- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel találgatós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peti500tc
tag
válasz
fagy53 #12032 üzenetére
Nem jött össze a dolog. Egy darabig müködött az Everest test programjával,aztán egy idö múlva megadta magát és folyamatosan újra indult,ha véletlenül nem akkor sem tudtam elinditani a böngészöt mert az elsö kattintástól össze omlott. Vissza raktam a 2gb ramot mindent vissza álitottam és igy müködik. Voltot nem tudok állitani mert nincs ilyen beállitás a Bios-ban. Kinlódjak vele még vagy hagyjam a francba? Meg mondom öszintén ki néztem egy új procit(Q8300-Q8400),de ha nem muszály nem veszem meg. Nem vészesen akadnak a játékok,de ami engem érdekel(GTR Evolution) nagyobb terhelésnél(több auto) már akadozik. Érdekelne a véleményed,hogy te milyen procit ajánlanál(90%-ban játék). E8400 v. Q8400. Várom a válaszod.
-
pudzi
tag
válasz
fagy53 #11963 üzenetére
Köszi a válaszokat
Na majd megpróbálom akkor még húzni a procit mondjuk 3,2-re és inkább kisebbre osztom vissza a memóriát.
Gondoltam h nem gáz ha nem egyforma a mag hőmérsékletek, engem inkább az zavar h semmivel se hűvösebbek mint a gyári ventivel, ugyanúgy 50fok játék közben. Vagy itt inkább az alap proci hőmérséklet a lényeg?Köszi a bios ctrl+f1 trükköt is
Easy Tune progin belül akkor lehet szabályozni az arctic freezer7 pro venti sebességét? Ugyanúgy mint pl a videókariét... Úgy hallom h kicsit hangosabb a kelleténél. Ha lehetne kicsit lejebb venni akkor talán halkabb lenne az meg nem számítana ha a hőmérséklet egy kicsit meg feljebb menne sztem
-
pudzi
tag
válasz
fagy53 #11959 üzenetére
Persze a 25 még annyira nem gázos, de többször leszokott esni az alá is
Majd még kicsit variálok a beállításokonA procihúzásra rátérve...most 12,5 szorzó és 240fsb mellett megy 3,0GHz-en. A memórikat visszaosztottam,úgyh 800MHz mutat a bios ami a memória hivatalos órajele.
De van egy kis probléma, ha több fsb-t állítok, pl annyit h 3,2 menjen majd a proci, a memóriát nem tudom úgy visszaosztani h 800Mhz-t mutasson mert csak konkrét értékek közül tudok választani a visszaosztásnál(2,3,3.3,4 asszem nagyjából ezek közül).Ha pl azt akarom h a proci 3,2-n szaladgáljon a memóriát csak úgy tudom visszaosztani h vagy kb 750Mhz, vagy kb 850MHz. Ez mennyire gáz? Vagy h tudom pont 800MHz-re belőni?
Az alaplapom GIGABYTE GA-EP31-DS3L (Rev. 2.0), úgy rémlik h van még vmi billentyű kombináció a gigánál amivel előlehet hívni rejtett menüket a bios-ban. Lehet h ennél is így kellene?Még 1 kérdés
Most cseréltem ventit a procin, egy Arctic Freezer 7 Pro Rev.2-re. siettem és én marha nem vettem le a ventit róla mielőtt ráraktam a procira(amúgy nem lehet tőle rácsavarozni) így le kellett vennem róla és egy kis paszta ráragadt a procira. Utána szép óvatosan próbáltam vissza passzintani a hűtőt.
Játék közben néztem core tempe-l a hőmérsékletet, az egyik mag kb 45 a másik 49-50 között mozgott folyamatosan, ettől feljebb nem ment.Viszont a gyári ventivel is ugyanezt a hőmérsékletet produkálta( mondjuk olvastam olyat is h nem pontosan méri a hőmérsékletet a beépített szenzor) Nem lehet h a paszta esetleg nem kenődött el egyenletesen? Hallok egy venti zajt is ami kicsit zavar, olyan mintha a proci ventiből jönne de nem tudom eldönteni 100%-ra.
Most cseréltem elől és hátul is ház ventit, szintén arctic pwm-esre, a videókari meg HIS úgyhogy az is halk és annak biztos nem ilyen hangja van mint amit hallok.Szóval a kérdésem h lehet gáz a pasztából és mi lehet ez a hang, esetleg?
persze lehet h ez az alaphangja a prociventinek, bár kétlem
Amúgy a táp elvileg 1650 körül pörög, a proci 1150, az egyik házventi meg kb 750 ezt nyugalmi állapotban. az összes venti pwm-es. Win betöltődése után mintha vmelyik venti kicsit ingadozna, hol jobban pörög hol nem.Van vmi progi amivel lehet ezeket a pwm-es ventiket szabályozni?
Bocs a sok kérdésért
-
pudzi
tag
válasz
fagy53 #11957 üzenetére
Áhá, vágom, köszi
Az lesz tényleg h ha majd lesz időm letesztelem. Az idegesít h a WoW-nál nem sokat hozott az 5750 1G a 4670 512Mb-hoz képest, ez vajon miért lehet? van úgy h éppen 25 az fps, ami már nem mondható annyira szaggatás mentesnek, pedig le van véve jó pár beállítás. Szted? -
pudzi
tag
válasz
fagy53 #11955 üzenetére
Köszi a felhomályosítást
Vágom ezt a cpu&vga limit dolgot...azzal nem vagyok pontosan képben, hogy mi az a határ ameddig ennek a procinak a húzása növeli ennek a vga-nak a teljesítményét.
Persze tudom h ez a kártya nem a csúcskategória, nem is célom 16x-os élsimítással meg minden ultrával játszani full hd-n,tudom h esélytelenkicsit húzva esetleg a vga-t is(úgy olvastam ref. 5770 szinjére felllehet) azért sztem elfog menni full hd-n is a graffot kicsit lejjebb állítva...legalábbis a neten olvasott tesztekből ítélve.
De nyilván nem mind1 h milyen proci van alatta. Egyáltalán milyen videókártyát tud ez a proci még kihajtani, ergo aminek a teljesítményét nem fogja még vissza?3,2-nél nem is érdemes feljebb húznom ennél az 5750-nél?
Köszi!
-
NFree
addikt
válasz
fagy53 #11634 üzenetére
Áhh nem szoktam visszavenni , minden 1es mhz szinte kincs, általába ha végig küzdöm a szokásos proceduráimat , még nem volt olyan, hogy gondom lett volna bármivel is . Eddig s durvén 3 éve használok úgymond tuningolt pc-ket.
(#11645) Dave™
Egyébként csak kiváncsiság , miért kell hibernálni a gépet miért nem kapcsolod ki? -
Biliskmer
aktív tag
válasz
fagy53 #11571 üzenetére
Álltalában nem szokott problémám lenni, bár azt már megnéztem, hogy a Supreme Commander alatt proc limitem volt alap órajelen.
CPU 100% GPU 5X%, ha növeltem a grafikai beállításokat, akkor GPU 7X%, de a játék nem lassult be jobban.
Multiban, tudom hogy 1XX fps kell, egy ideig a CS-t olyan 40-50 fps-el toltam, mert nem tudtam mennyit is jelenthet pár plussz fps.
Aztán felvilágosítottak, hát igencsak sokat javult a játék teljesítményem, több lett a hedshát -
lajafix
addikt
válasz
fagy53 #11545 üzenetére
'A lényegen azonban ez mit sem változtat, nevezetesen, az alapon ketyegő lényegében azonos felépítésű négymagos még a két magot sem igénylő alkalmazásokban is gyorsabb a húzott kétmagosnál.'
Épp azt kérdeztem, hogy mik ezek az alkalmazások? Hol lehet ezt látni? (mérés) Mi az oka? (merthogy van)
merthogy a linkelt cikkben van egy csomó 4 magos alkalmazás, a játékok meg bizony szeretik a cache-t.
-
lajafix
addikt
válasz
fagy53 #11524 üzenetére
ez érdekes, mert az ebben a cikkben megadott tesztekben a tunningolt e5200 nem maradt le annyira az alapórajeles 4 magosoktól, hogy /mag visszaosztva a teljesítményt ne a meghajtott e5200 legyen a /mag teljesítmény nyerő.
Milyen alkalmazástesztek voltak ezek? elméletileg csak az SSE4.1 a plussz a Q-ban( meg lehet némi apróbb javítás az elágazásbecslésben de ezt nem tudom.), amit ha kihasznál a kód, akkor az sokat hozhat.
-
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
fagy53 #11406 üzenetére
Végre egy olyan táblázat, amiben csak a vidkari van benne, eddig csak teljes konfig fogyasztása táblázatokat láttam.
Ergo a gépem fogyasztása:
Üres Terhelt
-Proc DES szerint 2-3W 14,5W
-GPU 17-20W 97W
-2*HDD 13W 13W
-Alap Ezek----mennyit
-mem fogyaszthatnak?Akkor üres: 36+ alap+mem
Terhelt : 124+ alap+memés azokhoz még hozzájön a monitor (30W) + Hangrendszer (ha bömböl : 120-150W)
Lehetne rosszabb is
-
Biliskmer
aktív tag
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
fagy53 #11383 üzenetére
Az 1.66 valóban nem jön ki
, de ahoz közeli igen
pl: 8*200=1.6 Ghz , de lehet, 8*207= 1.66 Ghz...Mi szükség van 4 fokozatra?!?!
Ha éppen nem akarok játszani, akkor minek zabálja az áramot?
Skót vagyok b@sszus, sokba van a KWh.Easy Tune-al gyengébb a proc, mintha biosból lenne állítva, hmmm....
Vajon mennyivel gyengébb?
Nah holnap ezt fogom lemérni -
NFree
addikt
válasz
fagy53 #11333 üzenetére
Mostanába max oc meg valid nem érdekel, 24/7-re gondoltam , de ma befejztem nem stabil 4 ghz-en akármit csinálok , ugyhogy hagyom
"Egyébként azért kérdeztem a kollégát mert elég sokfele megfordul s szereti beleütni a kis orrát mindenbe
ezáltal sokat látott hallot koléga
"" darál0w", s nem merem a nagyokat a hülyeséggel zavarni a rendes topikba
-
kriszbon
őstag
válasz
fagy53 #10760 üzenetére
Most jut eszembe, ahogy írtad az L2 méretet játéknál, hogy még trémárkban is van egy kicsi eltérés ha kevesebb az L2 cache. A múltkor (linkeltem) pár eredményt és ott azért látszik egy kicsi különbség. Azóta futtattam nagyobb órajelen 06 tesztet [link] és igaz hogy az összpontom több lett, de az SM pontokat a kártyából csak ezen az órajelen (+500MHz) tudta kihozni annyira mint az 5200-as 3.5GHz-en.
He tényleg ezt be kellene linkelnem a 06 totyikba, mert jobb mint ami fent van. -
törölt tag
válasz
fagy53 #10761 üzenetére
Ez egy jó teszt, mondjuk az audiókonvertálós rész kicsit sánta, mert csak iTunes és LAME szerepel benne, a LAME nagyon szépen skálázódik sok magon (a legújabb verziók), bár a tesztben nem szerepel négymagos proci. iTunes olyan, amilyen, két szálon dolgozik csak. Videókonvertálásnál persze, hogy nagyon számít a proci, mert kicsit több adatot kell feldolgozni (kép, hang, miegyéb), mint csak sima zenénél. A legújabb utasításkészletek döntő többségnek a konvertálásos műveleteknél hoznak előnyt az új rutinokkal.
-
törölt tag
válasz
fagy53 #10700 üzenetére
Jaja, ha több tekercs van párhuzamosan kötve, akkor az egy tekercsre jutó kisebb terhelés miatt könnyebben hűthető, ami pláne tuning mellett fontos.
Más: Most ugyan passzívan hűtöm a E5200-t, Freezer 7 Proval, csak egy hátsó házventi van 7V-on + táp, de a hátsó házventi így is zajos, kerregő hangja van (AC AF12025L). Megnézem, hogy hástó házventi nélkül hogyan boldogul, illetve majd a Freezer 7 Pro ventijét is megnézem 7V-on. Állítólag 700 rpm alatt menne és már 1000-en sem hallani.
-
törölt tag
válasz
fagy53 #10680 üzenetére
Ez igaz, de manapság a 8-16 fázisos alaplapok többsége "kamufázisokkal" dolgozik/dolgozhat, így ami elsőre 8-16 fázisnak tűnik, az lehetséges, hogy valójában a fele. 04ahgy véleményei, tapasztalatai. Szóval inkább legyen kevesebb (pl 12 helyett 6-8), de jobb, stabilabb fázis.
-
LLKobe
veterán
válasz
fagy53 #10588 üzenetére
Na végigteszteltem a beállításokat, jó hogy mondtad, ezt nem is tudtam.
Az eredmények:Standard:
READ: 7323 MB/s
WRITE: 8236 MB/s
COPY: 7360 MB/s
LATENCY: 70.4 nsTurbo:
READ: 8216 MB/s
WRITE: 8247 MB/s
COPY: 7680 MB/s
LATENCY: 60.7 nsExtreme:
READ: 8196 MB/s
WRITE: 8246 MB/s
COPY: 7917 MB/s
LATENCY: 61.1 nsEgyértelműen az Extreme a leggyorsabb beállítás
-
Tanker21
tag
válasz
fagy53 #10577 üzenetére
Megpróbáltam 250-re állítani. Memoriába nem piszkáltam bele mert azt annyira nem érzem, a PCI-E frekit 100-ra vettem, így elindult a gép, bár kicsit furcsán, ki be kapcsolgatott, aztán a win7 nem akart betölteni sehogy sem, utána kikapcsoltam a gépet és visszaállította magát megint 2Ghz-re. Itt valami nagyon nem frankó sztem.
-
kriszbon
őstag
válasz
fagy53 #10408 üzenetére
Egyébként már volt róla szó a Ph-n is [link] meg (ezt) találtam hirtelenjében. Ja és ugye ezek nem olcsók [link] mint ahogy a többi minőségi olaj sem. Az étolaj nem hiszem hogy sokáig bírná, pedig az lenne a legolcsóbb.
Amúgy én simán a hátuljára biggyesztenék kívülről egy olajhűtő radiátort ahol nem látszik, aztán csá.
De ez nem az a topik. -
Mach5
aktív tag
válasz
fagy53 #10303 üzenetére
De ha tuningolom pl. procit vagy videokártyát vagy a ramot vagy egyszerre kettőt vagy mind a hármat, akkor úgyis lefagy a gép vagy kékhalál, és azt újra indulás után alapra vissza lehet állítani pl. procit,ramot, szóval nem lesz rossz ha tuningolom az alkatrészt benne? A procit. Nem fog meghalni vagy valami?
-
Mach5
aktív tag
válasz
fagy53 #10301 üzenetére
Ha nem bírja a tuningot proci vagy ram akkor úgy is észreveszem mert lefagy a rendszer, nem? Azt akkor újra indítom a gépet belépek biosba és lejjebb veszem és már újra jó, nem? Amúgy ha 800mhz a ram akkor 900ig bírja a tuningot nem? Kingmax a ramom, 1gb ddr2, feszültséget nem emelném, de 900fölé úgyse engedném azt.
-
-
bolcsodal
addikt
Igaz, csak szívás. A RAM-ot nem akarnám bántani, majd ha lesz proci, amivel szinkronban lehet majd hajtani megnézem mit tud.
Eddig Xp alatt 1160MHz CL5 volt a csúcs amit mentek Prime stabilan.
De ez a Win7 keresztbe tett nekik rendesen. Xp stabil beállítások azonnal elhasalnak itt. Teljesen más lehet a memóriakezelése...
Mind1 CL5 880MHz, 330x10 CPU-ra 1.2V-on. Nekem megfelel. És még a VGA-hoz is elég.
[link]Az OCCT meg majd kipróbálom, köszi a tippet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged