- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Apple asztali gépek
- OLED monitor topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benkeszabo
csendes tag
Nekem be lehet állitani 1.10 v-ot is biosban, ez 1.048 lesz load alatt
Most próbálgatom:[link]
Kiváncsi vagyok mennyit megy ilyen alacsony fesszel. -
Benkeszabo
csendes tag
válasz
Anthony28 #6766 üzenetére
Azért ezt cáfolnám....Nekem default fesszel is bemegy 70 felé 3000mhz-en a gyári hűtővel, és nekem AS mx-2 paszta van rajta és nyitott ház.
Nagymértékben fog függni attól, hogy milyen az IHS amit kifog.Szerintem gyári hűtővel 3000mhz felett megfősz fesz emelés nélkül is már.
-
Benkeszabo
csendes tag
Roger That
Okes megy mint a karikacsapás, nekem def feszültséggel kilences szorzóval stabilabb mint 7el vagy 6 al, 3300on megy 1.25v al, de itt már 70fok....majd ha lesz hűtőamúgy ne legyen igazam de vagy a lap vagy a proci limites lesz 460 as fsb kürül mert azonnal akad 6*szorzó mellett ha feljebb megyek.
-
Benkeszabo
csendes tag
válasz
spaktor #6703 üzenetére
70 fok felé ne menjen tartósan terhelés alatt....de fontos hogy mivel mérsz,mert sok progi nem valós hőmérsékletet mutat.
A coretemp jó hozzá.
Ha csak szimplán valami jobbat akarsz akkor Arctic cooling freezer 7 pro mert olcsó
[link]
Ha pedig über hűtést akarsz akkor Scythe ninja / Thermalright ultra / scythe infinity stb
[link] -
Benkeszabo
csendes tag
Alapfeszen próbálgattam különböző szorzókkal minden fesz. defaulton.
450*7 nél már kijön a hiba, de csak ,ha orthos és prime is megy együtt...én 25.4 es primeot futtattam a 0.és 1. magon és két prime95-töt a 3. és 4. magra
akkor akad ki egy idő után...10 perc kb.netezés stb nem jön ki, memtest lefut ...everest cpu queenre se dob hibát, szóval ilyen instabilitásra gondolok.
Érdekes lehet én ilyet találtam: nekik elég nagy különbség jött ki..[link]
Pedig nincs óriási különbség hőfokok közt [link]
210mhz azért sok csak a hűtő miatt.... -
Benkeszabo
csendes tag
Szerintetek az elképzelhető, hogy míg egy proci gyári hűtéssel nem stabil alapfeszen mondjuk 3300mhz környékén az vízhűtéssel az lesz?
Ti mivel tesztelitek, hogy stabil-e a proci? Az orthos rábirható mind a 4 magra, vagy négy külön prime 95-öt használtok?
-
Benkeszabo
csendes tag
Tud valaki Vdroop modot P5E X38-hoz?
P5k-hoz találtam eddig csak....és nem tudom hogy jó lenne-e hozzá, ráadásul nem adnak pontos értékeket a ceruzázáshoz,csak a pontokat muattják meg. -
Benkeszabo
csendes tag
Huh....
Ma kaptam meg a Q6600-am postán.
Elég kemény dió eddig a vdroop az asus p5ex38 as lapban.
1.4v beállitva biosban, Cpu-z szerint idle 1.36v load 1.31vEddig amiket próbáltam:
428*7 @ 1.4v
400*8 @ 1.45v
400*9 @ 1.6v biosban ,de load alatt 1.51v-ra droppol.a 3200 és 3000mhz az stabil ,de a 3600at esélyem sem volt még tesztelni mert csak stock hűtőm van, így már idle ben is 65 fokos volt 1.5v al....
De windowsig eljutottam,meg böngészgetniMajd ha bent lesz a gépben a rendes hűtés akkor leirom mit adott a proci
-
Benkeszabo
csendes tag
Kicsit elvittem mgam a témától, ne haragudjatok
-
Benkeszabo
csendes tag
válasz
Anthony28 #6587 üzenetére
Lehetséges 4 ventivel használni...mint a linkelt képen is látszik, és minimális mértékben (1-2 fokot) fog csak javulni a teljesitménye.
Ennek az az oka, hogy nem az elégtelen légáramlat korlátozza már egy bizonyos szint felett a hűtő teljesitményét,hanem pl a nem elegendő mennyiségű/keresztmetszetű heatpipe,vagy pl a heatpipe-ok és a bázis, vagy a heatpipe-ok és a lamellák közti hőátvitel,mert hiába van 16 effektív heatpipe egy hűtőn, és sűrű lamellázat, ha egyrészről a csövek nem veszik át a procitól a hőt kellő mértékben, másrészről nem adják le a lamelláknak azt.Tökéletesen példázza ezt az enzotech hűtője....ami teljesen ellenkező irányt mutat az Infinityvel/ninjával.Kisméretű hűtő,de tökéletes a kontact a csövek és a bázis/lamellák között....
-
Benkeszabo
csendes tag
Ahogy én kivettem azért lett jobb,mert több levegő érintkezik effektíve a lemezekkel, ha meg vannak hajlítva -a keletkező turbulencia miatt- mintha egyenesek lennének, viszont nem csökken észrevehetően a légáramlás....a Tr. ultra extreme- en is meg vannak gyárilag hajlítva a lemezek.
-
Benkeszabo
csendes tag
Tudom ez is off lesz ,de ha már azon gondolkodsz hogyan javithatnád az infinity-t akkor itt egy tipp....[link]
Többet fog javitani mint a 4x push-pull mert az infinity nem skálázható olyan jól a ventikkel mint pl egy Thermalright Ultra,ez több tesztből is kiderül -
Benkeszabo
csendes tag
válasz
Anthony28 #6574 üzenetére
Ha csak az egyik lett felpolirozva,akkor nem biztos hogy megérte....
Az ihs általában homorú, a hűtők meg domborúak (általában)...igy ugyan az átvitel rossz,de még mindig jobb mintha a homorú ihs-re teljesen lapos hűtőt raksz mert az aztán tényleg kaka...Persze ha a gari fontos akkor ne...de igy szvsz nem sok értelme
És ha tényleg elmebajos akarsz lenni akkor még a rászerelt 4 ventire is csavarozol kívülről egyet-egyet hogy összesen nyolc legyen
-
Benkeszabo
csendes tag
Az x38-as lapokra miért irtátok hogy nem jó választás quadhoz?
Nekem egy Asus P5E x38 am van és gondolkodom egy q6600 on,de egy kicsit elbizonytalanitottatok.
Nameg a 400W os fsp tápom is bezizzent a hallottakon (mondjuk csak 8600gt van vganak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Apple asztali gépek
- Rák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- OLED monitor topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Fotók, videók mobillal
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest