- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
donjohnson
addikt
válasz
Butcher82 #122195 üzenetére
épp az előző hsz-ekben tárgyalják. t560-ra is igaz.
wwan port-ba tudsz tenni WD SN520 2242-t. -
-
HSM
félisten
válasz
Butcher82 #122105 üzenetére
T420, T430 sem feltétlen adja magát könnyen. Ezekhez képest pl. a T460S vagy T480S egy álom. Azokon 5 csavar kilazít és már nyílik is a "motorháztető" mindenféle pattintós-feszegetős-letörős dráma nélkül. Persze van ellenpélda is, T14-eket (G1, G2, ami nálam alanya volt ennek) hajmeresztően rossz szétszedni.
-
vargas0502
tag
válasz
Butcher82 #122106 üzenetére
Ezzel teljes mértékben csak egyet tudok érteni. Nálam pl. anno a W540 csoda billentyűzete vitte a prímet...
szétszedés szempontjából számomra egy rémálom volt.
Csak, hogy legyen ellenpélda is, eddig a "legkönnyebb" gép szétszedés szempontjából pedig a W701 volt. Minden simán elsőre megvolt és utána visszafelé is. -
-
vicze
félisten
válasz
Butcher82 #107998 üzenetére
Azért ezt világítós billel ne csinálja senki.
Tényleg ne!
Nem tudom mennyire szeded szét a takarításhoz, de nemárt megnézni mi "marad" a bill alatt, a korrodálás nem azonnal jelenezik hanem akár fél év is kell neki mire valamit megeszik.
A vízelvezetés bármennyire is jó, sajnos azért túlmehet.Nyugodj meg nem kell gyerek.
Teák és pohár vizek rendszeren mennek irodában laptokba, normális.
@slayernick66: A WWAN CRU azaz user upgrade -> összefoglaló. Nem minden készülék van alapból felkészítve WWAN-ra, csak ha ott van a két extra kábel a WWAN-nál akkor mehet bele kártya.
@Pano: 5gen és felette még nincs gond, de Intel néha ad ki hülyeséget, többször megesett, hogy a Lenovo driver se ment fel. 1gen és 4gen még soso. Régebbi esetében, a net túrása van. Ha E14 miatt kérdezted, az még sok év support.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Butcher82 #107998 üzenetére
Tavaly aug. 20-án elmentünk a srácokkal bebaszni, de én nagyno lolozni akartam. A vége az lett hogy bicikliről leesve ráestem Fater T530-ára
Semmi baja se lett
Pár kommentel feljebb írtam hogy mit túl nem élt az X240 is -
Anász
tag
válasz
Butcher82 #106599 üzenetére
Egy ilyen masinám nekem is van, Celeron M 330, 256 DDR1, 40-es PATA vinyóval indult. Először kapott egy Pentium M 755-öt, majd tavaly szeptember körül pedig kapott egy Atheros AR5008 wifi upgradet, whitelist mentesítéssel egyetemben. Egyedül a “H” billentyű van elég ramaty állapotban. Az egész projekt pedig eddig 0 ft-ba került.
Diablo 1, Starcraft 1, GTA Vice City, Hard Truck 18 Wheels of Steel, Gorky Zero: Beyond Honor megfelelően beállítgatva elmegy rajta. Illetve, a kadmiumsárga Thinklight is ad egyfajta feelinget a dolognak.
-
válasz
Butcher82 #106606 üzenetére
Win98-XP éra elejének játékaira, mondjuk nem tudom, az az Intel graf benne mit tud, nekem csak dedikált gpu-s TP-jeim vannak retro játékokra. A többi el van téve az utókornak a garázsunkban.
De nagyon szép állapotban van, úgyhogy őrizd meg, mikor én keresgéltem az érából TP-ket, alig találtam szépet, mindenki a balkáni sokadik tulajos leélt szarát akarta elsózni.
Ez a hátránya az országnak, régi, de minőségi retro it termékeket szerezni nagyságrendekkel nehezebb, mint jobb sorsú országokban, ahol kimégy havi 2-3 alkalommal egy recycling centerbe és elhozol pár patika 15-20 éves notit, IBM Model M billzetet, néhány régi Macet, C64-et, és gyak akármit, amit már sokszáz dolcsiért lehet látni Ebayen..Az egyik ilyen régi TP-met (azt hiszem, a T30-amat) pár éve megcsináltam tök korhűre, kapott Win 98-at, hozzá passzoló Office csomagot, Outlookot, hozzácsatolva PDA-t vezetékes szinkronra, nagyon vintidzs volt.
Akkor még ment a nagyon régi Outlook Gmaillel, PDA sync is, hogy azóta hogy van, fene tudja, de a garázsban még megvan a gép. -
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
Butcher82 #105984 üzenetére
Csak a csapágyra, egy picit. Én sem szeretném, ha telenyomna mindent olajjal. Átforgatom, ha kell törlöm. Lehet azt ésszel csinálni. Nincs nyüsszögés és pont ezért gondoltam, hogy ennek is jót tehet, mert terhelés alatt hallok némi csapágy hangot.
Na mindegy.
Köszönöm a segítséget. -
-
Tim82
félisten
válasz
Butcher82 #105794 üzenetére
Valamit nem jól csinálsz, mert a Macriumnak a forrásmeghajtón (tehát amelyikről csinálod a klónozást a másik meghajtóra) kellene futnia. Az is igaz, hogy mást közben nem nagyon kellene csinálni azon a gépen, de futó oprendszer alól működik.
Működnie kellene a dolognak, jó pár alkalommal megcsináltam már vele a költözést (általában kisebb SSD-ről nagyobbra).
-
-
-
HSM
félisten
-
vicze
félisten
válasz
Butcher82 #104010 üzenetére
Same-same but...
Akkor 04W1351 és 04W1814 lesz. -
vicze
félisten
válasz
Butcher82 #104008 üzenetére
System service parts Arra figyelj melyik modell, csak a SL és L egyezik nyilván a 410-eké nem jó.
Gondolom 60Y4134 vagy 60Y4140 kell. -
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Butcher82 #102924 üzenetére
Itthon van a gép, szép állapot karcmentes kijelző ami LP125WH2 SPT1, valóban IPS. A proci I7 5600 U.
Szinte újszerű, kopásmentes mindenhol, csak a fedlapon van pár apró karc. 167 GB-os Intel SSD, 8 GB RAM, fél év gari.Egyelőre ismerkedés a WIN 10-zel, és ami a lényeg a lányom nagyon elégedett
Érdemes volt tanácsot kérnem a fórumon, köszönöm szépen!
-
-
ro_bert17
őstag
-
-
magellan2600
tag
válasz
Butcher82 #102599 üzenetére
Ahogy nézegettem, árban nem nagy tétel egyik sem, inkább a cserétől tartok egy kicsit, mert nem csináltam még ilyet, hűtést már cseréltem benne, de az egyszerűbbnek tűnik egy fokkal. Megbízható szerviz meg a környéken nincs.
Egyébként típussal mennyire lehet mellényúlni? Azt láttam, hogy a szalagkábelnél nem mindegy hogy webkamerás a gép, vagy sem. Más egyéb van, amire figyelni kell? -
vicze
félisten
válasz
Butcher82 #102594 üzenetére
Dual channel esetében csak annyi a fontos, hogy a két modul azonos frekvencián menjen, más nem nagyon. Lehet más márka, más méret, és akár magasabb frekvenciás is lehet a modul, de legyen "közös nevező". Kb. ennyi.
Személy szerint Crucial-t szoktam venni, mivel Micron OEM van gyárilag szinte minding már. (De lehet Hynix és Samsung is)
Amúgy T580-ba 2x 32GB megy max, így elvetemültségedtől függ mennyit raksz bele. -
-
-
-
-
-
-
-
-
vicze
félisten
válasz
Butcher82 #102221 üzenetére
RAM az elég nyilvánvaló minél több annál jobb.
Mivel a cserélt amit írsz én megcsináltam gen4-gyel, így csak pár tapasztalat. A 2core(M/U) és a 4 magosok között (QM) jelentős Windowsban az érzett különbség. Nagyon jelentősen érezni azt, hogy van két extra magod és 4 extra szálad. Minden sokkal gyorsabban reagál, ha dolgozik valami a háttérben egyáltalán nem fogja meg a rendszert. Ezt 2magos i7-nél nem tapasztaltam, így szerintem értelmetlen arra fejleszteni.
A QM-nek azért megvan a maga hátránya. Esetlegesen nagyobb töltő kell a laptophoz, tehát lehet, hogy 90W-os alatt nem tölt majd szinte semmit használat közben, attól függően milyen állapotban van az aksid 1-2óra alatt képes lemeríteni gond nélkül, sokkal jobban melegszik ettől nyilván hangosabb. -
válasz
Butcher82 #102221 üzenetére
2x4GB RAM upgrade + SSD bővítés ha nincs még benne, szerintem ezek hoznak kedvező áron plusz teljesítményt.
Pocicsere már drága, csak akkor érdemes meglépni, ha tényleg szükség van rá és ragaszkodsz a géphez.
Esetleg ha +15-20% teljesítmény is elég, akkor néha jó áron fogható i7-2620m vagy i7-2640m proci is, vagy ha nagyobb teljesítmény kell akkor a quadok. -
-
Frawly
veterán
válasz
Butcher82 #102126 üzenetére
Ez sok minden lehet. A 10 TB írás nem sok, de írásmennyiségtől függetlenül is haldokolhat az SSD, illetve lehet sima inkompatibilitás is a SATA vezérlővel, hogy az adott vezérlő pont ezt a Kingston SSD típust egyszerűen csak nem szereti.
De ha több gépben is csinálja, a legvalószínűbb, hogy tényleg haldoklik.
-
válasz
Butcher82 #102126 üzenetére
Lehet, hogy lassabban inicializál az SSD mint a T520 és néha nem áll készen az indulásra. Én megpróbálnám biosban a fastboot és hasonló opciókat visszavenni. Ha így is csinálja, akkor vagy lesz valami baja, vagy csak inkompatibilis.
Nálam T530-ban egy Hynix SH920 msata ssd évek óta megy hibátlanul. -
-
válasz
Butcher82 #100904 üzenetére
Három T60-ból most összeraktam egy olyat, hogy az csuda. Karcmentes baseplate, palmrest, új bill, szép fedlap, stb. Az 1400x1050-es panel van benne viszont.
Ami nem gond, hisz ez a retro RIG. XP van rajta, és 340 gigányi (nem elírás, két hétig telepítgettem esténként) W95-XP érabeli játék.
A benne lévő Radeon X1400 ezt a felbontást pont kényelmesen meghajta, ha az adott játék támogatja.Viszont a használata közben arra is rájöttem, hogy ez a gép hardveresen pont elég nekem az esti netezéseimhez-filmekhez az ágyban / fotelben, amiket az X220t-n csinálok mostanában. De hát az kicsi, hordozni munkába jó, de erre kicsi.
Úgyhogy arra gondoltam, veszek az egyik maradék romos T60-ba egy-két dolgot, hogy az is szép lehessen, egy nagyobb felbontású IPS-t (még csak ledesítenem sem kell, hisz többnyire este, beltéren használom majd), kap egy Linuxot, és kész. -
-
-
donjohnson
addikt
válasz
Butcher82 #100292 üzenetére
egy ilyen kis perzsaszőnyeg pont befér az összecsukott gépbe
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nintendo Switch 2
- BestBuy ruhás topik
- Google Chrome
- Honda topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest