- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz joeetm #94798 üzenetére
T530i -> i3 procival jött csak ki, de ugyanúgy tudod cserélni, mint a sima T530-ban. Más különbség nincs tudtommal.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
joeetm
tag
Sziasztok, a T530 és a T530i között mi a különbség?
_Az a hülye aki nem normális_
-
Archttila
veterán
Bevizsgáltattam a t420-at, és sajnos az alaplap rossz, viszont javítani nem tudják, megpróbálták de nem sikerült megcsinálni.
Arra gondoltam rendelek eBay-ről, viszont fogalmam nicns mire kell figyelni. A jelenlegi csak egy natur IGP-s deszka nincs rajta integrált VGA...Esetleg valaki nem ad el egyet?
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Csepi95
csendes tag
The real music is from Basildon
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég váltottam egy integrált t420 asról nvidiás t420asra. Van arra valami megoldás, hogy hasonlóan az integráltnál, dokkolás/lecsatlakozás esetén automatikusan kijelzőt váltson (sajátról a monitorra és vissza), ne pedig kiterjessze?
Előre is köszi
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
MrSealRD
veterán
válasz donjohnson #94792 üzenetére
Most telepítettem friss Win10-et alig néhány órája. Az MS az Intel 4459-es végződésű verziót teszi fel. Korábbi rendszeren is ez volt. Nincs gond FHD filmekkel. Szerintem ott más okozza a problémát.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
donjohnson
addikt
válasz Bazs1981 #94791 üzenetére
van fent driver a hd 3000-hez?
ha nincsen és csak a szabványos vga illesztőt látod, akkor próbálj meg vadászni hozzá valahonnan drivert, ami felmegy windows10-re (mert a hd3000 win10 alatt már sajna nem támogatott hivatalosan).esetleg ez:
The following driver installed fine under Windows 10 build 10074 for my SandyBridge (HD 3000) laptop, using normal installation, and performs very well:
https://downloadcenter.intel.com/download/24696/Intel-HD-Graphics-Driver-for-Windows-7-8-8-1-64-bitegyébként nem kevés, win7 alatt viszi a full hd videókat az a gép.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Bazs1981
aktív tag
válasz donjohnson #94775 üzenetére
Sikerült megtalálni a beállításokat, így tényleg csend van, viszont full hd video nézése közben 62 C°-nál sem kapcsol be a venti és szakadozik a kép Lehet, hogy az Intel HD Graphics 3000 kevés a full HD-hez? Mi lehetne az optimális beállítás?
Köszi: Balu
[ Szerkesztve ]
-
sketchifun
senior tag
válasz RoboGuru #94789 üzenetére
Értem.
De ha cellazárlat lenne, melegedne az akku, és mivel a feszültség is csökkenne, nem kéne működnie. Viszont működik akkuról, és az üzemidővel sincs semmi gond.
Kivettem az akkut, működött. Visszatettem az akksit, működött. Idle ment fél órát, most megint nem tölt.
Jóisten se érti ezt.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
RoboGuru
tag
válasz sketchifun #94787 üzenetére
Igen, mert egy esetleges cella zárlat blokkolhatja a gép tápját, viszont így akku nélkül egy sikeres indulás után második indulásra már nem szabad hogy produkálja, egyből kell hogy induljon!
www.rendszerguru.hu
-
Frawly
veterán
válasz sketchifun #94787 üzenetére
Egy próbát megér, ha egy napig akku nélkül teszteled.
-
RoboGuru
tag
válasz sketchifun #94785 üzenetére
Közvetlen akku kivétel után nem kapcsol be hálózatról, vagy véletlenszerű?
Próbáld ki akku nélkül használni és ha egyszer sem kapcsol ki akkor a töltő és a tápja jó!
Majd csak akkuval használd és ha végig bírja a 1,5-2 órát akkor az akku csatinál sincs kontakt probléma!
Egy Live OS-el is kilehet próbálni kizárva a szoftveres hibát.
Ezek után marad a töltő elektronika hiba.[ Szerkesztve ]
www.rendszerguru.hu
-
RoboGuru
tag
válasz sketchifun #94783 üzenetére
Nagyon úgy néz ki hogy az akku kezd elfáradni!
www.rendszerguru.hu
-
sketchifun
senior tag
Hali.
Adatlapon szereplő X220.
Eddig sosem csinált ilyesmit. Ma viszont. Elkezdett összevissza csipogni, miszerint tölt, nem tölt, tölt, nem tölt, tölt, nemt, tölt, nem tölt, tö, nem, tö, nem tölt. Valahogy így.
Egyből arra gyanakodtam, hogy csatlakozó hiba, remek. Nettó 10 perc múlva atomjaira szedve pihent az asztalon, csatlakozója szemrevételezés és műszeres mérés után is hibátlan. Összeraktam, rámértem a töltőre is, hibátlan 20V, akárhogy mozgatom. Összedugtam, tölt. Remek mondom.
Rá kb 20 percre ismét elment a töltés. Vacakoltam vele, de semmi, nem vette a töltést. Lemerült 10%-ig, és elkezdett tölteni.
Eddig ilyet még nem is láttam, nem is hallottam. Miért csinálja ezt?
Válaszokat köszönöm.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
tag
válasz donjohnson #94747 üzenetére
@donjohnson
Köszönöm válaszod és a megerősítéstTPFanControl 0.62-es verzióval kapcsolatban nekem van egy érdekes tapasztalatom: egy korábbi hozzászólásomban már le is írtam, de csak a napokban tudtam megoldani. A TPFanControl 0.62-es verziója random átállítgatta 128-as (0x80) üzemmódra a ventit, függetlenül milyen üzemmódban volt korábban és mekkora volt a hőmérséklet. A 0.63-as verzióra upgrade megoldotta a problémát, azóta nem jön elő.
Üdv,
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
troll81
addikt
válasz donjohnson #94780 üzenetére
köszönöm valamiert nem fut le a win 7 élményindex beépített szépsége.kikapcsol a t410 mitől lehet?
-
Bazs1981
aktív tag
válasz donjohnson #94775 üzenetére
Ok, köszi 🙂
-
dugo_
veterán
-
troll81
addikt
ezt a tpfc programot honnan tudom letölteni? kipróbálnám a T410 en win 7 64 bit fut raja.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Bazs1981 #94771 üzenetére
Miután feltetted a TPFanControlt, át is kell állítani az alapértelmezett "BIOS mode"-ról valamelyik "Smart mode"-ra, anélkül kb. csak monitorozza a hőmérsékletet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Bazs1981
aktív tag
válasz donjohnson #94753 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet de nem jött be, ugyanúgy felpörög egy idő után és nem áll le.
Üdvözlettel:
Balu
-
azbest
félisten
válasz tothjozsi96 #94768 üzenetére
Az eladó mit mire kötött vele? Ha nincs tápbemenete, akkor ugyan honnan veszi a tápot, a vga-ról? Hát arról biztosan nem, szóval lehet tényleg fordítva történt és a bolti hdmi portos laptopot kötött össze vga-val a tévével.
-
[w]
őstag
válasz azbest #94754 üzenetére
köszi, én sajnos a dmesg-ből sem lettem okosabb, nem látom a hibát
itt a teljes ouputja, megköszönöm ha belenézel, de ha nem fog működni akkor így marad, ennyit ér ez a vacak.
cmdr PETER W. VOLKOV
-
tothjozsi96
addikt
Nincs dokkoló.
Persze, a HDMI-t átváltottam a távirányítóval, de nem adott képet..
Ami érdekes hogy ez egy 8 ezer forintos vga to hdmi cucc.
Viszont néztem ebayen ilyen átalakítókat és azokhoz mind van egy usb tápellátás is.Lehet hogy igazából ez egy HDMI to vga és nem pedig VGA to HDMI?!
-
Tim82
félisten
válasz tothjozsi96 #94766 üzenetére
Dokkoló van? DVI-HDMI kábellel biztosan menne annak a DVI portjáról.
Elnézést amúgy, valóban én néztem be, T400-nál nincs DP.
Még valami: lehet, hogy egyszerűen a TV menüjében kellene forrásnak manuálisan azt a HDMI portot beállítani, amelyikre az adapter csatlakoztatva. Az én jó pár éves 32" Philips TV-men pl. ha mindkét HDMI portban van kábel, ezt kell tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz tothjozsi96 #94764 üzenetére
Gondolom, ha már analóg (VGA) jelről digitálisra (HDMI) alakító adapterrel próbálkozol, nem pár ezres passzív vacak...
Ha már egyszer van a T400-on a digitális jelnek is port (DisplayPort), akkor miért nem egy DP-HDMI átalakítóval próbálod meg? Hang azzal sem lesz, mert a T400 (és úgy általában az utolsó Core 2 Duo-s generációs notikhoz használt Intel GM45 chipset) azt nem tudja még továbbítani, kép igen.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
T400-hoz lett véve MediaMarkt-ban egy VGA to HDMI adapter.
Viszont, összedugtam a TV-vel nincs kép..
A laptop felismeri, kiírja hogy csatlakoztatva van.
A TV-n semmi jel.. :/Van egy régebbi TV is itthon amin van VGA port, összekötöttem vele a laptopot, azon van kép.
Szóval nem gondolom hogy a port a hibás.Valami megoldást valaki?
-
Zsocy155
őstag
válasz donjohnson #94760 üzenetére
Hát azt nem. Holnapután az asszony gépén kitudom próbálni.
Köszi. -
jani0114
tag
válasz Zsocy155 #94759 üzenetére
Illetve a vinyón sincs? A régi HDD-ken kellett ezt beállítani melyik legyen az elsődleges. Rajta volt a vimyón jelekkel master azaz mester vagy elsődleges, slave azaz szolga vagy másodlagos. Ha több merevlemezen volt operációs rendszer, akkor egyiken kellett a master a többin slave beállítás. Hogy tudja a gép melyikről induljon.
-
azbest
félisten
próbáld többször kihúzni és bedugni... a dmesg mutatja, mi történik.
Sajna maga az ec kártyaslot ilyen rossz kialakítású. Minden gyártónál ilyen. A rugós kiemelés meg külön rossz az ilyen aljzatos kártyáknál. A t61-es slot még manuális gombbal kitolós volt, ott legalább rendesen helyére szolrult a kártya és nem járt ki ilyen könnyen.
Azt csak hiszed hogy nem megy be fordítva... egyszer sikerült már úgy bedugnom, alig bírtam kiimádkozni. Valsz azért csúszjál olyan könnyen is ki-be, mert például a helykitöltőnél vastagabb a pöcök a kártya végén, mint az igazi kártyánál, így nem akad fel, amikor le kellene zárnia a slotot.
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
válasz Bazs1981 #94752 üzenetére
tedd fel a tpfancontrol nevű progit és akkor nem fog pörögni a venti feleslegesen, amikor nem kell.
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo T420-am, ami Win 10 frissítés óta azt adja elő, hogy használat közben nem áll le a ventillátora.
Újra van pasztázva, kitakarítva, nem is melegszik de a venti még akkor is teljes fordulaton pörög ha nincs megnyitva semmi. Mit tehetnék ez ellen?Köszönettel:
Balu
-
[w]
őstag
válasz azbest #94749 üzenetére
pti@T420:~$ lsusb
Bus 002 Device 003: ID 2635:0601
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 04f2:b221 Chicony Electronics Co., Ltd integrated camera
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubpti@T420:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82579LM Gigabit Network Connection (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b4)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b4)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev b4)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 5 (rev b4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation QM67 Express Chipset Family LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port SATA AHCI Controller (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
03:00.0 Network controller: Intel Corporation Centrino Advanced-N 6205 [Taylor Peak] (rev 34)
0d:00.0 System peripheral: Ricoh Co Ltd MMC/SD Host Controller (rev 08)
0d:00.3 FireWire (IEEE 1394): Ricoh Co Ltd R5C832 PCIe IEEE 1394 Controller (rev 04)nem látja a gép
biztosan jól van bedugva (fordítva nem is lehet a kialakítása miatt), mert win alatt megy, bár tény, hogy ha óvatlanul húzom ki a pendrive-ot akkor jön vele együtt a kártya is (ahogy te is írtad), szóval nagyon ratyi minőség.
donjohnson: köszönöm, ezt olvastam, de nem segített
[ Szerkesztve ]
cmdr PETER W. VOLKOV
-
azbest
félisten
nézd meg a dmesg és az lspci, lsusb kiír-e bármit róla...
ja és figyelj, hogy ne fordítva dugd be... ezek a kártyák néha elég furán mennek a slotokba.Többedik próbálkozásra sikerült rendesen érintkeznie t430-ban és a kábellel simán ki lehet húzni akkor is, ha elvileg benn van.
[ Szerkesztve ]
-
[w]
őstag
beszereztem egy ilyen fantasztikus USB 3.0-ás kártyát, ami a T420-amban jól működik a saját driverével windows alatt, de xubuntu alatt még nem sikerült életre keltenem. olyan mintha nem is látná a gép, hogy benne van.
linux alatt használ valaki ilyet? mi lehet a gond (azon kívül, hogy megvettem...) és hol van hozzá driver? (próbáltam keresni, de eddig nem találtam megoldást)
cmdr PETER W. VOLKOV
-
donjohnson
addikt
válasz Bélabácsi #94745 üzenetére
szia,
szerintem, akkor éred el a leghosszabb élettartamot, ha minél kevesebbet járatod a ventit és lehetőleg nem kapcsol be egymás után sűrűn.
tehát ha naponta 1-2-szer bekapcsol a 24 óra alatt, akkor az úgy jó (de például 5 percenként váltakozva nem jó).
nekem is 65 foknál kapcsolja be a tpfancontrol. ha csak olvasok a gépen, vagy ha nem is vagyok a gép előtt akkor áll a venti. csomó pörgést megspórolok vele.[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Hali!
Segítséget szeretnék kérni, hogy T430-ba milyen modem megy bele? Illetve honnan érdemes venni?
Köszi előre is.
-
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek, egy 0-24-ben folyamatosan üzemelő Lenovo ThinkPad T400 notebook CPU ventilátorával kapcsolatban. Véleményetek szerint a CPU hűtő élettartamának növelése érdekében (elkerülendő a mihamarabbi "kotyogást"), a CPU hűtőnek mi az optimálisabb?
• ha folyamatosan pörög egy állandó fordulaton
vagy
• egy megadott hőmérséklet alatt egyáltalán nem pörög. Csak naponta 1-2 alkalommal kapcsol be, amikor eléri a TPFanControl-ban definiált hőmérsékletet (a 65C fokot). 24 órából 23:50 percet áll a venti, álló állapot mellett 58-63C fokos a CPU.
vagy
• vagy nem variálni és hagyni hogy a BIOS kezelje. Szerény tapasztalataim szerint ilyenkor a BIOS (EC) által kezelt CPU hűtő néha olyat csinál, hogy elindul-leáll-elindul-leáll. Általában véve ez nagyon nem tesz jót a CPU hűtő élettartamának, az egyik gépemben lévő CPU venti alig fél évig bírta ilyen beállítások mellett, amíg végül teljesen megállt.
Mi a véleményetek / tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Mi lenne a legjobb a CPU hűtőnek?
(Egyébként ezek alapján azt látom, hogy mintha ez egy típushiba lenne ezekben a gépekben...)Előre is köszönöm!
Üdv,[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Vettem egy mobilrack-et, amivel a régi pc-ben lévő hdd-t csatlakoztatom a T420-hoz. Egyelőre még nem sikerült. A leírásban az van, hogy a BIOS - ban engedélyezni kell az usb device-t. Viszont én nem találtam ilyen lehetőséget a BIOS - ban. Van javaslatotok, hogy hol keressem vagy mit csináljak másképp?
Köszönöm szépen! -
bzolika10
aktív tag
Sziasztok!
Kb 1 hónapja levettem a whitelistet a T430-amról.
Azóta nem kapcsol ki a kepernyője ha lehajtom. -
Drughi
addikt
Üdv!
Tervezek egy ilyen vételét:
T430s:
i7-3520M ; 8GB ; 180GB SSD ; Intel + Nvidia NVS5200M 1GB VGAMennyire tud egy ilyen masina elboldogulni a FIFA sorozattal? Nem nagy gépigényű játék, nekem sincsenek hardcore igényeim
Xiaomi 14T
-
rgeorge
addikt
válasz Madara-san #94735 üzenetére
Gyári BIOS + vt-d mellett sem bootol a Windows 10. Mire kellene egyébként a vt-d?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Madara-san
aktív tag
válasz RoboGuru #94734 üzenetére
Ha jól emlékszem, nekem is aktív - most nincs nálam a noti, otthon megnézem majd. Nekem a VT-d VS Windows 10 a problémám a géppel. Ha bekapcsolom, képtelen bebootolni. 2860QM CPU, Discrete only GPU mód, a linkelt modbios és UEFI only boot. Bár, azt nem próbáltam, hogy a gyári bios-al is ezt csinálja-e.
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
RoboGuru
tag
válasz Madara-san #94733 üzenetére
Ugyan ez van meg nekem is, de azért felírtam ezzel is amit linkeltél! Most is csipog!
Nem lehet hogy nálad nincs aktiválva a security chip?www.rendszerguru.hu
-
azbest
félisten
válasz scarbantia #94731 üzenetére
igazából a fémkeret max azért jó, mert rajta van az a szalag, ami segíthet kiemelni a winyót, a sata csatiról lehúzás után. Más szerepe nem nagyon van a caddyben. Nélküle is stabilan ül, mert a 4 oldalsó csavar alatta van a caddy pöckeinek, a caddy végén az a műanyag rész meg lehajtható, hogy ne tudjon kicsúszni a winyó a sata csatlakozóból.
ja és láttam már olyan caddy-t is, ahol a winyó helyére csúsztatás után a caddy túloldalán lehet becsavarni a winyó alján lévő lyukakba csavarokat. Olyankor nem az oldalsó pöckök fogják le, hanem az.
[ Szerkesztve ]
-
scarbantia
aktív tag
válasz scarbantia #94673 üzenetére
W530, illetve más hasonló Intel/Optimus ThinkPadek PWM vezérlése(Win7):
https://github.com/Kappa71/PWM
-Innen a Release alól le kell tölteni az "IntelPWMCA_Console.exe" fájlt.
-Csinálni kell belőle egy parancsikont.
-Tulajdonságok-->Parancsikon-->Cél: itt a fájlnév után egy szóközzel elválasztva kell paraméterezni az exe-t.
Első szám a frekvencia, a második pedig másodpercet jelöl, ennyi időnként felülírja a program a gyári beállításokat, ha szükséges. Tehát pl. 2000 2 (2000Hz, 2mp-enként csekkolva) Mehet akár egészen 10000-ig(panelfüggő), bár ezen a frekvencián kicsit ciripel, és igazából már a 2000Hz sem zavaró a szemnek. Lehet amúgy kísérletezni, hogy a magas frekvenciák közül melyik nem szól. (pl. 220Hz alapból, ennek a sokadik lépcsőjeként beírtam 7040-et, és sokkal halkabb, mint 4000Hz-en)
-Ez után be kell másolni az indítópultba, és a rendszer betöltésével magától indul. Nem kell vele csinálni semmit, paraméterezés szerint működik, altatás, hibernálás nem számít, egyedül újraindításnál tölt be újra.
Ja, és működik vele az Optimus.Egy dolgot nem tudtam beállítani, de biztos van rá megoldás, hogy amikor indulásnál megnyílik a parancssor, akkor magától zárja is be(kiírja a beállított frekvenciát). Így indítás után mindig be kell zárni. (persze a program fut tovább) Ha nem paraméterezünk, akkor alapból 600Hz-en megy, ami még elég vibráló, viszont a parancssort becsukja maga után.
Na ennyi, remélem másnak is hasznos, engem nagyon zavarnak a vibráló kijelzők, és több nagyságrenddel élhetőbb gép lett így a W530-am(már csak egy classic keyboard mod kell ). Más x30-as szériával is működhet, x20-asokkal, többivel nem tudom mi van.
-
azbest
félisten
válasz scarbantia #94728 üzenetére
az ultrabay fióknál a winyóba kell csavarni 4 csavart, vagy a kerethez adnak esetleg gumi pöcköket a csavar helyére és azzal csúszik alá 4 pöcöknek a keretben. Szóval nem szabad, hogy lötyögjön.
szerk: most elbizonytalanodtam... 8 gumipöcköt adtak, lehet nem csak oldalra hanem a winyó aljára is lehetett volna tenni
Egyébként a winyót a rendes helyén használt fémkerettel is be lehet tenni, a csavar persze akkor is kell.
A műanyag szalag fülnek ott a helye a winyó keret műanyag lefordítós helykitöltőjében.ez most épp egy vastagabb winyó a régebbi t61-es keretében, de ugyanez a vékony winyós megoldás is a t430ban. A winyó csavarhelyei ugyanott vannak, lefogják alulra.
szerk: vagy ehhez képest a t430 keret, ballra a vastagabb 9.5mm, jobbra a 7mm winyóval:
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Köszi.
Akkor szereznem kell ilyet. Addig meg lötyög...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz scarbantia #94722 üzenetére
Ha már feljött a standard keret meg a gumikeretek...Abba lehet tenni 7mm-es SSD-t? Vagy kell oda valami pótlék?
-
MrSealRD
veterán
válasz scarbantia #94720 üzenetére
De jó hogy szólsz. Elfelejtettem levenni. Bocsi.
-
MrSealRD
veterán
válasz scarbantia #94718 üzenetére
Én T420-ba való Ultrabay kerebe pakolásztam mostanában 7/9 mm-es meghajtókat vegyesen. A magasság alulról számolódik és a keret is ehhez igazodik. Tehát mindenképp belemegy alaphelyzetben, de ilyen extra védelemmel szerintem nem fér bele...
-
scarbantia
aktív tag
Átlag kínai ultrabay keretbe hogy megy bele 7mm-es HDD? Kell hozzá hézagoló? Van olyan verzió, amibe ILYEN kerettel együtt belemegy a HDD? Csak a plusz védelem kedvéért...
-
troll81
addikt
sziasztok javasoltok e win 10 et T500 es T410 re? van e szívás valamivel 10 esetén?
-
HSM
félisten
-
Tim82
félisten
válasz fattyu #94709 üzenetére
Asszem, csak CoreBoot-tal lehetséges és vannak nyűgjei utána a gépnek (egy-két funkció nem fog működni). Ha jól tudom, ehhez képest nincsen változás, mint amit itt leírtak.
-
fattyu
veterán
ja bocs 3540 igen.
olvastam hack biosról amivel tudják az ivyt a x20asok is. de flashelő kell hozzá nem tudtam kipróbálni pedig 420at bekockáztatnék tesztelésre
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
HSM
félisten
válasz fattyu #94707 üzenetére
Az a 3540m, nem? A plafon kétmagos Ivy. Azt én is el tudnám viselni. Mondjuk én azt tapasztaltam, hogy az i7-2620m-em jobban szalad HT-val, balanced power plan-al. Kár, hogy a T420-ba nem lehet Ivy procit tenni, mert energiatakarékosságra azért volt fejlődés, hiába papíron mindkettő 35W. Barátnő i5-ös T430-án szépen látszik.
-
fattyu
veterán
válasz Dalion #94703 üzenetére
mire nem elég az a kérdés?
van itthon olyan is. meg 2820m-es is.
Cégnél nyomkodok elég sokat top speces zbookokat 67xxqmekkel meg már mobil xeonos verziókat is.
egyáltalán nem érzem normál használatban fikarcnyival sem gyorsabbnak. tényleg hacsak nem spec felhasználás amihez kell az ujabb proci utasításkészlet akkor használd amíg él.
uj kedvencem a t420 a 2820qmel. atomerőmű kb, csak a sandy proci szívja az akkut mint állat
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Dalion
tag
Sziasztok!
T530 (I7 3740QM) után melyik szériára érdemes majd upgrade-elni amivel érdemi javulást lehetne elérni? Semmi problémám vele, még 1-2 évig tuti megmarad csak tudni szeretném az újabbak közül melyikre érdemes majd hajtani. -
Butcher82
senior tag
válasz Digitalpimp #94701 üzenetére
Egyszerűen nem értené....
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Butcher82 #94700 üzenetére
Akkor mit szólna egy C-64-hez, vagy egy ZX-Spectrumhoz.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Windows 11
- BestBuy ruhás topik
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bestbuy játékok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest