- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Házi hangfal építés
- Házimozi belépő szinten
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
válasz MPowerPH #28192 üzenetére
"Mire kell rájönni?" arra hogy nem látod a fától az erdöt...
miért kell a saját badarságodat ész nélkül másra ráeröltetni....
egyértelmüen látszik a négy mag elönye, és elég sok játék profitál belöle, és nem kicsi elhanyagolható eredményel...
"nem veszek i7 -et meg hasonló hülyeségeket." nem kötelezö , mindenki azt vesz amit akar..... de azért mert te nem veszel , az nem azt jelenti hogy hülyeség... -
Zájec
veterán
válasz lipi67 #27121 üzenetére
nézd már meg hogy ez egy privát teszt és csak két hütö szerepel benne, és egy vagy két fokos eltrések vannak , amik mérési pontatlanságok is lehetnek...
ezt kijelenteni hogy terhelésnél jobb ilyen merészen ahogy teszed , az azért kicsit.....f...k pláne hogy nem látok terhelést , mert az 1.33v az nem az... -
Zájec
veterán
válasz lipi67 #27119 üzenetére
feljebb linkeltem , nemtudom mit nem találtál ...
semmi extrát nem látok az általad linkelt eredményen... azt is hogy nem fütött szobába készült.... azt látni rajta... a hütö is 2500 fordulaton ment..
ez nekem nem viszonyitési alap , mert ahány környezet annyi höfok
hát Enguszt nem az Extreme tuning világából ismerem , nemtudom milyen tanácsot adhat ezügyben... ö boltos is.. na mindegy.. erre hivatkozni ..
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
válasz MPowerPH #27114 üzenetére
hát igen , tényleg klassz hütö :: [kúler teszt]
-
Zájec
veterán
válasz rup1u5 #26745 üzenetére
azt mindig elfelejtem, hogy ti nem 24/7-re teszteltek.
igy meg sok értelmét nem látom.hát figyu ez olyan mint a Forma1 .... hetekig készülnek arra hogy egy pár órás verenyen fussanak egy pár kört... az sem hétköznapi használat , akkor annak sincs értelme ?
(#26744) subaruwrc :: végülis nem probléma , attól függ honnan nézed..
ha úgy nézed hogy ami plussz energiát elsziv a ddr3 a ddr2-höz képesz , az NB-töl , és azt a plusszfeszt beinvesztálnád a ddr2 konfig NB-be, akkor tovább juntál... magyarul a ddr2-nél kevesebb NB fesszel kilehet hozni az "állatot"...lipi67 ::: nicsak egy régimototros űdv haver !
-
Zájec
veterán
válasz subaruwrc #26726 üzenetére
akkor nem sok töltény maradt a tarsolyodban talán a pll-böl van egy kis tartalékod , meg a reference-ket lehetne még piszkálni..
(#26730) 7600 GS :: igen , léghütéssel értem el , de nem igazán annak a függvénye .. itt a max FSB vizsgálata volt a fö cél, amit a lap beállitásával kell és lehet elérni... itt igazán nagy hütésröl nem kell gondoskodni mert nem a proci maxórajelét keressük amihez ugy több Vcore kell... szóval kell hozzá egy jó P45 lap és olyan ddr2 memo ami vigan szalad 1200-1300mhz-t.. meg egy User aki mindezt beállitja úgy hogy müködjön is...
akár stock-hütéssel is meglehet simán csinálni.. -
Zájec
veterán
válasz dangerzone #26724 üzenetére
"Meglepő és mulatságos eredmény."
hát még hogy ezek a ddr3 ramok ilyen beállitáson, amit látsz jobb oldalt , azok corei7-ben majdnem x2 olyan gyorsak... ott a copy már húszezer körül van.
-
Zájec
veterán
válasz dangerzone #26717 üzenetére
van egy ilyen korábbi összehasonliás DDR2 vs DDR3..:: [ link ]
az általad emlitett 4360-s prociórajelen..látszik hogy a p45 platform esetében nem tud igazán érvényesülni a ddr3... sajna
-
Zájec
veterán
válasz dangerzone #26714 üzenetére
én is örültem eme ritka darbnak aztán késöbb Zé-mester lett a boldog tulajdonosa na ő még kihozta az "állatot" belöle.
majd belinkeli ha gondolja
de ..nem csak jó memo kell hozzá , hanem egy jó lap ami tud magas FSB-t..
meg persze egy kis proci Mhz... látod már 4.6 körül jártam -
Zájec
veterán
(#26711) ADAM1337 , (#26712) dangerzone :: igen , 1200 Xtreem-ek
-
Zájec
veterán
válasz Bagira01 #23863 üzenetére
"Mint olvasható Szatesz is írta, h min 45 perc blend kell h stabilnak lehessen gyanítani a procit "
jah , beszélni könnyü , pont Szatesz az aki szeret rövid idötartalmú eredményeket linkelni ,, csak néz be a corei7 topikba,, én emlitettem neki , de válaszra nem méltatot ezügyben.....[link]
-
Zájec
veterán
660fsb :powered by Zájec
-
-
Zájec
veterán
válasz serito #23122 üzenetére
igen ezeket a ramokat, tudom hogy voltak kezdeti problémák a bios miatt, de azóta az új bios-okkal orvosolták már.. elvileg... a p45-nél is voltak ilyen gyerekbajok...
prociból természetesen a legkisebb lett hozzá..
3napja nincs már gépem, a ramokat várom hogy ideérjenek...egyébként a Team Xtreem ramokat nem olcsón adtam el , de nem is drágán..
mihez képest persze... ha tudnátok az árát már nem biztos hogy kellene....
modjuk egy ilyen ritka és nehezen beszserezhetö dolognak nem olcsó ára van..de majd jön az új tulaj és nyilatkozik róla...
-
Zájec
veterán
az Xtreem-ekel kapcsolatban meg az a helyzet hogy súllyosan megfenyegettek
kényszeritettek hogy eladjam,, engednem kellett... különben végem lett volna.. -
Zájec
veterán
ha valakinek kell most rögtön egy E8400 E0-s,dobozos garis 38k-ért , viheti...
már korábban linkeltem a #22753.h.sz-ben egy eredményt róla. -
Zájec
veterán
válasz keIdor #22970 üzenetére
hát igen , és még szerényen számoltál , mert a 6gb-al rammal több lenne az ára...
(proci 65k , lap 55k ,6gb memo 65k = 185k)..
nekem elég lenne 3x1gb is...a core i5 - ben nekem az nem tetszik hogy nem támogatja a tri-ch memoriát...
hát igen , Dominator GT-k , nagyon bajnokok, na meg a kit-nek a 100k ára is I.osztályú.
-
Zájec
veterán
válasz Zé_Mester #22966 üzenetére
bizony - bizony , szóval a nyugalmad érdekében E8xxx procikkal kell próbálkoznod...
akárhogyis sikerül a Phenom II , én maradok az intel sötét oldalán...
az erö mindigis ideát lesz , mert az intel sajna egy pénzéhes kapitalista, aki bármilyen eszközt bevet , csakhogy megtartsa monopol helyzetét... De ez engem nezavar , ameddig a tuningosoknak is dob valami alamizsnátde ahogy Keldor mondja , lehet hogy erösebb lesz mint a York , de engem nem igazgat fel , a kóráj7-nél csak nem lesz jobb, azért az elég ütös lett... én inkább arrafelé kacsingatok nem a Phenom II felé....
-
Zájec
veterán
számomra is bebizonyosodott hogy a v25.8 Prime bug-os..
felraktam a v25.9 és most megcsinálta az elvárt eredményt ugyanannál a beállitásnál..egy picit megdöntöttem a saját fsb rekordomat..
-
Zájec
veterán
nekem innem nem ment , ezért máshonnan probáltam :: Prime 25.9 (itt zip file-ba van)
-
Zájec
veterán
Zé mester :: nekem sincs jó procim , eladtam Keldor papának a jó kis E85-t
a mostani meg nem egy bajnok, de gyakorolni azért lehet vele...lipi :: ki kell vizsgálni miért csinálja ezt a dologot ,, vagy csak mindig a pengeélen táncolunk és azért bukunk el... mindenesetre furcsa hogy a 25.8 megjelenése után nemsokkal már jött a 25.9 , elötte meg mennyi ideig csend volt...
Bagira01 :: a te esetedet még megértem , mert nálad egy kihegyezett ,a határon táncoló MHZ / Vcore teszt van, valószinü pont azon a ponton van...
de én nálam nem , mert magas FSB-t szeretnék leprájmolni , nem pedig egy MHZ / Vcore beállitást, ezért szándékosan rá is hagytam a Vcore-ból , többet kap mint amennyi elég lenne neki ,, nehogy azon bukjon el.... erre mitörténik , a nehéz részét megcsinálja ( elsö 15 perc a Blendnél ) amikor ugye a lapot , NB-t memokat jobban megterheli, utána meg elbukik a gyengébb teszten ami ugye csak a procit teszteli... pedig azzal a fesszel azt a MHZ-t röhögve birja...
-
Zájec
veterán
de a 28 percbe úgy kibaxot a prime mint még soha korábban,, pedig a 15és a 30 perc között a proci tesztet csinálja , azt meg röhögve birja pláne ezen a feszen...
ráadásul nem az hogy bepirosodna , hanem diiirrr kidob...
és ez már nem az elsö ilyen , már párszor probálgattam..Bagira01 :: ejj , a dirver miatt szivni kellemetlen.. sajnálatos dolog.. grr.
serito :: lesz valami még remélem , a végére járok ennek..
és persze mondanom se kell hogy énis felraktam az új prime-ot ...
de csak a 25.8 -ast...[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
jelenleg ezt az FSB próbálgatom stabilizálni ..
a 15 perces blend 1024k teszt már megvan..
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
válasz Zé_Mester #22926 üzenetére
akkor tényleg nagyon jó a lapocska ha ilyen elégedett vagy
én is sokat mókázom a dékú6-al , mindig van rajta mit kipróbálni, pláne ha az még tuningban is eredményes , akkor aztán tényleg lelkesedik az ember..örülök hogy személyedben lesz egy megfelelö user aki megmutatja mit tud a lapocska
-
Zájec
veterán
Kellemes karácsonyi ünnepeket ! kivánok minden E8xxx tuningbarát PH-s kollégának..
-
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
egy új szerzemény E0-E8400 ,FPO :: Q838A212 , nov.21 csomagolták..
ennyit megy nagyjából a proci vid alapfeszen : 1.250v @ 4100mhz-tviszonylag egy normális proci , úgy megteszi 24/7-be...
-
Zájec
veterán
válasz serito #22660 üzenetére
én is ma raktam be egy új E8400-t
FPO:Q838A212 , elözö hónap 21-én csomagolták..most nézegetem... a VID-je tök átlagos 1.2500v
megyeget , de igy elsöre nem megy úgy mint az elözö E0 E8500 .. amit eladtam.
K.papi az új tulaja annak a jó procinak.. Q820A714
ez kb 100-120mhz -el rosszabul megy u.azon a feszen...
viszont elég hidegfejü ,és a magok höfoka is egyforma.. érezhetö hogy 1kicsit más.[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
válasz Devid_81 #22545 üzenetére
a Freezer Extremnek , ugye csavaros a leszoritása és az anyamenet az ellendarabon van ? nekem is tök hasonló hütöm volt ( TuninqTower120 ) szinte majdnem egyforma a két hütö... szóval a csavaroknak milyen a menetkiképzése van ? van neki egy pici válla?
még mindig nem tudom milyen pasztát használsz... azt mondtad már hogy a gyárit probáltad elöször... az rendben , a gyári felejtö... mi a másik kettö márkája ?
-
-
-
Zájec
veterán
válasz Sziszifeca #22380 üzenetére
a VGA-nak a legnagyobb az ár amortizácioja... annak a legnagyobb az értékvesztése...
-
Zájec
veterán
válasz Sziszifeca #22373 üzenetére
elegendö.. nyugodtan
-
Zájec
veterán
egy pici OFF , de valamennyire mégicsak a témával kapcsolatos... ::
gondoltam lecserélem a CPU hütésemet,,, a TuniqTower120-t eladtam ( ma viszik el ) , helyette tegnap vettem egy Gigabyte G-power2pro hütöt.... igy jártam vele :: [link]sz.j :: szép eredmény
-
Zájec
veterán
válasz Szatesz #22272 üzenetére
ezt nem igy fogalmaznám....
a smallFFT u.azt a tesztet csinálja mint a Blend a második 15 percben..
Jorus félig , de még nem kristálytisztán...
mondjuk ha nagyon bogaras akarok lenni akkor aztmondanám :::
"én azt látom hogy mindkét fajta teszt alatt a CPU terhelése 100%"
innentöl kezdve mindkettö ugyanannyira megterhelö... nemde[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
ez vegyesen van valahogy , a Blend kezd egy cpu-ram tesztel-el és a második negyedórában pedig egy erös cpu tesztet csinál úgy mint a smallFFT az elsönél...
ezért szokott néha sokakanak a 17 perc környékén elhasalni mert ott van egy erösebb cpu terhelés... az elsö vegyes 15 percet még birja , de utána elhasal...
általában ha a smallFFT-n megfelel a cpu akkor az a Blend-nél is meg fog felelni a cpu szempontjából ,, de ez oda-vissza is igaz.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Ukrajnai háború
- Tudományos Pandémia Klub
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Szerver CPU-k 4110,4114, E5-2650 V3
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700K 6mag 12szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest