-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
ha a fiókban föl-le liftezik, akkor a csavar hiányzik
Az, amivel a gépben a fém fiókba volt rögzítve. A caddy-hez is szoktak adni vagy csavart vagy műanyag dugaszokat a csavarok helyére - ez látszik az egyik képemen.
Neten láttam már olyan más géphez való caddy-t is, ahol a caddy alján volt 4 lyuk, amivel alulról lehetett belecsavarozni a lemezt (apple gépnél volt).Persze valsz hasonlóan stabilan tudja fogni a gumi is, csak nem tudom odafér-e a caddy bütykeihez, belefér-e úgy egyáltalán.
-
-
Frawly
veterán
Ha esetleg nem lesz más opció, rendeld meg a 10-es pakkot. Szerintem nem sokkal drágább, mint egy darab, a szállítás is ugyanannyi. Egy párat beteszel a gépbe, egy párat elteszel tartalékba (nem foglal sok helyet), a másik 8-at kidobod. Tudom, pazarlás, de ne ez tartson vissza.
-
dugo_
veterán
Fordítva. Az új UEFI-kben van BIOS emuláció, ha kéne legacy support valamiért.
Mindkettő egy low level firmware, az újabb UEFI egyszerűen leváltotta a 80-as évek óta jelen lévő BIOS-t. Meglévő hardvert nem lehet UEFI-re frissíteni.
T500-ba vehetsz 1200p kijelzőt, EC kártyát, mPCIe SD kártya adaptert, ilyesmi csecséket és ennyi. Bár a C2D elég nagy bottleneck ma már.
-
Tim82
félisten
Nagyjából annyi megkötés van, hogy 2Rx8 (tehát két sorba rendezett RAM chip-es) modult vegyél másik 4 GB-osnak.
-
dugo_
veterán
Nem kell hozzá semmi plusz. Hagyd az alap szabványos MS AHCI drivert, mert azzal lesz TRIM-ed. Ezt majd ellenőrizd, hogy megy-e Harddisksentinellel vagy SSDOK-kal.
CDM-mel null fill beállítással rámérsz és 270MB/s körüli szekvenciális értékeket kell kapnod, ez a teteje SATAII-es gépben.
-
yanna
addikt
-
Chaser
legenda
powermanager felismeri, mit lát?
van amikor az elektronika úgy meghülyül h pwm szerint teljesen hibátlanaprón kell keresni gyári panasonic cellásat, lehet nem minden bokorban van de állapottól, cellaszámtól függően 5-10k-ért van
truz ez neked is szól, kméten ha jársz tudok adni próbára akkut
jut eszembe lehet van egy eladóm is, majd megnézem -
truz
csendes tag
Hello,
nekem is T500 akksi (elektronika?) nyűgöm van, a napokban épp érdeklődtem itt a srácoknál. Per pill még tipródok, hogy a 11 ezres vagy a 20 ezres akksit válasszam-e... Nemtom, melyik utángyártott lenne a kellően megbízható
. Az a 9e azért nem mindegy. Ha egyáltalán az a baja a gépnek...
Esetleg Pécsett valaki, akinek van T500/akku kipróbálásra? Tegye fel a kezét, és integessen nekem
. Köszi előre is.
-
SNor
tag
Szia! Szerintem mielőtt beleugranál egy új aksiba, próbálj szerezni egy másikat tesztelésre, hogy biztosan az-e a rossz, vagy az alaplapon szállt-e el valami. Nekem anno a t60 esetében valami hasonló esetben nem az aksi, hanem az alaplap volt a ludas.
De rég volt, már nem emlékszem a konkrét történetre.
-
Chaser
legenda
Az a baj, ha talál újabbat elvileg auton frissíti.
Nálam egyébként sikeres volt, még osd is ment alapból. Kár hogy kb 10. bekapcs után többet nem adott képet a gép, lehet befrissített valamit. W7-tel azóta is jó.Hadd ne keressem, sürgős lenne. HDMI-DP kábel ebayes forrása kellene, volt linkelve párszor egy bevált hely ha jól rémlik
szerk: Tim82 Kellene közvetlen kábeles megoldás is
-
-
chab7
addikt
Az üres partíciómra feldobtam egy Win10-et (így megmaradt a 7-es is a dolgaimmal). Érdekes, hogy hiába a sync a Firefoxban a megnyitott lapjaimat nem hozta át + a már meglátogatott linkeket sem színezi be (ez jobban hiányzik). Az IE (azaz itt már Edge) viszont megjeleníti az oldalt rendesen ami kellett, így a programban is megjelennek a lapok ami a 7-esen nem sikerült, így fél siker megvan.
Ami viszont fontosabb, a SystemUpdate bár létezik 10-re, de alig talál valamit, többek közt sem FPR nem megy, sem a gsm modul, illetve vannak még egyéb felkiáltójeles dolgok amik közt van "alapvető rendszereszköz" is az eszközkezelő szerint. Hagyjam a Win Update-el keresni vagy tegyek fel valami 7-es/8-ashoz való drivereket? Aki már sikeresen használ T500-on Win10-et biztos tudja mi a jobb megoldás.
-
Dhampir
félisten
A Windows 10-ben Edge van már IE helyett, meg lehetne próbálni, de csak a 10-esben kapott helyett az újdonság, ám tudom, hogy nem mindenki tetszését nyerte el az új Microsoft kreálmány, tehát kizárólag bevállalósoknak merném ajánlani.
Tesómnak a T510-re Windows 10 került és eddig semmi baja a rendszernek. Eddig.
-
-
chab7
addikt
Kár, hogy semmi ötlet. Azóta is ezzel küzdök, plusz az ujjlenyomat olvasó sem akar működni. (Cannot communicate with sensor. Please confirm the sensor is ready.) Már mindent kipróbáltam, biosban törölni, ujjlenyomatos szoftvert leszedni/újratenni - főleg, hogy a SU nem a legfrissebbet tett fel -, de semmi eredmény. Ugyanakkor a linuxot indítva meg szépen működik az ujjlenyomatozás, tehát nem hardver hiba.
Nem akarom ám ennyire a windowst erőltetni, csak azt hittem majd windowson minden megy szépen mert ahhoz vannak gyári szoftverek.
De ha lenne olyan aki tud megoldást arra, hogy linux alatt is lehessen menet közben váltani az intel/ati között, ne csak biosban, akkor az a megoldás is nagyon jól jönne. Olyan kellene aki konkrétan sikert ért el a T500-al linuxon ebben, mert ott is kipróbáltam rengeteg leírást, de egyik sem vált be. -
40 fokos volt, erre emlékszem, mert mikor elkezdett bezárogatni, odapillantottam a szenzorértékre a tálcán.
Ati vga volt aktív, de nyitva volt az ablak, tehát utcahőmérséklet uralkodott a szobában
Amúgy is meg van kenve MX2-vel, halk, hűs.Driverre gyanakszom amúgy. Mégpedig a PM driverre.
Naponta 1-2-3 alkalommal előfordul az, hogy olyat produkál a gép, mintha egy pillanatra átváltana az akkura, majd vissza. Felvillantja a fényerő OSD-d (nem változtat, csak megjelenik-eltűnik).
Ezt a T500 is csinálta, és a W500 is csinálja. Sőt, emlékeim szerint a T61p-m is anno.A másik érdekesség, hogy teljesen random nem jön vissza sleepből, csak fekete képernyő.
Mindkét vga-val szokta csinálni, heti 1-2 alkalommal (én csak altatni szoktam munkába jövet-menet, kikcsapcsolni sosem szokott lenni, kivéve, mikor ilyet játszik).Olyan is volt már kétszer, hogy csonttá fagyott a gép, megakadt a hang, ennek kapcsán pedig az eseménynaplóban hálózati hibát vettem észre, mindkét alkalommal DHCP-hibával szállt el az adapter, de mivel ez ritka, nem különösebben zavar, az első két jelenség zavaró csupán...
-
Fifi
őstag
Ha akuról akarod használni, akkor átlagosan mennyi ideig kell így működnie? Milyen gyakran használod akuról?
Mennyi idő alatt tölt fel arra a szintre amire szeretnéd?
Ha ezekre tudod a választ és erre csak Te tudod, akkor úgy kell beállítani, ahogy az igényeidnek megfelel.Nekem jó, ha a start 20% a stop 50%, ha meg tudom, hogy kell a teljes töltöttség, akkor ~1,5 órával előtte - kb. ennnyi idő kell a teljes feltöltéshez - megnézem a jelenlegi töltöttséget és beállítom így:
start jelenlegi töltöttség+néhány százalék a stop meg 100%Bye, Fifi
-
Dhampir
félisten
Értelek én, számomra is szimpatikus az eredetileg független szoftverfejlesztők által támogatott Linux kernel és a nyílt forráskód világa, sőt Windows alatt ha tehetem és jó, akkor inkább nyílt forráskódú progikat futtatok.
Szerintem már eljutottam oda, hogy mindegy milyen a rendszer, csak a célnak megfelelő legyen és minél kényelmesebben lehessen használni.
Hogyha ma lennék "forradalmár" vagy valamiféle "új út" követője, akkor lehetséges, hogy hagynám a Linuxot a fenébe és inkább valamelyik kipofásított BSD-t használnám.
(#57940) carr
-
-
Dhampir
félisten
Oké, én is bírom a Linuxot és egy időben sűrűbben használtam is. Volt időszak, amikor kizárólag "Linuxon éltem", de az előző hozzászólásban Windows 7 és 8 driveres támogatottsága mozgatta meg a fantáziámat. A Windows-hoz jó kis Lenovo szoftverek is járnak, aprólékos beállítási lehetőségekkel, nekem ezek hiányoznak Linux alatt.
Persze néha nekem is könnyektől elfátyolozódik a szemem, amikor arra gondolok, hogy az Intel Atom procis "geek" netbookomon milyen "cool" volt Mandriva Xfce Community Editiont futtatni, hát még a Red Hat, Mandrake, Uhu Linux disztrik, vagy amikor Suse 8.0 alatt nem tudtam a Sun OpenOffice-al kinyomtatni egy Microsoft Office-al készült dokumentumot, azok vótak ám a "szép idők".
-
Peet91
aktív tag
Milyen disztrót használsz? Én arch linuxot használok, és a leendő x200 vagy x201-re is azt szeretnék tennék kizárólagos oprendszernek, de ahogy nézegettem, pl az ujjlenyomat olvasói a thinkpadeknek nem igazán vannak támogatva. Pedig még saját wiki cikkje is van archwiki-n.
Más kérdés: Szintén a fent említett 2 típusba szeretnék egy akksit venni majd, és érdekelne, hogy ki mit ajánl, mik a megbízható utángyártott modellek, és a legnagyobb (ha jól tudom 9 cellás) használatával kb. mennyire lesz nehéz a gép?
-
Fifi
őstag
A ventilátort a thinkfan nevű programmal szabályozom.
A hőmérséklet értékeket az lm-sensors csomagban lévő sensors paranccsal, illetve a proc és sys alatti file-okból lehet kiolvasni, melyeket számomra megfelelő formába öntéséhez írtam egy bash scriptecskét thinkpad-fan_and_thermal.sh néven:
#!/bin/bash
echo "Fan status and speed:"
cat /proc/acpi/ibm/fan | head -n 3 | tail -n 1
echo "$(cat /proc/acpi/ibm/fan | head -n 2|tail -n 1) RPM"
echo -e "\nTemperature: $(echo ""$(cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp)" / 1000" | bc)°C"
echo -e "\nCPU Temperature:"
sensors | tail -n 3Ennek nálam a fent látott kimenete van.
Ha nem akarod mindig kézzel futtatni, akkor hívd meg a watch paranccsal, ez így 2 másodpercenkét újra lefuttatja:
watch thinkpad-fan_and_thermal.shHa ezt a sort elhelyezed az ~/.xsession file-ba, akkor meg bejelentkezéskor automatikusan megnyit egy rxvt-t és 2 másodpercenként újra lefuttatja benne a scriptet, azaz frissíti az értékeket:
rxvt --geometry 70x10+578+11 -title "Fan Speed and Temperature" -e watch -t /ahova/a/scriptet/tetted/thinkpad-fan_and_thermal.sh &
Persze vannak szép grafikus alkalmazások is az adatok kiírására (chonky, gkrellm stb.), de én olyan "régi vágású konzolhuszár" lennék.
-
Francia91
veterán
Itt majd inkabb az SSD lesz a legkoltsegesebb komponens, abbol pedig ~256 Gb-os kene, 128 pici lenne. Eztan pedig be kene szerezni a Caddy-be egy uj 2 Tb-os noti HDD-t /ha kezeli a Caddy, ez meg most nagy kerdes/, kompenzalni az SSD pici tarhelyet. A mostani 500-as es 750-es WD Scorpio menne USB-s hazba kulsonek /a hazak meg is vannak mar/
Ez lesz a koltseges, a 256-os SSD meg a 2 Tb-os HDD... -
Francia91
veterán
Hát igen
Nekem holnap érkezik az Intel P9700-as proci, RAM már fel van bővítve 8 Gb-ra, vettem 3G/GPS modemet, FPR-es Palmrest-et, meg talán a héten megjön a Dual MicroSD MiniPCI olvasó, amibe már megvan a 2 db 16 Gb-os Class 10-es MicroSD kártya.
Lényegében már csak az SSD hiányzik (amit jövőre lépek meg, de nem biztos, hogy itthon) és fullos a masina -
chab7
addikt
Továbbra is várnám R52-be való IDE vinyóval rendelkezők jelentkezését megvétel céljából: [link]
De legalábbis egy linket egy normális jólműködő és megbízható eladóról ahol kapnék. Fontos hogy vidékre a Mátrába postázzon mert, utazni érte az több mint maga a vinyó.
Köszönöm -
-
-
Chaser
legenda
Azért néha less rá..jártam úgy, hogy kijött a csomag, de az okos postás nem találta a cjmet.."címzett ismeretlen" státusszal visszaküldték oda ahonnan jött. Ezt másnap vettem észre, már nem tudtak csinálni semmit...a csomag még 1 hétig mo-n volt de nem tudták kiadni
még aznap 0001-kor vissza státuszba került, csak a feladó tudott volna reklamálni, de nálunk nem ilyen a feladószelvény..nevetséges amit leművel ithon a posta de már a csájna se jobb...
szerk: Dhampir: Volt hogy sz@ros telefontok megjött 6 nap alatt...
-
Chaser
legenda
Ha ez nem fake akkor bestbuy
Sok vesztenivalód nincs.
Tubi2: Gyártó. 3 féle beszállító volt - talán van is - TP billzethez. NMB, Chicony, harmadikat mindig elfelejtem
NMB a legjobb, aztán az elfelejtett, sor végén Chicony.
szerk: lakkusjj Az az, ALPSszerk: Tamoo Paszta csere biztos nem árt. Azonkívül mivel c2d, remekül alulfeszelhető, ami akár 20 fok minuszt is jelenthet. De 10-15-öt biztos. Throttlestop, rmclock szavakra keress rá. Én az elsőt ajánlom.
-
-
Francia91
veterán
A gyári BIOS-szal a félmagas Mini-PCI-be a Turbo Memory megy emlékeim szerint, ami parasztvakításnak ér fel, SSD-vel többre mész Turbo Memory helyett.
Whitelist mentes BIOS-szal két "slot-os" MicroSD mini PCI adapter is mehet oda, beépített tárhelynek tökéletes, én majd ezt lépem meg -
Francia91
veterán
Én ezt vettem, 10.700 HUF volt szállítással, teljesen gyári minőségű. Itthon nem találtam bontott verziót, csak FPR nélkülit
-
Dhampir
félisten
Másfél órányi időtartamra kikapcsoltam a gépet. Most teljesen csendben fut a Unitys Ubi és nem is melegszik.
Lehetséges, hogy korábban a próbaképpen elindított Silverlightos honlapok terhelték le a rendszert és bár bezártam azokat a füleket, de nem tudott visszahűlni a proci?
Sajnos nekem az Ubuntus XFCE nem tetszik. A Mandriva közösségi kiadásában szerettem, netbookon használtam sokáig. KDE3 után a Gnome-os programokat megkedveltem így aztán a legtöbbet Gnome-oztam.
-
Dhampir
félisten
OpenSuse 12.3 is volt ma fent, MATE került rá, de nem volt az igazi, folyton elszállt a panelre téve az időjárás-indikátor és más kisalkalmazás is. No meg hiányzott a jó kis "apt-get"-ezés.
Az a jó ebben az Ubuntus KDE-ben, hogy alapból nincsen túlcsicsázva. Az Unitys Ubuntuval ellentétben ez nem laggol.
A "Start" menüt viszont hamar klasszikus menüre váltottam át, ami hagyományosan (KDE3) puritán oszlop formájában nyílik meg, egymás alá sorolva az alkalmazások mappáit. Így már egyszerűbb használni.
Alapból megtalálható a Synaptic és mellette van az alkalmazások csoportjait rejtő "Muon" szoftverközpont is.
Most nosztalgikus hangulatba kerültem, még ha másabb is a KDE3-tól, de mégiscsak olyan KDE-s.
-
Dhampir
félisten
Az lspci nálam is kiírja a Radeont.
Kíváncsiságból Kubuntut telepítettem fel. A KDE3 óta nem használtam. Kicsit nehézkesen álltam rá az új környezetre, de kezdem kapisgálni a kezelését. A közhiedelemmel ellentétben nem túlzottan erőforrás-igényes. Firefox-szal, hat megnyitott ablakkal és pár widgettel együtt csak 30% memóriafogyasztás érzékelhető.
A Stellarium planetárium program indítása azonnali volt.
Tetszik az is, hogy a naptár előre kiírja nemzeti ünnepeinket. Most az Aradi vértanúk közelgő emléknapjára hívja fel a figyelmet.
A Gnome és az XFCE jobban bejött a KDE3 után, de az új Gnomeban az Unity kiverte nálam is a biztosítékot. A többi Gnome-környezet sem tetszik. A Mate és Cinnamon egyaránt bugosak.
Ami egy idő óta problémát jelentett számomra Linux alatt, az a Silverlight beüzemelése volt némely honlap esetében. Ám a Silverlight most már működik ezen leírás segítségével.
Elgondolkodok azon, hogy a Kubuntu fent marad egy darabig vagy térhetek vissza Windows Vistára.
-
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
Szállítással 10.700 HUF
Ezt vettem -
Dhampir
félisten
A Catalysttal nem tudsz váltani?
Itt van egy script leírása, de azt nem tudom, hogy a legújabb kerneleken ez működik-e.
Ezzel tesztelték:
This script was tested on a W500 running Debian Wheezy on Kernel 2.6.32-5 and Fglrx 11.2. -
solaris7
tag
Nekem a T61-em dokolóval full HD monitorra van kötve 1920x1080 -as felbontásban megy akár TV is lehetne a monitor helyén nem? ugyanezt a T500-al is megteheted annak is 2504-es dokkoló kell.
Soha nem kell álítani semmit ha dokkon van full HD ha leveszem a dokkról 1680x1050-ben indul a saját kijelzőn -
Dhampir
félisten
Én esztendők óta csak nézegetem őket. Pár éve vendégségben megtapizhattam néhány T60 körüli típust.
Ezek akkor még nagyon drágák voltak.(#51285) rgeorge
A W520-at írtad, én pedig mellé tettem a T520-at, ugyanazt a HD3000-et kapta, ha Sandy Bridges a CPU. Nem értem, hogy miért volt ez érthetetlen?
A te W520-ad meg hogy a csudába jött ide?
"A W520-at tudom: HD3000."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Opera böngésző
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest