- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- 3D nyomtatás
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
válasz sketchifun #109946 üzenetére
kevered a dolgokat. A dvi-i csatlakozóban van analóg vga jel is. Nem véletlenül írtam -i jelölést a végére. Mert van dvi-d is, amiben nincs analóg jel.
Mivel a két meglévő monitorodnak kell órajel (dsub és dvi-d) a harmadikhoz egy dispalyport-vga átalakítóval lehet egyáltalán esélyed, mert annak elvileg nem kell órajel. De csak akkor működhet, ha az átalakító valóban displayport módban vett jelet alakít dsubra. Ha olyan átalakító, ami dp alakú, de hdmi alternate módot használ, az nem megy harmadiknak, mert úgy hdmi jelet kér a gpu-tól és annak kéne harmadik órajel.
Ja és az sem mindegy melyik displayportba dugod. Ha a dvi-d használatban van, akkor a tőle távolabbi dp port a szabad. Mivel osztoznak
De amúgy lehet, hogy a filléres (de igazi) dp-vga átalakító is jó, legalábbis nekem a dp csatolónak írja ki őket, ha a dsub kimenetükre kötök monitort. Ha a kombó adapterem hdmi kimentét használom, akkor hdmi-nek írja ki linuxon az xrandr.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz sketchifun #109942 üzenetére
"hdmi-dsub átalakítóm" ez önmagában nem jelent semmit. A "passzív" HDMI to VGA átalakítók MHL képes porton működnek ahol a HDMI lead 5V 500mA-t, amennyiben a HDMI port maga nem MHL akkor aktív átalakító kell.
Szóval a kérdés milyen átalakítód van?
Egyszer egyik ismerősöm hozott egy ilyet, hogy nem akar működni a kábel, mikor megláttam vagy 5percig röhögtem. 5 azaz 5 szál vezeték volt benne... -
HSM
félisten
válasz sketchifun #109936 üzenetére
A notebook saját kijelzője ki van kapcsolva? Csak úgy tud a dokkoló három kijelzőt meghajtani.
-
vicze
félisten
-
Tim82
félisten
válasz sketchifun #109925 üzenetére
A dokkoló általad nem használt kimeneteit elnézve, mind a DP to D-Sub, mind a HDMI to D-Sub átalakító oké lehet. Az előbbire egy példa: [link] (szerintem mondjuk ugyanezt eBay-ről/Aliexpress-ről harmadáron megkapod, de arra nyilván várni kell)
Neked mindenesetre a három monitoros működéshez az itt jobbra felül látható kép a lényeges.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz sketchifun #109289 üzenetére
Eszköz kezelő, eszköz eltávolítása, távolítsa el az illesztő programot is.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
HARDVERAPRÓD
válasz sketchifun #106269 üzenetére
Szia.
Megduplázódik az akksi időd, hisz 2 akksi lesz benne. És van benne m.2 csati, ami sata módba működik. -
cellpeti
nagyúr
-
MrSealRD
veterán
válasz sketchifun #95805 üzenetére
Ez egy olyan kérdés amire ennyi infó alapján nem lehet értelmes választ adni...
A 20-as széria hivatalosan nem támogatott rendszer ezért kicsit nehéz összehalászni a drivereket, de stabilan és jól tud működni Win10 rendszerrel.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
válasz sketchifun #95718 üzenetére
A x20-as széria elég halk valóban. Javaslok egy külső hangkártyát, az integrált úgyis vérhányás minőségű.
-
Tim82
félisten
válasz sketchifun #94990 üzenetére
Van pár dokkolókulcsom, alkalomadtán lehet velük próbálkozni. (4338-ashoz ugyan csak egy van.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Digitalpimp
senior tag
válasz sketchifun #94810 üzenetére
Lehet, hogy a töltőben van 1-2 haldokló kondenzátor, és az kavar be.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
petya220
senior tag
válasz sketchifun #94810 üzenetére
hmm.. lehet hogy a töltő
Fogalmam sincs.. De érdekes"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
petya220
senior tag
válasz sketchifun #94808 üzenetére
Kontakt hiba?
"Neked is pörög az agyad a szarokon, amíg a mosoly a szádra kanyarodik."
-
RoboGuru
tag
válasz sketchifun #94787 üzenetére
Igen, mert egy esetleges cella zárlat blokkolhatja a gép tápját, viszont így akku nélkül egy sikeres indulás után második indulásra már nem szabad hogy produkálja, egyből kell hogy induljon!
www.rendszerguru.hu
-
Frawly
veterán
válasz sketchifun #94787 üzenetére
Egy próbát megér, ha egy napig akku nélkül teszteled.
-
RoboGuru
tag
válasz sketchifun #94785 üzenetére
Közvetlen akku kivétel után nem kapcsol be hálózatról, vagy véletlenszerű?
Próbáld ki akku nélkül használni és ha egyszer sem kapcsol ki akkor a töltő és a tápja jó!
Majd csak akkuval használd és ha végig bírja a 1,5-2 órát akkor az akku csatinál sincs kontakt probléma!
Egy Live OS-el is kilehet próbálni kizárva a szoftveres hibát.
Ezek után marad a töltő elektronika hiba.[ Szerkesztve ]
www.rendszerguru.hu
-
RoboGuru
tag
válasz sketchifun #94783 üzenetére
Nagyon úgy néz ki hogy az akku kezd elfáradni!
www.rendszerguru.hu
-
RoboGuru
tag
válasz sketchifun #94622 üzenetére
Nem probléma mivel megeszi a win7 és win8-as illesztőprogramokat is!
Én pl. ezt használom.www.rendszerguru.hu
-
Tim82
félisten
válasz sketchifun #94625 üzenetére
Szerintem az X220 jobb gép annál, hogy a Win 10 miatt dobd...
-
azbest
félisten
Az intel már nem adott ki külön driver pakkot. Viszont a windows update-ről még volt valami alap driver, amivel nem butult le. De lehet a legújabb 10, ami 1709-es verziójú, már tesz fel ilyet sem. A hd3000 valamikor 2011 körül volt aktuális.
Ha jól emlékszem az intel csak 1 évre garantálja, hogy támogatja a hardvereit (az intel weblapon adnak ki javításokat hozzá). Azután még az újabb windows verzió azért még fel szokta ismerni őket, az is inteles driver csak esetleg már pár extra dolog ki van hagyva. Ha teljesen dobják, akkor viszont pech.
A sima kompatibilis univerzális driver csupán alapszintű kép megjelenítésért felel. Azzal nem segít a gpu a video dekódolásban, a desktop effektekben és a teljes képernyőre méretezésben videóknál. Azért szaggat.
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
mert sajnos elavult hardver. legacy product.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Multibit
nagyúr
válasz sketchifun #94568 üzenetére
Így van.
-
Multibit
nagyúr
válasz sketchifun #94566 üzenetére
Igen mSATA kell oda. Arra számítsd, hogy szekvenciális sebességben kicsit lassabb lesz az elvárhatónál, mert az a slot "csak" SATA2 szabványú.
-
tabletta
tag
válasz sketchifun #94564 üzenetére
Én is azt csináltam. 3G helyére SSD, hibátlanul megy.
-
azbest
félisten
válasz sketchifun #94521 üzenetére
Igen, persze, hogy működhet, ha egyébként tudja a külső gpu a több kijelzőt kezelni. Még mellette a belső is működhet intelről és a sajátjáról. A gép saját video kimeneteiről meg az intelesről is mehet kijelző.
Ha linux oprendszert használsz, akkor elképzelhető, hogy menni fog 3 kijelző egyszerre a sima intelessel is. Ez akkor megy, ha két kijelző azonos felbontáson és paraméterekkel megy. Hd4000-rel van ilyen tapasztalatom ubuntu alól. [link]
Azóta dp + vga kijelzőkkel is próbáltam, ott már nem olyan egyértelmű a siker. Azaz a 4337-es dokkra kötöttem dp-vel egy fhd-t, vga-ra a dokkon mégegy fhd-t. De a saját vga-járól harmadiknak nem akart menni mégegy. Ellenben a saját dp-jére kötve ott is ment a 3xfullhd külső monitor. A belső + dokk vga + dokk dp sem ment egyszerre.
Azt hiszem az a dolog nyitja, hogy legalább 2 kell ami digitális kimenet azonos felbontáson (dp vagy dokk dvi), mert két analóg mellé nem tud már mást (analóg a natív vga és a belső lvds is). Mindenféle varázslás nélkül tudja ubuntu alól, mert tartalmazza az intel vga drivert.
Szóval, ha linuxozol, akkor lehet egy 4337 vagy 4338 dokk is megteszi. Ha a dp nem jó a monitorhoz 2 dolcsiért kapni dp - hdmi átalakítókat ebayen alin
Windows alatt persze ez nem megy, ott mindenképp max 2 kijelző van.
Egyébként kíváncsiságból egy eGPU külső slotot rendeltem, amint majd t430-ban kipróbálok / használok. Egy nvidia gt610 és egy radeon hd6670 van itthon. De ha jól beválik lehet egy gtx1050 kerül bele.
(#94524) Csepi95
hehe, látom hasonló tervek.
Az újabb nvidiákkal lehet, hogy megy az optimus, azaz a belső kijelzőn a külső gpu. De ez sokat visszavesz a teljesítményből. Az ext gdc kapcsán azt olvastam, hogy a hdmi kábeles csatlakozója nem a legjobb minőségű, azaz pcie 1.0 mód még okés, de 2.0, 3.0 módnál lehet hibázik és instabil, szóval lehet vissza kell fogni, ami valamennyire azért a teljesítményt is rontja. A belső gpu-val, ha van másik nvidia is, akkor konflikt lehet... meg van akinél csak úgy indul el a külsővel, hogyha a gépet altatja, úgy dugja rá és aztán ismerteti fel. Ez gpu fajtánként változó lehet. Amúgy van eGPU topic, meg a neten lehet próbálni fórumokat olvasni, én is csak ezt tudom eddig, később lesz tapasztalatom. A tápellátásnál szerintem mindenképp érdemes lehetőleg közvetlen a tápegységről adni a plusz vga tápcsatira a kakaót, mert van akinél az egpu -> áram kivezetés a gpu plusz csatijára úgy megterhelte a vezetéket, hogy megégett. Szóval nagy videokártyával nem rajta keresztül kéne vezetni a tápotlaptophűtő kérdésre: miért, most egy proci stressz tesszt nagyon felforrósítja a gépet? Ha igen, akkor vagy tudrbó ki, vagy portalanítás vagy tényleg valami külső hűtés, de nem tudom az mennyire esik egybe a noti levegőbeszívásával.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz sketchifun #94433 üzenetére
Továbbá a lenovo oldalán nem nagyon vannak W10 driverek
Mivel hivatalosan nem támogatják Win 10-hez az X220-at, nem meglepő. Ha valami hiányzik, Win 8/8.1-es driverrel meg lehet oldani.
-
fattyu
veterán
ha eleget görgetsz lefelé bármit megeakaszt a face.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
donjohnson
addikt
ne bekapcsolásnál próbálj belépni a bios-ba, hanem újraindításnál.
"bekapcsoláskor" igazából csak feléleszted a gépet, ha win10 van rajta.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
dugo_
veterán
A win10 default leállítása egy hibrid altatás, onnan nem tudsz a biosba lépni.
Vagy kapcsold ki a funkciót, vagy futó rendszer alól hideg reboot és akkor tudod változtatni. -
Tim82
félisten
válasz sketchifun #94325 üzenetére
Kijelentésed vagy kérdésed van?
-
Gondwana
addikt
válasz sketchifun #76714 üzenetére
System updatenek gondot jelent a VGA driver nemmeglétének detektálása, ezért nem teszi fel a megfelelőt, ráadásul, ha nem ThinkPadhoz való Lenovo drivert teszel fel (hanem pl. inteltől leszedettet, de néha a WinUpdate-féle is ilyen), szintén nem működik a fényerőállítás. (Illetve, ha gond van az inverterboarddal, de akkor meg BIOSban sem működik)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
thgergo
tag
válasz sketchifun #76701 üzenetére
Nem cserélted fel véletlen a ctrl és Fn gombokat? Biosban fel lehet (T420), lehet hogy úgy hagyta az előző tulaj.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tim82
félisten
válasz sketchifun #76698 üzenetére
Működik, csak az OSD nem mindig. De keress rá, volt róla szó... Úgy húsz-harminc alkalommal alsó hangon itt a topikban. Bug és nem úgy tűnik, hogy javítanák.
Egy vagy két nappal ezelőtt Mankó fórumtársnak linkeltem a driver oldalát, annak aljára görgetve elérhetőek a korábbi verziók. Tapasztalatok alapján a 3.80 még biztosan okés OSD szempontjából.
A Hotkey Features Integration a gyorsgombok, ill. Thinkpad-specifikus billentyűkombinációk működéséért felel.
-
félisten
válasz sketchifun #76696 üzenetére
Eggyel régebbi Hotkey Integrationt és Power Managert tegyél fel.
-
Tim82
félisten
válasz sketchifun #76674 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
NonPiskóta
csendes tag
válasz sketchifun #76667 üzenetére
Igen, Win7-el jó lesz. Vannak hozzá driverek a lenovo oldalán is. A váltható vga is megy vele.
-
MrSealRD
veterán
válasz sketchifun #76667 üzenetére
Igaz T61-el, de megküzdöttem a Win8.1-es sárkánnyal...elbuktam. Túl sok fejből okádja a tüzet, ha érted mire gondolok.
Ha küzdeni akarsz akkor hajrá, de ha használni is szeretnéd a gépet akkor ne ölj bele több időt. Megtettük itt már páran.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
félisten
válasz sketchifun #76665 üzenetére
Win7
-
McAdam6
aktív tag
válasz sketchifun #76615 üzenetére
Csak a switchable kell, a másik kettő nem (legalábbis win7-en)
-
Chaser
legenda
válasz sketchifun #76607 üzenetére
Jelszó kell hozzá, azt tárolja a sw is, azzal léptet be. De neked beállítás után már nem kell pötyögni, csak az fpr-t használni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz sketchifun #76602 üzenetére
Több éve használtam w7-en, chrome alatt működött gond nélkül. A password manager biztos kell hozzá, ha az nem elég nézd meg a többi fpr-es sw-t is.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
barnam_
nagyúr
Üdv.
Megfelelő driver kell hozzá, és a Gépház beállításokban a bejelentkezésnél be tudod állítani az ujjlenyomatos azonosítást.
-
Tim82
félisten
Lila gőzöm nincs, hogy 8.1-gyel működne-e, de Win 7 alatt kell a Lenovo Password Manager is ehhez.
Elvileg ez úgy néz ki, hogy a támogatott böngészőkhöz (régen ez csak IE volt, talán azóta FireFox és Chrome is bekerült) telepít egy bővítményt is, amivel működhet.
Annak idején ezt az oktatóvideót találtuk a témában Francia91 kollégával. Kb. 05:21-től érdemes nézni. Előre szólok, hogy a cseh (!) Lenovo hivatalos blogjához kapcsolódó videó,
szóval ahoj poplácsek.[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
válasz sketchifun #66353 üzenetére
Ja, ott jó a dedikált GPU-s változat, az már stabil cucc, még húzva is
Baltoafarkas:
Palmrest, klaviatúra, és a billentyűzet körüli keret, azt hiszem, ennyit kell leszedni
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
btudos
nagyúr
válasz sketchifun #66353 üzenetére
Ott nincs gond, T500-bol az alacsony felbontasu darabokat keruld, mert rettenet az a panel.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Francia91
veterán
válasz sketchifun #66349 üzenetére
Állapot, T61 esetén pedig ha lehet, kerüld a dedikált kártyás modelleket (nVidia Quadro NVS140M, T61p-nél pedig Quadro FX570M)
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
soldi3r
veterán
válasz sketchifun #66349 üzenetére
Leginkabb a T400/T500 feliratra T61 mar kicsit oreg konstrukcio.
E30 (oo=[][]=oo)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest