-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RnJ
tag
Sziasztok,
adott egy W500 (t9600,Ati FireGL 512MB VRAM, 8gb ddr3, 120GB ssd, 500GB hdd, USB 3.0 expresszcard)
Nos, most valamiéert csak alapórajelen hajlandó működni. Esetleg valami javallat?
2800Mhz helyett 798Mhz. - EZ MEGOLDÓDOTT néhány újraindítás után helyreállt a rend.
windows7 64bit ultimate - high performance energiagazdálkodási séma
A további kérdések:
- 100% processzorterhelés mellett, normális-e a 95 fok procihőmérséklet? (most lett újrapasztázva MX-2-es pasztával.- Illetve néha produlkálja, hogy magától leáll, vagy újraindul. Korábban akkor, ha a külső merevlemezről néztem filmet Serviio-n keresztül és mellette ment a uTorrent, mostanában akkor is, ha épp nem nézünk semmit a tv-n a a laptopon keresztül.
-
törölt tag
ExpressCache programra csak akkor van szükség, ha mSATA SSD-t használok? Vagy normál SSD-nél is érdemes telepíteni?
-
Tikakukac
titán
válasz
mystes #93478 üzenetére
A rengeteg write-only hsz, helyett ezért kell olvasni a témában. Ha már ilyen ipari szinten beleásod magad a specekbe és zavarnak a gyártói leírások nem frissítései, meg 133MHz-nyi órajel, akkor azért szerintem egy totálisan alap tudást nem ártana felhúzni a témára. Kezdve, hogy minek a rövidítése a DDR.
-
Tim82
félisten
válasz
petya220 #93481 üzenetére
Nem mondod, hogy nem egyenlőek, nem is tudtam.
Azért linkeltem, mert amúgy elég közel állnak alaplap és BIOS téren is, én rákeresnék abban a topikban, hogy R61-gyel is elvégezte-e onnan valaki a modot. (Valószínűleg nem.)
T8100 - kisebb órajel, kevesebb L2 cache a T9300/T9500-hoz képest, éreznél némi javulást, de azért nem lobogna a hajad a notid hirtelen sebességnövekedésétől.
-
petya220
senior tag
Sziasztok!
Van egy lenovo Thinkpad R61-em, és az lenne a kérdésem,hogy valaki próbált már beletenni egy 4 magos cpu-t? Például egy Core 2 Quad Q9000-et? -
Megjött az X1. Csinos jószág, igazán kiválóan össze van rakva. Az egyik legjobb billentyűzet evör, még az asztali mcha után is oké.
-
Tikakukac
titán
válasz
mystes #93469 üzenetére
Nem értem miért raktad ki, azért kérdeztem rá.
A "hivatalos", meg márkabolt meg anyámtyúkja ugyanúgy árulja kint is meg itthon is a szar speces gépeket. Az a baj, hogy neked álomvilágod van, hogy itt úgy működnek a dolgok, hogy szentírás.
Nem az a baj, hogy utána akarsz járni, az a baj, hogy nem érted meg, hogy egyfelől tesz rá a gyártó magasról, mert megteheti, másfelől a kisker meg Amazon, meg márkabolt és mindenki más nagykeres adatlapból dolgozik, ami vagy lesz javítva egyedileg vagy nem. Mint bennfentes elárulok egy titkot: több száz gép van jelenleg is, ami a gyártói hivatalos oldalon is elkefélt adatlappal van és nem ilyen apróságokkal, mint RAM, hanem konkrétan TN panel IPS helyett és hasonlók. Sőt, olyat is tudok, ami a supportot telefonon felhívva is fals infót ad majd. Na ettől mennyire ki lennél akadva, atyaég
-
Tim82
félisten
válasz
Pistiboy88 #93473 üzenetére
Azért ez inkább szerencse - a T40-ben még nincsen roll cage, ami rendesen védené a kijelzőt, szóval az azért meghalhatott volna egy tizenhárom kilós gyermek ráugrálásától.
-
Tim82
félisten
válasz
MrSealRD #93471 üzenetére
Soha nem adott meg olyat és soha nem foglalatonként adta meg a memória mennyiséget a Lenovo. Mindig összes memóriát adtak meg. Egyszerűen csak nem frissítették a dokumentációkat...
Azt azért tegyük hozzá, hogy ezt nem ő, hanem én írtam, hogy elképzelhető, mint magyarázat. Tehát ezzel én vihettem félre.
*
De amúgy nagyon-nagyon túl van már valóban ragozva a téma, úgyhogy térjünk át másra, ami a topik szempontjából hasznos(abb). -
MrSealRD
veterán
válasz
mystes #93461 üzenetére
Soha nem adott meg olyat és soha nem foglalatonként adta meg a memória mennyiséget a Lenovo. Mindig összes memóriát adtak meg. Egyszerűen csak nem frissítették a dokumentációkat...
Nem tudom minek linkelsz ide Amazont amikor semmi köze a hivatalos Lenovo spechez...Próbáld meg ezt felgogni:
Időrenben az alábbi sorrendben történtek a dolgok:
1. Az X220 piacra kerül aminek a dokumentációjában 8GB szerepel mint összesen kezelt mennyiség.
2. Írnak róla teszteket. Ebben is 8GB-ot írnak.
3. Megjelennek az első 8GB-os modulok.
4. Néhányan vesznek ilyen modult és kipróbálják. Látják, hogy ez működik és jó. Mindenki örül... -
mystes
csendes tag
válasz
Tikakukac #93468 üzenetére
szia
gondolod, hogy én nem látom, hogy amazon oldal? csak 1 példa volt arra, hogy amennyiben a lenovo célja az volt, hogy kétértelmű legyen a spec -je, akkor bejött. ez egy *hivatalos* (microsoft) újracsapágyazott gép, nem egy magáneladó.
nem tudom, hogy miért baj az, hogy megpróbálok ennek a problémának utánajárni - mert engem is megtévesztett! de miért csodálkozzak ezen, ha ez a MAR is azt mondja?
-
mystes
csendes tag
válasz
Frawly #93465 üzenetére
helo
igen. próbáltam rájönni, hogy miért csinálja a lenovo azt, amit csinál - hiszen a spec azért nem marketing. megnéztem néhány más TP gép spec -jét is, és ott is ugyanezt csinálják/írják, tehát *elírásról* nem lehet szó. akkor viszont szándékos/tudatos. éveken keresztül.
-
Frawly
veterán
válasz
mystes #93462 üzenetére
Abban a két dologban egyetértek veled, hogy a gyári doksiban megadott 8 GB max. memory nem slotonkénti adat, és egyértelmű elírás, ez világos, mint a nap. Abban is igazad van, hogy át kellett volna írniuk a doksikat, mikor világos lett, hogy 16 gigát is kezel. Viszont addigra gondolom lejárt a terméktámogatás az X220-hoz, és nem szenvedtek vele, hogy valamit is átírjanak, hanem tolták helyette az újabb modelleket, hogy azokat is el tudják adni. Nyilván nem vagy a gyári doksihoz kötve, épp azért írtam, hogy a thinkwikit olvassad, mert abban aktuális adatok vannak, olyan X220 tulajok tollából, akik nem a Blikkben meg Tom'slófasz.com-on olvastak róla, hanem használják rendesen az X220-ukat az általuk megadott hardveres bővítéssel. Esetleg a topikban is megkérdezheted, ezt meg is tetted, megkaptad rá a választ, kezeli a 16 gigát, és a moddolt BIOS-oddal a 1600 MHz-et is (hacsak a RAM-modulok nem bírják fizikailag ezt a frekit), csak be kell állítani, és használni kell, nem a hivatalos, marketingbullshit doksin rugózni.
-
Giovanny
őstag
Üdv, T460 i5 6300u 8gb DDR3 gyárilag, a kérdésem hogy a DDR4 is kezeli a gép? Köszönöm.
-
mystes
csendes tag
válasz
MrSealRD #93460 üzenetére
szia
ezek szerint teljesen általános, hogy xy gyártó a specifikációjában olyat ad meg, ami még nincs? én máshol még nem láttam ilyet. de az, mint mondtam, jó magyarázatnak tűnik, hogy *szándékosan* kétértelműek. ez viszont, garantáltan be is jött nekik!
[jó magyarázatnak tűnik, de persze nem biztos, hogy ez a magyarázat]
csak 1 példa: az alábbi -hivatalos- refurbished gép is max 8gb memóriát ad meg, bizonyára nem slotonként! méghozzá, napjainkban. tehát, nem lehet mondani, hogy már nincs 8 gigás ram! vagy ez is direkt kétértelmű? végül is, még az is lehetséges...[link]
ps: a téma egyébként az (volt), hogy micsoda egy marhaság azt hinni, hogy ez a gép nem visz el 16 gb ramot - hiszen ott van a specifikációban. na, innen jutottunk el oda, hogy a spec direkt kétértelmű... és még ez sem biztos.
-
MrSealRD
veterán
válasz
mystes #93459 üzenetére
Neked meg mi a bajod?!
Amikor megjelent az X220, akkor nem voltak 8GB-os modulok, csak 4GB-os. Ezért a gyári dokumentációkban ezt adták meg. Azután pár hónap alatt volt egy rakás teszt ahol még mindig nem gyártott le senki 8GB-os modult...Tehát minden teszt így íródott meg...
Aztán telt múlt az idő és a memóriagyártók kijöttek az új 8 GB-os modulokkal. Mivel Intel részéről nem volt akadálya, hogy a memóriavezérlő kezelje, ezért gond nélkül mentek a 20-as széria gépeiben. Viszont sem az addigi dokumentációkat, sem a teszteket nem frissítették. Tehát a korabeli állapotot tükrözik.Nem értem mit pörögsz már ennyit ezen a témán... Jó, hogy nem azt kéred számon miért nem dokumentálták 1832-ben a 2017-es Ford Mustangot...
-
Tim82
félisten
válasz
mystes #93456 üzenetére
Remélem, megnézted a cikk dátumát, majd elgondolkodtál azon, hogy talán lehetséges az, hogy egy-két hónappal a modell megjelenése után még mindig nem voltak 8 GB-os noti DDR3 modulok a piacon, ergo nem nagyon lehetett volna kipróbálni semmivel a több memóriát.
A Lenovo részéről az a tuti, hogy a modell kijövésekor rendelkezésre álló legnagyobb méretű RAM modulokkal megnézték és az alapján írták a specifikációkat - ami nem jelenti azt, hogy később kijövő még nagyobb méretű modulokkal nem működhetne az adott modell, mint arra számos példa van.
Mint mondtam, az értelmezésemen nyugodtan lehet vitatkozni (bár még mindig nem egészen azt írtam, amit értesz -> szerintem ugyanis szándékosan nem egyértelmű a megfogalmazás a fentiek miatt), nem nálam van a Szent Grál.
Részemről lezártam itt.
-
Tim82
félisten
válasz
mystes #93454 üzenetére
a max memory pedig azt, hogy mennyit bír a slot, __egyenként__, de az még nincs kereskedelmi forgalomban.
Ezt *nem egészen* így írtam, azt írtam, hogy nem derül ki, hogy hogyan értik. [link] Vélhetően azért tudták az Inteltől (mint proci és chipset gyártója) kapott infók alapján, hogy a leendő 8 GB-os piacra jövő DDR3 modulokkal sem lesz gond.
namostakkor, vagy a Te értelmezésed a helyes, vagy a Lenovo specifikációja olyan bonyolult, hogy az már megtévesztő.
Az értelmezésemen nyugodtan lehet vitatkozni, viszont a felhasználói tapasztalatok nem egyszer cáfolták már meg a hivatalos specifikációkat (ahogy linkelted is a megfelelő ThinkWiki szócikket erre).
Csak hogy legyen másik példa: az X220-amon kívüli másik jelenleg használatban lévő Thinkpad-em (Thinkpad R61) is kezel 8 GB (2 x 4 GB) DDR2 RAM-ot gond nélkül (nem kell ehhez moddolt BIOS; tapasztalatból írom egyébként), miközben a hivatalos specifikációk szerint - konzervatívan értelmezve - nem tehetné:
"PC2-5300 Non-Parity (NP) Double Data Rate Two (DDR2) Technology
The use of 667 MHz SO DIMM memory is recommended for this system.
256MB, 512MB, 1GB, 2GB standard memory
Supports maximum memory up to 4GB"Amennyiben szeretnéd, tudok még hozni elég sok példát...
-
mystes
csendes tag
tehát értelmezésed szerint:
- a lenovo specifikációban lévő ram számok azt jelentik, hogy ők mennyivel szállítják a gépet
- a max memory pedig azt, hogy mennyit bír a slot, __egyenként__, de az még nincs kereskedelmi forgalomban.nem csoda, hogy ezt a bonyolult értelmezést sokan nem értik... (én még nem tudtam rájönni, hogy tényleg így van-e). "Some ThinkPads are known to support more memory than their specs say."[link]
namostakkor, vagy a Te értelmezésed a helyes, vagy a Lenovo specifikációja olyan bonyolult, hogy az már megtévesztő.
-
BobChemistry
őstag
W540 szériát illetően mik a vélemények, tapasztalatok?
i7 4700qm, 16 GB RAM, Quadro K1100M, 256 GB SSD a főbb paraméterek.Egy mSATA SSD bővítést tervezek ha eldől a dolog. Van amit "nem szeret" a gép? Márka, típus, stb.
-
mystes
csendes tag
igen, az érzet talán a legfontosabb. mindenesetre fontos infó - köszönet érte!
ami nekem új meglepett, hogy ha nem az a boot eszköz van első helyen, amin tényleg a rendszer van, akkor nem bootol be, hanem megáll. én eddig csak olyannal találkoztam, hogy keresi tovább a rendszert, aztán bebootol - magától.
??
-
Frawly
veterán
válasz
mystes #93447 üzenetére
Ha olyan BIOS-od van (1.28-ig bezárólag, vagy moddoltból akármelyik verzió), akkor az X220 kezeli akár 1600 MHz-ig a memóriákat, egyébként csak 1333 MHz, amit az X220-ba forrasztott 2. gen. procik támogatnak (annak ellenére, hogy nyugodtan mennek többel, de az nem hivatalos, tuningnak minősül) 16 GB-ig bezárólag, ez utóbbi nem a BIOS, hanem a procik limitje. Nem sokat vesztesz állítólag az 1333 MHz-es limittel sem, mert nem lesz érezhetően lassabb semmi. A HDD bay mögötti SATA-csatoló SATA3-as, az mSATA csatoló SATA2-es, de átlag felhasználásnál ez sem limitál. A gépen az összes USB port 2.0-s, kivéve, ha i7-es lapod van, mert akkor a venti melletti USB 3.0-s. A thinkwiki sok kérdésre választ ad.
Neked kell kipróbálnod, hogy mennyivel mennek a memóriáid. Tedd fel őket 1600-ra, ha gyárilag tudják, nézd meg, hogy mennek-e.
-
Tim82
félisten
válasz
mystes #93446 üzenetére
SATA 3 (ami ugye 6 Gbit/s) az X220 csatlakozója a HDD helyen. Az mSATA csatlakozón viszont csak SATA 2 szabványnak (3 Gbit/s) megfelelő sebességet tud. (Hozzáteszem, hogy valós használatban én nem érzékelek differenciát, a SATA 2 sebességét sem érzem limitálónak.)
A hozzászólásodat 5 percig tudod szerkeszteni, ha valamivel ki szeretnéd egészíteni vagy javítani.
-
Tim82
félisten
válasz
Pistiboy88 #93443 üzenetére
T40-nek (illetve bármelyik Intel 855GM/PM chipsetes alaplappal szerelt notinak) van egy olyan típushibája, hogy az USB portjai csak USB 1.1-ként hajlandóak működni. Megoldás nincs rá (nem igazán van sikeres javítása), de egyébként ilyenkor XP anno kiírta, hogy "ez az eszköz gyorsabb működésre is képes..."
Esetleg a probléma áthidalása az lehet, hogy a CardBus ("PCMCIA" a köznyelvben) foglalatba veszel egy USB 2.0 bővítőkártyát.
-
Pistiboy88
aktív tag
Ma sikeresen beröffentettem az ezer éves T40-et. csak már nem tudom, hogy régen mit okoztam, hogy az USB emberi sebességgel működjön, mert ez a sebesség borzasztó. Már jópár drivert kipróbáltam, amik félre voltak téve, de nem akar 5-600kbyte/s-től gyorsabb lenni. Win 7 van fent, de win xp-vel is ezt csinálta.
-
Tikakukac
titán
válasz
daninet #93438 üzenetére
Ha valóban jobb panelt akarsz az vagy gépcsere vagy olyan szatyor pénz, amit nehezen ölsz bele. Ez van sajnos. A 900p-s panel picit ment a felbontással, másban sajnos nem.
dqdb: Rendesen hajtva egy MX2 is szárad. Ezzel nincs gond, a repedésekkel van egyedül. Rendes pasztateszt az úgy néz ki, hogy hagyják száradni is őket. Notiban ezt nem szokás asztaliban, ahol vannak elég csúcs dolgok, igen. Nem mindegy, hogy én 5 fok miatt pölö radit cserélek vagy csak másra váltok.
Chipset alatt nem is feltétlen kell lennie pasztának gyárilag sem.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Tikakukac #93437 üzenetére
Könnyen lejött a hűtő, a gyári paszta a vártnál is rosszabbul nézett ki, de tette a dolgát, mert újrakenve és meghajtva csak 5 fokot esett a hőmérséklete a CPU-nak. Ami meglepett, az 4-5 egymás melletti, 3-4 mm hosszú karcolás volt a CPU kupakján, valamint (ha jól tippelem, akkor) a mellette lévő chipseten egy grammnyi paszta sem volt.
A space alatti bal oldali olló a darabjaira hullott valamikor (mindig bal kézzel nyomom le), ez gépelési érzetben nem tűnt fel, eddig se volt túl jó, most se az.
-
daninet
veterán
sziasztok
van egy t420-am, de ez az 1366px TN kijelző valami borzalmas undoritó.
Milyen kijelző megy bele ami jobb? az 1600 px kijelző csak felbontásban jobb, vagy minőségben is? -
Tikakukac
titán
Egy darabig mindenhol működik. Akkor van szívás ha annyira hitvány egy hűtő, hogy a paszta az erősebb. Szedtem én már ki szerver procira való pasztát notiból, mert a főnök nem sajnálta. Azt kell megérteni, ennek optimálisan pengényinek kéne lennie, hiszen csak azt a nagyon kevés rést kell kitölteni ami a 2 sík között van. Ezt mikor asztaliban polírozunk és vizezünk olyan szintre le lehet amúgy húzni, hogy szó szerint fecskendőnyi csepp kell a procira, annyira síkba van hozva a 2 elem. Csak hát a réz drága aztán hártya a felfekvő rész és a csavarok domborúra húzzák szerencsétlent. Azért van annyi kontakt gond.
-
Tim82
félisten
válasz
aszti93 #93433 üzenetére
Itt találsz két pdf-et (függően attól, hogy érintőkijelzős-e a törött képernyő), ott találsz a pdf-eken belül kijelző FRU számokat (pl.: 04W3921), ezek alapján már tudsz keresni.
Én úgy gondolnám egyébként, hogy valószínűleg kb. bármelyik
eDP40 pin-es LVDS csatlakozós 14" 16:9 kijelző jó lehet bele, de a biztosan jó, konkrét típusokat a fentebb írt módon tudod megnézni.A fentebb írt FRU szám pl. az alábbi panelt takarja: AUO B140RW02 V1
Beárazással kapcsolatban 1-2 nap múlva itt fognak tudni inkább segíteni.
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Van van egy Thinkpad E431 laptopom aminek betört a kijelzője. Nem tudjátok véletlen hogy milyen tinkpad-ek képernyői kompatibilisek ezzel a géppel? Nézegettem bontott E431-eket de nem ngyon vannak. És így törött kijelzővel mi pénzt lehetne elkérni érte?
Specifikációk:
i5 3230M
2x4gb ddr3 1600mhz
nVidia GT740M 2gb
Kingston 240gb ssd
80%os akkuHa rossz topikba írtam akkor elnézést kérek, a segítséget pedig előre is kköszönöm!
-
HSM
félisten
válasz
mystes #93429 üzenetére
"-valami miatt- x időpontban a lenovo -BIOS szinten- visszavett a hivatalos specifikációból"
Összeesküvés elméletek gyártása helyett javaslom nézzük inkább meg a hivatalos specifikációt, mondjuk a gépbe rakható legerősebb processzorét!
[link]
Itt akárhogy nézem, 1066/1333Mhz szerepel, tehát sokkal inkább úgy tűnik, véletlen került bele, hogy gyorsabban hajtotta, mint a megengedett, és javították. -
Tikakukac
titán
válasz
mystes #93429 üzenetére
WoT mellé beszúrom: az a plusz freki amit kajtatsz és esetleg kitéglázod a gépet addig tolod rá a BIOS-okat pont annyit ér, mint sz@rnak a pofon. Csak mellesleg, mert asztaliban ezerszer erősebb proci mellé tízszer többet húztam a RAM-okon, kaptam cserébe plafon 2fps-t. Olyan ez, mint mikor 100Mhz-ért vesz valaki kakább gépet, csak mert níd for spíd. Felesleges.
-
Tim82
félisten
válasz
mystes #93429 üzenetére
én mégis inkább arra gyanakszom, hogy -valami miatt- x időpontban a lenovo -BIOS szinten- visszavett a hivatalos specifikációból - legalábbis MHz téren.
A hátterébe nem látok bele, nem is igazán érdekel, a HD3000-ből nem lesz gémer VGA magasabb memória órajellel sem.
a base sizes ből következik, hogy a 8 gigát ÖSSZESEN értik, nem slotonként.
Nem, az annyit tesz, hogy gyárilag ilyen méretű modulokkal jöttek ki X220-ak (mert 99%, hogy az X220 kijövetelekor 2011-ben még nem volt 8 GB-os noti DDR3/DDR3L modul készen a piacon). Specifikációkat amúgy a Lenovo notóriusan nem igazán frissít utólag.
nos, én készséggel elhiszem, hogy a 16 gigát minden BIOS viszi, de nem is ez volt a kérdés/em. hanem az, hogy ha ez így van, akkor miért van a hivatalos specifikációban más. nos?
Persze, sosem volt kérdés. Egy bekezdéssel feljebb a logikus magyarázat, 100%-osra ezt persze egy Lenovo insider tudja megerősíteni - én nem vagyok az.
-
mystes
csendes tag
szia
én mégis inkább arra gyanakszom, hogy -valami miatt- x időpontban a lenovo -BIOS szinten- visszavett a hivatalos specifikációból - legalábbis MHz téren. RAM téren nem is kellett, mert ott soha nem is kommunikálták a 16 gigát. az általad is hivatkozott hivatalos specifikációban ez áll:
8GB max / PC3-10600 1333MHz DDR3
Base sizes: 1GB, 2GB, 4GBa base sizes ből következik, hogy a 8 gigát ÖSSZESEN értik, nem slotonként.
nos, én készséggel elhiszem, hogy a 16 gigát minden BIOS viszi, de nem is ez volt a kérdés/em. hanem az, hogy ha ez így van, akkor miért van a hivatalos specifikációban más. nos? mert hát ugye az ember abból tájékozódik, nem a modderek infóiból. azért ez durva, hogy a gyártó megtéveszt, nem?
ps:
igen, a biosba, mint a képen is látható, végre sikerült belépnem. az zavart meg, hogy a hálózaton kereste a bootot és a hálózati boot manager kiírta, hogy ha -viszont- a setupba akarok belépni, akkor nyomjam meg a ctrl+s gombot. én ezt megnyomtam, de ezzel csak a boot manager setupjába jutottam, ami viszont nem engedett tovább... -
Tim82
félisten
válasz
mystes #93427 üzenetére
Ahol nem derül ki, hogy a 8 GB-ot foglalatonként vagy összesen értik. Persze, a Google keresés (vagy akár kicsiny fórumtopikunkban a kereső használata) hasznos dolog lehet időnként.
Fussunk neki újra: 16 GB-ot bármelyik BIOS-szal kezelni fogja, az 1333 MHz-nél nagyobb memóriafrekit vették ki az 1.29 után. Ahhoz (ami független amúgy a memóriamennyiség kezelésétől) valóban moddolt BIOS kell.
A BIOS-ba ezek szerint már sikerült belépni?
-
mystes
csendes tag
Hogy milyen irodalmat? A Lenovo hivatalos specifikációját. Ki gondolná ugye, hogy maga a hivatalos specifikáció variál valamit a valósággal... Csak találgathatjuk, hogy az 1.29 BIOS-tól kezdődően miért csak az 1333 MHZ t engedélyezték. Ugyanígy, a hivatalos specifikációban csak 8 GB ram szerepel. az egy teljesen más dolog, hogy a valóságban elviszi a 16-ot és az 1866 ot is. ehhez azonban egy megbuherált BIOS kell.
-
szilvaspet
tag
Üdv!
Újabb segítségre szorulok.
SSD-t szereztem az x201-hez (Intel 320 120GB)
Win10-et nem tudok rá telepíteni, Bios látja az SSD meghajtót.
Boot pendrive-val ellenőriztem az Intel SSD Firmware Update Toollal a meghajtó firmware-t és azt írja hogy megfelelő.
A Sata beállítás AHCI-n.
Mit kell még vajon állítanom hogy sikerüljön?
Az SSD jó, másik gépen végigment a telepítő rajta.
A telepítő itt akad el:
[link]P.
-
RoboGuru
tag
-
Azt nem tudjátok, hogy Asset Tag-et lehet-e törölni biosból?
-
Tim82
félisten
válasz
Pistiboy88 #93419 üzenetére
2 x 4 GB és a modulok 2Rx8 elrendezésűek legyenek (egy oldalon két sorban legyenek a memóriachipek). Bővebben.
-
Pistiboy88
aktív tag
Sziasztok. T410 be ilyen memóriát és hány gigát lehet max belerakni? Core i5 560m, nem optimusos,csak integrált vga-s. Memória márkára gondolok, mert anno a t40 kényes volt. Kösz
-
MrSealRD
veterán
Mint fentebb is írtam, kaptam egy X260-at, munkagépnek. Tapintásra nagyon hasonló kissé gumiszerű anyaga van mint a korábbi generációknak. A színe viszont jóval világosabb. Egy-két helyen nyeklik-nyaklik kinyitva, de csak kifejezetten ha próba jelleggel nyomkodom. A rutinszerű használat során ez nem érzékelhető.
A System Update sok drivert feltelepít, de pár dolog azért lemarad, és ezt kézzel kell feltenni...A dupla akkut külön lehet szabályozni a Lenovo Settingsből*, hogy milyen tartományban legyenek töltve...
A billentyűzet nagyon kényelmes és mintha lopakodó üzemmódban menne annyira halk. Kis szépséghiba, hogy a nyomorított ékezetes betűket párszor elütöttem...De megszokható.
A hűtés néha felpörög és hallható, amúgy nem zavaró...
*Ezt érdemes feltenni, mert egy csomó mindent innen lehet állítani...Nehéz felsorolni, de akksi, kijelző, kamera, mikrofon..stb
Összességében azt gondolom, hogy az első benyomás jó. Egy jól használható gépnek tűnik...majd idővel kiderül milyen hosszú távon.
210-ért lett vásárolva, 16GB RAM, 180GB SSD, FPR és még 883 nap garancia...és karcmentes szó szerint új állapot.
-
_q
addikt
Sziasztok!
Thinkpad Helix 2-höz jó lehet régebbi thinkpad toll is? Arra gondolod, hogy nem a hozzá gyárilag kapottat is lehet-e használni, mint pl az x201-eshez valót, lényeg hogy digitizer pen legyen?
-
MrSealRD
veterán
válasz
tamas.nick #93411 üzenetére
Igen ez volt az! Megismerem.
Közben találtam kettőt is csak googl-el kellett barátkoznom...Köszi a segítséget. Így már vissza tudom keresni legközelebb.
-
Giovanny
őstag
Üdv,a hétvégén tervezem beruházni egy T470 és megint az lenne a kérdésem hogy m.2 ssd (wwan) és 2.5" hdd együttes használata lehetséges -e ezen a gépen? Köszönöm.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
MrSealRD #93410 üzenetére
Erre ezt használom: Read & Write Everything
-
MrSealRD
veterán
Kaptam egy X260-at, és szeretném lementeni a BIOS-ból a Windows licence kulcsot. Volt erre régen egy program, de elfelejtettem a nevét.
-
Frawly
veterán
válasz
mystes #93402 üzenetére
Én is megerősítem, nálam az X220-ban az 1.33-as BIOS kezeli le a 16 giga RAM-ot:
$ dmesg
...
[ 0.000000] DMI: LENOVO 4293AP8/4293AP8, BIOS 8DET63WW (1.33 ) 07/19/2012
...
[ 0.000000] Memory: 16251728K/16657656K available (6539K kernel code, 1124K rwdata, 2048K rodata, 1324K init, 912K bss, 405928K reserved, 0K cma-reserved)Az én szakirodalmam szerint az 1.28 volt az az utolsó BIOS, amivel mentek 1333 MHz felett a RAM-ok, az az utániakkal csak 1333 MHz-en fognak futni akkor is, ha gyárilag nagyobb frekit támogatnak. Sőt, memóriából sem válogatós az X220, elmegy benne a DDR3 és DDR3L RAM is, nekem az utóbbi van.
-
thgergo
tag
válasz
mystes #93400 üzenetére
Nem a memória méretét limitálták hanem a RAM sebességét.
Újabb BIOS-sal csak 1333MHz maximum. 16 Gb-nak bele kell mennie.
2 magos Sandy Bridge csak 1333MHz-ig tud DDR3-at hivatalosan, a többi csak észre nem vett "tuning" volt. Gondolom szóltak a lenovonak hogy ezt mégse kellene -
Tikakukac
titán
válasz
mystes #93400 üzenetére
Van baj ahogy látom. Mindig le van írva mit csinál adott bios. Ha neked abból épp semmit nem javít, totál felesleges feltenni vagy épp rontani a dolgokon. De ahogy nézem valami alternatív helyről szerzed be az infókat...
dqdb: Borsószem is már bőven sok, annak a fele bőven jó. Sokat úgyis kinyom, meg púpos meg anyám. Rányomod, hűtő fel, csavarok be, lehúzás előtt mocorogtatás aztán csavar lehúz, ha menő vagy akkor szépen nyomatékra. Azt csókolom.
-
Tim82
félisten
válasz
szilvaspet #93404 üzenetére
X200, X200 tablet, a T60/T61/T400/T500 billentyűzet nem fog oda egészen beférni tudtommal.
-
szilvaspet
tag
Sziasztok!
Beszereztem egy ThinkPad x201-et, aminek a Space billentyűje nagyon bizonytalan.
Keresgélek hozzá másikat. Az ügyben segítsetek, hogy mely ThinkPad-ekkel kompatibilis az enyém ebből a szempontból?
Ránézésre a T400-é ilyen és találtam is belőle eladót...Köszi
P.
-
Tim82
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Opera böngésző
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest