- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
Pixelhiba miatt garanciában cserélnek kijelzőt? (X201, 3626-FBG, "This product has a three year limited warranty and is entitled to mail-in or carry-in repair service".
-
Chaser
legenda
Vettem egy akkut, az eladó nyilván nem ért hozzá mert gyárinak gondolta. Van is rajta FRU, közvetlen a replacement felirat után
Gép be se kapcsol vele, töltőre dugva csak pislog a led. Semmilyen aktivitás nincs. Powermanager szerint good...sztem merg gyorsan veszem ki mert a tag azt mondta meghalt a gép, lehet ez a csoda is besegített
-
Francia91
veterán
Időközben mégis találtam...
-
Francia91
veterán
Nézegettem Express Card foglalatba SD kártyaolvasót (ThinkPad T60p-be), de eddig csak kilógósat találtam. Tudtok-e olyat ajánlani, ami nem lóg ki és jó is?
-
Gondwana
addikt
válasz
mitulabattyi #34792 üzenetére
(Biztos, hogy LOCAL SETTINGS alá írtad, és nem Current User alá? Csak mert nekem asztali gépen, UltraNavos billentyűzettel is működik, ott épp Operát nyit.)
-
BoC1ka
senior tag
Hol tudom beallitani t400 ason, hogy csak 85% alatt toltse az akksit?
-
FerNandor
őstag
válasz
audi100td #34789 üzenetére
nem volt fent, de most felraktam és a power managert is, de még mindig nincs visszajelzöm...
van még 3 cucc az eszközöknél, amik ismeretlenek: mind3 Basissystemgerät, helyük:
-PCI-Bus 21 Gerät: 0 , Funktion: 4
majd ua. csak Funktion 3 és 5..a Thinkvantage gombot nem akarom programozni, régóta ment minden automatikusan, sokáig volt fent a legutóbbi rendszer és akkor müködött minden csak most nem. és akkor sem programoztam semmit.
-
Gondwana
addikt
ThinkVantage gomb programozása (vótmá')
Én így tettem át SimpleTapra:REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IBM\TPHOTKEY\8001]
"File"="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"
@="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"(Természetesen kreatívan kezelhető a tartalma, bármit indíthat.)
-
audi100td
nagyúr
válasz
FerNandor #34788 üzenetére
ThinkPad Power Management driver fent van (programok eltáv. vagy módosítása)? Nálam ez hiányzott, system update nem rakta fel és a lenovo driver mátrixban sem találtam, úgy kellett kigugliznom.
-
FerNandor
őstag
srácok valami megint nem oké. felraktam újból a win7-et és utána system update-t majd a thinvantage toolboxot, amit itt kaptam, ezután nem volt megint a kijelzön hang- és fényerö visszajelzés állításkor, majd akkor felraktam a hotkey cuccot és még mindig nincs.. mit csináljak? ha megnyomom a thinkvantage gombot, akkor sem csinál semmit..
-
Tikakukac
titán
válasz
buvartacsko #34785 üzenetére
Adtam volna a szabályzatnak. Mostanában úgyis nagyon jól megy az angol a supportos nénikkel/bácsikkal, főleg ha már káromkodni kell. Központi szervizzel tuti lehetne egyezkedni, a rendes TP-k azért ekkora marha fojtást csak nem kapnak. Nettó hülyeség, nem tudom ki találta ki ezt. Meg ha már ennyi minden elbutult, akkor lapcsere és cső. Eskü itthon jobb munkát végzek. Pedig nekem az alkatrész beszállító az eBay meg a notibontók...
A fő fő HQ-ra gondoltam. Ott azért elég sok mindent ki lehet csikarni. HP-ról tudok első kézből infót, ott olyan gyönyörűen leszervizelték a beadott gépet, mint a pinty. Csak kellett egy kis dorgálás.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Tikakukac #34783 üzenetére
2 hónapig jött pedig kb.
a lenovo nem küldte állítólag, durva volt. ez tavaly nyáron volt egyébként. és akkor mondta a szervizes hogy a lenovo új policyt vezetett be, egyszerre csak egy alkatrészt lehet mostantól szervizeltetni, tehát ha 2-3 alkatrész hibásodik meg a gépedben, akkor szervizelik egyiket, utána visszajön a géped, utána lehet rendelni a következőt bele , és így tovább. király, mi ?
franc0: nem cserélték ki.
remélem jövőre javul a forint, ( persze , szépálom ) és jönnek az olcsóbb retina macbook airek, abból egy 13" nagyon jól jönne nekem. lenovoval kezd a tököm tele lenne, most pont azt nézem, hogy lehet nem is lesz rendes windows 8 driver support már ehhez az x200 szériához.. a régi jó support tényleg nincsen már sehol , és ez nem csak hiszti
egyre inkább azt érzem, hogy mostanában csak ráírják a gépekre hogy thinkpad, és ezzel próbálják eladni a gépeket de ennyi...
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #34782 üzenetére
Alaplapot csekkoltad, nem cserélték ki "véletlenül"?
-
Tikakukac
titán
válasz
buvartacsko #34782 üzenetére
Csúnya balhét vertem volna egy ilyen után. Egy fan csere szép lassan 1 óra. Alkatrész meg nehogy 2 hónapig jöjjön, mert el is temetem magam mindjárt. Ott valami bugzódás van.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Gondwana #34780 üzenetére
nem tudom, jó lenne ha valaki tapasztaltabb elmondaná. de egyébként mind1, mert a gépnek szervizben a helye, csak annyit van használva hogy egyszerűen nincsen időm elküldeni. legutóbb miskolci szervizben volt 2 hónapot egy fan csere miatt, onnan úgy jött vissza hogy a kijelző felét tölti ki csak a kép a windows indulás előtt, ez elég érdekes. illetve a jobb felső usb se működik, plusz a bal hangszórója se.
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #34777 üzenetére
1x a VGA csatlakozónál alul, 1x a SATA csatlakozónál, 2x a tápcsatlakozó, 3x az ExpressCard slot, meg még egy a képernyőzárretesznél. (Viszont lehet, hogy a 14" T4x-ek palmrestjét fogta 9 csavar, nem a T60-ét)
Szerk.: ja, ha akkulevételtől számolunk, persze, több, de kérdés, hogy tényleg ki kell-e mindent venni, amit a HMM felsorol?
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #34775 üzenetére
X200-at nemrég szétkaptam utolsó csavarig. Ha nem először csinálod tényleg 30 perc alatt megvan az egész, de elsőre számolj egy-másfél órával szerintem.
Tényleg melósabb picit mint a T, de ez nem meglepő. Egyetlen sima mágneses csillagcsavarhúzó megteszi, nem kell más.
Amúgy full műszaki analfabéta vagyok, vérbeli közgazdászSzal nem para.
-
Tikakukac
titán
válasz
Nem nagy munka 2 szétszedés után fél szemmel 30 perc alatt lebontottam alaplapig a gépet. Bár szerintem inkább a hűtőt birizgáld ki rendesen. Valamint nem tudom volt-e már szerelve, de a csavarok meghúzása is elég sokat jelent. A paszta nálam 4 év után mindenesetre teljesen rendben volt.
Tényleg nincs bennük sok csavar, néztem T61-et már. A trükk az, hogy sok csavar fog 1-2-3 elemet is egyszerre. Így nem kell egy vödör csavar és minden fekszik mindenen frankón. Okos ötlet, szeretem ha gondolkoznak a tervezésnél.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Gondwana #34776 üzenetére
ezt elég nehezen hiszem el
battery - 0 csavar
DIMMs - 1 csavar
hard drive - 1 csavar ( igaz nem okoz gondot )
keyboard - 4 csavar
palm rest - 5 csavar
keyboard bezel - 8 csavar
speaker ...
802.11 card ....
wireless WAN card ...
wireless USB card ....utána az alaplap is van 5-6 csavar...
-
Gondwana
addikt
válasz
...itt viszont az egész alaplapot ki kell venni a helyéről...
Ami, ha jól emlékszek, kb. ugyanannyi csavar, mint egy 14" T60 palmrest. -
buvartacsko
addikt
válasz
Gondwana #34774 üzenetére
proci mag hőmérsékletre gondolsz itt vagy amit a tpfancontrol kiír?
amúgy én is érzem hogy valami nincsen rendben, régebben mintha hűvösebb lett volna. :\
újra kellene pasztázni meg ilyenek, kitakarítani szépen, de nekem ehhez nincsen erőm, se rendes csavarhúzó készletem, a T61 nem volt ennyire parás, ott szépen könnyen hozzá lehetett férni a cpu-hoz, itt viszont az egész alaplapot ki kell venni a helyéről, bár ezt nyilván ti is tudjátok.
-
Gondwana
addikt
válasz
buvartacsko #34771 üzenetére
Az sok: Lightroom konvertáláskor szaladt el nekem anno ennyire. (30°C szoba, ölben tartva, Lightroom korrigálás, tehát nem folyamatos 100% mint konvertáláskor, 49-53°C ugrál az X201)
Szerk.: forrás = ez a gadget (Mondjuk, a Skype sokáig meg volt verve valami pluginnel ami megpróbált telefonszámot keresni minden browser-ablakban, na, az tudott hosszú, folyamatos 100% CPU usage-t produkálni, nem tudom, hogy ez van-e még)
-
Tikakukac
titán
Jók ezek a hőfokok, de inkább a deltákat kéne mondani. Az úgy sokkal reálisabb. Plusz ugye nálam is 65 fokra állítva a venti, az alatt be sem kapcsol. Szóval a venti fokozatát, sebességét is be kéne írni ehhez. Na úgy már full reális lenne.
A DV5 olyan 92 fokos procit és 89 fokos GPU-t is adott masszív játék közben, 2-vel a legdurvább fokozat előtt. Hát na, ez ilyen. Már szerintem kívánja is néha, szinte hallom ahogy felpörgeti a ventijét, hogy kapjon valami mocskos játékot
-
franc0
őstag
válasz
buvartacsko #34771 üzenetére
Az szerintem nagyon meleg LV procitól.
Max performance energiagazdálkodás + 720p filmnézés mellett nálam 43 fok. -
franc0
őstag
Nálatok mi a szitu ebben a hőségben?
Idle azért ez nem rossz, gondolom: -
audi100td
nagyúr
Van egy T510-em, aprón megtalálod, nem lelakott, szép állapotú gép. NVS van benne, de a hangja egyáltalán nem vészes, netezés közben szinte semmi, terhelve azért hallani, de az inteles T410-nél halkabb és az összeszerelés minősége is sokkal jobb. Inkább abban látom a dedikált vga hátrányát, hogy többet kajál, ami persze az akku idő rovására megy, átlagban 5 órával lehet számolni. Több mint 1 évig garis még. Részletek a hirdetésben, illetve priviben, ha érdekel.
-
mdk01
addikt
-
bads1
aktív tag
válasz
franc0 #34762 üzenetére
Hát nem tudom. Azért kérdezlek titeket mert otthon vagytok a témában. Mivel ez lenne az első nagyobb beruházásom laptop témában és ált. az új cuccokat preferálom (kivéve pc alkatrész) ezért dilemmázok az 530-al.
Az 510 is megfelelne de nem tudom hogy NVS-el mennyire pörgi túl magát, ha Intel lenne nyilván lecsapnék rá.T400 nem nyerő nálam mert 1600x900 kellene minimum.
-
bads1
aktív tag
Mit érdemes mostanában venni T400-T500 méretben? Lényeg hogy halk legyen és bírja a strapát, Intel VGA-val, sok garival. Vagy nem olyan sokkal de lényegesen olcsóbban.
T520-530 lenne az igazi de mocsokdrágák újonnan, 520-at használtan nemigen látok ami nem i7 meg NVS.Szóval nagy a dilemma, 300k-ért egy új gép vagy közel a feléért használtan de jó állapotút még 1-1,5 év garival.
Teljesítményben T500/510 szint is jó csak ne legyen szutyok állapotban.
-
mdk01
addikt
Kis segítséget kérnék.
T500 + Win7
Egyik napról a másikra elment a hang. Fülhallgatón van de a hagszórókból nem szól.
Van vkinek ötlete mi történt és mit csináljak hogy működjön?
Nem telepítettem semmit csak a Mozilla FF frissítette magát a hibajelenséggel kb. egy időbe de nem gondolom hogy összefüggne a történet.
Youtube-on tűnt fel először de próbáltam a gépen lévő zenével is, de mondom fülessel minden ok csak anélkül nem.Köszönöm
-
brd
nagyúr
válasz
Chaser #34755 üzenetére
Nézek én elég tesztet, elhiheted, pont ezért kérek tőled konkrétat, mert én még olyat nem láttam, ahol ugyanabba a családba tartozó CPU, nagyobb cache birtokában, hasznos számítást végző programot lassabban futtatna. Nem véletlenül kérdezem, mert ha van is ilyen, az nagy kuriózum, és érdekelne.
-
Chaser
legenda
Nézegess teszteket, van itt épp elég
Nem mindig és mindent, de lassíthat. esetek többségében elhanyagolhatóan gyorsabb, nagyon ritkán 10-20!-kal gyorsabb 3MB-nál, viszont van amikor lassít, ez sw-től függ. Lehet épp az van defektesen megírva, de a végeredményen nem változtat.
-
brd
nagyúr
válasz
Chaser #34753 üzenetére
A HT az teljesen más tészta, az azért lassíthat, mert amit a HT külön "szálakra" tud szedni, az nem biztos, hogy az egész program (vagy egymás mellett futó több program) futásán gyorsít, a futószalag miatt. De az L2 az csak egy cache, ami jóval gyorsabb, mint a központi memória, és az onnan jövő/oda haladó adatokat tárolja, és teszi gyorsabban elérhetővé a CPU számára, ezért fura nekem, hogy létezik olyan program, ami lassabban fut nagyobb L2-vel.
-
Chaser
legenda
Tele van ez a fórum tesztekkel. Annak idején mikor bejöttek a c2d-k elég sokszor górcső alá vették az L2-t. Hogy mért lassít pontosan azt már nem tudom. annyit tudok, hogy 3 vs 6MB közt már nem sok különbség van ekkora órajelnél. 1500mhz környékén még sok lenne, mert az L2 magórajelen jár. Pl a HT is van, hogy nem gyorsít, hanem lassít adott alkalmazáson, annak se tudom a pontos okát, de tény.
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #34746 üzenetére
Vannak különbségek a cpu-k közt, majd még tesztelgetem. Azért P8400 vs P8700 IDA közt van már különbség. Erős-gyenge viszonyt nem pont erre gondoltam, T900 is mehet akár 1800mhz környékén, aka' SL9400
Szóval egyáltalán nem baj az, ha minél erősebb cpu van a gépben. Sztem amúgy nem sokkal gyorsabb P8700-nél, dupla cache amiben több. De 3 vs 6MB közt nincs akkor különbség mint 1/2 vs 3 közt. Sőt van olyan, hogy a sok L2 lassít az alkalmazáson. 3MB arany középút
Panelt biztos veszek, azt még nem tudom honnan de veszek. Aki szintén cserélne írjon pm-et és összehozunk valamit.
Ha van vkinek eladó 3G modeme x200-ba az is írjon. -
l-leonis
csendes tag
Sziasztok!
Olyan embert keresek, akinek T500-asa van LED háttérvilágítású kijelzővel. Gondolkozom rajta, hogy ilyenre cserélném a sajátomban az LCD-t, és előtte szeretnék megnézni egyet, összevetni a mostanival.
Egész pontosan amit keresek: 1280x800 WXGA LED (LG-Philips LP154WX7-TLP2)
A mostani, ezt akár el is cserélném: 1680x1050 WSXGA+ (Samsung LTN154P3-L02)Aki tudna ebben segíteni, kérem keressen meg PM-ben. BP és környéke elsősorban.
Köszi, L
-
Sziasztok!
T430-as tud-e Intel Wireless Display funkciót?Cikkszám: LEN N1T56HV
Köszi!
-
soldi3r
veterán
válasz
Chaser #34682 üzenetére
szerintem 900mv-tal is elmegy, legalábbis az e6400-ban elvolt annyival is, terhelni nem nagyon terheltem
erős-gyenge!? nagy különbség nincs a p8400-p8600-p8700 között, én szerintem semmit nem vettem észre
azért egy l9400-ra lennék még kíváncsi, szerintem még az is bőven elégnek kellene, hogy legyen -
fungi
aktív tag
Sziasztok.
T 61esemnek a képernyő felső harmadán bekapcskor néha van egy vékony vízszintes
csík, végig a kijelzőn. A fedlapot kicsit mozgatva eltűnik, egyébként nem zavaró.
A gép amúgy tökéletesen működik.Ez lehet valami baj előszele, vagy használjam nyugodtan? Használtam vettem
a Computer Imperiumnál, még van rá gari.Köszönöm, J
-
buherka
addikt
Itt egy cikk a Turbo Memory -ról.
Anno én is filóztam ilyen beszerzésén. De valahogy nem győzött meg a dolog.Ha gyorsítani akarsz a gépen, akkor azt SSD-vel tedd. Na ezzel szárnyalni fog a kicsike. Ebben biztos lehetsz.
-
Sziasztok!
ThinkPad T430 -hoz van valami hír a HDD beépítő keretről? Jó bele a régi? Eredeti milyen árban megy?
mobal,
-
mitulabattyi
aktív tag
Van egy alighasznált román billentyűzetem fölöslegben, x200 és kompatibilis gépekbe.
Érdekel valakit? -
wwhy
veterán
válasz
audi100td #34734 üzenetére
Sajnos nagy+nehéz, fontos, h csak bal kézzel (tenyéren) meg tudjam tartani, miközben mondjuk jobbal jegyzetelek, ezért a méret max. 12,5. Volt már Vostro V13-am, de nagy ... Tudom, kompromisszum kell, hajlok is rá, of course, és nem akarom szétoffolni a topikot, de ha van vkinek ötlete, akár pü-ben is meghallgatom.
-
Tikakukac
titán
Ahham, hát akkor neked lehet kéne kraft, plusz ugye X200-ak pöcökegeresek only.
Elég rendesen faragtam a win7-et mire jó lett az a C-50, szóval 2X1ghz nem csoda. De ramból szépen dolgozik és grafikus rész szutyokra veri az Intelt. Meg jól is fogyaszt. Más kérdés, hogy szerintem a durván tűzdelt pdf-hez kevés lenne az is SSD mellett is. Robogót szereltem és azért L9300 mellett is kellett nem kevés idő, mire mindent betöltött a drága a képekből, első körben tesztelnék egy adott pdf-et vagy bármit gépeken, hogy kiderüljön mennyire kell erős proci. Utána már azért könnyebb lenne gépet találni mellé.
-
wwhy
veterán
válasz
Tikakukac #34731 üzenetére
A sztori röviden: x120e-m volt, E-240+32GB SSD+6GB RAM.
Tökéletesen megfelelt volna, DE pl. 8-10-15 oldalas pdf-ek, 10-12 MP-es képek betöltése a konfig ellenére kifektette,azaz a 3./4. kép megnyitására rendesen várni kellett, a 7./8. oldal pdf már akadozva töltődött be stb.
Az x200/s-t rég megvettem volna, de a multitouchpad nagyon hiányzik, (nekem) nem elég a pöcök ...Külföldi beszerzés lesz, x200s is lenne, de az említett hiányossága miatt nem merem vállalni .... Ideális az x201/s lenne, de az +30/40e, amit nem áll módomban befektetni.
De ha a C50 OK, akkor az E450 is az kell legyen
-
Tikakukac
titán
Tesómnak van C-50 Brazos netbookja, kicsit feltupírozva 4 giga rammal csak annyi kell, hogy egyszer mindent betöltsön. Onnantól már az is használható rendesen pötyörészgetésre.
Nyugodtan vehetsz ilyen feladatokra akár egy x200-at vagy ez x200s-et is, billentyűzete remek, könnyű, nagy felbontású panellel pedig nagyon nincs gép, standard felbontással a betűk sem aprók, meg ugye ezen lehet változtatni. x200s vadászathoz mondjuk sok szerencsét, fehér holló szinten vannak, főleg idehaza
-
Zomby8
tag
Hogyan lehet megnezni, hogy a gepben (X230) van-e mukodo Express Card 54 foglalat vagy nincs? Valami Windows opcio? A kis ajto latszik a gep bal oldalan ugyhogy elvileg van benne csak nem tudom, hogy ez csak a kulso (esztetika) vagy tenyleg bele is raktak (mert eredetileg nem rendeltem ezt az opciot)...
Koszi szepen.
-
Francia91
veterán
válasz
ReFleXx #34726 üzenetére
)[Én őt ajánlom!]. Tegnap vettem tőle egyet, teljesen korrekt, és T61-hez is jó
-
válasz
ReFleXx #34726 üzenetére
nem én rendeltem, de nóném csájníz keretem van. nem csusszan olyan könnyedén mint a gyári dvd, meg nem is olyan jó a megmunkálása (egyszer erőt veszek magamon, és lekezelem csiszolópapírral a külső szélét), de működik.
ja és élénk kék fénnyel jelzi az aktivitást, de majd valamivel tompítom. mondjuk a thinkpad a rengeteg ledjével amúgyis karácsonyfa
-
ReFleXx
addikt
Szeretnek venni egy SSD-t, a HDD-t pedig egy ultrabay HDD caddybe tenném át.
ebay: t61 sata caddy
Vett valaki ebay-rol SATA caddyt? Melyiket érdemes itt venni? Van esetleg egy megbízható elado akit ajánlanátok?SATA 2 BIOS moddingal kapcsolatban találtam pár oldalt, de linkelnétek egy leírást amit már kipróbáltatok és megbízható? Nem szeretném megfektetni a BIOS-t.
-
Krix
őstag
Sziasztok,
nemrég hozzám került egy x200-as. Van benne egy turbo memory foglalat. Érdemes egy ilyet szerezni hozzá? Van benne még egy üres PCI-e foglalat is, viszont 3G antenna az nincs hozzá. Milyen értelmes kártyát lehetne ebbe rakni? Mondjuk a 3G sem kivitelezhetetlen mert láttam ebay-en antenna KIT-et amivel meglenne a 3G antenna.
Van még rá 2 hét gari. A billentyűzet elég rossz állapotban van, ezt lehet még legariztatom mielőtt lejár. Az akku majdnem 2 órát bír még. (10.8V, 5.2AH 57WH) Ez mennyire jó még? Mennyit menne egy új akksival? (Persze csak kb.) (P8600 cpu, 2G ram, 160G hdd, 1280x800 lcd, 5100 AGN wifi)
-
Tikakukac
titán
Sandy és Ivy között ami tényleg tutiság, az az újabb grafikus alrész. 10-15% körül lehet a gyorsulás. És a lentebbi B-s procik vs. i3 között is kb. ennyi van. Szvsz annyira nem durva a dolog, max a grafikus részért váltanék, ha váltanék. De nekem már a core2 is elég 4500MHD-val
-
wwhy
veterán
Még egy utolsó kérdés, aztán nem zavarok: érdemes figyelembe venni/megvárni a Sandy Bridge-s CPU-val szerelt gépeket? (Pl. Edge E120, E130, Samsung 300U) vagy nincs nagy különbség az i3-hoz képest?
-
FerNandor
őstag
válasz
Tikakukac #34657 üzenetére
na éppen ezt írtam, hogy az nem jó
az nem rak fel minden drivert. pl a videokártya drivert sem rakta fel... és macerás mindent letölteni, föleg úgy, hogy azt sem tudom, mik kellenek.. ezt a fényerö- és hangeröállitást sem jelzi ki a kijelzön a cucc, szóval valami el van aszva. föként amiatt raktam újra a win7-et, mert folyamat megfagyott a gép, böngészés közben, az összes nagy böngészövel és már sok minden xar volt rajta, de most újratelepítve is megfagyott már egyszer... ha megnyomo a thinvantage gombot, nem csinál rá semmit. pedig most aztán asszem mindent felraktam, még lehet, hogy olyat is, amit nem kellett volna..
-
Francia91
veterán
Ha a HDD Caddy-ban lévő vinyóra feldobok egy XP-t, akkor bootoláskor megjelenik-e az op.rendszerválasztás lehetősége, vagy csinálnom kell bootmenüt? (XP néhány program miatt kéne, a "belső" vinyón Windows 7 van)
T60p-m van -
dbius
veterán
válasz
audi100td #34706 üzenetére
Ha már szóba kerültek ezek a gépek, ez az ajánlat megragadta a gondolataimat... Friss, ropogós kihozatal, még teszteket se nagyon találtam róla, az ára pedig elég korrekt...
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34708 üzenetére
Azért mondtam elvből se vennék MB-t
Az amcsiknak van kitalálva, nem nekünk. 4-600k-s géphez mernek 1 év gart adni, hát ne röhögtessen már ki. Legyen stabil, meg hosszú életű, elhiszem én. De akkor mért nem ad rá 3-4-5 év gart ha az
TP-t lehet legozni igen, kiegészítő is van hozzá mint csillag az égen. Ma megjött a T500 ventim is, azért beépítem már csak kíváncsiságból is a T60-ba, akár marad akár eladom
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #34707 üzenetére
Az MB viszont állítólag csúnyán melegszik, azért is ilyen halk. Az utóbbi hetekben megint MBP 13-ra pályáztam, de most sem sikerült meggyőzni magam. 3 éves gépekért elkérni 180-200k-t egyszerűen abszurditás, főleg, hogy gari sincs hozzá, ha tönkremegy benne a lap vagy kijelző, kukázhatom az egészet. Nincs az mint TP-nél, hogy viszonylag normális áron veszel hozzá bontott alkatrészeket vagy akár újat ebay-ről. Meg eleve úgy vannak összerakva, hogy szenvedés legyen otthon szerelni. Meg aga az apple üzleti modellje olyan szinten hányingerkeltő, hogy elmegy az ember kedve az egésztől, legalábbis nekem.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #34706 üzenetére
Igen, a másik hogy csúnyán tudnak kopni és ott egybe van építve sok dolog, nem olyan könnyen cserés mint TP-nél. Nem azt mondom masszív volt a 430 meg a 4300 is. De 430 sztem felépítésileg visszalépés az elődhöz képest, 430 meg hw-ileg nagyon elavult. A T400 halkabb valamivel az x200-nál, de ez is kb semmi
T400-nak nem hallottam hangját max suhogást ha agyon terheltem, x200-nál a suhogást hallom, de úgy hogy csendes helyen vagyok és nem megy se zene se tv. HDD bőven elnyomja motorzajával is. Kipróbáltam már sok mindent de most egy darabig sztem ácsi lesz
Ezt kibővítgetem amilyenre nekem kell aztán elleszek vele. Talán egy MB ami vetélytársa lehet bizonyos szinten, de olyat meg elvből se veszek.
szerk: Valami magnézium ötvözet volt a borításuk, trimetalnak hívja a dell. 6500-ösön pl fedlapnál középütt simán be lehetet nyomni. A kisebb gépeknél nem volt stabilitási gond, de használati élmény elég gyeszura, ahogy bill meg touchpad is. Olyannak jók, akik még nem próbáltak TP-t.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #34705 üzenetére
Ezekkel az E szériás Dell-ekkel leginkább az a bajom, hogy még képről is nagyon "olcsónak" tűnnek, nem valami bizalom keltő az a műanyag borítás, aztán lehet a valóságban más a helyzet. Ergonómiában egyértelműen a ThinkPad mögött kullognak, akármelyik szériát vesszük, hangban meg az X200(s) és T400-at (gondolom a T500-at is idevehetjük, olyanom még nem volt) egyszerűen képtelenség überelni. T400 a méretéből adódóan még csendesebb, kevesebbet kell felpörögnie a ventinek, nem mintha terhelve zavaróan hangos lenne, akár ez vagy az X200s.
-
Chaser
legenda
válasz
Chaser #34704 üzenetére
1.8" pata-zif van a 430-ban, lassú és drága. cpu-ja is lassú és nem cserélhető, ramból 1.5GB-ig kezel ha jól tudom. nyilván 512MB van beépítve és 1 v 2GB-os modul mehet még mellé.
4300-ban hw az ok, ua. mint x200-ban. De thinkpad után rossz használni, na mg az ótvar kijelzője. Fentebbi dolgok 4200-re is vonatkoznak, annyi hogy ott is 1.8-as háttértár van ha jól rémlik, csak már sata. X200-at vegyél, nem fogsz mellényúlniGarisat is ki lehet fogni.
-
Chaser
legenda
Az x200 halk és hűvös, érthetőbben nem lehet elmondani
5k4 rpm hdd üvölt a venti mellett, de szó szerint. Ha pedig dokk nem fontos, feltételezem saját kijelzőjét használnád. akkor meg szintén ez a gép, gyári panelt cserélve affs-ips-re. 1280 az tény, de még mindig jobb mint az edge hádé' felbontása a 768 vízszintes sorával.
E4200-t sztem nagyon hanyagold. D430-am volt, kijelzője még egész tűrhető is. De pl akkuja elöl van, érdekesen festett nagy akkuval. Meg persze melegedett is. Meg 1.8-as hdd megy bele ha jól rémli, speckó csatolású. 4300 kijelzője sztem botrányos, touchpad használhatatlan, traickpont nagyon gyér. Bill elmegy, de közelében nincs x200-nak. Melegedik is, egyetlen előnye a backlit bill, már ha olyat veszel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Renault, Dacia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest