- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
prmcsk
addikt
3,8 Ghz ugyanazon a feszen, ugyanannyi droppal...
SlobiG : Ha így van, akkor így jártam.....
-
nfsu17
veterán
Megint én.
Olyat olvastam itt ph-n, hogy jönnek kisebb sávszélességű procik (45nm), amik gyorsabbak lesznek.
Érdemes rá várni?
Megfizethető áruk lesz? -
prmcsk
addikt
Gyorshír !
Quadocskám 9x400 = 3600-on, cpuz 1,366 volt idle, load 1,344 volt (Prime95)
0,022 volt különbség az sok 3600- on ?
-
Peace
nagyúr
Köszi az ajánlásokat. DS3 lesz a nyerő.
-
helkis
veterán
na ma tesztelgettem egy kicsit, és úgy néz ki a dolog, hogy 445*9-en 1.568v-al (1.6v biosban) bármelyik tesztprogi lefut, kivéve a prime!
az is elindul, majd lekapcsol a gép, magok ilyan 65-70fok környékén vannak, tehát az nem lehet gond.. valszeg ilyen mártékű tuninghoz már a tápom a kicsi, vagy az elmult napok feljeményei a felelősek. további probléma, hogy 1.6v-os beállítás után a következő lépcső az 1.65v..
de látom vannak újdonságok a moddingereknek!ha más nem lesz lehet én is ráapplikálok pár kondit a lapra!
-
Peace
nagyúr
Q6600-hoz milyen alaplapot ajánlanátok? Nem tervezek tuningot! Egy 30k alatti korrekt, megbízható lapra lenne szükségem.
-
-
didyman
őstag
válasz
Nyugdíjas #7167 üzenetére
2200uF, nem 2300
. A feszültség mindegy, a 6,3V-os általában kisebb. A sorozat pedig YXF, YXG, MAZ, MBZ, MCZ lehet. Ha ez nincs, akkor a Yageo SC, ami még kapható. Egyébként 1500uF is elég volna első körben, ez méretben sokkal kisebb. Ha olcsóbb a ház, akkor a hátlap akár ki is vágható a plusz alkatrészek számára.
-
prmcsk
addikt
Szerintem a mod bizonyításához teljesen mindegy, hogy milyen procit használok.
100% tuningon az E2140 is droppol rendesen, amit nem tett, pedig egy 300W-os
táp volt rajta, a teszt előtt, alatt...Nem szedtem szét előre a qudos gépem, mert stock hűtéssel nem sokra megyek.
Pár óra és kiderül...... -
Pietrosz
addikt
Jól látom, hogy a lapomról egyszerűen lespórolták a 10. kondit? Pedig mintha a hely is ott lenne neki:
[link]
Ha az amúgy elvileg minimális droppal rendelkező DQ6-on is ennyit segített a mod, akkor a gyengébb lapokkal meg egyenesen "csodát" tehet.
-
-
prmcsk
addikt
Na itt a kép, a "lapmod-ról"
A kondik méretkülönbségei a feszértékükből adódnak. A fehér rész az + szigetelő
szalag, nehogy a kondi esetleg zárlatot okozzon, mert amennyire tudtam, szorsan helyeztem el a kondikat a laphoz, hogya távtartóim méretén túl, ne lógjanak ki.
Siloplastal is rögzítettem a kondikat, ha muszáj nyom nélkül el tudjam őket távolítani. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
didyman #7149 üzenetére
Hmmm.Hmmm
Nem tűnik annyira halálosnak,de azért körbe járom még a témát előtte.
Polaritást remélem azért enm szúrom el (volt szerencsém egy ideig minden nap kondikat beforrasztgatni).
Pákából is van több féle otthon,szerintem találok megfelelőt.Na mind1 a lényeg,hogy megpróbálok a megfelelő kondikhoz hozzájutni,és megvárom prmcsk képeit,aztán meglássuk
-
helkis
veterán
válasz
szacsee #7151 üzenetére
hogyne, ez a mozaikszó annyit tesz, hogy nem tartalmaz a forrsztóón, ólmot, amit egészségkárósító hatása miatt betiltottak.. ezzel egyidőben a lapgyártól újongva helyezik fel a matricákat a lapokra, miközben a belső forrasztási gyakorlatot (mennyi ideig, milyen hőn, stb..) nem változtaták meg az új anyaghoz. ezért is ilyen sok a pusztulékony hardware..
-
didyman
őstag
válasz
Nyugdíjas #7145 üzenetére
Nem annyira bonyolult, de a valamilyen szinten barátság nem biztos, hogy elég: Pisztolypákával nagyon nehéz finommunkát csinálni, a 20W-os somogyi páka meg kevés a deszkához, ahol ilyen nagy felületű fóliák vannak. A furatgalvánozott panel érzékeny, óvatosan kell bánni vele, mert ha a galván kijön az alkatrésszel együtt, a rétegek közötti fólia oda többé nem köthető be
Ha van otthon pl. egy Weller 50W-os betéttel, és 8-as heggyel, akkor azzal kevesebb gond lesz.
Polaritás: Ha fordítva rakod be, esetleg diszkrét fény és hangjelenségek közepette elhalálozik, miután feszültség alá helyezed. Az alaplapokon a jelölés többnyire egyértelmű, de kivétel itt is van (Asrock), biztosra a kiszerelt kondik polaritásának jelölésével lehet menni, illetve a forrpontokon a (-) pont zárlatban van pl. a csavarhelyeken lévő fóliával, vagy az I/O panel fémborításával.
ESD: Műszálas ruhában nem szabad nekiállni, az LGA775 deszkák érzékenyek ilyesmire főleg a fedetlen CPU-foglalat miatt, ezért az LGA-t védő lemez behelyezése mindenképpen érdemes.
Forrasztáskor az alkatrészt nem szabad erőltetni, ha nem megy, tovább kell hevíteni, de maximum 8-10s legyen egy hevítés, utána fél perc pihenő. A kiforrasztáshoz szükség lehet a gyárilag takarékos forrpontot felhordani ónnal, ez nagyban megkönnyíti a leckét. Ónszippancs használható, de a sima mechanikus általában nem lesz képes kiszívni szilárdulás előtt az ónt (a nagy fóliafelület miatt hamar kihűl), így célszerűen a már kivett allkatrész helyét egyik oldalról hevítve, másik oldalról szívva érdemes pucolni.
Alaktrészt tövig, minél rövidebb lábbal rakunk be. A méret valóban probléma, a hivatkozott YXF Rubycon-ok meg elég nagyok. De főleg MSI deszkákon (ezek haltak elég sűrűn és a legjobb kondikal használták) előfordulnak Rubycon MBZ/MCZ kondik, ezek az YXF-eknél sokkal jobbak, kisebbek.A VRM bejáratánál is szok lenni néhány kondi, ezek 16V-osak, 1-2000uF értékkel. Ide többnyire helyileg is fér nagyobb, érdemes ezeket is kicserélni, ha már nekilát az ember.
Memória, lapkakészlet kondijai is cserélhetőek, ha itt is tuningolni akar az ember, de nagyon nem kell túlméretezni, 1,5-2x-es érték bőven elég. -
Dare2Live
félisten
prmcsk lehet jólenne irnál erröl egy rövidke szösszenetet, képekkel, kihangsulyozva pl a polaritás megállapitás fontosságát, elszurásának következményeit.
didy: rvét a notik/dslr miatt. Remélem meglesznek.
-
R.Zoli
őstag
válasz
Nyugdíjas #7145 üzenetére
Vagy ez annál jóval bonyolultabb,mint x helyekre x kondikat beforrasztgatni?
Nem bonyolultabb ,mert konkrétan pont erről van szó, hogy be kell forrasztani másik kondikat a gyári heylére...A gond ott kezdődik ,hogy ha beforrasztasz új kondikat akkor hűtést nem fogsz tudni rakni a lapra mert mindenbe ütköznének a kondik...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hát ez a "mod" engem is nagyon érdekelne.
0 drop,alacsonyabb feszen stabil proci
Ha ez igy van akkor állok elébe. Valamilyen szinten barátságban vagyok a forrasztással,hátha meg tudnám csinálni.... Egy képet tényleg nagyon szivesen látnánk...Vagy ez annál jóval bonyolultabb,mint x helyekre x kondikat beforrasztgatni?
-
didyman
őstag
Nem, nem
. Itt arról van szó, hogy a kapcsolóüzem során két jól elkülönülő rész van: Amikor vezet a FET és amikor nem. A gond azzal van, amikor nem vezet: Ekkor ugyanis a pufferkondiknak kell szolgáltatnia az energiát. Vezetéskor pedig a kondikat fel kell tölteni és elmellett a CPU-t el kell látni. Ennél sokkal bonyolultabb az egész (lévén PWm esetén nem csak egy FET, hanem egy híd dolgozik és ott van a szintén energiát tároló tekercs is), de a kondik szempontjából nagyjából ennyi a lényeg.
-
didyman
őstag
Na ezek a kivételek. A Blitz-ről annyit, hogy egy nagy hamuka az egész. Olyan dolgokat hoz fel a lap stabilitása, potenciája mellett, amik már évek óta köztudatban elterjedt megoldások-csak más névvel
. A nyomógombos CMOS-reset pl. nagyon-nagyon hasznos apróság, de a DRMOS hülyeség a terhelés függvényében állandó VCore feszről nem több, mint a VRM megfelelő visszacsatolásának helye, amit megfelelő tervezéssel illendő lenne elérni minden VRM-nél...
-
jugeen
addikt
-
prmcsk
addikt
válasz
didyman #7131 üzenetére
Nem a foglalatra magára gondoltam, hanem a körülötte kialakított "helyszabványra".
A proci hűtéselmélete szerint kicsi és alacsony alaktrészek tehetőek csak a proci
köré...Gondoljunk csak bele, hogy a gyári hűtő mekkora kerületű és akkor jönnek a
tyúning bordák... Ezért mondom, szerintem rossz az elgondolása, a S775-nek. -
didyman
őstag
Ez nem a foglalat átka. A Core2duo-val sok gyártó nyilván ezekhez alkalmazkodott teljesítményügyileg, a core2quad meg maradt a tuningőrültek, játékmániások asztala, ezekhez megfelelő lapokkal készülve (de a marketing nagy úr). Csak egy röpke emlékképként jegyezném meg, hogy a prescott-ok megjelenésekor ez a dolog sokkal nagyobb gondot okozott!
-
didyman
őstag
Mert miért? Alapórajel, feszemelés nélkül, erre garantált a lap. A többi, mint írtam, ajándék. A tuningőrültek aránya piaci részesedésben nem jelent akkora területet, amivel érdemes foglalkozni egy átlagos alaplapnál, mert bár ezt nehéz elhinni, annak a csilivili dobozos asus alaplapnak a célközönsége nem az otthoni tuningbajnok, hanem irodai gépek százai. Szándékosan szemléltetve az arány 1:100, Te foglalkoznál egy termék esetén azzal a századdal?
-
didyman
őstag
-
helkis
veterán
gondolom annak köszönhető az egész jelenség, hogy úgymond tehermentesítetted a tápot, a hirtelen feszigény kiszolgálás alól, vagyis több a fesz-"raktár" amivel gazdálkodhat a prockány. ötletesen hatásos! (stol)
azért egy képet feltölthetnél, hátha kedvet kap valaki moddingolni..
-
prmcsk
addikt
Nincs különbség a cpu-z idle és load-ja (orthos) között. Eddig, minden feszen, amit
próbáltam a cpu-z nem mutat feszmozdulást.De mondok mást.....
Ez a procim cpuz szerint, eddig (load)1,45 volton hozta a
8x 400FSB-t. Most ugyanezt 1,360 volton....Idle és load között most sincs különbség.Gorneck23 Ne vedd szó szerint a ráakasztást...vezeték nélkül közvetlen
beforrasztottam a kondikat, természetesen a polaritásra ügyelve... -
prmcsk
addikt
Fejet hajtok a puffer tuningal kapcsolatban kifejtett álláspontod előtt, ugyanis
Működik ! .Beáldoztam egyik lapomat, az öreg E2140-et belevertem, 400FSB-n megküldtem.
A biosban direkt adtam a procinak 1,5 voltot, cpu-z 1,472 voltnak látta. Orthos tesz
9- es prior és beesett a fesz 1,442 voltra. Járattam fél órát és figyeltem a feszt, maradt
ahol volt.
Szét szedtem és a lapra és fázisonkén ráakasztottam pluszban 2300uF-okat.Új teszt, ugyanazon körülmények között, cpuz = 1,472 volt, teszt indul és a cpu-z
fesze NEM mozdul.....Szép dolog az elmélet, de én a gyakorlatban is szeretek meggyőződni dolgokról.
Igazad lett....
-
didyman
őstag
De Uram, a tuning az mindig ajándék! Tuningra nem lehet garantálni, így nem is lehet piacot építeni egy modell esetében, lásd kivételek. A legtöbb alaplap a processzorok gyárilag garantált órajelén, alapfeszültségükön való táplálásukra hivatottak némi, tuningra is használható tartalékkal, de nem eszement tuningra. Arra is vannak megfelelő deszkák, de a piacnak a tuninglapok csak vérszegény szeletét fedik le, mivel a tuningolás egyáltalán nem jellemző ezeknek a termékeknek legnagyobb részben fedett piacára. Márpedig, ha az adott terméket SoHo környezetében használják gyenge titkárnői, vagy izmos munkaállomás alá, akkor ott semmi szükség ilyen mértéktelen tartalékokra, de még a legtöbb otthoni gép esetében sem. Akkor meg minek rá pazarolni alkatrészt? Nem fog a rovására menni semminek sem a várható élettartam során.
-
joshua7
veterán
Lenne pár kérdésem az Uraknak:
- gyári hűtővel mi a reális tuning egy b3/g0-nál? 8x400 alapfeszen meglenne pl.?
- 500-as FSP-m vajon bírná az iramot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xbox Series X|S
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest