- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stork13
aktív tag
Sziasztok!
T400-as töltője kezd kontakthibás lenni pont a csatlakozó tövében. Javítható, kapható szerelhető csatlakozó külön vagy nincs rá lehetőség és marad egy másik beszerzése?
-
Frenky89
addikt
Találkoztatok már olyannal, hogy a T420 néha random kidobálja a CD/DVD tálcát?
Ilyenkor, ha bezárom, akkor megint kidobja és végül egy-két kör után ráhagyja. -
MrSealRD
veterán
válasz
beherit #90385 üzenetére
A múltkor akartam neked írni. Bocsi. IRQ ütközik nálad két hardver is ugyanazt a számot kapja. A Caddy meg azért tűnik el, mert azzal akad össze. Ha kiveszed egy időre, akkor is jelentkezik a hiba?
(Én egyébként lehet csinálnék BIOS-ban egy visszaállítást gyári értékekre.) - De előbb nézd meg a fentit a bizonyosság kedvéért.
-
beherit
tag
Szóval továbbra is problémázik nálam T420-on a wifi driver, amint elkezdek letölteni valamit, esélyes egy kékhalál a netwew01.sys-re hivatkozva.
Mivel szoftveresen nem sikerült megoldani, ezért arra gondoltam, lehet-e hardveres a gond, szóval ha kicserélném a gépben a wifi kártyát ugyanilyenre/másfajtára, az megoldhatná-e a gondot? Most ez az intel centrino advanced-n 6205 van benne, nem tudom, hogy sérült, vagy mi van vele. Vagy ha felraknék egy linuxot ott is gond lenne? Még esetleg ez jutott eszembe megnézni, hogy szoftveres vagy harveres-e a baj.
-
-
azbest
félisten
Ha már itt tartunk... win10 alatt a t430-amban a realtek hang mikrofonjának hangereje úgy tűnik megjavult az r280-as hang driver pakkot feltelepítve. A korábbiakkal, amiket próbáltam, mindig halk volt a mikrofon teljes erősítéssel is. A beépített win driver pedig nem kezelte a dokkolót.
Az aniversary változat, de az os updatetúl még nem volt hangosabb, csak a napokban telepítettem frisebb hangot, akkor szóltak rám, hogy visszább kéne vennem
-
azbest
félisten
válasz
MrSealRD #90379 üzenetére
intel video mellé általában kevésbé veszélyes a 4 mag, hiszen hasonló felépítésű a proci + dedikált vga változat is fogyaszt rendesen. Viszont dedikált vga mellé a 4 magot nem merném, oda 15 colos gép kell, de inkább w változat.
Ha a turbo is ki van használva, akkor lehet gyakrabban kell portalanítani a gépet, mert érzékenyebb a szellőzésre és ha elkoszosodik, akkor hamarabb throttlingol. Turbo nélkül viszont nagyon kezes a 4 mag is, úgy lehet hajtani throttling nélkül is sokáig.
A T430-nál néztem az intel extreme tuning utility-vel a fogyasztási kereteket.
Az i5-3320m 35w tdp-snek megadott procinál a turbo boost power max 35w, a short power max pedig 45w.
Ez az i7-3720qm esetén, ami 45w-osnak mondott, a turbo boost power max 45w, a short power max pedig 56w. -
thgergo
tag
válasz
donjohnson #90378 üzenetére
Nem oldotta meg, azóta is az a modbios van fenn. Maga a proci selejtes, nem csak T420-ban.
@sutszi:
Teljesen 4 maggal turbóval lehet túl meleg lesz. Nagyságrendileg arra emlékszem 4 mag 2700MHz-en volt 41W a cpu szerint, olyan 80 fok körül. Modbiossal akár 35W-ra is korlátozható, mint ahogy a mostani laposokban a 4 magos i5-i7 gyárilag van lekorlátozva a 45W helyett. -
thgergo
tag
5000 forint volt. Szépséghibája hogy 1perc-1óra között megfagy tőle a gép
Azóta is csak porfogó a fiókban. Már mindent kipróbáltam magtiltás, feature letiltás, kevesebb-több frekvencia. Én már meguntam a játékot vele
Igazából nem is éreztem gyorsabbnak a i5-2520M-nél, csak 2x annyi mag van benne. De hogy ellent mondjak a előttem szóló túlmelegedéseknek, nekem az volt a tapasztalatom vele, hogy hiába 45W a QM-ek TDPje, a felületük is nagyobb, meglepően jól ment a XM hűtése is.
-
MrSealRD
veterán
válasz
batai15 #90370 üzenetére
Köszi. Annál komolyabbat nem tudok, hogy kell egy gép XY paraméterekkel, van? Erre én majd 1 hetet vártam arra, hogy befejezzék azt a tesztelést ami állítása szerint holnapra kész lesz... De nem azért írom, hogy támadjam őt csak a mihez tartás végett nem komolytalanul kerestem meg én sem. Mondjuk nem bánom, mert utána mástól meg megvettem a T420-am ami patika állapot...
Viszont a nem túl távoli jövőben kell majd egy kis tartalék/utazós gép... így lehet megkeresem ismét.tototos: Köszi neked is.
-
Tikakukac
titán
válasz
batai15 #90370 üzenetére
Az egynél több az már sok, jogos.
Másikba szoktam írni, de ide is jó: csoda nincs, a legtöbb ilyen bolt és árus az apróról 2-3 helyről dolgozik és attól függően ki mennyit vett és milyen állapotút nomeg mennyire éhes lesz az ár. Nyilván nehéz alkudni ha 1 darabot akar valaki, de csoda nincs itt sem, max ha 1-1 darabot vadászol okosba kintről magadnak nem megvárva a nagy selejtezéseket meg szállítmányokat.
-
-
batai15
félisten
válasz
donjohnson #90366 üzenetére
elnézést :
[link] -
MrSealRD
veterán
-
-
btudos
nagyúr
-
Tikakukac
titán
válasz
Pubszon #90354 üzenetére
Szerencsére nem, itt még nem volt lehetőség megalomán procitúltengésre.
Intel® Core™ i3-2310M (2.1GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB)
Intel® Core™ i5-2410M (2.3GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB)
Intel® Core™ i5-2450M (2.5GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB) (Without vPro)
Intel® Core™ i5-2520M (2.5GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB)
Intel® Core™ i5-2540M (2.6GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB)
Intel® Core™ i7-2620M (2.7GHz, 4MB L3, 1333MHz FSB)
Intel® Core™ i7-2640M (2.8GHz, 3MB L3, 1333MHz FSB)Itt a lista, pénztárcádtól függően lehet pörköltetni a megahertzekért a királyi tallérokat
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Gondolkodom egy T420 vásárlásán.
Milyen legerősebb procit lehet bele rakni (valódi 4 magos i7?)? -
Tikakukac
titán
Minőségi csúcs gépek maradványaival meg "kopó-fogyó" alkatrészeivel, mentett fusi megoldásokkal, driverekkel, leírásokkal, praktikákkal vagyok kibélelve.
Én elhiszem, hogy csúcs és nagyon szereted, én is szerettem sok gépem. Hóbort és hobbi és munkaeszköz. Egyet lehet választani -
hito
nagyúr
válasz
Tikakukac #90348 üzenetére
Ezt adom én is, de a Helix ne legyen közte
X1 Tablet mehet a levesbe, nem kell helyette
A Helix 1000x inkább minőségi, mint pl. a Thinkpad Yoga 12. Most itt van nálam a Helix 2 mellett egy Thinkpad Yoga 12 is. Hát hogy is mondjam...inkább sehogy, mert éppen árulom
A Helix 2 viszont ízig-vérig Thinkpad minőség, leszámítva az ocsmány design elemet a hátsó kamera körül. Tiszta fém az egész, nagyon átgondolt formaterv, élmény használni és elfog a pánik, ha arra gondolok, hogy nincs folytatás.
-
hito
nagyúr
Akkor egy másik kérdés
Lenovo elkaszálta a Helix szériát? Jó ideje nem jön ki modellfrissítés, kezdek aggódni
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90344 üzenetére
Ettől függetlenül köszönöm mind a kettőtöknek!
Más. Adott egy T420-as. Működik ahogy kell, viszont a kijelzőnek, illetve a fedlapnak van egy kb 1 centis holtjátéka! Megáll mindenhol ahogy kell, nem nyílik le, nem csukódik be, de ha megállítom akkor ahogy írom is, tudom mozgatni kb 1 centis sávban!
Ez mitől lehet? Van rá valami megoldás, vagy zsanér cserés? Esetleg csak meg kell húzni valamit?
-
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90338 üzenetére
Áhh, ezzel az a baj, hogy akkor már ugye nem olyan lesz, mintha alapból egy gyári szűz rendszer lenne, hanem olyan "mókulás" féle!
Maradok szerintem az újrahúzásánál, a könyvjelzőket meg lementem!
Köszi szépen a segítséged, most már sokadszorra!
Tanultam megint a hülyeségemből, legközelebb előbb kérdezek, aztán csinálom!
-
RoboGuru
tag
válasz
RoboGuru #90335 üzenetére
A W10-et ahogy írtam, beugrott hogy mi van akkor ha rávan telepítve a régi rendszer particióra egy W10, ilyenkor ugyanúgy létrehozza a windows.old mappát a W7-el és a végén W10 alol az előző build visszaállításával a W7-et újra előcsalni. Persze kérdéses hogy a feltételek adottak-e mint mikor a W7 felvan frissítve W10-re és 1 hónap van rá hogy visszaállítsuk.
-
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90335 üzenetére
Akkor ezek szerint nincs mese!
Köszi ismét a segítséget!
Akkor most úgy fogom csinálni, hogy a hdd-t szerintem be sem rakom addig, amíg telepítek, majd csak a végén! Így akkor az ssd-re rakja majd a boot particiót is, remélhetőleg!
Amúgy ha feltelepítem rá újból a win 7-et, és ugye berakja a régit abba a mappába, utána azt gond nélkül tudom majd törölni, hogy ne foglalja nekem a helyet?
-
Veron
addikt
Köszönöm a válaszokat!
Nem lehet ez valami beállítás kérdése, esetleg a BIOS-ban? Én minden kis lehetőséget megnéztem már, de semmit sem találtam. Egyébként UEFI módban van fent a Win10, ha ez számít.@asbest: Igen a tesztelésekkel, meg installokkal hoztam össze annyit. Zsír új SSD-re zsír új Wint tettem, nem költöztettem át semmit.
@Flashcash: Azt javasolták az SSD topicban, hogy ne tegyek fel semmit, használjam a Win10 drivereit. Én így is tettem, de az általad linkeltek Win7 és 8-ra valók, nekem meg Win10 van.
@HSM: Igen az U proci limitálja, hát persze... -
RoboGuru
tag
válasz
Vasy09 #90334 üzenetére
Ha particiót hozol létre akkor törölni kell a régit (amin a régi W7 is van) és csak utána választ le a boot recordnak particiót.
A másik amit írtam ott ugyan megmarad a partició a W7-el, de egyből elrakja windows.old mappába és megoldást még nem láttam arra hogy abból a régi rendszert vissza lehessen állítani (a W10 elvileg már tudja ezt). -
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90321 üzenetére
Egy olyan jutott még így reggel eszembe, hogy szerinted az megoldást jelenthet, ha elkezdem a telepítést, a telepítő segítségével a particiót létrehozom az ssd-n, majd ugye megszakítom a telepítést és utána a parancssor segítségével (fixboot és társai) megpróbálom helyreállítani?
Ha esetleg nagy hülyeséget írtam, akkor bocsi, csak közben kattog az agyam, hogy elkerüljem a teljes újrahúzást!
-
azbest
félisten
71 giga írás 2 óra alatt? A tesztelésekkel hoztad össze?
Csak azért kérdem, mert esetleg valami program a háttérben veszettül ír valamit a háttértárra és esetleg azért lassú a tesztben, mert más is használja. Vagy ez csak az, hogy felmásoltad rá a rendszert?
Ha korábban másra telepített rendszert másoltál az ssd-re, akkor ugye jól van a partició megabájtra igazítva? Ha rosszul van és a partició logikai egységei nem illeszkednek a flash cellák egységeire, akkor sokkal több írás műveletet generálnak, mert két blokkot is felül kell írni egy helyett. [link]
Azt hiszem ma már egész megabájtra szokás illeszteni a particiók kezdetét.
-
HSM
félisten
Hát, elég gyengus.. Nem tudom, mit kéne tudnia pontosan a 850 EVO-nak, de szvsz jóval többet.
Nekem a mindössze 128GB-os 840 PRO-m értékei azért elég masszívan odavernek neki a T420-amban: [link]
Mindkét érték több, mint a háromszorosa, mint a fórumtársnak....(#90325) Veron: Látom a dok hozta a formáját az ssd topikban.
Nincs elég CPU-d, lol...
-
Picco
addikt
válasz
Vasy09 #90320 üzenetére
Csak ugy ha masik notin letoltesz egy livecd linuxot ami egybol full erteku operacios rendszerkent futtathato es lemented a pendrivera a dolgokat. Vagy betolod egy asztali gepbe.
Amugy javaslom hogy ha format lesz belole akkor uefi modba telepisd a win-t, Nekem SSD sebesseggel bootol (egyelore) hdd-rol. Jo cucc az uefi. (ehhez at kell allitanod biosban telepites elott UEFI-only-ra)
-
RoboGuru
tag
válasz
Vasy09 #90320 üzenetére
Ha van elég hely az SSD-n hogy még egy W7 rámenjen akkor nem kell törölni a particiót csak egyszerűen a régire rátelepíteni, ilyenkor elrakja a régi wint egy windows.old mappá amiben meglesz minden!
A firefox könyvjelző:
Users\felhasználónév\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\********.default\bookmarkbackups
Az új firefox alá csak bemásolni! -
Vasy09
őstag
válasz
RoboGuru #90318 üzenetére
Az fixmbr-re azt írja, hogy a művelet sikerült, de újraindításkor nincs változás!
A fixboot-ra azt írta, hogy érvénytelen, illetve a rebuild-re is ezt!
Szóval azt mondod, hogy nincs más lehetőség?
Arra esetleg van tipped, hogy a mozillából hogy mentsem le a könyvjelzőket? Páromnak ez az egy kikötése van, hogy azok nem veszhetnek el!
-
Chaser
legenda
válasz
Aethelstone #90307 üzenetére
csak hdd-t cserélt
nem egészen értem mi lehet a win gondja, boot részlegnél hiányozhat neki valami a hdd-ről, de ez így érdekes -
Vasy09
őstag
válasz
Aethelstone #90307 üzenetére
De előtte hibátlanul ment! Szóval arról bootolt!
-
Vasy09
őstag
Olyan problémába szaladtam most bele, hogy a t430-on cseréltem a hdd-t egy nagyobbra. A régiről átmásoltam az adatokat az újra, majd régi ki új be! A win7 ugye az msata ssd-n van. Viszont a gép most nem indul! Próbáltam bootrec /fixboot paranccsal, de nem segített! Van valakinek vmi tippje?
-
batai15
félisten
sziasztok! berendeltem egy t520at, kérdésem lenne hogy milyen displayport hdmi atalakito kell hozzá ? előre is köszönöm!
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Nem adom fel a Yoga 12 WWAN-osításával kapcsolatos álmaimat
Szerintetek ez jelenthetne megoldást a sim foglalat hiányára? Ez menne bele az M.2 foglalatba (képeken látszik a foglalat) sim kártyástul, és ebbe tenném az M.2 LTE modemet.
Kicsit erőltetett a dolog, de működhet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest