- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Szerintem nincs igazad. Két játékot ha mutatsz, akkor az nem nagy dolog. De látom, ez is ilyen kétoldalú vita, mert neked i7 -ed van. De az most megmondom, hogy amire én használom a Wolfomat, ott még az i7 -et is úgy eltapossa, mint egy krumplibogarat.
i7 nem játékokra való, az se komplett aki csak azért azt vesz, mert meg akarja mutatni mennyi pénze, és közben egy kocka gamer...
És az se normális, hogy egy i7 -el egy GTX295 -öt, vagy egy GTX285SLI -t nem tok kihajtani, míg egy Wolf sokkal jobban megrángatja ezeket az állat VGA -at, és fele annyiba kerül, mint a legolcsóbb i7. Asszem erről ennyit -
for3l
senior tag
kiváncsi lennék akkor is védenéd-e ennyire a mugen 2-t, ha tru120e-d lenne (az általad linkelt tesztek alapján)..
nem tudom, miért kell ennyire vérre menni.. sztem nagyjából egál a helyzet, sőt, még talán a xigmatek s1284c-t is ide lehet venni, természetesen csavaros lefogatással (és vmi értelmes ventivel).
-
lipi67
nagyúr
Most miért morogsz.
Én se értem,h mit nem látsz a saját linkeden.
Nincs terhelés(akár 1,33v-on is-első grafikon),1°-kal jobb a Mugen(38-39)
Terhelve uazon 2°-kal jobb az ultra. Terhelésnél mindíg jobb az ultra.Ebből sztem világos, hogy nagyobb fesznél, nagyobb terhelésnél csak nőne a különbség, s nem elfogyna.Nem fűtött szoba..-De, csak nyitva volt az ablak.(Viszont nem minuszok röpködtek.)Régebben vártam(nem 1edül), hogy hideg legyen, most nem kellett.(s akkor is 70° volt)
Viszonyítási alap akkor lenne, ha lenne egy Mugen is itt, nem is arra mutattam, hanem, h megfogta rendesen.
Az eredmény, nem eredmény,nem hivalkodás. Kíváncsiságom kielégítése. S valóban nem ördöngőség, de azért nem nagyon látok márc.20 után annyi 8xxx-et valós 1,5-ön prájmoltatni léggel.
Extrém tuning?
Hogy jön ide? Léghűtésről beszélünk, s 2 jó hűtőről. Engusz meg úgy, hogy azért léggel van tapasztalata. S nem mint boltos, mint barát válaszolt,s azért került alig többe mint a mugen bolti ára..
Ezen ne kapjunk már össze barátom, tudod, az jól megy nekünk..
-
lipi67
nagyúr
Á! Én adagolom, hidd el
Azért is ütötte meg a szemem a"legjobb"jelző. Mikor linkeltél, kezdett érdekelni az eXtreme. Végigböngésztem én is. SEHOL nem találtam olyant, ahol jobb lett volna. Utána kérdeztem Enguszt, s Ő is azt mondta, Ultra 120 exreme.
Alulfeszes jó dolog, meg 1,3v is, de engem nem köt le. Pont ma nézegettem, hogy igy "nem téli hidegben", prájmolhatok-e bios 1,5v felett, vagy jönnek a 70°-os magog..
Wolfnak prime 1,5v valós 4,6GHz felett..engem meggyőzött. Validnál meg..le se írom..
["kicsit" 1,3v felett..] -
rup1u5
nagyúr
pontosan ahogy mondod!
számomra F1-nek sincs értelme.
nem is kötött le soha.
rally-t jobban csipázom, mert életszerűbb körülmények között zajlik. F1-is csupán azért megy hogy valaki egy táblázat első helyére kerüljön pont úgy mint a HC OC-s móka.
de fordítsuk meg a példádat!egy wrc-vel végig tudsz menni a Thököly-n de vicces lenne ugyan ezt megkisérelni egy F1-es autóval.
nem negatív kritikának szántam! nem vagyunk egyformák. nincs semmi bajom a max validos játékkal csak engem nem hoz lángba. az elért eredményeket nagyon szeretem olvasgatni de engem sokkal inkább érdekel a legjobb 24/7-es eredmény elérése, hogy utánna évekig ne is kelljen hozzányúlni.
Jelenleg éppen az a problémám, hogy nem tudom miért nem akar menni az 500-as fsb nálam.
Ha bárkinek van ötlete ne kiméljen!
-
subaruwrc
félisten
elképzelhető de azt se felejtsük el hogy nem p45+ddr2/p45+ddr3-ról beszélünk hanem p45+csúcs ddr2-ről és x48+ddr3-ról ami fsb szempontjából neked kedvez nem kicsit. egyébként single channelben is ott van a vége perpill szval vmit a procival kell kezdenem.
Lipi
üdv. nem lötyögött csak homorú volt a kupak nem kicsit
proof88
így van4818mhz 1.52v-n 3dmark01 alatt 41 fok
-
7600 GS
addikt
Szia!
Lehet nem olvastam vissza, de ezt az eredményt léghűtéssel érted el? Nekem most egy Sharkoon Silent Eagle procihűtőm van,453-as FSB-vel dolgozom most (9,5 szorzó) alapfeszen megy a proci nagyon szépen. A procim steppingje C0. Eléggé tuningos ramjaim vannak. Szerintetek mennyi lenne a vége?
-
Szatesz
őstag
Igen mert én 15 perces FFt t nyomtam ami megfelel kb 35 perc blend nek és irtam is hogy amiatt csak ennyi mert a hütésem gyári....De én nem mondtam hogy 24/7 sosem....Én nagyon sok procit teszteltem már és ha Small FFT nemhal meg kb 20 perc után akkor nagyon valoszinu hogy lemegy 1 óra is ...Mivel a 8k s teszt a legkeményebb a procinak....
Én amit irtam azert irtam mert Ha small FFT tesztelt volna 20 percig az teljesen mas de a 8k s tesztet mindenféleképpen végigkell nyomni hogy ténylegesen birja e a proci a terhelést...De a blendbe csak pont akkor kezdödött volna a 8k s teszt...És mivel az gyari hütövel van és jövöhéten amr itt a vizem ezért nem akartam orakat raszanni a tesztelesre ezért dobtam csak be azokat az eredményeket.....Nem azért mert féltem hogy 20 percnél megall! -
Zé_Mester
őstag
képes az sokkal többre is
figyi csak ezt ? : picivel 1800MHz 5-5-5-15 alatt
úgyhogy ennyit elvárok tőle én is -
sz.j
nagyúr
"... hogy mindig birsz valami újjat csinálni "
A jelen állás szerint úgy néz ki, hogy elérkeztem ahhoz a ponthoz amikor már nem tudok az eddigi eredményeken javítani ..., sajnos.
Egyre jobban hajlok arra, hogy követem a példátokat és veszek egy másik E8400 vagy esetleg egy 8500 procit, hogy legyen mit "csinálni".
Remélem, hogy nem nyúlok nagyon mellé. -
keIdor
titán
Core i7 920 sajnos van 75k is...
Hát a Core i5 a Core 2-t fogja leváltani, szóval nem hozza magával a Core i7 minden felsőkategóriás tulajdonságát, de ahogy eddig a teszteket nézegettem 24/7 alkalmazásoknál semmit sem ér a Tri-Channel, csak Benchmark-okban szerepel kitünően jól...
Engem inkább majd az fog érdekelni, hogy a DMI mennyivel lesz lomhább, mint a QPI. -
Zé_Mester
őstag
igen, ez is megfordult a fejembe, hogy mi van akkor ha valami gagyeszt fogok ki és még 4000-et se tudok kihozni belőle. sztem akkor kettéfejelném a gépet, úgyhogy tényleg meg kell gondolnom hogy akarok-e a diliházba menni, vagy sem
E5200-hoz már volt szerencsém, de ahoz nem kell UD3P, ahoz a Commando is borzasztóan sok volt...12,5-ös szorzó.... hohóóó, integrált 9e ft-os giga is elég aláa Phenom II pedig elég szép darabnak néz ki az előzetesek szerint, januárba kiderül majd hogy milyen lesz valójában, mert most még NDA van, de a CES-en (jan.8-11) bemutatkoznak és akkor már minden világos lesz, én pedig adom el a mostani vasat
-
lipi67
nagyúr
való igaz,hasonló(1)a véleményünk.
Most babázgatok(törpéim-ünnepek)nem nagyon van időm próbálgatni,de a 25.9-est meglesem.
Szép eredmény ismét..sz.j: Köszi az infót és a linket!
Szép eredmények.
Zé_Mester: A 7300-as egy fos,1-2 órán belül szét fogod törni.Próbálj ki inkább egy 5200-est,több fantázia lehet benne.Ajemdé?
-
Zájec
veterán
de a 28 percbe úgy kibaxot a prime mint még soha korábban,, pedig a 15és a 30 perc között a proci tesztet csinálja , azt meg röhögve birja pláne ezen a feszen...
ráadásul nem az hogy bepirosodna , hanem diiirrr kidob...
és ez már nem az elsö ilyen , már párszor probálgattam..Bagira01 :: ejj , a dirver miatt szivni kellemetlen..
sajnálatos dolog.. grr.
serito :: lesz valami még remélem , a végére járok ennek..
és persze mondanom se kell hogy énis felraktam az új prime-ot ...
de csak a 25.8 -ast... -
-
Zé_Mester
őstag
beony-beony
és még nem fordult meg a fejemben a CSERE fogalma
ez nagy szó ám, általába 2-3 nap alatt megunok mindent és legszívesebben cserélnén, csak nem mindig jön össze, de a gondolat már ott motoszkál.....de ennél most nem
utoljára a DFI lapommal voltam így, az 3 hét után kezdett uncsi lenni
am tényleg jó kis lap, nagyon tetszett már elsőre amikor 600-on nekiestem bootolni
serito :
nem tom, P45-DQ6 még nem volt a kezeim között, de úgy tom Zájec szépen felcibálta 650FSB fölé léggel, úgyhogy az se egy rossz móka.
de az valamivel drágább. nem tudok így mit mondani róla, a lényeg hogy nem egy rossz elképzelés az se -
Zé_Mester
őstag
scythe orochi
tudom hogy titokban olyat akarszam most nagyon jár az agyam hogy mit is kellene venni.
ugye E8400 / E8500 alapból benne van a pakliba.
de E5200 / E7300 is megfordult a fejembejó lenne kipróbálni a kisebb szériákat is, lehet kellemes meglepi lenne
-
Zé_Mester
őstag
-
serito
senior tag
Igen, már hiányoznak azok a reményteljes várakozások, mint a stabilitásteszt 30 perce ...stb. Azt hiszem az 5Ghz feletti dolgokat már csak jég alatt fogom művelni, bár ha sikerül normálisan becsiszolnom a hűtőt + MX2 és nyerek 5-8 fokot, akkor lehet, megpróbálom saját 5120Mhz-es rekordomat (léggel) megdönteni.
-
serito
senior tag
Sajnos már hetek óta nincs időm a fórummal ill. tesztekkel foglalkozni a karácsonyi pörgés miatt. Reggel 6-tól este 8-ig melózom és a családomra is csak pár pillanat jut. De januárban újra teljes erővel jövök vissza és hozom a teszteket. " Hu, ezt úgy írtam mintha mindenki nyálcsorgatva csakis az én eredményeimet várná"
Tisztogatom a pot-ot Bagira01 fórumtársnál oxidálódott kicsit a réz.
Vettem megint csiszpapírokat meg egy nagyméretű üveglapot is szereztem, hogy véglegesre csiszoljam a hűtőmet. Na azt hiszem nem untatom tovább az eredményekre éhes fórumozókat.
-
Devid_81
félisten
Csavaros felfogatású, az ellendarabon anyával.
Ezeket könnyű félrehúzni sajnos, de teljesen egyformán húztam a csavarokat felváltva, mindig egyformán és ugyan annyit a hibás felfogatás elkerülése végett.
Persze az extreme-et ha egy kicsit eltolod a középpeontról akkor már nem okés a dolog, mert úgy esnek a csavarok a rögzítésnél, egyik oldalon akár teljesen a széléig ki mehet a másik oldalán meg kb akkor van középen, szóval ezekkel is vigyázni kell ennél a coolernél.
Pasztáim : sima noname fehér, Titan ezüst (ez elég sűrű, nem szeretem használni) , sima noname ezüst, és épp tudnék még MX2-est is.
Csavar normál, olyan mint amivel a CD-DVD meghajtót is rögzítjük, csak hosszabb szárúra cseréltem szándékosan,(kb 12mm hosszú) mert amit mellékelnek hozzá az elég neccesen megy a helyére ugyanis kb 5mm hosszú volt, jah és fix alátétes.Amúgy jelenleg a gyári paszta van rajta, most egyenlőre nem piszkálom...talán
-
Devid_81
félisten
Elnézést, lehet férfi létemre ma jött meg és nyűgös vagyok, de eskü azt hittem kötözködsz
Bocsi!Szerk: annak örülnék a legjobban ha tudnál segíteni.
Szétszedni nem akarom polír matt, pedig ezek a hőfokok szerintem nem okésak.
Most gyors vissza ghostolom a windowsomat, mert volt pár kékhalálom, mire idáig eljuttotam.
Utána nekimegyek vmi játékkal, hogy ott mennyire megy fel a hő, sztem everest szerint sem mehet feljebb 75 nél...az realtempel meg csak 66 lehet max...persze egyiknek se hiszek...de még a 75 éppen elviselhető lenne... -
Devid_81
félisten
Látom megy a kötözködés!
Jelenleg 3 féle pasztám van, plusz amit gyárilag kentek a coolerre.
Mindkét procinál újként került fel a cooler, E7200 ra a freezer ex, az E8400 ra az Alpine.
Tehát a gyárival kezdtem minden esetben.
Ha szereltél már gépet, gondolom neked sem új dolog, hogy rárakod a coolert a CPU-ra és kicsit megmozgatod, akár körkörösen, vagy bárhogy, csak kicsit kend el a pasztát egyenletesen.
Amiből egy vékony filmréteg kell, sokan sajnos azt hiszik, hogy rengeteg kell belőle...tévedés.Tehát ha helyén van a CPU akkor esetleg ha le szeretnéd venni mégis, vagy csak próbaképp, akkor az a jó ha rá van rendesen tapadva, és csak mozgatással tudod letrükközni a prociról.
Ilyenkor a kenés is jó, meg a felületek is jók egymáshoz képest. (két üveg lap között a filmrétegnyi víz effekt)De ha gondolod, lemérem neked a procit minden irányból, ha attól nyugodtabb leszel.
Az E8400 es hátára nem tudod úgy felrakni a coolert, hogy rátapadjon, ennyi, ezen nincs mit megmagyarázni szerintem.
-
Devid_81
félisten
Nem kell hozzá tolómérő.
E7200 esem volt, ugyanazt a hűtőpasztát raktam arra, mint erre.
Ugyan annyit, a csavarokat sem húztam meg se jobban se kevésbé.
A E7200-esről szó szerint csak trükközéssel jött le a cooler, összevissza trükközni kellett, annyira rá volt cuppanva
Az E8400 esemről meg szinte leesik, tehát vhol gubanc van! -
ADAM1337
nagyúr
Hát még hogy régi verzióval nézte meg ahol a TJmax is 105... jenei92 képe
Kicsit elavult programra támaszkodott(régi verzió).Realtemp-el kéne néznie szerintem.
pl itt az enyém: [link] (hibás hőszenzoros C0-s)
De hiába alacsony a vid.
Nem mérvadó. -
Szatesz
őstag
igen de mégis a höfok a SmallFFt nél jobban felszökik és hamarabb meg is halnak a procik a smallFFT alatt mint a BLEnd alatt ahogy irtad is a 8k s teszt csak 15 perc után kezdödik a blendbe a smallfft meg azzal kezd és az terheli legjobban a procit...De ezen nincs mit beszélni mind a ketten ismerjük a Prime95 -öt
-
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
Asus p5k-val volt tapasztalatom.
Ott az az eset volt hogy az én e8400 c0-s helyett beraktunk egy E0-s e8400-et, elindult a gép közben nem figyeltem bios postot.
Aztán resi bios belép és látta a procit névre stb csak a jumpfree settings egyszerűen eltűnt.
Ez volt a 1006bios aztán 1103-mal már beindult a dolog.
De ez asus-os tapasztalat innen indultam ki, hogy lehet ua szériás proci és bios frissítés kell neki a stepping miatt.De sajnos nem volt akkora tuning darab ua-t tudta mint a mostanim (csak jó hőszenzorral)
-
lipi67
nagyúr
-
serito
senior tag
Azt nem értem, hogy ha 4600Mhz SPi 32M lefut, akkor a Prime miért hibázik 2 min után? Egyszerűen nem értem.
Ja, az ET6 adatokat ne vedd alapul mert teljesen más van beállítva biosban!!
Csak a CPU Vcore a Mem Voltage és az MCH Core ami azonos. -
serito
senior tag
Köszönöm!
Vigyázni fogok, első menetben csak alátétekkel próbálkozom, ha nem elég ( szerintem az már elég lesz ) akkor teszek még lapot a crossbow alá is. Csakis akkor csinálom meg ha a polírt befejezem ( most ilyen). Tudom a két oldaláról még el kell tüntetnem a foltokat.
Bagira01: Még nem volt rá időm, ha lecseng a karácsonyi hajtás talán jan. febr. környékén csinálunk ( ha Zajec eljön ) pár tesztet.
sz.j: igen, azt hiszem segített.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged