-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
Borote #84099 üzenetére
létezik-e Thinkcentre tower ház normál ATX méretben is? Mert a mostanimba csak mATX lap fér
Azt hiszem, hogy a Thinkcentre-termékvonalból nem fogsz olyan házat találni, amelyik ATX szabványú lapot fogad. A ThinkStation-ök (ezek az IBM IntelliStation workstation termékvonal utódai) között viszont igen.
-
Dhampir
félisten
válasz
Borote #63173 üzenetére
"Apa kezdődik"
Windows 8.1 Prof x64:
A Feladatkezelő tényleg használhatatlan.
A CCleaner program nem indul el, csak öt perc elteltével.
Kezdődnek a furcsa jelenségek; belassuló hálózat, néha laggolás, időnként a programok futása akadozik.
"Róka" fantáziaarcú fórumtársunk korábban jól mögmondta (nem ér kárörvendeni!), mert érik a Windows 7-re való visszatérés.
A visszamigrálással megnyerem az Access Connections és a Power Manager programokat.
Mindenesetre sajnálom, mert ígéretes a rendszer, nagyon megszerettem, emiatt nem szívesen teszem, de a 8.1-nek még ki kell forrnia magát.
-
Dhampir
félisten
válasz
Borote #63173 üzenetére
A laptopon nem volt gond az UltraNavval, altatás után csak az egér szokott megkergülni, vagyis lelassulni, de kihúzás és újbóli bedugás után ismét meggyógyul.
Gadgetekre itt található egy megoldás.
Amíg nem kezd el laggolni, vagy "megbolondulni" a rendszer, addig még én is fent hagyom, de ha jelentkeznének a "gyógyíthatatlan betegség" tünetei, akkor inkább visszateszem majd a Windows 7-et (arra legalább minden fontos Lenovos program létezik), de észrevehetően lassabb rendszer már a 8.1-hez képest.
Egyébként Windows 8.1 alatt sokkal könnyebb beizzítani az új telepítésű rendszert, mert alapból nagyon jó hardverfelismerése van (Win 7 alatt az Ethernet-kártya drivert is telepíteni kell az elején), emellett például a saját ujjlenyomat-olvasóját használom a Lenovos megoldás helyett. Azt a pár alap programot, amelyeket használgatok, elég gyorsan be lehet állítani.
-
Dhampir
félisten
válasz
Borote #63165 üzenetére
Eszerint valóban a frissebb, bitang uTorrent okozta a galibát.
Jól érzékelhető, hogy a Windows 8/8.1 hibrid alkotás, de a csempéket ritkán látom, alapból abból is csak kevés található a kezdőképernyőmön. Végső soron a Kezdőképernyő megléte sem elviselhetetlen, de például a Vezérlőpultot a tálcáról indítom, hogy ne kelljen "kimászkálni".
Minden eget verő "újdonságot", amelyekre nem volt szükségem és különféle engedélyeket, amelyek fölösleges adatmegosztásra adnának lehetőséget, rendre kikapcsoltam. Így már nem sok különbség van a Windows 7-hez képest a használatát illetően.
-
Gondwana
addikt
válasz
Borote #58551 üzenetére
Kb. ezt írtam, hogy virtuális gépet hozol létre, amit valamilyen OS alól beröffintesz. Ez a leírás nem linux alól futtatja, hanem a (feltételezem, hogy céges gépről van szó) rendszergarázda által lekorlátozott Win alól.
Szerk.: 7mm drive akkor mozogna, ha nem csavaroznád rá a fémkeretet, aminek az oldalára ráteszed a két gumicsíkot, ami a helyén tartja.
-
littlemole
őstag
válasz
Borote #58451 üzenetére
Igazából az állapotát akarom megőrizni hogy sokáig megtartsa a lehető legtöbb töltési idejét. És ha kell akkor akkuról sokáig bírja.
Az előző laptopommal is ezt csináltam és így majd 5 év után is kibír még 1 óra valamennyit. (csak egy olcsó Toshiba Satellite L300 volt.) Mondjuk alapból se sokáig bírta.Amikor használom akkor hálózatról ha benne lenne az akku akkor állandóan rátöltene. Nincs igazából szükség rá. Inkább kímélni akarom az akkut.
58452
Na nekem ez új.
Thinkpadem nem volt még. Toshiba ilyet szerintem nem tudott. Hol van ez a beállítás benne?
-
Francia91
veterán
válasz
Borote #58451 üzenetére
Amúgy jó kérdés
Beállítod 30-80% közé, és benne lehet. Nekem is így van a T500-ban, T60p-ben is így volt
Tehát 30%-nál kezdi el tölteni, és megáll a töltés 80%-nál. Ez érvényes alvó, hibernált módban és kikapcsolt állapotban mindaddig, amíg ki nem veszed az akkut, mert akkor elfelejti a beállítást. -
Headbang
aktív tag
válasz
Borote #56424 üzenetére
Nem próbáltam még linuxot mindenképpen win7-et szeretnék, de lehet megnézem ubuntuval mit kezd. Legalább 6 féle lejátszóval próbáltam. winmedia pl. classic, vlc, kmpayer stb... mindnél ugyanaz a hibajelenség...érdekes hogy a flash alapú online lejátszásnál nem jelentkezik a probléma
-
hito
nagyúr
válasz
Borote #55817 üzenetére
Gyengusz volt. Illetve ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor nem bírtam létezni a tudattal, hogy netbook procis gépem van, amikor ebből van Core i3 procis is. Így most úgy érzem, hogy rendes subnotim van, nem pedig netbook-om
Meg ez már nem Edge, hanem sima Thinkpad X széria. Placebo hatás
Egyébként abban pl. nem volt a lapon második PCI-e foglalat, csak a helye. Ebben rendesen benne van, sőt WWAN előkészítés is antennákkal és sim foglalattal.
-
xcds
őstag
válasz
Borote #55137 üzenetére
Samsung 830 256GB, 6,22PiB. Elég pár évre ez is.
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Borote #54407 üzenetére
Egyetértek: a mostani linuxok java része jobban hasonlít egy winxp-hez, mint a 8, annyi biztos.
A lubuntu tényleg jó választás, annyi a dolgod, hogy kiírod egy CD-re, bebootolsz, és ezzel már ki is tudod próbálni ott helyben, mivel fut a CD-ről is.Más: van valakinek T400 modbiosa? Leredukálnám az eszközeim mennyiségét egy AP módot is kezelő wlan kártyával ( vagy legalább tennék egy próbát hogy ki lehet-e váltani a T400-al a wireless routert ), de a modbios linkek mind döglöttek, amiket találtam.
-
Shatterstar
aktív tag
-
chab7
addikt
válasz
Borote #49998 üzenetére
Nem hideg jön ki belőle, hanem pont hogy melegebb mint az R52-ből. Amúgy most hogy lefutott a memteszt és teljesen jók a modulok
elindítottam a xubuntut és hagytam úgy ahogy elindult üresen futni (bekapcsolt kijelzővel). Ilyenkor lemegy 46-47 fokra (pont ahogy az R52).
Használatkor melegszik jobban, azaz ugyanazon műveleteket végezve a gépen nagyobb fokokat mér, de azért csak számít az is hogy a T500-nál nem csak 1,8 a cpu teteje, hanem 2,4 - és azért nincs 10 fok különbség, tehát lehet teljesen rendben is minden csak nekem szokatlan még az új "módi".
Azért a belsejébe be fogok nézni hogyan néz ki belül.(#49999) Chaser:
Ez az alulfeszezés hogyan is működik? A motorola telómnál látványosan lehetett akkuidőt spórolni vele, de itt nem tudom hol csináljam. Van már erre itt a fórumban leírás?(#50003) MC Pite:
Tyűha, az a 10 fok nekem olyan lenne, hogy klassz hideg masinát csinálnék belőleHoppá, elértük az 50000-et
-
abacsx
tag
válasz
Borote #49242 üzenetére
dokumentálodtam a procikkal kapcsolatosan, nem lesz ez kevés, sőt egyelőre fut minden rajta csodásan. most is megy egy virtuál xp, böngésző 7 ablakban, skype meg excel. alig langyos a gép, proci 10 százalékon.
Csak nem olvastam el, hogy forrasztott a proci benne, amúgy nem nagyon izgat, 10 százalék végképp nem ér annyival többet. -
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Borote #48823 üzenetére
Ez oké csak én mint kezdő notebook szerelő nem mernék fejest ugrani egy újra pasztázásba. Azt mondják elég kockázatos, csak szakértőknek ajánlott (és nekik se nagyon) Mintha itt a logout-on lett volna erről egy cikk ha nem csalnak az emlékeim.
Annak örülök ha az új procik nem mennek 70 fok fölé,de kérdés az hogy egy T420-nál ezt miképp tudnám a gyakorlatban kivitelezni? Itt a topicban többször felmerült már ez a kérdés és csak annyi volt rá válasz hogy gyárilag szar az egész hűtőrendszerSzerk.subidu: Egyre szimpatikusabb az X széria!
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Borote #48815 üzenetére
Pontosan a tisztességes hűtés az ami mostanság hiányzik a legtöbb TP-ból. Példának okáért eredetileg egy T420-at néztem ki magamnak,de mivel itt már többször panaszkodtak a hűtés elbagatellizálása miatt így inkább lemondtam róla. Sokan a gyári pasztát is szidalmazzák ami szintén kételyeket ébreszt bennem! Egyébként ha új gépet veszek ezeket képes vagyok mind lenyelni csak az a kikötésem hogy átlagos használat mellett ne ugorjon fel a hőmérséklet ilyen irreális értékekre mint 80-90 fok. Jelenleg ezt el tudom érni csak az a bökkenő hogy mindezt egy T61-es géppel amit hamarosan nyugalmazni szeretnék
Szerk: SNor: Ameddig nem csap át kerregésbe és ipari ventilátor módba, addig engem nem zavar
-
Francia91
veterán
válasz
Borote #48776 üzenetére
Egyáltalán nem akartam Win törés segítséget kérni. Mindössze megkérdeztem, hogy a T500-ban jelen lévő Intel AMT technológia okozhat e valamilyen zavart az aktiválásban, mert T60p-n nem volt gondom ezzel. Tisztában vagyok azzal, hogy tiltott a dolog, de csak az AMT-t kérdeztem, úgy tudom
Amúgy csak a Windows Update nem akar menni, az istenért sem lehet bekapcsolni, aktiválási gondra gyanakodok...Windows szaki ismerősöm belemászott TeamViewer-rel, de ő sem jutott többre
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Borote #48368 üzenetére
Nem, szerintem volt az jóval több is. :-)
De mondjuk egy T60p se volt akkoriba olcsó.Amúgy mindegy, azért ezekhez hasonlítom, mert ezek vannak mellettem.
Amúgy egyfajta referencia.Nem igazán lehet így hasonlítgatni az eszközöket, mindegyiket rendesen kalibrálni kellene, és akkor látnánk, hogy melyik mit is tud.
-
Tim82
félisten
válasz
Borote #48356 üzenetére
Arra még talán rá lehet mondani, hogy azért ennyi, mert különleges, ritka gép itthon.
Jó, szerintem reálisan 150k körüli az értéke (négy mag ide vagy oda), bármelyik i5/i7-es workstation noti lelépi teljesítményben, és a kategórián belül a felszereltség/minőség is hasonló szokott lenni.
-
Chaser
legenda
válasz
Borote #48347 üzenetére
Szuper, visszavonva. Nagyfelbontású subgépeknél - tableteknél?- a lenovo 2013-ra felzárkózott, ez is valami.
Tim82: Tablet nem, de "nagy" gépeknél volt lehetőség.
Valaki találkozott már olyan 90W slim töltővel, aminél a gép csatlakozós kábel forrasztott és nagyobb a töltő mint a "normál" slimnél? Vettem egyet, de azt hittem ebből csak egy fajta létezik.
-
atesss
addikt
válasz
Borote #48122 üzenetére
Kizárólag a Wh-s kapacitás alapján lehet konkrétat mondani egy akkuról.
Ez szerintem egyértelmű !
(Nem mindegy hogy egy cella pontosan hány mAh-s.)Ezen kívül szerintem egy Wh kapacitásban fele akkora akksi komolyabb terhelés alatt nem fogja pont feléig bírni. Nem tudom Li-nál ez pontosan mekkora különbség, de biztos hogy a nagyobb terhelés alatt kivehető össz. energia néhány %-al kisebb.
Erre konkrét példát nem tudok, csak elektronikai szempontból gondolkoztam. -
Tim82
félisten
válasz
Borote #48112 üzenetére
Egyáltalán miért nézed a cellaszámot? Annyira semmitmondó, hogy az hihetetlen.
Beidegződés, miszerint az akku üzemideje és a cellaszám között van némi összefüggés, de ezek szerint nyilván téves.
ezek meg talán még érzékenyebben is a hőre...
Ööö, ez mennyire fog számítani nem terep-körülmények között?
Merthogy a különálló akkuk tárolása nyilván nem játszik...
-
Shatterstar
aktív tag
válasz
Borote #47934 üzenetére
Próbáltam én ezer féle módon,de az a 4 csavar nem akart engedelmeskedni. Pedig biztos nem lehet nagy kihívás visszatenni ha egyszer valahogy kilazítottam őket. Ami még feltűnt az a ventilátor elrugaszkodása az alaplaptól! Ezek szerint ha vissza akarom tenni a csavarokat akkor le kell nyomnom magát a ventit,hogy egyáltalán odaérjen a csavar vége a lyukakhoz?
-
hito
nagyúr
válasz
Borote #47811 üzenetére
Igen, tudom, hogy gyorsabb, de most nem hiszem, hogy szükségem lenne akkora gyorsulásra. Fontosabb a 9 cellás akksi illetve az AFFS ha már ráköltök. Vonaton hiába a rázkódás kipipálása ha az akksi egy filmet éppenhogy kiprésel magából
Ezért is gondoltam a 7200-es vinyóra. Gyakorlatilag 0 ráfordítás és mégis érezhető a gyorsulás.
-
Tikakukac
titán
válasz
Borote #47732 üzenetére
Zsír dolog, de pláne mostanság mióta már elég szabadon csonkolhatok bármit és fürdök az alkatrészraktárban, rájöttem, hogy miért vennék rizikós vackot közepesen drágán? Ha drágán is, de olyat akarok ami jó. Imádok vackolni a gépekkel, de az akksival nem. Ha egy 5 éves akksi tud 1000 töltés felett is 75%-ot, akkor ugyan már ne az legyen a valami ha ennek a tizedénél még tudja a fele kapacitást, mert kacagni fogok...
Ez ami dühít, hogy shut up and take my money van, és cserébe csak 1 dolgot kérek: minőséget. Ha ez nincs akkor meg elmehetnek a susnyásba.
-
ezsolti
tag
-
-
mutyuru
aktív tag
válasz
Borote #46875 üzenetére
Nemetorszagban elek es itt vennem a garancia es egyebek miatt.
Altalaban ezen az oldalakon nezelodom:notebooksbilliger.de
alternate.deOtthoni oldalakat is neztem, de legkozelebb juniusba megyek haza es nem vagyok annyira turelmes. Egyebkent neztem a Dell Latitude E54xx a laptopszalon oldalan pont beleferne az arba, csak hogyan jut el hozzam?
-
-
Integra
titán
válasz
Borote #46326 üzenetére
lehetséges természetesen, a technikai oldalát nem ismerem, így simán lehet az, amit mondasz. igen, bántja a szemem max fényerőn is. ips-nél semmi gondom, max fényerőn sem.
nagyon várom már hogy kijöjjön az idei x240-es széria, most már kivárom, bár ezzel az elképesztő 1366x768-as felbontással nem tudok megbarátkozni jelenleg...
Tim:
megnéztem t8100@2.1ghz van benne, elnézést, rosszul tudtam -
-
Tim82
félisten
válasz
Borote #44976 üzenetére
Bennem felmerült, hogy Advanced Dock + ilyen PCI-E to Express Card kártya + egy DIY eGPU nem is volna rossz megoldás.
Egyébként az eGPU-s megoldást lehetne egy "book PC" jellegű, egy db PCI(-E) nyílásos mITX házba tenni, akár SFX táppal, akár paneltáppal, az sem nézne ki rosszul úgy már.
Schuby: optikai meghajtó és HDD caddy igen, Ultrabay akku tudtommal nem, hiába ugyanaz a szabvány.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Borote #43609 üzenetére
Hiába hasonlít a hardver. ( Egyébként nem hasonlít szerintem egy kicsit se. )
Akkor sincsen OSX ThinkPadre.
Ezek az nVidiak amik az Applebe szarok voltak, a ThinkPadekbe se voltak valami jók... a T61be is hajlamosak voltak meghalni az nV-k akkoriban szóval.... és ezt a lenovo is cserélte garancián túl a nyilvánvaló tervezési hiba miatt tudtommal.
-
Fifi
őstag
válasz
Borote #43475 üzenetére
Szóval az én beállításaim túl óvatosak és nyugodtan hagyjam felmelegedni 55 fokra és csak akkor kapcsoljam be a ventit? Nem akarom kinyírni szegényt és szeretném, ha jó sokáig szolgálna még. Mi az a tartós hőmérséklet, amin üzemelve tuti nem károsodnak, használódnak el az anyagok benne idő előtt? Inkább pörögjön állandóan, minthogy baja legyen.
Gondoltam, hogy megnézem az összes fellelhető sensor értékét és a legmagasabbat mutatóhoz állítom a ventilátor szabályozását. Ezeket találtam:
fifi@blackbook:~$ sensors
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +48.0°C (crit = +100.0°C)
thinkpad-isa-0000
Adapter: ISA adapter
fan1: 1965 RPM
temp1: +48.0°C
temp2: +0.0°C
temp3: +0.0°C
temp4: +0.0°C
temp5: +0.0°C
temp6: +0.0°C
temp7: +0.0°C
temp8: +0.0°C
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0: +41.0°C (high = +95.0°C, crit = +105.0°C)
Core 2: +41.0°C (high = +95.0°C, crit = +105.0°C)
fifi@blackbook:~$ sudo hddtemp /dev/sda
WARNING: Drive /dev/sda doesn't seem to have a temperature sensor.
WARNING: This doesn't mean it hasn't got one.
WARNING: If you are sure it has one, please contact me (hddtemp@guzu.net).
WARNING: See --help, --debug and --drivebase options.
/dev/sda: INTEL SSDSA1NW160G3: no sensorSzóval a CPU hűvösebb lenne, mint a System temp? Vagy rosszul értelmezem, vagy csalnak az értékek?
Az SSD-ból pedig nem tudok hőmérsékletadatod kiolvasni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elden Ring
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged