-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Az idézett mondat azt is jelenti, valamint van egy olyan jelentése is (szerintem legalábbis), hogy "hagyni mindig feltöltődni 100%-ra". A szövegkörnyezet egyiknek sem mond ellent (sőt, az ezelőtti bekezdésben meg pont arról is beszél, hogy a kis feltöltések-merítések kedvezőbbek, mint a nagyobb, 1 ciklust kitevő feltöltések-merítések).
-
otps
aktív tag
Félig off, de egy kis gazdasági háttér, hogy miért ment el ennyire az eszem, hogy használt laptopot Németországból ebben a mai Index cikkben. Hátha érdekes. Ilyenek vannak benne, hogy:
Erre persze a németek általában azt mondják, hogy hát az már a külvilág baja, hogy ők a maguk kis európai jóléti államában jobb autókat, buszokat, repülőket, vonatokat, szélerőműveket, ipari gépeket, vegyipari termékeket, gyógyszereket, egészségügyi eszközöket, precíziós műszereket stb. tudnak gyártani, mint bárki más, nehogy már emiatt szégyenkezniük kelljen. Meg hát eleve, ha nem lenne jó, nem vennék. Úgyhogy nem siránkozni kell, hanem jobbat csinálni.
...
Nem is a németek hibája!
A fentiekre persze lehetne mondani, hogy akkor miért veszik a német árukat a görögök vagy a portugálok. Azonban nem nehéz belátni, hogy egy szabad és belső határok és vámok nélküli piacgazdaságban a fogyasztók azt fogják fogyasztani, ami jobb ár-érték arányt produkál. Ha pedig a külföldit veszik, akkor a hazai konkurencia el fog sorvadni.
Amit a cikk ír nekem egyáltalán nem új; vágom a témát. Vetítsük le mindezt a mi kis témánkra: magyar vs. német használt ThinkPad-piac. Többit később.
-
kromatika
veterán
sziasztok.ThinkPad t540P notimban tönkre ment a web cam,éls a fülhalgato jack is kontaktos.van rá még 120 nam gari.pesten melyik szervízbe érdemes be vinni ahol garanciálisan javítják?
-
HSM
félisten
Igen, ez írtam.
Az idézett mondat az angol tudásom alapján azt jelenti, hogy: teljesen tele töltve tárolni a Li-Ion akkut ugyanúgy nem jó neki.
Tehát: 100%-ra töltve tárolni =/= 100%-ra feltölteni.
Ezt megerősíti a szövegkörnyezet (a következő mondat), amit az előbbiben idéztél, ahol tovább taglalja, hogy nem jó 100%-ra töltve nem használni. "This isn't because..., but a Li-ion battery that doesn't get used will suffer from capacity loss..."
Én meg ugye azt állítom, hogy már maga a 100%-ra töltés kapacitásveztéshez vezet, akkor is, ha azonnal lekapod a töltőről és elkezded használni. -
Tikakukac
titán
A beláthatót nyilván nem tudom saccolni, ha adott gép ritka vagy abszolút nem éri meg behozni akkor abból mondjuk nem lesz.
Belül gépet leharcolni nehéz anélkül, hogy kívül ne látszana, ezek a cégek nem szerelnek át több száz gépet, ami kívül okés, azt esélyesen belül sem törték ketté billzet alatt.
Ha olcsón akarsz akkor megoldod magánba gari nélkül, ha gari kell akkor számlás boltból ofc.
-
otps
aktív tag
válasz
Tikakukac #92786 üzenetére
Ha meg ON legyen: bemész random boltba, ami tetszik és van akármilyen gépük. Ha azt mondod neked ebből egy patika kell, hoznak. Nyilván árában is olyan lesz, de nem véletlenül nincsenek A+ gépek tömegével. Egyfelől mert már kint lerúgják őket, másfelől, mert filléres a magyar és 2-3 karcot inkább bekap, mint 10k-t.
Na ez most hasznos, új infó lehet nekem, meg másoknak is. Hogy ahol van van egy csomó B kategóriás gép, ill. pár B+ gép, ahogy @sutszi tapasztalta, ott lesz A is ha kérek, belátható időn belül. A belátható időn belül azért egy fontos kritérium. Eddig olyanokat hallottam, hogy majd, egyszer, meg talán. Az általad említett A+-t még sehol nem láttam hirdetni, csak B-t, B+-t és A-t. Az A jó lesz. Feltételezem, hogy a 2-3 karcon kívül más különbség is van A és B (vagy B+) között 10 ezer Ft felárért. Pl. valószínűsítem, hogy a belbecs sincs annyira leharcolva. Vagy rosszul látom? Amúgy ezeknek a németeknek van egy csomó A gépük (legalábbis van elég), ki van írva az aktuális készlet a honlapjukra. És mindenképp cégtől vegyek, ne magánszemélytől, ha jól vettem ki az egyik korábbi utalásod. Természetesen.
Többit később. Köszönöm!
-
HSM
félisten
Nincs harag. De ez sem azt jelenti, amit írtam, lásd a következő mondatokat, amit alattad Tim82 idézett.
(#92788) Tim82: Igen, itt azt írják, hogy a csurig töltött akku ha nem használják, veszít a kapacitásából. Valamint, hogy a csurig töltve tárolás nem jó. Én nem ezt írtam.
Ugye, a keeping ige....
A második idézett bekezdés pedig 100%-on tárolás és a meleg kölcsönhatásáról ír. Ez sem az, amiről beszéltem.
Én azt állítottam, hogy maga a 100%-ra töltés sem egészséges az akkunak, sőt a fő baj éppen ez, hogy amikor 100%-ra töltöd, az éppen ugyanúgy szennyezi az elektródát, mint amikor 20% alá hagyod merülni.
persze, lehet mellébeszélni, hogy a meleg, meg a tárolás, nyilván az is benne van, de a fő probléma az elektródák elszennyeződése, ami utána kapacitáscsökkenést okoz. -
Tim82
félisten
Mondjuk ebben pont igaza van. Idézem a cikkből:
On the other end of the spectrum, keeping a Li-ion battery fully charged is not good for it either. This isn't because Li-ion batteries can get "overcharged" (something that people used to worry about in The Olden Days of portable computers), but a Li-ion battery that doesn't get used will suffer from capacity loss, meaning that it won't be able to hold as much charge and power your gadgets for as long.
(...)
So in a unfortunate twist of fate, laptop batteries usually spend the most time in the worst possible state: plugged in at 100 percent charge, running at an elevated temperature.
Szerk.: lassú vagyok így munka közben.
-
otps
aktív tag
-
Tikakukac
titán
Feltételezzük, hogy minden piacon ugyanazt a konfigot, ugyanolyan garival és természetesen azonos adótartalmakkal néztél. Feltételezzük, hogy lekérted SN-re az adott gépet, hogy itthon is megkapod-e honosítva a teljes garit és, hogy belraktál minden felmerülő egyéb költséget ami a becibálással jár. Plusz a kinti gépeket lemagyarított billzettel is meglőtted, ha amcsi, akkor legújabb hóbort szerint topcase csere is erősen beficcenhet. Ugye, ha már mindenképpen elemzünk akkor legyünk pontosak.
Valóban kicsi a piac. Ez igaz minden olyan gépre aminek a vásárlóit egy közepesen menő kiskerben is fejben tudja tartani egy aranyhal.
Áresés persze, hogy lesz. Amint ezeket megindítják a lomisok a nagyobb multiktól lesz belőlük egy raklappal és letörik az árakat. Ez is igaz minden hasonlóra, TP workstation ára pölö mindig sokkal magasabb a Dellnél, mert mondjuk utóbbit kiverte az Audi itthon is és hegyekben állnak.
A vezető nyugati techújságok pont annyira érdekelnek, mint a fazekasság. Szerencsére van/volt betekintésem a talán legnagyobb dajcslandi ójságra, hogy miként mennek a dolgok. Egészségükre.
Ezt a hitvitát is megspórolhatjuk most itt, csak mondom.
Akkor be kell írni az Apple és az Air topikba ha van külön és lehet nyáladzani a betonkemény billzetre, a nagyjából 5 évvel ezelőtt is vérciki kijelzőre és az olyan RAM meg SSD opciókra, amennyiből egy hónapig kaviárt eszek. Hogy hogyan tartja az árát nem nagyon érdekel, ha üzleti befektetést keresek akkor tudok jobbat, ha laptopot arra is. Ha értéktartó, de nem túltolt változatot akkor az is megoldható.
Ha értesz hozzá, akkor nyilván olyan notit veszel ami neked tökéletesen megfelel. Én nem sajnálom rá a napi minimum 4 órát, hogy túrjam a dolgokat és úgy moddolgassam eleve a cuccaimat ahogyan azt max a fizika korlátozza. Nerd réteget kivéve ez azért nem sokakat érdekel még a használtas TP vagy akármiket vásárlóknál sem.
Szóval @Titakukac, miért akarod, hogy én legyen kb. azon 10 ember egyike, aki (a magasabb magyar alapáron) megveszi magának az új (igazából tavalyi) X ThinkPadet?
*k
Valamint dehogy akarom, hogy itt vedd meg. Te pénzed, te döntöd el mit veszel és honnan. Elviekben ezért van az Unió, okosabbja jó helyen adózik, telepezik, vásárol, amit gondol. Más kérdés, hogy mennyire összehasonlíthatóak az egyes piacok.Nem én leszek az és kész, mert nem nem tartom racionális üzleti döntésnek, semmilyen körülmények között. Béke.
Fegyvert nem nyomtam a fejedhez, én jobban vagy rosszabbul nem fogok élni emiatt, tehát igazándiból nem is érdekel
Tudom, aksit szállítani macerás a rá vonatkozó szabályok miatt, de elég valószínűnek tartom, hogy közös megegyezéssel szervizelésre inkább aksi nélkül küldjem. Azért leszedhető még ezeknek a modelleknek az aksija.
Kibonthatod, nyilván, le is beszélheted a kintiekkel, hogy gépet így küldenél vissza. Mondjuk ha használt, akkor akksival kell küldeni, mert 99%, hogy cserélik az egész gépet vagy pénzvisszázzák, ha új akkor meg nyilván nem kell kiküldeni, mert itthon is megeszi a szerviz.
Elég offos amúgy, mert nagyon picit TP-s a dolog, részemről befejeztem
Ha meg ON legyen: bemész random boltba, ami tetszik és van akármilyen gépük. Ha azt mondod neked ebből egy patika kell, hoznak. Nyilván árában is olyan lesz, de nem véletlenül nincsenek A+ gépek tömegével. Egyfelől mert már kint lerúgják őket, másfelől, mert filléres a magyar és 2-3 karcot inkább bekap, mint 10k-t.
-
HSM
félisten
Konkrétan nincs benne, se pontosan amit írtam, se közvetve.
Ezenkívül legközelebb, ha megcáfolni próbálod, amit írtam, légy olyan kedves legalább egy érvet mellékelni, pl. egy ilyen esetben egy idézet tökéletes lett volna, mégis hol írja. Nyilván ilyet nem fogsz tudni, mert nincs mit idézni, mert nincs benne, ahogy írtam.
Szerintem ez a kultúrált fórumozáshoz hozzátartozik, hogy nem csak odadobjuk a másiknak, hogy nincs igaza, hanem vesszük a fáradtságot némi indoklást is mellékelni. -
Uzi74
senior tag
válasz
eastsider #92783 üzenetére
A dokkolhatóság 1 USB-C kábel bedugása: töltés, lan, HDMI, 2 USB3 port megdoldott. Persze ha elég lassabb is, akkor vannak könnyebbek/olcsóbbak - macbook air és barátai. Nekem a már elég erős (i7/16GB/512ssd ) de menet közben is használható gép a legkisebb alapterülettel volt a szempont
-
Uzi74
senior tag
válasz
eastsider #92762 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol hasonló dilemmám volt, dell XPs 13-re esett a választás (i7-es legerősebb proci amit adnak) a t440p (i7-4800MQ) mellé kistesónak, gyengébb a proci 15-20%-al, de az ssd és a ram gyorsabb. Aggódtam hogy gyenge lesz, de nem sáfárkodik a boost-al, 3,7 Ghz-et tartja ha kell - sokmindenért kárpótol hogy sokkal kisebb és könnyebb - és a 13,3-as képernyő sem sokkal kisebb az infinity display-el
-
otps
aktív tag
Igazad van, topikgazda vagy, akármit is jelentsen ez pontosan.
Tehát amit korábban írtál, hogy
Amennyiben elvégzed a "piackutatást" és megosztod velünk az eredményt, szívesen beleteszem.
az igazából erre a kiegészítésre szorul a nemzetközi helyzet miatt, a pontosság kedvéért
Itt hirdető kereskedőkkel, boltokkal kapcsolatos sztori meg - amíg nem tisztázod a PH!-staff-fal, hogy szerinted internetjogilag
belefér és erre ők rá nem bólintanak (ezen a hangsúly) - inkább ne kerüljön bele az összefoglalóba.
Oké, értem én a helyzetet! Egyelőre magamtól a németeket tesztelném, ha csak ti rá nem vesztek valami jobb magyar forrásra, nélkületek tanácstalan vagyok. Említettétek a lehel piaci boltot amit alapvetően megbízhatónak tartotok és van X sorozatú gépük egy raklapnyi, de legjobb esetben is csak B plusszos... ami azért már nem az igazi, ahogy @sutszi a szemtanú elmesélte.
-
otps
aktív tag
válasz
Tikakukac #92774 üzenetére
Egy kis nemzetközi kitekintés.
ThinkPad X270 amerikai induló ár: 880 dollár
ThinkPad X270 német induló ár: 1100 euró
ThinkPad X260 (nem X270) magyar induló ár: 435 ezer forintIgyekeztem az ajánlott végfelhasználói árakat nézni a kapható alapmodell esetén. Tudom, a magyar ÁFA a legmagasabb, de nem ennyivel. Ami inkább érdekes, hogy a német alapkonfiguráció ennyi euróért gyengébb, mint az amerikai, viszont a magyar alapkonfiguráció a legerősebb. Mi magyarok vagyunk a leggazdagabbak, mi minek bohóckodjunk alapkonfigurációkkal. Tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy ilyen a piac, erről most nem érdemes vitatkozni.
Az X sorozatú ThinkPadnek olyan kicsi itthon a piaca, hogy (legalábbis az egyik jeles forgalmazónál) kiállított mintadarab nincs sehol. Az egyetlen hely, ahol lehet, a Váci út 83.
Pár napja azzal köszöntem be ide, hogy feltételezem, hogy a topiklátogatók egy jelentős része használtban utazik. Elég jelentős az áresés.
Ha más amúgy ennyi pénzért vennék új gépet (az egyszerűség kedvéért legyen 1000 euró, dollár, vagy 300 ezer forint), MacBook Airt vennék. Szintén feltételezem, hogy a topik legtöbb látogatója Windows-t használ. Vezető nyugati tech újságok megírták, hogy ebben az árkategóriában a legjobb Windows-os gép a MacBook Air - ha Windows-t teszel rá. Fent írtam, hogy a ThinkPadek áresése elég jelentős, míg az Apple gépek a használtpiacon is remekül tartják az árukat. Tehát már csak racionális üzleti megfontolásból sem vennék új (X, T) ThinkPadet. Ezt a hitvitát is megspórolhatjuk most itt, csak mondom.
Tovább is van: az angol nyelvű neten is úgy tapasztaltam (Reddit, Hacker News), hogy elég jelentős a használt ThinkPadek iránti érdeklődés, még ha nekik nem csak a fizetésekhez képest olcsóbb az új, hanam az alapmodell abszolút is. Ha notebookként akarod használni, akkor meg elég az alapmodell is, nemde? Legalábbis nagyon sok fejlesztőnek kb. elég; népszerű, nyílt forrású projekteket is javarészt pont a hasonló korú, árú és állapotú használt ThinkPadeken fejlesztik. Ez is valami. Nyugodtan javítsatok ki, ha tévedek!
Szóval @Titakukac, miért akarod, hogy én legyen kb. azon 10 ember egyike, aki (a magasabb magyar alapáron) megveszi magának az új (igazából tavalyi) X ThinkPadet? Nem én leszek az és kész, mert nem nem tartom racionális üzleti döntésnek, semmilyen körülmények között. Béke.
Ezt ne velem beszéld le hanem a bolttal. Én még ilyet nem találtam. Értékbiztosítva egy 2-3 kilós, akksis küldemény 1 menetben is raklap pénzek.
Tudom, aksit szállítani macerás a rá vonatkozó szabályok miatt, de elég valószínűnek tartom, hogy közös megegyezéssel szervizelésre inkább aksi nélkül küldjem. Azért leszedhető még ezeknek a modelleknek az aksija.
-
otps
aktív tag
válasz
Dhampir #92776 üzenetére
A Geekbench nem jó?
Kapcsolódó fontos cikk a notebookhasználat, -teljesítmény és az akkumulátorteljesítmény kapcsolatáról, ideális esetben:
"Use your battery. Not too much. Mostly for small apps." Ask Ars: What is the best way to use a Li-ion battery?
Már ha az ember notebookként akarja használni a notebookot. Ha desktopként, akkor meg jobb, ha desktopot vesz. Remélem, nem off.
-
Dhampir
félisten
-
zozoka79
tag
Helló.van egy Lenovo ThinkPad X201-esem.tud valaki ajánlani hozzá egy laptop kábelt amivel 24 voltos csatlakozón tudom használni kamionban? inverterrel használom 220on most,de ezt a megoldást le akarom cserélni egy szimpla kábeles megoldásra.olvastam,hogy az univerzális kábelek nem jók,akkor meg milyen kellene?
-
Tikakukac
titán
Nagyon ráfeszültél a témára, tipikusan az a baj ezzel a megközelítéssel, hogy ha egy mekdöncis órabért megkeresel akkor az ilyen felesleges dolgokkal elmegy annyi pénzed, amennyiből megveszed itthon a csodát.
Német, osztrák és angol területen vagyok. Onnan a tapasztalat.
Van reputációja, nem is kicsi. Az egyik bolt konkrétan a legnagyobb forgalmazó új fénygépekből az UK-ban.
SerialNumber
Ezt ne velem beszéld le hanem a bolttal. Én még ilyet nem találtam. Értékbiztosítva egy 2-3 kilós, akksis küldemény 1 menetben is raklap pénzek.
-
Tim82
félisten
Még mindig nem vagyok moderátor.
Itt hirdető kereskedőkkel, boltokkal kapcsolatos sztori meg - amíg nem tisztázod a PH!-staff-fal, hogy szerinted internetjogilag
belefér és erre ők rá nem bólintanak (ezen a hangsúly) - inkább ne kerüljön bele az összefoglalóba.
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Lenovo X220-am fényereje automatikusan változik a megjelenített tartalomhoz képest. Sötét képnél leveszi a fényerőt, fehér esetén felveszi, így állítgathatom utána manuálisan a fényerőt. Energiaellátási beállításoknál adaptív fényerő le van tiltva, Intel HD beállításoknál pedig nem találtam ilyen beállítást. F.lux van még fent, de más laptoppal nem csinálja ezt, és ha azt bezárom akkor is fennáll a fényerő változás. Mi a fene okozhatja ezt?
(Win10)És megtaláltam, Intel HD-Energiaellátás-Akkumulátoros üzem
-
eastsider
nagyúr
válasz
btudos #92769 üzenetére
Mennyivel gyengébb egy ilyen u-s CPU? Az i7 throttlingol szépen. De manapság már tényleg ritkán kell a nagy teljesítmén. Szerintem elégnek kellene, hogy legyen, mivel elég ritkán kell nekem a LR...
Néztem még a t460at is, ez a másik alternatíva, de látom abban is elég hasonló a CPU. 14es feletti gépet pedig semmiképp nem szeretnék. M-es CPU meg talán nincs is, csak a workstationokbe?!(precision, zbook). Az nem kellene nekem -
-
Csepi95
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkoztatok már azon, hogy mi lesz, ha lenovóéknál kifutnak a szérianevekből? Például T490 után mi jöhet?
-
otps
aktív tag
@Tim82: Mondjuk jó lenne, ha nem rébuszokban (
) beszélnél, hanem leírnád, konkrétan milyen noti (típus, felszereltség...), milyen hibája van.
Igazad van! Analógia (nem rébusz
). Teszem azt, ma veszek egy új használt A-kategóriás ThinkPadet a Luxnote-tól. Használom egészséggel 3 évig, amikor is úgy döntök, hogy most már megérett a cserére. A hűtést ekkor már minimum illik cserélni*, ha valaki, akár én, akár más ezután még használná a notit, de ezt már nem én akarom csinálni. Tehát semmi különösebb hiba, csak a korból adódóan esedékes nagygenerál. Ne írjátok be a Gúgliba, hogy nagygenerál.
*Jó esetben a használat 3 éve során persze minden évben újra lett pasztázva. Az is egy jó kérdés, hogy kihez érdemes elvinni, aki megbízhatóan, jó áron megcsinálja, ha ezt sem feltétlenül én akarom csinálni. Az X sorozat a kialakítása miatt legalábbis nem biztos, hogy alkalmas arra, hogy az átlagos felkészültségű egyszerű felhasználó annak a szétszedésével és összerakásával kísérletezzen. Ezt értem akár az évenkénti pasztázásra, akár a 3 év utáni nagygenerálra. Ja, ThinkPadekről van szó, remélem, nem off, de a kérdés alapvetően van ennyire általános.
Ha az érdekel, hogy mennyiért tudod őket jelen állapotban eladni, akkor van a Lokál fórumtémákban beárazós topik, ahol ebben vélhetően tudnak segíteni.
Köszi, még lehet, hogy ez is jó lesz!
-
otps
aktív tag
@Tim82: arról volt szó, hogy én elvégzem a piackutatást és megosztom veletek az eredményt, te meg beteszed az első hozzászólásba, nem igaz? Pont azon vagyok!
Te vagy a moderátor, nem én, de érzésből azt mondom, ha @Tikakukac fenti kalandja ThinkPaddel kapcsolatos, akkor jöhet nyugodtan, mint ontopik. Ha nem is ThinkPaddel kapcsolatos, szerintem maximum elszürkítve akkor is bele kellene, hogy férjen, hisz a nagy célhoz segít közelebb. Persze rajtad múlik, hogy rábólintasz-e (hogy @Tikakukac megválaszolhatja-e ezt itt), de szerintem oké.
-
fattyu
veterán
válasz
eastsider #92760 üzenetére
valamennyire. ezek a két magos u procik nem valami erőgépek. egy nagy katalógussal nagy rawokkal dolgozva izmosabb asztalikon is kellhet hozzá türelem.
Én nem erőltetném hacsak nem tényleg birka türelmű a user. plus a kínálat nagyrésze félhd panel. azzal meg plánen nem élmény ightroomolni.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
X260 mennyire ajánlott? Ill x250 mennyire ajánlott mellett? Lightroom használható valamennyire? Használt vásárlásakor mire figyeljek?
Dokkal használnám otthon monitorral
Ez lenne az első tp-m. Jelenleg Latitudem van -
Tim82
félisten
Viszont alapvetően ez már nem a Thinkpad-topik témája.
#92757: Mondjuk jó lenne, ha nem rébuszokban (
) beszélnél, hanem leírnád, konkrétan milyen noti (típus, felszereltség...), milyen hibája van. Ha Thinkpad-ekről van szó és tudunk rájuk megoldást, akkor nyilván leírjuk. Ha az érdekel, hogy mennyiért tudod őket jelen állapotban eladni, akkor van a Lokál fórumtémákban beárazós topik, ahol ebben vélhetően tudnak segíteni.
-
otps
aktív tag
válasz
Tikakukac #92752 üzenetére
A város országon belül és az ország az sajnos tud betenni dolgokat. Volt, hogy rendeltem én a boltból és a kinti haverom. Nem gyengén más lett a hang amikor én kértem újra számlát SN-el és amikor ő.
Egy kicsit konkretizáljuk a kérdést! Most talán nem kell ennyire rébuszokban beszélni, egy külföldi tapasztalatról van szó. Azon kívül, hogy a konkrét bolt neve nem is érdekel, fontos lehet:
- AMelyik országról van szó? Külföld és külföld között azért van különbség, nem egyforma az egyes országok üzleti kultúrája.
- Van-e az adott boltnak a Luxnote-hoz hasonló online reputációja (eBay, TrustedShops.eu)?
- Mi az az SN?
Ha tényleg csak ezen múlik, meg tudom rendelni a németországi barát/rokon címére is, legfeljebb egy kicsit később kapom meg.Ha baja lesz a gépnek akkor pedig kalapom megeszem ha egy boltnak belefér ezekre a futár bevallalása. Elég gyorsan elfogyna a profit akkor.
Az is egy reális opció lehet, hogy kifelé én fizetem, visszafelé ők. Ez egy vállalható pluszköltség egy esetleges meghibásodás esetén, ha amúgy minden más érv az adott bolt mellett szól. Európa nem külföld. Gondolj bele, Amerika sokkal nagyobb, ha egy másik államba kell küldeni valamit, kb. ugyanannyi a postaköltség, mint egy másik európai országba.
-
Ed_007
aktív tag
Szeretném letölteni a Lenovo Service Bridge szoftvert (LSBsetup.exe), de nem sikerül sehonnan sem. Tudnátok segíteni?
(Elég idegesítő, hogy bármi drivert is akarok letölteni a Lenoco support oldalról, letöltés helyett elkezdni ellenőrizni, hogy valóban az én serial numberemhez való-e, amit kiválasztottam. Ugyan bízza már rám... Ezt az ellenőrzést meg lehet valahogyan kerülni?) -
Tikakukac
titán
A város országon belül és az ország az sajnos tud betenni dolgokat. Volt, hogy rendeltem én a boltból és a kinti haverom. Nem gyengén más lett a hang amikor én kértem újra számlát SN-el és amikor ő.
Ha baja lesz a gépnek akkor pedig kalapom megeszem ha egy boltnak belefér ezekre a futár bevallalása. Elég gyorsan elfogyna a profit akkor.
-
MrSealRD
veterán
Pénteken benéztem a korábban említett Lehel piaci boltba. Tényleg hatalmas készletük van üzleti gépekből és azon belül is Thinkpadekből. De! (Mert mindig van de.) Hozzá kell tenni, hogy A, B+, B kategóriákat különböztetnek meg. Az A kategóriának nincs különösebb baja. A B+-nál azért van valami. A B pedig azért már elég roki... Főleg foltos kijelzőt és kopásos hibákat jegyeznek fel ezeknél. Az A kategóriából van a legkevesebb, és a többi kategóriából van a többség. Én csak francia billentyűzetes gépeket láttam, azok is matricázva, viszont szerintem cserések. A weboldaluk egyébként nagyon korrekt, részletesen gépenként van kép és leírás... Az árakat mindenki megítéli maga...De mint minden esetben a személyes vásárlás ajánlott mert akkor nem lehet félreértés.
-
otps
aktív tag
válasz
Dhampir #92748 üzenetére
Költői kérdés: vajon kivel lehet a nézetletéréseket eredményesebben elsimítani? Egy német céggel, akiknek egy ilyen rizikós piacon, mint a használt laptopok, több, mint 44 ezer független eBay-értékelésből 99,6%-os pozitív visszajelzést tudtak produkálni (fönt linkeltem, ez egy ilyen piacon kiváló eredmény), vagy egy magyar céggel, aminek nagyjából semmi hasonló, független értékelése nem ismert? Most tegyük fel, hogy a magyar cég is egy másik városban van, mint a vevő.
Persze, még elolvasom azt a pár negatív értékelést, ami becsúszott nekik, illetve megérdeklődöm, hogy ha meghibásodik a gép garanciaidőn belül, ingyenes-e a visszaküldés. Ha esetleg nem is ingyenes, az összes fenti paraméter ismeretében vajon melyik a biztosabb út.
-
Dhampir
félisten
Hátránya, hogy probléma esetén külföldre kell reklamálni és visszaküldeni a gépet, ami több plusz költséggel járhat.
Az eBay-en is fent vannak, emlékeim szerint ott leírják, hogy milyen állapotú gépre számíthatsz, de úgy rémlik, hogy panasz is volt, el kell olvasni a negatív bejegyzéseket is.
-
otps
aktív tag
Na, ezekről a németekről tényleg van valakinek valami véleménye? Általánosságban inkább rendelnétek tőlük, mint a magyar konkurenciától? Megbízhatónak tűnnek? Miért, miért nem? Köszönöm!
A többihez: úgy látszik, beletrafáltam valamibe ezzel az internetjogász-kérdéssel; de erről majd később.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni. van egy think pad t540p notim.és nem tudok be lépni a biosba.hiába nyomok f2 vagy f12 öt.hogyan tudok be lépni?a másik dolog,hogy nagyon úgy néz ki hogy a web camera a mikrofonnal együtt nem müködik.eszközkezelőben hol tudom meg nézni?
-
Multibit
nagyúr
Felraktam a T420-ra a whitelist mentes BIOS-t. A Broadcom kártyát majd az adapter megérkezte után tudom csak beépíteni (remélem elég hosszúak az antennakábelek).
Viszont! A hackelt BIOS beégetése óta minden bekapcsoláskor kapom a rövid sípoló hangokat (2x5). Megtaláltam az okát és a "megoldást" ITT. Érdemes kikapcsolni az említett funkciót a BIOS-ban? Lehet belőle hátrányom? -
Tim82
félisten
Hát amennyire én értem az itteni moderációt, az urak csak nem szeretik a sok topikot, de van van egy máig élő és működő ilyen topik:
A linkelt rossz boltos topikban azért nem nagyon fogsz többet találni némi vásárlói elégedetlenségnél. Valamint nem fogsz PH!-s eladókkal kapcsolatos sztorit sem találni benne dögivel.
A jó boltos topik itt és most nem releváns.
Áh! Lehet, hogy csak egy jó internetjogász kéne a csapatba.
Lehetséges; előtted a lehetőség, hogy felajánld ilyen téren szolgálataidat a lapcsalád staff-jának. Elérhetőségeiket itt találod: [link].
*
Félreértés ne essék: nem gondolom, hogy "topikgazdaként" valóban "gazdája" lennék a topiknak, vagy hogy nekem kellene bármilyen cenzúrát gyakorolni, erőltetni az itt megfordulókra. Nem képviselem az oldalt sem hivatalosan, nem vagyok tagja a PH!-t üzemeltető vagy rendben tartó házigazdáknak, moderátoroknak sem. Amikor én "figyelmeztetek", tessék úgy venni, hogy az illető fórumozó érdekében szólok, egy esetleges moderátori beavatkozást, szankciót megelőzendő, semmi több. "Topikgazdaként" nem vagyok hatóság, még az oldalon belül sem és azon kevés jogosultságommal sem szeretek élni, ami adott a topikban (ez kb. a hozzászólás törlés lehetősége, amivel az eddigi három évben talán egyszer éltem). -
azbest
félisten
gondolom volt egy két precedens, amikor kellemetlen helyzetbe került a lapcsalád egy-egy furcsa vevő vagy eladó vagy fórumozó miatt és ezért félnek annyira minden kritikától. Ide is elért a hiszti, hogy van aki alpári módon képes másokhoz viszonyulni, de ha kritikát kap, akkor már rágalmazási perrel fenyegetőzik. És az ilyen szociopaták nagyon meggyőzően tudják előadni a hatóság előtt, hogy el vannak nyomva.
Ahogy az aprón büntetendő a kritika, mert az üzletrontás (még a csalás határán lévő esetekben is). Vagy a szakmaibb topicokban tilos saját cuccot reklámozni. Régebben bármilyen cucc ajánlása is tilos volt, de azért arra rájöttek, hogy igencsak értelmetlen és kontra produktív korlátozás volt, ha nem lehet leírni, mi az ajánlott hely péládul vásárlásra. Mondjuk ebben az is benne lehet, hogy próbálták üzletivé alakítani az aprót, csak nem igazán sikerül nekik.
igen, az nem ártana. Régebben volt, hogy a szabályzat kapcsán én is jeleztem problémás pontokat, amelyek még számomra is egyértelműen szembementek a jogi szabályozással. Utána át is fogalmazták. -
otps
aktív tag
És ezekről a németekről van véleményetek? Külföldiek, róluk csak szabad beszélni.
Illetve láttok-e üzleti fantáziát a fenti Trusted Shops online közösségi értékelések kelet-európai terjeszkedésésre? Ilyen használt boltosok esetében különösen hiánypótló lenne. Ha mondjuk a TrustedShops.eu simán legális Magyarországon (EU-EU), akkor anonim nickek beszélgetése, a boltok egymás közötti értékelése miért nem az? (Vannak is ilyen topikok) Ha legális, akkor meg mi a probléma? Vagy tényleg csak nincs jó jogásza a Prohardvernek.
-
otps
aktív tag
a lapcsalád fórumain általában - nem véletlenül lett anonim a "Miért moderáltuk"-topik, vagy tűnt el a különféle üzleti feketelistás topikok nagy része
Hát amennyire én értem az itteni moderációt, az urak csak nem szeretik a sok topikot, de van van egy máig élő és működő ilyen topik: Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
és természetesen a párja: A jó boltok topicja
Illetve a klasszikus, külső link: Tékozló Homár
Nem teljesen értem a problémát. Elég szomorú lenne, ha az EU-tag Magyarországon anonim nickeknek nem szabadna megbeszélniük a fogyasztói tapasztalataikat. Sőt, ez kifejezetten üdvözítő tevékenység lenne, fogyasztóvédelmi szempontból is.
Egy friss felmérés szerint, Magyarország a 28 EU tagállamból a 24. helyen kullog a fogyasztói jogok ismeretének tekintetében. Ez finoman szólva is aggasztó – lehet, hogy erről kellene minden állampolgárnak levelet kapnia -, mert a fogyasztóvédelmi intézményrendszer aránylag jól kiépített, illetve a fogyasztói jogok szabályozása is megfelelő. Azonban mindez hiába van, ha ennek ellenére simán elhajtják az embert a cipőboltban azzal, hogy „nem rendeltetésszerűen használta” a cipőjét vagy azt mondják az előző nap vásárolt műszaki cikkre, hogy elküldik bevizsgálásra és két hét múlva értesítik. Pénzügy és jog: a fogyasztói jogok
A sötétben tapogatózunk.
volt már, hogy mindenféle kellemetlen rágalmazási történetek kerekedtek ki a fórumokon
-
Tim82
félisten
válasz
Multibit #92735 üzenetére
X220 + Intel 7260HMW esetében kellett nekem ahhoz a 20. PIN leragasztása, hogy újraindítással ne tűnjön el a Windows számára a wifi modul.
Az 51. PIN leragasztása kellene elvileg a BT működéséhez, de nekem az sem volt stabil, így maradt a gyári modul.
Azóta egy Linuxos R61-be tettem még 7260HMW-t, ott eleve leragasztottam az említett PIN-eket és nem volt szempont a BT rész, így csont nélkül működött.
Broadcom modullal nem próbálkoztam.
-
Multibit
nagyúr
Olvasgatom szorgalmasan a whitelist mentes BIOS mókolásról szóló korábbi posztokat. Ez a PIN-leragasztgatás nem tiszta nekem.
Korábban már sikeresen upgradeltem az X200s notim BIOS-át. Abban jelenleg egy AC7260 (félmagas) kártya üzemel, leragasztás nélkül, problémamentesen. Számomra a BT érdektelen.
Most a T420 lenne soron. Abba egy ilyen Broadcom kártyát szánok.
A kérdés: mikor, milyen esetben van szükség a WLAN kártyán bizonyos PIN-ek leragasztására? A T420-asom esetén sem használnék BT-ot. Ennél a Broadcom chipes AzureWave kártyánál is kell ragasztgatni? Esetleg arról van szó, hogy az X200s-nél még nem kellett, de a T420-nál már kell a ragasztás? -
Multibit
nagyúr
Most vettem egy kitűnő állapotban lévő T420-at
Azt szeretném tudni, hogy a mellé kapott 65 W-os töltő elég hozzá? -
Butcher82
senior tag
Köszi mindkettőtöknek a gyors választ. Akkor már csak vadásznom kell egyet... ismét....
-
Butcher82
senior tag
Üdv mindenkinek!
Ismét kikötött nálam egy T60-as (úgy látszik ez már valami karma), és megint egy kicsit "érdekesebb" modell lehet. Szóval csak maga a gép jött akku és töltő nélkül, szétbeleztem, spec: T2600, 3GB RAM, 160Gb HDD, 15" IPS 1400x1050 és Ati Fire GL 5200. No, a kérdés az lenne, hogy - ehhez már nincs itthon semmi kacatom- , melyik töltő jó ehhez? Elég a 65W vagy a 90W-os kell?
-
fattyu
veterán
érdemes vergődni egy 3740qm 3840re cserélésén? ugye nem ?
-
Tikakukac
titán
válasz
antihero0112 #92708 üzenetére
A kecses és a vékony nem feltétlenül jelenti a szemetet. Szinte dekára annyi az elitebook is, viszont ötöd annyira nem kopik és horpad. Főleg nem recseg.
Én esküszöm ha kiszereled vagy küldesz képet műanyag zsanérpárról 840 G1-ben, megeszem a kalapomat. Ez egy 840 G1-ből van, nekem ugyanolyannak tűnik, mint az enyémben lévő, ez pedig erősen mágnesezhető is, ergo nem lehet műanyag
ehuneSokat nem teszek velük, telibe integrált rajta minden. Volt lapcsere amiatt, mert a rugó a SIM tálcában megbolondult és lőtte ki a kártyát néha. És igen. Ez alaplapcsere.
Privátban 840 G2 alaplapos gépem van, elég erősen átépítve más gépek alkatrészeivel
Mirr Murr: Ezt mindenkire rábízom mit tesz. Én ennyit tudok.
otps: What? És ott mi az olaszos egy csutka angol névben?
Egyébként nem, nem róla van szó, és igen, azért van ködösítés mindig, mert úgy rádengednek egy pert és kivágnak az oldalról, mint a sz@rt, ha elkezdesz sztorizgatni és linkelni neveket. Igen, ez részben érthetetlen de ez van. Bolt nevét is azért írtam le, mert ott mint mezei ember voltam és tényleg irgalmatlanul látszott, hogy ha bepuszulnék se érnék el eredményt. Így futhattam a pénzem után.
-
edk-
őstag
Megjegyezném még, hogy a garancia szó nem értelmezett termékfelelősségi téren. Ami értelmezett, az a jótállás és a szavatosság. Használt cikkekre valóban 12 hónap szavatosság a minimum, de csak 6 hónapon belül felismert hiba esetén kell vélelmezni, hogy a hiba oka már a tejesítés időpontjában is megvolt. Tehát az első 6 hónapban a kereskedőnek kell az ellenkezőjét bizonyítania, míg a második 6 hónapban a fogyasztónak azt, hogy a hiba oka már a tejesítés időpontjában is megvolt.
-
Tim82
félisten
Publikusan emlegetett, kiírt nevektől leginkább tartózkodjunk, nem véletlenül megy a "rébuszokban beszélés" (nem csak ebben a topikban, a lapcsalád fórumain általában - nem véletlenül lett anonim a "Miért moderáltuk"-topik, vagy tűnt el a különféle üzleti feketelistás topikok nagy része - volt már, hogy mindenféle kellemetlen rágalmazási történetek kerekedtek ki a fórumokon).
Privátban azt és úgy kérdezel meg attól, amit/ahogy/akitől szeretnél.
Köszönöm.
-
otps
aktív tag
Más. Mit csináljak a pár felgyűlt, félig/meddig működő laptoppal? Próbáljam meg javítani és adjam el valaki végfelhasználónak? Vagy ki adná értük a legtöbbet jelen állapotukban, de legalábbis a korrekt árat? Ha valaki jó áron ad használt laptopokat, az értelemszerűen olcsón vesz... én meg viszonylag jó árat szeretnék értük kapni... apró érdekellentét.
-
otps
aktív tag
@edk- ~ Avocopm. OK, jó tudni! Némi visszajelzés a bolttal kapcsolatban, beleolvasva a beszélgetésekbe hátha nem teljesen off, mást is érdekelhet:
- 6 hónap garanciát kínálsz. Mi a helyzet akkor, ha találkozol egy olyan vevővel, aki tisztában van a fogyasztói jogokkal és tudja, hogy 1 év garancia jár használt termékekre is? Erre érdemes figyelni.
- Érdemes lenne feltüntetni, hogy 0%, vagy 27% áfával dolgozol. Mitől is függ, hogy melyik használtcikk-kereskedő melyiket alkalmazhatja?
- Mi lenne, ha lenne guest checkout opció? Az ember nem vesz minden nap laptopot és sokan nem akarnak csak egy vásárlásért minden webshopba regisztrálniHa a közösség szerint amúgy jó a bolt, akkor jó!
A németektől már rendelt valaki? Alap 1 egy év garancia (tehát minimum elolvasták az EU-s fogyasztóvédelmi irányelveket) és nem félnek futárral (ingyen futár oda-vissza) egész Európát lefedni. Be tudsz tenni a kosárban 3 év garanciakiterjesztést is; ezt melyik magyar kereskedő vállalná be? Első rendelésből 10 euró kedvezmény (várd meg, amíg a kód pop-up bejön), ha nem kérsz Windows-t 5 euró kedvezmény.
Van egy ilyenjük is: LUXNOTE Bewertungen & Erfahrungen | Trusted Shops
Ezeket hiányolom én a magyar online kereskedelemből: a 3rd party megbízható (viszonylag megbízható értékeléseket) értékeléseket.
-
válasz
antihero0112 #92710 üzenetére
250 egyelőre.
-
antihero0112
tag
válasz
Tikakukac #92707 üzenetére
Hát változik a piac, "szükség" lett a vékony, kecses, könnyebb ultrabook-okra. Mondjuk az én használatomhoz ez pont jól jön. Egy T61-est azért nem dobálnék ki-be a táskámból 2-2 percre megírni egy mail-t, meg továbbdobni, sőt nem is vinnék magammal már egy akkora dögöt., de már egy T420-at se tudnék elképzelni mindennapos hurcolászásra.
840 G1-esnek képzeld el hogy műanyag, beszarás. G2-nél nyilván rájöttek hogy ez egy kicsit erős.
Amúgy mit csinálsz szegény gépekkel, hogy ennyi gép lapos lesz nálad?
Milyen gépet használsz most?
-
Tikakukac
titán
válasz
antihero0112 #92706 üzenetére
Hát kinek mi. Én mondjuk erősen Dell szerviz és bolt körül vagyok, E7440-ről ne beszéljünk. Nekem is volt sok. Láttam is sokat. Alaplaphibás volt az összes gépem, gumi dolgok ocsmányul kopnak, alubetét hátul megint. Nono.
És akkor ugye ha híresen recsegős T430 terminátor akkor előtte meg mik voltak? Betonkocka. És el is jutottunk oda, hogy 3 gen alatt lement a francba a minőség, de hát azért faszaság. Túróst. És ezek nem egyedi dolgok, mindre kereshetsz, ezek tök általánosak, szerintem találsz darabra annyit bejegyzásből, mint palmrestes x200-at.
Egy 840 G2 meg itt van előttem, ami karosszériában 1:1 G1. Fém zsanérja van, nem tudom milyen gép volt nálad.
T450s-hez hozzértem és ennyi. Ahhoz túl új nekem.
-
antihero0112
tag
válasz
Tikakukac #92705 üzenetére
Az biztos hogy egy T430, robosztus terminátor ehhez képest. De hogy ropogna, nyekeregne stb. én ilyet még nem tapasztaltam. Az ezzel pariban lévő G1-es Probook-ot is szemügyre vettem, hát a zsanér az műanyagból van, de még az Elitebook-nak is, ebben a kategóriában az vicc kategória. Dell E7440-nek a minősége viszont fasza.
Ja és a félreértések elkerülése végett nem vitatkozni akarok, se meggyőzni Téged az állításod ellenkezőjéről. (Mondjuk meg se tudnálak, de nem is ez a célom)
Csak a véleményemet szeretném elmondani.
Viszont ahogy mondtad is, hogy most elég sok lett belőle a piacon, biztos hogy van valami bibi velük.
Szerencsére nekem még nem volt velük gond.Amikor kaptuk a T440-eket, akkor kaptunk velük egy időben T450s-eket is, meg is lepődtem, mert nem nagyon szokták 2 év alatt lecserélni a gépeket, és ezekre még 1 év gari volt. T450s-nél is ilyen siralmas lenne a helyzet?
-
Tikakukac
titán
válasz
antihero0112 #92704 üzenetére
Az anyagminőség nincs rendben, egy 150k-s probooknál igen. Dupla és tripla ennyiért nem, nincs.
Plusz imádnak ropogni. Első gépeket néztük pont alfánál anno, ott sírtunk, hogy mivé lettél te szerencsétlen brand.Nem tudom mi ment szét, de amikor vasvillával takarítják kifelé az adott szériát és kezdik beérni a régebbiek árát, akkor annak oka van. Jelen esetben az, amiért én sem vettem, pedig rakat lehetőség volt rá. Annyi szerencséje van, hogy Dellből és HP-ból alig van a placcon.
Hát ha a régi TP szintű megbízhatóság és minőség nem számít, akkor nyilván lehet ennek is örülni. Inkább szomorú
-
antihero0112
tag
válasz
Tikakukac #92701 üzenetére
Most nekem is T440s-em van, előtte még nagyon régen volt T61-em, meg most 1 hónapig X240-em, eddig más vonaton utaztam. Touchpad szerintem is szar, szokható, bár cserélni fogom T450-esnek a touchpad-jára. Az anyag minősége rendben van, jobban tetszik mint a régebbieknek, Nekem azok nagyon műanyag hatást keltettek. Ez a "gumírozott" bevonat számomra minőségibb érzetet kelt. Az alaplap hibával szerencsére nem volt még dolgom, most már eladtam párat belőlük, és ezért választottam én is ezt a szériát. Azt amúgy lehet tudni, hogy az alaplapon, mi száll el?
Amiért ezt választottam az a dupla akku, szerintem nagyon szép gép, hardvere rendben van, és ebben az árban nagyon jobbat nem találtam.
Visszaolvastam már egy csomót, mivel én eddig is megvoltam a régi Thinkpad-ek nyújtotta előnyök nélkül ezért nekem nem hiányozhatnak.
-
Tim82
félisten
válasz
antihero0112 #92698 üzenetére
Általános jellegű, megelőző megjegyzés volt, semmi névre szóló. Semmi gond.
-
Tikakukac
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged