- Projektor topic
- ASUS notebook topic
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
És szerinted hány proci viszi 1.4V-on a csaknem 3.9GHz-et?
3.8-on inkább 1.5-1.6V szoktak lenni és azok is jobb szériából!
A freki mint tudjuk nem igazán mérvadó hiszen 3870/3600 Csak 7,5% fogyasztás pluszt jelentene azonos feszen és nagyon sokaknak 3200on megy annyi fesszel mint neked 3600on! -
-
prmcsk
addikt
Na felraktam a procit @3870 - re, load 1,4 voltra, de lényeges különbség nincs a
fogyasztást illetően.Idle------------- 0,67A-- 154W
Prime load-- 1,34A-- 308WFogyasztások alatt mindig a bemenő oldalt értem.......
Sárpac Igazad van, de direkt sallangosan számoltam, bőven ráhagyva mindenre.
-
Úgy látom azért elég szép eszmefuttatásokat válltottam ki a tápommal
Ezt néztem ki, gondolom ez már tuti elég lenne:
Corsair VX550W -
prmcsk
addikt
válasz
Dare2Live #6989 üzenetére
Két külön dologról beszélünk...
Te a cimke hitelét vitatod, amire bármi ráfér, ezt én is így gondolom....
Én meg egy alap törvényről beszélek. Ha az említett táp 3x18A helyett a valóságban (kimérve) csak 3x12Amper, a törvény szerint akkor is össze kell adnom, ha egy ágról ered ! (36A) A fizikai törvények nem ismerik a píár hatalmát.... -
tlac
nagyúr
válasz
Dare2Live #6990 üzenetére
ezt prmcsk chieftec tápjára írtam
de a corsair-ben 1 van simán két részre osztva
prmcsk:
szerintem Dare2Live is a címkéről beszél -
Dare2Live
félisten
"közel sem biztos, hogy összeadhatod simán a címkén szereplő 12V-os ágaknál lévő ampereket, láthattad, a sirtec-nél sem jött be (szerintem itt sem)"
Naná, hogy nem adható össze. pl corsairnál 3*18*12=648 messze van az a 480Wtöl... (de még az 520Wtol is)
Tlac: Én meg azokat akik Enermax miatt másokat.....
-
prmcsk
addikt
Ha megnézed a tápom belsejének a fotóját, szerintem elég "konkrét" megépítése van.
Kimértem és teljes terhelés alatt ( A procim 3800 felett) sem esett a 12 voltos ág.
Terhelve 12,21 voltot jelzett és néha lement 12,19-re.A régi tápom ekkor
már 11 volton, néha alatta járt.
Érdeklődtem, aztán elgondolkodtam, hogy mennyibe lenne egy táp, ha valóban több
ágú volna ?Amit kinéztem és ajánlottak nem kaptam meg. Jött a csifi és "éreztem",
hogy egy ágú, azért is vettem meg. Utólag nem bánom.... -
tlac
nagyúr
már megint nem voltál elég figyelmes: (na jó, utólag csak észrevetted
)
"közel sem biztos, hogy összeadhatod simán a címkén szereplő 12V-os ágaknál lévő ampereket, láthattad, a sirtec-nél sem jött be (szerintem itt sem)"
az említett sirtec
kérdés, hogy mennyire bízunk meg a címkében, azok után, hogy a ráírt 3 ág helyett csak 1 van a tápodban...
-
prmcsk
addikt
Ha nem adhatom össze őket, akkor meg kéne cáfolnom Kirchoff csomóponti
törvényét, amely a villamosság egyik alapja...."A fő ágban folyó áramerősség, megegyezik a mellékágakban folyó áramerősségek
összegével."tlac A sirtec-nél szerintem azért nem jött össze, mert a ráírt teljesítményt
eleve nem tudta. -
tlac
nagyúr
linkeld be a mélyvízes topikba
erre most nem fogok reagálni, mert már megtettem részletekben
esetleg annyi, hogy közel sem biztos, hogy összeadhatod simán a címkén szereplő 12V-os ágaknál lévő ampereket, láthattad, a sirtec-nél sem jött be (szerintem itt sem)át kellene nevezni a topik címét, hogy ne kelljen már offolni
-
helkis
veterán
na akkor egy másik érdekes kérdéssel fordulok hozzád, hogy tovább fokozzam a kedélyeket!
nem pc, de áramról van itt is szó talán felmerül egy kis analógia azért:
miért van az, hogy egy lakásban a konnektorok védőföldjeit minden esetben a bejövő védőföld ágra kell kötni az óránál és miért nem elég, ha pl egyik konnektorból a másikig van elvezetve? -
Achill3uS
nagyúr
helyes a meglátásod, egyetlen probléma vele, minden cégnek van millio tápcsaládja, millio W-os kiadásban netán reviziokban, és egyiknek ilyen bele van másiknak olyan, lehet, hogy neked szerencséd volt másnak nem lesz, vagy pl ott volt Soak 850W-os Enermaxa amit tuningnál kenhettünk a hajunkra (az 1KW-os mégxarabb ágelosztással rendelkezik), szoval azt mondom aki tuningolni akar, jobb ha a tutit veszi, vagy meg tudja skubizni vásárlás elött ect...
-
prmcsk
addikt
Összeszedtem........A többágúság mítosza.
Vásároltam tápot. Nem kaptam azonnalra Corsair VX550W-t, így vettem egy Chieftec GPS650AB A tipusút. Papíron 3db 12V/16Amperes ága van, de nyugodtan vásárolható, mert a valóság az, hogy egy ágból indul ki minden. (megnéztem) Még nem teszteltem, de majd beszámolok. Az a gondom, hogy ez a tápos "ágmizéria", a tápok 95%-ánál csak parasztvakítás. Úgy kezdődött, hogy valami főszabványosító, fő tűzvédő, eu. illetékes idióta, kitalálta, hogy micsoda veszélyes, ha egy mondjuk 50 Amperes táp vezetékei valami módon zárlatba mennek át. Mivel nagy áramról van szó, a vezetékköteg vidáman loboghat, mert ha a rövidzárlati áram nem éri el az 50 Ampert a táp azt hiszi, hogy rendesen dolgozik. (Nem tudom, hogy ez az eshetőség mennyire gyakori, de vannak ennél sokkal jellemzőbb és többször előforduló hibák, talán azokkal kéne foglalkozni.)Na erre jött az "isteni szikra", hogy ezt az 50 Ampert szét kell osztani annyi ágra, hogy 20 Amper- nél több egyik se legyen, mert ez az áramerősség a legkisebb „prücök” esetén is gyorsan létre jön, a táp majd jól lekapcsol. Elnevezték mindezt ATX2 szabványnak. Nemes gondolatok és rendben is volna az elképzelés, csak a megvalósítással, annak anyagi vonzatával vannak a gondok. Sokkal drágábban lehet szerintem elő állítani egy olyan tápot, amelyben valóban elkülönülne mondjuk 3-4 ág. Nem mindegy, hogy az ára miatt 1, vagy 100 millió juser venné e meg ? A gyakorlatban is kezd megbukni ez az elképzelés, mert sorra jelennek meg olyan CPU-k, VGA-k, amik ettől a szabványosított 20 A-tól többet vennének fel (tuning alatt). Na most jönnek a gyártói "trükkök százai",(hogy korunk „nagy géniuszát” is idézzem)..A nagy teljesítményű tápjaik nyák-ját annyiban módosították, hogy a +12V forrasztási felületét 2-3-4 részre osztották: Az egyikbe mondjuk a PCI-E tápcsatik, a másikba a CPU 8 lábasát, a harmadikba pedig az egyéb, végeit forrasztják. És elérkeztünk a "csodához"! Ezt a "három ágat", amik egymástól ugyan külön vannak, egy kb.2,5mm2-es tömör vezetékkel (áthidalóval), EGY pontra kötik a +12 voltot előállító résszel. Még ez sem volna gond, ha az áthidalók helyére mondjuk 20 Amperes biztit raknának, mert így létre jönne az alap gondolat, hogy 20 Amper feletti terhelésnél ez a bizti kiolvadna és azt a szakaszt, ami rá van bízva megvédené. Új matricákat nyomtak a tápok oldalára és indulhat a biznisz. Elképzelem, amint a szervizek bizti cserélő szakmunkásokat vennének fel hirtelen, mert, hogy minden harmadik, negyedik táp ott végezné pár naponta, az fix. Ezt a történetet még tovább lehet "píározni" Vannak cégek, akik mint valami modern Robin Hood-ok kiállnak és abból csinálnak kampányt, hogy ők bizony nem az ATX2 szabvány szerint csinálják a tápjaikat és ezt kell venni, mert ez egy ágon leadja a sokcsillió ampret. Érthető nem ? Így kell az eredeti egy ágas tápot reformként, forradalomként eladni. Most akkor hány ágú, a tápok 95%-a ?
A chieftec-emben IS ezt láttam. Minden jobb tápban van terhelésfüggő, lekapcsoló elektronika, csak pont az a gond, hogy ez nem áganként van, hanem az össz teljesítményt figyeli. Pontosabban: Ez nem gond nekünk, csak innentől megdől az egész ATX2 "szabvány" lényege(de akkor minek találták ki ?) Képzeld el, hogy mibe kerülne és az adott mérethatárok között megvalósítható, hogy három, vagy négy külön "ág elektronikát" építsenek, egy tápba ? Minek a rovására, mennyiért ?
Én nem tápszerelő vagyok, csupán egy „villanyász”, de egy nyákon simán elmegyek és le tudom vonni saját következtetéseimet. Én nem bizonyos termékeket "fikázok" csupán rávilágítok arra, hogy az esetek túlnyomó többségében már megint vakítás zajlik. Ezzel azt sem zárom ki, hogy valóban léteznek valós és nem "kvázi" több ágú tápok, csak mutasson már valaki egyet és az árát is írja meg. Még szerencsém, hogy abban, amiben fesz van és áram folyik, a fizikai alaptörvények ugyanazok.....
Chieftec, Corsair, FSP, Enermax, belsejét skubiztam már de természetesen ezek minden tipusát nem láthatom....,de állítom, hogy a 20,30,40k-s tápok szinte mindegyike egy eredő ággal rendelkezik. Nem csak az ágankénti lekapcsoló elektronika lenne drága, hanem a többágúság "tartozékai" is. Minden +12 voltos kimenő ágba illene betenni +2-3 elkót, ami pénzt és helyet foglal. Számoljunk csak 3 ággal, az mindjárt + 4 elkó, mert általában kettő már eleve benne van, az egyágúság miatt. Az én tápom is papíron 3x16A ággal rendelkezik. megnéztem, és egy osztott ága van, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy csupán ebben az egy fő ágban van 2db.16 volt / 2200uF-os kondi, a kimenőben és nem 6. Igaz én még belevarázsoltam 5db.16 volt / 4700uF-ot, mert nem árt, ha több van...
Nekem se sok közöm van hozzá, ha a kapcsolóüzemű tápok működési elvéről lenne szó, de ahhoz nem is kell értenem, hogy lássam a kimenő ágak felépítését, kialakítását, egy nyákról "olvasva". A tápomról ezért lehet és kell kimondanom, hogy van egy "mono"
48 Amperes tápom.Azt is felvállalom, ha valaki meggyőz, hogy rosszul látom, de akkor mondja…… (prmcsk)
-
Achill3uS
nagyúr
sztem ált. az első és a második pont van a legtöbb gyártónál, pl enermaxnál, fsp-nél is, aki kifejezetten egyágast gyárt ált. tudatja is a vevőkkel, corsair-nál is csak a HX520/620 szériát irták igy el, késöbb rájöttek, hogy ezt mégse igy kéne ráirni, szoval silverstone, seasonic, pcpower&cooling, corsair mind ugy is tünteti fel mindenhol, hogy kifejezetten egy ágasok.
-
Dare2Live
félisten
Ne felejtsd el, hogy sirtec táprol beszélünk és a sirtecnek vannak legendásan szar tápsorozatai, én pl sirtecet szarabbnak tarom codegennél is, arányaiban legalábbis kevesebb codegen táp"garink" van mint sirtec belsos.
btw nemrég itt engem azért szidtak le mert egy huzott quazán, 8800GTXes konfigra azt mertem mondani hogy sanszosan elég neki a tulaj régi márkás (enermax) 465Ws tápja ami a 2db 12vs ágán 30At ad le.
Pedig az egy enermax volt ami ha ráirták, hogy letudja adni a 30At akkor letudja.... nem sirtec, hogy kizduja, hogy a 32Aböl nemcsak 22A igaz.... -
prmcsk
addikt
válasz
Szten Márs #6965 üzenetére
Rémlik...ebben igazad van, a hatásfok kalkulációja az elmenő oldalon számítandó,
de akkor még jobb a helyzet, a valós fogyasztást illetően...zso73: A hatásfok miatt 172,2W a felvett teljesítmény a táp szekunder oldalán.
Akkor ez nekem a jobb eredmény, mert a rossz helyen alkalmazott hatásfok szorzó
miatt még többet is számoltam a valósnál.... -
-
Szten Márs
nagyúr
Naszal a kérdésem még egyszer: hova dugtad azt az ampermérőt? Mert a 246W azt mondod, hogy már a nettó, a gép felé leadandó teljesítmény....
MOD:
"Ha a gépem idle fogyasztása 0,58 Amper, a tuningjáé meg 1,07 Amper
akkor aztkell mondanom, hogy csak a proci fogyaszási különbsége mindössze 0,49 Amper,ami kb. 118 Watt emelkedés a hálózati oldalon." - itt meg már hálózati oldalról beszélsz... ha ezek hálózati oldali adatok akkor a 246W a hálózatról lerántott teljesítmény és a géped csak 246 * 0,8 = 197W körül kért a táp felől.... -
prmcsk
addikt
válasz
Szten Márs #6960 üzenetére
"Szóval a 246 watt a mérvadó"
Hát pont ez az ! Ha a 246Watt mindegyike a +12 voltos ágon hasznosulna, akkor is
az "csak" 20Amper a 12 voltos ágon !
20Amper a teljes "szekunder köri" fogyasztásom, amiben már benne van az
5 volton és a 3,3 volton fogyasztott áram is.Sárpac: Én ebből a Q6600 tuning fogyasztását akartam kihangsúlyozni.
Ha a gépem idle fogyasztása 0,58 Amper, a tuningjáé meg 1,07 Amper
akkor aztkell mondanom, hogy csak a proci fogyaszási különbsége mindössze 0,49 Amper,ami kb. 118 Watt emelkedés a hálózati oldalon.Szerk: Egy digitális, jó minőségű multiméterrel mértem és "konnektornál".
Feláldoztam az egyik tápzsinóromat, megheréltem, elvágtam a barna szálát és
közé kötöttem (sorba) a műszert. Ha valaki másképpen tudja, szóljon... -
Szten Márs
nagyúr
Annyira, amennyire a mérőműszerje az.... mindenesetre nekünk itt megfelelő pontsságú.
Sárpac: A mérés jellegéből muszáj lenne adódnia, hogy a konnektorból felvettet mérje prmcsk kollega, szóval úgy sem lesz az annyi annyi
246W összfogyasztásból meg hogy jött össze az a 220W csak a proci? -
Sárpac
nagyúr
Nincs semmi, de tedd pl. 1.4V-re 3600-on és úgy nézd meg!
Számolj hozzá még átlag 2-3winyót és egy 110Watt körüli vga-t!
Már bőségesen 500watt felett lesz!
Jelen esetben a vga olyan 20watt winyó szintén ventik max 10 meg a tuner is kb. tehát a proci olyan 220Watt körül zabál tisztán hatásfokot is beleszámolva! -
tlac
nagyúr
válasz
Szten Márs #6960 üzenetére
ez az amper mérős számolás mennyire pontos?
-
Szten Márs
nagyúr
-
prmcsk
addikt
Na most már komolyan bosszant ez a táp mizéria, a fogyasztásokat illetően !
Előkaptam az amper mérőt és használtam, a 230 AC ágon.
Következőek és meglepőek az eredmények.....
Konfig....1 vinya...1 DVD író...Q6600 proci 9x400 = 3600Mhz...X300 VGA...
1 TV tuner zsuga...1 Wlan, PCI...5db. 12cm.-es venti...Gép standby = 0,08 Amper
Gép felállva (idle) =0,58 Amper
Prime 95 fut, Small FFT-ben, Q6600@ 3600Mhz-en.= 1,07 Amper
Orthos fut, 9-es prioritáson, Q6600@ 3600Mhz-en = 0,89 Amper
Számoljunk csak ?
230 Volt x 1,07 Amper = 246 Watt full terhelés és tuning alatt.
Vegyük bele a tápom hatásfokát, ami gyárilag 80%, de ne legyen ennyi, legyen
rosszabb, mondjuk 70%-os. Akkor az = 246 Watt x 1,3 = 320 Watt.Tehát: A leírt konfigom egy 3600Mhz-re tuningolt Q6600 quazán procival, rosszabb
hatásfokú táppal számolva, 320 Wattot vesz fel a hálózatból !Most akkor mi van ?
-
Muréna
őstag
Na jóestét topiklakók, beköltöztem hozzátok
csináltam egy shotot, friss proci
proci fesz bios-ban auto-n van.. érdekes h terhelve 1.200V-t ad neki :S -
prmcsk
addikt
Szerintem akkor sem táp, de könnyíts rajta...Csak a raptort hagy a rendszeren,
minden mást húzz le és kiderülhet.....Terheld így, ha nincs változás akkor nekem
lesz igazam.
Miért mondom ? Mert tapasztalatom szerint egy táp a "nem bírom terhelésre",
először a géphang változtatásával reagál. Leesnek a ventik fordulatai, majd nem
bírván a terhelést lekapcsol....Lehet, nincs igazam, de ezt gondolom. Azt is
mondtam már, hogy terhelés alatt mérd a feszt, ha csak egy kicsit ejt a fesz,az
nem gond. Ha 11 volt köré zuhan, az táp csere..... -
Számottevő gyorsulás nem mindenhol jeletkezik, az előző 2magos e6300-amhoz képest. Viszont számításoknál, tömörítésnél, konvertálásnál, elég nagy előnye van, miel azok kihasználják a 4magot. Játékok alatt amik nem használnak ki 2 magnál többet, nem nagyon van különbség. patch hotfixről nemtudok, de elképzelhető hogy később jönnek majd ki játékokhoz olyanok amiket ha felraksz kezeli a 4 magot is.
-
Larry303
addikt
valaki tudna dobni egy linket a memset3.4 hez, mert én csak döglöttet találtam...a régebbiek meg nem ismerik az x38at....
-
Meg akkor kérek tőle kölcsön egy fuvart is mivel nem a szomszédba megyek át
Mellesleg mivel nem vagyok táp szaki, az létezhet hogy az az elvileg 17+18A kevés lenne neki, de még nem veszi fel a névleges (460W) teljesítményt?
Tehát gyakorlatban hamarabb fogy el az amper mint a watt (remélem nem irtam túl nagy marhaságot) -
ipavlidu!
tag
Hali emberek!
Milyen procit ajánlanátok egy 8800GT, vagy két 8800GT alá?
Előre is köszi.
-
-
Akkor se értem hogy mivan. Most 8x400-hoz használok 1.5v PLL 1.4VNB 1.3V FSB Term.-et. Nem hinném hogy a kiadott fesz keves lenne hisz ezen az órajelen és fsb-n stabil. Attól hogy feldobom a szorzót 9x-re attól nem kell neki több fesz szerintem. Szal nemhinném hogy a lap lenne a korlátozó tényező, meg amint mondtam próbáltam ennél nagyobb értékekkel is, és úgyse volt jó, illetve ez a fesz elég 425x8-hoz is mert ottis stabil.
Procit megint kizárnám, mert túl nem melegszik, feszt kap eleget.
Tápra pedig aztmondod okés akkor mégse tudom hogy mi nemjó -
Cyberboy42
senior tag
tudom ez off, de le kell hogy siram>
ELBASZTAAAAM, sikerult!!! marmint elbaszni.
olyan ugyes voltam hogy rividre zartam az egyik ventilatorra valo kimenetet az alaplapon, es valszinuleg kiegettem a fordulat iranyito tranzistort, vagy valamit, mert most csak maximumon mennek a ventik, barmit alitok be
ugyes vagyok? -
Muréna
őstag
válasz
Samanbacsii #6924 üzenetére
SLACR feliratot keress
-
Samanbacsii
őstag
Tudom régebben már ítátok de ha megtennétek mégegyszer: a G0-t dobozon miről lehet felismerni és vannak-e egyéb ismertetői a jobb szériáknak?
-
Cyberboy42
senior tag
hello, az en procimnak L723B471 az FPO-ja es G0-as a stepping.. van valakinek ugyanilyen? estetleg miket huztatok ki belole ha van ( en nem nagyon tudom tuningolni, ugyani csak egy P5B-E alaplapom van) most 2.9-en megy, es nemis kell tobb, megvagyok elegedve, de azert erdekel
-
Anthony28
őstag
A válasz nagyon sokrétű és bonyolult.
Van egy olyan topic hogy "hogyan tuningoljunk mint kezdők" vagy valami ilyesmi.Sztem ott többet tudnak majd segíteni.
Eleve az Asrock alaplapokat nem vágom...furcsállom hogy valaki quadhoz ilyet választ.A bios beállításoknál pedig minden lapnál más és más értékek kellenek.
-
tonyo9
tag
szevasztok.nekem egy QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600 (Kentsfield) 2.4 ghz es procim van 2.3ghz-en ketyeg ,Asrock 4CoreDual-SATA2 alaplap,2 × 1 giga kingston value rammal ddr 2 ,ezt a procit meddig lehet huzni, és hogyan ha nem tul bonyolult valaki irja le légyszives.
-
-
Gorneck
legenda
2-3 éve használunk "stuff"-nak 7/24-be egy 18 férőhelyes külső racket sajna nincs annyi scsi hdd-nk, mert ez egy "fekete" dolog, de van benne pár vinya!
Szal még sose volt benne elhalálozás. A kopás részét értem és tisztába is vagyok vele, de nem kevés ház gyártó alakítja ki így a HDD tartóját. Számomra se elfogadott a dolog, de nem parázok...ennyire nem, mint ahogy pl most tetted Te.
Vízszintesbe viszont annál több...de ez sztem természtes dolog tök mind1, hogy szereli be az ember...vmelyik gyengébb vmelyik erősebb jobb minőségű HDD független gyártótól, ami vagy bírja vagy nem bírja addig ameddig kell... -
helkis
veterán
válasz
Gorneck #6913 üzenetére
és sosem romlanak el??
ezért találták ki oda a hot-swapot. ha nem egyenletesen oszlik el a terhelés a csapágyon ott ahol nagyobbat kap egyszerüen "kikpoik" (ezred-mm-ekről beszélünk, vagy még annál is kisebbről) és idővel tönkremegy.. egy szervelnél pont ezért mirrorok vagy megfelelő raid tömbök teszik biztonságossá az adatok megmaradását, még ha elszáll is alóla a hdd, de gondolom ezt tudod.. exmunkahelyemen is 100-ával mentek így a hdd-k és volt is szopás belőle, nem egyszer. persze a vezetés nem értette meg miért kell backupolni minden progi-változtatás után + új-hdd-ket venni pl 3évente, csak mikor valami egyedi program elszáll és Einthovenből kell szakembert hívni 120Euro/h-s munkadíjjért + kkk (kaja+kecó+kocsi), akkor kicsit összerezen a segglyuka az ilyen "fukar" embereknek.. persze itt 24h/365nap-uptime-os gépekről van szó euromillós bevételek mellett.. az ilyen váratlan adatvesztés, másolási hibák, no boot disk, bad sectorosodás. simán lehet ilyen kis hibából eredően.. ha összegobok egy gépet, és van lehetpség választani, tuti vízszintesen rakom a hdd-t..
-
prmcsk
addikt
Itt az újabb fotó a "3x16Amper" tápom belsejéről. Mod és látkép.
A kép két dologból lényeges.1.) Látható a táp kialakítása és a "modd"-om.
2.) Láthatóak rajta azok az áthidalások, amik az egy ágú tápot akárhány ágúvá
varázsolják, de elektronikailag nem választják el őket. A bal felső sarokban a fehér
madzagok alatt látható (a VGA kárták tápja) a három vastag "drót" áthidalásokból
kettő. A harmadikra a piros vezetékemet forrasztottam rá, ami az 5db. 16v / 4700uF
-os pót kondiaimhoz megy. Ezekkel gazdagítottam az EGY fő ágba már
gyárilag forrasztott 2db. 16V / 2200uF-os kondik szűrő és puffer erejét.tlac Bocsi, igaz a keverés, mert fej-fej. Kevertelek Shkiz0 val.
-
prmcsk
addikt
"szerintem ez így nem adható össze
sőt, biztosan nem adható össze:
Maximum combined load on 12V1+12V2 outputs shall not exceed 380W."Szerintem meg összeadható.....Ha az elvi 35Amperedet sorozzuk a feszültséggel
(12volt) = az 420Watt. Ennyivel lenne terhelhető a "két" ág. Ez csak azt bizonyítja számomra, hogy a tápod valós összárama 31,6A és nem 35A. -
Skyer
senior tag
Valaki megtudja nekem mondani hogy ez a CPU jó játékra is?Mert az amdnél és intelnél is volt az xp alatt duplamag probléma. mind2höz volt patch is, az intelhez egy hotfix az amd hez az optimizer. ha közeljövőbe rakok össze játékgépet érdemes inkább ilyen cput belerakni mint egy x2 es amd-t?mondjuk az árak is fontosak.
-
-
prmcsk
addikt
Teljesen korrekt a tápod. Van össz. 35 Ampered17+18Aés állítom,
hogy a restartokat nem a táp esetleges gyengesége miatt produkálja. Annak más
oka van. A gyártói oldalon az is látható, hogy a feszértékek tűréshatára +5 - 5%-os,
mint a tápok 99%-ánál. A tiéd is ezen bőven belül van.
Az én előző gyenge tápom, amit ha megterheltem még a venti fordulatok is
lecsökkentek és 10,8 voltot produkált3600-on prime teszt alatt, de a procim
még így is ok maradt. Ezért mondom, megnyugodhatsz... -
Nos, megint csak unatkoztam így nekiálltam mérni.
Azt alkalmaztam amit mondtál, sárga fekete vezetékhez multiméter be.
Nos 3400-nél nincs gond. 3500, nél megy kb 4-8 percet is. 3600 2-3 sec és restart.
Idle (multiméter szerint 3200-ön) 12.12V-12.15V ad le, ez everest szerint 12.04V (ugyanez 3500-nél 12.06V-12.10V, everest 11.97V)
Megfigyeltem hogy terhelés alatt ez (3200 multiméter) 12.06V-12.15V, everest szerint 11.98V.
De minden egyes értéken ha hagyom pár percet menni szépen elkezdenek ezek az értékek lefelé kúszni. Pl 2-3 perc után 3200-ön már csak 12.02V-12.04V.
3600-nál 2-3 sec alatt restart van így ott nemtudtam huzamosabb ideig vizsgálni, de ott terhelés kiadásakor lement 11.94V-ra (multiméter) everest szerint pedig 11.87V.
Észre lehet veni mielőtt restart lesz, mert elötte 1 másodpercel a terhelt érték (legyen a fentiek közül bármennyi) visszaáll az idle 12.06V-12.14V körüli értékekre.
Én már nemtudom mivan
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Fotó állvány eladó
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest