- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
válasz Chaser #32697 üzenetére
Kiindulásnak:
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\IBM\TPHOTKEY\8001]
"File"="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"
@="C:\\Program Files\\Lenovo\\SimpleTap\\SimpleTap.exe"A módszer adott, az EXE-t variálhatod (nálam először Operára lett cserélve, majd Far Managerre, de az X201-en már a SimpleTapot indítom vele.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
MrSealRD
veterán
-
Chaser
legenda
Meg lehet azt oldani, hogy a thinkvantega gomb ne a saját sw-ét indítsa hanem mást?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok! van a bátyámnak egy jó állapotú T30-a, amit eladna. Elég új, pár hónapos HDD van benen (kb 180gb, de rákérdezek majd pontosan). Ami a baja, hogy a wifi utólag lett beletéve és azzal nem is működik, ha ki van húzva, akkor megy rendesen...
Mennyit lehet kb ezért ebben az állapotban kérni?
I humbly and respectfully decline™
-
sb656
csendes tag
-
brd
nagyúr
Amivel az előbb elindítottad a gépet (ha tényleg elindult a DOS), arra kellene rámásolni ezt a .com-ot, és elindítani (kézzel begépelni a nevét, de át is nevezheted a másolás előtt mondjuk a.com-ra, mert pl. a kötőjel máshol lesz, ha egyébként magyar kiosztással használod a gépet.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
sb656
csendes tag
Most töltöm, kipróbálom. Ezt át is ugrottam, mert azt hittem még mikor a legeslegelején olvastam, hogy .rar-ban vagy .zip-ben lesz tömörítve.
Sikerült megnyitnom, köszönöm szépen mindenki segítségét! Az összes fájlt rá kell másolnom a floppy-ra vagy a DOS-os pendrive-ra?
[ Szerkesztve ]
Megyek és letöltöm az internetet!
-
-
sb656
csendes tag
2 fájl van a honlapon, egy CD-s verzió és egy floppy-s. Nos mindkettő megvan. A CD-s nem jött be. Viszont a no-1802.img-t nem tudom megnyitni. Próbáltam Daemon tools-al és egy másik virtuális meghajtóval is. A Daemon tools hozzá sem szagol, a másik virtuális meghajtó meg ISO9660 descriptor not found hibát ír ki.
-
dbius
veterán
válasz audi100td #32682 üzenetére
Személy szerint engem nem zavar az off, ha tényleg off-ként is van jelölve, mert egyszerűen átugrom. Az elmúlt napokban azonban tény, hogy a topik címével kapcsolatban alig született érdemi hsz.
(#32683) sb656: Nem volt bios frissítés amióta kidobja ezt a hibát?
[ Szerkesztve ]
-
sb656
csendes tag
Hahó!
Segítségre lenne szükségem egy G40-es TP-el kapcsolatban. A gondom az, hogy egyik napról a másikra nem volt hajlandó elindulni a gép és 1802-es hibát lökött ki. Azóta olvasgattam, sőt itt a fórumon találtam rá a probléma megoldására, azonban elakadtam. Letöltöttem a no-1802.iso-t amit CD-re kellett kiírni. Ezt be is töltötte a gép, de olyan hibát írt ki, hogy a C: meghajtó nem FAT32-es rendszerű. Ez is volt itt már a fórumon és valaki ajánlotta, hogy USB-vel tegye fel. Nos én is így jártam el, viszont ott csak annyi történik, hogy elindul a DOS(?) és nem tölti be a programot. Lehet nekem kellene elindítani, viszont annyira nem értek hozzá a sok fájl közül nekem melyiket kellene. Sőt, abban sem vagyok benne biztos, hogy nekem kellene manuálisan elindítani...
Ami furcsa, hogy igazából nem volt szétszedve a gép, tehát nem kapott új WLAN kártyát, és mégis most jött elő ez a probléma. De az is lehet, hogy a gépben már eleve nem dedikált WLAN kártya volt, csak valahogy törlődött a Whitelist-ből...Nem tudom.
Ha valaki tudna segíteni, vagy el tudna látni tanáccsal az szuper lenne.
Előre is köszönöm!Bala
-
dbius
veterán
Csak nekem van olyan érzésem, hogy itt takarítás volt? Mintha lett volna még itt pár hsz. az utóbbi pár órában.
-
soldi3r
veterán
válasz buvartacsko #32666 üzenetére
akkor szedjem le az xp-t a samsung ssd-mről? pedig végre örültem, hogy normálisan összeraktam
a (#32654)-re valami tipp?
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
audi100td
nagyúr
válasz buvartacsko #32666 üzenetére
Látom sikerült felfogni a mondandómat és, hogy egyáltalán mi volt vele a szándékom, senkinek nem mondtam, hogy telepítsen Xp-t, én sem kínoznám magam vele.
Kérdezett SSD ügyben, számomra eleve egyértelmű volt, hogy úgy is W7 megy rá, csak gondoltam odaírom, hogy AHCI-re azért figyeljen oda, ne azzal kelljen szívni utólag ha esetleg el van állítva BIOS-ban (TRIM).
De ez miért bántja ennyire a lelked?
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz audi100td #32664 üzenetére
Szerintem aki ezt teszi az tudja hogy mit vesz, és nem szenved vele. Főleg nem XP-vel... ha eleve XP-t hasznának rajta nem kell telepítgetni XP-t. + valszeg hetes kerül rá, úgyis.
Használjon XP-t akinek két anyja van.
+ XP esetén azt hiszem a TRIM-et eleve el is lehet felejteni, de mind1 is... felejtsük már el az XP-t, jóhogy nem már Win95 telepítésében segédkezünk, Samsung 830 ssd esetén.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz buvartacsko #32663 üzenetére
Az nem reális helyzet, hogy valaki vesz egy használt, leselejtezett céges T400-at, amin Xp-t használtak?
-
Gondwana
addikt
válasz tototos #32660 üzenetére
... kivéve ha ThinkPadja van, mert akkor talál hozzá egy Matrix Storage Drivert, ami egy IMSM vagy IRST vagy valami hasonló nevű folderbe szétdobja magát a C:\Drivers\Win alatt, ahol egy darab install.cmd-t kell lefuttatni, majd reboot közben BIOSban visszakapcsolni az AHCI módot.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
audi100td
nagyúr
válasz buvartacsko #32659 üzenetére
Ha esetleg használt gép volt és az illető nem nézett még bele a BIOS-ba előfordulhat, hogy compatibility-re volt állítva. Bocs, hogy élek.
-
tototos
őstag
válasz buvartacsko #32659 üzenetére
Ha Xp-t rak fel az ember akkor átállítja általában mert nincs kedve driverekkel szívni telepítés közben.
-
MODERÁTOR
Helló!
A Samsung 830 SSD simán belemegy a T400, T410, T420 és T430 gépekbe? Kell valamit "varázsolni" velük?
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
jss
aktív tag
Szükségem lenne a T61-hez a .NET Framework 3.0-ra, vagy valami újabbra az XP oprendszerhez.
De sehol sem találok olyan helyet, ahonnan le tudnám tölteni.
Tudna ebben valaki segíteni?Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
Gondwana
addikt
válasz soldi3r #32652 üzenetére
... akkor ezekkel se fog működni, mert ezek is USB-RS232 átalakítók, csak éppen az ExpressCard USB portjára (nem pedig az 1x PCIe portjára) vannak bedrótozva.
(szerk.: egyiknek a leírásában is szerepel, másiknál meg a képen a driver-CD-n)[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
válasz soldi3r #32649 üzenetére
Ezek csak a tokozásban külömböznek az USB-RS232 átalakítóktól, hardverben nem, azt pedig neked kell eldöntened, hogy praktikusabb-e így, vagy inkább valamelyik USB portból csinálsz COM5-öst. (Engem csuklónál/tenyérnél egy ekkora bumszli biztosan zavarna)
-
atesss
addikt
Üdv !
R400, R500, T400, T400s, T500, W500, X200, X200s, X200 Tablet, X301 (de lehet más gépeknél is megvan az opció) tulajok segítségét kérném !Intel Virtualization Technology for Directed I/O vagyis Intel VT-d technológia támogatásával kapcsolatban vizsgálódok: [link]
A wikipedia szerint nincs olyan Core 2 mobil processzor, ami tudná ezt, de könnyen lehet hogy ez nem igaz.
Egy a másik topicban linkelt [link] Thinkpad probléma [link] leírásában szerepel egy ilyen, hogy :
Option 1: Disable Virtualization Technology for Directed-IO (VT-d). This can be done in the BIOS setup utility. When the system is first booting (during POST), press F1 to enter the setup utility. Then enter the Config menu, and the CPU submenu. Change VT-d to disabled.Meg tudnátok nézni, hogy nálatok is szerepel-e a VT-d opció a Biosban ?
A CPU típusa is kellene hozzá. -
buvartacsko
addikt
-
cadeyrn
aktív tag
Nagy kérdés: van-e bárkinek ismerete róla, hogy az 1440x900-as panelek közül T400-ba melyiknek a legjobb a színhűsége?
-
azbest
félisten
válasz Declare #32638 üzenetére
56-ért volt már T61 core2duo 2.0GHz T7300 procival, 120-as hdd-vel, 14.1" 1440x900 kijelzővel, 2GB rammal, fullos 7 cellás akkuval, 2505-ös port replikátorral, ja és 6 hó garival. Persze nem mindig ennyi, ha gyengül a forint akkor a leselejtezett német céges gépparkot is drágábban hozzák be.
De például most is kapni kicsit gyengébb konfiggal [link] vagy T60 gép 45éert [link], szóval így lődd be azt a régi t42p gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz jozefgucci1 #32632 üzenetére
Hát nem egyszerű, de ha senki nem mondd semmit, akkor szerintem:
Régebben néztem a Hp nx8220 asok hasonló típus (szvsz) hasonló paraméterekkel 50-60k körül ment....neten is most hogy megnéztem ennyiért megy ilyesmi gép T42pszóval nagyságrendileg ezt a 40-60-70k t célozhatod meg szerintem.
-
jss
aktív tag
Letöltöttem a T61-hez a system update-et, valóban jól működik minden. THX!
Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
azbest
félisten
épp tegnap tértem át T61-en 12.04-re... egész simán men. (csak a telepítő pendrive tréfált meg elsőre. Vmware-be bootoltam be az iso-t hogy létrehozzam a telepítő pendrive-t. Csakhogy amikor benn volt már boot előtt a pendrive akkor valamit nagyon rosszul csinált és a róla telepített gép penddrivet választva indult winyóról ) Volt vagy 800 javítás már hozzá
-
lapa
veterán
találtam direkt ubuntu lts thinkpad ppa-t.
-
Chaser
legenda
válasz Gondwana #32633 üzenetére
Hmm, majd beszélek a sráccal nála mért nem volt jó. Neki T60p-be ment a venti, lehet kicsit más a kialakítás de fogalmam nincs. Mind1, nekem elég a venti is. Most épp passzívan megy a gép és 52 fokosak a magok, gpu 50.
-
jozefgucci1
addikt
Szevasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Lenne egy notim , de nem tudom mennyit is lehetne érte kérni ?
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
Gondwana
addikt
válasz Chaser #32625 üzenetére
Az intel driverek háklisabbak mindenféle hegesztett overlay-funkciókkal, mint az Ati, de ezt már írták.
T60: véletlenül találtam egy belgrádi céget, akik úgy mellesleg Thinkpad-szervíz is, és adtak egy 4800 dináros (kb. 42EUR, ehhez képest amiket meg a neten találtam, többnyire USA-only delivery) árat komplett FRU 45N5492 hűtőre. (MX2 szintén úton van, asszonypajtás T60-jában nagyon melegszik a VGA, oda megy a mostani borda az ő eredeti ventijével)
-
Chaser
legenda
Ha már szóba jött, dokkról egy MS curve2000-rel használom a gépet. A T400-nál az audio gombokat ugyanúgy kijelezte osd-n mint a gép gombjait, T60-nál nem. Hogy ez is minek a függvénye?..Hát tényleg passz Az viszont biztos, hogy nem kell lenovo driver a T60-hoz, csak hotkey és powermanager driverből a legújabb. System update 1ébként okosan megcsinálja, T400-nál is, de gondolom ezt tudod
-
Chaser
legenda
válasz Declare #32623 üzenetére
Hát nekem a T60 looks coolest, remélem még sokáig velem lesz azzal az 1400x1050-es bitang szép IPS panelével együtt
Megy a trim is, némiképp user error volt, de megy az a lényeg. SSD lifenak nem kell hinni azt megtanultam.szerk: brd: Ezt nem támasztom alá. Mikor mobility modderrel csináltam drivert akkor is ment az osd. Ami lényeg volt a hotkey és a legfrissebb powermanager dirver..hogy mi az összefüggés nemtom', de utóbbi nélkül soha nem ment.
[ Szerkesztve ]
-
jss
aktív tag
Feltelepítettem egy Win XP-t (SP3) a T61-emre.
A Win7 alatt frankón ment minden, de most nem tökéletes a helyzet.
Mit kell ahhoz feltelepíteni, hogy:
-az OSD menjen (tehát, hogy a képernyőn megjelenjen a "csík", mikor a hangerőt állítom
-az Fn-el elérhető funciók maradéktalanul menjenek
-hogy tovább bírja az akksi (elég a power manager?)Zuhanó repülővel süllyedő hajóra esni...
-
Declare
őstag
válasz audi100td #32616 üzenetére
Óriási, na és erre mind azért volt szükség, hogy a hd filmnél kevesebb fekete csík legyen??
vagy egy újabb példa, hogy nyerjenek a gyártók 20ft gépenként, hogy aztán milliós megtakarításuk legyen összesen, jól kiszúrva mind azokkal, akik nem filmet akarnak nézni a notebookon, hanem mondjuk dolgozni?
16:10 vs 16:9 3:50 körül tök jól látszik, mennyi helyet vesz el ez a nagyszerű 16:9....persze mindez mit számít amikor a hd filmek erre vannak optimalizálva
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
T500 venti ügyben azt a tippet kaptam, hogy a lmaellák számát érdemes figyelni. A T60 ventinek kevesebb van, a T500-nak több. Ez pl biztos olyan. Innen vett a srác, tehát biztos.
Vehető-vihető a T60/T61/T400 stb magyar újszerűbillecske, zseer új usb performance desktop magyar bill, ThinkPad gyári táska - ez használt de nagyon jó állapotú, pontos típust nem tudok -. És van még 1-1 db T60 etc..T400 etc új ugy. caddy is 4k/db áron.
-
MODERÁTOR
válasz Declare #32613 üzenetére
Ugye az 1680*1050 az 16:10 és az 1600*900 pedig 16:9. Kis számolás esetén az előbbi: 1764000 és az utóbbi 1440000 pixellel rendelkezik. Egy fullHD pedig, 2073600. Én így értelmeztem.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Declare
őstag
válasz audi100td #32612 üzenetére
450 körül lesz (várhatóan) a t530 i7 proccal és FHD vel... de ha az i7 felárat levennénk, nekem az lenne a jó! Az i5 ös hd+ os t530 300-320k körül lesz!
Ezt hogy érted, hogy HD+ nak felel meg? 1680x1050 vs 1600x900 15.6" akkor az gyengébb
1600x900 felbontást nem láttam még notin, de azt láttam, hogy az 1366x768 azt borzasztónak találtam....
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
lapa: foggal körömmel tudok ragaszkodni a nézeteimhez, de be tudom látni (olykor ) ha nincs igazam
audi100td: Németekkel sem vagyok kisegítve... nyilván nem ez a legnagyobb bajom ezzel az országgal, de akkor is nevetséges...miért nem tudok egy olyan gépet venni, amilyet szeretnék, ha egyszer létezik meg kapható, csak egy nyomorult HU bill kell bele azt csókolom... anno ha jól emlékszem 80k plussz volt az nx8220 amnál az hogy 1680x1050 kijelzőt kértem...ezzel itt is kiegyeznék
sutszi: túltettem magam rajta, ha kapható lesz i5 3210m FHD vel, akkor az lesz, de ha csak i7 el lesz az FHD akkor nem tudom még nagyon drága
kösz srácok !
-
MrSealRD
veterán
válasz Declare #32606 üzenetére
Nagyon nem kell ezen rágódni. Gondolkodj visszafelé!
Nézz vissza 4-5 évet és egy akkori gépet helyezz el a mai világban. Nem feltétlen igazságos az összehasonlítás, de kb -re jó.
Én egy T61-et használok T7500-al quadro nvs140-e... 2007-es genereáció a technológia ami benne van, úgy emlékszem.
Nem a CPU a kevés, és még csak nem is a VGA. Kellene bele a sok RAM, meg SSD...
Szóval úgy gondolom nem a CPU-val lesz problémád 5 év múlva...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
audi100td
nagyúr
válasz Declare #32604 üzenetére
"Milyen notebookot topicban szenvedtem tegnap...(is ) a t530 as lenovo i7-3610qm vs i5 3210m esetében az i7 kb 2x gyorsabb, 2x több mag, de hogy felesleges nekem ilyet venni, mert úgyse tudom kihasználni."
Tökre nem ugyanaz mint az SSD helyzete és a procinál is ott jön csak elő az előny, ahol mind a 4 mag ki van használva, ha szükséged van rá vegyél olyat, ha nem akkor felesleges pénzkidobás (450-500k), meg többet is zabál.
"Sajnos viszont ahogy nézegetem T széria MAGYARORSZÁGON vagy i7 el veszi az ember és akkor kapja az FHD kijelzőt, vagy i5 el és akkor nem max HD+... én viszont nagyon szeretném az FHD t..... szóval nem tudom.... "
Németeknél van 2 magos procival is, viszont alig olcsóbb, van ahol ugyanannyi a 4 magos is (T520-ból kiindulva), az FHD-t meg kell fizetni, ott a panel minősége is sokkal jobb.
"miért élünk ilyen nyomorult országban???"
bár nekem is ez lenne a legnagyobb problémám az itteni helyzettel kapcsolatban
-
lapa
veterán
"i7 kb 2x gyorsabb, 2x több mag, de hogy felesleges nekem ilyet venni, mert úgyse tudom kihasználni."
látom végül csak sikerült levonni a következtetést. az egyensúly sokkal fontosabb, minthogy egy cpu vagy egy ssd karcol-e. a jelenlegi átlagos erőforrások bőven elegendőek a feladatok 99%-ra, tök felesleges csúcskategóriát venni.
-
Declare
őstag
válasz MrSealRD #32605 üzenetére
Nem azt írtam! A két említett proci amit most tudok, hogy lesz a T530. A kettő közül írták, hogy az az i7 2x gyorsabb kb mint az az i5...vesszővel írtam a 2x több magot.
Tudom, hosszú távra veszem és autocad civil 3d re (plusz minden egyéb általános és mellette sok hurcolászásra, ezért lett a hp8560w ből t530...elképzelés egyenlőre ). A bajom, hogy most biztos, hogy elég az i5, viszont mondjuk egy 4-5 év múlva
-
MrSealRD
veterán
Az hülyeség, hogy 2x több mag = 2x gyorsabb...
Tudod egyáltalán milyen célból veszed a gépet? Ne azért válassz egy bizonyos hardvert mert más azt mondja, hogy jó lesz az...Tudd, hogy miért veszel meg valamit.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Declare
őstag
válasz audi100td #32602 üzenetére
Én sem vagyok tabletes amúgy
Thx az ssd infókat!
Milyen notebookot topicban szenvedtem tegnap...(is ) a t530 as lenovo i7-3610qm vs i5 3210m esetében az i7 kb 2x gyorsabb, 2x több mag, de hogy felesleges nekem ilyet venni, mert úgyse tudom kihasználni.
Amúgy részben meg is győztek (később (1-2év) olcsón beszerezhető ez az i7 és cserélhető ha szükséges), de hogy 4-5 év múlva tök mind1 lesz, hogy i5 vagy i7 mert "ahova az i5 nem lég oda az i7 sem"....na azért ezt a végét továbbra is emésztem...
Sajnos viszont ahogy nézegetem T széria MAGYARORSZÁGON vagy i7 el veszi az ember és akkor kapja az FHD kijelzőt, vagy i5 el és akkor nem max HD+... én viszont nagyon szeretném az FHD t..... szóval nem tudom.... lenovshop.com on olyan procit pakolok olyan kijelzőhöz meg minden egyébhez amilyet akarok....miért élünk ilyen nyomorult országban??? -
MrSealRD
veterán
válasz Declare #32599 üzenetére
Most komolyan. Totál el vagy tájolva. Ha érdekel az SSD téma, nézz utána a működési elvének. Nézz utána teszteknek. Érteni fogod miről beszélnek itt néhányan.
CPU-nál ugyanez.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
audi100td
nagyúr
válasz Declare #32599 üzenetére
"nem lehet elzárkózni az újdonságoktól, mert akkor sehova nem fejlődnénk...szerintem..."
Most komolyan, ebben a billentyűzetben mi a fejlődés? Az, hogy szétrobbantottak egy normális kiosztást? Azért örvendetes, hogy ilyen könnyű az emberek agyát átmosni, na de mindegy.
"amit linkeltél ocz msata SSD fele olyan lassú mint egy sima 2.5" ssd (jobb fajta)....miért mondjátok mindenre hogy tök mind1???"
Ezek csak szekvenciális olvasási/írási értékek, egy rendszer sebességét ilyen magas számoknál (mondjuk 200MB/s fölött) már nem igen befolyásolják, az elérési időn van a hangsúly, az meg mindegyik normálisabb vezérlőnél 0 közelében van. Kétszeres olvasási sebesség rendszerszinten nem jelent kétszeres gyorsulást, örülhetsz ha kapsz 10%-ot, egyes programoknál talán valamivel többet. Annyit érzékelnél a magasabb olvasással bíró SSD-nél, hogy gyorsabban lehet rá másolni, na de miről? Egy (mai) vinyó eleve megáll 100-140MB/s-nél, semmi értelme, max meghajtón belül, ami szintén elhanyagolható. Mondjuk ebből is látszik, hogy nem volt még SSD-d és teszteket sem igen böngésztél. Akkor már inkább nézegesd a "Random 4K read/write IOPS" értékeket, még mindig több értelme van.
"Másik topicban is i5 ös proci fele olyan gyors, mint a legkisebb i7"
Kicsit konkrétabban? Tuti nincs ekkora difi, max ha egy 4 magos i7-et raksz az i5 mellé, a 2 magosok mindössze a cache méretében különböznek asszem, meg talán valamivel magasabb órajelen jár az i7, legalábbis mobil fronton. De nyers adatokból soha nem lehet levonni, ilyen kijelentéseket.
Másrészt, engem továbbra sem hat meg ez a tabletdömping, nem igen látom értelmét egy notebook és egy okostelefon mellett. Nem kell minden hülyeséget megvenni, csak mert ez a trendi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Zenbook 14X OLED UX5401 - Space edition - 145"2.8K 90Hz OLED érintő - i9-12900H - 32GB - 1TB -
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Dell Precision 7740 17" Xeon E-2286M cpu, 64GB RAM, 2x1TB SSD, Nvidia Quatro RTX 5000 16GB GPU
- Lenovo T410 laptop i5-560/2,6GHz/8GB RAM/120GB SSD/jó akku
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 7 5850U, 16GB RAM, 512GB SSD
- Adapter/töltő csomag, egyben, 17 darab összesen! 15V-tól 24V-ig
- LENOVO THINKPAD E15 GEN 3 - AMD RYZEN 5 5500U/16GB/256GB/FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest