Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom_tol
addikt
megnéztem az öreg C0-at még mindig elbattyog ha muszáj neki
-
zolynet
veterán
válasz
breiner #32395 üzenetére
befáradt, azon a feszen már nem akarja, nemlehet?
jóóó ez lehet hülyeség, de próbáltad egy csöpp +fesszel? vagy csak 1gb rammal teszt erejéig? btw geil-ekről sok jót se olvastam még, akkor már inkább kingmax a kompatibilisebb, és tuningosabb (majd megcáfolnak ha nem)
még egy megoldás van ami szerintem nagyon korrekt h 1-1ben cseréled velem az alaplapot és mindketten jól járunk
sztem ez lesz a járható út
-
breiner
aktív tag
hali emberek egy kis segítségre szorulok
Konfig:
EP45-DS4
Intel C2D E8200
régebben ment nekem 525fsb-n vagyis 4,2GHz magonként és most újra próbálnám és nem sikerülsajnos a beállításokat nem jegyeztem fel de a lényeg Kingmax KLEE88F-B8KU6 ezzel a rammal ment 525fsb annyit tudok hogy cl7-be de nem sikerül úgyse ma mondom meg nézzem hogy a rammal lenne e baj kérek kölcsön havertól sikerült! Geil Ultra 2x1GB 1066MHz cl5 ezzel meg próbáltam és még hamarabb elvágódott mint a Kingmaxommal azzal sikerült míg win7-be bootolt és cpu-z megnyitásakor nem a szokásos kékhalál hanem elkezdet számolni valamit a kékképernyőnél de ugyan a Geillel még a win7 logonol kifagy és semmi de 500fsb-vel szépen teljesít mint a Kingmax esetleg a lap lenne fsb limites de azt kizárnám mert egyszer mégis ment 525fsb-t.
Ehhez kérnék segítséget előre is köcce.
Esetleg bios frissítés kellene a Geil ramokhoz PC8500 de végül is akkor nem kezelné szal nem tom mi lenne a megoldás. -
SipiBcs
őstag
Nem megy 9 x 444-en!
Kékhalál 1.25 V-on. Lehet megpróbálom majd 1.28 - 1.29 V körüli értéken. A ramok feszét nem emeltem, csupán az időzítés került 5-5-5-18-ra.
Valószínűleg ez nem lesz jó, de 3.8 GHz-en primestabil, barátságos hőfokokkal. Játék alatt sem fagyott ki. Lehet ez marad 24/7-re!Csak az zavar, hogy ilyen VID-ű procival szárnyalnia kellene jóval alacsonyabb feszültségekkel is!
-
Rica
senior tag
-
SipiBcs
őstag
válasz
InVino86 #32383 üzenetére
Jól gondolod, blend teszt.
A ramok időzítése: 5-5-5-16. A CPU-Z 5-5-5-18at ír 400 MHz-re. A ramoknak adtam 1 pici plusz. 1.8 V-ról emeltem 1.85 V-ra. Így most a ram 444x2 MHz-en ketyeg. Az MSI alaplapnál nincs ennél kisebb FSB : RAM beállítási lehetőség, így is 1:1-ben megy. Sok lenne?? -
SipiBcs
őstag
Sziasztok!
Most, hogy csökken a hőmérséklet és van egy pici időm, nekiugrottam egy picit tesztelgetni.
Az a gondom, hogy a CoreTemp VID-nek 1.1-et ír. Ehhez képest 4 GHz-en az 1.26 V sem elég. A Prime 95 4 perc után hibát jelez. A CPU-Z 1.248 V-ot jelez néha felugrik 1.25 V-ra.Az oké, hogy az MSI alaplap nem egy tunning lap.... de hát azért nnna...
Kevés a 800 MHz-es ramom? Mit szúrtam el?
-
zolynet
veterán
válasz
SirKero #32374 üzenetére
talán még a nyolcnégyest választanám, de elvileg majd a 4magé a jövő (pl GTA4, más sincs példának) ... ha sok konvertálás, ill szerkeztés, tömörítés blabla lesz akkor inkább a 4magosat
teszt a q9300-ról -> tunighoz oda kell vágni neki feszültség ügyileg
milyen procit vegyek topikban is kérdezd meg hátha kicsit jobb pro/kontrával látnak el -
yolan
őstag
válasz
wannabeinla #32378 üzenetére
, igen-igen, a procit. az úgy tűrhető lesz
-
VicKing
tag
Üdv!
Megvan a kicsike (E8400, EP35-DS4).
Még ismerkedünk, mindenesetre az amd cucc helyére berakva csak frissíteni kellett az xp-t, a win7 meg szinte észre sem vette... -
yolan
őstag
válasz
wannabeinla #32376 üzenetére
el, csak túlkell hajtani
-
wannabeinla
tag
sziasztok! e8400 as c2d sztetek elbir egy 5850/5870el? vagy ertelmetlen ilyen durva VGA-t venni? elore is koszi a valaszt.
-
SirKero
őstag
Hali.
Procit cserélnék / E7200 / és szerintetek melyik érné meg jobban E8400 vs. Q9300 -
breiner
aktív tag
Jó estét!
Ehhez mit szóltok?
12,450s
Zolynet kíváncsi leszek a reakciódra -
bzs73
őstag
Látom p35ds4 van terítéken megint.Nekem lessz egy eladó jöv hó 5 -10.-e közt kb.
Dobozába,mindenével.Jó kis p35ds4 rev 2.1.
Még 1-2 teszt lessz a procival,azt án lehet vinni.Nekem csak erre a procira kelett tesztelni.
Ha érdekel valakit pü-be lehet jelezni. -
emre
veterán
válasz
serito #32359 üzenetére
Szerintem tök mindegy, az EP kezeli az energiatakarékos funkciót, de én a sima P35DS4-el is elégedett vagyok.
Ja, ha a P35-ös rev 2.1-es akkor semmi különbség nincs, felmegy rá az EP bios, szóval ugyanott vagy.
Ennek azért még olvass utána a topikban, lehet rosszul emlékszek -
yolan
őstag
Gyorsan így sikerült belőni.
-
yolan
őstag
Zájec kolléga receptje Reference feszültség beállításhoz:
CPU Reference: CPU Termination x 0,625
CPU Reference 2: CPU Termination x 0,635.
MCH Reference:: 0,72V - 0,74V (között mindig fixen, utána állitva)Ez alapján a vtt és a ref/ref2 közti kapcsolat már adott, de a vcore és a vtt között is általánosítható valami ilyesmi? Noh és a pll-re?
sz.j: a vid az 1.25v, de úgy néz ki most biosban 1.09375v-al megy 7.5*400-at, terhelve így 1.024v-ot kap a proci. Ilyen mértékű csökkentés esetén kell utánaállítani az emlegetett értékeket?
-
yolan
őstag
-
sz.j
nagyúr
Remélem, hogy segítségedre lesznek ezek linkek:
Extreme-hez
Általános infók (de lényegesek!).Azért azt megjegyezném, hogy ezek a beállítások csak támpontok, mert konfigonként váltohatnak, ezért ne vedd "készpénznek".
-
yolan
őstag
Amíg nincs új vga addig 3ghz minél kevesebb fesszel, minél kevesebb hővel.
Ha jön a 2. 4770, vagy egy 5770 akkor gondolom egy 4ghz elég nekik, akkor meg majd az.
Illetve, hogy mit hogyan kell állítani, mi függ össze. Annyit tudok, hogy vcore fesz állítás után, illene ahhoz az értékhez utánállítani a többi feszt is, ref, vtt, pll, de lehet, hogy most hülyeséget beszélek. Szeretnék kicsit jobban elmerülni ebben a prociban, nem olyan baltával gumicukrot megoldással húzni mitn az e6300-at. -
yolan
őstag
Sziasztok!
Ma hivatalosan is E8400 tulaj lettem.
Ezekben a percekben fut az orthos, 3ghz-re tesztelek egy feszültséget, de ez a max amit segítség nélkül babrálok a procival. Ezelőtt egy E6300-am volt, felcibáltam 500-as fsb-re, fixáltam az alapfeszt biosban, és ennyi volt a tuning mutatvány. Ezt a kis E8400-at szeretném finomabban kihajtani, alacsony vagy épp emelt vcore-hoz vtt-t meg pll-t állítgatni, ebben kérnék segítséget. Mit, hogyan, merre?
Előre is köszönöm a válaszokat!Üdv, yolan.
-
cool82
csendes tag
érdekes 1226 biost ajálja az asus oldal e 8200.hoz most 1238 van fent
-
emre
veterán
válasz
cool82 #32338 üzenetére
Az 1226-os bios kell neked, persze ha mindenáron lapot akarsz cserélni akkor kérdésedet itt tedd fel
A két utolsó a ddr3 miatt kilőve, az első meg a csippszett miatt nem igazán alkalmas a tuningra, de van akinek magyon bejött
Ezeket javasolnám:
Asus: P5Q, P5Q pro
Giga: P35 DS4, DQ6, P45 DS3-DS4 stbtovábbra is javaslom olvass! (ne csak amit én írok)
-
cool82
csendes tag
GIGABYTE EP43-UD3L FSB1333?
GIGABYTE EP45-UD3LR FSB1600?
GIGABYTE EP45-DS3P P45 CF FSB1600? -
emre
veterán
válasz
cool82 #32338 üzenetére
Utánolvasás nélkül nem fog menni.
Ebben a topikban keresgélj. (Asus P5B)
A ramjaidat nem kell feltétlen lecserélni. Mivel nem ismerem a p5b biosát konkrét tippet nem tudok adni, de talán kellene a csippszettnek is feszt adni kicsit. Meg a ramoknak is talán.mod:
Azt meg nézd meg hogy a lapod biosa támogatja-e egyáltalán a procit! itt nézheted meg Lehet frissíteni kellene a biost. -
cool82
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek tuninggal kapcsolatba. most vettem nem rég egy e 8200 prockót és egy Hyper tx 3 hűtőt. P5B deluxeba hajtom 4 gb ddr2 800 mhz memóriával. Tuningba nem igazán tudtam feljebb tornázni 3,2 ghz-nél, de szeretnék legalább 3.6 ghz-t kihozni a prociból.
Szerintem az lehet a baj hogy a p5b deluxe nem tudja kezelni 1066 memóriát ezért nem tudom feljebb vinni a FSB-t egyszerűen 400-nál így 8x400 tudok kihozni mivel ha 400 fölé megyek nem kapcsol be a gép. A proci feszét is emeltem 1,25 úgy csak 3,2 volt a max.
Ezért gondolkodóba estem és le kellene cserélnem a lapomat egy gigabyte alaplapra meg talán a ramokat is le kellene cserélnem 1066-ra.
Milyen lapot kellene vennem ill ramot ha legalább 3,6 ghz kihozzak a prockóból ?Itt topicba biztos megtalálnám rá a választ csak az baj nincs időm olvasgatni.
Segítségeteket előre köszönöm!!!!!!
-
-
kokoato
aktív tag
Hali!
Kérdés!
Van egy Gigabyte x48 dq6-os lapom, benne egy E8500-as proci. A deszkát full trust beállítással használom, így 23%-ot húz a procin, ami így 3,9GHz-en megy! Ez most elég kihajtani az x2-t. Gondoltam kicserélem egy ilyenre [link] viszont ez csak 3,4GHz körül fog menni. Manuálisan nem akarom húzni,ezért kérdezem, elég lesz-e ez az órajel, hogy meghajtsa az x2-t? -
emre
veterán
válasz
VicKing #32331 üzenetére
A ds4 valóban kevés van, figyelni kell a bazárt, előfordul néha jó áron de Gianni-nál van P35 DQ6 18k-ért használt ami esetleg a késöbbiekben is jó lesz, ha quad-ra váltanál.
-
-
Zsubi
őstag
Nagy szenvedés árán össze jött ez is
Asus Maximus II Formula@4005Mhz 1.104V
Majd még megpróbálom Blend stabillá tenni -
zolynet
veterán
válasz
VicKing #32327 üzenetére
a lapról a topikjában kérdezz rá, itt leginkább gigabyte alaplapos arcokat találsz, de nem kizárólag
szerk: ahogy látom nem túl pörgős a topikja
-
VicKing
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy E8400 procit, de alaplapban tanácstalan vagyok. 40k ért kapnék egy E8400-at és egy MSI P6N Platinum-ot. Ezt az alaplapot nem ismerem, van valakinek tapasztalata róla? -
Rica
senior tag
válasz
boogie84 #32322 üzenetére
Az most az általános kérdés, hogy a 8400 elég-e alá. Nekem alapon kihajtja a 4870-t@830. Neked biztos hogy kell 3,6 a 4890-hez? 4,5-ig én is tuti hogy fel tudom húzni, de van egy határ, ahol a proci húzás már nem tesz semmit hozzá az fps-hez. Azt lenne jó tudni, hogy ez a freki még a lehetséges proci limit alatt van-e (ha van ilyen egyáltalán ennél a párosnál) . A lényeg, hogy jó lenne már egy meghúzott 5870 + 8400 tulaj beszámolóját olvasni játékokról.
Menek is a totyikba és bekérdezek.
-
boogie84
veterán
A kártya teljesítményével kapcsolatban tudom h mennyi a különbség. Arra gondoltam h mikor kellhet majd konfigot cserélnem... Amikor már egy magasabb szintű teljesítmény kell majd.
A lényeg h más procit használtak. i7 870
Kíváncsi lennék ha E8400, 8500, 8600at használtak volna, akkor mennyi az az fps... -
Rica
senior tag
válasz
viperabácsi #32316 üzenetére
Szerintem is húzd újra a winfost. De mielőtt bevásárolnál találomra, nézz jól körül itt a deszkád topikjában. Olvass és keress rá mindenre és utána kérdezz is nyugodtan. Nézd meg, milyen cuccaik vannak a hozzászólóknak, ja és legyen egy rendes tápod.
-
serito
senior tag
válasz
viperabácsi #32316 üzenetére
Nem tűnik el. Csak a korábbi Win nem biztos, hogy elindul mivel a hardverkörnyezet megváltozott.
-
viperabácsi
addikt
lehet hogy laikusnak tünik a kérdés (mert az a kérdező),ha
veszek egy alaplapot procistól :gigabit ep45 ds4
proci:e8400
ami most 3.6 ghz-n van járatva,ha minden más komponens cserélve van a gépben a tuning eltünik? Ne nevessetek valoban nem világos!!!! -
breiner
aktív tag
csáó
Nem nagyon szoktam super pi-t használni nem tudom hogy ez jó eredménynek számít?
4GHz -
bzs73
őstag
1.152v opció
Nem lessz több teszt ma már,igérem.
24/7-re tuti jó lenne 1.168v-on,ha ezen a feszen nem is,de nem tudni.Sokat nem szórakozok a finomítással. -
bzs73
őstag
1.120v-on
Csak fél óra,és nem 24/7 -
bzs73
őstag
válasz
wannabeinla #32309 üzenetére
Nem.Ez már a végleges angol,amibe beleintegráltam a magyart,ill kicsit megnyírbászoltam,szerkesztettem.Kivettem pár számomra feles dolgot belőle.A telepítője 2.29gb pontosan,és telepítve is 5gb körüli.Nincs is vele gondom.
-
serito
senior tag
Szép eredmények!
Én is megnéztem alapórajelen mit tud X48-ban:
3Ghz 0.912v 30min Blend
0.896v-al már kékhalál volt 10min után. Meglehet P35-ben majd bírni fogja. -
bzs73
őstag
köszi mind.
Igen win7.
Sietek.Csak benéztem. -
wannabeinla
tag
tenyleg eleg durva
grat
bzs winfos 7ed van??? -
bzs73
őstag
3.6ghz-t elírtam de már késő.Nem baj,a képen úgy is látszik a fesz.
-
bzs73
őstag
Na hát 4ghz-ig megvagyok.Ezek már 1h blend-ek,és plussz winrar-al teszteltem ill crysis-al.Én így szoktam 24/7-re,és nem is volt gondom soha,ha ezek lementek.
3ghz@0.896v-1h blend
3.6ghz@1.088v-1h blend
4ghz@1.088v-1h blend
Ezek nekem tuti 24/7 mint mondtam ,mert mással is tesztelek.blend volt már hogy lement 3 óra,winrart meg játékokat meg nem bírta,így azt abbahagytam.Nem látom értelmét.
Na mostmár majd jönnek a 4ghz feletti tesztek is,ahogy lessz idő rá,meg kedv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen routert?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Battlefield 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Könyvajánló
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest