- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bluetooth hangszórók
- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Otisz
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Minden x220 és azok tablet verziója IPS paneles?
-
Yany
addikt
SL400 tulajoknak tudom mondani, hogy a hivatalos Vista Business x86 helyett a Win7 x64-et is nyugodtan feltelepíthetik. Megy minden ThinkPad-os okosság simán. (APS, FingerPrint, stb). Sőt, Chaser kolléga optikai meghajtó helyére illeszthető SATA hdd kerete is működik és az SSD is megy.
Most én azt csináltam, hogy békén hagytam a gyári recovery partíciót a vinyón a bizti kedvéért és átraktam a hdd-t az optikai helyére. Az SSD-t pedig a vinyó eredeti helyére. CD-t/DVD-t már évek óta nem raktam a gépbe, még az a két játék, amivel játszom is online platformon van meg. A Win7-esemet is PenDrive-ról rakom fel, amióta csak megvettem. Szóval most van egy nagyon faintos kis SL400-asom. (már csak 2x2GB ramot kell beletegyek, amit épp intézek is, de ha nem jönne össze a biznic, akkor szívesen veszem, ha ad valaki tippet, hogy honnan érdemes beszerezni)
-
-
cellpeti
nagyúr
...
-
adabra
senior tag
-
Yany
addikt
Hahó, na végre beraktam az SSD-t az SL400-asba, itt mindent megírtam, ha valakit érdekel: [Kingston V+200 tapasztalatok]
-
^Clown
addikt
Srácok, ha van valakinek eladósorban normális állapotú, magyar bill.-es T61-e minimum 1 órás akksival, ne tartsa magában
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r #37490 üzenetére
én továbbra is úgy tudom, hogy igen. ha megnézed pl a supertalentnél ezért is vannak külön ezek az eee-s, dell minis megoldások. ez viszont nem változtat azon, hogy egyelőre csak linux alatt megy. legalábbis modern win 7-tel nekem még nem sikerült összehozni, de annyira nem is erőltettem. szerintem lehetséges lenne, de vagy egy arról bootolós (azaz desktop) alaplapra kéne telepíteni, vagy a telepítőnek megmutatva a drivert egy corestorenál kisebb boot + system partícióra, amiket aztán 1:1 át lehet másolni a corestore-ra. az már nem teljesen világos innen hogyan indítanád el, de valami grub kéne hozzá, meg tán initramfs is.
-
soldi3r
veterán
válasz
Gondwana #37478 üzenetére
valami ilyesmivel kísérletezel?
-
Gondwana
addikt
Ezt a PDF-et keresem.
A gondom az, hogy letölthető kellene. (Google nincs velem barátkozós hangulatban)
Mocha-3 az X201 sémája (ezt keresem)
Mocha-1 az X200 sémája (ha esetleg másnak is kellhet) -
Chaser
legenda
Az R400 és R500-ban 12.7mm-es optika van, nem 9.5-es?
-
brekiisti
tag
válasz
---Lasali--- #37453 üzenetére
Hi ha jól tudom nem csak a rendszernél
-
rgeorge
addikt
A System Update is kezd jókat csinálni. Most pl. egyfolytában frissítené ThinkPad Video Features-t, ami egyben tartalmazza az nVidia (Quadro 2000M) és az intel (HD3000) drivereit + Optimus. A frissítés után egyébként le is fagyasztotta a notebookot, de egyébként rendben fent van minden. Kicsit meg is bolygatta az Optimus beállításait, most olyan programok is az nVidia-t használják, amik eddig nem, legalábbis nem tűnt eddig fel, hogy pl. a Windows Virtual PC is nVidia-t használna.
Egyébként pár hónapja a WiDi cuccokkal is eljátszotta azt, hogy szerinte frissítésre szorultak, de telepejteni bezzeg nem bírta.
Nem panaszként írtam, mert ez még így is sokkal barátibb, mint más gyártóknál, csak okulásként.
Másnál okozott hasonlókat? -
dkristofh
csendes tag
Sziasztok!
X120e-n mióta újraraktam a rendszert (win 7 32bit) valószínűleg hiányzik valamilyen grafikus meghajtó a gépről. Netes videóknál szaggat már rosszabb minőségnél is, előtte 1080p HD videók mentek pl YouTuberól egyetlen akadás nélkül. Természetesen kerestem már drivert, de nem tudom pontosan, hogy melyik kéne...Ha valakinek van ötlete / esetleg link, azt nagyon megköszönném!
Üdv,
Kristóf -
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #37459 üzenetére
... vagy 200Hz-en, mint írtam. Láttál már rádiós ébresztőórát, azt a klasszikus ledes hétszegmensest, meg hogy az hogy villog 100Hz-en. Ha LEDvilágított panelre kiteszel egy olyan képet, hogy egész kijelző fekete, csak függőlegesen van egy 5mm fehér sáv, és egy sötét szobában mozgatod magad előtt a gépet (relatív gyors mozdulatokkal), meglátod azt a villogást, amiről én írtam. Minél lejjebb húzod a fényerőt, annál feltűnőbb - 100%-on nem kellene, hogy villogjon semennyire. Ha persze neked 100% fényerőn is villog, akkor ott dithering-probléma lesz (ilyent eddig csak Samsung panelen láttam).
-
pala2
csendes tag
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a korábbi jó tanácsokat, tulajdonosa lettem T430-nak.
Igyekeztem minden tanácsot megfontolni, de sajnos nem akart összeállni az ideális config. Állítólag magyarországi lokációra pár összeállítás közül lehet csak választani, aztán eszi-nem eszi alapon, azokat lehet megvásárolni.
Ha igaz, akkor ennek oltárán áldoztam fel az ésszerűség diktálta szempontokat. Így végül is az N1T56HV típust vettem meg.
Az egyetlen szempont, a világítós billentyűzet, szólt mellette, de ez nekem fontos volt.
Eddig minden hibátlanul és nagyszerűen működik, a hétvégén sikerült "belaknom", de azért még erősen szoknom kell.
Higgyétek el nem volt hiába, amiket írtatok, sokat okultam belőle, de ez így alakult.
Még egyszer köszönöm. -
metal01
őstag
válasz
buvartacsko #37460 üzenetére
?
-
Gondwana
addikt
válasz
metal01 #37457 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy 60Hz vibrál, vagy csak abban, hogy vibrál? (csak mert a 200Hz villogás miatt kerülöm én saját használatban a LED-es panelokat, erről többször is írtam már, hogy egy óccókínai zseblámpában meg tudják oldani a 2kHz PWM-et, egy 1000EUR indulóáras laptopban meg nem.)
-
metal01
őstag
Hello!
A T400-am kijelzője sötétebb színeknél (leginkább szürke) 60 hz-en láthatóan vibrál. LED-es 1440x900-as a panel. Normális ez, vagy már haldoklik?
-
subidu
tag
Sziasztok!
Tudtok olyan helyet, boltot, ahol egy ThinkPad X230-ast meg lehetne nézni élőben?
-
Gondwana
addikt
válasz
---Lasali--- #37453 üzenetére
-
---Lasali---
Közösségépítő
Van egy kérdésem..
T400 nál az ultrabay be rakott winyóra is működtethető a Active Protection system? -
lapa
veterán
válasz
Gondwana #37450 üzenetére
2530p-t emlegettek, de eddig urbánlegend mert sehol nem találtam hp affs-t. amúgy elvi síkon érdekelne a dolog, de csak azért hogy még annak ellenére is le tudjam fikázni.
gugli se ismer ilyet (hp affs). mondjuk mindegy, a hp júzerek úgyse tudnának panelt cserélni haha. tabletben affs van amúgy.
-
Chaser
legenda
Jól gondolom, hogy ez a BH panel amit rendeltünk x200-ba bármilyen ilyen képarányú 12"-os gépbe jó ami ccfl?
-
Tim82
félisten
válasz
Mezga Aladár #37425 üzenetére
Ami jellemzően T40, T41 és T42-t érintett. A T43p más buszt, más ATI Radeon VGA-t, más forrasztást használ, nem érintett az általad írt szériahibában. (Ettől még lehet hardverhiba, csak nem az.)
mikloss: próbálkozz meg az itt leírtakkal.
gari24: Fn + ScrlLck. (túl sokáig írtam, Chaser leírta a tutit.
)
-
gari24
tag
Hali
T43.as thinkpad.emen elállítottam valamit és amikor gépelek a billentyűzeten teljesen felcserélődtek a dolgok az o helyett hatos ír és hasonlók. Ellenbe ha rádugok egy usb.s billentyűt akkor tudok avvval normálisan írni ,de a noti billentyűével továbbra sem
Hogyan tudnám visszaállítani vagy mit sikerült elállítanom ? -
lapa
veterán
válasz
soldi3r #37431 üzenetére
van valami linked sziló talpra?
nem akarok táskát, berakom-kiveszem-használom a cél. amúgy meg annyira limites, hogy nem férne el táskástul. ha fél centivel kisebb lenne a táska adott részének kerülete már nem férne be a 6 cellással...
amúgy nem vészes, csak mivel merőlegesen kiállnak a bütykök beleakadnak és felfeszülnek ha nagyon teli vagyok pakolva.
-
lapa
veterán
nekem ebből az x1 karbonból a gumitalp tetszik, de az nagyon. amióta szűkös kis táskába nyomorgászom az x-et hullanak az agyatlanul kiálló gumik.
amint lesz ebajen pót x-gumi már vágom-csiszolom is le az x aljáról a téglalap alakú keretet.
addig azt találtam ki, hogy kis nájlonba húzom bele, és azt toszigálom a tatyóba. elég nyugdíjas-foliendrauflasser feeling.
-
válasz
soldi3r #37424 üzenetére
Már próbáltam, a legfrissebbel meg az egyel azelőttivel is. Amúgy ez az egyik napról a másikra jött elő, nem telepítettem semmit, csak úgy jött.
Mezga Aladár
Kezdek én is ettől félni, már egy jó pár külföldi fórumot elolvastam, de nem igazán van megoldás erre a problémára. A melegedéssel nem függ össze mert ugyan úgy lefagy 45 fokos GPU-nál mint 73 fokosnál. Az esetek 90%-ban az első pár percben, míg 10%-ban minden működik rendesen amíg ki nem kapcsolom a gépet.
Csak ha hardveres a hiba akkor csökkentett módban vajon miért jó? -
audi100td
nagyúr
válasz
soldi3r #37422 üzenetére
Ahogy elnéztem a teszteket a HP jelenleg kb az utolsó szinte minden tekintetben, ráadásul a sok alu miatt a legnehezebbek, de a lenovo 30-as szériáját se tudom hova rakni.
szerk: E6320 13,3"-on ilyen alacsony felbontással nem biztos, hogy olyan jó, akkor már E6220-al is kb ugyanott vagy, legalább könnyebb. De akkor meg már eleve inkább X220 az IPS panel miatt.
-
Erre valami megoldás?
A portalanítás sem segített, már azon gondolkozok felteszek valami linuxot hátha azon nem jön elő... -
fi:zi'k
nagyúr
Holnap indul útnak a pakk a kijelzőkkel.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #37419 üzenetére
Előre borítékolhatod hogy nagyon be fog jönni
Ég és föld a kettő. Lenovoéknál is elég sok szerencsétlen marketinges dolgozhat, ott volt a lehetőség már x200-nál is gyári affs/ips panelre de neeeem, még véletlen sem. Szerencsére x220-nál már felfogták hogy lehet van aki csak ezért venne tőlük gépet más gyártó helyett.
-
soldi3r
veterán
válasz
Francia91 #37417 üzenetére
hát igen, én most elég sokat hurcibálom az x200-at, filmet nézni az is elég tré, ezért kezdtem el keresni az affs kijelzőt
ha fekve a mellkasomra teszem, akkor már a méretével is ki vagyok békülve, csak egy jó füles kell hozzá, mert a hang is ótvar(#37401) audi100td, én az e6320-ast nézegettem, nekem a 13" lenne a nyerő méret és van benne 2nd hdd lehetőség, ettől tűnik jobbnak az x220-nál
azt nem tudom, hogy mennyire fog bejönni az affs kijelző, mert akkor az a pont meg a lenovonal lesz -
Chaser
legenda
válasz
fi:zi'k #37415 üzenetére
Ha így haladunk a tabletek miatt notebookoknál is visszatér az ips. Egyre jobb minőségű panelekkel szerelik már az olcsó kínai tabokat is, itt Mo-n is lehet kapni elég korrekt 10" gépet HD ips-sel és jó hw-rel 75-ért. Taboknál már nem kiváltság az ips, hanem lassan eladhatósági kötelező komponens. Talán-talán a notebook panel gyártók is feleszmélnek.
szerk: Ha MM közelébe jutok meg is nézem, ez tényleg hordozható, jó üzemidejű gép és a képe is nagyon baba azt mondják
-
Chaser
legenda
válasz
Francia91 #37414 üzenetére
Ez azért van mert sok féle panellal szerelik a gépeket...x200-ban is van vagy 6-7 féle panel. Az IPS T60-ból nem olyan sok van, gyanítom az itteni tulajok 99%-ának lg-philips, ezen kívül tán még IDtech van ami nem olyan jó és BH, de olyanról nem tudok senkinél. Ezért itt egybehangzóan mindenki dicséri a gép paneljét
-
Francia91
veterán
A kijelző témához hozzászólva: a T60p-be, ami nekem van, 1680x1050-es TN+filmes panel van. Láttam már elég IPS-es kijelzőt, de ennek is elég jó képe és színei vannak meglátásom szerint és a betekintési szögei is elég jók egy átlagos TN+filmes panelhez képest.
/volt nálam egy Toshiba P300D javításra, háát... filmet néztem rajta, egy centit elmozdultam előle oldalra, a kép 3/4 részét már nem láttam. Azért egy 17,1"-os multimédia noteebookba majd 300 ezres új árral lehetne egy-két fokkal értelmesebb panelt tenni szerintem/
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #37409 üzenetére
Műanyagból van a palmrest
, ott a fémet én sem szeretem, a fedél szálcsiszolt alu (szép, de érzékeny a karcokra), a gép többi része al-mg (az alsó tálca is) illetve ezüstre fújt fém az oldalsó peremen. Emiatt súlya is van sajnos, ~2,8kg 6 cellás akksival, igaz annyira nem zavar mivel szinte csak otthon lesz használva.
Olvasgattam a Dell topikban, de ilyen panaszt nem találtam, nem hinném, hogy egy ilyen szériahibát benn mertek volna hagyni, ha volt is ilyen biztos vagyok benne, hogy ennyi idő alatt javították.
-
MrSealRD
veterán
Ha esetleg valakit érdekelne: [link]
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #37401 üzenetére
Most hogy mondod pont ennek a gépnek volt valami sata vezérlő gondja, ezt láttam FHD-ben
Nem rossz, de pl ami alapból nem tetszett benne az alu palmrest. Én szeretem ha hűvös van benn, de azt nem mikor a csuklóm fázik
Igazából nem tudom mi lett a történet vége, lapot cseréltek a tagnál de ugyanaz a hiba megmaradt, végül becseréltette egy elitebookra. Valami széria hiba lehet, hdd-t is cseréltek benne, lehet azóta javították.
-
audi100td
nagyúr
válasz
kiskaktusz #37407 üzenetére
nincs mit
-
audi100td
nagyúr
válasz
kiskaktusz #37404 üzenetére
-
kiskaktusz
addikt
válasz
kiskaktusz #37404 üzenetére
Jajaja, ez még IBM, nem lenovo, bár ezt biztos tudjátok, meg azt is, hogy már múzeumba való..
Bár próbálom rábeszélni egy újra, de még "megfelel" neki..
-
kiskaktusz
addikt
Hellóbelló ThinkPad zsenki!
Tudtok valami thinkpad bontót, vagy valami boltot, ahol találnék egy ősrégi ThnikPad R40-eshez fedlapot? A barátnőm gépe és "kicsit" már eljárt felette az idő.. A melós részét el tudmo végeni, csak az alkatrész kellene valami értelmes áron.
-
brd
nagyúr
A Battery Stretch-t hogy lehet kiirtani teljesen a PM-ből, tudja valaki? Mert ez a majom folyton ajánlgatja, hogy kapcsoljam be, de én nem akarom, és ezt nem tudom neki megmondani...
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #37398 üzenetére
Mert mint írtam ritka nagyon, ilyen Dell-t meg láttam nem egyet 160-180 körül aprón (persze pont most nincs
), annyit mindenképp megér és mégis csak SB cpu. Meg őszintén szólva az utóbbi 2 generációnál nem látom az innovációt a lenovo részéről, sőt a 30-as szériával már-már visszafelé haladnak. Míg a Dell most úgy tűnik nagyon oda tette magát, pedig amikor először megláttam ezt a szériát nem tetszett nekem. A tesztet végigolvasva viszont elég sok az apró részlet ami megfogott és állítólag halk is, képről ráadásul a hírhedt bagolyventit véltem felfedezni amit a lenovo is használt az X200-nál, de lehet csak hasonlít rá a lapátkialakítás. A HDMI is örvendetes, lenovo-nál ezt is csak DP-vel képesek megoldani, adaptert meg nem bírnak mellékelni. Az összeszerelés minősége és az anyaghasználat állítólag példátlan, persze pozitív értelemben. A garancia is ugye más színvonal. Majd meglátom, csak találjak már egyet.
Meg valaki vigye már el a T400-am, mert addig nincs rá keret.
szerk: "Németet nem vágom, de úgy rémlik ezek a sony gépek dual ccfl panellal voltak szerelve és vallóban nagyon jók. "
IPS panel van benne, tudtommal LED-es
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Futás, futópályák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- OLED TV topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest