Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
válasz
stigma #33997 üzenetére
Áhh, az ki van zárva, ennek a procinak még gy próba erejéig sem adtam 1.35V-nál többet, mivel 4.20-4.25GHz a vége és ezt viszi még 1.325-tel is. Én inkább quadra váltok nemsokára, bár egy E8600-at is kipróbálnék, mint a legerősebb kétmagos procit, de hát az sajnos aranyárban van.
Egyébként a hőmérsékleteket, amiket korábban írtam, mind Coretemppel mértem. -
stigma
addikt
válasz
dokee78 #33996 üzenetére
Lehet általánosságban ezt hallatom de ez nem idegesítsen, ne foglalkozz vele, bibi van vele, de mint írtam pont most az előző hszben, ne foglalkozz vele.
Nekem is E8200-am van, és 24/7 ben igy használom. Test1 , Test 2
Csak finomítgattam picit a Vcore-on hogy mennyi a legkisebb fesz amin viszi, igaz nekem más típusú, kaliberű lapom van. -
stigma
addikt
Hát Coretemp 0.99.x, RealTemp. A pontosan ér de ne foglalkozz vele, csak akkor ha olyan 70-80 fokot elérte a procit annyira meg csak nem akarod felhúzni, mondjuk 24/7ben 1.4V-on bombázni hogy 4Ghz-et vagy efölött izzadjon, akor inkább vált az ember egy kevésbé melegedős és jól húzható E8400 E0-ra,
-
Pala
veterán
válasz
stigma #33993 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Ha viszont valóban összevissza mér a lap, akkor mégis milyen módszerrel tudom leellenőrizni, hogy normálisak-e a hőfokok!?
A polírozás között is igen, van különbség, a Mugen2 tükörsima, a TX3 már kicsit "elmosódottabb", ellenben ott a hőcsövek közvetlenül érintkeznek a procival.
A port is rendszeresen eltávolítom a házból, főleg a procihűtőről, amint meglátom, hogy kicsit már gyűlnk a szöszök, egyből belefújok sűrített levegővel a bordák közé és a ventilapátokról is leszedem, szóval ott rendszeres és makulátlan tisztaság uralkodik.
Kábelrendezés teljesen rendben van, aktív házszellőzés nincs, viszont az oldallap gyakorlatilag sosincs felrakva. Amire még időnként gyanakodtam, az az alaplapi hőcsöves hűtés: U-alakban csavarodik a procifoglalat körül és azért ez működés közben észrevehetően bocsát ki magából némi hőt (bár a BIOS szerint a lap is maximum 43-44 fokig megy fel a "legsúlyosabb" esetben, viszont nem tudom, melyik ponton méri) -
stigma
addikt
Csak röviden megosztok 1-2 dolgot ötletet, mitől lehetne ez.
Pala: Én is mint E8200 tulaj, ( adatlapodon ez szerepel) bajban voltam a hőfokokkal.
Megijedni nem kell E8200 széria hőmérője el van cseszve , olyan 45 fogik rendesen mér utána össze vissza mutat megy.Szóval ez letudva, Pirme 95 és Intel burn test között szerintem mind1 milyen hűtővel nézed nálam is +10 fok volt a különbség ennyivel többet mutatott ha IBT-vel teszteltem.
Hogy milyen hűtést is érdemes használni, milyen pasztát?Ez egy másik kérdés én AC-MX2 re esküszöm, tökéletes hőfokokat tudtam produkálni velük , problémamentesen.
Közel 1,5 éve van Xigmatek 1283 hűtésem semmi gond vele, jól illeszkedik a procira is és ezzel sincs probléma.Másrészről az olcsóbb hűtők nincsenek normálisan ,,megdolgozva", lepolírozva vagy nem is tudom milyen szót használjak mert nem illeszkedik rendesen,emiatt is lehet magasabb hőfok.
Melegedés lehet mint zalman90 kolléga is írta, nem szellőző háztól, keszekusza elrendezésektől, illetve magas Vcore miatt, de nálad látom azzal nincs probléma mert jól megy. -
dokee78
félisten
Ez jó FPO? Q815A187
-
Pala
veterán
válasz
zalman90 #33990 üzenetére
Most már a TX3 van fent egy ideje, de amikor kipróbáltam, akkor mindkét elrendezéssel ugyanolyan hőmérsékleteket kaptam és az is mindegy volt, hogy melyik oldalra rakom a ventit. A gyárilag hozzáadott pasztát használtam.
Csak egyvalamiben volt jobb, mint a TX3: a ventije lényegesen halkabb (bár nekem a Coolermaster venti se hangos, de azért feltűnt a különbség)mod: köszi a linket, bár úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy igazából lusta vagyok tüzetesebben utánajárni a dolognak, csak gondoltam, ha esetleg tud valaki quick helpet nyújtani, akkor azt meghallgatom, megköszönöm, de ennyi.
X-akták ez nekem.
Tulképpen most TX3-mal idle-ben 35 fok, intel burn testben a legdurvább esetben 60 fokot talán, ha eléri, én ezekkel az eredményekkel nem panaszkodok magára a hűtésre. Csakhát ugye megvettem a mugen-t, nem igazán jött be, és ezt se visszavinni, se gariztatni nem lehet ugyebár, mivel a cumó lényegében hibátlanul működik. Röviden: kidobtam 12k-t az ablakon.
-
Pala
veterán
válasz
zalman90 #33988 üzenetére
Rosszak az érzékelők és mégis a TX3-ra mutatnak kevesebbet?
Akkor már szerintem egyformán rossznak kéne lenniük, vagy valahogy "arányosan rossznak" vagy nem tudom. Fényképet most nem tudok készíteni sajna, a kábelek elrendezésre viszont abszolút korrekt, ezt állíthatom, a procihűtő közelében az égvilágos semmi sem akadályozza a légjárást és a gépház nyitott oldala is szabadon áll (értsd. nincsen asztal vagy fal mellé téve..természetesen úgy nem sokat érne). A szobám kb. 25 fokos lehet átlagosan.
Valami gubanc lehet, de ötletem sincs, hogy micsoda. A helyzet mondjuk nem tragikus, de az optimálistól is távol áll. Csak hát... kicsit zavar, hogy megvettem ezt a hűtőt 12k-ért újonnan, és most itt áll a polcon visszacsomagolva...lehet, eladom.
-
zalman90
őstag
akkor ott nálad lessz a gond
, nekem 31 fok ha fen az oldallap , kicsi ház szelőzésel , ház szelőzés holnap lesz meg csinálva , 3 db 12 venti fog még a házba kerülni , a mostani 4 mellé
, meg a másik nekem jóval nagyobb a fesz de nekem ennyire nem melegszik
, 1 képet csinálnál a gépház belsejéről ? kábelek hogy vannak elrendezve , levegő mennyire járja , sstb , 70 fok meg már igen magas ezzel a hűtővel , de lehet az ézrékelők rosszak !
-
Pala
veterán
válasz
zalman90 #33986 üzenetére
Nos, nekem azt tudni kell, hogy házszellőzés nincs ugyan (1db árva venti se), viszont az oldallap le van véve, és ez számít kb. 10 fokot mínuszba. Igaz ugyan, hogy a meleg levegőt el is kéne vezetni onnan, nade a hangsúly itt most nem magán a hűtés elégtelenségén van, hanem azon, hogy egy 5000Ft-os CM hűtő nálam elgatyáz egy felsőkategóriás cuccot és ez picit vicces.
1.2V-on 3.6GHz-en idleben a magok 37-39 fok körül alakultak. TX3-mal 35-36; nekem már itt gyanús volt a dolog, bár ennek még nem tulajdonítottam nagy jelentőséget, mert a mugen ventije lényegesen lassabban forog idleben, meg hát gondoltam, majd terhelés alatt fog kijönni az előnye. Hát tévedtem!
Intel Burn Testben maximum terheléskor 63-65 fok körül ingázott mindkét mag (TX3-mal épp csak elérik a 60-at), 4GHz-en és 1.275V bios (kb. 1.25V valós) fesszel pedig már a 70-et súrolták, ami ugyan ebben a tesztben még mindig nem túl vészes (valós alkalmazásokban úgyis csak nagyon ritka esetben sikerülne ilyen hőmérsékleteket elérni), de azért mégiscsak messze elmaradt a várakozásaimtól. És mondom, mindez nyitott házzal!
Mások meg szénné feszelt quadokat is 70 fok alatt tartanak vele, nem is értem (bizonyára itt már a házszellőzés is komolyan bejön a képbe).
Igazából nem lehet rá azt mondani, hogy szereljek be házventiket és ne csodálkozzak, hogy - légmozgás híján - a processzor környékéről még nyitott ház mellett sem távozik olyan ütemben a levegő, mint egy jól kiépített szellőzéssel, mert a TX3 teljesen ugyanilyen körülmények mellett JOBB, és ez az, amit nem értek.A te idle hőmérsékleted szerintem nagyon korrekt. Jó, mondjuk ha rányitom a téli hideget a gépre, akkor nekem is 31-32 fok, de hát azér' nehogymá'!
-
zalman90
őstag
szia, persze holnap lemérem ma már nincs rá időm , amugy énse vagyok meg elégedve vele :/ de a gogléba több teszt szerint jobb pl a polimatech megahalm , és a cooler master V-szériáknél , és a többi drágább-nevesebb hűtőnél jó néhány fokkal! a venti meg nem elég rá , rendesen kell neki ház szellőzés is.
te milyen hőfokot mértél vele, 3.6 ghz en 1.2 es feszen ? idle/laod ban , idle nekem 31 fok 4 ghz en
-
prime77
aktív tag
Sziasztok!!!!!!!
Szóval akkor nem húzhatok annyira.
Ez a gép lenne egyébként.
Azt szeretném megkérdezni,hogy megéri-e az árát?
Leírom akkor.
Alaplap:Gigabyte EP45-UD3R
Proci:E8400 dobozos, stepping: C0
HűtőM Hyper Z600 + 2db Englide 120 venti
Memória: 4Gb CSX DDR2/1066 KIT
VGA: MSI 4850 OC+Accelero s1 rev.2+12 cm-es CM venti
HDD: WD5000AAKS 500 GB SATA2
DVDec AD7203S
Táp: Corsair HX 620
Ház: Cooler Master CM-690
Ez így 125 ezerért lenne.......
Megéri szerintetek?
Várom mielőbbi válaszotokat!!!!!!!
UI:Én elgondolásom szerint az ár nagyon korrekt.... -
Pala
veterán
válasz
zalman90 #33981 üzenetére
Hali, látom neked is Mugen2-őd van, tudnál mondani idle / 100% load hőmérsékéleteket? Csak mert én egy elég érdekes dolgot tapasztaltam; néhány hete vettem egy Mugen2-őt, szépen fel is szereltem, tesztelgettem vele, de valahogy...hogy is mondjam: nem voltam elájulva tőle. Sőt! Azt kell mondjam, hogy a Hyper TX3-mam jobban hűtött!!! (WTF?) Többször is ellenőriztem, hogy tényleg jól szereltem-e fel, pasztára is figyeltem, a ventit 2 szomszédos oldalra szerelve is kipróbáltam, sőt még másik ventivel is megnéztem, szóval körbejártam a témát, amennyire tudtam, de akárhogy is szenvedtem vele, rendre magasabb hőmérsékleteket kaptam, mint a TX3-mal. Maga a hűtési teljesítmény abszolút értelemben véve ugyan nem volt rossz, de mégse volt olyan jó, mint a harmad annyiba kerülő, fele akkora súlyú, kevésbé jól polírozott TX3 esetében. Eléggé értetlenül állok a dolog előtt, de gyelőre visszaszereltem a TX3-mat (nincs mit tenni, egyszerűen jobb.
)
-
zalman90
őstag
válasz
azoli09 #33979 üzenetére
szia , 1 órás prime95 teszt megvolt? és biztos h. kisebb bios feszel nem megy?
mert nekem 4ghz en pl bios fesz : 1.29 , prime stabil
ja és még valami , mivel hűtöd?prime77: a C0 és procik kevesébé jók a tuningban , inkább E0
igen húzható , 4 - 4.5 ghz ki hozható belőlük normális hűtéssel -
prime77
aktív tag
Sziasztok!!!!!!!
Gép vásárlás előtt állok.Azt szeretném megkérdezni ,hogy az ilyen proci mennyire húzható,vagy húzható-e egyáltalán.E8400 dobozos, stepping C0.....
Előre is köszönöm a segítséget -
azoli09
tag
Helló
sikerült elérnem a 4000mhz de csak is ugy hogy 1.35 feszt kap biosbol állítva ami dropal együt load ba 1.288 1.300 közt ugrál ,a hőfok pedig 63 mag simán meg 39-40 fok közt van
szerintetek mehet így vagy nem jó -
azoli09
tag
Helló
lenne egy kérdésem olvastam itt és aszem AGREGÁTOR írta hogy lehet olyat csinálni hogy , satirozni vagy grafitozni pontosan nem emlékszem rá hogy mit írt de állitolag így nem fog akkorát dropolni a alaplap ,ha valaki tud erről valamit az legyen szíves segíteni .
Előre is köszönöm a segítséget -
dvd_R+
őstag
sziasztok kérdésem lenne miért nincs a prociba sse4.1 ? itt 1 kép [link]
-
Mankó
veterán
#33964-re valaki?
-
sz.j
nagyúr
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
stigma
addikt
válasz
zalman90 #33963 üzenetére
Egy jobb lappal lehet finomítani a dolgokat , amit nálad is meg lehet tenni.
Nálam E8200 3.6Ghz-t eddig 1.248V( Bios: 1.25V) on vitte most hogy picit volt időm finomítottam, egészen 1.216V-ig le tudtam vinni a CPU fest, sőt alul is feszeltem.
Amúgy egy P35-DS4 el vagy mondjuk ha P45-re váltasz akkor egy UD3R vagyP-vel simán lehetne hangolni még rajta.
Esetleg megpróbálhatod hogy viszább veszed a fesz értékét és Prime95el rámész 1-2 órát, lehet hogy 1.28 vagy 1.264V on is tudni fogja a 4.2-t. -
Mankó
veterán
Tegnap átjött haver másolgatni filmeket. Az eddig 8*500on tökéletesen üzemelő gépem, rekord gyorsasággal kifagyott. Egymásután többször is. Ha visszavettem alapórajelre minden ok volt.
Prime-mal tesztelve a rendszert, majdnem 2 órán keresztül nem volt hiba. Haver winyójával meg mindjárt. Arra is gondoltam, hogy a rack olyan ágra van kötve, ami alapból is sokat fogyaszt és a plusz terhelést ezzel a hibával hálálta meg.
Ráfoghatjuk ezt az incidenst a tápra, vagy esetleg arra, hogy azon az ágon már ténylegesen is sok minden van? Megoldhatja a problémát ha átdugom másik ágra a racket? Vagy esetleg a winchester problémája is lehetett? Mert amikor kivettük a winyót és visszaállítottuk a 8*500as értéket, akkor gond nélkül futott minden.
Valaki tapasztalt már hasonlót? Esetleg ötlet, hogy mi lehet a gond? -
stigma
addikt
válasz
zalman90 #33961 üzenetére
Revision : E0, látható is a CPU-Z képen.
Amúgy szép kis eredmény, ha van időd teszteld ki mert lehet hogy jó kis procid van, igaz P35-DS3 mondhatni, sorolható a "Tuningosabb lapok közé".
Igaz itt elég neked egy 467-470es FSB is , simán ki tudod hajtani, probléma nincs vele, mivel a 9-es szorzónak előnye hogy nem kell magas FSB
Azért jó E8400 E0 mivel nem melegszik annyira mint a C0, tuningban 99%-ra megy neked 4ghz-t emberi fesszel (Max 1.3V) -
stigma
addikt
válasz
zalman90 #33959 üzenetére
Igen normális, gondolom E8400-ad E0-ás verzió, amit kideríthetsz ha futtatsz egy CPU-Z-t.
amúgy lehet emberibb fesszel is menne 4.2Ghz-t, csak ahhoz tesztelni kellene rendesen.
Viszont ha sikerülne stabilizálnod 4Ghz-n 1.248V-on mondjuk akkor kevésbé melegedne az is biztos.Szerintem az a 200mhz- már nem igen számítana sokat. -
zalman90
őstag
hello , van egy E8400 as procim , 4.2ghz en megy , cpu-z szerint load alatt 1.296v a fesz , egy scythe mugen 2 vel hűtöm (venti maxon) prime alatt mind2 mag terhelve 61 fok , kérdésem : ez a hőfok normális?
válaszokat előre is köszönöm.
-
-
válasz
tzsolesz #33941 üzenetére
Hello!
Én tőle vásároltam múlt héten egy E0-s E8400-at. A vidje 1,2625, terhelés alatt 1,2 voltot mutat a cpu-z. Alapfeszen viszi a 4 ghz-et, stabilan. Szerintem simán menne még tovább is egy kis feszültség emeléssel, de azzal nem próbálkoztam és szerintem nem is fogok. Bőven jó ez így is.
A srác azt mondta fél év garit ad rá, korrekt eladó, simán ment minden. Szerintem simán vegyél egyet tőle, én nem bántam meg.
-
sz.j
nagyúr
Az ud3r-nél kicsit rosszabb körülmények között (+ ~7°C), a lap kivételével ua. a konfig:
EP45-UD3R lapban: 1,200V@4428MHz
P35-DS4 lapban: 1,200V@4374MHz -
tzsolesz
nagyúr
Ezek mennyire lehetnek tuningosak?
Érdemes belemenni?
(#33927) Aggregátor Én sem veszek boltból, túl drága
-
azoli09
tag
válasz
breiner #33938 üzenetére
nekem azt mondták it a prohárdveren a nagy ramtopikba hogy i3-i5-i7 en kivül minden más 775 iletve amd gépnél 1.80 lehet adni a i kategoriának csak 1.65 a max ami adható ,én így tudom nem melegszik langyos ibt teszt közbe többször megfogtam és semmi extra meleg nincs ,vagy te máshogy tudod nem lehet ennyit adni neki
-
azoli09
tag
válasz
zalman90 #33928 üzenetére
Helló
persze ezzel a EKL narancssárga hűtő csodával olyan mint a frezer ,de a small teszt az csak a cpu terheli nem ? és ha csak azt indítom megy semmi gond , ebből gondolom hogy nem a cpu fesz a kevés ,szerintem valami más a ramnak is 8.3v adok 8x 450fsb 6-6-6-18/ 7-7-7-22 memo idözitésen stabil ,szorzót fel rakom 9 re és csak cpu feszt adok nem akar stabil lenni .csak nálam sajnos a nb vtt pll meg ezeknek nem voltba van meg adva a fesz növelés értéke hanem Middle high highest ja és low , szóval igy baromi nehéz ,tudom vennem kelet volna valami jobb alaplapot de 22000 ft ilyet nem kapni p45 ba ami ezt tudja amit ez , nem baj valami csak lessz -
azoli09
tag
Helló
egy kis alul feszelés biosba 1.13125 állítva ennyi a drop ,ja és nem 9x hanem 8.5x mert igy a ram nem 1333mhz megy hanem 1420 igy gyorsabb, ja és futott ibt is 12 körlejjebb sajnos nem megy
,
mér van az hogy 8x megy 450fsb 1440a ram 7-7-7-22 időzítésen de 9x 4.0mhz meg a blend és az ibt is fagy kék halállal , de a small meg megy míg le nem állítom
a ram vagy az alaplap a hibás ? egyébként a lapom 500 fsb bírta le teszteltem onnan tudom ,nekem az elég is lenne -
Biga123
addikt
-
Biga123
addikt
Megvan a 24/7 es beállításom
8*500 Bios 1.4V idle 1.360V -> terhelve 1.328V 65°C max.. ramok 1000MHz..
-
sz.j
nagyúr
-
stigma
addikt
-
mmdms
addikt
válasz
belaazallat #33912 üzenetére
A vétellel nem volt gond, csak ez a gariba visszajött lap szar. Azóta csak szívok vele.
-
mmdms
addikt
Kiakadok ettől a laptól. 1,425V -os bios beállítással 1,304V -ot mér a cpu-z, és ráadásul így se stabil. lehet inkább gigát kellett volna venni...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
belaazallat #33908 üzenetére
Értem, ezek szerint ez mindegy, és inkább az FPO szám az érdekes.
-
belaazallat
addikt
válasz
tzsolesz #33907 üzenetére
Hali!
Mind két stepping-ből vannak atomjó tuningos példányok, és vannak kevésbé tuningos példányok. Pl nekem egy C0-ás E8200-m van, viden viszi a 3.6GHz-et, kicsivel fölötte a 4GHz-et.
Ha jó tuningos procit keresel, keres itt a topicban FPO számokat, az alapján keres procit.
-
tzsolesz
nagyúr
Szasztok!
E8400-ast szeretnék venni. Nézegettem az aprót, és láttam, hogy ennél a 8000-es szériánál eléggé meghatározó szerepe van a stepping-nek, illetve a revíziószámnak. C0, illetve E0-ás darabok vannak hirdetve.
Mi a különbség a kettő között? mire figyeljek, hogy jó procit vegyek tuning szempontjából?
-
sz.j
nagyúr
-
Myke28
csendes tag
Hi all.
A kérdésem az lenne ,hogy az gáz ha az egyik mag a prociban idle 48C (a másik 38C)
E8400-em van no tuninng. -
zalman90
őstag
hello , itt nézegettem a hozzászólásokat , hogy p35 ös lapról van szó , nekem pontosan egy gigabyte p35-ds3 van , az E8400 as procim most 4.2 ghz en megy benne 1.355 ös feszen , 9x467 , de 4.2 en ment 8x533 fsb vel
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest