Új hozzászólás Aktív témák
-
Muréna
őstag
holnap este 9 fele belépek én is a klubba, kiv vok mit megy majd a drágaság
-
helkis
veterán
válasz
Larry303 #6890 üzenetére
ok. csak az tünt fel, hogy nem is jól ismerte fel a procidat a régebbi verzió. így tévedhetett a VID-et illetően is, bejött..
ezt nem lehet így kijelenteni, próbáld meg a ramodat 5-5-5-15-re fixálni, 2-2.1v-on akkor valszeg megtudod mi a vége, ha mész felfele egy alacsony szorzóval az FSB-vel vagy oszd vissza mindig olyan érték alá, amiről még tudod hogy tutira bírja, ha megvan a procid vége akkor lehet összecsiszolni a ramot a procival, hőleadással, teljesítménnyel. -
Anthony28
őstag
válasz
Samanbacsii #6885 üzenetére
Persze, csak xar úgy használni valamit hogy kicsit csalódtál benne...ezért próbáltam lelket önteni beléd.
-
Anthony28
őstag
válasz
Samanbacsii #6883 üzenetére
Miért kár? Örülj neki inkább hogy tudtál húzni 600mhz-t.Mert a tuning az nem garantált.A 2,4ghz-hez pedig a 3,2 azért nem rossz, valós alkalmazásokban nem fogod észrevenni a különbséget..
Nekem G0 van 3560mhz ketyeg...360mhz jár magasabban mint a tied.Szted érzékelni lehet a különbséget gyorsaságban a tied meg az enyém között?Max. benchmark de az meg annyira ugye nem fontos.
-
Anthony28
őstag
válasz
Samanbacsii #6880 üzenetére
A B3 nem mennek sokkal többet 3,2ghz felett.Persze vannak jobb példányok is de a 3,2 átlagos eredmény egy B3-tól.Szvsz 3,2-3,4 között mendegélnek.
-
Samanbacsii
őstag
Napot mindenkinek!
Nálam nem (sem) megy 3,2 felett a b3-as
Ha auto-n hagyom (v)a biost akkor 1,36-ad kapásból (1,325 az alap) a VID végig 1,325 (?) ekkor 3.1Ghz-ig semmilyen preciz beállítást nem igényel.
E fölött manual, 1,38-1,40v a 3.2-ig. 3.2 fölé nem megy. Volt próba 1,41v - de nagy villanással újraindult és bios alapra vissza... magok 56-58 fokok. Lehet ennyi a procc? Vagy a mosfetek melegszenek túl? Memok alapon direkt, ne zavarjanak... 500w Zalman... -
-
zolee0307
őstag
válasz
Anthony28 #6866 üzenetére
Én a 300 w körüli értéket alapra gondoltam. Az ok, ha húzom és emelem a feszt akkor durván nő a fogyasztás. De ha abból indulunk ki, hogy a quad húzva egyen 200 W-ot, a gtx húzva egyen 175 w-ot, plusz még az alaplap, memók, odd, vinyó + a ventik, akkor szerintem olyan 420 W körüli fogyasztás jönne ki. A tápom meg elvileg lead 480 w-ot.
Nekem egyszer 2780 Mhz fagyott le a prime 95 olyan 5 perc után, de szerintem nem a táp miatt. Én úgy tudom, ha a terhelést nem bírja a táp lekapcsol, újraindul. Mondjuk én próbálgattam a tuningot, csak a procit húztam és 2780 mhz fölött már nem indul el, bootnál lefagy. Próbáltam 8x-as szorzóval, az eredmény cmos clear lett. Feszeket is próbálgattam. Adtam 1.4 V-ot a procinak semmi, 1.5 V volt a max. semmi eredmény. Adtam a memóknak, az fsb-nek, nbe-nek semmi, nem megy magasabbra. Viszont az fura nekem, hogy a memóriának adok 2.1 v-ot a 4-4-4-12 miatt, minden alapon van és nem indul el a rendszer, ha a memó fesze is alapon van akkor viszont igen.
Egyébként nem nagyon akarom 3.6-on járatni, mert szerintem a hűtés nem nagyon bírná. Megelégednék olyan 3.2-3.4 Ghz körüli eredménnyel is.
-
vedini
őstag
nem a hűtés módjától függ elsősorban, hanem a hűtési teljesítménytől, így viszont elmondhatjuk, hogy bizonyos határokon belül, ha alacsonyabb hőmérsékleten tartjuk a magokat, kevesebb fesz is elég neki, hogy stabilan működjenek
namármost egy profi vizes rendszer, azért nagyobb hűtési teljesítménnyel rendelkezik, mint egy léghűtésszerk: azonos konfig összeállítás mellett
-
fuzik
aktív tag
Attól hogy víz van rajta, még nem biztos, hogy kevesebb fesz is elég neki... Mivel a tapasztalatok azt mutatják, hogy minden proci - lap -ram - (táp) egyedi eredményeket tud produkálni, ezért nem merek jóslásokba bocsátkozni, hogy nálad számítani fog, vagy nem fog számítani a hűvösebb proci.
Elméletileg számít neki, de ugye tudjuk, hogy elméletileg az elmélet és a gyakorlat megegyezik, node gyakorlatilag.....
Szóval ha van időd és kedved, akkor próbáld ki.
-
helkis
veterán
válasz
zolee0307 #6865 üzenetére
mivel B3-as a procid, és droppolhat a lapod, valszeg többet kell biosban bellítani, kb úgy hogy terhelve legyen a fesz 1.3v.. jól mondja fuzik ehhez már lehet, hogy 1.37-1.4v-ot kell belőnöd biosban. arra azért figyelj, hogy a hűtésed lesz a leggyengébb láncszem.. 75-80fokos maghőnél ne engedd tovább.. de az is lehet hogy az nforce-chipset nem pacsizik a quaddal, tuningban eddig intel a nyerő.
-
fuzik
aktív tag
válasz
zolee0307 #6865 üzenetére
A vid -nem az ok. A vid egy tulajdonság. Adjál neki 1.37V - 1.4V között (biosból). Aztán hajrá. Arra figyelj, hogy a memókat ne hajtsad túl. Először a proci, aztán utána jöhet a többi. Sajnos nem ismerem a lapodat, így nem tudom, hogy ott miket kell még finomhangolni a nagyobb fsb -k elérésséhez. Esetleg a lapod topikjában találsz segítséget.
-
Anthony28
őstag
válasz
zolee0307 #6864 üzenetére
A tápos topic-ot hagyd ki az életedből.Ott egy 400-450W táp mindent elvisz, aki nagyobbat vesz a fax,ha meg vita van akkor meg az van hogy az ki lett mérve és egy dual quad-os 8800GTX SLI rendszer sem fogyaszt többet 400W-nál.
Ha meg esetleg kevés akkor azt mondják tuti baja van a tápodnak...igazi szerencsétlenek, persze tisztelet a kivételnek.Csak az a baj hogy van aki meg is fogadja ezeket a "jótanácsokat",magyarul félre van vezetve.A te konfigod 300W?
Hát igen a GTX+quad is már eleve többet fogyaszthat húzva.Egy 1,4500V Quad 3600mhz-re húzva 150-200W körül vesz fel terhelésen, persze függ attól is hogy mennyire van leterhelve.
A te konfigodat egyébként el kell hogy vigye egy 500W táp, a húzott állapot meg mindig lutri.Lehet alapon semmi gond, de ha megtéped és pl. Cinemacraft-tal ill. dvd2dvdr progival konvertálsz ami kihasználja a 4 magot 70%-ban, akkor újra fog indulni, vagy le fog fagyni.Ki kell próbálni, és ha instabil akkor egy 620W beledobni.
-
zolee0307
őstag
válasz
Anthony28 #6852 üzenetére
Nekem egy BSII 500W-os tápom van és simán megy vele a quad-om, meg a gtx-em. A két 12 V-os ág nekem egyenként 18 A-adnak le és a két összesen 480W-ot ad le. Tuningon még nem tudom, mert nem nagyon megy, de a tápos topicban azt mondták, hogy az én konfigom olyan 300 W körül fogyaszt és, hogy elég még tuningra is a tápom. Haveromnak is hasonló a konfigja, annyi, hogy két vinyója van, meg két odd és a procit 1.375 V-on 3.2 Ghz-en járatja, a memóknak adott 2.1 V-ot és a gtx-ét olyan ultra körüli szintre húzta és megy neki a rendszer frankón az 500 W-os chieftech tápjával, ami gyengébb, mint az én fsp-m.
-
-
prmcsk
addikt
-
unatkoztam nekiáltam kicsit szórakozni, hogy mennyi fesz is kell a 3600-hoz.
Valami azonban nem az igazi.
Hiába adok neki 1.43-at vagy 1.5vot akkor se stabil. Win feláll minden ok, de amint elinditom az orthost vagy prime-ot egyből restart. Semmi szöveg vagy írás még csak nem is dob el egy magot sem csupán ahogy elinditom a terhelést, rá 2-3 sec mulva dobja a restartot. Próbáltam 450x8-on is akkor is, illetve nagyobb nb és pll fesszel is, de akkor is előjött. Ami érdekes hogy 1.4v-al (ennyit álítottam nehogy ez legyen kevés) 425x8-on azaz 3400 semmi gond nincs stabil.
Én a tápra gyanakszok, annak ellenére hogy direkt megnéztem terheléskor max 250W ir. Hogy ez mennyire megbízható azt nemtom. Szó mi szó a tápom nem valami erős, mivel csak ennyit tud:Output voltage MIN. Load MAX. Load Regulation Peak-to-Peak Max.
+5V 0.3A 28.0A +5% ~ -5% 70mV
+12V1 1.0A 17.0A +5% ~ -5% 120mV
+12V2 1.0A 18.0A +5% ~ -5% 120mV
- 12V 0.0A 0.3A +10% ~ -10% 120mV
+5Vs 0.0A 2.5A +5% ~ -5% 70mV
+3.3V 0.5A 28.0A +5% ~ -5% 70mVLétezik hogy 3.6GHz-nél kifujna a táp?
-
prmcsk
addikt
99%, hogy ez is egy ágú, tehát az eredője +12V / 60Amper. A 100%-hoz látni
kéne a panelt, de szinte biztos. Nagyon drága lenne gyártástecnológiailag a
valós 3-4 ág megcsinálása egy tápban. Ebből fakadóan kevesen vennék és
hordanák vissza, mert mondjuk egy Q6600 proci simán lelőné az egy ági 16 Ampert.Ne kérdezd hogy melyik "baromarcú" találta ki ezt az új szabványt és azt se, hogy
miért ? Az okát érteném is, ha valóban úgy lenne kiképezve..... -
c41r0^
őstag
olvasgattam itt a táp-mizériáról és kicsit megijedtem, ugyanis holnap megy egy Q6600 egy abit IP35-be, 550Wos FSP fogja adni nekik a kraftot
FSP550-80GLC
Aktív PFC8cm-es ventilátor, alacsony zajszint.
NÉGY körös 12V tápellátás
24 tűs alaplapi csatlakozó, SATA tápcsatlakozó
Bemenet: 110-240V, 50-60Hz
DC kimenet max: 550W
+3.3V 36A
+5V 30A
+12V1 15.0A
+12V2 15.0A
+12V3 15.0A
+12V4 15.0A
+5VSb 2A
-12V 0.5Amondjátok, hogy egy ágról megy a 12V és nyugodtan alszom...nem hiszem, hogy nem lenne bőven elég egy ilyen táp egy Q6600-hoz
-
Anthony28
őstag
Te nem érted.
Én azt magyarázom hogy az Enermax jobb lehet mint a Corsair, mert volt egy utalásod amiből nekem az jött le hogy az Enermax xarabb lehet szerinted.Az más kérdés hogy ki veszi meg az Enermaxot mert qurva drága.Talán a legdrágább bár 620W-ig pariban van a Corsair-rel
-
Soak
veterán
válasz
Anthony28 #6840 üzenetére
1. Nem igaz ,hogy nem érted ,hogy nem a Corsair gyárja a tápot . 2.: quad alá még mindig az SR táp jobb, amit a corsair kinál csak átlag embernek elfogadható áron/méretben (a galaxy-k is nagyon jo tápok mert már eleget ad le bőven 1 ágon is a quadnak (ugye8as pinnel meg 2 ág stb stb) de azt kiveszi meg?
)
-
Anthony28
őstag
Megnéztem 1990 óa gyárt tápokat az Enermax.Ami nagyon fontos csak tápokat!
A Corsair meg memóriában nagy spíler, csak most átálltak a táp business-re is.Jó marketing,5 év gari...quad ready miegymás.
Attól függetlenül biztos jó, nem azt bizonygatom hogy xar, félre ne értsd, inkább azt próbálom bizonygatni hogy a Corsair-en kívül van még 3-4 gyártó amik legalább annyira profik, vagy profibbak mint a Corsair.
-
fuzik
aktív tag
A felhajtott procimnak 1.2375V a vid -je. 1.232V -al használom 3.2GHz -en. Multor véletlenül 1.12V -ot adott neki a lap bios frissítés után (elfelejtettem default -ra állítani frissítés előtt, és valami hülyeség rögzült az agyában). Be is bootolt ezen a feszen 3.2GHz -en - csak időnként nyomott egy kékhalált. A 3.6GHz 1.3V -körül ment (igaz nem teszteltem ki alaposan).
A proci tesója R.Zoli -nál teljesít szolgálatot, a VID -je ugyan valamivel magasabb, de szépen muzsikál az is.
Ezzel szemben van két másik quadom. Az egyik vid -je kereken 1.3V a másik vid -je 1.35V (jaja az intel szerint megadható maximum.....). Mindkettőre jellemző, hogy 1.35V kell nekik minimum a 3GHz -hez. 3.6GHz -et egyikkel sem sikerült elérni az általam felállított ( ezt még hajlandó vagyok beállítani ) 1.45V -os fesz határ alatt.
Szóval lehet, hogy a vid nem garancia semmire, de azért intő jel, ha túl magas.....
-
Anthony28
őstag
Oké.Felfogtam.
Az irritál hogy mindenki azt mondja hogy quad-hoz Corsairt.De miért is?A többi nem felel meg neki?Leég?Nem lehet tuningolni?Mert paraméterekben minimális vagy nincs is eltérés a tápok között.Manapság árkategória,márkahűség,ill. szimpátia alapján vesz a felhasználó tápot mert mindegyik márkás táp jó minőségű.De ez a Corsair-es dolog...igazi parasztvakítás!
Soak: Utána nézek de nem lepődnék meg ha a Corsair-ben Enermax szerkezet lenne.
Enermax saját maga gyártja a tápjait az utolsó kondiig.
-
prmcsk
addikt
válasz
Anthony28 #6830 üzenetére
Most mondom, hogy a legtöbb, mai táp csak névileg több ágú, hogy
"papíron megfeleljen" az ATX2 szabványnak, amely előírja, hogy(bizonyára tűzvédelmi szempontból) 1 ág nem lehet több 20 amper terhelhetőségnél. Ezért a gyártók fogták
és a meglévő egy ágat 2-3-4 felé bontották, de a szakaszok között nics a tápon belül
áramkorlát 20A bizti, mert akkor megérteném, ezt a fajta kiépítést.Ja és mégegy: Valami igazi tápszaki vezesse már elő, hogy mibe kerülne előállítani
egy valóban 3-4 független ággal rendelkező tápot ? -
Anthony28
őstag
-
Anthony28
őstag
[CFT-850-14C] Az enyém se tud sokkal többet 12V ágon....de nekem tökéletes egyenlőre.
-
Anthony28
őstag
Én itt vettem a tápomat:[hardverker]
Kicsit ez a Corsair-es dolog túl van misztifikálva.Annyiba kerül mint egy Enermax.
1 napon viszont véletlenül sem említeném őket...bár biztos a Corsair is jó.
Érdekes hogy az én 850W Chieftec-em annyiba kerül mint a Corsair 620W.Az én meglátásom az az hogy pusztán marketingből. -
helkis
veterán
válasz
Anthony28 #6819 üzenetére
a VID egy gyárilag megadott feszültségérték, amire a lapnak be kell állítania a proci feszültségét, alapórajelen hogy elinduljon post-kor. minnél kevesebb a fesz, elvileg annál jobb eredményeket lehet vele elérni, de ez nem garancia semmire, mivel a tuninghoz még manapság is szerencse kell..
-
prmcsk
addikt
válasz
Anthony28 #6821 üzenetére
Azért "vedd a corsairt", mert eleve egy ágú +12 voltal gyártják. A VX550W az egy
ágán 41Ampert ad le. Azt persze nem mondják, hogy amit vettem az csak papíron
3x16Amper, mert szét szedtem és láss csodát, egy ágról ered ez is csak három
felé van forrasztva. Tehát van egy ágon 48Amperem. -
Anthony28
őstag
válasz
subaruwrc #6818 üzenetére
Várjatok már egy kicsit... most azért jobb vagy rosszabb egy táp hogy hangos vagy halk?
Mert speciel engem nem érdekel a hang.Az a fontos hány A ad le +12V ill. +5V ágon nem?Ebben pedig nem nagyon térnek el manapság a márkásabb tápok.Enermax,Corsair,Chieftec...stb. Nem hiszem el hogy a Corsair annyival jobb lenne mint bármelyik másik...de ha valaki tud konkrétumot ossza meg.mert én eddig csak azt hallottam hogy "vedd a Corsairt" de hogy miért azt senki se tudta megmondani.
-
Anthony28
őstag
Hát nekem a Core Temp 1,2375V ír.
Most ez jó vagy rossz? De lexarom amíg viszi a 3560mhz-t load 1,3850V-n.
Soak: Mi a gond azzal a táppal?Miért ne vegye meg?
Persze én is a Turbo széria mellett döntöttem de ez miért nem jó?
-
subaruwrc
félisten
oké remélem jutsz valamire. remélem tudod ha penrynre váltasz viszem a quadodat
Soaknak igaza van.Vegyél corsair tápot.messze jobb. vx550 például. kitűnő.én ma szereltem be és prime alatt nem kapcsolt magasabb fokozatba a ventijeannyi a légáramlat mint egy gyenge lehelet
-
prmcsk
addikt
Szerintem a coretemp VID-jére ne igen adjatok, mert nálam is messze az mutatja a legkevesebbet. A Guru, everest, cpuz 1.41, tized volton belül ugyanazt mutatja, míg
a coretemp 2 tizeddel mutat kevesebbet, ezeknél.subaruwrc Holnap tesztelek, már az új táppal. Chieftec GPS-650AB AŐ az
-
helkis
veterán
válasz
Larry303 #6813 üzenetére
próbáld ezzel: Coretemp0.95.4
szerk: lehidalok ha annyi a vid-je.. -
Larry303
addikt
vid-re1.0250 et ír a core temp...
biosból 1,36 ot adok neki, de úgyfest mocskosul droppol a lap, persze ha lehet hinni a softveres mérésnek...cpu-z 1,288at mutat most, 100%load alatt...viszont legalább nem melegszik nagyon...3,2Ghz mellett max 57-58 fok full load mellett..2óra stressz után....
az összes chipset feszültség minimumon van....ha így marad minden és holnap reggelig nem talál ezekkkel a beállításokkal a memtszt, aprime, a pii és a winrar hibát akkor aszem nyáron sem kell majd aggódnom.... -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy B3 steppinges quadot meddig lehet húzni?
Mert nekem max 2750 mhz meg, mondjuk alapfeszen. egyébként a ha biosban auton hagyom a feszállítást a cpu-z szerint 1.376 V-ot kap a cpu. Ez nem sok egy kicsit? Annyi, hogy most 1.3 v-ot állítottam be a biosban, ami terhelésnél (cpu-z szerint) 1.246 V.
És a mag hőfokok mennyik lehetnek max? -
fuzik
aktív tag
válasz
Larry303 #6809 üzenetére
Első lépésnek nézd meg a VID -jét a procinak. Ezt ha jól emlékszem a CoreTemp kiírja neked.
Ha 1,3 - 1,28 alatt van, akkor nagy valószínűséggel vinni fogja alapfeszen a 3,2GHz -et. Természetesen a fogyasztás csökkentésére szolgáló fícsőröket jobb ha kikapcsolod.
Ha 1,3 vagy netán e felett van, akkor nagy valószínűséggel 1,35V - 1,4V -on vinni fogja neked a 3,2 GHz -et.
Ami még fontos. P35, X38 északi híddal szerelt lapokban a tapasztalataim szerint lényegesen kevesebb feszültséggel is beérik a quadok. A 965 -ös lapokban egy kicsit több fesz kell, a 975 -ös lapokban meg lényegesen több fesz kell (természetesen a P35 - X38 lapokhoz képest). 965, 975 lapoknál lehet, hogy játszanod kell egy kicsit a chipset, fsb feszültségekkel is.
-
Larry303
addikt
3,2-3,3GHz hez átlagban mennyi fesz szokott kelleni G0 steppinges quadhoz?
3,33hoz nekem már 1,41 kellett biosbólés ezt kicsit sokaltam...bár terhelve tuti nem kap annyit, de a softveres mérésnek nem mindig tudok hinni.... -
expander
senior tag
sziasztok, most szereztem be egy ilyen procit, es az lenne a kerdesem h letezik e hozza valamijen optimalizalo progi. XPm van es nemtudom kihasznalja e a gep az összes magot vagy akar 2t is. milyen programot erdemes feltenni ? meg egyaltalan akkor el tudnam osztani a dolgokat 4 fele ? gyari hütessel meddig lehet felhuzni ? köszike
-
subaruwrc
félisten
quad tulajok figyelmébe!
polír topikom.
kiderül miért linkeltem. -
Soak
veterán
a mostani 65nm-es chipeknél jobban mennek az uj 45nm-es chipek
-a megy simán 3.0 ghz -en egy ki odafigyeléssel meg 3.6 -on. , ami ugyi a q6950-nek az órajele
)) az meg ugyi barátok közt is 150-200 k
))
A qx6950 (?)-et nem éppen 3ghz-ra tervezik gyárihűtő mellé
szerk : jol emlékeztem ,hogy qx6950 nem létezik, csak qx6850
-
pzske
aktív tag
válasz
Anthony28 #6766 üzenetére
Igaz igaz nem pénz kérdése , de én azt hiszem , hogy ez a mostani 3.0 ghz 1 darabig csak elég lessz
) /Remélem / Januárban jönnek a uj procik kiváncsi vagyok , hogy tényleg olyan olcsók leszenek e illetve a 45 nm is megmaradnak a tuningolhatóságuk , vagy az intel ezen is változtat mert ugyi a mostani q6600 99 % -a megy simán 3.0 ghz -en egy ki odafigyeléssel meg 3.6 -on. , ami ugyi a q6950-nek az órajele
)) az meg ugyi barátok közt is 150-200 k
))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5900X - GARANCIA 2027.04.22.
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Intel Core i9 14900KF processzor + Gigabyte Z790 UD alaplap eladó javítandó állapotban OLVASD EL!!!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest