- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Nyárbúcsúztató hardvermix
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
Én úgy vettem észre hogy a procim 3600Mhz-nél limites. Annál feljebb sehogy se megy, se alacsony FSB-magas szorzó beállítással, se fordítva. Onnantól már instabil akárhogy állítom be. És ha kb 3,5Ghz-en van a határ, akkor inkább a magas FSB-t választom
bolcsodal: érdekes... Kis plusz fesz?
-
vzsryl
nagyúr
A PNF már nagyon régi széria, és a hatásfoka alig éri el 50%-os terhelésen a 70%-ot, tehát min. 30%-os veszteséget kell elkavarjon a ventije, amitől manapság már hangosnak van titulálva. De ettől függetlenül még beton stabil, és a piacon a legtöbbet bizonyított széria. A Chieftec GPS-ekkel is ugyanez a helyzet egyébként, csak abba nem FSP, hanem Delta bél van.
(#9295) Speed(R): Ma már az Enermax az egyetlen gyártó, ami még nem spórol az alkatrészeken, és ez bizony az árán is meglátszik. Még az OEM Seasonic-ok is hasonló cipőben járnak, de azok nem igazán kaphatóak nálunk, és elég sok szériájukban nincs túláramkorlát, ami miatt nem igazán ajánlatos, pl X series.
A Corsair Seasonic beles versenyzőiről is mindenki ódákat zeng, közben meg nem veszik figyelembe a brutális venti alulszabályozottságot, amitől a táp egy rosszul szellőző házban lassan, de biztosan megfőzi magát.oliba: Tehát ha a legmegbízhatóbb tápot keresed, akkor vagy valami régi FSP, Delta, vagy Enermax a legjobb választás. Természetesen ezeknél is meg van rá az esély, hogy megdöglik, sőt még vihet is magával valamit, de %-os arányban ezeknél a legkevesebb az ilyen probléma.
-
Speed®
titán
Nem a legolcsóbb típusok közt kell nézelődni, illetve olcsók közt tudni kell melyik a jó..sajna ma már mindenki csodákat vár bagó pénzért..de nincsenek. A minőséget így vagy úgy, de mindig meg kell fizetni. Rengeteg FSP járt a kezeim közt, sokat el is adtam, problémamentes volt mind. Az egyetlen ami kifeküdt, az saját részre kellett volna.. ilyen a formám x)
-
vzsryl
nagyúr
Az FSP 2-4 éves GLN beleivel vannak kondi problémák, és köztük is a 400-60GLN-el van a legtöbb. A problémát a minőségtelen, kínai CapXcon kondi okozza. A FSP Bluestorm II 400W-ban is GLN bél van.
Logout-os írás a problméáról.Szerk.: PNF-el pl nem tapasztaltál volna ilyesmit. Azok elpusztíthatatlanok. Meg hát az új Everest 400W-al sem, mivel minőségi TEAPO kondi van benne.
-
fagy53
nagyúr
A Giga P35-ös lapom 40-50mV-ot is ejtett a feszültségen terhelésnél, míg az Asus 10mV-ot tesz rá.
A CPU-Z jól mér, együtt futnak az Everest-tel, ráadásul a lap Hardwer Monitora is azt az értéket mutatja mint a CPU-Z. Sajnos a jobb lap nem minden esetben garancia arra, hogy a dolgok jobban is menjenek benne, sok negatív példa van. Persze az is lehet, hogy a beállítás nem helyes, ki kell ismerni a lapot!
-
Chaser
legenda
Egy screent prime-mal megtámogatva ha lehet
1ébként 0.975 alatt gyakorlatilag semmit nem jelent fogyasztáasban és hőtermelésben, direkt kimértem.
#7582 Lacpac: Passz, akár lehet is
#7584 fagy53: Azért írtam hogy beállított értékekről volt szó, nem a többé-kevésbé valós cpuz által írt dropposról.
-
zoo8800
veterán
Mindjárt elsüllyedek.
Everest memóriateszt- és játékstabil 1,4V-n, Prájmhoz ennyi kell, és ez csak 9 perc. -
zoo8800
veterán
Erdekes...
NEkem max 0.08V volt a drop terheles alatt, a joval gyengebb G31 lappal. A max, amit adtam a procinak, az 1.52V volt, ebbol 1.44-et meg is kapottItt ment 4 gigat, aztan probaltam adni az ET6tal meg egy pici feszt (nehogy 20 perc utan elhasaljon a Prime), es merevre fagyott minden
-
NFree
addikt
A p5q val vigyázz kapcsold ki az llc-t s 1.47v nál ne adj többet mert kinyírja, nekem p5q-val anno 2 procit sikerült degradálni
Sajan nincs benne olyan finombeállítás mint a deluxban vagy a giga lapokban, ref-ek, termination fesz-ek, és autón nyomja ráadásul jó sokat és nagy fesznél 70 fok már nagyon a plafon. -
Zotya984
senior tag
940? az is szép
Én egyszer véletlenül nem osztottam vissza a memót mikor rángattam a 4850e-met 10x240re plusz fesszel mind a cpu meg az MCP-t.
Toltam Crysis és feltűnően gyorsan töltött be. (relatíve gyorsan) Mondom nézek már egy óra gamelés után hőfokot meg CPU-Zt.
Akkor látom hogy a memó 960on megy plussz fesz nélkül(gyorsba restart és visszaosztottam).És stabil volt egy több mint egy órajáték után. (remélem nem nyíírtam ki)
-
-
Bagira01
veterán
Nekem eddig kb 1db e5200-am volt azt se bontottam ki hanem eladtam. e7400 viszont jól ment
-
vzsryl
nagyúr
Jó bolt.
syC hozzászólásai közt keresgélj. Ő nagyon jókat fogott ki. Asszem mindegyik ment 4Ghz-et. -
CHIPman
nagyúr
Te vagy a mi emberünk. Ha van kedved költeni villanyszámlára, próbáld már meg, hogy valós 1.5-1.54V-on mennyi ideig működik a proci! Mert ugye terjengnek a rémhírek, hogy 1.36V felett degradálódik a cucc, de pl. Lipi az E8500-zal valós 1.5V felett prájmolt, és semmi baja nem lett, igaz hidegben.
-
Speed®
titán
Én kifejezetten szeretem, főleg ha tuningról van szó. Normális arcoktól pretested (nem szétnyüstölt!) dolgokat simán átveszek. És ugye itt az előny amit te is sajnálsz boltnál, piacon ha kell, be is számolnak. Persze ha van zsé meg türelem, új bolti cuccot véve és nem itt PHn eladva a régit, közel ugyanaz az árrés jön ki..node nekem se türelmem, se pénzem általában
Ja, lehet tudok vevőt a procidra, holnap beszélek az illetővel és rádprivizek -
vzsryl
nagyúr
Egy Gigabyte EP31-ES3G lapban van, és annak a lapnak a telepítő cd-jén van egy ilyen procifogyasztás-mérő progi. Vagyis én csak arra használom, de amúgy valami energia megtakarító cucc, amit tuning után nem javallott bekapcsolni.
Be is linkeltem ide a topicba a képeket, hogy mennyit mutatott a progi, de most visszakerestem és nem találtam azt a postomat.De többen is írták, hogy nem fake, amit a progi ír. Ezek a procik tényleg ennyit esznek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Xiaomi Redmi Note 10S 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest