- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Orthos helyett én Prime -ot használnék, vagy IBT -t, abból elég 30 perc is általában, mert olyan szinten leterhel.
Gál István: Szerintem software-resen nem tanácsos tuningolni. Nem közkedvelt módszer, inkább kerülendő. Bios -ban tessék belőni mindent.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
addikt
1.35-el kezdtem. Szépen megyek majd lejjebb!
There's a device that I've been using called a whoop.
-
prmcsk
addikt
válasz Gál István #32781 üzenetére
Azokat a szoftveres beállításokat kéne megejtened a biosban, amivel stabilnak mutatkozik a rendszer, majd a szoftverben mindezt kilőni.
9x445FSB
CPU fesz. 1,3 volt és, ha stabil lefelé próbálkozni, mert az a sejtésem, hogy auto feszen vagy...
A PCI-E frekit 100-ra fixálni
A ramsebességet úgy állítani, hogy lehetőleg ne az okozzon stabilitási problémát, és még sok egyebet..."Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
serito
senior tag
Van egy eladó Giga EP35-DS4 akit érdekel.
Ez lenne az a lap nálam van minden ok vele meg az eladóval is!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hali! E0 vagy C0 a tuningosabb stepping? Miben jobb és melyik?
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Gulyo
tag
Kösz ... még valami ha a pci-e feszt fix 100-ra állítom akkor nem lehet baja a VGA-nak igaz ?
P35/DS4 ~ E8400@4000 ~ Xigmatek S1283 Red Scorpion cooler ~ a-data 2x2 gb 800+ ~ Gigabyte 9800 GX2 ~ WD Raptor 160GB ~ Logitech Z-5500 ~ X-fi Gamer Fatality ~ Enermaxx Liberty 620 ~ Samsung 2493HM ~ Logitech G25 ~ Razer Lachesis ~ ZBoard
-
sz.j
nagyúr
Általában nem szokott gond lenni ha max. kb. 1,36V, de ha lehet alacsonyabb fesszel próbáld.
Arra azért figyelj, hogy a proci maghője lehetőleg ne haladja meg a 70°-ot.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Gulyo
tag
Kösssz !
Minden OK csak a core feszt nem értem .. meddig mehet gond nélkül ?P35/DS4 ~ E8400@4000 ~ Xigmatek S1283 Red Scorpion cooler ~ a-data 2x2 gb 800+ ~ Gigabyte 9800 GX2 ~ WD Raptor 160GB ~ Logitech Z-5500 ~ X-fi Gamer Fatality ~ Enermaxx Liberty 620 ~ Samsung 2493HM ~ Logitech G25 ~ Razer Lachesis ~ ZBoard
-
sz.j
nagyúr
Ezt inkább a lapod topikjában kellett volna kérdezned, de parancsolj én így állítom be a MIT menu-t.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Gál István
senior tag
Sziasztok! Pici segítség kellene az okosoktól
Adott a konfigom, 4005Mhz-re húzott C0 E8400-al. (9x445)
Megy is szépen, csak kb minden tizedik indításnál "OVERCLOCKING FAILED" és megy vissza alap 3Ghz-re az egész.
Nem BIOSban húztam fel hanem a procit, hanem ASUS gyári szoftverrel, CPU-Z 1.25V-ot mutat és hőmérséklettel sem lehet gond.
A ramokat nem állítottam, azok elvileg elég jók. P5K lapom van.
Mégis mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Gulyo
tag
Sziasztok !
E8400-as 4 GHz tuninghoz ... valakitől kérdeztem és ezeket mondta :
CPU Enhanced Halt - OFF
CPU EIST - OFF
CPU Clock Ratio - 9
CPU Host ( Mhz ) - 445
DDR 2 overvoltage - +0,2 V ( 2X2 gb a-data 800+ )
MCH overvoltage - +0,1 V
CPU voltage - MAX 1,38 V !
PCI Express - FIX 100 Mhz !!! ( tehát nem auto ! )
RAM szorozót úgy lőjem be hogy 800 körül legyen.Alaplap Gigabyte P35-DS4
Ezeket mondta ... jól mondta és ha nem mit nem ... előre is köszi !!!
[ Szerkesztve ]
P35/DS4 ~ E8400@4000 ~ Xigmatek S1283 Red Scorpion cooler ~ a-data 2x2 gb 800+ ~ Gigabyte 9800 GX2 ~ WD Raptor 160GB ~ Logitech Z-5500 ~ X-fi Gamer Fatality ~ Enermaxx Liberty 620 ~ Samsung 2493HM ~ Logitech G25 ~ Razer Lachesis ~ ZBoard
-
yolan
őstag
válasz athomi #32778 üzenetére
passz, biosban adj neki egy 1.35v-ot, az még életképes (max 1.4vcore 24/7-re), meg adj a lapnak is, nehogy az basszon be, a ramokat is szépen állítsd bőségesre, ha úgy sem megy akkor lehet tényleg a proci a genyó
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
athomi
veterán
A lap az E2180-at vitte 8x400-ban, igaz annak 1.32 V-ot adtam. A ramot visszaosztottam 800Mhz-re, az E2180-asnál szintén bírta. A hőmérséklet alapon 40 °C Zalman 9500-zal, terhelve alig lépi át az 50°C-t.
Használtan vettem, esetleg valaki előttem szétfeszelhette? :S
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
Hello!
Létezik, hogy egy E8200-as proci (VID 1.2125 V) ne bírja még a 8x400-at sem 1.25 V-on (talán még a 8x380-at sem)?
Konfigom az adatlapomon.
-
yolan
őstag
válasz gamerkiller #32771 üzenetére
hirtelen max 24/7-es vcore értéket nem tudok fejből, pll az max 1.6v legyen, vtt (termination) pedig max 1.4v
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
Laraxior
titán
válasz blazsey2 #32772 üzenetére
az az 1.3625V az nem az jelenti hogy mennyi adható neki,hanem hogy a processzorok VIDjei ez a két érték közé esnek.
egyébként maximálisan 1.4V adható a nagy többség szerint, figyelembe véve a hőmérsékletét is a magoknak persze. Tehát ne játszunk olyat hogy 1.392V és a magok 90 fokosak... 70 fölé nagyon nem kellene menni...*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
blazsey2
senior tag
válasz gamerkiller #32771 üzenetére
Szia Intel szerint 1.3625V,ezena képen minden információt megtalálsz.
PSN ID:blazseydr
-
gamerkiller
senior tag
Sziasztok! Ma délután sikerült szert tenni egy E8500-ra. Érdeklődnék hogy mekkora az a maximális hőmérséklet amit még elvisel? A hűtő scythe mugen.. Még 1 kérdés: Mekkora a maximális feszültség ennek a 45nm-es csodának? Sajnos kezdő vagyok még 45nm-en, sosem volt dolgom velük. A válaszokat előre is köszönöm!
Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4
-
nagyúr
Szerintem jó úgy nagyjából, ahogy most van. Nem hiszem, hogy a lapod menne 500MHz-en.
Mint írtam, attól, hogy a lapod nem írja ki BIOS-ban, hogy héé, Shuki, én most 4:5 arányban futok itten az FSB-hez képest, attól az még 4:5 arány lesz, ha 400-as FSB-n 1000MHz az effektív RAM freki.Dual Channel interleaved mode: vagyis a "DC". Miért jelent ez gondot?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
yolan
őstag
hmm, 2x2-esek nem mennek annyit ugyebár, de a verzió még mindig nem derült ki
a kis matricán van rjata hogy ver 4.2 pld, abból meglehet mondani hogy milyen chipekkel van szerelve, és hogy másoknál netán mit bírtak.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
yolan
őstag
ver hanyasok a dominatorok? nekem 4.2-esek voltak, psc chipekkel 2x1-es kitben, azok tudtak 1200-at cl5-ben, mondjuk több órás terhelést nem eresztettem rá
ha nincs llc akkor lesz droop, és lesz feszingadozás terhelés és nyugalmi állapot között, és vbios és vidle között id.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
Zebu
addikt
Nah nem rántom meg annyira....
500x8,5...
1.35-öt lőttem be, de CPU-Z alatt 1.280-1.312-t mutat.
Érdeked, hogy ugrándozik, holott sem C1, sem pedig EIST nincs bekapcsolva. Az majd csak most jön
66fokig megy fel használat plusz Prime95 mellett. 45 perce fut...
Kicsit soknak találom ezt a hőmérsékletet így a V60-as hűtővel....Ramnak +0,5-öt adtam, így 2.05-2.19V között ugrál Everest szerint. 1:1-ben megy 5-5-5-15-ön.
Ez kb. ok szerintem 1200-zon istenért sem ment 2,4-gyel semmilyen időzítésekkel sem.
Próbálkozzak még vajh valamivel? Szerintem ez lehet kb a plafon....
A RAM-ok 8500-zas Dominatorok. Elvileg 2.1 az üzemi feszkó 1066-on CL5-ös időzítéssel. Ezt mondjuk tudja is
-
Shuki
tag
Akkor most azt mondod,hogy ez a belállítás úgy jó ahogy van?
Nekem a bios sehol semmilyen dram/fsb arányt nem jelez!!
Emeltem az fsb, a ram freki meg ennyi lett..(legkevesebb) manuálisanMost próbáltam az 500as fsb-t, de de bejön a win és egyből kékhalál.
Hogy tudnám elérni?Még emelni kéne az nb meg fsb +cpu pll frekin?
Amúgy asus silent knight hűtőm van!Ja és bekapcsoláskor a gép azt írja,hogy dual chanel interleaved mode..:S?!
-
nagyúr
Ha 463MHz az FSB, akkor az 1:2 arány 1852MHz-es effektív RAM-frekit jelentene. Biztos, vagy benne, hogy mennek ennyit a RAM-jaid?
Mi a gondod a mostani beállítással? Ha 1066MHz környékén szeretnéd futtatni őket, akkor vagy vissza kell venned az FSB-t 426MHz-re 4:5 arány mellett, vagy emelni 533MHz-re, 1:1 aránnyal.
Ha a DRAM frekit változtatod, azt az FSB/DRAM arány változtatásával éred el. Hogy ezt a BIOS-od aránypárokkal jelzi-e, vagy a frekikkel, az mindegy.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Shuki
tag
válasz prmcsk #32745 üzenetére
Na vettem még egy ramot, most már 4giga ketyeg odabent.Mértem everestel mem sebességeket és a memória másoláson kívül minden javult! Az viszont kb 1 ezressel kevesebb lett.:S
És még mindíg 1:1 az fsb:dram arány!! Mit kell csinálni,hogy 1:2 legyen?
Biosban tényleg semmilyen opció nincs amivel ezt lehetne változtatni.
Az egyetlen ram módosítási lehetőség a frekvencia.Most 926 on futnak memóriák.
A következő az meg 1116 assem.Mit kéne csinálnom,hogy jó legyen?:S
Köszi a segítséget!!
-
nagyúr
Ha nem kell hozzá agyonfeszelni egy alkatrészt sem, és az általad használt alkalmazásokban érezhető teljesítmény/sebesség-növekedést eredményez, akkor igen. De pusztán az elméleti gyorsulás miatt én nem erőlködnék.
-
nagyúr
FSB fontosabb, de nincs azért túl nagy differencia. Azt a beállítást használd, amelyikhez jobban be tudod lőni a RAM-ok frekijét, időzítéseit!
-
Zebu
addikt
Szerintetek a magasabb FSB a l;nyegesebb, vagy hogy a 9x-es szorz= megmaradjon?
Teljesítményben melyik lenne a legjobb?az 1066-os RAM-okat akarnám belőni, hogy 1066 környékén menjenek, viszont ehhez 533-mas FSB lenne a legjobb. 533x8-cat próbáltam. Tesztekben jó volt, de néha azért megállt.
-
Bali27
addikt
válasz jumbo71 #32747 üzenetére
Szia.. Nekem a cpu 23 fok, a magok 35-35 fokosak.. Glacialtech igloo 5700as hütövel..frissen pasztázva.. igaz a paszta ilyen 150ft os fehér gagyi..(szombat du csak már olyat tudtam szerezni) + a ház oldalán van egy 25cmes ventilátor..[link]
ja és 3.6 on járatom... 8x450en..[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
válasz jumbo71 #32747 üzenetére
Relatív...
A hűtőd nem rossz, ezért inkább a CPU-d milyensége dönti el a hőfokot és nem a tipusra gondolok, hanem a belső paramétereire, mert tipuson belül is nagy szórás lehet ebben a kérdésben.
Ha minden alapon: Kb. 40 és 60C fok között és körül...
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
jumbo71
tag
Sziasztok
Mennyi lehet egy 8400asnak a max hőfoka terhelésnél?
Valamint mennyinek kéne lenni üresjáratban?előre is thx
-
prmcsk
addikt
No akkor egyszerre és sorjában...
Teszteltél dualban két rammal ? Eredmények ?
Nem a három ram miatt 1:1, hanem "úgy sikerült". Ha a három egyforma ramod mellé veszel mégegy ugyanolyat, akkor néggyel lehet dual...Mondtam már, kettő, vagy négy és egyformák.cpu pll voltage:1,5,
nb feszültség= 1,4-1,5 volt
static read control= disabled"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Shuki
tag
Most néztem cpu z t, ami azt írja, hogy fsb:dram 1:1
Ez akkor a 3. ram miatt van?
Bisoban nem tudtam állítani ilyet:S
Olyan vot,hogy valami 1N meg 2N. Ezt 2 re állítottam.Ilyenek vannak még a bisoban:
cpu pll voltage:1,5, 1,7v
clock over c ref
fsb feszültség
nb feszültség
load line calibration
meg static read controlvolt még más is de már nem emlékszem
-
Shuki
tag
bocsi..
[ Szerkesztve ]
-
Shuki
tag
Most néztem cpu z ben, és azt írja,hogy fsb:dram arány 1:1 hez.
Ez akkor a 3db memória miatt van?
Mert nézegettem bisoban, és nem tudtam ilyet álítani.
Volt valami 1n meg 2n azt 2 esre állítottam.ilyenek vannak még:
cpu pll voltage 1,5 -
Laraxior
titán
nekem is van egy 08.437 [link]
mondjuk fogalmam sincsen mikor és mivel készült, csak azt tudom hogy a superpi az átvészelt pár hardver-t és megmaradtak az eredményeim[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
prmcsk
addikt
Egy rendszer akkor mondható stabilnak, ha legalább 1 órát elfut rajta hiba nélkül a prime, erre törekedj...
A ram eredményeid támpontnak jók ahhoz, hogy csak a két sárga slotba tegyél ramot és ugyanezen beállításokkal futtasd újra a ramteszteket, immáron dualban.
A lapod biosában van jópár opció, ami a ramokról szól. Ezekben találod azt, amiben a ramok, CPU-hoz képesti "áttételét" tudod megadni. Az 1:2 az egy ilyen áttétel szám, ami azt jelenti, hogy a CPU-nak megadott FSB sebesség kétszeresével fog menni a ram.
Nem ismerem pontosan a lapod biosát, de ahogy állítod benne a ramszorzót máris mutatnia kell, hogy mit kérsz tőle...subaruwrc Jézus ! és gratula, de mivel értétek el ? Polírozott nitrogénnel ?
[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
Genius007
őstag
válasz subaruwrc #32734 üzenetére
5489Mhz 1.824V na takarodj
Én meg itt kinlódok, hogy a 4Ghz stabil legyen ....
Bár amit Achill3ustól vettem E8500-öt az ment 5Ghz körül.Ui.: Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy szép eredmény.
[ Szerkesztve ]
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
subaruwrc
félisten
Jó estét.
Íme az új magyar S775 Superpi 32M rekord:Asus Rampage Extreme- 610fsb@ 1.696v
Core 2 E 8400 - 5490mhz@ 1.83v
OCZ Platinum
Corsair TX 850Toyone & subaruwrc - Xtreme 3D Team Hungary
[ Szerkesztve ]
-
Shuki
tag
válasz prmcsk #32732 üzenetére
Memórai olvasás:6897
Memória írás:8699
másolás:7115
késleletetés:67,9Amúgy most nem igazán értem mi van, mert prime95 valamiért fél perc alatt leállt.error.
Viszont a win. az fut most rendesen.Hogy ekll dualba állítani?Gőzöm sincs,hogy most mibe vannak.Asse tom,hogy ezek jó eredmények e..
meg amúgy ebben az állapotban memóriát nem tudom 1000re állítani! 990nen megy.
1:2 micsoda? -
prmcsk
addikt
Ezzel a 3gigával mondasz valamit, de inkább benthagyom, mert most nem biztos,hogy megér+300mhz -1giga ramot.
De az sem mindegy, hogy a három ramod simán fut e, vagy kettő/négy dualban...
Csinálj everest ramsebesség teszteket és meglátod...A + 300Mhz és a dual működés simán megéri...
-
Shuki
tag
válasz prmcsk #32730 üzenetére
Asus p5kr lapom van.
Ezzel a 3gigával mondasz valamit, de inkább benthagyom, mert most nem biztos,hogy megér+300mhz -1giga ramot..:SIgen, 8as szorzó és 463as fsb van most beállítva.
Ja és asus silent knight hűtöm van.!
Állítgattam még ott egy csomó mindent, de igazából egyikről se tudom,hogy micsodaKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
Ehhez tudni kéne a lapod tipusát, (az adataidban nincs feltüntetve), bios beállítási lehetőségeit...
Valszeg 8x463FSB-n fut jelenleg...A 3*1gb ddr1066Kingmax ramodból azonnal vegyél ki egyet, mert vagy kettőt, vagy négyet szoktunk használni a dual DDR miatt...
8x500FSB-t próbálj beállítani, a ramokat tedd 1:2-be (1000Mhz)-re, bár szerintem ennek a procinak a 8-as szorzó miatt lehet, hogy sok lesz az 500FSB, próba cseresznye.Az 1,42 voltnak elégnek kéne lennie, ha procid és a lapod, tuning barát...
-
Shuki
tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni,hogy egy E8200 nak kb milyen feszültségen kéne vinnie a 4ghz et?
Most 3700on megy és a cpu z 1,28 at mutat.
Biosba beállítottam 1,42 re, beindult, be is töltötte a wint-t,cpu z viszont kb 1,33v ot mutatott csak!!Probálgattam állítgatni ezt load line calibrationt de semmi sem változott.
Kb 2perc alatt kékhalál.Mit kéne állítanom,hogy jó legyen?
-
prmcsk
addikt
válasz Bali27 #32726 üzenetére
Állítsd 8x450FSB-re a procit, a ramot meg elsőre úgy állítsd, hogy 1:2 legyen a leosztása (900Mhz) és, ha már stabil próbálkozhatsz feljebb bármelyikkel. Szerintem a feszekkel is szórakoznod kell (NB.-CPU-RAM-stb) Türelem...
-
Bali27
addikt
Tyűű a fene egye meg.. ezt az ellenségemnek se kivánnám
Akkor ugy kérdeztem hogy ha pl 450 fsbt sikerülne beálitani, és 3.6ra a procit, vagy 400fsbn ugyancsak 3.6.. akkor ezek szerint a 450es valoszinüleg jobb..
A ramjaim 4gb 800as geil ultra ami most 3.6 ra felhuzva 960onmegy, 5-5-5-18as beálitásokkal.. És Everest mem olvasási testben 7600mb/secet ér el..[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
A felsorolt lehetőségekkel megállt a tudományom, a kapcsolást illetően. Sokkal egyszerűbb lenne élőben, mert jobban előjönnek a rutinok, meg az esetleges bios beállítások is...
Jorus Igen, ez lemaradt...
-
nagyúr
válasz Bali27 #32719 üzenetére
Prmcsk postját annyival egészíteném ki, hogy azt is érdemes figyelembe venni, hogy melyik FSB frekihez tudod jobban belőni a RAM-okat.
-
prmcsk
addikt
válasz Bali27 #32719 üzenetére
Magasabb FSB-vel jobb eredményeket kapsz a különböző teszteken, de kérdés, hogy mikor ütközöl a proci, vagy a lap FSB falába, tehát abba, amit már nem megy valamelyik.
Hogyan lehet jól belőni ? Hosszú napok tesztje vár rád, ha komolyan gondolod...Gampa Nincs beragadva valamelyik nyomógombod ?
Ha nyomva tartod a power gombot akkor sem kapcsol ki ?
Vedd ki a lapot a házból és úgy próbáld majd ki, mert a távtartók is okozhatnak csuda dolgokat...
Próbából másik táp...[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Sziasztok..
Tudom luzerságot kérdezek, de most a 8400am alapfeszen 3.6 on megy.. 9es szorzó 400fsb..
Miben más, vagy miben jobb hogy ha pl 8 as szprzóval 450FSB-t álitok be?
És a 8400at kb hogyan lehet jól belőni ? alap 9es szorzó, vagy kisebb? X38as alaplapom van..[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Ott van a Clear CMOS, bekereteztem!
Eléggé rossz a szemem szerintem, de 99% hogy az van oda írva.
És ha jól láttam, csak 2tüske van, kikapcsolod a gépet, ráraksz egy jumpert (vagy összeérinted a 2tüskét ollóval vagy akármivel pár másodpercre, és kész)
Ha esetleg ollóval csinálnád, akkor figyelj oda, hogy máshoz ne érj hozzá, mert könnyen elküldheted vele a lapodat.[ Szerkesztve ]
Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
prmcsk
addikt
Na ez az, amikor egy lapból több verzió létezik...A tiéd (rev. 2.0)-ás és ez a helyes...A biosod tehát tudja és ismeri a procit...
Intel Core™ 2 Duo E8400 3GHz 6MB Wolfdale 45nm E0 65W 1333 FA
Cmos clear: Húzd ki a gépet. Ha álló házad van, akkor a lap akkujának középvonalától jobbra, közvetlen az akku mellett van két tűláb. Azokat kell rövidre zárni kb. 5másodpercre és megcsináltad a törlést.
Az a gondom, hogy nem találok egy nagy felbontású képet a lapról, a gyári fotót meg hiába nagyítom csak ezt tudtam kisilabizálni belőle. Nézd meg és erősíts meg, hogy valóban csak két tűláb van ott és az most üres...
-
prmcsk
addikt
válasz Genius007 #32705 üzenetére
Hogy biosban 71C fok a proci ? Akkor milyen, ha terheled ?? Ott a proci és a hűtö közti illesztési felületi gond lesz.
Az FSB strap to north bridge -et tedd már át auto-ból 1:2-be úgy, hogy a 440FSB mellé 880Mhz-t adjon a ramnak és úgy próbálkozz.
Csinálj már egy coretemp-et...
Gampa Cpuz-t csinálj és a mainboard fül megnyitásával linkelj nekem bios verziót...
A procid adatai, tehát E0-ás és F4 bios kell hozzá.
A cmos clear folyamata le van írva a lap füzetkéjében...[ Szerkesztve ]
-
prmcsk
addikt
Húzd ki a gépet és cmos cleart csinálj rajta, mert a "sima" P4 beállításai vannak a biosban és nem biztos, hogy így a dualt felismeri rendesen...
Melyik bios van a lapon és milyen proci ? A lap linkje ugyanis ezt mondja...
Intel Core™ 2 Duo E8400 3GHz 6MB Wolfdale 45nm C0 65W 1333 F2 bios
Intel Core™ 2 Duo E8400 3GHz 6MB Wolfdale 45nm E0 65W 1333 F4 bios[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Mégse stabil, restart után a win nem töltődött be.
-
Genius007
őstag
válasz prmcsk #32704 üzenetére
Lefuttattam az összes Super PI tesztet (16K-32M) és semmi hiba nem volt.
Szóval már van valamennyi remény, hogy így stabil lesz.
Ezekkel a beállításokkal max 72fokra ment fel a proci.Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu Hangfal bérlés https://szervezdvelem.hu/termekkategoria/hangtechnika/
-
prmcsk
addikt
válasz Genius007 #32702 üzenetére
Ott valami nem frankó...
A hűtőd stabilan áll a helyén, minden patent rendesen a helyén van és rögzít is ?
Vagy ennyire egyenetlen lenne a hűtőd talpa, a procid teteje, vagy mindkettő ?
Linkelj már egy coretempet is, hogy ugyanazt méri e és így legalább látom, hogy mennyi a procid VID: je.Tedd 9-re a szorzót és csökkentsd az FSB-t, mondjuk 9x445...
Gampa De mihez képest nem kapcsol ki ? Előtte minden jó volt és csak procit cseréltél ? A vezetékek körül minden rendben ? Mi volt előtte benne ? Cmos reset meg volt ? Még az sem kizárt, hogy reinstal a rendszer...
[ Szerkesztve ]
-
Gampa
aktív tag
Hali.1 kis segitséget kérnék vettem egy e8400at,alaplapom Gigabte ga-eg-31mf-s2,annyi a problémám,hogy mikor kikapcsolom a gépet akkor nem kapcsol ki.Megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Genius007
őstag
Ujra pasztáztam a procit, kitakarítottam a bordákat, de nem igazán van változás.
85fokra is felmegy, ha nincs terhelés alatt, akkor 65fok körül van.
Nem értem .... (és még ugye az is kérdéses, hogy igy stabil-e)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 1600X 3.6GHz 6mag 12szál CPU processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 8-Cores (96M Cache, up to 5.0GHz) Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700K 6mag 12szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest