- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
lightroomban nem sokat lehet csinálni. rawjpeg export nem használja ki teljesen a 4 procit, bár használja őket, sose próbáltam hogy órajeltől mennyire függ...
eddig azt hittem hogy a vinyó fogja vissza, de raid0 se segített.persze ettőlm még meg lehet próbálni, hátha van mérhető különbség procik közt.
-
rszp
aktív tag
2.4GHz Prime95 25.5
A CPU 67 fokos DE a magok 75-79 között mozognak Everesttel.A hűtés Thermalright XP90 + 9.2cm ventillátor.
Jogos ez a hőmérséklet? Mivel tudnék érdemi változást elérni? Vizet nem akarok!
-
WiZARD
addikt
superpi 1M (vagy 32M ha türelmes vagy), cinebench, photoshop (egy megfelelő feladattal, ami alatt kijön a különbség, a több mag - nagy méret, sok különböző szűrő...), adobe premier, sysmark, audió/videókódolások (divx, windows media, quicktime, mp3 (itunes)), pov-ray benchmark, SPECviewperf 10.
meg 1-2 játék, jó vga-val kis felbontásban (1024), de ezeket majd valami nálam többet játszó megmondja, mert itt nem tudom minél mennyire jön ki a proci ereje...
-
rszp
aktív tag
Érdekes. Prime95 v24.14 FFT teszt csak 25-26% terhelést csinál.
Ezt is 4x kellene indítani full terheléshez?
Valamit nagyon nem értek. -
Larry303
addikt
én a crysis cpu benchét biztos futtatnám 800x600as low beállítások mellett...
persze egy igazán jólmegírt "hangkeltő alkalmazás" is keményen támaszkodik a cpu lebegőpontos erejére, viszont ezek ált csak 1magot használnak ki...esetleg premierben vmi pár képkockás (1-2perces) render...
gondolom nem a super pii és egyébb benchmarkokra gondoltál... -
-
fLeSs
nagyúr
Üdv.
Ha ti lennétek a helyemben és procitesztet kéne csinálnotok, milyen programokat használnátok?
Lehet írni listát. -
rszp
aktív tag
Hali!
Everesttel nézem a core hőmérsékletet. Hány foknál lehet gond? Rev: G0
Köszi
-
Anthony28
őstag
-
Larry303
addikt
biztos, hogy nyugodtabban aludnék, ha blend is menne órákig, de vajon lesz valaha olyan alkalmazás ami ennyire beterheli a cuccokat, hogy valós alkalmazás alatt is hibát dob?
Mert csak azért +feszelni, hogy a blend menjen...hát nemtom, ha tudnám biztosan, hogy ebből később bármi bajom lenne akkor nem gondolkoznék rajt, de egész éjjeles hibátlan memtesztek, meg small fft ill 4-5 óra intenzív játék alatt sem produkált még soha semilyen hibát...
de ha azt mondod, hogy erre ráfaraghatok bármikor, akkor megfeszelem míg blend stabil nem lesz -
slett27
addikt
Nem bírtam ki, beruháztam tegnap egy Q6600 G0-ra
. Meglátjuk P35 DS3 a 6 fáziskörével mit szól a tuninghoz.
-
Larry303
addikt
2.5.5 vmi illesmi nem emlékszem pontosan...bocs...
de mondom egész éjszaka ment a memtest, meg még soha nem fagyott crysis gow dmarkok alatt sem...winrarral bencheltem vagy 3órán keresztül, úgy, hogy ment a small fft számolta super piit közben....
amúgy visszavettem a procifeszt, stabil a small fft (8as prio) alatt így is, és pár fokkal term. hidegebb is...csak akkor épp adtam neki, hogy a procit kizárhassam.... -
bim
veterán
válasz
Gorneck #7353 üzenetére
csak tapogatozom .7x450/1125mhz 2.25V
a memteszt és az FFT is fut szépen de blend alatt kifagy a win.
a memonak nem akarok 2,25V-nál többet adni mert azért szeretném ha nem mmenne tönkre ez is.inkább lejebb veszem az órajelét vagy nem veszem figyelembe a blendet és használom igy.játék alatt sem fagy igy végülis használható de nem 100%-ig kitesztelt...
-
bim
veterán
P95 blend teszt alatt win fagyásnál mi kiván feszt?memo?
és 15 perc után ha egyszerre hibázik mind a 4 mag blend alatt?
-
-
szacsee
nagyúr
-
Peace
nagyúr
Ha létezik valahol egy hsz, ahol teljesen szájbarágósan levan írva a tuning menete(mit emelehtek, mihez ne nyúljak), akkor megköszönném ha belinkelné nekem valaki.
-
didyman
őstag
válasz
Anthony28 #7336 üzenetére
Ember, nyugi!
Fogd fel úgy, hogy szereztél néhányunknak pár mosolygós percet. Nem kell drámát csinálni ebből, persze, mindenki hibázik, meg ír zöldségeket néha, aztán ennyi, ezzel jól tudatában is vagyunk. Senki nem káderezett le érte, meg nem kívánta kanosszajárásodat. Az első sor elég lett volna, az utolsó az amolyan visszavagdalózás akar lenni-árnyékok ellen
. A többi meg lényegtelen.
-
Larry303
addikt
szerintetek, ha ez és a memtest megy órákig hiba nélkül, akkor a blend miért pofázik néha???
-
Yany
addikt
Írd már meg légyszi', mi bajod az ipon-nal, mert lehet, hogy vennék ott is ezt-azt, de előtte azért érdekelne, hogy neked mi volt az összeütközésed velük. thx
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
elfelejtette #7326 üzenetére
Ismétlem magam, aki 24/7 járatja a gépét számoljon az ilyesmivel, nekünk amikor kompresszorral használtam a gépet se dobta meg különösen a számlát... de aki meg tuningolni akar ne spóroljon
-
Anthony28
őstag
Hát...ez tényleg hülyeség volt a részemről.
Betudható a félig bekómálva írogatott állapotomnak 04:40 körül. Hozzáteszem úgy nekem ugrottatok mintha soha senki nem hibázna itt hozzászólást a fórumon.
Bár elhiszem jó dolog kioktatni valakit, fölényeskedve, de az első nekem intézett hozzászólásból is megértettem hogy hülyeséget írtam, amit igazából így frissen felkelve már másképp válaszolnék meg.1xxx hozzászólásomból még nem sikerült ekkora hülyeséget írnom de néha a nagy számok törvénye alapján be-be kell hogy csússzon.Valaki nap mint nap hülyeségeket ír...."hogy vegyél AM2 AMD-t mert az gyorsabb mint a C2D", és még millió ehhez hasonló "jótanács" hangzik el nap mint nap.Szóval akkor mindenki megtapsolhatja magát, milyen okos is volt.
-
Annyi kiegészítő infót még hozzá tudok tenni hogy proci még a régi nem G0-ás stepping-es, de így sem meleg.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Anthony28 #7324 üzenetére
Ezt kuksizd, jobb mint a Pista te kis lángész! (alúl vannak a spec-ek, OS verzió függően)Alúl ez űberel mindent: Windows Server 2003 Datacenter Edition for Itanium-based Systems
"Support for up to 128-way machines with individual partitions of up to 64 processors and 1 TB of RAM." -
Soak
veterán
válasz
elfelejtette #7326 üzenetére
De a wcg alatt nem fogyaszt 400W-t a gép
-
-
HELP!
Adott egy gép: abit ip35-pro lap, q6600, 4x1 GB Kingmax ram, minden alapon, semmi tuning, op rendszer: win2003 server
A következő a gondom: ha a gépet hagyom idle, akkor egy idő után nem tudok vele dolgozni, mert a tasbar lefagy és az egész gép elkezd fagyizni. Semmi kék halál vagy ilyesmi, csak nem reagál a legtöbb dologra. Kikapcsoltam bios-ban az eist-et és a c1e-t, de az sem segített, ezenfelül a windows-ban is ki van kapcsolva minden ilyen energiatakarékos dolog. ÉS MOST JÖN A DOLOGBAN A CSAVAR: Ha a gépet ugyanúgy hagyom állni, de a procit terhelem, jelen esetben két orthos-t küldtem rá, akkor nem produkálja ezt és 2 nap után is hibátlan!
Ezen felül amúgy már cseréltem vdeokarit (ati, nvidia, futtattam memória tesztet, az is ok volt, hdd-k s ok és 2 orthos is hiba nélkül ment 2 napot)Valakinek ötlete?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Topperdanger #7320 üzenetére
Mert CPU-energiagazdálodás funkciók be vannak kapcsolva. Visszaveszi a szorzót,ha nincs "dolga" a procinak. Ha terheled akkor 9x-nek kell lennie,ha akkor sem akkor ott valami gessz van.
-
Topperdanger
csendes tag
Csáó
Frissitettem a biosomat 15-re és be tudtam löni 3Ghz-re
ezek a beállitások szerintetek megfelelöek?FSB (QDR): 1333
Multipler faktor: 9x
Mem DDR2: 800 Mhz
NB PCIe Clock: 100 MhzCPU Core voltage: 1.4000V
DDR2 voltage: 2.10V
CPU VTT voltage: 1.28VUi.: Miért van az, hogy a CPU-Z csak 6x-es szorzót lát, amikor everest és a többiek a valódi 9-et?
Válaszotokat ill. segitségeteket előre is köszi!
Üdvözlettel!
-
Lalaboy
őstag
válasz
hunnylander #7307 üzenetére
Ezt csak tudtommal a Tiger csinalja! Nemhiszek nekik, de toluk mar sok dolgot rendeltem..! Megbizhato ceg.
-
R.Zoli
őstag
-
Achill3uS
nagyúr
De nem szedem szét a gépem a lap csere miatt, a 3,6 is elég nekem és annyit zabálna a proci 4 gigán 7/24-ben úgyis ,hogy nem érné meg mert havonta 15K lenne csak ennek a villanyszámlája...
az ilyen hsz-eken mindig olyan jókat röhögök, tök jo h a 140m2-es lakásunk havi villanyszámlája nincs 20k
-
Topperdanger
csendes tag
Az FSB-t beállitottam 1333-ra mindent alapon hagyva... Egyesek szerint igy birnia kéne a 3Ghz-t de amikor bejelentkezik az alaplap közli, hogy állitsam vissza a frekvenciákat.
A ramok nincsenek huzva!
Ez a lap ennyit nem birna?
Köszi -
R.Zoli
őstag
meg nem is B3-ról hanem G0-ról
Ez egy X38-DQ6 volt amiben ennyit hajtottam ki a B3-mas procimból...A P5B Deluxeban 3200-at ment csak ez a proci max...A mostani G0-ásom 1,5 hónapja megy 7/24-ben WCG alatt 3600-on a P5B Deluxe-ban... Az X38-DQ6-ban vízzel simán meglenne ezzel a procival a 3,9-4 giga ez tuti... De nem szedem szét a gépem a lap csere miatt, a 3,6 is elég nekem és annyit zabálna a proci 4 gigán 7/24-ben úgyis ,hogy nem érné meg mert havonta 15K lenne csak ennek a villanyszámlája...
Egyébként 1,55 fölött én sem adtam neki ,mert ott azért már necces ,hogy elhalálozik egy idő után...
-
fuzik
aktív tag
válasz
Topperdanger #7304 üzenetére
Meg esetleg a ramokat is visszavehetnéd... lehet, hogy azok nem bírják!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
érdekes, QX6800-ból alig látok, eredményekben is inkább a 6850-eket nyomják... fura egy lista, FX-62 meg 9. ami meg szinte fehér holló...
-
Goldye
aktív tag
válasz
Az e6750 rajta sincs?
Topperdanger: Ha nem tudod emelni az fsbt akkor a vcore-t emeld de óvatosan. Próbáld ki ha kisebb léptékekkel emeled az fsbt megy e. De ezeket igazán a tuningos topicba kéne megkérdezned.
-
hunnylander
őstag
Egy proci slágerlista. A Kentsfield nagyon ott van, és kicsit meglepő módon egy drága Extreme változat fogy a leginkább, persze hogyha a Q6600 különboző változatait (OEM, boxed, boxed with free game) összesítenék, lehet hogy az lenne a topon.
-
Goldye
aktív tag
válasz
Topperdanger #7304 üzenetére
Az 1200 az qpb nem fsb. A szorzó állandó azon ne próbálkozz állítani. A vcore-t meg rohadt óvatosan pakold felfele picivel. Hűtésed hogy bírja?
-
Topperdanger
csendes tag
Hello!
Remélem tudtok/szeretnétek segiteni neklem!
Nem igazán vagyok jártas ebben a mostani tuningvilágban.Van egy q6600 as 2.4-es Core Quad procim egy ABIT FP-IN9 SLI-s lapban.
az van hogy az fsb-t 1200 nál vagyis 300 nál felljebb nem tudom tenni mert nem jelentkezik be a gép. a szorzót pedig hiába rakom 10-esre automatikusan visszadobja 9-re.
Igy pedig csak 2700-at tudok elérni.
A voltok beállitásával sem vagyok tisztában ... Core voltage? VTT voltage? Ezeket mennyire kell/lehet rakni?Lehet a lapom nem bir többet?
A segitséget elöre is köszönöm!
Üdv: Topper
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest