Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
johniee
senior tag
válasz
breiner #33098 üzenetére
Olyan hidegben nem Prime-olni kéne, hanem valami 5GHz körüli/feletti eredményt produkálni
Páralecsapódás meg hát...szerintem akkor lehet ha beviszed a gépet a hidegről a melegre.
A ventik úgyis mozgatják azért a levegőt..én is szórakoztam ma/tegnap a szobában, mert nagy műanyagajtó választ el a hidegtől csak
FSB-re gyúrtam -
breiner
aktív tag
válasz
szombatitomi #33096 üzenetére
íííí tényleg van benne valami de azért megfogom csinálni az 1óra primet vagy lehet hogy nem így már parázok
emre: igaz
-
breiner
aktív tag
Hy.
Alig vártam a hideget, ma ki mentem a géppel a teraszra és meg néztem a 4GHz primet a kis e8200-tól.
Kint a teraszon 2fok volt, a cpu így volt 5fokon 20/27 terheletlenül alapon.
Terhelve nem néztem mert nagyon kevés időm volt, inkább mentem a 4GHz-re mert, itt még nem tudtam futtatni primet.
Terheletlenül 4GHz-en: 14fokon 27/28 maghőmérséklet 1,264v feszültség mellet.
Terhelve prime blend úgy volt 43fok 49/51 maghőmérséklet 1,232v feszültség mellet.
Nem volt sok időm a priemt futtatni mert jöttek a szülők és be zavartak, így csak 05:05percig ment de majd kérek tőlük engedélyt mikor este mínusz 16fok lesz kint ha meg engedi akkor ígérem hogy több ideig leszek kint legalább 1órát fogom futtatni a primet 4GHz-en de szerintem 1,248v feszültség lesz droppal együtt.És akkor az igazoló képek
5 fok 2,6GHz @ 0,960v terheletlenül
14 fok 4GHz @ 1,264v terheletlenül
Remélem hogy ki engednek majd
és akkor végre le futtathatom a primet
Ja és még valami gyári hűtővel -
yolan
őstag
Valid-ra én ennyire tudtam leküzdeni, talán minuszban menne 1.0 alatt a valid, majd legközelebb. 3000@1.008v
-
gamerkiller
senior tag
Fú ez nagyon szép eredmény a "kis" 8400-tól! Az én E8500-am nem tudom mit léphet, még nem volt időm, merszem kipróbálni.. Ennyi bőven elég.. Biztos bírná kevesebb fesszel is, de nincs ingerenciám megnézni mennyi a minimum..
-
sz.j
nagyúr
Sajnos itt már nagyon "kéri" a feszt.
-
zolynet
veterán
Tudtok segíteni ezügyben?
-
Üdv,
Lenne pár n00b kérdésem:
Van egy E8400-am (E0-s) a hozzá való gyári hűtővel. Everest szerint a cpu/1.mag/2.mag hőfokai: 15/35/29 °C. Na most az első érték lehetetlen, mivel 14.9 °C van a szobámban.
Csak a cpu venti megy, ~800 rpm-en. Nem gond a 6 °C magonkénti különbség? -
zolynet
veterán
na lehet holnap megjön a cserealaplapom, p35c-ds3r, ugyan nem ep, de nem is hiányzik a des, alig használtam ... lehet izibe eladom és beszerzek egy ds4-et kis ráfizetéssel
-
toyone
őstag
-
breiner
aktív tag
válasz
sinya85 #33069 üzenetére
CPU PLL a magas FSB elérése érdekében szükséges lehet emelésére, de megfelelő CPU Reference értékekkel minimális emelés szükséges hozzá vagy egyáltalán nem kell hozzányúlni.
Jaj most látom közbe fanatikus tag lettem köszi PH
És használd a szerkesztés gombot egy hozzászólásba írd a mondani valód nem többe ezért már le szúrtak engem is de tanultam.
-
sinya85
senior tag
ugyanis van egy asus p5k premium wifi deszkám és sehogy nem megy 4000 felé a proci és annyi mindennek lehet feszt adni de nem tom mik azok
-
toyone
őstag
válasz
#74459392 #33067 üzenetére
A 3ghz-hoz, Bios-ban be kell állítani:
AI Overclock Tuner [Manual]
Cpu Ratio Setting [8]
Fsb Frequency [375]
PCI Frequency [100]
Fsb Strap... [333Mhz]
Dram Frequency [ ahogy bírja a ramod, kezdj a legalacsonyabban mondjuk]
Dram Timming:5-5-5-15Feszültségek:
CPU Voltage : 1.25v
CPU PLL Voltage 1.5v
FSB Termination Voltage 1.1.v
DRAM Voltage 2.0v
NB Core Voltage 1.1v
SB Core Voltage 1.1vDe szerintem ITT Kérdezd inkább ha nem vagy vele tiszában, vagy a lapod topikjában olvasgass itt
Ram kérdésre pedig: PL. Everest el tudod megnézni. 1066 Mhz-s a ramod csak azt is be kell állítani. -
törölt tag
Hello!
Szeretnék segítséget kérni valakitől, aki ráér egy kicsit.
Nem sikerül tuningolnom a masinát, akárhogy próbálkozom.Alaplap: Asus P5Q
Processzor: Intel Core 2 Duo E8200 @2.66 GHz + Artic Cooling Freezer 7 Pro hűtő
Táp: Gigabyte Superb 460W
Memória: 4 x 1GB Kingmax KLED48F-B8KO6 (elvileg 1066, de már nem vagyok biztos benne...lehet csak 800)
Videókártya: Gigabyte GeForce 9800GT 512 MB3 GHz-en szeretném működtetni, és memóriát is szeretném megtudni milyen
, de sehogy nem akar sikerülni...
Előre is köszönöm a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
Volt egy kis időm és első próbálkozásra ez jőtt össze:
Majd még megpróbálom csökkenteni a feszt.
-
AirBooms
addikt
Hi!
Nincs valakinek egy eladó olcsó, de jó Wolfija?
-
sinya85
senior tag
esetleg valaki segíthetne és linkel valamit amikor erről szó volt hogy hogy kezd neki.
-
sinya85
senior tag
Amugy is annyi vacak van a biosban amit nem tudom mit jelent
-
sinya85
senior tag
Ez nem ér az én e8500asom csak 4000ren megy "vagy béna vagyok"
-
breiner
aktív tag
válasz
dangerzone #33058 üzenetére
Nem lesz sokkal gyorsabb ahogy olvasgatok
-
törölt tag
válasz
dangerzone #33056 üzenetére
nincsenek meg, eladtam őket
-
törölt tag
sziasztok
van egy E8200 procim, amihez most lapot váltok és vszeg DDR3 lesz belőle, P45 lappal
milyen memóriát javasoltok hozzá, ha még a tuningot is szeretném kipróbálni? -
sz.j
nagyúr
-
bpx
őstag
válasz
Dyingsoul #33040 üzenetére
"Ezek után első kérdésem, ha jól látom a RAM-om csak 800Mhz-n ketyeg a BIOS szerint (?) az Everest szerint pedig 400Mhz-n, szóval miért van ez a különbség, sőt hogy lehet, hogy az 1066-os RAM-ot ennyinek mutatja?"
A ramot Auto-n hagytad, tehát a beállításokat SPD-ből szedi, ahol nincs 1066 Mhz-re vonatkozó beállítás (ami egyébként teljesen általános). Ahhoz, hogy 1066 Mhz-en menjenek, állítsd be a ram szorzót (System Memory Multiplier, ram effektív órajele / FSB, tehát 1066/333 = 3.2), és adj a ramoknak annyi plusz feszültséget, amennyi elő van írva (DDR2 overvoltage control, 1.8V az alap érték, ha pl. 2.1V van előírva, akkor +0.3V-ra kell beállítani). Az Everest a valódi órajelet mutatja, de az effektív órajel enne a duplája, 800 Mhz, szóval az úgy teljesen jó.
"A másik eltérés a BIOS és Everest között, a CPU órajele. A BIOS szerint a CPU 9 szeres szorzóval ketyeg, az Everestben csak 6-al, ezért csak 2Ghz-n megy. Erre már annyira nem emlékszek pontosan, hogy miért is van így, de ez valami intelligens beállítás (az alaplap vagy CPU részéről?), ami ha észleli, hogy igény van a nagyobb frekvenciára, akkor feltolja 3Ghz-re a CPU-t."
Igen, ha épp nem csinál semmit a gép, visszaveszi a szorzót (6x333 = 2Ghz), ha viszont kell a kraft, akkor felemeli (9x333=3Ghz) - ez ilyen energiatakarékossági funkció.
-
dokee78
félisten
válasz
killer1203 #33042 üzenetére
Tapasztaltam
-
dokee78
félisten
Ez rossz FPO ugye?
Q752A532 -
Dyingsoul
veterán
Üdv!
Hétfőn jön néhány cucc a jelenlegi konfigomhoz, és arra gondoltam, hogy lehet, hogy húzni kellene egy kicsit a procit egy biztonságos 24/7-es működéshez, hogy jobban kihasználja a leendő VGA-mat. Jelenlegi konfigom a profilomban van, ami még ehhez fog jönni: +2*2GB ugyanolyan RAM, mint profilban, egy ATI 4890 2GB (meg egy 24'-os monitor, amit csak azért írok most még le, hogy nehogy megkapjam valakitől, hogy minek a 19'-os kockához egy ilyen vga...).Először is megjegyzem, "szűz tuningos" vagyok. Egyébként beszereztem mindenféle teszt/ellenőrző progit, ezek után már utánaolvastam itt és más topikokban, meg előző hsz-eket is böngészgettem, de mégis lenne néhány kérdésem:
Úgy gondolom, hogy biztosan van olyan tuning, ami biztonságos, de az mennyire rövidíti meg a proci élettartamát? Ugyanis, mint említettem egy 24/7es biztonságos dolgot szeretnék felállítani, de az elkövetkezendő 2 évben nem tervezek procicserét, valamint eléggé sokat használom a gépet mind játékra, mind tanulásra/böngészésre.
Na lássuk a medvét:
Először is bátorkodtam készíteni három képet a BIOS-ról, ezek alapbeállítások, nem piszkáltam el semmit:
Kép1
Kép2
Kép3Hoztam még egy Everest-es képet is:
Kép4Ezek után első kérdésem, ha jól látom a RAM-om csak 800Mhz-n ketyeg a BIOS szerint (?) az Everest szerint pedig 400Mhz-n, szóval miért van ez a különbség, sőt hogy lehet, hogy az 1066-os RAM-ot ennyinek mutatja?
A másik eltérés a BIOS és Everest között, a CPU órajele. A BIOS szerint a CPU 9 szeres szorzóval ketyeg, az Everestben csak 6-al, ezért csak 2Ghz-n megy. Erre már annyira nem emlékszek pontosan, hogy miért is van így, de ez valami intelligens beállítás (az alaplap vagy CPU részéről?), ami ha észleli, hogy igény van a nagyobb frekvenciára, akkor feltolja 3Ghz-re a CPU-t.
A processzorhűtőm egyébként egy Asus Silent Knight II, amit azért vettem (még ha nem is tuningoltam), mert videó renderelés közben igencsak felmelegedett a CPU-m a gyári hűtővel, és csendesebb is, mint a gyári, de ez a jó kis proci amúgy is megérdemel egy ilyen jó hűtőt!
Eljátszottam már régebben is a tuning gondolatával... ki tudja, talán majd most...
Hőmérsékletek Everesttel böngészés közben (Idle?
):
CPU: 30
Mag1:36
Mag2:36
Fesz mag:1.1
CPU vent fordulatszám:1.4Telepítés/tömörítés ilyesmik közben felmegy néha 40-45 fokra is, a maghőmérséklet.
Ui.: Láttam, hogy van tuningtopik kezdőknek, de gondoltam itt szabatosabb segítséget kaphatok, ha a procim típusának szakértőihez fordulok!
-
prmcsk
addikt
válasz
killer1203 #33036 üzenetére
Szerintem +0,15v az a "határ", 24/7-be...
-
Erdei88
veterán
Én is megválok az E8400emtől
Ha valakit érdekel -
bzs73
őstag
válasz
killer1203 #33033 üzenetére
Az még simán jó 24/7-re.Intel szerint 1.35v a max fesz terhelve 24/7-re,de ez a hőmérséklettől is függ.Tartósan 70c felé ne menjen és akkor nagy gond nem lehet.
-
killer1203
senior tag
Ma meglett a C0-ás E8400-am, Bios 1.3v al megy 9*445 öt, ami Idle 1.26v Load 1.23v, elég sokat droppol a lapom, Ez még mehet simán 24/7re igaz ? Mennyi lehet a max fesz amit adhatok neki 24/7-re?
-
SipiBcs
őstag
Szia! Érdekelne egy-két dolog (ram, alaplap) de ez nem ide tartozik.
Majd megbeszéljük püben. Viszont az ide szólhat, hogy láttam az Easy Tune 5 nevű progit, azzal finomhangoltad a tunningot. Asus lapban? az nem csak Gigabyte-ot szeret hajtani? Lehet én értettem annó félre valamit. Ráadásul tényleg érdeklődés és nem a kötözködés hajt!
A procidra azért nem hajazok mert nem a tuning az elsődleges cél, no meg a nálam lévő E8400 is 1.100 viddel rendelkezik!
-
bzs73
őstag
Ha valakit érdekelne egy e8400 és egyéb jó dolog.
-
yolan
őstag
400*7.5@1.008
sajnos csak valid, blend teszt 1.016-on fut le, small fft remélem 1.023-1.040 között megvan. -
laccc85
csendes tag
Megcsináltam a "pötty" tesztel, kijött az 5 forintosnyi paca
Közben visszakerült hozzám a régi proci. Leellenőriztem borotvapengével a kupakot, és ugyan olyan mint a másiké,csak az mégsem melegszik
Mindegy,most már hagyom, jó lesz nekem ami volt. Igaz nem olyan tuningos, de legalább hűvös a kicsike -
laccc85
csendes tag
A procit felpolíroztam, és hozzá a hűtő alját is,mind a kettő "mintha tükör" lenne
Többet már nem tudok vele mit csinálni
Semmi változás nem következett be a hőmérséklet terén marad a 65 fok 1,152v-on és 4000MHz-en.
További tippeket és ötleket várok örömmel -
laccc85
csendes tag
válasz
prmcsk #33018 üzenetére
Hát azt jelenti, hogy addig políroztam, míg el nem kezdett fényesedni,mert nem tudtam mennyit szabad, de hogy leírtad, így már tudom meddig kell.
A másik amit még nem írtam le,hogy a régi procinál a hűtő meleg volt,mikor hűtött pl 63 fok környékén, de ennél meg 70 nél is langyi az egész, és alul is. Akkor ahogy írtad először a hőátadás a problem valószínűleg.
A procit is polírozzam majd le? vagy csak a hűtőt, ahhoz ne nyúljak?Köszi az eddigi segítséged!!!
-
bzs73
őstag
válasz
AirBooms #33015 üzenetére
Ha érdekel maximus II gene keress meg.Jó kis lap.
Egy teszt róla.Pár újítást csinált benne az asus. -
prmcsk
addikt
válasz
laccc85 #33016 üzenetére
Az mit jelent, hogy "azt le is políroztam egy kicsit" Ha azt, amitől tartok, akkor félmegoldás az egész...Milyen kicsit ? Éppen hogy ?
A polírozást (1500 majd 2000-es vizes papír) mindaddig végzem egy kb. 40x40 cm-es, 10mm vastag sík üveglapon, amíd a polírozandó teljes felület nem lesz tükörszerű. A billegésre is ügyelni kell. Ha mindkét felületet így csinálod meg, akkor mondható, hogy ez a hibalehetőség kiküszöbölve...
-
laccc85
csendes tag
válasz
prmcsk #33001 üzenetére
Hello!
Megnéztem a procit is, és a hűtőt is tolómérővel, ahogy mondtad, és meglátásom szerint a hűtő alja volt egy kicsit egyenetlen, azt le is políroztam egy kicsit, de a változás 2-3 fokkal lett kevesebb ugyan olyan feszen és órajelen. Ez a proci 1,25v-on már 70 fokos, a régi meg nem ment feljebb 48 tól ilyen feszen, és húzva.
Már nem tudom mi lehet vele a baj
Lehet hogy hibás vagy valami nem jó benne?Üdv!
-
AirBooms
addikt
Hali!
Milyen DDR2-es alaplapot tolnátok egy E8400-E8500 alá, amelyet szeretnék tuningolni? Használtban gondolkodom. Nem fontos a sok szolgáltatás, de alaplapi hang és háló legyen, ugyanakkor legyen atomstabil és megbízható. Elsősorban Asus érdekelne (ezeket ismerem, Gigám sosem volt).
Thx!
-
zolynet
veterán
válasz
pempellini #33000 üzenetére
kb -10fok volt mikor én is neki merészkedtem e magas fesznek ... jófajta sufnituning volt, mert rávezettem ezt a kinti hideg levegőt, így maga a hűtőborda hideg volt
-
bpx
őstag
válasz
Gaboman #33008 üzenetére
ez az én véleményem:
E4300-ról váltottam
kipróbáltam azt is 3 Ghz-en, meg az E8400-at is (annak ugye az az alap órajele)
nem tudom mire használod a gépet (vga-dból ítélve játékra), de játékokban nem volt észrevehető különbség a kettő között
persze most lehet azt mondani, hogy de az E8xxx-at lehet 4 Ghz-ig meg feljebb is húzni, de nálam 3.6Ghz-en megy, ez is elég bármire (de még a 3Ghz is)
így utólag szerintem nagyon nem érte meg a váltás, ezért a felárért nem nyújt annyi plusz teljesítményt
(szvsz ez a proci azoknak való, akik szeretnek tuningolni, mindenféle beállításokat keresni, rekordokat döntögetni, stb - lásd topic)
mivel nálad alapból egy 3.4Ghz-es c2d-ról van szó, én a helyedben biztos nem váltanék másik c2d-ra, legfeljebb quadra -
killer1203
senior tag
Jövőhet folyamán belépek a klubba egy E8400-al FPO:Q816A123 VID:1.225 Lipinek volt ilyen procija, ez átlagosnak számit?
-
blazsey2
senior tag
Még a múltkor csináltam egy kis tesztet 1.2V=4194MHz,berakom érdekességképen.
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok,érdeklődni szeretnék hogy GA-P35-DS3 Socket775 lapom van ebbe bele lehet tenni a 8000 szériát ugye?
Vagy érdemesebb lenne Quad procit venni?
Most egy Core2Duo 6750 3400Mhzen megy benne.
Melyik lenne jó mit ajánlanátok nekem?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
prmcsk
addikt
válasz
laccc85 #32998 üzenetére
Szerintem az új procid teteje nem annyira sík, mint a régié. Ki kéne szedned és egy tolómérő szárának az élével, átlósan meg kéne vizsgálnod, mindkét irányban, egy erős lámpa mellett...
A kupak leadná a hőt, csak nem illeszkedik tökéletesen a hűtő aljához. A hűtő talpát is megnézném...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest