Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! Az normális hogy 1,1V-nál lejjebb nem stabil a prime 9x333-nál? E8400-ról van szó
a 9x400-at 1,150-en viszi
-
sz.j
nagyúr
válasz
proof88 #30195 üzenetére
"De tényleg nagyon kíváncsi leszek, mert jó lenne, ha kiderülne az igazság."
Már bocsi, de szvsz már egyértelműen kiderült, több van a prociban mint amit ki tudtál belőle hozni. Hogy mennyi azt viszont nem tudom (még).
Most már csak az a kérdés, hogy nálad mi volt a korlátozó "tényező"....., a proci nem, az biztos!
-
Gaben01
őstag
-
proof88
addikt
Én terhelés nélkül nem vizsgálgattam, csak 533-ig mentem el, sehogy nem volt jó, hát ennyi. De tényleg nagyon kíváncsi leszek, mert jó lenne, ha kiderülne az igazság. P5Q-E-vel láttam már nagy fsb-t stabilan, de lehet, hogy pont egy gyengébb példányom van, ami nem nagyon bírja... de lehet, hogy másik bios kéne, csak most nekem nincs kedvem más biosokkal is próbálkozni... annyira nem is érdekel egyelőre most, mert Q9550-re váltottam, ahhoz meg elvileg jobb a P45, mint E8xxx-hez.
-
sz.j
nagyúr
válasz
proof88 #30149 üzenetére
"... kérdés, hogy nála hol lesz az fsb-limit,..."
Azt, hogy a procinál hol lesz a limit nagyon valószínű, hogy nem tudom neked megmondani, mert a lapom csak max 580-585 fsb-t tud.
Az eddigiek alapján, szvsz, ebben a prociban, elfogadható fesszel, akár a > 600fsb is benne van. Mert terhelés nélkül 580fsb-nél még működött a gép, de terhelve is nagyon kellemes feszen hozta az 560 fsb-t (560×8=4480MHz).
Pontos választ csak akkor tudok adni, ha a tervemben szereplő giga UD3P-s lapot már megvettem, mert az a lap bizti nem korlátoz be.Ui.:
3 perccel korábban írtál mint ahogy válaszoltam. -
proof88
addikt
-
válasz
tom_tol #30191 üzenetére
Azért nem mert a Maximus II Formula a csúcs P45.ös lap (Asus-ékál) és egy 60.k-s lapnál nem lenne elfogadható dolog egy ilyen baklövés hogy vDroop oljon a lap deha nem hiszed keress fel a lap fórumában 1-2.embert és őkis megmondják neked, de többek között nekemis MaximusII.van csak onnét tudom!
-
breiner
aktív tag
Új rekordom 0,896V 2 óra prime95 + game és 43fok és atom stabil szerintem
-
Kriccs
tag
Miért van az, hogy a BIOSban a CPU frekvencia alapon 1.225, a CPU-Z meg átlag 1.15öt jelez? (e8400/9x377)
-
breiner
aktív tag
Meg tudja nekem valaki mondani h most a procim 0,912v-on megy 2,66ghz x2 és normál beállításon miért? 1,125v? az krva sok neki nem?
-
breiner
aktív tag
Az baj ha e8200-es gyári hűtővel 0,928v--on 2,66ghz-en prime95 alatt 43fok?
-
breiner
aktív tag
BMW001 akkor tudsz segíteni?
-
sz.j
nagyúr
válasz
MPowerPH #30177 üzenetére
"... De elég érdekes, mert egyáltalán nem forró fejű ez a cpu, ami elég nagy dolog ilyen alacsony VID mellett..."
Azért ennél a 4,5G tesztnél volt hűtés is rendesen!
Bár az is igaz, hogy Gaben01-nek vízhűtése van, ami azért lényegesen jobb mint az én hűtésem.
Ezek szerint szerencsém van.
-
MPowerPH
félisten
Szép.
Igaz nem small, de Blend -el is megfelel. Nekem Blend -el nézve "csak" 1,272v -n ment az X48 -ban.
De elég érdekes, mert egyáltalán nem forró fejű ez a cpu, ami elég nagy dolog ilyen alacsony VID mellett, nézd csak meg Gaben01 -ét, ami valami brutálisan melegszik.
Akkor 1,256V -vel valszeg menne.Azért egy small -t dobhatnál, hogy ott hogy muzsikál, ha lesz rá időd.
Csak az összehasonlítás miatt, mégis úgy sokkal egyszerűbb lenne.
Nanana.. -
sz.j
nagyúr
válasz
MPowerPH #30125 üzenetére
"... 4,5GHz -t nyomjál majd egyet, ha nem forró fejű, bár 1,15v a vid..."
Ha Blend is megfelel, akkor parancsolj:
1,264V@4500MHzAnnak ellenére, hogy örülök az eredménynek, picit elszomorít, hogy 1,248V-al az utolsó pillanatban (magok: 30/28 perc) dobott hibát a prime.
Ami nem is lenne gond, de az pipásít fel, hogy a giga lapomban a nincs1,256V-os fesz csak 1,264V.Persze ha azt nézem, hogy mindezt egy kb. 25°C-os szobában sikerült elérni, bizakodva várhatom a telet! Lesz (lehet) ez még jobb is!
UI:
Látod látod, előbb reklamálsz mint választ kapnál az előzőekben feltett kérésedre, mert ugye itt a válasz.
-
MPowerPH
félisten
Gondolom be tudsz menni 0.9v alá is 3GHz -en, ugye?
Azért elég rafkós vagy, mert P35 -ös lap pont ilyen alacsony feszeken muzsikál jól.
Azért mondtam a 4,5GHz -t, mert ott már nincs a chipsetnek előnye, csak a proci számít.
De érdekes az 1,2v, én 3Ghz fölött várnék tőle.Mert nekem X48 -ban is 4300MHz -t tudott a volt procim, pedig az se magas fesz.
Szóval tessék megmutatni a proci nyers erejét is, ne csak a P35 tudását. -
-
-
sz.j
nagyúr
-
breiner
aktív tag
Köszi
ment PÜ.
-
subaruwrc
félisten
nyári beállításom.
E8600@ 3.33ghz 1.056v
ramok 1333 7-7-7-18 1.6v
lap 333fsb 1.25v vnb
vtt 1.08v -
breiner
aktív tag
Hello BMW001 szeretnék kérdezni egy pár dolgot csak nem tom nem e fogsz érte haragudni mert a lapomról lenne szó és nem tom h tőled vagy a lapom topicjába érdeklődjek?
-
MPowerPH
félisten
Hát srácok, én meg egészen máshogy szoktam. De ahány ember annyi szokás.
smallFFTs ugye inkább csak magát a procit terheli. Amikor procit tesztelek, memókat mindig visszaosztom, minek agyon hajszolni őket?! Arra vagyok kíváncsi mit bír a proci. Szerintem a small teszt nem annyira durva, az IBT -t tartom én fölöslegesnek, mert ott már irreális a terhelés. Nah, szóval ez egy sima proci teszt, miért blend -eljem, mikor ott a memók is rendesen gorcső alá vannak véve. Ha lefut a small, akkor a proci tuti stabil adott frekin és feszen. Én csak akkor használok blendet, ha 24/7 -es beállítást akarok használni. Ott jön ki igazán az, hogy a memók és az alaplap, hogy vannak szinkronba hozva. És ilyenkor csak annyit csinálok, hogy a már small -al kitesztelt stabil cpu -hoz, megpróbálom hozzáigazítani a többit.
Szóval mindenki máshogy csinálja, de azért az valljuk be, hogy maga a procira vonatkozó teszt az a smallFFTs, és nem a Blend. -
lipi67
nagyúr
válasz
proof88 #30162 üzenetére
Vannak változatok, látom
Én..ha nem táblázatos, és kell a tuning, Nézek egy bled-et 30-60 percig, majd 5FSB-vel alá megyek és úgy hagyom. Használom, amíg hibát nem dob. Sőt..Ha 2 hét mulva valamiért újraindul(na), belefér, nem foglalkoznék vele. (nem volt még ilyen).Sajna, bele lehet ebbe is fásulni.-Ha végre hülne a szoba hőm. nyomnék is egy 30p-es blendet 1,2v-on.- -
proof88
addikt
nos én nagyrészt adok csak igazat, mert azt írta, hogy ha megy fél órát a blend, akkor az már képes lehet valamire... ez jó szerintem, mondjuk én Large FFT-t szoktam nyomni...
viszont így nem lehet gondolkodni, amilyet írsz, hogy a mindennapokban nem kaphat ennyi terhelést, mert nem tudod, hogy épp mit hoz ki egy tömörítés vagy egy játék. ha van játék, amivel játsszak, akkor azzal is szoktam tesztelni, így 2 legyet üthetek egy csapásra, mert játszom is és tesztelek is, és mondom, GTA4-ben előbb kijön, ha nem stabil a beállítás, mint a 2 órás Large FFT-vel, ami nem jelzett hibát. Ő azt mondja, hogy csak kb-ra nézi, mit tud a proci, de írta, hogy 24/7-re tesztelne huzamosabb ideig, egyébként senkinek sincs se kedve, se ideje minden kis beállítást aprólékosan tesztelni.
Én mostanában úgy szoktam tesztelni, hogy egy gyors teszt SuperPI 1M-mel (fél perc), ha az jó, akkor 5 teszt IBT-vel (~2 perc), ha az jó, akkor 10-15 perc Large FFT-vel, ha az jó, akkor GTA4 néhány küldetés erejéig. Általában valahol megbukik a dolog, ha mákom van, már IBT-nél, ha nincs, akkor csak a Prime utolsó perceiben, de ha GTA4-ben, akkor legalább játszottam is kicsit, persze sok idő elment a napból... De ha egyik teszten sem bukik meg, akkor elkönyvelem azt a beállítást jónak és vagy megpróbálok feljebb menni, vagy ha pont le szeretnék feküdni, akkor éjszakára hagyom tesztelni a gépet, hogy ébredésre kiderüljön, valóban stabil-e. Sajnos ilyenkor kiderül, hogy 24/7-re nem stabil, na ezért kellenek a napok az ilyen tesztekhez, ehh...
De 24/7-re biztosan menne egy éjszaka IBT-vel is és másik éjszaka Prime-mal is... -
bzs73
őstag
Amúgy én teljesen igazat adok neked hogy blendet nyomsz,mert az a lényeg.Amit a proci kap smallfft-be közel se kapja meg egy játékba se,meg nagyon sok alkalmazásba sem.Én is nemegyszer néztem hogy smallfft-n magok 55-56fok,blend alatt már 50 fok alatt,és pogramok ill játékok alatt meg még annyi se volt szinte mint blend alatt.Tehát szerintem is blend elég bőven és aszthiszem elhagyom én is a smallfft-t mert tényleg nincs értelme.Mit érek smallfft-vel ha blendet azon a feszen nem birom stabillá tenni.Semmit.De ha blend megvan nagy gond már nem lehet.Feleslegesen hevítem a procimat,mert az hogy olyan terhelést adjak neki nem sok esély van rá a mindennapokba.
-
Gaben01
őstag
Vízzel és a lap is vizezve van.Eddig a max amit a gmch-nak adtam +0,125V,de akkor még a gyári heat-pipe hűtés volt rajta egy 12cm-es ventivel megtámogatva.Nagyon komoly 8400-est szerváltál,az enyém "csak" 1,12V-al tudja a 9x445-öt és 1,056V-al tudja a 3,6-ot.Kíváncsian várom a további alulfeszelős eredményeket, én is arra izgulok inkább.
bzs73: amíg p35-dq6-om volt mindig bekapcsolt llc-vel toltam,aztán sz.j táblázatát nézegetve kipróbáltam kikapcsolt llc-vel is és majdnem minden kitesztelt eredményemnél sikerült faragnom a feszekből,úgyhogy azóta llc-nél nélkül tesztelek mindig. -
lipi67
nagyúr
látom, van pörgés, de most ért ide a vihar
-
sz.j
nagyúr
válasz
proof88 #30149 üzenetére
Előbb vagy utóbb a nagyobb fsb-n való hajtást is kipróbálom, de az eddigi "dög melegben" nem akartam kockáztatni.
Az eddigi tesztekben a 9-es és a 8,5-es szorzókkal nagyon szépen ment a proci, de sem a 8-as sem pedig a 7,5-es szorzókkal meg se közelítette az előzőekkel elért eredményeket (pl. Vcore=1,008V-on).
A 7-es, ill. 6-os szorzót még nem próbáltam.Ha lesz bármilyen infó vagy eredmény azt természetesen megírom.
-
proof88
addikt
Bagira01, BMW001: most visszanéztem, és nálam 1,15V-tal stabil volt 9x444 MHz-en! De arra is emlékszem, hogy 4320 MHz-hez már más fesz kellett, és ez 480-as fsb. 4,5 GHz-et sosem tudtam stabilizálni vele, mert ment a gép meg minden, dehát a tesztprogi hamar elszállt, tehát a minden napokra nem jó.
Egyébként nem tudom, de lehet egy ideig csak 2 modullal próbálkoztam, pont azért, hogy az nb ne legyen hátráltató tényező. Meg egyébként mostanában is csak 2 modullal szenvedtem, igaz azóta már 2x2 giga a 2x1 giga helyett, de való igaz hogy egy időben 4x1 gigám volt. Olyan rég vót, tán igaz sem vót! -
proof88
addikt
válasz
MPowerPH #30132 üzenetére
Hát egyelőre még nem láttam nagy elsöprést, nagyon jó órajeleket tud nagyon alacsony feszekkel, de mondom kérdés, hogy nála hol lesz az fsb-limit, mert akár ott is megtörténhet, hogy valami irgalmatlan nagy fesz kell már... de persze a lapom is lehet korlátozó tényező.
szerk.: meg nekem 24/7-re kell stabil cucc és hát az 500-as fsb-nél is úgy kellett finomítgatni a beállításokon, hogy hiába ment 2 óráig hiba nélkül a Large FFT teszt, GTA4-ben meg fél óra múlva kék halál volt. Nagyon várom, milyen nagy órajeleket tud kihozni a prociból. Mondom én már nem tudtam vele mit kezdeni.
-
sz.j
nagyúr
-
Bagira01
veterán
válasz
MPowerPH #30140 üzenetére
Ja, nem árt, ha stabil a procc, de mindennapos használatba akkora terhelést úgysem kap, szóval ha blend stabil akkor nagyobb esély van h nem fekszik ki gamek alatt mint ha small stabil
Ennek ellenére én is mindíg small-al szoktam tesztelni, mert húzva nem használom a procit 24/7-be
-
Bagira01
veterán
válasz
Tibiajax #30136 üzenetére
Blend-nél inkább az alaplap és a ramok vannak kínozva azért lehet h hibázik. Nekem sokszor volt h a blend stabil eredménnyel nem ment a small, de játékokban, mindennapos használatban mégsem volt gond. Viszont small stabil eredménynél még mindíg fennáll a többi alkatrész instabilitása így az esély is h játékokba nem fog menni
-
Slyer
senior tag
nos... 9x400 1,225V 3,6Ghz stabil...
KEP
-
Slyer
senior tag
Noss! 1,25V-on 8x400-on stabil volt! KEP
utána megpróbáltam 8x450-en, de nem indult el a gép csak 3.jára, akkor meg visszarakta magát 8x333-ra (2,66-ra, nem értem miért ennyi...) most 9x400-on megy, most fogom kezdeni a primet! -
Rusher
őstag
válasz
Tibiajax #30115 üzenetére
Nálam nem megy ahhoz képest nem is sok a 48....viszont 38 klímával sok sztem lehetne kevesebb is....
Lehült az idő kicsit mindjárt 38-40 fokos csak....iszonyat gáz ez a vihar mintha világvége lenne vagymi....De attól függetlenül jó azért ez az enyhülés csak megint mi lesz....milliárdos károk...egyfolytában csak a szirénázást hallom....
-
proof88
addikt
jah Pest most mindenhol készül a viharra, jelenleg ez a helyzet most.
-
-
bzs73
őstag
Na most néztem időkép.hu-n pesten van a vihar elvileg.Rólam még szakad a víz itt szolnokon,és 32 fok van a szobába.Most nézem sopron környékén meg 13 fok van.
-
Slyer
senior tag
a ramo kingmax 2x1 giga 1066 cl5. 2 oldalas. amúgy a hűtő faszán rajta van, stabilan áll, nem tudom forgatni. nálam most a magok 60 és 54 fokosak... az normális? ilyen hűtővel fak... ááá... már ott tartok hogy húzni sem akarom csak jó legyen a hőfok...
-
Üdv!
Szerintetek normális,h 29 fokos szobában 48 fok alapon az E8400? ( Reggel óta megy a gép! ) Thx
-
sz.j
nagyúr
8,5-es szorzóval: 1,008V@3604MHz
-
lipi67
nagyúr
válasz
lala42 #30103 üzenetére
Ha odaér akkor én is hamarosan érzem majd, jég nem kéne, igen, gonosz vagy.
Ez az. A tesztek támpontnak jók, de a mindennapi használat dönt úgy is a stabilitás felől.
Én majd a táblázatot kitöltöm (Vid/bios, 1,2v, max üzem, max fsb, max Oc stb..) és megy vissza alapra, mert ott is bőven elég nekem.
Na..várjuk a lehülést
(#30106) Slyer: Kézzel nézd meg, hogy el tudod-e fordítani a hűtőt (nem bírkózni kell vele..
) Ha igen, tegyél alá.
Nem ismerem a biosodat, mi a kül a Tiéd és az enyém között, de direktbe : sehol.
Viszont, ahol állíthatod, hogy PWM hő vagy fesz érték alapján tekerje, ott disabled és akkor a maxon megy a venti folyamatosan.(#30108) sz.j:
Te sose pihensz?
-
lipi67
nagyúr
Szombathelyen 16° van!!! Hátha..Én, amilyen szerencsés vagyok, kapok egy hirtelen lehülést jéggel meg áramszünettel.
(#30101) ADAM1337: Persze. Természetes, hogy nem ülhetsz mindíg ott.
Igen, szerintem is van benne fantázia, ezért is vagyok kíváncsi rá.Sok sikert!
(#30102) Slyer: A hűtődről: Próbálj rugós alátéteket a csavarok és a műanyag távtartók közé. Elég lazán"fog". Én nagyon utáltam azt a keretes illesztést. Az árát mindenképpen megéri.
-
lala42
őstag
Basszus Szabolcsba mikor ér ide? Olyan régen láttam már igazi vihart
Tudjátok az az igazi jégveréses
( nem vagyok ám gonosz
)
[B][I](#30102) Slyer [/I][/B]
Annak a procinak 24/7-ben simán adhatod a hűtődedel a 9x400-at. Az mindenre elég. (jelen pillanatban) Ha a memók bírják, akkor 8,5x450 is jó.Többet nem kell azt erőltetni. (megy az többet is, de a fentiek mindent kielégítenek a mai állás szerint.)
A tuning meg olyan, hogy prim95 teljes stabil. 3DMark nagy eredmények, minden szép és jó volt, csakhát
a játékok dobtak ki rendre. Nos akkor hogy is van ez?
Úgy-hogy eldöntöttem. Első körben megnézem mit tud ésszerü határok között maximumon a rendszerem, utána beállítom egy elfogadható teljesítményre és ott használom 24/7-ben.
Így kb. képben vagyok, hogy mikor kell vagy érdemes váltani. -
Slyer
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple MacBook
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest