- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anthony28
őstag
Berágtam és túltéptem 3,6ghz-en a procit.
kiváncsi leszek hogy stabilan fog e működni.
[3d2006 15082p]Értitek ezt?
3825-ön látszólag stabil. Akkor hogy az istenbe lehet hogy 3500 hibát dobnak a tesztprogik.Mer ha valós hiba lenne elvileg itt már nem is kellett volna bootolnia.
-
cserkosz
tag
válasz
Anthony28 #6485 üzenetére
Szia
"prime95 400x9 és 450x8 sehogy sem akar hiba nélkül menni.és mindig amikor átugrik egy tesztet azaz vált akkor hibázik.Sztem nem szereti ezt a procit...
nekem is ugyanezt csinálja "440x8 ig tök stabil[link]
de ez fölött már ha 1.55v adok neki akkor is hibát dob pont a váltáskor -
Anthony28
őstag
Egyenlőre amíg nincs megoldás rá 3510mhz Prime95 stabil frekin állapítom meg a végleges mhz-et ahol használni fogom stabilan.3600mhz-n melegebb is, több V kell neki, és a prime-ot nem tudom belőni hogy stabil legyen attól függetlenül hogy a Hot CPU Tester stabil mint ahogy minden más is.Maradok az utsó prime stabil eredményemnél.
-
Samanbacsii
őstag
válasz
zolee0307 #6490 üzenetére
Azóta - mint feljebb olvasható - feltettem a legújabb biost és most már kezd tűrhetően menni a gép. Most (csak
) 3000 Mhz-n megy még, (tegnap már késő volt) de 1,325 v alapfeszen, (drop 1,24) és terhelve 48-48-45-45 fok a mag, prime95 hibátlan!
Tudom, ez még nem VB...
Nekem úgy tünik, amíg a procit nyúzom érdemes a memokat jóval gyári max. alatt tartani mert egy-egy Mhz emelés után (nálam) az alaplap rossz (túl alacsony) időzítéseket és egyebeket állított be "titokban"a ramnak (nem vettem észre), emiatt boot után 3-4 perccel kék halál és rögtön a procira gyanakodtam. Most először magas ram időzítések mellett belövöm a procit, aztán a ram. Hát ez a terv. Bocs mindenkitől, a harminc vesszős mondatért...
-
zolee0307
őstag
Hát jó lenne megpróbálni havernak a lapjában csak nem tudom lenne kedve szét, meg összerakni a gépet, de megpróbálom rábeszélni. Viszont az is a bajom, hogyha a proci mellett a memória is tuningolva van egyből safe mode jön be és visszaáll minden alapra. A memóriákat sem tudom benne húzni, pedig mennie kellene ezeknek is 900 szvsz.
Samanbacsii: én is próbáltam 1.4 Voltal és azzal sem ment feljebb.
-
-
Anthony28
őstag
a prime95 400x9 és 450x8 sehogy sem akar hiba nélkül menni.és mindig amikor átugrik egy tesztet azaz vált akkor hibázik.Sztem nem szereti ezt a procit...
Van más tesztprogi ami kezeli a 4 magot? -
Anthony28
őstag
Érdekes.
Egy regisztrált Hot CPU Tester-t szereztem és futtattam kb. 20 percig. Mind a 4 mag dolgozott keményen, bár inkább reálisabban mint a prime95-ben.Majdnem végig 100% a magok néha néha leesett 40-50%-ra majd megint vissza.Ez 3,6ghz-n 20 perc alatt nem hibázott!
helkis: jó akkor a ramszorzót is fixálom.
-
Anthony28
őstag
Felraktam max-ra mindent...445fsb-nél már hibázik.
Nagyon úgy tünik hogy ez a vége.Feltéve ha a Prime95-nek lehet hinni.
-
Anthony28
őstag
Próbálom 8-a szorzóval is...nem sok sikerrel.450x8 1,375V hiba, viszont 440x8 1,375V stabil! Úgy néz ki 8-9 szorzóval is ugyanaddig bírja.Félreértés ne essék, jó nekem ez a 3,5ghz csak ha így marad akkor egy kicsit csalódás lesz mert többre számítottam.
-
Anthony28
őstag
Mivel elég sokat visszaolvastam, nem tudom hogy ez most Prime95 bug vagy ennyit bír csak a procim..
3510mhz futott le hibálanul utoljára.Azóta folyamatosan hibázik az egyik mag 1-2-3 percen belül. 3600Mhz-t elkezdtem 1,3750V bios-tól...és még 1,4750V is hibázik a prime95.1,4750V-nél feljebb már nem is tudok menni az Infinity-vel mert az 1-2 mag 82 fokos, míg a 3-4 mag csak 73 fokos.Legtöbbet a 2 mag hibázik,majd a 3 mag, és 1x az 1 mag is.A 4 mag nem hibázott 1x sem! Próbálkoztam prioritást váltani ahogy korábban írtátok de az sem vezetett eredményre.Létezik hogy 3510mhz a vége 1,3600 nál?
-
Anthony28
őstag
Nos. Eddigi gyors tesztjeim,30p Prime95,8k,10k passed!
1. 3150Mhz 350x9,1,3250V bios,CPU-Z 1,312V,Load 100% 66-66-58-58 fok
2. 3330Mhz 370x9 ---------------- ( ) ----------------, Load 100% 67-67-59-59 fok
3. 3510Mhz 390x9,1,3750V bios,CPU-Z 1,360V,Load 100% 72-72-65-65 fok -
SimonYana
addikt
válasz
Anthony28 #6471 üzenetére
Így van.Sajna csak a Cheftecet lehet kapni.Én is azt néztem .
Chieftec DTC 850G 850W 80+14cm 60 hó gari 38 760,00
Chieftec DTC1000G 1000W 80+14cm 60 hó gari 45 900,00
Chieftec DTC1200G 1200W 80+14cm 60 hó gari 52 500,00
Viszont én a 750W-os Corsair-t szeretném,de nincs készleten. -
Anthony28
őstag
Sziasztok!
Változott az adatlapom!
Sajnos csak 850W Chieftec-et tudtam venni normális áron+sok lehetőségem nem volt mert rakárról nem sok mindent tudnak adni manapság.de ez így tuti elég lesz jódarabig!
Azt beszélik ez az új CFT-14C széria nagyon jó lett!Egyenlőre minden működik...most próbálgatom a tuningot.
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii #6467 üzenetére
Ez remek hír.
Toljad neki!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
haralambusz #6462 üzenetére
Nem feltétlen kell 1 12Vos ág,de jó,ha single rail. Amugy az is elég,ha tud tartósan 20A körül. A minimum ami már biztos jó bármilyen tuninghoz az kb egy minőségi 500W-os...(pl. corsair)
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii #6460 üzenetére
Nekem valami bugnak tűnik,nemtom a többiek mit mondanak...Esetleg egy új BIOS-t nem tolsz fel?
-
haralambusz
tag
Hello!
Egy kis infót szeretnék... azt halottam, hogy a quad core-os procihoz nemminden táp jó... illetve jó csak telljesitményben nem... főleg tuninghoz
Állitolag az a táp jó quad corehoz... Amelyiknek csak 1 12V-os ága van
Lehet hülyén irtam, nemértek ennyire hozzá!
Szóval a kérdésem az lenne hogy ez igaz-e, és hogy hogyis van ez?
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii #6458 üzenetére
A PCIE freki-t nézd már meg lécci a BIOS-ban hogy nem állítódott-e el 100-ról. Lehet hogy ott van a kutya elásva.
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii #6454 üzenetére
Jah ok. Mostmá jó.
Csak lol voltam.
-
Larry303
addikt
válasz
Samanbacsii #6452 üzenetére
köszi frankón működik....
-
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii #6452 üzenetére
Köszi a linket. Sajna ez sem müxik...
És pl egy 3d mark06 cpu pontszámban van különbség? -
Samanbacsii
őstag
Itt a Vistax64-re a Coretemp095.4
Kikapcsoltam a C1E-t látszólag semmi nem változott (CPUz ugyanazt mutatja), majd kikapcs a EIST is és itt már látni a biosban beállított Mhz-t de mintha lassabb lenne a működés...Többször kerregő vincsi, lassabban nyíló ablakok, a négy mag folyamatosan kb 15% terhelésen... Ez biztosan jó így?
-
prmcsk
addikt
Csak a teljesség igényem miatt...
SL9UM = B3 = 105 Watt
SLACR = G0 = 95 Watt -
Pietrosz
addikt
válasz
Achill3uS #6436 üzenetére
Én vegyem észre magam? Meg én vagyok a bunkó?
Leírtad, hogy a 3 fázis nem elég semmire, 20 perc alatt eldurran, stb. Viccnek szántad vagy sem nem érdekel. Én meg leírtam hogy nem egészen van így. Erre elkezdted a hülyeséget, hogy vegyen mindenki s3-at, holott én ilyet nem írtam. -
Thrawn
félisten
Üdv Kentsfield tulajok!
Meg lehet különböztetni 'külsőleg' egy B3-as és egy G0-és Q6600-at?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Pietrosz #6435 üzenetére
pff... nem veszed észre magad, hogy te kötöttél belém?? akkor még1x:
poénosan utaltam prmcsk-nek, a lapja gyengéjére, mert már nekemis durrant el izmosabb quad tuninggal 3 fázisu lap, erre te jöttél hogy ez nem igaz, a te s3mad milyen fasza. ok nem is mondtam h mind xar, csak, hogy nem erre való. hihetetlen, és még én vagyok a bunkó. -
Larry303
addikt
válasz
Nyugdíjas #6422 üzenetére
amit találtam róla, hogy egyes esetekben rosszul olvassa a hőmérsékleteket ill az asusnál nem indul az ai suite ami engem nem is érdekel...
itt a ph n a lap topikjában nem sok értékelhető infot találtam...a giga topicjában is elég vegyesekk a tapasztalatok....
szal bőségről sztem nem beszélhetünk...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
zolee0307
őstag
válasz
Nyugdíjas #6420 üzenetére
a 1.41-es Cpu-z vel nézem, ott terhelésnél kap 1.376-ot, de mivel a C1E és az EIST be van kapcsolva visszaveszi a feszt 1.325 körülire. Egyébként b3 steppinges a proci.
Most 1.3 V-ot adok neki és így terhelve 1.264 V, terheletlenül 1.284 V. Próbáltam magasabb fsb-vel alacsonyab szorzóval, de úgy már azt sem viszi, amit 9-es szórzóval (2.7 ghz) vitt, alapból lefagy. Próbáltam feszt is adni az sem segített. Egyébként már kipróbáltunk haverral mindent, egy csomó variációt. Ha linked módban tuningolom (akkor fsb növeléssel nő a memória frekije is) alapból safe mód jön be és visszaáll alapórajelre, próbáltam több fsb:dram arányt is. Unlinked (itt lehet külön állítani az fsb-t és a memóriát) módban, ha csak a procit húzom 2.7 ghz a max, 2780-on még bejön a win, de prime alatt 10 perc alatt kifagy a win, viszont ha memóriákhoz is nyúlok, akkor lásd fentebb.
A chipsetnek is adtunk 0.1 v.ot és az sem segített. Valszeg alaplapcsere, ha el tudom passzolni.Jorus:
Próbáltam külön külön is, de a memóriához hozzányúlok lefagy bootolásnál. A proci max 2750 mhz-t bír, viszont ilyenkor a memóriák 794 mhz-en járnak, de ha ekkor beállítom 800 mhz-re akkor safe mód és visszaáll minden alaplapra. De csak unlinked módban tudom tuningolni. -
Soak
veterán
válasz
bigdigit #6416 üzenetére
Mivel ügyesen Quad-ra állitjátok az elején és 4 procival számol.... nekem 490W-t ir ki peak-nek... ami lehet reális, ha mindent 100%on számolsz (talán ugyis kicsit kevesebb) ... de ugye ilyen nem következhet be
szerk : nem is ennyit eszik ,hanem ekkora tápot ajánl... hmm talán kicsit kevés is
-
Larry303
addikt
légyszíves fejtse ki nekem valaki az x38 negatív tulajdonságait...ma akartam megrendelni
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
zolee0307 #6418 üzenetére
Hűha,ez nagyon rejtélyes... Melyik CPU-z-vel nézitek? Mert azért a feszt azt kéne neki detektálni,ha még nem is full pontosan,de változást kéne mutatnia. CPU-energiagazdálkodás,egyéb fícsörök ki vannak lőve? Érdemes... Bár nem hinném,hogy ez az,de zárjuk ki.
Még azt gondolnám,hogy nézd meg magasabb FSB-n kisebb szorzóval,hogy nem véletlen valami iszonytató FSB-wallos procit fogtál ki.
Ramjaidnak bírni kéne amugy. Teljesen nem értem. Valamit ott angyon nem jól csinálsz.
Ráadásul nForce chipsetes lapokat nem vágom,nemtom kell-e iylenkor már fesz a chispetnek,vagy hogy van ez ott... -
zolee0307
őstag
válasz
Nyugdíjas #6411 üzenetére
Fesz emeléssel is max 2.7 ghz. Egyébként cpu-z 1.376 V ír a cpu volatge-ra. De próbáltuk emelni és semmi változás. De ha memóriának emelem csak a feszt, akkor be sem bootol, pedig 4-4-4-12 -őn a memónak 2.1 V kéne, de nem müködik. Viszont alapfeszen a memória megy 4-4-4-12-ben. De ha a procit és a memóriát is tuningolom akkor meghal a rendszer
. Nem tudom miért.
-
prmcsk
addikt
válasz
Achill3uS #6413 üzenetére
Esetemben, meg kell erősítselek.....
A Quazánommal, a gyengébb lapom fesze úgy ingadozik terhelés alatt, mint
pelenka a szélben.
Akárhol nézem egy Q6600 4 Gigán olyan 200Wattot, vagy többet venne fel
és ha nem képes a táp, vagy a lap ezt az igényt "után tölteni", ráadásul a lehető
legsimább tápfeszt biztosítani, ott valami menthetetlenül megrogyik.vazimódó : Én megmondtam......
-
prmcsk
addikt
válasz
Benkeszabo #6404 üzenetére
A tápod biztos, hogy necces, ha ennek hinni lehet.Nem fogsz hinni a szemednek....se.
Larry303 Erre én is kíváncsi leszek...
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Egy Q6600 B3-as steppinges procinak mennyit kellene bírnia max, mert én 2.7 ghz-nél nem tudom feljebb vinni. Vagy a proci a ludas, vagy inkább az alaplapom? Bár én az alaplapomra gyanakszok.
-
vazimódó
senior tag
válasz
Samanbacsii #6401 üzenetére
Köszi. Link tökéletes lesz.
-
WebSpyder
tag
az hogy lehet hogy cpu-zben 1,4Ghz-et mutat egy magra máshol mindenhol 2,4Ghz-t
lehet hogy nyomorék kérdés de érdekel -
Benkeszabo
csendes tag
Az x38-as lapokra miért irtátok hogy nem jó választás quadhoz?
Nekem egy Asus P5E x38 am van és gondolkodom egy q6600 on,de egy kicsit elbizonytalanitottatok.
Nameg a 400W os fsp tápom is bezizzent a hallottakon (mondjuk csak 8600gt van vganak) -
tlac
nagyúr
válasz
Samanbacsii #6401 üzenetére
inkább linkeld
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sorozatok
- Call of Duty: Warzone
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest