- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borote
addikt
Sziasztok!
Ugyan nem szigorúan Thinkpad kérdésem van, de hátha tudtok segíteni más Think kérdésben is.
Nem tudjátok, létezik-e Thinkcentre tower ház normál ATX méretben is? Mert a mostanimba csak mATX lap fér
IBM szerver házat most mondjuk találtam, ha más nem, jó lesz az is, annak is jóféle dizájnja van -
Borote
addikt
"lásd következő patch-ben start menü!
" - ez ugye most irónia? Mert annak jó volt
Vajon a Task Manager-t is képesek lesznek megcsinálni használhatóra? Mert pont a lefagyott, beragadt folyamatok leállítására nem jó. Azzal sokra nem megyek, ha csak az amúgy működő, normál bezárásra is reagáló programokat tudom vele kilőni...
Amúgy kipróbáltam X61t-n is.... Mondjuk rég volt, de az driveresen már nem volt az igazi.
-
Borote
addikt
válasz
Dhampir #63172 üzenetére
A visszatérésnek inkább lustaságbeli okai vannak... ha már szépen beállítottam mindent, nem kell nekem a macera, hogy megint letúrjam az oprendszert, és kezdhessem elölről egy másikkal.
Ténylegesen nem különbözik sokban a Win7-től, leginkább kifejezetten hasonlít rá startmenü alkalmazással. Viszont mióta feltettem:
- minden altatás után nullázza az ultranav billentyűzet beállításait
- minden indítás után storahci error-t dob event managerben, ezért a 2 helyett kb 22 másodperc, hogy felébredjen, használható állapotba kerüljön
- nincsenek gadgetek, így csak trükközéssel lehet megoldani, de az nem ugyanaz (1-2-t pedig használtam)
- coretemp-től megfagy, teljesen
- a feladatkezelő nagyon szép és informatív lett, de csak arra nem jó, amire használnám: meghalt folyamatok bezárására (lásd utorrent)Ezek jobbára egyéni problémák, de ez összességében azt jelenti, hogy a 7-es szériás alaplapomhoz nem éppen ideális a Win8 (amit pedig ajánl hozzá a gyártó, és amúgy a driverek meg működnek
)
Amire én használom, ott hirtelen ennyi, más nem jut eszembe. Ezek közül egyikkel sem volt gond Win7 alatt, cserébe ott nem volt semmilyen problémám, így nem oldott meg semmit a Win8. Váltottam, hogy kipróbáljam, tudjak segíteni másoknak, de csak azért, hogy valaki váltson, semmi értelme Win8-t használni. A legjobban talán a feladatkezelő fáj, az 100%-ban az M$ sara.
Ha valamiért tönkrevágom a mostanit, megy majd helyette vissza a 7.
-
Borote
addikt
válasz
Dhampir #63162 üzenetére
Én visszatettem a 2.2.1-es klienst.
Az új ugyanis nekem is pontosan ezt csinálta, szépen elkezdte megenni a memóriát. Alapjáraton, rakás böngésző megnyitva + Thunderbird + Excel + Office + Skype, és így van a 8GB-ból 4,5 szabad. Aztán gondolt egyet az utorrent, és 25MB/s-os lemezkihasználtsággal elkezdte szépen megtölteni a memóriát. Olyan jól nyomon tudtam követni hogy öröm volt nézni. Ahogy szépen lassan kúszott egyre feljebb és feljebb, aztán elérte a 99%-ot, és borzasztó lassú lett minden... Ollé.És mivel a Windows 8(.1)-nek olyan baromi jó a feladatkezelője, még az 'End task' sem működött. Egyszerűen nem tudtam kilépni a programból. A minap meg produkált egy szomorúszmájlis BSOD-ot is. Hát nem mondom, hogy el vagyok ájulva a Win8.1-től, már 3 hónapja használom, de pozitívumot nem nagyon tudott felmutatni a 7-tel szemben, de bosszússág az van bőséggel. Mondjuk az más kérdés, hogy nem notebookon, de az alaplapom elvileg 8 kompatibilis, driverek jók is, de szopás az azért nem marad el.
És ez nem olyan vélemény, hogy ránéztem, és szaracsempe
-
Borote
addikt
válasz
Dhampir #60831 üzenetére
Ez a modern felület érintőkijelzőn biztos vidám (én mondjuk ott sem használtam extrém sokat), de asztali gép esetében, egér/touchpad/trackpoint-os megoldásokat nézve (főleg a középsőről tudok nyilatkozni, bár ott is csak régi hardverről
) nem éppen a legcélszerűbb.
Az én egyedi hibáimat (és bosszússágaimat) leszámítva általános felhasználást tekintve nincs nagy különbség a 7 és a 8 között, ha az ember átszabja egy kicsit a kinézetet. Szóval nem teljesen világos ez a hatalmas harc 7-es meg a 8-as tábor között.
-
Borote
addikt
válasz
Dhampir #60813 üzenetére
A felhasználói felülettel nekem sok problémám nincs. Kapott egy startmenü alkalmazást, és máris majd' minden úgy működik, mint Win7 alatt. (Muszáj volt hosszabb távon is kipróbálnom, hogy legyen róla véleményem).
Az mondjuk már sokkal idegesítőbb, hogy altatásból felébresztve közvetlenül storahci hibát dob az eventviewerben, ami azzal jár, hogy kb 15 másodpercig nem lehet semmit se kezdeni a géppel, hálózatot sem jelez, majd hirtelen észbe kap. Van, amikor a monitort sem kapcsolja be azonnal... Majd még keresgélhetek a neten, ha lesz időm, hátha valakinek már sikerült ilyen problémát megoldania.
Ja, mindez asztali gépen...
De hogy mondjak pozitívumot is, a Task Manager baromi jó
És az ezeréves UltraNav billentyűzetem is használható rajta (manuális drivertelepítés után persze
), csak újraindítás után valamiért nem mindig akar működni, és ki kell húzni + visszadugni a kábelét, hogy működjön rendesen.
Hogy ha nem lennék lusta visszatenni a Win7-t, és lenne időm is rá, akkor megtenném? Nagy valószínűséggel igen... Sok értelmét nem láttam nekije.
-
Borote
addikt
Nincs kizárva, hogy a hardveres gyorsítással lesz gond, próbálkozz meg más böngészővel, esetleg ha kétféle flash verzió van, akkor az egyiket letiltani, illetőleg odafigyelni arra, hogy a YT lehet, hogy HTML5-t erőlteti.
Mindenesetre a hardver nagyon gyenge, így előfordulhat, hogy az fHD YT nem fog menni. Külső kijelzőn használod, azért probléma?
-
Borote
addikt
válasz
Gondwana #58545 üzenetére
Ez túl egyszerűen hangzik.... Van rá esély, hogy működjön?
-
Borote
addikt
válasz
franc0 #58460 üzenetére
Én is ágyból netezek, csak 23"-on... az enyém sem éppen túlsúlyos a maga 60 dekájával
Amúgy nem tudjátok, nincsen ugyanígy trackpoint-os billentyűzet, csak mechanikus billentyűkkel? (Akit ugye a
mozdotrackpoint füstje egyszer megcsapott)
(#58463) xcds: közelről túl pixeles lenne
Meg távolra kellemesebb néznem, ha tanulok, bámulhatok közelre eleget...
-
Borote
addikt
válasz
littlemole #58454 üzenetére
És itt jön képbe, hogy már nem Toshibát használsz, hanem ThinkPad-et.
Irány a Power Manager akkus része, és frankón be tudod állítani, hogy mettől meddig töltsön, így nem lesz semmilyen rátöltés és egyebek, továbbá nem magas cellafeszültségen fog állni az akkud, hanem ott, ahová beállítod.Így még szünetmentes tápként is fog funkcionálni az akku
-
Borote
addikt
válasz
littlemole #58449 üzenetére
Miért szeretnéd kivenni az akkut?
-
Borote
addikt
válasz
lakkusjj #57794 üzenetére
Ez egy nagyon jó kérdés... főleg attól függ, hogy mire használja az ember, meg mekkora méretű a gép.
Nálam 17"-os érintőkijelzős gép volt egy hónapot... (meg van egy X61 tabletem
de az csak ceruzás).
Windows 8 esetében a beállítások között való navigálásra hasznos, arra tényleg alkalmas. Netezni, tartalmat fogyasztani is közepesen jó, IE-ben pl gyönyörűen ment a zoomolás, az nagyon szép voltDe hogy konkrétan mennyi értelme van, mennyi haszna? Az első néhány nap, hét során az újdonság erejével hat, utána meg... nálam leginkább az 'ilyet is tud' kategóriába esik
A fentiek folyamán (beállítások, programindítások) viszont kétség kívül kényelmes. Meg 'laikusok' szemében menő
Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy utána a következő gépnél meg mindig bennem volt a késztetés, hogy birizgáljam a kijelzőt 1-1 okézásnálNa ez az én tapasztalatom.
-
Borote
addikt
válasz
Colonel993 #56963 üzenetére
Ha telefonról osztod a netet, akkor merül egyszer a telefon, a 3G miatt, merül mégegyszer a telefon, mert az adatot küldi a notebooknak, és merül a notebook, mert kapja az adatot - utóbbi kettőt kiválthatod azzal, hogy kábellel osztod a netet, de ekkor meg a notebook tölti a telefont, így még jobban merül.
Tehát összességében jobban merül a notebookod, és közben még egy második eszközzel is kell vacakolnod, aminek adott esetben még az antennája is kisebb. Alapvetően pedig a notebook fogyasztásához képest nem fog olyan extrém mértéket ölteni egy WWAN modul (ami fogyasztás hasonló mértékben meglenne a telefonban is, ahol töredék mértékű akkut szív).
-
Borote
addikt
válasz
Colonel993 #56759 üzenetére
"Körbelőhetem az alaplapot elejétől végig nagy felbontású makróban, akkor is lenne rá mondva valami frankó magyarázat, hogy az úgy jóóó
" - azért csúsztatás helyett inkább csináld meg, most már engem is érdekel
-
Borote
addikt
válasz
Headbang #56439 üzenetére
Erről van szó, akkor külön memóriával is nézd meg.
Ja, a Linuxhoz az Unetbootin még a képfájlt is letölti Neked
(#56441) Headbang: na ja, de az sajnos nem zárja ki a problémát. Ha hibát dobott volna, annak lenne prediktív értéke.
-
-
Borote
addikt
Őszinte leszek, engem konkrétan zavar a touchpad, mert néha hozzáérek, és az picit összekuszálja a dolgokat... Biztos annyira rossz a trackpoint, hogy asztali gépen is mazochizmusból használom
Munkára nekem kellemesebb használni még az egérnél is, mert állandóan kéznél van, nem kell máshoz kotorászni
"és még arra is figyelni kell, hogy a billentyűkhöz ne érjünk hozzá." - erre a legkevésbé sem kell figyelni. A kezeid pont hogy pihenhetnek a billentyűkön, így azonnal neki lehet állni gépelni is.
Az viszont biztos, hogy megszokást igényel, az első néhány órában szokatlan volt. Pár nap után viszont egy rossz szavam nem volt rá. Hacsak az nem, hogy a hülye Windows nem képes a középső gomb lenyomását egyaránt középső gombnak, és trackpointos scrollozásnak is érzékelni. Bezzeg Linux alatt ez gyönyörűen megy...
-
-
Borote
addikt
-
Borote
addikt
válasz
Francia91 #55166 üzenetére
A TDP nem nekünk szól, hanem a gyártónak. A TDP csak annyit jelent, hogy az elképzelhető felhasználás során a CPU hőtermelése (kvázi fogyasztása) nem fogja átlépni a megadott értéket - ez a hűtés tervezése szempontjából fontos.
Az, hogy jobban alul lehet feszelni, az merész kijelentés, mindig az adott darabon múlik, T-k között is van olyan, ami alacsonyabb feszültséget bír, mint egy P-s (azonos órajelet figyelembe véve). Gyárilag a P elvileg alacsonyabb feszültségen megy, de pl ITT van ez a P9700, az a gyári 1,263V nem éppen alacsony.
-
Borote
addikt
válasz
metal01 #55126 üzenetére
A Samsung 840 Evo-ra ha jól emlékszem 2-3 ezer írási ciklust becsül cellánként, de számoljunk csak ezerrel, hogy durván alulbecsüljük.
Tehát van 128GB-os SSD, amire nagyjából 120TB adatot írhatsz, mielőtt a cellák elfáradnának. Jelenlegi tempód alapján, ami nincs 2TB/ év, több mint 60 évig nem kell attól tartanod, hogy a cellafáradás gondot jelentsen.
De még ha elég rendesen el is számoltam magam (ami sanszos, mert ennél biztosan bonyolultabb), egy 10 évet simán kibír ilyen szempontból, addigra meg már totál értéktelen lesz. A számolásom feltételezi azt, hogy a TRIM működik, illetve nem lesz teljesen teleírva az egész SSD.Szóval szerintem egy kicsit túl van lihegve még ez az MLC TLC téma is, hát még a HDD-hez való hasonlítás... Az elektronika mindkettőben elszállhat, csak a HDD-ben még ott van egy rakás mozgó alkatrész, amik viszont idővel biztosan tönkre fognak menni. Szóval az a kijelentés, hogy az SSD-k úgy is meghalnak, az teljesen igaz, csk nem kéne ezt érvként felhozni a HDD-kel szemben, mert azokra szintén igaz.
Én legalábbis így látom, de várok minden konstruktív hozzászólást.
-
Borote
addikt
Köszi, erre nem emlékeztem. Csak akkor ezt találom furcsának:
"háromszor volt szervizben gari idő alatt, és most újra ott volt már garin túl." - ez alapján értettem úgy, hogy garanciális lett volna.
Mondjuk ha szürke forrásból van, akkor nem is értem mi a probléma... Ki tudja, hogy az a gép min ment keresztül, mire hozzá került. Mondjuk a szürke forrás nem tudom, hogy zárja ki a garanciát
Lehet, hogy sötét szürke volt?
-
Borote
addikt
válasz
cadeyrn #54411 üzenetére
Én egy Lubuntu-val újra életre keltettem barátnőm édesanyjának az atommeghajtású netbookját, kb csodát tett azzal az akadozó kis bughalmazzal. Még a könyvtárakat is lassan lehetett vele böngészni, nem hogy netezni
Ráadásul olyan ember kapta azt a gépet, aki előtte soha nem használt linux-ot... A Lubuntu-t meg azért ajánlom, mert azt ismeremAz R50 korában még nem működött a pendrive-ról való bootolás?
-
Borote
addikt
válasz
Pttypang #54030 üzenetére
És a legviccesebb, hogy ugyanazt jelentik
Ennek eddig utána sem néztem.
Amúgy a Dell 'Inspiration'-ök sem rosszak.... -
Borote
addikt
Vagy alacsony fényerőn (ahol jobban előjön a PWM-es villódzás) kell mozgatni egy tollat, vagy akár az ujjunkat a kijelző előtt. Ha szaggatva látjuk, mint a tévénél, akkor PWM-es lesz.
A CCFL is villódzik, alacsony fényerő mellett ott is látható lesz, de nem annyira domináns, mint a LED-nél, mert míg utóbbinál gyakorlatilag négyszög-hullám jellegű a fényerő esés, addig CCFL-nél miután kikapcsol egy pillanatra, relatíve lassabban sötétedik el, így lankásabb a fényerő esése.
-
Borote
addikt
válasz
mutyuru #50136 üzenetére
De hogy jön ide a Call Center, ha ThinkPad-ről van szó? Németeknél ennyire másképp működik?
Itthon semmi köze nincs egy TP tulajnak az IdeaPad Call Centerhez, felhíjja a SmartService-t, mondja, hogy mi a probléma, ők berendelik az alkatrészt, beviszi, és még aznap viheti - ez egy gyakori menete a szervizelésnek.Németeknél milyen a helyszíni garanciája a Lenovo-nak, nem tudod?
-
Borote
addikt
válasz
Shatterstar #50101 üzenetére
Tehát a mondandód az, hogy? Hogy megmondtad a faszát?
Akkor nézzük számokkal:
Van nekem egy Samsung 830-as SSD-m, aminek a kapacitása 120GB (2-es alapon nézve).
Jelenleg 9 hónapja használom, egyedüli háttérttárként, így 2,25TB adat íródott rá.
Ez azt jelenti, hogy évente 3TB adatot írok az SSD-mre - csak a töredezettségmentesítés van kikapcsolva.Az elméleti maximális írások száma cellánként 3000 (MLC-ről van szó, bár itt a csíkszélesség is számít, ráadásul ahogy olvastam, ez még régebbi, és pesszimista adat).
Ez azt jelenti, hogy összesen 360TB adatot lehet írni erre az SSD-re (persze ez sarkított példa, mert ekkorra már nagyon a végét járja).Ha én évente 3TB-t fogyasztok el ebből, akkor 120 év alatt érem el azt az adatmennyiséget, ami a tervezett maximum, így bízhatunk benne, hogy ennek a tizedét bőséggel fogja teljesíteni, azaz legalább 10 évig nem lesz vele probléma cellaelhasználódásból.
Akkor meg miről beszélünk? Még TLC esetén is ha ennek a harmadát bírja, 40 év még mindig biztató, és ha azt is figyelembe vesszük, hogy egy nagyobb SSD a fentiek alapján több írást visel el, akkor nem inkább az említett cikk hozzászólásai között lévő 'hiszti' az érvényes kifejezés ide.Meghibásodhat az elektronika, meg minden egyéb is, de ez pont ugyanúgy játszik a HDD-nél is, utóbbi esetben ráadásul a mozgó alkatrészek kopásnak és sérülésnek is ki vannak téve.
-
Borote
addikt
válasz
Shatterstar #50097 üzenetére
Elmondanád, hogy ennek mi köze van egy ma kapható SSD-hez?
-
Borote
addikt
válasz
Shatterstar #50094 üzenetére
Melyik fórumon, milyen SSD-ről volt szó?
Ha szar minőségűt veszel, nyilván megdöglik, de ez a HDD-re is igaz, csak HDD régebb óta van, így azzal elnézőbbek az emberek...Ahhoz képest, hogy mit nyújt, egyáltalán nem drága.
-
Borote
addikt
válasz
Shatterstar #50088 üzenetére
Nagyon egyszerűen kiszámolható, hogy a cellaelhasználódástól való félelem meglehetősen alaptalan. Már 9 hónapja használok egyedüli háttértárként egy Samsung 830-ast, szóval el lehet képzelni, hogy van használva rendesen. Ha így folytatom, akkor még legalább 30 évig nyüstölhetem, anélkül, hogy a cellafáradás gondot okozna.
(#50090) Shatterstar: nézd meg a mostani háttértáradat mennyi ideje használod, és mennyi rajta az írt adatmennyiség (bár nem tudom, hogy ezt HDD-nél rögzítésre kerül-e).
-
Borote
addikt
Ez alapján az én logikám azt diktálja, hogy gyengül a hőátadás a processzor és a hűtőborda között:
hővezetés csökkent -> hideg levegő jön ki, CPU melegebb lesz -> venti magasabb fordulaton jár -> még hidegebb levegő. (Hideg, azaz környezeti hőmérséklethez közelebbi)
Újrapasztázás valószínű, hogy hasznos lesz (kivétel, ha a hőcső sérült, de akkor szerintem jobban melegedne). -
Borote
addikt
válasz
Shatterstar #48824 üzenetére
A T61-edet szedted már széjjel?
Én 0 tapasztalattal (bár érzékem az van hozzá) szedtem szét a T60-amat, cseréltem benne processzort, és raktam össze. Mondjuk egyáltalán nem nagy kunszt, mert van hozzá baromira részletes HMM, hogy a radiológia professzorunk szavaival éljek: erre akár egy majmot is be lehet tanítani.Amennyire én tudom, a T420-szal semmi gond. Aminek hűtési problémái voltak, illetve arról számoltak be sok helyről, az a T430 - de érdekes módon a T430s-nek hasonló hardverrel semmi problémája. Nekem van egy olyan elvetemült sejtésem, hogy a Lenovo 28nm-es GPU-khoz tervezte a hűtést, és 40nm-esek kerültek bele.
-
Borote
addikt
válasz
Shatterstar #48821 üzenetére
Semmilyen gépnek nem szabad átlagos használat mellett ilyen hőfokokat elérni. Ezt durvább játék mellett szokták produkálni. 90 fokot meg már ott sem nagyon szabad.
És nem is szoktak ilyen melegek lenni, ha mégis, ott valami gebasz van.
A pasztázásról meg annyit, hogy a gyári pasztázás gyakran szar, de ez nem csak a Lenovo-ra igaz. Újra kell pasztázni, oszt' kész. Jobb gyártóknál a szerviz sem sír emiatt. -
Borote
addikt
válasz
Shatterstar #48814 üzenetére
"de gondolom az új procik fűtenek rendesen." - mit értesz rendes fűtés alatt? Adott teljesítmény mellett SOKKAL kevésbé, mint a régebbiek.
Úgy általában a maximális fogyasztása nem nagyon nőtt a notebook CPU-knak. Az üresjárati, illetve kis terhelés mellett mutatott pedig annál jobban csökkent.
Hogy mennyire melegedik a gép, az attól függ, hogy milyen a hűtés. Lehet olyan notebookot is csinálni, ami i7 QM mellett sem olvad rá a lábadra, csak tisztességes hűtést kell bele tervezni. -
Borote
addikt
válasz
soldi3r #48781 üzenetére
Azért tud melegedni az alja, de pdf-ezésnél annyira nem számít. Ha hagyod, hogy menjen alapjáraton a venti, akkor semmi különös. Ha passzívban megy, akkor viszont át tud melegedni.
Remélem tőlem is elviszik hasonló árban
Főleg úgy, hogy itt nem is tudom, hogy milyen kijelző van benne és mekkora az akku.
-
Borote
addikt
válasz
soldi3r #48778 üzenetére
Gyönyörű
Ha Szegeden jársz, meg tudom mutatni.
Akár az enyémet is viheted, mert nekem nehéz - az SXGA+ változatokból viszont a többség gyártási hibás, és buborékosodik a kijelző. Nyáron lehet, hogy meghámozom én is (a kijelzőt), ha addig nem viszik el, aztán veszek valami sokkal könnyebbet. -
Borote
addikt
válasz
FoxiestFox #48775 üzenetére
Ja, ha van Win7 matrica, akkor nem szóltam
Akkor egy OEM változattal működnie kellene, illetve elvileg az MSDNA-val is, ha máshogy nem, akkor netes aktiválás után. A Windows telepítő anyag származásától függetlenül.
-
Borote
addikt
válasz
scarbantia #48367 üzenetére
Az a monitor, amihez hasonlítod, az újkorában nem 200 ezer forint körül ment?
-
Borote
addikt
"Beidegződés, miszerint az akku üzemideje és a cellaszám között van némi összefüggés, de ezek szerint nyilván téves." - az a gond, hogy gyakran még iránymutatónak sem jó:
Y500: 6 cellás akku, 72Wh
X61T-m: 8 cellás akku, 65Wh
Inspiron 5521: 6 cella, 65Wh
Chronos: 8 cella, 91Wh
Átlagnotebook: 6 cella, 47-48Wh
NP530: 4 cella, 45Wh
Asus X202: 2 cella, 36Wh
NP370: 3 cella, 43Wh
X200s: 4 cella, 26WhÉs amit most nem tudok mutatni, volt olyan gép, amiben 8 cells akku volt, kb 44Wh kapacitással.
Szóval meglehetősen össze vissza van ez, hogy az ember kijelenthesse akár azt, hogy egy 8 cellás akku nagyobb kapacitású egy 6 cellásnál. Vagy azt, hogy egy 3-4 cellás akku kisebb, mint egy 6 cellás.
Kizárólag a Wh-s kapacitás alapján lehet konkrétat mondani egy akkuról. -
Borote
addikt
válasz
Shatterstar #47930 üzenetére
T60-nál meg X61T-nél nekem azt írta a manual, hogy adott sorrendben kell ezeket a csavarokat visszacsavarozni, ráadásul két részletben. Azaz sorrendben be kell őket hajtani (nem teljesen), majd ha az összes a helyén van, akkor lehet meghúzni (itt is ésszel
)
Így próbáltad? -
Borote
addikt
Szerencsére én nem izgatom magam ilyesmivel, 4:3-on is elvagyok, meg 16:9-en is. Engem jobban zavar a hulladék Tn meg az alacsony felbontás
-
Borote
addikt
Én azért vennék bele SSD-t, nekem volt gépet 7200-as HDD-vel és TurboMemory-val... Az SSD érezhetően gyorsabb
Ráadásul a csöndes X200 mellett zavaró lesz a zümmögő HDD, ráadásul SSD-vel gyakorlatilag érzéketlen lesz a rázkódásra a gép, ami pl vonaton filmezésénél nem elhanyagolható -
Borote
addikt
válasz
Tikakukac #47729 üzenetére
Én már lassan egy éve tutujgatok egy 8 ellás SANYO akksit az X61 tabletemben. Mivel alapjáraton is a névleges kapacitás (66Wh) fölé töltötte (69Wh), így úgy voltam vele, hogy teljesen csak ünnepnapokon töltöm föl, nem szeretném a magas cellafeszültséggel kínozni.
Egyelőre jól bírja, az eredeti kapacitásából nem vesztett, úgy 30 ciklust tettem eddig bele. 12 ezerért szerintem jó vétel voltDe nem is tudom minek izgulunk ezen annyit, az összes akku kibír 4 évet....
-
Borote
addikt
válasz
Bdanyy #47342 üzenetére
A Power Manager-ben advabced nézetben mindent mutat az akksiról.
Középső gomb csak linux alatt működik úgy, hogy új oldalt is megnyisson (legalábbis T60 és X61T esetében)l, ezért nekem a jobbgomb lett a középső kattintás, a jobbgombot pedig megoldom billentyűzetről vagy a normál touchpad gombokról.
-
Borote
addikt
válasz
ezsolti #47268 üzenetére
T430s-ben már biztosan van 28nm-es NVS5200, ez alapján gondolom, hogy itt is valami hasonló lehet a gebasz, elméretezték a hűtést, azért akar megolvadni a T430 az NVS5400-tól.
(#47268) ezsolti: mondjuk nem vagyok benne biztos hogy ilyen téren a GPU-Z féle programok megbízhatóak, GF117-re és beírja, hogy 40nm...
-
Borote
addikt
válasz
audi100td #46939 üzenetére
6 óra kellett hozzá, hogy valaki szóljon nekem?
Köszi
És ez nem az első link, amit ma elcsesztem... o.O ERRŐL van szó, de már jegelték.
-
Borote
addikt
EZT lehetne összefésülni azzal a Celeronos géppel
És még tartalék alkatrész is maradna -
Borote
addikt
válasz
Mbenyo97 #46590 üzenetére
Ha működik SL szériával, akkor TPFC
+ egy RMClock-os alulfeszelést is megkísérelhetsz, és akkor az általános hőmérséklet is alacsonyabb lesz a gépnek. -
Borote
addikt
Nekem éppen ez a kedvencem
Szerintem baromira kényelmes, és nem is kopik annyira, mint a pöttyözött felszínű domború. -
Borote
addikt
-
Borote
addikt
válasz
FoxiestFox #45713 üzenetére
Lenovo Y710
Nem ThinkPad -
Borote
addikt
válasz
soldi3r #44999 üzenetére
Az M8900 egy HD6970M, egy K2000M Quadro-nak is elég sok szégyenkezni valója van vele szemben
Hát még az M6700, amiben K5000M Quadro is lehet.
A W workstation-t jelent... Szerintem egy workstation-nél egyáltalán nem gáz a 17" - a 3,7kg ugyan nem kevés, de a W530 sem mondható karcsúnak a 2,8kg-jával. Hordozni egyiket sem egyszerű, cserébe a Precision-nél van IPS opció is.
Na én ezt most befejeztem, nem szeretnék újabb hitvitátMás: adtam egy újabb esélyt a Win8-nak az X61T-n, most már működik a TPFC is, alapból feltett egy rakás driver-t, most próbálkozom a maradékkal. Ha működik a powermanager is, akkor szerintem marad.
X61T: nálam is megvan a buborékosodás. Aki csinált már X200 AFFS upgrade-t, mennyire macerás leszedni a plexit az alatta lévő üvegtől? Mert a közte lévő ragasztóanyag folyik, és annak a helyét veszi át a buborék. Na én ettől a ragasztótól szeretnék megszabadulni.
Ilyesmit csinált már valakit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Facebook és Messenger
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged