Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
válasz
Tibiajax #31991 üzenetére
Nincs itt semmi rossz szájíz,csak egészséges versenyszellem.
Szerintem ha lesz hozzá türelmed és időd,próbálgasd az alulfeszelést is,mert ott is nagyon jól teljesít a nálad levő 8400-es.Az enyém például ha megfeszülök se stabil 3GHz-en 0,928V-alatt. sz.j 8400-ese és a tied is tud ez alatt.Nekem például nagyon tetszenek az eredményeid a magas fsb miatt annak ellenére,hogy 2x2GB ramod van,másrészt mert p45-ben érted el (a p35-höz képest több mindent lehet/kell állítani).Nálam 2x1gigával kevesebb fesszel ment adott órajeleken,mint most a 2x2gigával. -
bzs73
őstag
válasz
Tibiajax #31995 üzenetére
Hát ákoska nem annyira alulfeszelős tipus.Szerintem sokat nem alulfeszelt vele,mert ő inkább extrem tuningos.A magas mhz meg max fsb hozza őt lázba.hát 3ghz már ud3r-be nekem se megy 0.896v-on,csak 0.912-n.0.896v-on be se bootol.
De ugyanez van fentebb is.4ghz betonstabil minden szórzón 1.120v-on,de 1.104v-on csak bootol,meg elindul a prime de eldobál akármit is csinálok.Persze 2x1gb rammal lehet könnyebb lenne,de én azért már nem rakok bele 2x1gb-ot.Az tény hogy p35 a legjobb a wolfi alá,én azért is vettem p35 lapot hogy kiteszteljem mit tud ténylegesen a proci,de utána vissza is jöttem p45-re.Spórolni ugye nem spórolsz a p35-el,hogy kevesebbet kér a proci egy kicsit,mert amennyivel kevesebbet kér a proci,annál többet eszik a p35 lap,mint a p45.Tehát összességébe ugyanott vagy,csak a cpuz jobban néz ki p35-be.P45 viszont kevesebb fesszel elvan,magasabb fsb,stb.Ennek ellenére jó a p35 mert egyszerűbb sokkal,és wolf alá teljesen elegendő.Ezt csak azért írtam hogy felesleges p35 és p45-be elért eredményeket összehasonlítgatni.
-
Tibiajax
nagyúr
na lejárt az idölimit. mindegy.
Igen, szoval, éppen erre gondolok én is.. Ezek a darabok, ami nálad is, Jánosnál is, meg immáron végre, nálam is van, ezek szinte ugyanazt tudják, a legvégső határig kifeszítve ami a technologiájában benne rejlik. János is p35-ben nyomul, xp-alatt..nem tudom... szerintem picivel emiatt tud még megelőzni. Na meg persze, a végtelen türelme. Nekem azért ennyi nincs, de mivel most ez a kis cucc meghálálja ezt, így nem bántam meg a ráfordított időmet, annyira szépen muzsikál, annyival jobb, mint az összes eddigi átlag wolfom.
Na, az alulfeszelős fejezetre még kiváncsi leszek, a héten megnézem azokat is, meddig mehetek vele mélységekbe. Bár Ákos azért már adott támpontokat, ő miket ért el vele. -
bzs73
őstag
válasz
Tibiajax #31991 üzenetére
Szerintem nem rossz a szájíze senkinek.Nem azért írtam.
Brutál procid van,és ezek közt már nem sok külömbség van.Ami külömbség kijön az már szerintem a más konfig,lap,ram stb befolyásolja.Azt ne felejsd el hogy gaben is és én is ezeket p35-be nyomtuk,bár az ud3 széria majdnemhogy azt tudja mint a p35 alulfeszelésbe,de azért van külömbség. -
Tibiajax
nagyúr
de lököttek vagytok
Na jó, este még megnézem én is ezeket a nagyobb szorzos variáciokat.
De, hogy ne legyen addig se rossz a szájíze senkinek, javítom magam:
egy megtalált lapbeállítás után kijelenthetem, ezzel a procival csak János, Gaben és bzs E0-ás gyöngyszeme veheti fel vele a versenyt..
-
bzs73
őstag
válasz
Tibiajax #31982 üzenetére
Hát ezt nem hagyhatom szó nélkül.
3ghz@0.896v
4ghz@1.104v
4.5ghz@1.248v
4.734ghz@1.344v -
Gaben01
őstag
válasz
dangerzone #31988 üzenetére
Arra majd veszek egy Q6600-ot.
-
Gaben01
őstag
válasz
dangerzone #31986 üzenetére
De,sajnos,sőt polírozva is van.
Iszonyat forrófejű darab,de alacsony feszekkel nagyon jól megy,nekem meg nincs szükségem 4GHz-nél többre.Most pl 8,5x400@1,008V-on megy és bőven elég,nem is melegszik.Anno BMW001 kollégától vettem,nála léghűtéssel még durvább volt.
-
Gaben01
őstag
válasz
Tibiajax #31982 üzenetére
Azért abba a versenybe én is beszállnék pár eredménnyel:
3800@1,088V
4023@1,12V
4300@1,2V
4455@1,28V
igaz,ezek mind 9-es szorzóval lettek kitesztelve és nem is friss eredmények.
Amennyire figyelemmel követtem a dolgokat,a te 8400-esed jobb darab mint az enyém.Nálam a 2x2GB ram nem nagyon szereti az 500 fölötti fsb-t,ezért is 9-es szorzóval teszteltem.Egyébként gratula hozzá,kivételesen jó példány. -
Tibiajax
nagyúr
Köszi skacok
Két átvirrasztott éjszaka és egy megtalált lapbeállítás után kijelenthetem, ezzel a procival csak János E0-ás gyöngyszeme veheti fel vele a versenyt
8x475@3800
7x500@3500
7.5x500@3750
8x500@4000
8x525@4200
7x550@3850 (24/7-re mehet is)
8x550@4400 -
luw2win
őstag
-
zolynet
veterán
válasz
breiner #31941 üzenetére
nekem a 8x425fsb-hez kell az 1,152V - 1órás teszt
jójezidenékem#31973: a cép, nyílván azon a beállításon használnám 24/7-ben
luw2win: sztem a vga topikját nézd h ki tud hozzájutni először ... inkább lesz nagyobb érdeklődés az 5850-re szvsz
-
luw2win
őstag
Hali!
Ha valakinek van egy 5870-e, akkor megmondaná hogy mennyin hajtja ki normálisan egy E8?
Személy szerint nekem egy E8500-am van, mennyire kellene húznom hogy kihajtsa?
Köszi -
SipiBcs
őstag
Üdv!
Lehet bugyuta a kérdésem, de inkább érdeklődöm, mint szétcseszem a vasamat!
Sokan használjátok az EasyTune nevű programot. Ez alapvetőleg Gigabyte program. Lehet használni más (MSI) alaplapnál is?
THX a válaszokat!
-
bzs73
őstag
válasz
breiner #31965 üzenetére
Hozzájárul a melegedéshez azért a vtt is,de inkább a cpu fesz amitől melegszik.A lényegesebb inkább szerintem az hogy pl nekem ha sok vtt-t nyomok roszabbul is megy a proci.Ugyanúgy mint ramoknál.A mai ramoknál már nem igaz az mint régen volt hogy adj neki bőven és akkor az biztos nem szól bele a proci tuningba,mert ha túlfeszeled épp úgy eldobb mint ha keveset adnál neki.Mondjuk ebbe a mai lapok is hozzátesznek,nem keveset.Szóval a sok vtt se jó.Ami biztos az az hogy ha én 333fsb-nél 1.2vtt-t adok eldob a prime pill alatt.Én olyan 420-tól emelek,addig 1.1v-on használom az fsb volt-ot,persze mondom procija válogatja,de 333-hoz tuti elég az alap vtt.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
dangerzone #31964 üzenetére
Kingmax 800 mhz ddr 2 ramom van mennyi feszt adhatok neki maximálisan hogy ne nyírjam ki?
-
dangerzone
addikt
válasz
->Raizen<- #31958 üzenetére
Akkor inkább cserélj ramokat. Olcsóbb is úgy, meg jobban is jársz hosszabb távon. Mert pl ha vennél E8600-at, aminek 10-es szorzója van, 4ghz-nél már ott is 800-ig tudod visszaosztani a ramot .
Másrészt meg igaza van Isc-nek. Ma még mindenhez elég 3.2 ghz, és 800 mhz-nél a ramod biztosan megy többet is.
-
bzs73
őstag
válasz
breiner #31962 üzenetére
vtt- cpu termination vagy fsb volt ahogy akarod.45nm-alap-1.1v és nem 1.2v.
Amugy mért csinálnám meg 8-as szórzón.Nem a szórzó a lényeg hanem az fsb.Az meg nem alap 333 hanem 353.Szórzót az fsb miatt szoktuk csökkenteni.Ha 9-es szórzón csinálnám meg akkor is 333-lenne az fsb mint neked,így meg 353. -
bzs73
őstag
válasz
breiner #31960 üzenetére
Tessék.3ghz@0.896v
Amugy szép eredmény,de a 333fsb-hez az 1.200vtt szerintem sok. -
breiner
aktív tag
Na erre valaki?
Tudom a hőfok nem valami szép de gyári hűtő + gagyi hűtő paszta. De nekem tetszik az eredmény.
-
lsc
nagyúr
válasz
->Raizen<- #31958 üzenetére
Mihez nem elég 3,2-őn a proci ? A monitorod felbontása 12xx körüli, oda azért bőven elég egy 4870-nek . Egyébként jó pár 800-as ram megy 900 körül vagy felette, igaz akkor az időzítéseket lehet lazítani kell .
-
->Raizen<-
veterán
válasz
breiner #31957 üzenetére
A lapom jó alacsony a szorzója az e 8200nak és nem lehet nagyon visszaosztani a ramot. E5200 simán ment 4 ghz-n mert annak 12,5-ös a szorzója. Szóval ennyi 1066os ramokkal biztos menne többet az e8200 csak azt meg már nem veszek a 2 gigás kingmaxnak jön 10.-én a párja. Szal érdemes lenne? Kérdésre válaszoljatok pls. Ja és ha jól számoltam a xeon a ramom miatt 3,8 ghz-ig mehetne felfele.
-
breiner
aktív tag
válasz
->Raizen<- #31956 üzenetére
e8200 szerintem nem a ramod miatt nem megy az
-
->Raizen<-
veterán
Hy all szerintetek érdemes lenne e8200as prociról XEON 3120-ra váltanom? Tuning lenne fontos most a plafon 3,2 ghz a ramom miatt. 800-as csak.
-
breiner
aktív tag
ehhez mit szóltok?
-
szombatitomi
senior tag
válasz
dangerzone #31950 üzenetére
Nem tudtam, azt hittem azt kell nézni amit a biosban beállítok. De most már tudom, köszi.
-
dangerzone
addikt
válasz
szombatitomi #31949 üzenetére
A 4 ghz egy 5870-hez is elég bőven. (persze olyan játékoban, ahol max 2 mag van kihasználva - ugye most már erről is lassan beszélni kell
)
Szóval nem is kell tovább menned. Gyári hűtővel meg pláne nem.
A cpu-z-s értéket kell mindig nézni, terhelt állapotban. (Bár ezt lehet hogy eddigis tudtad, de azért leírom.)
-
szombatitomi
senior tag
válasz
dangerzone #31948 üzenetére
Ezt jó "hallani". Megnézem a 4GHz-et is még ma. Amúgy most ismét futott 1 órát a prime, 1.225-re állítva a feszt. ( A cpu-z 1.200-at ír ). Ez a legalacsonyabb amivel még elindul, de teljesen stabil. 60 fok volt a legmagasabb maghőmérséklet. 4 fölé én sem szeretnék menni.
-
dangerzone
addikt
válasz
szombatitomi #31947 üzenetére
Véleméyem?
- Húzható a processzorod, nem antituningos.
Kb ennyi lenne.1,35V-on eléred a 4ghz-t is szerintem. Több meg amúgyis felesleges.
-
szombatitomi
senior tag
Helo.
Mi a véleményetek erről? 3,6GHz @ 1,23V
Tudom, köztetek ez nem nagy eredmény, de nekem ez az eddigi legjobb eredményem.
A tesztet zárt házban végeztem, gyári Intel hűtővel. ( rézmagos ) -
breiner
aktív tag
válasz
dangerzone #31945 üzenetére
folytassuk privátba..
-
dangerzone
addikt
-
breiner
aktív tag
válasz
dangerzone #31943 üzenetére
60fok szerintem nem sok én a magokat szoktam engedni 72-73-ig az még nem sok viszont azt nézd hogy semmi más hűtő nincs a gépbe csak gyári és kész nincs ami el szívná a meleg levegőt illetve fújná a frisset annyi hogy a gép oldala nincs fent.
i5
Hűtésben is gondolkoztam majd a VGA-val veszem vagy CM Z600 vagy Mugen 2. -
dangerzone
addikt
válasz
breiner #31941 üzenetére
Höh...hát ennyit az én procim is megy..Mondjuk nem ennyi fesszel.
Jó ez a proci, az E8500-am ennyi fesszel alapórajelen ment csak.
Amúgy ha már új vga-t veszel, szerintem vmi normálisabb procihűtőre is újíts be. Azért elég sok az a 60 fok 1,056V-tal .
i5....Hát szerintem azt meg inkább hagyjuk....
-
breiner
aktív tag
válasz
zolynet #31940 üzenetére
Áh nem vagyok annyira pénzes gyerek xD jó nekem ez az E8200-as későbbiekben veszek egy VGA-t, ramokat lecserélem és ki vannak elégítve a vágyaim, ha csak nem nyerek a lottón én nem veszek egy i5 konfigot
bocsi benéztem írhatom volna a másikhoz csak régen frissítettem bocsi.
-
breiner
aktív tag
válasz
dangerzone #31939 üzenetére
de fogok cserélni csak várom most még az árcsökkenést
hogy jönnek az új Radeon-ok egy 4890-be gondolkozok vagy egy 4870-be, már 48k ért. van 4890 zsír új az lesz szerintem.
ehhez mit szólsz?
am 4,2GHz nél meg nem volt teszt meg semmi mert gyári hűtő
szal ott nem mertem. Így csak 3,6-3,8GHz-ig tesztelgetek. De azt rendesen
-
zolynet
veterán
válasz
dangerzone #31939 üzenetére
downgrade-eli egy jobb proci miatt inkább
-
breiner
aktív tag
válasz
dangerzone #31937 üzenetére
értem, végül is ebbe igazad van én se 24/7 használatra gondoltam hanem csak egy teszt erejéig
és én se idegeskednék
-
-
breiner
aktív tag
válasz
dangerzone #31935 üzenetére
szarakodni?? am szerintem nem szarakodás lehet vele szépen finom hangolni
-
breiner
aktív tag
Bocsi inkább off-ba csak elfelejtettem leírni hogy Oxoxnak hogy van egy olyan program hogy Easy Tune ami a Gigalapokhoz jó és ezzel elhet szépen finomítani a feszeket illetve venti szabályozás meg hasonlóak, csak ennyit akartam vagyis használd.
-
breiner
aktív tag
Jó reggelt! Annyira nem kell számolgatni, csak le kell futtatni legalább 1órát de több tesztet is kell végezni nem csak prime-ot. De legalább 1 óra tegnap este az 51percbe el vágódott a 2. mag szal tovább is kell.
"értesz hozzá" hát én is itt jöttem bele a tuningba sok hsz. sok segítség és így már megy.
És az energia takarékosságot kapcsold ki csatlakozok az előttem szólókhoz. -
oxox
addikt
Vagyok...köszönöm mindkettőtöknek....kimi bocsánatot kérek.
Ezeket a procikat egyébként mekkora feszültségnek szabad kitenni maximum? Nem akarok tunningolni, csak érdekel a dolog...
jahh igen
C1E volt, Enhanced Intel.... nem, de CPU EIST Funcion volt...erre tippeltem, legalábbis a kezdőbetüket összerakvas bár nem ide tartozik, de a cpu-z a dram-nál 1111MHz-et kéne, hogy mutasson? (annyit állítottam a DDR2 OCZ Reaperemnek a biosban...de itt teljesen más szerepel)
A CPU GHz- már stimt...thx
oxox -
oxox
addikt
válasz
breiner #31916 üzenetére
Breiner úgy látom Te azért értesz a dologhoz...
elötted leírtam, hogy miket állítottam be.
nahh most kilestem tőled ezt a cpu-z programot.
A biosban 9.5x333-t állítottam be (3.16GHz)a cpu-z fel is ismeri a procit, de lentebb a "Clocks Core"-nál, 2000MHz-et jelez továbbra is a Core speed-re, 6x333-at ir (multiplier x Bus speed), a rated FSB 1333,7Mhz
tudsz esetleg segíteni, hogy most végül is mennyin megy jelenleg a procim?
biosban 3.16Ghz-et látok, itt meg 2Ghz-tkimi02 lássuk a szakértelmed...nos most mivan mennyi a helyes nálam?!
-
breiner
aktív tag
válasz
szombatitomi #31917 üzenetére
Ok akkor neked rakok egyet holnap.
-
breiner
aktív tag
Hi.
Úgy látom nagyon kihalt ez a topic
Gondoltam felvidítom egy kicsit
Ehhez mit szóltok?A szerényke E8200-asom
-
oxox
addikt
Sziasztok!!!!
sos ellenőrzésre lenne szükségem...mert többnyire kínai amit csináltam...ill. remélem, hogy annyira mégsem...első proc cserém, plsss....
tehát elsőre elindult az új 8500-öm az emlitett lapomba
biosban állítottam, és pls nézzétek meg, hogy nem lőttem-e szarvashibát (a windows, minthogy ezt itt tudom írni, felismerte)CPU Clock-ot 8-ról 9-re emeltem jelenleg 9
Fine CPU block ratio-t +0.5 re tettem,
igy lett most 3.16Mghz 333x9.5CPU Host clock control Disable
Memória
MCH Frequency Latch 400Mhz
System memory Latch 3.33d
1111MhzFeszek:
CPU Vcore 1.225V
CPU termina...valami nem tudom elolvasni1.2V
CPU PLL 1,5V
CPU reference 0,76VKöszi Előre is...remélem még életbe lesz a gépem, hogy elolvashassam a választ
-
oxox
addikt
noshát összefoglalva:
csinálok egy újra inditást a 6750-el, be a biosba...keresek valami bios reset, vagy bios default lehetőséget, ráenterezek, kilépek kikapcsolom.
le a procihütő ki a proci, procihütőt megtisztitom (apropó vettem pasztát...kemény 350ft volt...kicsit félek tőle, hogy ocsó'húsnak hig a ...., és azt mondta az emberke a boltba, hogy ne használjak semmit, még körömlakklemosót se a tisztitáshoz? ?!? ?!?)
új proc E8500 bele, első inditásnál belépek a biosba, és megint reset/default?
A ramomnál kellett valamit az elején buherálni, és ha jól emlékszem 1111Mhz-en megy, felette fagyi volt. (OCZ reaper 1200Mhz)
köszönöm, és sorry, hogy éppen csak lerajzolni nem kell nekem....
-
oxox
addikt
thx...
de álljunk meg egy szóra Tanár Úr,
ott, hogy
cpu-val reseteled a cmost??? Ez annyit jelent, hogy egy inditásnál belépek a biosban, ott keresek valami "default"/"reset" lehetőséget...ráenterezek-kilépek-kikapcsolom-kicserélem-bekapcsolom-biosba be ha valami gond van (pl memória Hz-ével)
ez a menete? -
oxox
addikt
Sziasztok Guruk!!!
Egy kis segitséget szeretnék kérni, mert okos vagyok a témához mint a tök.
Eddigi pályafutásom alatt mindig úgy intéztem, hogy az alaplap/processzor cserét hozzáértő végezze...volt jópár...
Lényeg a lényeg a Gigabyte EP45-DS3R alaplapomba szeretném lecserélni a 6750-es procit egy e8500-ra (ezért ezt a topicot választottam), s az eladó azt mondta, hogy egy bios reset (jumper-el fizikálisan) kell a csere elött...két cimbim kérdeztem az egyik azt mondta, hogy nem kell, a másik azt, hogy bőven elég a biosban egy defaul-ot nyomni.
Mit tegyek?Újrapasztázni természetesen szeretném...gondolom a körömlak lemosó megfelel a tisztitási célra?!?!
(korábban ezt javasolták a hütőhöz), ill a zalmi 9700 remélem elég lesz neki is...
thx in advance
oxox -
dangerzone
addikt
Hát igen....Ez szinte exponenciális növekedésnek számít...
/ Jaj de fura, hogy a cpu-z mostanában képtelen 4-gyel kezdődő számokat mutatni...
De sebaj. Az E8500 különbözetéből 1 hétig nem kellett a saját főztömet ennem, meg vehettem nagyon szép; szinte már gyönyörű kockás füzeteket, amibe a sok baromságot írhatom az érdekesebbnél érdekesebb polimertechnika, meg szilárdságtan előadásokon....
Megérte??!! (ez költői kérdés volt)
/
-
bzs73
őstag
válasz
dangerzone #31903 üzenetére
Hát igen egyre több.
3-4 játék talán.
-
csimav
őstag
válasz
bandi0000 #31899 üzenetére
Szia!
3 pin-4 pin. Tök mind1... Annyi, hogy a 4 pin-en van egy szenzor(hőfok érzékelő), tehát a 3 pines ventit is rá lehet kötni a 3-pin-es csatlakozóra és a 4-pin-est is.A másik: nem kell a duplájának lenni. 2 magos proci, igen, de a rendszer 1 magot használ.
(#31902) bandi0000: A legtöbb játék még csak 1 magot használt.
De a CTRL+ALT+DEL kombival a Feladatkezelőben a Folyamatok-nál az éppen futó játékon nyomsz egy jobb klikket: Affinitás beállítása, ott kipipálod mind2 magot, akkor 2 magon megy a játékBár sztem nem sok értelme van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest