Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Ez csak az L2 mérete miatti teljesítménykülönbséget elemzi. látszik, hogy a játékokon kívűl másban nemigen számít a nagyobb cache. Az E5200 vs. E8x00 vonatkozásában az utasításkészletben is vannak különbségek....
Én ezt a tesztet ajánlanám, itt elég széles skálán és azonos /2GHz/ órajelen tesztelik a C2D jeles képviselőit. -
McBJani
tag
Én 3300 körül szeretném használni, azért nem keresem meg a végét
Ramok: 1.8 +0.2=2V-on mennek
CPU-Z ezt írja és ezen is használom 554MHz 6,6,6,18:
Orthossal teszteltem 8 óráig 1.29375V-al és ettől akartam lejebb menni, de úgy látszik, hogy csak 1,28750-ig enged...Majd meglátom, hogy 266x12.5-ön mennyire engedi lejebb a feszt 1066MHz-es ram beállításokkal, mert csak ennyi különbség van a kettő között:
-
McBJani
tag
A 3. teszt nagyon tetszett! Köszi szépen!
Arra jutottam, hogy ha én vennék most gépet, akkor az Athlon II X4 620-at választanám, mert programokban veri a Phenom II 550-et és az e5200-at és játékokban pedig veri az e5200-at, a Phenom II 550-et meg ahol nem éri el, ott egy kis tuninggal kiküszöbölhető.
Ha valamit nem jól gondolok javítsatok!De nem értem, hogy miért képes így teljesíteni az Athlon II X4 620, mikor nincs is L3 cache csak L2 magonként 512KB és mégis megveri az e5200-at, aminek ugyanannyi L2-je van és a Phenom II 550-et, aminek L3 cache is van, ráadásul 6MB!
A programok ennyire kihasználják a 4 magot -
McBJani
tag
Akkor összefoglalva az e5200-al használható a DDR3 1333MHz-en 9x333, 4x333...
Ehhez még egy kérdés:
Jobb választás lenne az e6300 mint az e 5200 az fsb miatt?
Lehet azt fel lehetne húzni 400-ra...Ezt raktam össze:
Intel
Alaplap: GIGABYTE GA-P43T-ES3G 19.500
Proci: NTEL Dual Core E5200 2.50GHz 775 BOX 14.500
Memória: OCZ 2048Mb DDR3 1600Mhz Gold KIT 16.500De az amd közbeszólhat...
Osynho, linkelnél be teszteket intel vs amd, mert itt ezt tettem össze, de ezekről nincs sok ismeretem (nemnagyon találtam összehasonlítást Athlon II x4/Phenom II vs e5200 körül):
Alaplap: GIGABYTE GA-MA770T-UD3P 21.000
Proci: Athlon II X4 620 2.60Ghz AM3 BOX 21.300
Vagy: AMD Phenom II 545 3.00Ghz AM3 BOX 19.800
Memória: OCZ 2048Mb DDR3 1600Mhz Gold KIT 16.500Memóriákon még lehet változtatok, de az most nem lényeg...
-
McBJani
tag
Ezt a két lapot néztem ki, mert még nemtudom melyiket válasszam, mert most nézem, hogy mi a különbség a kettő között.
Elvileg nem sok, de azért segíthetnétek a megfejtésben
Az egyik 19.500, a másik pedig 21.000.
DDR2-es lapot lehet tudnék venni 15 körül, de az a plusz 5 az újabb techért szerintem megéri, és nem akadályozna a fejlesztésben, ha nagyobb procit szeretnék...
Úgy beszélek, mint ha nekem kellene -
Mach5
aktív tag
Hát előbb írtam, hogy ahhoz szét kéne szedni a gépet, hogy alaplapból elemet kivegyem és vissza, én meg még nem csináltam olyat, hogy szétszedem a gépet
szóval meg se próbálom nehogy elrontsam.De úgy jó ha enablera teszem a cpu host clock controlt és akkor 266mhzen megy 9,5ös szorzóval?
-
Mach5
aktív tag
Azt a 266ot nem én állítottam be már úgy volt, de tovább nem tudom sajnos állítani:S Szóval ha pl 2.53ghzre akarnám akkor úgy kéne, hogy engedélyezem azt a 266mhz-t? De ha már többet akarok azt nem tudom ezek szerint sehogy megcsinálni mert a szorzót nem tudom állítani plusz még ezt a 266mhz-t se tudom tovább:S
-
Mach5
aktív tag
Amúgy most néztem a biost és CPU Host Clock Controlt enabledre tettem, és akkor a CPU Frequenczy 2.53ghz lett 1.9ghz helyet! Gondolom azért lehet mivel 9.5ös a szorzó és a CPU Host Frequenczy 266mhz volt, és ha beszorzom akkor 2.53ghz jön ki, de viszont ha a CPU Host Clock Control Disablen van akkor 1.9ghz! Amúgy a CPU Frequenczy-t se tudtam állítani szóval az 266mhz maradt! Egyedül a szorzóra tudtam felet tenni csak!
-
tomyka74
senior tag
üdv mindenki!
húú ez naon tanulságos, eddig azt hittem jó kis gépet raktam össze
aztán most vehetek egy tápot is!
hétvégén meg is nézem nálunk mennyibe kerül az FSP 350 PNF, ha 5-6 között van akkor az még elfogadható
köszike a tippeket!!!!!!
mondjuk azt nem értem ha az elromlik miért romlik el minden?
meg hát akkor ez a többi tápnál miért nem fordul elő? -
emre
veterán
Néha adhat, néha nem. Ez olyan mértékban függ az adott laptól, procitól hogy nem lehet biztosan megmondani mi lesz.
Jó példa lenne erre bélaazállat-nak és nekem tök azonos fpo-ju E5200-es procink van, és ha jól emlékszek akkor az ő P35DQ6 lapja auto-n alul, míg az én P35DS4-em felülfeszeli a procit. (vagy fordítva)
Épp ezért tuningot nem auto feszen nézünk. Ha bizonyos értéken stabil mehet auto-n hogy az enregiatakarékos funkciók is működhessenek a későbbiekben.A gáz az hogy verjük itt a nyálunk és még azt sem tudjuk mekkora a proci vid-je, pedig ha valami számít akkor az az lenne.
De úgy tűnik drr-nek sem sürgős a dolog. -
darál0w
Jómunkásember
gyári hűtővel nem emelgetnék feszt. főleg nem 1.35re.
alapfeszen szép az a 3,2. minek attol több. ha stabil maradjon, vagy esetleg még kicsit csiszolgatni, h gyorsabb legyen. kisebb szorzo, magasabb fsb és mehet neki egy yo ibt.
vagy prime duplán.
bár most nézem nemtudom mennyit bír az a transcend memo. ha nem bírná a magas fsb miatt az iramot, vissza a ramszorzot.
-
belaazallat
addikt
Hali!
Minek adjon neki 1,35V-ot, amikor állítása szerint: "Alapfeszen, csak FSB emeléssel a 3200MHz megvan, de nem teszteltem semmivel, csak egy kis Everest stabilitásteszttel volt Stress CPU."
Először tesztelje le orthos/prime95/vagy IBT-vel, ha nem stabil akkor mehet neki a fesz. 12*266MHz, Majd a ramokat kell visszavenni, és manuálisan 5-5-5-18 at beállítani időzítésbe.Kimaradt a PCI-E 100MHz-re beállítani.
-
zeno42
csendes tag
Szia
Ez tipikus Gigabyte hiba - leginkább a p35-ös alaplapokat érinti. Sok fórumot végigolvasva mondhatom, hogy nincs megoldás rá - csak alaplapcsere (semmi esetre se giga lap!!!)
Csak ezeknél a lapoknál fordul elő. Nekem is ezt csinálja. A Vista alvó állapotba való hozása (leállítás helyet!!!) segít elviselni, mivel így nem áll le és indul újra a gép és nem tudja magát az FSB visszaállítani. Mióta így kapcsolom ki a gépet azóta elviselhető a hiba - de megfogadtam hogyha még egy párszor csinálja kivágom a francba a lapot. Soha többet nem lesz Giga lapom az tuti
Ja a haver gépe is dettó ugyanezt csinálja szintén Giga P35-ös lappal.
Megoldást eddig senki nem lelt erre a hibára a külföldi fórumok alapján -
zolka78
senior tag
Lessz rajta jobb is 1-2 hét múlva, viszont most a cégnél a fejlesztő mérnököknél adtak egy digitális hőmérőt amin egy kicsi vékony érzékelő van ( csupa kincs ez a hely
). Ha ezt berakom a hűtő meg a proci közé akkor mútat valós értéket, vagy lehet pár fok eltérés a felszini és a mag között?
-
lipi67
nagyúr
Te!A 2180-as nem létezik,hogy megáll 3GHz-nél(vagy kvra belenyúltál)Az meg 65-ös,s azoknak a prociknak az"erejét"is úgy nézik,hogy VID-1,3v és 1,5v -okon tesztelik,s hogy ezen feszeken mit megy.Én asszem bios 1,785v-on is hajtottam,de azok a procik mennek 24/7-be 1,45-1,5v -on is.Persze ha semmi javulást nem hoz(pedig a lapod is jóóóó)akkor felesleges.
-
mg105
senior tag
ha jól értem a PWM digitális, mert vagy forog maxon, vagy egyáltalán (vagyis a tehetetlenség viszi tovább), a voltage meg csökkenti a feszt. gyakorlatban mi különbség van a kettő között? mind a kettőt az alaplap vezérli nem? se hűtőteljesítményben, se hangban nem lesz változás, csak a módszer már. akkor nem is érdekel a PWM
jó lesz az a TX2-es, hátha tovább kúszik a procim felfelé
-
baloghzr2
tag
Igen megvettem egy Asus radeon 4850 512 Mb-t.
Konfigom:Gigabyte ep43 ds3
Intel E5200
2 x 1 Gb DDR2 1066 Mhz Kingmax Ram
Asus 4850
Chieftec 400wNa akkor,ha olyan nincs,hogy +1v-t akkor mennyivel kezdjem????
És a ramoknál szerinted hogyan állítsam,hogy kijöjjön 1066-ra?Bocsi a kérdésekért,de egyáltalán nem tuningoltam még
Előre is köszi
Mindjárt beteszek képeket a cpu-z-s adatokról,ha az segít.
-
baloghzr2
tag
-
Killerlaca
senior tag
Helló
Azt írtad adjon a ramnak feszt. A kérdésem az lenne, hogy ha egy 1066 os ram nem megy 1066-on tunningnál akkor is kell neki + feszt adni? Én mikor húzom a procit akkor mindig ugy osztom vissza hogy 1066 alatt legyenek ebben az esetben is adnom kell nekik feszt?
Remélem azért érthető ami kérdezni akarok. -
cdc01
csendes tag
12,5 x 280 A ramoknál az a szitu, hogy az Asus Ai tweeker, felajánl lehetőségeket, de nincs manual rész, ahol be tudnám lőni, a szorzót 2,8 ra (280-nál elviekben ez a 800 mhz nem?)
Valóban kis átverős ez az asus Pcprobe, nem 21 az hanem 31 és 49 terhelve, néha 55 re is felmegy
Orthoshoz esetleg egy link? -
cdc01
csendes tag
Nos Vcore: 1.33xx en bebootolt, memória valahol 800 mhz fölött, mert a biosban automatán hagytam. Jelenleg a sisoft sandra 2009 Lite burn in test lefutott, legmagasabb CPU hőmérséklet ezalatt 44 fok az asus pcprobe II szerint.
Valami komolyab crash tesztelő program esetleg??? (Orthosnál csak valami 2007 eset találtam a guglin, honnan lehet a legfrisebbet leszedni?)
Ha ennyire meg kellett emelnem a Vcore-t, akkor vegyek inkább vissza, vagy ha nem megy 50 fölé, akkor maradhat igy? (terheletlenül, az eddigi 21 ről 25 re uggrott az átlaghőmérséklet)
Mit ajánlotok , mint tesztprogram?
Ha visszakapcsolom az Intel speedsteppet, az milyen hatással lesz a teljesítményre, mert nem feltétlenül van szükségem mindig a maximumra, mert 50% ban csak netezem a másik 50 5 a játék. -
törölt tag
peter0023: "Az lenne a kérdésem 945GZ7MC-RS2H lapom van és hogy kompatibilis-e az E5200-al a gugli nem segített a választ előre is köszönöm."
akosf: "Az biztos a legújabb BIOS még nem támogatja.
De itt a CPU Support listája, amiről szintén hiányzik."peter0023: "Most viszont tanácstalan vagyok hogy milyen procit vegyek bele"
akosf: "Ez már nem kapcsolódik az E5000-es topikhoz, de szerintem a lapod csak 4x200MHz-es FSB-jű processzorokat támogat. A legnagyobb hozzávaló proci az E4700 illetve az E2220"
Osynho: "Az E5200 is 800as fsb-vel bír..."
Ettől még továbbra is igaz marad hogy:
- hiányzik a lap CPU support listájáról
- a lap egyik BIOS-a sem támogatjaszerk.: Én meg nem állítottam hogy nem 800-as az FSB-je.
-
fagy53
nagyúr
Mivel az 5200 lazán viszi a 3.2GHz-et ami egyébként elég a tervezett VGA-khoz, ne sokat gondolkodj rajta! Ha meg konvertáláshoz is használod a gépet, 3.6-3.8GHz között gond nélkül megy csak hűteni kell jobban mint azt a gyári hűtő teszi. Annál is inkább mert fele a 2180-as hűtőnek!
-
fagy53
nagyúr
Nekem a 2160 a P35C-DS3 lapban tudta a 9x395-öt, de átrakva az EP31-DS3-ba 9x315-nél megáll és semmi sem segít rajta.
Nehéz lesz olyan 5200-est kifognod amely nem megy el 3.2GHz-et, általában ezt már a VID-en tudják. Én a P35C-s lapban használom a Wolfdale-t és nincs FSB problémám, bár a gyári hűtő miatt csak 3.7GHz-ig húztam. -
Killerlaca
senior tag
Nekem valahogy nem megy ez alapján.
A főablak main fülénél, a hardware customization toolbar résznél válasszuk a hardware monitoring ikont.
Itt látható a teljes monitoring rész, a VGA hőfokától a frekvenciákig minden adat.
Válasszuk a setup gombot ekkor előjön ez az ablak:Itt válasszuk ki a core temperature részt, és tegyünk elé egy pipát. Ezután a megjelenő setup fülre kattintsunk. Ekkor ez az ablak jelenik meg:
Az ablak alján kattintsunk a "+" gombra, ekkor előjön egy újabb ablak, ahol már beállítható a hőfokszabályzás:
Na itt nekem nincs olyan "+" jel hanem egy másik ablak jön fel.
Esetleg segiteni valaki?
Az aláírásomban szereplő vga ventijének fordulatát szeretném csökkenteni mivel állandóan 100% on megy és hangos.Van mégegy leírás de nekem szürke marad a Low-level systemnél az Auto opció.
http://logout.hu/iras/ismet_egy_ventilator_vezerles.html
Valaki segítsen megoldani.
Köszönöm
-
Killerlaca
senior tag
Ááááááááá tényleg most nézem jobban a nevedet!!!
Nagyon jó kis darab volt tegnap adtam postára és ezt újítottam helyette eddig ez is tetszik nagyon megy a kis dög.
Mikor váltottál e5200-ra?
Nem tudsz nekem abban segíteni, hogy a VGA-m ventijének a fordulatát akarom szoftveresen állítani, de az istennek se sikerül. Rivatunerrrel próbálkozok. Van esetleg másik progi? -
petrinho21
csendes tag
igazság szerint még sohasem csináltam ilyet..szval félek is tőle mert ahogy olvastam 1 dobásom van és ha nem sikerál akkor kampec:S..szval még 1 apró kérdés és nem zaklatom a fórumot tovább
..szval leszedtem a legfrissebb biost 1 rar fájlban van 2 fájl..pendrivon szeretném frissíteni..szval azt a két fájlt rárakom a pendrivera és ennyi..azaz ha újra indítom a gépet bootol a penről és akkor be kell írni h milyen meghajtóról történik a frissítés majd:\ és beírom a fájlok nevét szóközzel aztán enter..és akkor nekem elvileg frissíteni fogja a cuccot v kell még vmit tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The First Berserker: Khazan
- Autóhifi
- E-roller topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest