- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Casanova* #28892 üzenetére
BIOS 1,208v, CPU-Z idle 1,192v, load 1,2v.
subaruwrc: Jah, de én állandóba akarom használni.
Az kicsit gyilkos lenne már.
Eddig alapon használtam a procit, elég nagy szégyen tudom, de ez van. Nem kellett a kraft.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
lipi67
nagyúr
válasz
subaruwrc #28893 üzenetére
stabil beállítás? Érdekes! Nekem anyám mindíg azt mondta: Fiam! Inogsz rendesen, nem vagy stabil. Már megint be vagy állítva!
[az Új procim Vid-en (eddig)][ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Vasinger!
nagyúr
Ha van egy FPO-m, akkor mi alapján tudom kideríteni, hogy milyen tuningolási potenciállal rendelkezik? Esetleg a számok alapján lehet következtetni? Mert ugyebár az, hogy E0-ás steeppinges az nem jelent sokat.
-
Casanova*
veterán
-
MPowerPH
félisten
Nah, 24/7 -re ezt lőttem be a procinak/ramnak. 9x468@4212MHz. Energiatakarék be van kapcsolva. Ram így 1872Mhz -en jár, ehhez elég neki az alapfesz CL8 -on. Direkt hagytam még benne tartalékot bőven, nehogy nekem levágja egy fontos helyzetben.
Többi fesz: PLL 1,5v, VTT 1,13v, NB 1,44v, DRAM 1,89v.
Elég gyors ezzel az FSB -vel, vagy inkább próbáljam meg 8,5 vagy 8 -as szorzóval?
FSB -ben gondolom ilyen 540 -ig simán mehet állandóba.Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
IBT -ben Max terhelésen lefutott 5x, 5/5 passed lett, stabil a rendszer. Ez felfogható egy 1H -s Prime stabil eredménynek?
Don't Tread On Me
-
Casanova*
veterán
közületek van itt valakinek Asus Silent Square EVO univerzális cpu hűtője?
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
plejik
addikt
Helyesbítek idehaza mikor lehet kapni?Mert úgy tudom Belgiumban már lehet
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / iPad Pro M4 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED /
-
plejik
addikt
Nem tudja valaki mikor jön az E8700
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / iPad Pro M4 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED /
-
winfier
senior tag
-
Casanova*
veterán
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok!(VID 1.2500v,E 0-s)Az gáz ha Biosbol 1.393..v adok CPU-Z 1.360-1.376v közt mutat, Stabilitás teszt közben pedig a Cpu-z 1.344-1.360-t mutat?ezt 4GHZ-en(8*500) csinálja így 46 perc után kikapcsoltam a stabilitási tesztet.Ramjaim itt 5-5-5-18 1000MHZ-n 2.1 v .Minden napi használatra lehet használni?
[L:/dl/upc/2009-06/156592_dsc00547.jpg][IMG:/dl/upc/2009-06/156592_dsc00547.thumb.jpg]
[/IMG][/L]
[ Szerkesztve ]
-
winfier
senior tag
válasz
Casanova* #28867 üzenetére
első körbe a cpu pll legyen 1,5V (általában magas fsb-nél kell kb 600+ -ra gondolok, de ott se mindig) azt nem kell emelni csak hamarabb kinyírod vele a procidat
A cpu vcore-ból nem tudsz még faragni? A többi beállításhoz majd a asus tulajok többet tudnak segíteni, ha kell.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
Vasinger!
nagyúr
Ezekről az FPOkról valaki tud valamit?
q846B071
q845B290
q846b071Semmit sem találtam róluk.
-
Casanova*
veterán
-
Casanova*
veterán
-
Casanova*
veterán
válasz
Erdei88 #28863 üzenetére
sajna még feljebb kellett venni a feszt, 1 fél óra játék alatt kék halálom volt. most biosba 1.325 V-ra van állítva és cpuz terhelve 1.288 V . a srácok marsról hozták.? onnan is jöttek
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
FeriPRO
tag
válasz
AirBooms #28858 üzenetére
Odaírtam hogy "vagy ha kicsit húzni akarod" a "vagy" az azt jelenti nálam hogy ha húzni akarod akkor nem,de bocs ha érthetetlen! És én arra kérdésre válaszoltam hogy az 1,2 (vagy mennyi) fesz nem sok a procinak alapjáraton! Feleslegesnek felesleges a nagy feszültség,de az volt a kérdés (szerintem) hogy nem TÚL nagy e... Tehát hogy lesz e tőle valami baja... és erre írtam hogy 1,3625-ig nem...
Szerk:ha kicsit érthetetlen vagy félreérthető vagyok akkor bocs,csak közben olvasok 2 cikket
Bocs még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
srácok! 9x460 beállítással sok a bios 1.3125 V és cpu-z 1.280 VID?? kisebb feszen újraindul a gép
ennyire kajás a procim?
azért így maradhat hosszútávon? egyébként stabil! 1 óra prima teszteltem
[ Szerkesztve ]
-
-
GrG1210
aktív tag
Nah sikerült húzni a procin , a sok tanácsbóól csak kisilabizáltunk valamit , 3.6.ig felhúztuk , Így most méég stabil is játék alatt olyan 60fokig melegszenek ami szerintem méég tűűrhetőő , és gyári hűűtő van rajta, majd ha sikerül rakok fel tesztet.
-
AirBooms
addikt
válasz
Erdei88 #28857 üzenetére
Hát ez az egyik. Ekkora fesz a wolfoknak biztonságosan adható legmagasabb fesz, 3 GHz-hez felesleges ekkora fesszel fűteni a procit.
A másik tanács is nagyon butaság: tuningnál nem szabad auto-n hagyni a feszeket, mert a legtöbb alaplap ilyenkor túlfeszelheti a procit.
Ennek ellenére a gyerek ezt ajánlotta! Gartula! -
FeriPRO
tag
válasz
GrG1210 #28854 üzenetére
Nem gyári a hűtőm,nagyobb! Nekem se szokott 1,3625-ön járni csak mondtam hogy addig nyugodtan húzhatod a feszt mert az garantált hogy nem sok neki 3gigán.Viszont inkább hagyd auton,az biztosabb! vagy ha kicsit akarsz húzni akkor rakd föl 1,3625-re húzd föl és ha hibázik akkor mindig csak kicsit emelj. Én nem tuningoltam,gondoltam rá,de lusta vagyok!
-
FeriPRO
tag
-
lipi67
nagyúr
válasz
MPowerPH #28848 üzenetére
Nincs cél! Csak a keletihez mindenki odatalál, Ősember is később jön csak, de Gorneck23-nak, meg nekem is akkorra ér be a vonatunk. Mi szerintem 10kor elkezdjük a töltögetést.. (30 469 58 13). Ha szombaton rámszólsz, megmondom éppen hol vagyunk, ha kell, eléd is megyünk.(ez természetesen mindenkire vonatkozik)-Csak tegnap tudtam meg, hogy van ki vigyázzon a 2 törpémre, de még majd 3 nap, intézd úgy, hogy jó legyen, ok?-
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #28829 üzenetére
Jaja4 Meg van még itt 2-3 asszem. s ha jól emlékszem 1,2v / 4000GHz-nél indultunk (vagy 1,216-nál?) mikor vettük. Igaz?
-
lipi67
nagyúr
Szia! Először is egy gyors Off, el ne felejtsem!: SZOMBAT mégis Ok, Ős,Jómunkás is jön, s nekem is megoldódott a 2 törpém felügyelete!!! GYERE!!! -Ha valaki ráér: szombaton 1/2 10kor Bp.Kleti pu. s megyünk inni
Igen, meg van az új (holnap érkezik) egy Q9400-as. Kíváncsi vagyok, de legyilkolni nem fogom. (azt se tudom, mennyit illik adni neki (fesz) -igaz..úgy se tartanám be, de majd látom.
Kben meg..Nem is off az, hogy aki akar egy kis "lájtos" Ph-s sörözést, az jöjjön a keletihez (én is hajnal 5 körül indulok, több mint 200KM-ről, de tom, meg fogja érni..)[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz
Erdei88 #28843 üzenetére
Ez a minimál VID, azaz amikor nincs terhelve a gép, automatikusan bekapcsol az energiatakarékos üzemmód.
GrG1210
Vagy terheld le a gépet, vagy a BIOS-ban állítsd Disabled-re a C1E-t és a CPU Eist, ekkor már az un. normál VID-et fogja mutatni.
Máskülönben a Real Temp egyszerre mind a két VID-et mutatja.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
GrG1210
aktív tag
[IMG:/dl/upc/2009-06/03/191536_w6vt7pjrfub3ci4r_cpu_01_2.png]
[/IMG]
-
GrG1210
aktív tag
Felraktam a progit , és ezt dobta ki , csak nem értek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz
GrG1210 #28838 üzenetére
A VID az a fesz amivel az Intel garantálja az alapfrekin való műküdést.
Pl. a Real Temp vagy a Core Temp progik mutatják: [link]Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
GrG1210
aktív tag
Köszönöm az előőző hozzászólást , de az alapfesze nem sok egy kicsit ennek a procinak
E 8400 - 1.216V ???? -
válasz
Casanova* #28833 üzenetére
Ha az van a dobozán, bordáján, papírján, stb., akkor 1066 MHz-es, csak ezek szerint a gyártó nem programozta fel az SPD-be. Ha tudja a gyár által megadott értékeket (fesz, időzítések, órajel), akkor nincs semmi gond.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Casanova*
veterán
szasztok! most vettem új 2x2 gb kingston hyper 1066 mhz-es ramot. everest,cpu-z szerint PC6400 800mhz (400mhz)... ezt nem értem.
akkor mégse 1066-osak a ramok??
-
GrG1210
aktív tag
Hali. egy kis seggÍtség kellen . procihúzás szinten.
A következőő configban szeretnéém húzni a procimat , annyira hogy méég stabil legyen , tehát ojan 10-20% tuningot csak , mert gyáári hűtés van a procin , és nem szeretném hogy nagyon melegedjen.
- E 8400 - ASUS P5Q-E - 2×2 GEIL ULTRA 1066 - 550W táp - HD 4850.
én ahogy most néztem a biosban a procim feszje 1.216V , én nem nagyon értek hozzzá , de az mintha egy kicsit sok lenne neki alapból ?
a kérdéésem az hogy mennyi fesszt adjak neki stb.? nem én fogom húúzni , hanem haver őő ért hozzá , csak nem tudja hogy ennél a procináál mit mennyire kell állÍtani , úgyhogy ha valakinek van valami jóó beálÍtási tapasztalata akkor megköszönném ha megosztaná velem .
Előőre is kösz.. -
FeriPRO
tag
válasz
GabN73 #28826 üzenetére
Biossal elboldugolok még,de az AI Suite-ank van egy olyan előnye hogy csak kihasználtság esetén tuningol (3D Game). És én ezt úgy akarom használni hogy a tuningot én állítom be,a feszültségeket is az FSB-t is és a további felszorzásokat is,és mikor aktív géphasználat van akkor rakja föl az általam megadott értékekre. Ilyet lehet???
-
FeriPRO
tag
AI Suite-hoz nem ért itt valaki?
Hogy lehet konfigurálni a turbo módot? -
lipi67
nagyúr
Persze, hogy vannak amik FPO szerint azonosak, de..azt sehol se (remélem) írta senki soha, hogy tök 1formán mennek, csak azt, ami jogos is, hogy nagy valószínűséggel hasonlóan teljesítenek majd. A különböző vid se rendhagyó. Azonos FPOk között lehet VID eltérés, sok esetben van is. Sokszor hamar kiszórnak egy szériát, jó példa volt a 6750-re, 100-ból 99 uaz az fpo és VID, de ha "megkeverednek a dolgok"-más beszállítók..akkor vannak eltérések. Viszont..Ha a 2 "dolog" (VID-FPO )1ezik, szinte azonos (csak szinte) procik. S, kinél, hogy viselkednek..(ugye más config, stb..) Zájec2180-as procija Q716A 227 volt Vid 1,225
Nekem Q716A 226 Vid 1,225 és..kvra hasonlóan mentek, majd nézd meg, brutál volt mind a 2.
Asszem itt is van uilyen FPO-s 8500 mint az enyém 1,25-ös Vid-del ( Q 823 A 686-as FPO), s nagyon hasonlóan viselkedtek..Apropó..Eladtam ma..csütörtökön viszik,megy haza Miskolcra..
[ Szerkesztve ]
-
plaszy
őstag
válasz
dangerzone #28816 üzenetére
Az nem ebbe a topicba való...
Az eddig stabilnak hitt 8x500@1.224V kb. 2 óra után kékhalálozott...
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
plaszy
őstag
Dehogy hagyom...
Karácsony óta úgysem "játszottam" ennyit a tuning témával, mint az elmúlt 1 hétben.
Akkor sikerült belőnöm az előző konfigot, azóta úgy használtam. P5Q Pro-ba is egyszerűen meglett az, amit akartam.De most ez, megint olyan mint fél éve...szöszmötölős.
Eladva mind2.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
bzs73
őstag
FPO dologra bír valaki írni valamit?Amit visszább írtam hogy fpo-k eggyeznek és még a vid se ugyanaz.
#28797 hozzászólás[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
bzs73
őstag
-
bzs73
őstag
válasz
Erdei88 #28800 üzenetére
Hát néha meghajtom azért de még vigyázok rá mert zsír új szinte 3 év garival.8x450 nekem ált elég akkor minek hajtsam jobban.Ha valaminek nem elég akkor odarakom neki de inkább csak tesztelgetésnél veszem fel,mert nem éreztem eddig a hiányt mhz-ből.De jó ez így mert tudom hogy van tartalék rendesen ha kell a teljesítmény.Ha vennél egy sport kocsit azzal se mennél mindíg 200 felett de jó tudni hogy megteheted ha akarod.Meg néha meg is kell tenni.
[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
Casanova*
veterán
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Synology NAS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...