Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Egy jó héttel ezelőtt tettem fel egy kérdést, az Asus VivoMini PC-vel kapcsolatosan.[link]
Nos, tegnap délután megjött a cucc, így megadom a választ a kérdésemre, hátha valakit érdekelhet a későbbiekben. A hazai forgalmazású PC-k mini DisplayPort-al szereltek, meg alapból van még egy HDMI csatlakozó.
Akkor egy kis értékelés. Ez egy N3700-as procival, és előtelepített 64 bites Win10 Home Prémiummal szerelt cucc.[link]
Jelenleg a HDMI kimenetet használom, egy DVI átalakítóval, mert a monitoromon nincs HDMI bemenet, de tervben van egy miniDP/DP kábel beszerzése, mert a jelenlegi átalakító mérete miatt, elég macerás használni a mellette lévő két USB3-as csatlakozót.
Elindítva a minit, simán betöltött a Win, viszont meglepetéssel tapasztaltam, hogy egy 2015-ös augusztusi verzió van telepítve, a 10240-es. Frissítések keresése elindítása után kb. másfél óra alatt lefrissült a mostani legújabbra. Volt egy kis para, hogy a 32 gigás lemezen, hogy fog elférni a Win.old mappa, ami általában tizengigás méretű, de szerencsére még így is maradt kb. 3 giga szabad hely. Persze utána azonnal levakartam az old mappát, hogy legyen hely a progiknak.
Az is pozitív számomra, hogy bár csak 2 giga RAM van egyelőre a gépben, de eddig nem okozott gondot a méret, átlagban olyan 75-80 %-os a memória használat. Rövidesen beszerzek még mellé további két gigát, azzal bőven el lesz. A proci használattal is elégedett vagyok, még nem láttam 100 %-on tekerni. A TV-GO is simán fut az IE11 alatt, a többi böngészővel valami gondja van.
Felpakoltam az összes tervezett progit megszámoltam, jelenleg 49 db van telepítve, és még így is kb. 9 giga szabad hely van.
A gép teljesen halkan dolgozik, a ventit csak úgy hallom, ha közel hajolok. A hőmérsékletek is rendben vannak, kb. 3 órás használat után a merevlemez nincs 40 fokos, a proci meg kb. 55 fok körüli.
Amivel egy kicsit szoptam, hogy az elején nem tudtam belépni a BIOS-ba, egyszerűen az engedélyezett Fast Boot miatt, a betöltés túllépett azon a ponton, amikor felismerte volna a billentyűzetet, így hiába nyomtam a Dell-t. Szerencsére van ez az Asus Boot Setting nevű kis progi, amivel közvetlenül elérhető a BIOS, ezzel a progival kikapcsolható a Fast Boot, utána már simán elérhető lett a BIOS.
Végül néhány kép:
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest