetére
Egy 1GB-os HD4850 elég neki. Nem nagy GPU erőt igényel a játék, hanem rengeteg VRAM-ot. Tudtommal még akár 1GB-nál is többet zabál Full HD-ben.
-
sid.:Rc211v
őstag
de azé vga is kell neki..
..Enyém se nagy tuning proci.. 3,66 GHz viszi 1,32-vel [link]
4Ghz-ez mar sokat kellett adnom nagyon hogy vigye(bios 1,5v) bejött a win..és nem sokára fagyott.. 3,8-at 1,4 körül elviheti ..talán..ezt még nem próbáltam..de nem is használnám úgy..meg nem is kell..
..mert tényleg 3,33 Gzh-en elég is..[link]
[link]..én megvagyok vele elégedve nagyon..
-
emre
veterán
Esetleg lehet magasabb szorzót beállítani, azonos órajelen ha nem melegszik nagyon.
A gta-hoz nem értek, ez lehet vga korlát, vagy kevés a procc, és E8xxx után könyörög a game. Néha a stalker is csinálja. Ezt a játék topikjában nézd meg.
Nem tudom milyen órajelen mennek a ramok, szvsz nem lenne jelentős különbség. -
csdm
senior tag
[link] GTA 4 után (~15 perc játék) Azt vettem észre hogy a maximum FPS megnövekedett ,viszont adódnak olyan helyzetek, amikor az FPS nagyon alacsony 1-8 közé esik :S és nem a legnagyobb dugókra jellemző, hanem akár a tengerparton is. Ez a RAM kisebb órajelének "köszönhető"? most 2,5-re állítottam. Ha magasabb Mhz-en menne a RAM elképzelhető hogy nem lennének ilyen kisebb laggolások? Eddig nem voltak...
-
emre
veterán
Per pill. 3,3Ghz-n megy a cucc. A 3870-es vga-m nem igényel magasabb órajelet, vzsryl jól mondja lehet feljebb de minek.
A 4Ghz-s (1,232Volt) képeket csak a tuning próba miatt csináltam, viszont a jelenlegi 3,3Ghz-et (12,5x266) alapórajelen viszi a gép.Nálam egy CM GeminiiS hűtő van a gépben, de 4Ghz környékén már 80 fokos volt a procc, hát nem gyilkoltam tovább. Illetve nem adtam neki nagyon magas fesz értékeket.
Az eredeti hűtő tuning mellett nem javasolt. Amit én tapasztaltam az hogy a tuningos példányok fűtenek is rendesen. Viszont az antituningos állatt fesz alatt is hűvös marad.
Már amíg megyNem biztos hogy megy feljebb. Volt olyan E8400, és E5200-es procim ami abszolut antituningos volt. egy hegesztőtrafóval sem mentek 3,5Ghz-n és felette.
Dobj egy screent cpuz illetve hőmérséklet adatokról, pl everest
-
vzsryl
nagyúr
start-->minden program--->gigabyte-->easy energy saver-->OFF
E5200@3Ghz+HD3850 egy elég kiegyensúlyozott párosítás, tehát nincs túl nagy szükség további tuningra. Majd a Ram szorzóját felrakhatod 3-ra, aztán adj neki +0,2V-ot, de előtte min fél óra prime95-öt engedj rá a procira, hogy stabil-e.
A 4Ghz-en járatott E5200-kön természetesen nem gyári hűtés volt/van, hanem min. 5k-s léghűtés, ritka esetben vízhűtés. Azok is mennek 1 évnél tovább, ha kevés fesz kell a 4Ghz-hez, pl emre E5200-je 1,2V körül viszi a 4Ghz-et. -
csdm
senior tag
Köszi Szépen
3Ghz-en megy viszont a CPU-z feldobott egy ilyet. Ez csak figyelmezetés hogy változás történt?
[link]
Ezek után, még min lehetne tuningolni a gépen? Gondolom feljebb lehetne még vinni az órajelet. a Ram órajelét is feljebb lehet gondolom tolni. Azt érdemes? Érdemes itt megállni, vagy van még tartalék ebben a prociban? láttam4GHz-es E5200 de gondolom azokat sem gyári hűtövel csinálták és 1 évnél tovább nem nagyon mennének ... -
vzsryl
nagyúr
Hali!
A proci órajele a szorzó és az FSB szorzatából jön ki. Az alap E5200 esetében 12,5 a szorzó és 200 az FSB, tehát 12,5x200=2500Mhz=2,5Ghz
A memóriának is van egy szorzója, és azt is az FSB-vel kell megszorozni. E5200 és 800Mhz-es Ram esetében az FSB 200 a Ram szorzó 4, tehát 200x4=800MhzCpu clock ratio (proci szorzó): 10
Fine Cpu clock ratio (feles proci szorzó): 0
Cpu host clock control: Enabled
Cpu host frequency (FSB): 300
PCI express frequency: 100
System memory multiplier (Ram szorzó): Egyelőre minél kisebbre, 2-2,5, de ne rakd 3-ra vagy annál többre, mert akkor valszeg plusz feszt kell adni a Ram-nak is.System voltage control: Manual (Ez nagyon fontos!)
Ez így alapfeszen kell menjen, ha a Ram-okat hagyod 800Mhz alatt vagy környékén. Ennyit még le kell hűtsön a gyári hűtő.
-
csdm
senior tag
Hali!
Adatlapomon látható konfigom van, és a procit szeretném húzni. Nagyon kezdő vagyok, régebben sikerült beállítanom alapórajelre a procimat úgy hogy mintnt szájbarágósn leírtak hogy mit menyire tegyekmost viszont húzni szeretném, a cél 3Ghz és ahogy elnéztem ez többeknek megy sőt még feljebb is megy. Egy alap hűtővel meddig lehet nagyjából húzni? 3 fölé lehetne? hogy álljak neki? elöre is köszi
-
Zotya984
senior tag
Sziasztok
Tunigol itt valaki G31-ES2C lapban E5200-et?
Kéne egy kis helpike mert 3ghz fölé nem tudok menni vele -
Chaser
legenda
És tényleg
áttam páran apróknál bevásároltak, és linklgették az új 30k-s árakat, szopats
hackeeeee : 3.5G-n azt érdemes járatni ami tudja 1.2 körül, ott nem számottevő a fogyasztás/melegedés különbség alaphoz képest. Most sajnos nem mértem le, 1.1V-on mennyit eszik a teljes gép, de már nincs kedvem visszarakni a procit, mert nálam maradna
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
bzs73
őstag
Most megint 18-19 k és nagyon jó kis lap.Megéri az árát.
Kíváncsi leszek majd erre a procira is .Lehet p35ds4-be még jobban megy majd.A hűtés is jó meg a táp is rendben van.Ált nagyobb procijaim voltak de most valahogy ezek teccettek meg.Kipróbálom ezt az e5xxx szériát is.Jó lessz az.A vga 9800gt annak meg bőven elég a 3.6ghz,úgyhogy nem lessz ott gond. -
Chaser
legenda
-
-
bzs73
őstag
Majd én meghajtom a p35ds4 lapba nem kell félni.Abba bírja az fsb-t is.
Egyébként ha valaki esetleg nagyobbra szeretne váltani.Hirdetésem de nem hétköznapi proci nem hétköznapi árral.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-12700KF
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest