Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dbius

    veterán

    Az alábbiakban kérnék segítséget. Újratelepítettem az ssd-re a rendszert - Kis kitérő a supportről: kiderült, hogy rossz típusú ssd-t küldtek corsairtől, én a legújabb sorozatot, GS-t kértem, de egy korábbi sorozatot, GT-t küldtek. Jeleztem nekik, mire egy nap múlva kaptam a mailt, hogy elnézést kérnek, már kiküldték a jó példányt, és intézkedtek, hogy egy futárszolgálat az otthonomban!!! felvegye a tévesen kiküldött darabot, mindezt természetesen ingyen... No kérem igen, ezt supportnak nevezem. -

    Energiagazdálkodás, profilok:

    Power manager feltelepítve, beállítottam az egyes profilokat, ahogy szeretném. Kiválasztom a power source optimized profilt, mivel ezt szoktam használni rmclock undvervolttal.

    Viszont minden egyes újraindításkor a windows beépített profilja, a kiegyensúlyozott az aktív (megnyitom a power managert, akkor nincs kiválasztva profil, a vezérlőpultban pedig az energiagazdálkodásnál látom, hogy mi az aktív)

    A régi rendszeren ez nem így működött nekem, ha kiválasztottam a power source optimized profilt, akkor az aktív is maradt amíg én nem piszkáltam el...

    Még valamit észrevettem. A power source optimized profilnál - hálózati fesz résznél - a cpu deeper sleep disabled, hiába állítom át enabledre, látszólag elmenti, de ha megint megnézem a profilt, akkor visszaáll disabledre :F Az optimized fan control pedig ugyanígy beáll fixen maximize performance-ra, hiába állítom át azt is.

    Van ötlet, hogy miért ugrik folyamatosan vissza a windows beépített profiljára??? És miért nem tudom a fenti beállításokat változtatni?

    Az előző rendszeren ezek működtek alapból, de most újratelepítést követően nem bírok velük.

    Megpróbáltam leszedni a power manager-t, meg a power management drivert, és újratelepíteni, de továbbra is ugyanez a helyzet.

    Végülis működik, mert beállítottam az egyes windows profilokat is úgy, ahogy szeretném, de idegesít, hogy nem én vagyok az "úr"... főleg, hogy korábban működött.

    Szerk: Ja, ssd és rendszersebesség. Újratelepített win gyorsabb, mint a klónozott rendszer volt. Nem mondom, hogy húúú, de gyorsabb.

    Azonban a látványos gyorsulás Linux alatt döbbenetes. Kb. 10 másodperc és használom a rendszert, sleep 1-2 másodperc alatt megvan. A win ezekhez az értékekhez képest még mindig "lassú".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák