Új hozzászólás Aktív témák
-
_Gudella
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #1106 üzenetére
Egy tipp: az azonos órajelre húzott 930 és 805 közül a 930 gyorsabb lesz, mert a 930nak kissebb a a szorzója, így magasabb lesz az FSB-je. (mellesleg 2x annyi L2 cache, de az kevesebbet számít...)
805 mellé felesleges a 800as ram mert semmit nem fog hozni a 667hez képest, a 930 mellé talán jó valamire.
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
Egy ilyen proci (valamelyik a fennebb említettek közül) mennyi 800MHz-es ramot visz el??
Ezt a kérdést nem tudom értelmezni. Hogy érted hogy proci elvisz RAM-ot? az hogy mennyi ramot lehet pakolni a gépbe az alaplapon múlik nem a procin. Valószínüleg mehet bele legalább 8 giga, szóval ezzel nem lesz gondod
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
Igen egyetertek az elottem szoloval de meg annyival kiegeszitenem hogy a 805 os prescott magos es 90 nm e gyartastechnologia mig a 9xx ek 65 nm es ek presler mag sokkal huvosebb a 9xx es szeria !! az orajelet meg csak akkor lehet osszehasonlitani hogya az FSB is azonos vagy kozel azonos ..... 805 os 4 gigan megcsak 200 FSB 9xx nel meg onnan indulsz azert az nem ugyanaz ....
Udv GerjusNever trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
_Gudella
senior tag
Mégegy tipp:
Az Aliens-ben, a lista szerint most bruttó 60ért van 930as, így már csak kb 15ezer a különbség
Azt meg hogy megéri-e neked a plusz pénzt már neked kell eldöntened...
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #1112 üzenetére
bocs, a 15öt elszámoltam, 25 lett volna...
-
_Gudella
senior tag
Mennyi ramot visz el a proci ----> mennyi az a ram, amennyit 100%-osan ki tud a proci használni??? (vagy itt nincs olyan, mint a videókártyáknál, hogy 256mb rammal van szerelve, de a GPU nem tudja az egészet kihasználni, mert gyenge??)
A RAM mennyiségének semmi köze processzorhoz. A processzor elvileg több terrabyte-ot is meg tud címezni... Az hogy a proci teljesítményének vagy a ram mennyiségének van nagyobb szerepe az teljesen az adott alakalmazástól függ. -
S.Feri
őstag
Webshopokban még olcsóbban is van 930.
De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest