- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
LicskaiJ
aktív tag
Sziasztok!
E0-ás E8500-am van.
Melyik lenne hozzá a legjobb lap tuningra?
Gigabyte EP45-UD3R v UD3P v UD3 ?És milyen hűtőt érdemes venni hozzá? Max 10k-m lenne rá.
Most TX2-m van.[ Szerkesztve ]
Go Pats!
-
plaszy
őstag
válasz robotjatek #31596 üzenetére
Don't worry...nem lehet minden proci tuningproci...
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
sz.j
nagyúr
"...Thermalright True Black vagy ............. legyen a 3 közül természetesen scythe s-flex 1900rpm-es ventivel "
Valahogy nagyon ismerősnek tünnek, vajon hol is láttam?
Amúgy bármelyiket is vállasztod nagyon nem nyúlsz mellé.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
Nekem tetszik.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
bzs73
őstag
válasz plaszy #31584 üzenetére
Mondtam én neked plaszy annak idején ezeket.Jó proci volt ám az.Mondjuk én azt a procit nem néztem 4.5ghz-en,de tudom hogy mikor megvettem tibiajaxtól ő 1.344v-on nyomott vele 4.5ghz-et ud3p lapba.Az a proci ha nem hagynád veszni még ma is ott lenne a szeren.Ha nem is az első de a legjobbak közt lenne.
Na meg is találtam tibiajax tesztelte.4.5ghz@1.344v és ezt p45 ud3p lapba nyomta.Ebből talán egy jófajta p35 lappal még faragható.[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
válasz scream #31570 üzenetére
Ha elhiszed ha nem ez van.Amugy pl BMW akitől vettem a procit 4.7ghz@1.312v-ot nyomott vele 1 óra prime.Szóval még el is vagyok maradva kicsit,de ő még hűvösebb időbe nyomta.Az meg hogy a vid eggyezik semmit nem jelent.De ezen nem állok le vitatkozni.Megszoktam már hogy vannak hitetlenkedők.
-
Pala
veterán
válasz scream #31573 üzenetére
Gondoltam arra is.
A másik, amit kinéztem: Zalman CNPS9900. Erről le akartak beszélni, mondván, nem lehet cserélni benne a ventit. Hát nem tudom milyen gyakran szoktak tönkremenni a Zalman hűtőkben lévő ventik. -
Bécy
tag
Na végre sikerült húzni a procit igaz csak 3600ghz-re de nekem egyenlőre ez bőven elég.
Ha 1.1500v-ról 1.1625-re állítottam a biosba feszültséget és ahogy írtátok minden fesz értéket autóról manualra állítottam.
Prime tesztet lefuttattam minden o.k. -
bzs73
őstag
9x526@1.344v
Mondjuk ugrált a cpu fesz 1.344 és 1.360 között elég sűrűn.If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
Na egy próba a hűtéssel.Jó lessz az.Szerintem menni fog az 1.35v.
4.5ghz@1.248v
Ez eddig is megvolt csak hát 52-55 fokon a melegbe.Most azért ez a 10 fok javulás nem rossz.#31566) plaszy: Az fsb nem lényeg mert 580 fsb-t bír a lap tuti mert az már meg volt de láttam már nem eggy 600 felettit is.Nekem meg most a 9x52...valamennyi a cél.Az simán megy mondom.Itt már a magas órajel a gond a p35-be.Az mch itt még jóval többet kér mint a p45 és az meg kell a magas órajelhez.De lehet csak én vészmadárkodok itt,és semmi gond nem lessz.Azért most jó hűvös van és kap a lap is rendesen a friss levegőböl.
[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
Na lett it 2 szobaventi is meg jó hűvös van meg huzatolok majd.A hőmérséklettel szerintem nem lessz gond,csak sz.j is olyat mondott hogy hát az mch a +0.2-nél már újraindulgat,tehát sok neki.Mondjuk a 2x2gb ramjaim nem kérnek sok feszt ill mch feszt ez kicsit javít a helyzeten.Meglátjuk.Ha nem akkor majd jöv héten az ud3r lapba folyt köv.
-
bzs73
őstag
Na jó hűvös lett.Ma megpróbálom az 1.35v opciót primelni.Nem tudom bírja-e majd a p35 lap mert valószínű 4.7ghz felett leszek és az már lehet sok lessz ennek a lapnak,de hétfőn már itt van az ud3r lap is.BMW-1.312v@4.7ghz-1óra prime hűvösbe szobaventivel megtámogatva ennyi volt,és ebből indulok ki.Hát meglátjuk bírja-e a p35.Esetleg ha valaki primelt már 4.7ghz körül p35-be véleményt elfogadok.
-
breiner
aktív tag
Nah haza jöttem suliból és egy kicsit alulfeszelgetem
azt vettem észre h 3,6 fölött már piszkálni kell a hidakat ami nem baj csak sokkalom a feszt pl: 3,8-nál már 1,25v kell és még ott se stabil mi lehet a gond?
és bocsi h így linkeltem a képeket majd legközelebb feltöltöm máshova és csak a linket teszem be
[ Szerkesztve ]
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
bzs73
őstag
Grat.Én befejeztem az alulfeszelést elvégeztem minden tesztet amit akartam p35-be és visszatérek ud3r lapra.Hétfőn már itt lessz,a p35ds4 meg el is ment.Készülök most már a hűvösre és a nagyobb tesztekre.4.5ghz felett,5ghz,meg felette ami a prociból kifér léggel.De az is lehet hogy vízhűtés lessz.Oda már a p35 kevés lenne azért lépek vissza p45-re.Alulfeszelésbe amugy ez a lap volt a legjobb az biztos.Télen meg corei5 vagy 7, majd eldől még.
[ Szerkesztve ]
-
Bécy
tag
Hi!
A napokban tettem szert egy E8400-as procira, nyugdíjba küldve a régi 6550-et.
A régi procimat stabilan 3Ghz járattam, de úgy látom ennél a procinál már több mindenre kell figyelni a beállításoknál.Egyenlőre 3.6Ghz értem el de prime alatt kifagyott (kékhalál).
Próbálkoztam fesz emeléssel is (Vid: 1.1500V) de nem megy.
Próbáltam visszaolvasgatni a fórumba hogy kellene csinálni de nem igazán találtam semmit csak azt hogy semmit se hagyjak auto beállításon a Biosba.
Szóval tudna valaki adni egy linket hogy kell csinálni?? -
sz.j
nagyúr
Elkezdtem a tesztelést 1,088V-on, vajon mit tud itt a procit.
Most itt tartok:[ Szerkesztve ]
-
Zoty@80
tag
válasz elfelejtette #31556 üzenetére
köszi
Thermaltake Armor LQCS, Gigabyte H55M-USB3, Intel I7-880, 8GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Gigabyte GTX580, Thermaltake bigwater 780 vízhűtés, Benq XL2410T 24" LED, Logitech G19, Roccat Kone, Roccat Taito pad, Roccat Kave 5.1
-
Zoty@80
tag
válasz plaszy #31553 üzenetére
Mind ez nem jöhetett volna létre, ha nem vagytok TI.
Ezer köszönet a sok türelemért és magyarázatért, mert tudom ez egy nagyon komoly szakmai topic.
A másikban ahova babics és követői küldtek a kutya se szólt hozzám
ezért faggatóztam itt folyton.[ Szerkesztve ]
Thermaltake Armor LQCS, Gigabyte H55M-USB3, Intel I7-880, 8GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Gigabyte GTX580, Thermaltake bigwater 780 vízhűtés, Benq XL2410T 24" LED, Logitech G19, Roccat Kone, Roccat Taito pad, Roccat Kave 5.1
-
lizakattila
senior tag
válasz zolynet #31550 üzenetére
Én is csak amiatt lőttem be így (most már így megy normál körülmények között), hogy 1:1-be hajtsam a ramokat.
Sajna az 533-as fsb-t már nem bírja el alapfeszen, hogy szinkronban 1066-on menjenek a ramok.
Én úgy vettem észre, ez proci alacsonyabb órajelen jobban szereti a 7, 7,5-es szorzót.
Tökéletesen egyetértek (bár az enyém sem a legtuningosabb példányok egyike) jó lesz ez még nekem is egy ideig.
Mod: kicsit aggódtam a hőfokok miatt, de úgy veszem észre, hogy ez a 60-65 fok átlagosnak mondható full terhelés alatt.[ Szerkesztve ]
"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
zolynet
veterán
válasz lizakattila #31549 üzenetére
sztem én még 7es szorzóval nem is próbáltam a gépem, majd rápróbálok
8x440fsb@1,2V
jó ez a kis nyolckettes (még egy jó darabig)breiner: a Te nyóckettesed sem szar
[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
Zoty@80
tag
válasz breiner #31547 üzenetére
baszki! ilyen kevés fesszel is bejön neked a 4.2g? hihetetlen. mákod van a prociddal nekem ennyi fesszel mint amit te adtál neki a max a 3.6g volt.
-
breiner
aktív tag
áhhhhh hatalmas feszeket láttok ami a farkasoknak nem tesz jót szerintem de pl.: 4ghz alatt elég neki az 1,3v alatti feszültség érték de 4ghz fölött már zabálnak de meg is érdemlik szerintem én erre jutottam
bár szerintem itt nem igen lehetett stabil csak be bootolt ami tudom h nem elég.
de asszem itt már le futott a smallFFTzolynet én 80fok-ig megyek
[ Szerkesztve ]
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
Zoty@80
tag
ahh tényleg most jutott eszembe mit akartam még kérdezni.
ha a maghő nem megy 60-65fok fölé viszont ugye 1.376v feszt kap, akkor is károsodik a proci? vagy ha megfelelően tudom hűteni jelen esetben ugye vízzel akkor akár "évekig" is elvagyok vele?
na jó össze-vissza beszélek. tehát a konkrét kérdés az hogy alapvetően az teszi-e tönkre hamar a procikat ha több feszt kapnak vagy pedig az hogy ha nincsenek rendesen hűtve és túl melegszenek?!Thermaltake Armor LQCS, Gigabyte H55M-USB3, Intel I7-880, 8GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Gigabyte GTX580, Thermaltake bigwater 780 vízhűtés, Benq XL2410T 24" LED, Logitech G19, Roccat Kone, Roccat Taito pad, Roccat Kave 5.1
-
-
plaszy
őstag
Nem tudom, hogy vízzel meddig lehet elmenni, de ha léggel 1,36V még nem káros az Intel szerint, akkor lehet, hogy az 1,378V sem vészes.
Pláne, ha a mag hő nem megy 60-65 fok fölé.[ Szerkesztve ]
-
Atla
senior tag
válasz Zoty@80 #31532 üzenetére
A játékoknál nincs jobb tesztprogi szvsz,mert lehet h a Prime nem hibázik 2órán át,de játék alatt meg 20perc után kékhalál!
Az az 1.378V pedig csak rád van bizva ,mint mondtam az Intel ajánlata 1.36V maximum,tehát ha véletlenül degradálódna vagy lefüstölne a procid ne engem hibáztass!
A te felelöséged ha annyin használod és baja lesz!Annyit azért hozzáteszek h van aki
1.4V-al is használja,és én még soha nem olvastam olyat h degradálodott,vagy lefüstölt volna
a procija,legalábbis ebben a fórumban nem!Persze cáfoljatok meg nyugodtan ha nem igy van! -
SipiBcs
őstag
válasz zolynet #31539 üzenetére
Ez volt a maximum amivel próbálkoztam, utána jött a kánikula. Nem erőltettem.
Nem vagyok az a vagdalódzós típus. Család, két gyerek mellett nem szeretném tönkre tenni a vasat, nem tudnék új dolgokba beruházni!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
bzs73
őstag
Persze.Azért nem mindeggy milyen kézbe kerül a proci.Ez tény.Mondjuk én azt hozzáteszem hogy hozzáértő kezekből veszem át a procit mindíg./pl:bagira,bmw,tibiajax stb/ csak 1-2 név akiktől vettem.Én nem szoktam a véletlenre bízni a dolgokat,a szerencsébe meg nem hiszek.Vagyis lehet szerencse az biztos,de én nem szoktam vele számolni.Ha meg mégis az van az kellemes meglepi.A lényeg hogy így sok kellemes tuningot átéltem és sok jó eredménynek is örültem,és örülök is most is ha van.
A másik hogy miért nem veszek akárhonnan procit azt szerintem nem kell magyarázni.Vágtak már itt sok jó procit gallyra a tudatlan tuningal.Látok néha azért most is jó procikat,amit fpo-vid alapján feltételezek hogy nem hétköznapi cpu,de azt is látom hogy használják,milyen feszekkel és bolti ár alatt se venném meg már.
Te meg hát akkor jól nyúltál a procikhoz,jó időbe,ennyi.Mondjuk ha ezt többször csinálod nem jön be mert még neked volt 2 cpu én végigteszteltem jó párat.Az elmúlt 1 évbe hát így most hirtelen nem tudom mennyi procim és lapom volt, de egyik cpu-t se mondanám átlagosnak.Belnyúltam 4 magosba is és hát az is ott volt nagyon,és most BMW-nél is ugyanúgy szuperál.Persze olyan is volt hogy továbbadtam és más lapba,na meg más kezébe nem úgy megy mint nálam de még úgy is jól megy.Ilyen is van.Na mondjuk tehát így könnyű igen.De azért elég sok időm elmegy tesztelgetésre,és attól függetlenül hogy mostanába én pl nem nyomok fel sok eredményt mennek a tesztek csak nem publikálom mindet,mert ugye kaptam már én is hideget -meleget ez ügybe.Azért ha minden igaz nemsoká vízhűtésen leszek és hát télen remélem a minuszokba 1-2 igazán nagy erdményt fogok tudni mutatni,bőven 1.35v felett is.
Amugy ezért is megyek vissza ud3p lapra mert télire a magas eredményekhez kevés lessz már a p35 lap.Alulfeszelés ideje meg ha bejön a hideg,akkor lejárt nálam.
Ha valakit érdekel egy jó kis p35ds4 akkor az apróba megtalálja.If a second or you are the first to lose.
-
SipiBcs
őstag
válasz Zoty@80 #31533 üzenetére
Nekem nincs ennyi türelmem, szerintem nem is lesz! Ez a 4 G valami misztikus szám lehet az E8xxx sorozatnál.
Abban is biztos vagyok, hogy sz.j. kollega abban a lapban, sok időráfordítással ebből is kihozná a vadállatot!
A prime-ról nem készült kép, csak ez van: ez is 3DMark.
Meg kellett vele küzdenem, mert a 2 G ram csak 800 MHz-es, és a lap nem kínál csak 1:1 ram : fsb szorzót.Most 24/7-ben 9x400@1.23V-on használom. A ram 5:6 és 480 MHz. 5-5-5-18. Picit meg van feszítve.
[ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
plaszy
őstag
Hát igen, proof88 kolléga sem volt túl türelmes a procihoz, 8x500 1,3V-al...
Sokat szenvedett ő is.
Bár most nem tudom, hogy hol tart az új felállással.Aztán te meg szépen nekiálltál és kitesztelted.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
"...Csak kitesztelt procikat veszek .........A nagytöbbség pedig ált boltba vesz zsákbamacskát ......."
Így könnyű!
Én meg minden procimat origi vettem, kivétel ez a mostani E0-ás, de ez antituningnak volt nyílvánitva .... És ebből lett az ami.
[ Szerkesztve ]
-
m4rk.89
aktív tag
válasz jfehervari #31529 üzenetére
Fine CPU Clock Ratio és ha 0-án van nyomj egy + -t.
-
Zoty@80
tag
válasz SipiBcs #31530 üzenetére
Teljes mértékben igazad van. Én csak azért merek így neki esni, mert a vízhűtésnek párja nincsen. biosban 1.42v-es cpu feszt állítok (valójában csak 1.38v, ennyit droppol) és több órás játék után 55-60 fok között volt a legmagasabb értékem.
de valóban egy gyári hűtővel v akármelyik ninjával meg samurájjal meg mittomén mik vannak még , én se mernék így vagánykodni.Thermaltake Armor LQCS, Gigabyte H55M-USB3, Intel I7-880, 8GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Gigabyte GTX580, Thermaltake bigwater 780 vízhűtés, Benq XL2410T 24" LED, Logitech G19, Roccat Kone, Roccat Taito pad, Roccat Kave 5.1
-
Zoty@80
tag
válasz jfehervari #31529 üzenetére
feles szorzó én úgy tudom hogy csak a egyes lapok sajátossága. De lehet hogy rosszul tudom. az viszont biztos hogy az én lapomban van olyan. (gigabyte x48-ds4)
Atla: Most úgy néz ki hogy a biosban adtam 1.42v-őt a cpu-nak ami cpuid-ben és everestben 1.378-1.38, és az mch-nak is +0.2v-t, a szorzót pedig 8x500-ra tettem. a ramok 1000-en mennek 1:1-ben és 5-5-5-15-ös időzítéssel +0.2v fesszel.
prime ugyan még nem futott le 4-5 órát, viszont egy 20 percig nem hibázott aztán már türelmetlen voltam és elhúztam gamelni max. grafon egy jó 2 órát, nem fagyott, nem lassult, csak a kurv@ magas fps dübörgött . Egy haver azt mondta ha nem lenne stabil már kijött volna játék közben. egyelőre itt tartok. Szerinted van értelme futtatni a prime-ot vagy ha játékok nem fagynak kék halálra akkor elégedjek meg ezzel és örüljek mint majom a farkának?!
[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
válasz SipiBcs #31530 üzenetére
Na ez az.Így kéne mindenkinek.Ha tuningolni akar az ember normálisan rá kell sajna szánni az időt.Visza kell olvasni rendesen több topicba és máris nem lessz kezdő.A gond az mikor valaki erre is lusta és csak beír hogymárpedig ő most 4ghz-t akar tutira és fogalma sincs az egészről.Tehát szivesen segít az ember ha van értelme,de hát sokszor hiába ír le valamit az ember, látszik hogy semmi értelme mert másnap látom, ugyanúgy tolja és megint kérdez.Én is örülök ha birok segíteni és jó látni ha megy másnak is,csak úgy jöjjön már valaki tuningolni hogy legyen valami fogalma az egészről,és ne azt kérdezze vissza hogy mi az hogy vid,mch,vtt, stb,és ezeket visszaolvasással mind meglehet tanulni,rálehet jönni a dolgokra könnyedén ha nem lusta az ember.
Az meg hogy kinek mennyi feszen megy a procija az a proci érdeme.Nekem nem véletlen hogy így mennek a procijaim rendszeresen mert mind így ment szinte eddig,vagy hasonlóan pedig elég sok volt már,de ez tudatosan történik.Csak kitesztelt procikat veszek,és hát ált ugye használtan bolti ár felett.A nagytöbbség pedig ált boltba vesz zsákbamacskát,vagy pedig ha használtan vesz az ólcsóbbat keresi,és még arra is alkudik.Nincs is ezzel gond csak el kell fogadni utána a tuningteljesítményt az átlagprocitól.A jónak mindíg ára van.
[ Szerkesztve ]
-
SipiBcs
őstag
Olvasgatom a fórumot jó ideje, de ritkán nyilatkozom, mert nincsenek extrém eredményeim! Viszont sokat tanultam a fórumból úgy, hogy több ezer hozzászólást elolvastam! Ezt csak javasolni tudom minden kezdőnek!!!
Azt ne feledd kérlek, hogy neked (sz.j-nek, bzs73-nak, babicsbalunak) extrém alacsony feszültséggel is mennek szép órajeleken a processzoraitok. Ilyen érték egy átlag E8400-al nehezen elérhető, hogy prime stabil legyen. Az antituning példányokról ne is szóljak.... Mellétéve: nem sokan fordítanak a tuning finomhangolására annyi időt, mint ti. Valószínűleg ez is hozzájárulhat a gyönyörű eredményekhez.
Ezek az 1.38 V-os értékek nekem már horror fesznek tűnnek, nem merném ráereszteni a farkasra bár a vízhűtésben nem vagyok otthon.
Óvnék minden abszolút kezdőt, hogy a fórumot olvasva, netán gyári hűtéssel rendelkezve nekiessen, mint bolondtehénazanyjának.... és kiderüljön, hogy a processzor füsttel megy."Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Atla
senior tag
válasz Zoty@80 #31520 üzenetére
Látom belecsaptál a lecsóba. A 4Ghz az már meredek sztem,mert nállam se megy csak 1.41-42V-al,és ez Everest feszültség nem Bios!
Azt nem értem h ha vizzel hütöd akkor miért szökik fel 72C-re 1.38V-al?
Na mindegy sztem maradj a 7-es vagy 7.5-ös szorzónál,és ugy hozd ki a legmagasabb
FSB-t!Elméletileg 533 lenne amit még az 1066-os RAM-jaid birnak 1:1-be,de lehet h birják tovább is,viszont a magas FSB mellett már valoszinű h kell az MCH-nak is a fesz! -
Pala
veterán
válasz zolynet #31526 üzenetére
Nem, én csak azért jegyeztem meg, amit megjegyeztem, mert 8x400-at írtál a hsz-odban, a képen viszont 8x450 van, tehát feltételezem, hogy elírtad. Mert fesz szempontjából nálam sem mindegy, hogy 3.2 vagy 3.6GHz-ről van szó, Utóbbit asszem 1.104V-on tudtam stabilra belőni. De ahogy emelem az órajelet, nekem is szinte exponenciálisan nő a feszültség-igény. A gyári hűtő viszont teljesen jól elviszi 3.6GHz-en (intel burn test alatt felkúszik 66-67 fokig, de "hétköznapi" terhelés alatt 60 alatt marad) , ennek örülök.
-
zolynet
veterán
hát ez van, kevesebb bios feszen 2ó után dobta el a prime, a rohadék
ez van, ugyanúgy ahogy a 3,6ghz-hez még 'csak' ennyi kell de már a 3,8ghz, 4ghz-hez sokkal több fesz, ami meg már nem is éri meg ... most jelenleg a 24/7 az 0,960V@8x333mhz, bőséges, nem használom ki mostanság az erő adta lehetőségeketds4-ed van, meg lehet ígéretesebb nyolckettesed
mod: maga a fesz nem sok, csak esetleg ahhoz az értékhez
[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
Zoty@80
tag
válasz Zoty@80 #31520 üzenetére
ajjjaj már 72fokos a cpu-m. hány fokig nem para?
nah lényegtelen. mire beírtam leállt a prime-ban az első mag...f@szomba már mennyi feszt adjak még ennek a fostalicskának?!
[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
jövök egy új eredménnyel, remélem nem probléma
8x400fsb@1,232V (bios: 1,29375V)
4órás!!!
everestbenchLife is too short to stay stock!
-
Zoty@80
tag
válasz tom_tol #31519 üzenetére
most az mch-t +0.1v-el próbálom a 8x500-at kihajtani. és a cpu kapott 1.42-őt biosban. amit a cpuid 1.38-nak lát.
próbáltam úgy is hogy az mch +0.3, akkor be sem jött még a bios sem. csak a nagy feketeség. resetelnem kellett a biost hogy újra betudjak menni oda.
prime most fut 10 perce kiváncsi vagyok meddig bírja.Thermaltake Armor LQCS, Gigabyte H55M-USB3, Intel I7-880, 8GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Gigabyte GTX580, Thermaltake bigwater 780 vízhűtés, Benq XL2410T 24" LED, Logitech G19, Roccat Kone, Roccat Taito pad, Roccat Kave 5.1
-
bzs73
őstag
válasz ADAM1337 #31513 üzenetére
Jöhetsz ide is.Itt még tiszta a terep,és elég jó szakmai megbeszélések szoktak lenni,de ritkán vagy ott mostanába.
Persze jó ez a topic is nehogy félre értse valaki, csak kicsit elég sűrűn elkanyarodunk mostanába tuning kezdőknek témába.Ami meg hát nem ide való.[ Szerkesztve ]
-
Zoty@80
tag
Köszönöm szépen! Mindent értek! Így fogok tenni, aztán majd jelentkezek.
btw valóban van benne feles szorzó is.Thermaltake Armor LQCS, Gigabyte H55M-USB3, Intel I7-880, 8GB DDR3 Kingston 1333Mhz, Gigabyte GTX580, Thermaltake bigwater 780 vízhűtés, Benq XL2410T 24" LED, Logitech G19, Roccat Kone, Roccat Taito pad, Roccat Kave 5.1
-
bzs73
őstag
válasz ADAM1337 #31510 üzenetére
Már lett jelezve neki,úgy ahogy sok másnak is de nem értik meg.Figyelmen kívül kell hagyni az ilyen embereket és akkor megunják.Nem értem én se.Mindennek megvan a saját topicja még is itt kérdezősködik sok kezdő.Én meg sok más miért bírt a megfelelő topicba kezdeni.Én miért nem voltam lusta átolvasni annak idején a megfelelő topic korábbi hozzászólásait.Ők meg rendszeresen azzal jönnek hogy fingja sincs az egészhez, de ideje nincsen visszaolvasni a megfelelő topicba azért itt kérdez.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz jfehervari #31507 üzenetére
Meg van az a menü.
Amúgy lehet sok lesz az offolós hsz-ek.
Giga P35 topikba több információt kaphatsz ezekről (esetleg bal felül keresőben.) -
Atla
senior tag
válasz Zoty@80 #31492 üzenetére
Szerintem mindenképp próbáld az MCH-t Normalra venni,mert nálam olyat csinál a lapom,
h ha adok neki feszt akkor valamiért nem hajlando Bootolni 500 feletti Fsb-vel!
A procinak nyugodtan adhatsz még delejt,a lényeg h 1.380V-nál ne legyen több /Everestben/ami Biosban olyan 1.4-1.42 körül van attól függ mennyit droopol a lapod!
Az intel szerint ezeknek a Prociknak 1.36V az ajánlott maximum feszültség,de mivel vizzel
hütöd,1.38körül mehet neki,ez idle,tehát loadnál visszább esik ugyis!Ez azt jelenti
h alapból 1.38Vnak látod ez az idle,de ha futattsz valami progit olyankor visszább esik
a fesz ez a load!Ha viszont nem sikerülne,akkor a 3.8 helyett van egy jobb beállitás,ha a Ramjaid 1066-osak!
Nem tudom h van-e feles szorzó a Lapodban/elméletileg lennie kell/.:
Nos 7.5x500 ez 3.75Ghz System Memori Multiplier 2.00 5-5-5-15!Igy mennek a RAMok
1000Mhz 1:1 be!A magasabb FSB miatt ez igy gyorsabb lenne mint a jelenlegi 3.8Ghz.
És ha mindez stabil akkor a Perfomance Enhance mehet Turbóra! -
gina100
tag
válasz jfehervari #31507 üzenetére
Előzőleg mintha azt írták volna, hogy sok a plusz 0,2 volt az MCH-nak.
Nálad nem ez a baj? -
gina100
tag
válasz jfehervari #31503 üzenetére
De van ilyen, itt nézz körül.
-
plaszy
őstag
válasz jfehervari #31503 üzenetére
Proci, ram vagy NB fesz. emelése kicsivel.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz jfehervari #31500 üzenetére
ctrl+f1 biosba és úgy próbáld megnézni megint.
MIT menü azt hiszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10700KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700K 6mag 12szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest