- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcds
őstag
-
dugo_
veterán
válasz
s3toraph #85715 üzenetére
Túlzásba viszed, ahogy a Win7 fórum folyamatosan ezen aggódó hozzászólói is.
a, Feldobod a Wint este, gép otthagy frissítés kereséssel, reggelre van update.
b, Feldobod a Wint, beállítod, használod egy-két-három napig frissítés nélkül, majd automatikusan feldobja egyszer csak az update ablakot.Nem is számolom hány Win7 reinstallom volt a 10 bejelentése óta, de én nem kötném ahhoz. A neten is sokkal régebb óta vannak üresen tekerő wu-re panaszkodó posztok.
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #85569 üzenetére
Egyébként, meglepődtem a T60 után, hogy egy pasztázáshoz mennyire szét kell szedni a gépet. Mire minden vacak kábelt visszatuszkol az ember a helyére, főleg a wifi kábeleket amik mindig kirúgják magukat... meg minden mindenen keresztül kasul átfogva, lefogva, lecsavarva, körbevezetbe, betömködve... nem kis mutatvány lehetett ezt megtervezni. Egyébként jó gép, tetszik, csak (nekem) kicsit nehézkes a szerelése. Bővíthetőség viszont nagyon jó, gyorsan egyszerűen, ezért is szeretem a thinkpad-eket. Ja és a billentyűzete nálam etalon, kár hogy az újabbaknak nem ilyen.
-
Chaser
legenda
válasz
s3toraph #85541 üzenetére
9400-est is használtam 500-asban, nagyon baráti hőmérséklete volt
persze minden cpu-nál ez egyedi, de nem sok van amelyiket alig vagy nem lehet alulfeszelni, ki kell próbálni
ha váltani akarsz 9600 vagy 9800, már elég emberi áron van utóbbi is
asszem én is belevágom vmelyik a "vékony kliensembe"
mx2 elég jó, én mx4-et akartam de nem volt -
metal01
őstag
válasz
s3toraph #85541 üzenetére
Egy egész jó leírás az alulfeszelésről.
-
Tim82
félisten
válasz
s3toraph #85143 üzenetére
Vagy kapcsold ki a BIOS-ban a virtualizálást, vagy tegyél bele egyforma méretű RAM modulokat (nem kell egyezniük a méreten kívül). Szuper kis Intel chipset bug (nem a T400 sajátja), ezek a megoldások rá.
Win 8.1 drivert most így nem tudok fejből/mobilról, este utánanézek, ha nem felejtem el.
-
Tim82
félisten
-
dugo_
veterán
válasz
s3toraph #83509 üzenetére
Én egy ilyet vettem a T500-ba: ebay link
Plug&play, de kell hozzá driver. A kicsi kínai küldött egy kis cd-t, rajta tucat hol angol, hol kínai rar-ral, élmény volt megtalálni. (Kicsit féltem is, hogy milyen botnet része leszek, miután beraktam a gépbe a lemezt).
Szerk.:
Nekem erről háromféle vinyó (sata 1-től 3-ig, 120-500GB), háromféle házzal/kábellel simán ment egy kábellel.
-
válasz
s3toraph #83509 üzenetére
pnp, viszont driver általában kell. ja és nagyobb áramot igénylő dolgok (pl vinyó) nem mennek a kártyáról, csak y kábellel úgy, hogy az áramot egy alaplapi portról szedi, vagy van egy csatlakozó a kártyán áramnak, és akkor oda lehet vinni villanyt egy alaplapi portról.
-
válasz
s3toraph #83409 üzenetére
Szia!
http://www.mydigitaldiscount.com/msata-ssd-compatability-list.html - ezek szerint igen, támogatott mSATA SSD -
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #82024 üzenetére
Sziasztok!
Beszéltük hogy a T420-ban van msata. A kérdésem az volna, hogy ez biztosan 100% alkalmas SSD fogadására is? Vagy elképzelhető hogy van olyan T420 amiben csak GSM modult támogat? Azért kérdezem mert akitöl megvettük a gépet húgomnak (ami egyébként nagyon pöpec kis masina), mondta hogy ő próbált többet is de egyik sem ismerte fel az SSD-t az msata helyen. Megkérem húgomat nézze meg a type-ot, aztán megírom.
Aki használ T420-ban msata SSD-t, és jól működik vele a gép, megírná a pontos "altípust", a type-ot? Ja és a BIOS verzió számot is! Nem szeretnék úgy járni hogy megvesszük bele aztán nem kezeli.
-
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph #82580 üzenetére
Siker van!
Úgy látszik tényleg idő kell a windows update-nek hogy magára találjon!
Szóval, telepítgettem programokat, miután fent voltak a driverek. Közben pár újraindítás. Megfigyeltem hogy ha leállítást nyomok, a háttérben leszedett frissítéseket telepíti. 3-4 ilyen kör után, ma egyszer csak azt vettem észre hogy kiírta az értesítési területre egy buborékban hogy a windows frissítéseket telepített. rányomtam, erre bejön a vezérlőpult update menüje, és mutat mindent ahogy kell. Igaz nem próbáltam meg a frissítések keresését, de amiket feldobott elérhető frissítéseket, azokból amiket választottam, azokat szépen úgy ahogy kell feltelepítette. Sőt magához tért a security essentials is, már ott is működik manuálisan is a definíciós adatbázis frissítése. A rendszer up-to-date és full installed, végre!
Úgy tűnik most már minden OK, megjavult. A T420 meg marha jó gép, nagyon tetszik!
Köszönöm még egyszer mindenkinek aki segített!
-
jeri
tag
válasz
s3toraph #82580 üzenetére
Talán segít
Ezt kell felvarázsolni--nekem fent volt
ez meg a rapid nálam müködik ssd samuval
esetleg cmd bol wuapp rendszergazdigént futatva -
metal01
őstag
válasz
s3toraph #82594 üzenetére
Én már nem tudom eldönteni, hogy kell-e vagy nem. Nálam (T420 - Samu 850 Pro + WD Red) ha fent van is minden OK, meg ha nincs fent is. Elviekben a sebességet optimalizálja SSD és HDD tekintetében is, valamint az energiagazdálkodásban is matat valamit. Eltérőek a vélemények, hogy kell-e vagy nem. Az SU kritikusként jelöli meg a telepítendő driverek listájában. Majd mérek egy sebességtesztet az SSD-n és a HDD-n is IRST-vel és a Windows saját driverével is. De szerintem ~ua. lesz.
-
metal01
őstag
-
-
-
metal01
őstag
válasz
s3toraph #82575 üzenetére
Ez valami biztonsági frissítés. Nem tudom, hogy mit csinál. Megnéztem, nálam fent van. Próbáld meg feltenni. Hátha.
Tim82: Próbáltam a LSC tesztet Intel RST nélkül is. Akkor is warningot dob a SMART Drive self testre, de csak arra. A régi Thinkvantage Toolbox extended tesztje is simán végigmegy a vinyón. A HDS, HD Tune, a WD data lifeguard is hibátlannak látja. Csak a LSC szarakodik. Tuti van köze ehhez az Intel RST-hez. Anno T400-on a Lenovos RST-vel szintén hibát jelzett a teszt. Egy HP-s driverrel viszont nem. De az a T420-ra most nem megy fel platform hiba miatt. Gondolom attól függetlenül a vinyó jól működik, teszi a dolgát. Én nem vettem észre semmilyen anomáliát a warningon kívül.
Van esetleg valakinek olyan RST drivere ami nem Lenovos és felmegy T420-ra is? És működik is rendesen?
-
metal01
őstag
válasz
s3toraph #82568 üzenetére
Ha feltelepítetted akkor: eszközkezelő -> IDE ATA/ATAPI vezérlők -> Intel(R) Mobile Express Chipset SATA AHCI Controller. Nyomj rá egy jobb klikket. Eltávolítás (illesztőprogramot is). Újra fog indulni a gép egyszer vagy kétszer. A Windows felteszi a saját SATA cuccait. Ha a System Update-et elindítod akkor fogod látni a "Critical update"-nél a Storage cuccot. Azaz most nem lesz feltelepítve. Egyelőre ne is tedd fel. Próbáld meg a Windows update-et enélkül.
A többieket kérdezem: van amúgy gyakorlati haszna/értelme az Intel RST-nek? Pl. T420 esetén?
-
HSM
félisten
válasz
s3toraph #82551 üzenetére
Én is mindig a nyerset preferáltam, de régebben mindig jött ki friss forrás friss SP-kkel, most meg egyre csak hízik a telepítenivaló. Úgyhogy én is léptem. Ráadásul a T410-en kész csoda, hogy nem esett össze a telepítő, mert megette az összes ramot, és tök feleslegesen tekerte halálra a HDD-t, de a proci is izzott. Iszonyat gáz, ahogy meg van oldva szerintem.
Nálam is amúgy akkor 50 vagy 60Mbit nttel a keresés is jó sokáig tartott, amíg mintha semmit se csinált volna.
Szerencsére én csak félévben egyszer nyúlok hozzá, amúgy ki van kapcsolva. Jobb a békesség alapon. -
dugo_
veterán
válasz
s3toraph #82548 üzenetére
Hagyd ott az update keresést 24 órára.
Nem világos, hogy mi okozza a hibát (a fixek nekem se működtek), de mindenhol azt írják, hogy előbb-utóbb beindul.Nekem most két Win7 (ugyanúgy 64 bit Pro TP-re) telepítésem volt az elmúlt hónapban, elsőnél elkezdtem használni a gépet, de csak 4-5. napon ugrott fel az update, másodszorra meg célirányosan otthagytam, a 3. próbálkozásra (első kettőnél hibával leállt) kb. 24 órán belül elkezdett frissíteni.
-
HSM
félisten
válasz
s3toraph #82548 üzenetére
A leírt kiadást javaslom, mert 4GB rammal, és HDD-vel fél éve a win update kb. 5 órán keresztül csinálta a dolgát a régi T410-esemen, míg az említett kiadást telepítve egyből feltelepül minden egy standard telepítés ideje alatt.
A hivatalos licenszkóddal használható, nekem bevált.Az 5 órás update rossz tapasztalata óta inkább azt használom, mint az origi SP1 telepítési forrásom.
-
HSM
félisten
válasz
s3toraph #82546 üzenetére
Pedig így mennie kéne a T420-nak... Én is így csináltam. Letöltöttem Lenovo oldaláról a friss LAN drivert, a megfelelő .NET-et, a friss System update-et, és úgy raktam fel. Friss win 7 (64bit, Professional) telepítése a ledózerolt HDD-re, utána LAN driver, utána .NET, utána Lenovo System Update. Reboot, utána System update lefuttat, és fel is rakott szépen mindent, kivéve a bloatware cuccokat, amiket nem kértem. A win update is működött utána, igaz, marha sokáig dolgozott vele.
Szerintem próbáld meg elölről, ahogy írtam.A Win8-al szerintem csak a szívás mértékét növelnéd meg.
-
-
-
-
HSM
félisten
válasz
s3toraph #82021 üzenetére
A T420 SATA3-as a HDD-részen, ha jól tudom, az Ultrabay is, viszont az Msata csak SATA2.
Amúgy a SATA2 is bőven elég szvsz ezekbe. Én asztali gépben (i5 3570K 8GB rammal) nem vettem észre, mikor takarítás után SATA2-re dugtam véletlen az SSD-t.Pedig Samsung 840 PRO, kimaxolja a SATA3-at is.
USB3 nincs viszont a T420-ban, csak a T420S-ben, és a dokkba se megy ki belőlük. -
btudos
nagyúr
válasz
s3toraph #82015 üzenetére
Kis gép, kis venti, ha nagyon pörög, elég magas hangja van, de akár néma is lehet IGP-vel alap netezésnél.
Egyforma a súlyuk kb, attól függ, mit raksz belülre (akku mérete, HDD/SSD, Ultrabay mind számít).
T430-nál a háttérvilágított billentyűzet lehetősége előny, egyébként csak annyi, amennyit az újabb hardver hoz.
Anyagminőségben nincs érdemi különbség.
-
btudos
nagyúr
válasz
s3toraph #82012 üzenetére
Nincs nagy különbség a két gép között, a billentyűzet kiosztása és kialakítása ami változott a 30-as szériánál, illetve van natív USB 3.0 támogatás az alapgépeknél is, nem csak i7-es konfigurációknál. (Mondjuk egy vaskosabb 3.0-s pendrive az idióta kialakítás miatt már nem dugható be 3.0-s portba a T430-nál.)
Más téren a két gép lényegében megegyezik, én megnézném Őket, és amelyik jobban tetszik, azt venném.
-
Chaser
legenda
-
-
Francia91
veterán
válasz
s3toraph #77994 üzenetére
Nekem a T60p-ben 3 GB RAM volt, kulonbozo modulokkal. Siman jo volt.
T7600 a maximum CPU bele, de egy T7200 boven megteszi, ar/ertek aranyban jobb
A CPU felett csak a rez borda van, a chipset es a GPU felett pedig gap pad van. A GPU feletti gap padot erdemesebb lecserelni egy szepen felpolirozott 1 Ft-os ermere, 7-8 fokot garantaltan nyersz vele. Szepen lecsiszolod, aztan mindket oldalara egy csopp paszta, es a gap pad helyere teszed. Arra figyelj, hogy 1 mm vastagsag ala csiszold, ne feszuljon a GPU es a bords kozott.
-
Chaser
legenda
válasz
s3toraph #77994 üzenetére
3-at kezel a chipset, vagy a lenovo bugja, de 3 a korlát. Memóriánál mindig a próba a biztos, de nagy eséllyel menni fog bármilyen modullal. T7600 a legerősebb cpu bele. Dupla cache itt még erősen érezhető a viszonylag alacsony órajel miatt. Ennyi oldal zabálja a ramot, 4-8GB nem árt hozzá, vagy legalább egy ssd. Cpu-n nincs gap pad, vga-n lehet. Bár mivel inteles, nem feltétlen. Ram slotok a pad alatt vannak. Feszültségcsökkentés és pasztázás sokat segít, intel vga-val elég halk az a gép, volt nekem is. Mivel alapkijelzős én nagyon nem bonyolódnék bele, eladod, kicsit hozzáteszel és veszel T400/500-at amik jóval modernebbek, bővíthetőbbek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szemüveges topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest