- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
audi100td
nagyúr
-
Tikakukac
titán
Egy picit mozgattam a kábelen, és most fasza. Engem nem is ez zavart, hanem, hogy akkor valami feszül. Mondjuk a retesz így is kilöki jóformán a kijelzőt, de tuti nem ér bele semmi semmibe, csupán a zsanér ilyen feszes, jobb oldalit szvsz kicsit átmosogatom majd. Kihúztam egy milit a pöcköt és akkor 3/4 részben érte a panelt, betolva pedig mostantól nulla
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
MrSealRD
veterán
Egy olyan kis lapos kicsi lenne jó nekem...pont amilyet lapa linkelt.
Azért köszi.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
lapa
veterán
a "nagyon baba" nekem olyan szinten csalódás volt, hogy reméltem egy bekapcs gombot, közben meg nincs. mondtam is hogy wtf milyen távirányító ez már...
igen, nekem is tapis van, num nélkül. szenvedtem is vele már egy kört, hogy a scroll meg a tapi tiltás menjen ubuntun, eddig nem sikerült annyira jól (ps/2 --> usb-s). majd neki kell feküdnöm még.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Most tényleg kezd túl sok lenni a jóból... Az előbb nem indult el a gép, ki kellett szednem az akkut, az ssd-t is, majd ssd nélkül elindult. ssd vissza, majd utána indult rendesen. Ilyet eddig nem csinált.
Aztán most vettem észre, hogy a letöltéseim crc hibásak, de csak ha a firefox downthemall kiegészítőjével - amit egyébként rendkívül szeretek -, vagy a firefox beépített letöltéskezelőjével töltök le valamit. Ha free download managerrel szedek le, akkor az nem hibás.
Mára befejezem, hagyom a fr@ncba az egész gépet, inkább go linux.
-
dbius
veterán
xcds kollégánál a pont. Amit brd kolléga javasolt, nem segített - de köszönöm a javaslatot -, sem az, ami nekem eszembe jutott.
A power manager 6-os verziója a kaki, egészen a legfrissebb verzióig. Mindegyiket végigpróbáltam, egyiknél sem tudtam módosítani a profilon belül a cpu deeper sleepet, mindig visszaállt disabledre és saját profilt sem tudtam létrehozni. Végigment ugyan a lépéseken, de nem jelent meg az új profil a listában.
Akinél szintén 6-os verzió van fent a power managerből megtenné, hogy megnézi, hogy ezek az anomáliák ott is fennállnak?
A legutolsó 3-mas verzió, a 3.67-es jó, azzal már mindent tudok módosítani, úgy is marad, a cpu deeper sleep is.
Egyetlen dolog van hátra, erre nem találtam megoldást, még mindig visszaáll a win saját kiegyensúlyozott profiljára rendszer újraindítás után. MIÉRT??
-
brd
nagyúr
Olvasnivaló. A Windows meg egyre lassabb. A M$-nál általában nem szempont a gyorsaság, csak ha már nagy gáz van.
The only real valuable thing is intuition.
-
Valami nagyon nem stimmel ott akkor. Én is a napokban vettem SSD-t, és hát IO limitnek nyoma sincs, CPU limitnek annál inkább. Kb olyasmi, mint amikor integráltról újítasz valami faja felsőkategóriás VGA-ra. Lehet hogy nem hajtsa ki?
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Tikakukac
titán
Boot idő nálam kevesebb, mint a fele lett. Progik megnyitása pedig a kattintás után pont egy pislantásnyi lett. Ha ugyanúgy gondolkodik a gép, akkor ott valami kutyulás van, vagy az SSD is gázos.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
dbius: nincsen microSATA házam sajnos, marad(na) az átalakító. T42 nem támogat alapból SATA-t, nincsen AHCI.
krix: pl. azért, mert egyrészt az IDE SSD-k rohadt drágák (nem mindegy, hogy veszek egy IDE SSD-t 30k körül, vagy egy microSATA-t 10k-ért + 2-3k-s átalakító), másrészt a microSATA SSD-s/átalakítós megoldás alapvetően működik. Itt sem 100%, hogy az átalakítóval van probléma, lehet, hogy ez az SSD kér hosszabb távon több kraftot, mint amennyit az átalakító le tud adni.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
brd
nagyúr
Olyan tesztet én is találok, amiben a Core2 és a cache szó szerepel, köszi, de én olyat kértem (mivel a topictárs azt állította, hogy van), amiben a 6MB vs. 3MB (esetleg 4/2) esetén a nagyobb lassabb, és most már ott tartok, hogy bármiben. (Bármi=olyan program, ami a gyakorlatban értelmes munkát végez).
The only real valuable thing is intuition.
-
franc0
őstag
Érdekelne, Pesten 10-ért...
Ha valaki tud T400-hoz töltőt 5K-ért, egy linket megköszönök.
szerk: ne ilyen cserélhető fejes legyen, az a lényeg (ha ezt érted univerzális alatt). Gyári Lenovo érdekel csak.[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Gondwana
addikt
(bár ez a palmrest x201-hez is használható, az mondjuk igaz, hogy nincs rajta led)
Tájékoztatlak, hogy téged (is, meg sokakat még szanaszét a neten) dezinformáltak ezügyben: mechanikailag alapvetően megegyezik, de amint megjelenik egy ujjlenyomatolvasó is, már nem: X200/X200s tudtommal - lusta vagyok pontosan utánakeresni 8pines konnektorral kapcsolódik az alaplapra, az X201-é viszont 16 vagy 18 pines. A touchpad nélküli is.... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
tototos
őstag
Tudna olyat hogy bekapcsolás ujjlenyomat segítségével? Lehet én fordítom félre a szöveget de ott a power-on az jelszóra vonatkozik, mármint ha bekapcsolod a gépet, bekapcsolási jelszó helyett használhatnád az ujjlenyomatot. Nem hiszem hogy az ujjlenyomatolvasó működne kikapcsolt gépnél.
-
Sensei
aktív tag
No akkor a vaterás X300-ról:
Nagyon szép állapotban van, karcolás nincs, a két sarok van alig észrevehetően megkopva. Selymes gumis borítása van, az ember ahogy kézbe veszi azonnal megszereti, érződik rajta a minőség, jobban össze van rakva, mint a T420si-m. A viszonylag gyenge CPU-ból szinte semmit nem lehet érezni, pörgős kis gép (persze az SSD miatt csalóka).
Elemeire szedtem a gépet, hogy kitakarítom, mondanom sem kell, teljesen feleslegesen, szinte zéró por volt benne. Gyanús volt egyébként, hogy a gép alján semmiféle matrica nem található (még a nyoma sem), szétszedés után derült ki, hogy miért: A burkolat alsó része cserés lehetett, mert a belső részén lévő pecsét szerint 1,5 évvel újabb mint maga a gép. Ennek ellenére nagyon szépen volt összerakva, teljesen gyári szerelésnek tűnt, a csavarokon sem látszott semmi.
Ami zavaró:
A venti szinte állandóan megy, elég magas fordulaton, annak ellenére, hogy a CPU ~40 fokos. Biost frissítettem, procit némileg alulfeszeltem, helyzet sajnos változatlan, azt hiszem TPfancontol lesz az egyedüli megoldás. Esetleg X300 tulajok írhatnának ezzel való tapasztalatokról, megköszönném.Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
Sensei
aktív tag
Összejött az X300. Sajnos még nincs nálam, mert nem sikerült személyesen átvennem. Aki átvette nekem, tüzetesen átnézte és elvileg minden ok, az akku viszont valószínűleg a végét járja sajnos. Jövő hét végén fog hozzám kerülni (ill. az asszonyhoz, mert az övé lesz ), akkor írok majd róla.
Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
cellpeti
nagyúr
-
-
Dr. Akula
félisten
Mi a baj a sebességével? Nekem X-25M van, az szélvész. A SATA3-as Vertex3-am se gyorsabb a valóságban. Elvileg a V-s a lassabb típus, de az M 270/70, ez meg 270/205?? Ha ez tényleg igaz, nagyon megéri.
Nemcsak a bootot gyorsítja az SSD, hanem minden fileműveletet. Programok betöltését, mentést, swappelést. A létező legjobb tuning az SSD, főleg notiban. Egy duplaakkora proci vagy ram se képes ilyesmire.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Hehe Majd ha kipróbálod nem ezt mondod...modern gépeket nagyon visszafogja a hdd, régebbi gépeket még jobban. A T400-am ssd-vel gyakorlatilag hangtalan, ez meg a másik. Nem csak a boot idő rövidül le, hanem a sw-ek betöltése. böngésző is kib@szott gyors lesz. Valszeg nem használod a win media centert, én se. De indítsd el, nézd meg hány sec alatt tölt be. Jó ssd-vel ez 1-2 sec. Viszonyítási alapnak jó hogy legyen fogalmad mire képes hdd-hez képest.
szerk: akkus üzemidő is hosszabb lesz, ezért is jó, meg ugye párhuzamosan indított sw-eknél sincs az ami hdd-nél.. brrrkkrrrbrrkrrrrzakzakbrrrkrrr
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
A képen volt mikor rendeltem. Amikor beüzemeltem egyet akkor tűnt fel hogy nincs led, azt hittem döglött a caddy Nézem hw-eknél ott a vinkó..mondom mi a f@sz akkor láttam nincs led. Az alja valami kékes cián színű, nagyon masszív az egész, képen sima alu színű volt, de nem bánom hogy ilyet küldtek.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
felvono
tag
Tudom semmi kozom hozza, de az miert nem jo megoldas hogy marad a kulso hazban, es ha kell irni akkor csak radugod usb-n? Vagy ha nem kap eleg tapot akkor esetleg beszerezhetnel egy olyat ami rendesen mukodik usb-rol.
En igy hasznalom a blu-ray-t, mert nem voltam hajlando a gep aranak csaknem a felet kifizetni erte azert hogy a dokkoloba becsusztathassam.[ Szerkesztve ]
-
Sensei
aktív tag
Igen, nekem is vannak fenntartásaim, főleg, hogy a gép már volt közvetlenül ezelőtt a vaterán és villámáron el is vitték. Amennyiben összejön, írok tapasztalatokat.
Shadowfax: Thx, mindenre kiterjedő átvizsgálás lesz.
Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
buvartacsko
addikt
úristen... én is. most látom hogy a válasz megvan, ráadásul tényleg ennyi volt a gond. na jó... az elmúlt 3 napban nem nagyon sikerült aludni. na jóéjt.
-
Tikakukac
titán
Eszembe jutott, hogy kéne egy dokkoló, ha már ThinkPad. És akkor gondoltam ütök egy guglit, erre kidobta ezt. Aztán elfáradtam és gondoltam ma visszatérek rá. De hát nah. Sebaj, perpill van elég bajom az egyetemmel is, ráérek még dokkolni
-
audi100td
nagyúr
Nekem max olcsón kellene (<10k), ő meg inkább számlával szokott árulni, bolti árhoz közel, de azért köszi.
dbius: Tudom, hogy nem sok a 10k, de nekem használt is jó lenne, németeknél láttam 30€+pk-ért, szerintem az lesz, hacsak nem akad valakinek feleslegbe hasonló áron.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Értem, köszi.
Ha van valakinek esetleg eladó dobjon rám egy privit.
szerk: Ha valaki esetleg X200, X200s, X201, X201s-hez keres gyári 6 cellás akksit, az enyém a héten eladó lesz, 49,22Wh/56Wh, 227 ciklus, LG cellás, Power Manager-ben "good condition", FRU 42T4837, továbbiak priviben...
[ Szerkesztve ]
-
RnJ
tag
Hát szerintem a 7200-es Momentusom hangosabb, mint a venti. Amúgy félévente takarítom a ventit, azzal biztos nincs baj.
Szerintem nem pörög fel jobban. Talán azért is veszi vissza az Mhz-t. Most mindent leállítottam, 2 perc után 70 fok a cpu, 55 fokosak a magok. PC Wizard-dal nézem. Már csak 69
-
RnJ
tag
Akkor kipróba ma este. Most videót konvertálok, videót lejátszok minden szir szart elindítottam, hogy terheljem a procit. 94%-on felmegy 94fokra, utána visszaveszi a sebességet 2100-ra, azután, ha egy kicsit hűlt, 81 fok környékén vissza 2800-ra.
Levegőt alig fúj ki. Ez normális? -
mcroberto
tag
Amikor én vettem a 3507g modemGPS kombót(X200) én ezt kaptam hozzá. A gyári lenovos progival csak vodás kártyát fogadta el, ezzel ment T-s kártyával is szépen, gond nélkül.
A lenovos progit én leszedtem.
A progi neve: DELL_MULTI-DEVICE_A02_R242753.EXE
Neten megtalálható, linket nem adnék.
Peace
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
zdanee
őstag
Biztos, hogy függő, de Thinkpad forums-on most olvastam beszámolót több sikeres függetlenítésről is. De ez gondolom már nem itt tárgyalandó téma.
azbest: Ilyen van a T60-amban is. Amikor a fekete filc kevésnek bizonyult, leragasztottam fekete szikszalaggal. USB-caddym is van, gyalázatos minőség, pöckök, lukak rossz helyen, összecsavarozni nem lehet, fél órát farigcsáltam, hogy beférjen a DVD, de működik.
[ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
zdanee
őstag
Nekem is gyanús, de van SIM foglalat, van antenna, státusz led (ami villog is), ott a BIOS-ban az opció és ott az IMEI egy matricán a gép aljára ragasztva (jut eszembe, abból nem derül ki a típus?)... szétszedni meg nem igazán szeretném, bár egyre kíváncsibb vagyok. Most megnézem ezt a linux dolgot, hátha.
-
mcroberto
tag
Nekem van ERIKSon hoz való tárcsázó progi ami "kártyafüggetlen". Ha kell.
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
zdanee
őstag
Win7, 32bit (duh). A system update nem talált hiányzó drivert, jólehet nincs az eszközkezelőben sem a cucc, nem listázza a wireless power ablak sem (azaz nem tudom bekapcsolni), BIOS-ban viszont be van kapcsolva és villog is a státuszledje. Nem kéne igazán szétszedjem a gépet ellenőrizni, de már az is felmerült bennem, hogy csak előkészítés van benne, de ha így van, akkor mire fel villog a státuszledje?
xcds és többiek: Szétültetek mindenkit a terem négy sarkába, tessék az én problémámra koncentrálni inkább!
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
O olyat keres, ami nem vodafuggo driver... Valamikor volt mar szo ilyenrol a topicban, de most mobilrol nem keresem meg... Meg az lehet mas tipus volt.
Eh, ne tudjatok meg milyen allapotban hozta a posta a hdd caddy dobozat... Majd teszek fel kepet... Szerencse hogy a dobozon belul is jol be volt csomagolva.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Köszi Neked és a többieknek is a válaszokat!
Írtam az IBM magyarországnak a problémámat, remélem fognak válaszolni!
Majd jelzek, ha van valami fejlemény.Amúgy írtak a lenovo support oldalán a sleep probémámra, azonban olyan win7 update-et linkeltek, ami nekem már felkerült egyébként is a frissítés során. Szóval a probéma továbbra is fenn áll. Nem tudja valaki esetleg, hogy van-e valami bugreport oldaluk / címük?
Jah és hogyan tudnám kideríteni, hogy van-e szabad PCI-E slot a gépben? Szerintem alapból a wifi foglalja el, viszont ha cserélném 3g-re, van olyan megoldás, hogy a wifim is megmaradjon?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest