- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Autóhifi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
for3l
senior tag
válasz papi77 #32279 üzenetére
ja, 1,25v, és a nagy rácsodálkozásodra azt kell mondjam, sztem több ilyen vid-es van a világos szerte szét, mint amilyen a tied (bár ez csak tipp).
különben komolyan repkednek itt a 4,5-4,6ghz-es prime/ibt eredmények, én meg - aki ki is tudná használni kihajtani a vga-t - itt szenvedek ezzel az átlag darabbal. lehet, le kéne cserélni. (mondjuk nálam a lényeg az lenne, hogy 9x500 menjen <1,3v-tal, az nem különösebben hat meg, hogy p35-ben xy századdal kevesebb kellene neki).
-
for3l
senior tag
válasz serito #32274 üzenetére
miért ne lennének "nagy" eredmények? akkor most már csak az a proci számit jónak, ami 1,1v alatt megy 4ghz-et?
ezek elég tisztességes eredmények. az én procim a nyomában sincs ennek (4ghz@~1,26v - de végül is 1,25v a vid-je, szóval mondhatni alapfeszen megy 4gigát), bár nálam x48-ban megy, nem tudom, ez mekkora befolyással van a dolgokra..hopp, most nézem nálad is x48 van, akkor csak nem mennek olyan szarul ezek a wolfdale-ek abban sem.
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
válasz dangerzone #31615 üzenetére
ez sztem is teljesen így van, ezért nem tervezem én sem a váltást a jövőben. egyelőre nem.
btw, szöveg értés rulez.
-
for3l
senior tag
válasz Erdei88 #29758 üzenetére
tény és való: kellemes! (főleg az asus bios-szal )
bár én, ha már cserélek, akkor asszem 4magosban fogok gondolkodni (vmikor nyár vége felé...)de természetesen meghallgatom az ajánlatod!
bzs73, abban igazad van, hogy a legtöbb helyen nem sokat nyomna a latba az a plusz "x" mhz/pár fps (főleg 1920x1200-ban, very high-on), de néhol jól jön.
[ Szerkesztve ]
-
-
for3l
senior tag
válasz Casanova* #29542 üzenetére
"...fsb terminator:..." - bocs, de ez tetszett!
különben én eddig úgy olvastam, hogy pll-hez ilyen 4,2-4,3ghz felett kell nyúlni (vagy nagyon magas fsb-nél esetleg). pl nálam is 4,2ghz-en alap pll-lel stabil a proci, és, amikor emeltem a pll-t nem lett kisebb a vcore igény.
még annyi, hogy sztem az everest teljesitmény-mérésére annyira ne alapozzatok, mert mutathat elég random értékeket (volt már rá példa).
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
válasz boogie84 #29504 üzenetére
1.: energia takarékosság: bios-ban lehet ki-/bekapcsolni (eist, c1e), ezek felelősek a fesz és a szorzó visszavételért üresjáratban.
2.: vdroop: mikor leterheled a procit, esik a fesz egy kicsit (ezt jó pár lapban kompenzálták a load line calibration-nel, illetve giga lapoknál asszem vmi más a neve) - erről bővebben olvashatsz egy frankó cikket logout-on. plusz még a bios-ban belőtt fesz és idle fesz (pl.: cpu-z által nézve) között is lehet különbség, sőt, ha már itt tartunk, amit a cpu-z ir ki, az sem tökéletes, ha kiméred multiméterrel, akkor az lesz az igazi, de ennyire ne menjünk bele..
3.: használd sűrűbben a keresőt, mert körülbelül 1000-szer lett leirva ez a dolog..
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
nem gond. gondoltam, hogy laptopról van szó, mivel a t-s procik leginkább mobile procikat jelentenek. különben láthatod, elég sok difi van köztük (úgy kb mindenben eltérnek, annyi a közös, hogy mindkettő 2 magos, ha az e8300-nál járunk: link, link. a 9300-zal összehasonlitva kb semmilyen érték nem egyezik, de ilyen különbségek észrevételéhez nem kell számtech. zseninek lenni, csak szimplán elég, ha ismered a google-t + tudsz gépelni - az egyikkel nincs gond, ezt már bizonyitottad )
szóval ezt: "A T7250 is 2 magos, és 2 hz-es." nem tudom, hogy mire irtad, mert az emlitett másik két cpu közül egyik sem 2ghz-en jár..
az mondjuk megint más tészta, hogy nem igazán van köze ehhez a topikhoz ennek a kérdésnek, de, ha már ide tetted fel, akkor használd az off topic gombot.
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
ez ne haragudj, de kegyetlen kérdés volt. kezdjük ott, hogy a 8xxx széria 2 magos, a 9xxx széria pedig 4 magos, tehát a t7250 kapásból nem térhet el az emlitett 2 processzortól csak mhz-ben, mivel azok között is van - nem egy - eltérés..
különben google rulez: [link].
ui.: a hosszú "i" hiánya miatt engem ne dorgáljatok, ugyanis nincs ilyen billentyűm alt gr + j-vel elő tudnám varázsolni, de eléggé lassitaná az irást..
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
válasz MPowerPH #29075 üzenetére
azt viszont be kell, hogy lásd, x2-es karik (sli + cf is) fullhd+ felbontásra vannak "kitalálva", nem beszélve a különböző szűrőkről. tapasztalatból mondom, nálam 4,2ghz-en megy a c2d és elég jól kihajtja a vga-t.
az emlitett 6fps-s difi meg kb a crysis-ban van, ami egy a sok közül.
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
futtattam én is egy ibt-t: link. valóban durvábban odapörköl a procinak, mint a prime95. a hűtés különben tru120e + s-flex@800rpm. a 77°c elég magas, de azért azt vegyük figyelembe, hogy nincs olyan alkalmazás, ami ennyire felfűtené a procit.
ja, még annyi, hogy jelenleg 32-es xp van a gépen, szóval csak 2gb ram lett tesztelve, de délután, ha minden jól megy, rakok 64-es win7-et, aztán megnézem azzal is ugyanilyen beállitások mellett.
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
válasz Vasinger! #28777 üzenetére
sztem ezt igy nem lehet rámondani egy tipusra (pl.: e8200 vagy akármelyik), hogy jól megy vagy nem megy jól. vannak mindenhol jó darabok, de ugyanúgy kevésbé jók is (talán ebből van több )
szóval azért, mert itt ph!-n elég sok a perfekt e8400 az sem jelenti azt, hogy az összes e8400 megy mint a szél.. fpo-kra éremes vadászni, aztán annyi. (még, ahogy olvasgatom, a vid sem garancia 45nm-en, de azért egy jó esélyt jelenthet a kis vid /a durva melegedéstől eltekintve/).
különben az enyém e0-ás és 1,26-1,27v kell neki 4ghz-hez. 4,2ghz-hez olyan ~1,35v - igy használom 24/7-ben, de mivel "magas" a vid-je, ezért alig melegszik, smallfft alatt 62-63°C volt a teteje (elég meleg szobában) egy true + s-flex@~600rpm társaságában.
-
for3l
senior tag
válasz G4ng3r #28131 üzenetére
ha már itt tartunk az x38 arról hirhedt, hogy nem lett egy fsb bajnok, persze 440-nél azért többet kellene mennie..
Vasinger!, sztem olyan, hogy kimondottan antituning lap nem igazán létezik, persze nyilván vannak eltérések (totál) azonos tipusú lapok között is.. (lásd pl.: Rusher lapja - maximus II topic.. )
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
válasz Vasinger! #27860 üzenetére
és a cod szted mi, ha nem egy progi? különben nyilván nem alkalmas cpu stabilitás tesz-re, de valamilyen szinten az is leterheli..
talán a srác nem ismeri a prime-ot... (ettől függetlenül keresőt még mindig használhatna).
btw, hyper tx2 szerepel az adatlapján.
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
kiváncsi lennék akkor is védenéd-e ennyire a mugen 2-t, ha tru120e-d lenne (az általad linkelt tesztek alapján).. nem tudom, miért kell ennyire vérre menni.. sztem nagyjából egál a helyzet, sőt, még talán a xigmatek s1284c-t is ide lehet venni, természetesen csavaros lefogatással (és vmi értelmes ventivel).
-
for3l
senior tag
válasz dangerzone #26095 üzenetére
én eddig azt olvastam meg láttam, hogy giga lapokban kivételesen jól mennek a reaper-ek (nálam speciel asus-ban gondok voltak vele, de lehet, csak tovább kellett volna bibelődni velük..).
de hagy kérdezzek már én is vmit: ha tudod, hogy off, akkor miért teszed fel itt a kérdést? miért nem vmi ram-os topicba posztolsz, aztán megvárod, mig válaszol vki neked!?
-
for3l
senior tag
válasz MPowerPH #24924 üzenetére
gondolom aza 0,8v, 0,08v akart lenni, de akkor is: most viccelsz!? 0,08v az elég sok fesz azért vcpu-nál..
csak a saját cpu-mból kiindulva: 3,8ghz@1,2v; 4ghz@1,27v - én ezen is elcsodálkoztam, hogy +200mhz-ért ilyen sok plusz feszt kér...
mod.: leftyke, hát, ha csak igy stabil, akkor ok, de én azért megnézném kisebb fesszel is.. az sose baj!
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
hmmmm... nagyon érdekes: ezen a beállitáson ment 50 percet a blend (hiba nélkül), de a játékok meg néha 20 perc után kifagynak "hiba jelentés küldésével" plusz egy 720p-s film lejátszásakor is (kb 5perc után) egyszer újra indult a gép...
na ehhez szóljatok hozzá! ennyit érne a prime!? -
for3l
senior tag
válasz M@trixfan #23932 üzenetére
azt az órajelet valószinű (de nem biztos), hogy birni is fogja stabilan alapfeszen is a proci, különben giga lapokban legalul (a fesz beállitások alatt) kiirja szürkével, hogy éppen mennyi ez a nomal (vagy az éppen fix értékre beállitott) fesz.
nekem 1,25v a vid-je a procimnak, de 1,2v-tal stabilan megy 3,8ghz-et igaz, ez után van egy "szakadék" mert 4ghz-hez már 1,27v kell...
-
for3l
senior tag
-
for3l
senior tag
megnéztem egy kicsit feljebb is, nem rossz, bár jócskán elmarad az itteni csúcs példányoktól de azért nekem tetszik
igazából az örvendetes, hogy a 2x2gb ram birja 525fsb-t is, bár az nb már egy kicsit határon van:
- pll: 1,5v (asszem ezen nem emeltem)
- vtt: 1,28v (ez még ahogy olvastam bőven bele fér 24/7-re - 1,4v max)
- nb: 1,36v - ezaz, ami aggaszt egy kicsit, de itt is 1,4v maxot olvastam a topicban.mod.: rossz volt a link + annyi, hogy a vcore-t még nem teszteltem ki teljesen ezen az órajelen, szóval lehet, hogy menne kevesebbel is..
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
Halihó!
Sajnos "elég sok" fesz kell a procimnak, de cserébe nem melegszik annyira: link. Az új ramjaimmal sincs gond ügy tűnik: link. Szóval úgy nagyjából meg vagyok elégedve a cuccal, majd most hétvégén lesz időm aztán megnézem feljebb mit tud!
Ja, és itt van még egy winrar is - ugyanilyen beállitás mellett ráinditottam egy smallfft-t csak úgy kiváncsiság kedvéért, 10percig birta de utána eldobta magát szóval lehet, h nem kellene már sok +fesz neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest