- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
flashike #30798 üzenetére
Egy észrevétel.
A prime 25.8 hajdanán bugos volt (szívtunk is vele rendesen), amit nem hiszem, hogy kijavítottak volna. Ezért inkább a prime 25.9 ver. ajánlott használni.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
flashike
tag
Lenovo Legion 5 82RB00HHHV - i7 12700H, RTX 3060, 16GB DDR5, 512 SSD, IPS 144Hz
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
subaruwrc #30796 üzenetére
először azt hittem valami nem stimmel, de rájöttem, hogy ezek bőven frankó hőfokok.
ha jól megy, akkor vasárnap nekiugrunk a cuccnak.
egy blokkcserével olyan 3-5 fokot lehetne még nyerni, esetleges újrapasztázással, meg meg akarom nézni, hogy jól van-e meghúzva a prociblokkon a szorítás. (nehogy túl legyen húzva) van pár használaton kívüli 12-es ventim is, lehet kap egy kemény fuvallatot a mora.Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #30795 üzenetére
az úgy baráti
-
FoBCRaistlin
őstag
-
subaruwrc
félisten
válasz
FoBCRaistlin #30791 üzenetére
látom, elég bika. de vízzel is ovatosan vele. milyen feszt küldesz neki?
-
flashike
tag
válasz
FoBCRaistlin #30787 üzenetére
és a geil ram bírja a 4-4-4-12 őt?
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
subaruwrc #30789 üzenetére
úgy látom nálad is elszakadt a cérna kicsit.
nézted amúgy hogyan viselkedik a régi procid nálam?
sajna 4800 ig ment ezzel a prociblokkal, köv héten átnézünk minden a vizemben, hátha meglesz az 5 gizdaTuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
plaszy #30788 üzenetére
így van! senkinek nem kell csüggedni. gyerekek... gondoljunk már bele. 4ghz!!! és 1,237 lenne a normális. kb olyan mint venni egy 100 lóerős kocsit 8 literes fogyasztással, és el vagyunk keseredve ha 7 literes fogyasztással nem tudunk kihozni belőle 130 lóerőt.
tudom erős példa volt.
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
subaruwrc
félisten
mi ez a csupa síros smile mer ,, nem megy a procim egykettő alatt négygigááát brühühü,,
inkább miért nem örültök hogy egyáltalán megy 4 gigát? mennyivel jobb ha 1.2 alatt tudja mintha 1.25v-n? engem speci nem zavar hogy a mostani procim 1.31v-tal tudja a 4ghz-et...
-
-
flashike
tag
válasz
FoBCRaistlin #30785 üzenetére
a ramot is tudom külön állítani? vagy ott azt a szorzó számot kell nem? eddig 5:6 on volt most meg át állt 1:1 re
meg 5-5-5-12 röl asszem átáltt 4-5-5-13. Ez milyen változáts eredményezhet?
-
flashike
tag
Azt néztem hogy mikor húztam a procim akkor a ram mhz-e is változik?
Ha igen akkor azt is állítani kell?Lenovo Legion 5 82RB00HHHV - i7 12700H, RTX 3060, 16GB DDR5, 512 SSD, IPS 144Hz
-
scream
veterán
válasz
FoBCRaistlin #30780 üzenetére
nekem mért nem megy 1.184 v-al 4 GHz-et ???
mit állítsak ? MCH +0.3 FSB OverVoltageControl +0.1 am 1.25 v BIOS-ban ... nemértem én ezt
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
FoBCRaistlin #30756 üzenetére
nos, akkor a következő lépés.
4Ghz-en futott a proci 45fok volt a maximum amit 100%-os terhelésnél ért csak el.
egészen 60%-ig el sem érte a 41fokot ahonnan elkezd mérni.
Vcore: 1,184 Yate Loon 430-as fordulaton ment max. (alaplap szabályozza)Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
scream
veterán
válasz
FoBCRaistlin #30777 üzenetére
ilyen nekem nincs
lehet ?átnéztem az egész BIOS-t LLC-t keresve de sehol ne találtam O.o
-
scream
veterán
válasz
FoBCRaistlin #30775 üzenetére
az mi ?
és hol lehet kikapcsolni ?
-
FoBCRaistlin
őstag
nagyon szívesen!
babicsbalu: terhelés alatt nem rossz egyáltalán! viszont a lapod szépet droppol. meg a bios és a "tényleges fesz közötti eltérés érdekes nekem.
LLC on vagy off?[ Szerkesztve ]
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
scream
veterán
hááát nem tudom mit higgyek ...
végre most elindult normálisan
biosban 1.243V al indul csak el 9x445 ben ... kisebb fesszel boot képnél kékhalál->restart ... ez mennyire jó/rossz ?
terhelésnél 1.184 V IDLE ben 1.216 V
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz
FoBCRaistlin #30769 üzenetére
Ezt a progit az alaplapi cd-n keressem?
mod: ahh, pont egyszerre írtunk
köszi
[ Szerkesztve ]
-
FoBCRaistlin
őstag
-
FoBCRaistlin
őstag
nekem is olyan lapom van. nem kell félni. megvan hozzá a bios update progi. felteszed, leszeded a legújabb biost, flash, restart és kész.
mod: bocs nekem sima P35 van. de itt a bios
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként csak azért kérdeztem, mert a lapomon (Giga EP35-DS4 rev2.1) BIOS-t kéne frissíteni, ha E0-ás procit szeretnék használni benne (jelenelg F3-mas van rajta). Én meg nem vagyok túl jártas BIOS-frissítés ügyileg (kb. életemben egyszer csináltam, azt is egy Asus lapban, az Asus saját szoftverével Win alól, de végig remegtem, hogy el fogok cseszni valamit....aztán végül jó lett).
-
sz.j
nagyúr
válasz
scream #30761 üzenetére
"mi az az élvonalzó?"
Hogy én hova kerültem ....
Az egy olyan valami amivel különböző felületeket ellenőriznek, hogy síkban van e, azaz nem hullámos vagy görbe, stb.
De nem kell ilyet venni, a célnak tökéletesen megfelel egy tapétázókés hátsó fele is." E0-ások jobbak ld. : sz.j E0-ás 8400-asát "
Ez így egy kicsit sántít ..., mert pl. a C0-ás procim sok E0-nál sokkal jobban megy.
ÍmeMűanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
FoBCRaistlin
őstag
egyértelműen nem lehet kijelenteni ezt.
az esetek többségében jobb az E0, de az sem garancia a magasabb órajelre, ugyanakkor a C0-ás rev sem zárja ki a bitang tunning potenciált.általában minél újabb rev (C0==>E0) annál jobb skálázódást jelent.
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
MmDorian #30752 üzenetére
"... Az érzékelő nem lehet rossz ? 60 fokot ír, de a borda szinte hideg."
Nem elképzelhetetlen, hogy az érzékelők hibásan működnek, de azért a 60°körüli értékek szvsz nem attól vannak.
Előszőr is, tuningnál nincs helye a passzív hűtésnek, sőt a 800rpm-el pörgő S-FLEX-t is el kellene felejteni, mert annak a levegőszállítása enyhén szólva is vicc ..., pláne ha ilyen "melegedős" a proci.
Persze ha számodra a csend a lényeg, akkor vagy marad a magas hő, vagy hanyagolni kell a tuningot.De ettől függetlenül ajánlott lenne megnézni a proci kupakját egy élvonalzóval, mert az esetek egy részében ez a hiba okozója.
Hajdanán, a C0-ás procimnál is ez volt a baj.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Pala
veterán
Hali!
E8200-ból csak C0 steppinges létezik, igaz? -
FoBCRaistlin
őstag
nos, meló közben (meg asszony sorozatfüggőségének kielégítése közben) lenyomtam alapórajelen (3ghz) egy Realtemp sensor tesztet. sajnos a procim 41 fok alatt nem hajlandó maghőt mérni, ezért csak a felületét tudtam nézni. 28-30 fok között változott 0,98vcore mellett. a Yate Loon a radin 280-310-es fordulat között ment (inkább állt)
a tesz alatt a maghő nem haladta meg 41 fokot (valójában sztem meg sem közelítette)
alapórajelen a szükséges fesszel, és a hűtésem teljesítményével tökéletesen meg vagyok elégedve.hozzá kell még tenni, hogy a rendszerbe egy HD4770 is bele van kötve
következő lépésként a 4ghz-t akarom megnézni szintén egy sensort teszt erejéig, hogy mennyire melegszik fel.
babicsbalu
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
végre benn van gépemben az E8400
+ Mugen 2 ,most egyelőre semmi extra ,sőt ... 3.6GHz@1.28 v ,ami kicsit sok fesz ,de most nincs sok időm...
/1 hétre elmegyek edzőtáborba és pakolnom kell...
/ IDLE ben most ilyen, LOAD ban ilyen.
Ha hazajöttem 1 hét múlva akkor tesztelgetek,mert most téll semmi időm nincs =S -
MmDorian
őstag
válasz
FoBCRaistlin #30751 üzenetére
Most raktam rá egy 800as S-Flexet, de megint előjöttek a 60 fokos fokok.
Az érzékelő nem lehet rossz ? 60 fokot ír, de a borda szinte hideg.
próbáltam kisebb feszeket is, de semmi...lehet, hogy nem kéne erőltetni, végül is...bővel jó vagyok ezzel a 3,73-mal...
[ Szerkesztve ]
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
HyP3b0y #30750 üzenetére
nem hiszem,hogy 1:1nél jobban vissza lehetne osztani a memót.
MmDorian: próbáltad alapfesszel is? néha a túl sok fesz nem segít hanem árt. meg pl amíg a tunningot tesztelgeted, nem ártana megtámogatni egy ventivel is a procihűtőt.
[ Szerkesztve ]
-
HyP3b0y
senior tag
jól sejted, de ezt az arányt nem lehet változtatni BIOSban? De mindjárt tüzetesebben körülnézek, hátha találok vmit amivel lehet okoskodni.
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
MmDorian
őstag
válasz
FoBCRaistlin #30748 üzenetére
Hát... Nem annyira működik, ez egy űber-antituning fpo...
Biosba állítottam 1,3V-t...vinóz beindul kékhalál, próbáltam, kisebb fsb-vel is, de nem nagyon, 466x8 megy, pedig az nem a legkisebb fsb.[ Szerkesztve ]
-
HyP3b0y
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy egy P5KCben (tudom, hogy nem tuning lap de csak visz egy kicsit..) hogy tudom azt elérni, hogy a FSB emeléssel a ram órajele ne emelkedjen, mert nem nagyon bírja és az E8200esben még elég sok van alapfeszen...
Előre is köszönöm!"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
MmDorian
őstag
válasz
FoBCRaistlin #30745 üzenetére
Normal feszek maradnak, amik eddig voltak ? Megprószálom.
-
MmDorian
őstag
válasz
FoBCRaistlin #30736 üzenetére
No megvagyok a pasztázással, 55 terhelve.
466x8-cal megy rendesen kis feszen, minden normalon a lapban, kivéve mhc, az 1,3, és a ramok 2,1-en.
Most, hogy szétszedtem, néztem egy FPO-t is.
Q818A211 -nem tudom mond-e valakinek valamit, hátha egy gyárilag antituning cuccról van szó. -
FoBCRaistlin
őstag
válasz
flashike #30741 üzenetére
igen,az maradhat. a memóriátmeg akkor át kell tenni manuálisan majd, de egyenlőre a tunning miatt maradjon. akkor most csak a biosban az FSB-t rakd 445-re, és nézzük elindul-e.
-
flashike
tag
[új kép]
lusta vagyok kivárni a 15 percet de a hőértékek 2-3 fokot mozognak le-fölLenovo Legion 5 82RB00HHHV - i7 12700H, RTX 3060, 16GB DDR5, 512 SSD, IPS 144Hz
-
flashike
tag
válasz
FoBCRaistlin #30740 üzenetére
ha az segít elmondom hogy 2x1 giga ddr2 es geil ramom van 1066 mhz-esek de csak 800-on mennek
szal azon is kell valamit alakítanom majd
Pont attól féltem nehogy valamit elállítsak majd a vcore-on ezek szerint 1 dolog kipipálva
[ Szerkesztve ]
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
flashike #30739 üzenetére
ez túl sok minden nem árul el a cuccról. én a 4ghz-t céloznám meg első körben.
9x445, memória első nekifutásra 1:1 ben. ezen a feszen el kell bírnia, szal a Vcore-hoz nem is kell nyúlnod.Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
flashike
tag
Hy all. Én még elég kezdő vok tuning téren
A procimat szeretném kissé megtuningolni. Itt egy prime teszt csak az eleje
Mit gondoltok mit lehet belőle kihozni?600W-s OCZ táp lesz a kicsikében
[link]Lenovo Legion 5 82RB00HHHV - i7 12700H, RTX 3060, 16GB DDR5, 512 SSD, IPS 144Hz
-
breiner
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #30737 üzenetére
Erre gondoltam én is
és jól tévedsz
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
FoBCRaistlin #30736 üzenetére
hacsak nem direkt van visszaosztva akkor nem értem. ha jól tévedek akkor neked 9,5 a szorzód. simán mennie kéne 4ghz-t
-
MmDorian
őstag
Üdv !
A kép ilyenre sikeredett... ez a max, amit tud a proci, létezik ? Valaha tudott 4G-t is 1,232-n de egyszerűen nem megy a beállítás valakinek ötlet ?
[ Szerkesztve ]
-
-
scream
veterán
válasz
FoBCRaistlin #30714 üzenetére
az a baj hogy az már nem P35 höz való
és így nem ír minden értéket ... de ET5 Pro írja.
breiner : bár az kicsit érdekes ,hogy 1.312 V-al viszi 4.2 GHz-et
/lehet hogy csak én fogtam ki nem olyan jó 8200-ast
/
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
breiner #30717 üzenetére
most már nagyon olcsón leeht kapni bitang DDR2-es memókat.
anno nekem 47K volt a 2X1Gb tracerem. most akár 9-10 ért is lehet kapni.
nem is beszélve a sima DDR Corsair XMS Platinum memómról ami meg 87K volt annoTuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
breiner
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #30716 üzenetére
Jaja én néztem magamnak ki egy corsair-t 2x1GB 1066mhz cl5 időzítés gyári hűtővel és oc-ba bírja az 1200-at meg visítva a 1333 talán az jó lenne így a haverok közt meg senkinek nincs jóféle memója mert nem foglalkoznak a tuninggal csak engem izgat.
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
breiner #30715 üzenetére
nem kizárt sajna, hogy ott már a memónak van vége.
esetleg ha van valaki ismerősödnek frankó kitesztelt memója, akkor érdemes lenne kölcsönkérni. legalább ott már a memória nem tudná visszafogni. ekkora túlhajtásnál azért már eléggé meg kell szenvedni minden plusz megaherzért.Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
breiner
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #30713 üzenetére
jah értem az már azért szép lehetett. meg próbáltam a 4,4ghz-t és nem ment és tudom a választ h miért a ramokat már nem tudtam vissza venni 1066-re csak 1156-ra és nem ment a procinak adtam 1,4v-t hátha deh nem tudom h a ramom kingmax 2gb 1066mhz nem a leg jobb tudom.
-
breiner
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #30709 üzenetére
én most nem így hajtom nap mint nap csak kíváncsi voltam h mit tudok belőle kihozni 1,4v alatt deh igen csak ennyi a vége vagy 4,3ghz visítva viszont nagyon jó proci meg a lapom is vagyis ez csak mind szerintem és a lapom bírná tovább csak a proci nem
. meg én úgy tervezem h veszek egy xfx 4870-et és a kis drágát 3,2ghz-en hajtanám és az bőven elég + egy jobb hűtő
-
breiner
aktív tag
Elírtam először amúgy 1,312v 4,2ghz-en csak be van kapcsolva az energy saver és a 3,2ghz-en volt 1,344v és 4,2ghz terhelve 1,312v
-
breiner
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #30709 üzenetére
és mennyi a v neki?
-
FoBCRaistlin
őstag
válasz
breiner #30708 üzenetére
sajna készülhettek akár közvetlenül egymás után, akkor sem garantált a siker. sok szerencsét hozzá természetesen, de ne lepődj meg ha nem megy. majd számolj be a fejleményekről.
nálam ez a drágaszág van, csak még be kell lőni az én lapomra.Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu WOT: RaistlinX
-
breiner
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #30707 üzenetére
hát nem tuti nem tudom havernak ugyan ilyen van és ment 4,4-et
-
breiner
aktív tag
-
breiner
aktív tag
válasz
FoBCRaistlin #30701 üzenetére
köszi
-
sz.j
nagyúr
válasz
FoBCRaistlin #30699 üzenetére
Ha jól tudom Xarax-nak és Lara-nak ment 1100-1200 között, de kérdezz rá náluk.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest