- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buca84
őstag
T400-n linux alatt ki használ WWAN-t?
Könnyű volt beállítani?
Illetve hogy kell bekapcsolni? -
Gondwana
addikt
válasz
Gondwana #36763 üzenetére
Jól láttátok, komplett T500/W500 hűtőt raktam a T60-ba. Igazi Dr. Frankensteini felkiáltással (They said it's impossible, but I made it) Mondjuk, tény, meghajtva nem lett olyan halk, mint az X201 (azért a 2800rpm mégis csak duplája az 1900-nak)
Ami hőcső-görbülésnek tűnik a VGA-n lévő fémkocka előtt, az feature, nem utólagos bug - viszont ugyanez a hőcső „leforrasztódott” a CPU blokkról, ezért taknyoltam oda egy kis pasztát. A VGA-ról le kellett vakarnom az eredeti kemény pasztát (túl vastag volt) és a chipsetnél kevés volt a hézagoló hűtőpad, itt a gyárira rátettem egy 10x10x1mm rézlapot, az alá meg az előző hűtőről leszedett gap-pad negyedét a chipre. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
fracture333 #36793 üzenetére
Ha sokat hordozod a géped és használod akár utazás közben is akkor X széria. Ha viszont inkább asztalon vagy otthon gépeznél rajta akkor T. Szerintem.
-
Tikakukac
titán
válasz
A kettő között van bő fél kiló és egy kategória. Én nem nagyon hasonlítgatnám össze őket, számomra legalábbis nem lenne alternatíva a T400.
-
franc0
őstag
válasz
Tökugyanaz a hardver van benne.
A különbség a kijelző mérete. -
audi100td
nagyúr
válasz
A platform ugyanaz, de a T400-ba elérhetőek nagyobb cpu-k illetve ATi vga switchable graphics-al.
A T400 nehezebb (6 cell akksival ~2,3kg), az X200 ugyanekkora teleppel csak 1,7kg. Az X200 mellett szól továbbá, hogy cserélhető benne a kijelző AFFS panelre, ha beírod a keresőbe minden infót megtalálsz erről, rengetegszer ki lett tárgyalva.
-
mustang28
tag
Szia!
Milyen fordulatszám tartományban jár a ventilátor? A takarítást megpróbálom. Bár Lenovo-t még nem szedtem szét. Volt egy ASUS-on, annak is olyan volt a ventije már 5 év után mint a repülőgép felszálláskor. Annál próbálkoztam egy kis olajjal, de nem eredményezett számottevő javulást. Sztem csere lesz a vége. Ebay, vagy itthon is kapok jó áron?
-
Tikakukac
titán
válasz
Borote #36786 üzenetére
Továbbra is élek a sanda gyanúval, hogy az ott bizony hardveres korlát, ide bizony keményebb eszközök kellenek. Még valamikor a hőskorban ugye játszottunk a grafittal meg a pákával, de Isten őrizz, hogy így elkezdjek belepiszkálni a prociba/lapba. Plsuz nem is tudok ilyen megoldásról. Szerintem ez a vége a dolgoknak
-
Borote
addikt
válasz
Borote #36776 üzenetére
Sajnos a technika fölött ma sem sikerült győzedelmeskedni, ugyan engedte a program, hogy 0,850V alá csökkentsem a feszültséget, de a hőmérsékleti adatok, illetve a CPU-Z mind azt támasztották alá, hogy az alap 0,850V-on futott.
Szóval Merom-on úgy néz ki, hogy nem nagyon működik (T7200-on azért még lehet, hogy meglesem), egy Penryn-es kolléga is megnézné azért?
-
Tikakukac
titán
válasz
fracture333 #36781 üzenetére
Mérnöki oldalról passzolom, ehhez azért elég nagy mennyiségű adat kéne.
De mint tulaj elmondhatom: bőven meghaladja az átlagos nyúzási képességeidet a T400 és az x200 is.
-
Borote
addikt
válasz
fracture333 #36782 üzenetére
Esetleges hirtelen FPS csökkenésektől megvédhet, ami abból adódna, hogy a HDD-ről kell betölteni valamilyen információt. (Maximum FPS-t értelem szerűen nem növel).
-
fracture333
aktív tag
egyébként a thinkpad x200 és társai mennyivel erősebbek/gyengébbek mint például ez a T400-as
-
Borote
addikt
válasz
fracture333 #36778 üzenetére
Távolról sem... Az SSD mozgó alkatrész nélküli háttértárat jelent, jelenleg NAND flash chipeket használnak, ebből adódik a fajlagosan magasabb ára (GB-ra vonatkoztatva), a HDD-khez képest.
Előnye, hogy egyrészt rázkódásnak ellenáll, másrészt (és ez a lényeg), hogy több nagyságrenddel jobb az elérési ideje, mint a HDD-knek, illetve a kis és nagy fájlok írását-olvasását tekintve is jóval gyorsabb, ebből adódóan minden háttértár igényes folyamat jóval gyorsabb lesz a HDD-hez képest, pl boot idő, programok indítása - általában kiküszöbölhetőek az indokolatlan akadások is. -
fracture333
aktív tag
válasz
Giovanny #36774 üzenetére
kösz a linket.
tehát ha jól hámoztam ki a lényeget, akkor az SSD kv egy olyan HDD ami sokkal strapabíróbb, nyugodtan lehet használat közben hurcolni, rázni, stb, nem fog sérülni mert nincs benne mozgó alkatrész. ezenkívül van saját RAM-ja ami hozzáadódik a gépbe beépített RAM mennyiséghez, így gyorsabb lesz a gép. így van? (az utolsó mondatban leírtakat nem biztos hogy jól értelmeztem) -
Borote
addikt
Megtaláltam a fizetős alkalmazást - CPU Genie a neve! 30 napig ingyenes...
Éééééééés még nem volt lehetőségem kipróbálni, de vagy egy NAGYON ígéretes funkciója.
A gépeben L7500-as processzor van, aminek a minimum feszültsége 0,850V... RMClock-kal sem lehet lejjebb venni, alapjáraton a CPU Genie-vel sem - ez tiszta sor, mindenhol így működik.Viszont találtam egy olyan funkciót, hogy Unlock Voltages - amivel elméletileg lehetőségem van 0,712V-ra állítanom a feszt... Úgy néz ki, ma este kísérletezni fogok... ki tart velem?
Remélem működik -
audi100td
nagyúr
válasz
fracture333 #36773 üzenetére
X201 szerintem ugyanolyan jó, illetve olyan szempontból jobb, hogy erősebb hardver van benne (i3,i5,i7), ebből adódóan talán picit többet is pörög a ventije, de még így is nagyon csendes, viszont ezt nem kapod meg 80k-ért.
-
Giovanny
őstag
válasz
fracture333 #36773 üzenetére
-
soldi3r
veterán
a melós t40-ben szükségem lenne a bt-ra
a 91P7657-es kártyát kicserélem egy 91P7315-re, azon kívül mi kell még hozzá? a visszajelzés nem fontos -
meri
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy T61p-t (WUXGA, T9300), és tervezem, hogy SSD kerül majd bele; az (off) HP 8510w -mben is sokat dobott a sebességen. A SATA2 bios mod-dal kapcsolatban kérdezném, hogy én 15 colos T61p-hez nem találtam, csak 14-eshez ([link]). Ezek szerint ehhez nincs is?
Köszönet, meri
-
Gondwana
addikt
Napi képrejtvény
(A helyes megfejtő egy baráti vállveregetést nyerhet)
Iddle CPU (T7200): 43°C, kb. 10 perc víruskergetés után (MSSE, 100% CPU load) 66-68°C között billeg. (Forrás: MobMeter)Szerk: fracture333 - ezt mondja az X201-re (X200 utódja) a WIn7
Fő külömbségként az X200s gyárilag alulfeszelt (gyakorlatilag visszábbkorlátozott maximális órajel mellett 2x akkora L2 cache) 17W TDP procival van szerelve az X200-hoz képest.
-
franc0
őstag
válasz
audi100td #36759 üzenetére
Kapott új FW-t, és csak 22 ezer a 120 gigás.
friss teszt
Részemről ajánlott. -
fracture333
aktív tag
visszaolvastam és tényleg sok jót mondanak róla, de felmerült pár kérdés. mi a különbség az x200 és az x200s között? melyik a következő kategóriájú típus az x200 után? mi, és mire való az SSD?
-
kulcsari
csendes tag
Sziasztok!
ssdt vennék és ezt találtam egyik legjobb ajánlatnak itt. sztetek ez jó?
X200shez lenne!http://hardverapro.hu/apro/elado_bontatlan_uj_ssd-k_corsair_120_gb_kingston_1/hsz_1-200.html
-
^Clown
addikt
válasz
fracture333 #36754 üzenetére
Keress vissza itt a fórumban, hogy mi a júzerek véleménye az X200(s)-ről. Negatív dolgot nem igazán fogsz találni. Már-már egyöntetű itt a vélemény, hogy a legjobb valaha készült ThinkPad
Ajánlom a http://www.cpubenchmark.net/ oldalt.
-
fracture333
aktív tag
egyébként valami olyan weboldalt be tud valaki linkelni, ahol különböző márkájú és típusú gépeket össze lehet hasonlítani, főleg teljesítmény szempontjából?
-
soldi3r
veterán
válasz
fracture333 #36751 üzenetére
a hp-t olcsóbban megkapod, mint az x200-ast, az árak nagyjából tükrözi az értékét is
bár a garancia a lenovonál a leggyengébb -
^Clown
addikt
válasz
fracture333 #36751 üzenetére
Egyértelműen X200/X200s-t vegyél.
-
fracture333
aktív tag
Üdv mindenki
szeretnék laptopot venni, a következők lennének a szempontok. 14" alatti legyen a képernyő (12" 1280x800-as felbontással lenne az optimális), ebből adódóan a súlya se lesz több 2 kilónál. az akkumulátor 4-6 órát bírjon aktív netezés mellett, és gyorsan nyissa meg a weboldalakat, ne kelljen sokat várni mert az a halálom. a HDD védelem is fontos lenne mert hurcolnám suliba, stb. olyan 80k-m van rá, lehet használt is érvényes gyári garival. eddig egy thinkpad x200-ast és egy HP 2530p-t ajánlottak. a "milyen notebookot vgyek" és az "azonnali laptop kérdések órája" topikokban megosztott véleményt hallottam, kb annyian mondták hogy az egyiket érdemesebb megvenni mint ahányan azt hogy a másikat.
gondolom ebben a topikban azért elfogultabbak vagytok a thinkpad részére, de azért megkérdezem hogy ki melyiket ajánlja? -
Borote
addikt
64bit-es C2D processzorhoz milyen feszültségszabályzó programot érdemes használni?
Nem úgy volt, hogy az rmclock-kal valamit még mókolni kell, hogy 64 biten is működjön rendesen? Illetve ha jól tudom van még ezen kívül (talán még ennél fejlettebb) program, amivel lehet szabályozni a szorzókat, feszültségeket, de ez talán fizetős is.Illetve X61T-hez is kell modbios, hogy menjen a SATA II, ugye? Eddig EZT találtam, itt az egyik hozzászólásban van egy szép táblázat, de nem tudom, hogy a Thermal sensing - n/a alatt mit értenek.
-
Borote
addikt
Most vettem észre iPonon, EZ nem az, amit kerestél?
-
Tim82
félisten
válasz
Mz/ts250@300 #36741 üzenetére
A VGA-t leszámítva biztos, hogy mindenhez van Windows 7-es driver. VGA-hoz viszont tudod a Vista drivert használni, ha nem lenne Windows 7 alá.
A RAM-ból nem ártana azért + 1 GB.
-
Mz/ts250@300
tag
Sziasztok
van egy t43-as notim 1gb rammal 1860mhz Pentium M cpu Ati 64 Mb-os vga
Kérdésem az lenne működne rajt a win 7 ?Drieverek elérhetőek hozzá ?Esetleg van valakinek tapasztalata ez ügyben. most jelenleg Ubuntu 12.4 van rajt de kicsit lassúnak érzem.Xp-t nem akarok rá úgy mint ahogy Vistát sem.Valamint úgy veszem észre a Linux alatt hamarabb lemerül az akkumulátor. -
Gondwana
addikt
válasz
Dare2Live #36728 üzenetére
Nálam FullHD T520-nál picit billeg, hogy bizonyos szempontok alapján még akár azt is mondanám, hogy jobb, mint az UXGA IPS a T60-amban - kalibrálás után. (Kb. fölfelé 15°-ról nézve kezd csak a 100% fehér sötétedni a 95% fehérhez képest = itt kezd invertálódni, de egész elviselhető nemváltozós tartománya van, ráadásul widegamutos is - jó, nem egy Dell U2410, de gazdagabb zöld/narancssárga árnyalatokat tud, mint az AFFS az X201-emben). Az IPS-es X220 csak símán tudja azt, amit az AFFS az X201-ben, picit nagyobb max. fényerővel. (Még a villogás-tesztet nem volt érkezésem megcsinálni rajta, de ami késik, nem InterCity)
Szerk.: Borote: billenytűzetkeménség szerintem azért más, mert a T60-ban ALPS lehetett, ez meg MNB (fórumokon sok felé az MNB-t istenítik, de nem csak nekem tetszik jobban az ALPS gépelés-érzete)
-
Borote
addikt
válasz
lezso6 #36724 üzenetére
Egyelőre nagyon príma kis gép, a billentyűzete egy kicsit keményebb, mint a T60-é, úgyhogy az még szokást igényel, de a kijelzője az pazar, és úgy érzem, a buborékosodás sem fog annyira zavarni.
Viszont volt benne még egykét meglepetés is, amire nem számítottam - bluetooth, 1GB turbomemory cache, bár nem tudom, hogy ez utóbbinak mennyi haszna van, de majd úgy is kiderül.
Még kap egy SSD-t, azt öjöm és bódottá leszHa sikerült még beállítanom, hogy az egyik billentyű jobb egérgombként működjön, akkor teljes lesz az örömöm
Ráadásul TPFC-vel nem is hangos.
-
Dare2Live
félisten
válasz
MrSealRD #36726 üzenetére
Esetleg W sorozatban van minőségi kijelzős darab? Talán az még szóba jöhet....
btw egyszerűen szégyen, hogy leépítette Lenovo a Thinkpad brandet. Vennék 400-500.000Ft+ért üzleti notit de Lenovotól lehet nem tudok, mert nemhogy loszar kijelzökkel szereli a prémium Thinkpadeket, de még olyan verzió sincs, hogy IPSel lehessen venni.
De itt az X1 "üzleti" ultrabook. 500.000Ft+ért TN panellel dokkolási lehetőség nélkül. Vicc.
-
MrSealRD
veterán
-
Dare2Live
félisten
Pár kérdésem lenne, ha tud vki segíteni:
T530as szériában van olyan ami minőségi kijelzővel (nem TN) van szerelve?
Az új "ThinkPad X1 Carbon – napokon belül érkezik a legkönnyebb üzleti Ultrabook" hoz dokkolót lehet kapni? Első körben nem találtam de mi az, hogy üzleti noti és nincs hozzá dokkoló.
Vmit ebben az X1 Carbonban szintén érdekelne a kijelző fajtája, ha tudja vki a választ ne kíméljen.
köszönöm! -
Borote
addikt
Illetve még egy kérdés, x61 tabletnek van valami rejtett hibája? Mert lehet, hogy ma elhozom a kolléga gépét - toll van, akksi nincs, de a kijelző miatt vonzó vétel. (Kijelző alsó részének enyhe buborékosodása mennyire zavaró? Van róla infó, hogy mennyire romolhat az állapota?)
-
Borote
addikt
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az x61 tabletnek mely más TP-kel van azonos akksija?
Esetleg valakinek nincs véletlenül egy fölös darabja? -
franc0
őstag
válasz
!Overdose! #36716 üzenetére
Erre mondjuk éppen megfelel a telefon vagy egy olcsó tablet is.
Nem győzködlek, csak mondom. -
-
MrSealRD
veterán
T61-hez szeretnék akku-t venni, de nem szánnék rá sokat és újat sem akarok venni, mert nincs hordozva nem számít az üzemidő...viszont szeretnék BIOS update-et, meg ha néha pakolni kell a gépet akkor ne kelljen lekapcsolni...stb...
Mivel az igényeimnek megfelelne ezért ezt néztem ki: [link]
Viszont kicsit bizonytalan vagyok, hogy esetleg hirtelen elhalálozik vagy ilyesmi....
Alábbi info-kat kaptam róla:
design capacity: 65520 mWh
last full capacity: 28030 mWh
battery technology: rechargeable
design voltage: 14400 mV
design capacity warning: 1401 mWh
design capacity low: 200 mWh
cycle count: 0
capacity granularity 1: 1 mWh
capacity granularity 2: 1 mWh
model number: 42T5229
serial number: 35129
battery type: LION
OEM info: SANYO
Kapacitás (acpi szerint): Battery 0: design capacity 4171 mAh, last full capacity 1784 mAh = 42%Arra lennék kíváncsi főleg, hogy a BIOS frissítés fog reklamálni? (mert mondjuk x % feletti az akku elhasználódás)
-
^Clown
addikt
válasz
!Overdose! #36710 üzenetére
Simán felfért rá egy 32bit-es Win7 + Office 2010 + egyéb alap programok. Nem tudom fejből, mennyi hely maradt, de van még bőven.
-
franc0
őstag
válasz
!Overdose! #36710 üzenetére
Nekem van 40 gigás Intelem, 12 giga szabad hely van rajta full belakás után.
Win7Prof x64 minden update és service pack, Office és minden szükséges dolog.
El lehet férni. -
^Clown
addikt
válasz
!Overdose! #36708 üzenetére
Nem bontanám meg a gépezetet inkább...
-
^Clown
addikt
Aki olcsón keres szép állapotú SSD-s X40-et, lásd aláírásom, jelentkezzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged