- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Szeretném a T420-ba kicserélni az N6205 WiFi kártyát egy Intel 7260-ra, az AC miatt.
Van belőle több méret szabvány?
Tudom hogy mod BIOS kell hozzá.Köszi.
-
Pubszon
veterán
Tegnap a bátyámnak vettünk egy T420-at, aztán annyi a "gond" vele, hogy van rajta superuser BIOS jelszó.
Sima userként be tudok lépni, de ugye alig lehet valamit állítani.Mi hátránya lehet egy olyan embernek belőle, akinek csak fel van rakva egy SSD-re a Win10 és használja általános feladatra.
-
Pubszon
veterán
Hali.
Win10 x64-re van T420-hoz hotkey program, amivel a némító gomb LED-je is világít ha aktív illetve a hangerőt is úgy mutatja mint a fényerő állítást?Köszi.
-
Pubszon
veterán
Van nekem egy autós univerzális laptop töltő, mely 90W-os és 20V is beállítható.
A kábel végén a csatlakozó nem jó, de van egy rossz eredeti tápegység melynek a kábele meg van.Arra gondoltam, hogy kicserélem a kábelt.
Figyeljek valamire vagy csak simán kicserélhetem figyelve a polaritásra? -
Pubszon
veterán
válasz
donjohnson #95379 üzenetére
Ok, köszi.
Frawly: Nem hiszem hogy lopott lenne, bár lehet. Németben van, az eladó nem egy lim-lom ember.
Többieknek: Na majd ha aktuális lesz, vissza térünk rá!
-
Pubszon
veterán
X220 Tablet BIOS jelszavát ki lehet ütni?
Olcsón tudnék egyet, de a gazdája nem tudja a BIOS jelszavat. -
Pubszon
veterán
T400-ból érdemes kivennem egy Ericsson F3507g 3G modemet, hogy a későbbiekben akár bele rakjam a T420-ba?
-
Pubszon
veterán
Az Intel® Centrino® Advanced-N 6205 az 5GHz-et támogatja? Ha igen, mennyit tud így?
Valaki használ ilyen felállást?
A telefonom, Xiaomi Redmi Note 3, 433Mbps-os kapcsolati sebességgel tud kapcsolódni. -
Pubszon
veterán
Na ki lett cserélve a kijelző HD+-ra, nem csak a felbontása, de a betekintési szögei is jobbak.
-
Pubszon
veterán
Ha van két T420, az egyik HD másik HD+.
A kijelzőt kábellel hogy az egyszerűbb cserélni?
Csak a panelt meg a kábelt vagy kompletten a fedelet zsanérral mindennel? -
Pubszon
veterán
Ha nem is i7-el, de 2520m-el, 8GB RAM-al és egy kisebb SSD-vel és akár valami HDD-vel bele fér a keretbe.
Apámnak is ilyen van, mondjuk a nagyobb kijelző miatt 520-as, de nem játszik, minden másra meg bővel elég és jó gyors kis gép!
Én 54-ért vettem egy nagyon jó 420-at, költöttem rá kicsit. 128GB-os mSata SSD 9k, +4GB RAM 4k, és i5 to i7 upgrade +2k, tehát összesen +15k-t költöttem rá, így is 70 alatt vagyok.
De így az 500GB-os merevlemez és az ODD is benne maradt. -
Pubszon
veterán
Vennék egy jó állapotú HD+-os T420-at, ha van valakinek az írjon privátot.
-
Pubszon
veterán
válasz
magyarzoltan #93677 üzenetére
Csak akku nélkül és 65w-os töltővel van ez így. Ha van benne jó akku vagy nagyobb töltő, akkor nincs ez.
-
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #93265 üzenetére
Köszi, hogy leírtad, sosem tudni.
De nálam villám csapott a ház előtt lévő villanyoszlopba, az áram bement a LAN hálózatra és kiverte az asztali gépem alaplapját, 2 routert, IP kamerát, a dokkoló hálókártyáját és a dokkolóhoz csatlakoztatott monitor DVI bemenete sem működik azóta. Van egy másik dokkoló, azzal minden oké. -
Pubszon
veterán
A 4337 dokkoló mennyi újonnan hivatalos forrásból, ha még lehet kapni?
3 napja a villám ki ütötte. -
Pubszon
veterán
válasz
qwertly #93194 üzenetére
Én inkább (megint
) 55-60-ért vennék hasonló felszereltségű T420-at.
Jóval olcsóbb, teljesítményben pici a lemaradása, de jobb a billentyűzete.
Akku választék is nagyobb, mert a T430 akkuja jó a 420-ba, de fordítva nem (ha jól tudom).
A T430 sem rossz, de szerintem nem éri meg a felárat.
A hibáiról majd írnak a jobban hozzáértők.Akkut én 2-t elég jól kifogtam itt HA-n, az első egy 9 cellás 19% elhasználódású LG volt szállítással, a másik pedig egy 42% elhasználódású Sanyo volt 4500-ért szállítással (szerintem még ez is meg érte).
Előbbi jó 430-ba, utóbbi nem. -
Pubszon
veterán
Apám T520-ába lévő Sanyo 9 cellás akku aminek elhasználódása kevesebb mint 50% volt egyik napról a másikra megadta magát, érzékeli, hogy a gépbe van de az akku led a fedélen sárgán villog és a töltést sem veszi.
Ekkor az akkunak lőttek és mehet a szemétbe? Vagy valamit lehet még tenni? -
Pubszon
veterán
Semmi közöm a hirdetéshez, de ha valakit érdekel hirdetnek most a FB csoportban 19 TP-ot 38k-ért.
Ebben a csoportban van.Ha nem illik ide, nyugodtan lehet törölni, csak hátha segítek ezzel valakinek.
-
-
Pubszon
veterán
válasz
Tikakukac #92404 üzenetére
Igazad van, ebben egyet értek.
Csak azt tényleg nem értem, hogy 5 évvel régebbi TP-ba volt IPS, de ebbe a 14"-es elég elterjedt méretbe meg konkrétan egy sincs ami LVDS.
Minden esetre nem fogok nagy moddolásba kezdeni, hiába meg tudnám csinálni.(#92405) Tim82: Legalább azt tudnám, hogy melyik olyan (nem feltétlen ugyan az) mint az X1 Carboné.
-
Pubszon
veterán
A 9 cellás akkuval elindítottam már több egy órája az akku újrakalibrálását W10 alatt a Lenovo Settingsbe, de már lassan egy órája 100%-on van és tölti.
Mikor kezdi el meríteni? 12.85V van az akkuban jelenleg. -
Pubszon
veterán
válasz
FoxiestFox #92350 üzenetére
Csak azt akarom mondani, hogy ha 20%-ot töltesz, már az is egy ciklus.
Nekem 85%-os max töltöttségi szint van beállítva, 50% alá ritkán, de 40% alá nem ment és vagy van 15 ciklus mióta nálam van kb 3 hete.
Tehát egy ciklus a 100-ról 5%-ra, meg a 85-ről 50%-ra is. -
Pubszon
veterán
válasz
Speeedfire #92266 üzenetére
Nem.
65W-os töltővel is bekapcsol, de ekkor a CPU minimális órajelen megy (800MHz). De 90W-ossal már teljes értékű. -
Pubszon
veterán
Így, hogy állítgattam a színeken, már elmegy, nincs vele bajom, csak ugye ez a betekintési szög...
De az, hogy használtan is egy 900p-s panel kábellel 20k-ba kerül alsó hangon, azt nem tudom hova tenni. Inkább vennék 40-50 körül egy másik T420-at amibe 900p-s a kijelző, kicserélem és ilyen árba jóformán eladható lenne. Ezen gondolkodom.
Nekem is a 2 monitorom és a TV-m is IPS. -
Pubszon
veterán
Kár, hogy a T420-hoz nincs IPS kijelző, X1 Carboné van ami elmegy, de még az is TN és mókolni kell.
Mondjuk a gyári TN is kis színkalibrálással elmegy, de a betekintési szöge vicc.
Még a régi 4:3-asokhoz is lehetett IPS panelt szerezni, ehhez meg nem. -
Pubszon
veterán
A nagy dobás című filmet nézem.
-
Pubszon
veterán
Nem mondjuk biztosra, de elég megvan az esélye.
Szétszedéssel ki iktathatod a jack csatlakozót vagy ahogy már korábban írták, hirtelen dugj be meg húzz ki egy jack dugót, hátha helyére ugrik.
Vagy ha van jó kontaktspayd, fújd be vele.HSM: Színkalibrálásra azt a megoldást találtam, hogy az Intel VGA szoftverében beállítom kézzel a kalibrációt (ami elég nehéz
) akkor külön monitorra is és akkor nincs semmi hiba, veheted ki, válthatsz felbontást bármit csinálhatsz, a monitorhoz akkor is a megfelelő beállítás lesz aktív.
A dokkoló érintkezési hibájával meg az van, hogy a 3. sprayvel (ami oxidáció ellen is jó) befújva, több mint 1 nap után stabil a kapcsolat, akár laptoppal megemelve a dokkolót sincs semmilyen szakadás.
Szerintem a laptop sohasem volt dokkolóval használva és nagyon vékony oxidréteg keletkezett az érintkezőkön. Még a biztonság kedvéért azért befújom.
Csak gondoltam megírom a tapasztalataimat. -
Pubszon
veterán
Csak nem nyugodtam, németbe találtam egy jó állapotú ThinkPad BT lézer egeret, 12EUR volt szállítással a tesómékhoz, onnan meg majd haza kerül.
Kérdésem, hogy van ehhez szoftver? Illetve a vízszintes görgetés funkciót át lehet állítani mondjuk, hogy VISSZA és ELŐRE legyen a funkciója? -
Pubszon
veterán
válasz
#11620608 #92155 üzenetére
Én arra gyanakszom, hogy a noti alján az érintkezőkön nagyon vékony oxidréteg van, mert sosem volt dokkolva és/vagy a körülmények is hozzátettek.
Párszor még befújom, az is tisztítja, meg a dokkolástól is javul a kontakt.Privátodra válaszolva.
De ez csak Win10 alatt van, nem?
De ha váltasz arra, akkor itt lesz.
Itt rámész a Helyek kezelése pontra.
Majd itt LAN kábel bedugva, WiFi kikapcsolva, bár lehet utóbbi nem kell.
Hozzáadás gombbal hozzáadod a listához, majd alul a hozzáadottra rákattintasz és a jobb alsó jelölőnégyzetet bepipálod.
Így átjárónként tudod beállítani, hogy hol váltson át. Mondjuk otthon váltson, de munkahelyen nem. -
Pubszon
veterán
Vagyis be tudtam állítani csak...
ha dokkolón van és csak a dell monitort használom és ha felnyitom a fedelet akkor mindkét monitor színprofilja vissza áll a windowsosra és rá kell nyomnom az "Aktuális kalibrálások újbóli betöltése" gombra, mert ez már nagyon nagy dolog lenne a windowsnak.Sőt, ha kijelző módot váltok (tehát mondjuk kiterjesztés helyett megkettőzés), akkor is ez a helyzet.
-
Pubszon
veterán
Ha nem piszkálom akkor végül is nincs gond vele, de hátha javul.
De most meg azzal szívok, hogy a kijelző színprofilját beállítottam, ami betöltődik Windows betöltéskor. De ha rádugom a dokkolóra, akkor ezt a profilt állítja be a Dell monitornak is, de azzal nem jó a kép, túl meleg. Ha pedig beállítom a dellét, akkor meg nem jók a színek a kijelzőn.
Nem értem 2017-ben miért nem lehet konkrét monitorhoz beállítani színprofil ami mindig csak ahhoz legyen betöltve?!azbest: Az is lehet amit te mondasz, de én megérzésből kicsi esélyt látok arra. De lehet, viszont azzal nem tudok semmit sem tenni!
-
Pubszon
veterán
Most egy harmadik spayvel is befújtam (Novatio Multi Super 5), most ha felemelem a géppel az egészet sincs szakadás. Ebbe van már rozsdamentesítés is, lehet vékony felületi korrózió van.
A másik dokkolót kihoztam, azzal is az a helyzet. Már csak az lesz, hogy kipróbálom az 520-al is.
Ha befújva jó, akkor csak felületi kontakt hiba lehet.
Legrosszabb esetbe így marad, itt a spray, befújom néha. -
Pubszon
veterán
Óvatosan felnyitom még nem megy el.
A noti csatlakozóját egyszer fújtam be, lehet csak piszkos, még befújom párszor. Mikor befújom, akkor ha felemelem az egészet sem megy el semmi. Kétféle ipari kontaktspay van, elég jók ilyesmire, egér mikrókapcsolója sokat kattintott egyszerre, befújtam, azóta hibátlan (ez volt 7 hónapja). (Nicro 935 és 664)
Ha nem javul kipróbálom a másik dokkolóval és/vagy ezt a dokkolót az apám T520-ával és kiderül mi a ludas.
Az is lehet sosem volt használva a dokkoló portja és kicsit oxidálódott. A dokkolók a telekomtól vannak, unokatesóm mondja hogy szinte senki nem használta. -
Pubszon
veterán
Végleges helyére bekötöttem a dokkolót.
USB-s bill, egér, LAN, DVI monitor, Hangfal jack kimeneten és a töltő van rá kötve.
Viszont a dokkoló kontakt nem valami híres. Kicsit megemelem a notit akkor elmegy a net, kép vagy az USB vagy több is egyszerre.
Akinek hasonlóan van, azoknál is így van? Ilyen gyenge a kontakt vagy csak nálam van ez? Kétféle kontaktsprayvel fújtam már be, akkor sokkal jobb amíg el nem párolog. -
Pubszon
veterán
válasz
#11620608 #92135 üzenetére
Nem találom, de ahogy meg lesz beteszem ide.
Jelenleg ezt találtam.
Nekem mind két adapternél automatikus metrika van.
Épp tegnap ahogy szívtam a LAN latencyvel, akkor találkoztam valahol egy bepipálható beállítással ami direkt az volt, hogy a LAN-t előnyben részesítse a WLAN-al szemben.MOD: Lehet a Lenovo Settings-ben a Helyfigyelés volt az.
Próbáld ki azt. -
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #92128 üzenetére
A dokkoló itt nem szempont, csak ugye anélkül nem használom LAN-on, csak WiFi-n.
Így merült fel az egész. Dokkoban vagy anélkül baj volt a LAN-al, de WiFi-vel nem.
A W10 alap drivere 2016 áprilisi volt, most meg egy W7-es 2011-es driverrel megy hibátlanul.
Javítsd, bővítsd, sosem baj ha több helyen van valódi megoldás egy adott problémára.
Mert a sok [SOLVED] google találat 10%-a sem valódi solved...Utólag olvasom, hogy audio. Amíg nem volt dokkolóm, hibátlanul ment a W10 drivere. Megjött a dokkoló, beleraktam és néma az egész. Tehát ahhoz, hogy dokkolón legyen hang, fel kell rakni ezt. Ezért is írtam, hogy a dokkolóhoz való hang driver, mert akinek az nem kell, annak nem muszáj ezt telepíteni.
-
Pubszon
veterán
Nyilvánossá tettem, hátha segítek ezzel legalább egy embernek is, akkor már megérte.
Mint írtam, ez csak T420 és W10, de oda írhatom, hogy mondjuk T520-al is működik. Hasonló tippeket várok, jöhet a blog alá. -
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #92121 üzenetére
Tudom, a te blogod, amiből több drivert is loptam.
Az enyém T420 és W10 pároshoz van konkrétan, de lehet máshoz is jó.
Nem nyilvános, mert magamnak van, de majd nyilvánossá teszem.
Eddig csak 4 dolog (driver) van benne, de csak annyi. Nem olyan részletes mint a tied.
Csak tényleg a W10 felismer mindent, de a hang nem megy dokkolón, nagy a latency LAN-on, nincs normális OSD és a kijelző színprofil fájl van benne. -
Pubszon
veterán
Dokkolón beakad a hang kb fél-egy percenként fél másodpercre.
Mitől lehet?
Bill, egér, LAN, hangfal és DSUB-on monitor van rákötve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest