- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
Sziasztok. Adott egy IBM T60p notebookom, és olyan gond adódik, hogy néhány szabad Wifire sikertelen a csatlakozás, még akkor is, ha jelerőssége jó. Acces Connection-ban megnéztem a hozzáférési pont adatait, és 802.11n-et ír. Lehet az a probléma, hogy a gépemben a/b/g wifim van? Ha ez a probléma, megoldja egy a/b/g/n-es wifi kártyára cserélés? Az itthoni wifire és sok másra felmegy, ott viszont b-t vagy g-t ír a hozzáférési pontra.
-
Chaser
legenda
válasz
SzalaiG #33486 üzenetére
Nem jó se az akku se a keret.
audi100td: Jó persze meg lehet venni, csak nem érdemes. Anno én is árultam sanyokat, igaz jóval olcsóbban mint panasonicot. Nem sokkal adtam drágábban mint a bayes ugy. akkukat, úgy megéri. De ha boltban 35k-ért olyat tolnának elém dzsihád lenne
Pana új gyárikat 15-16-ért adtam, nem is kevesen vettek innen is belőleMost is pana van fenn vkinél 16-ért ha minden igaz.
Varázsszó...
FRU 42T4620 erre keressen rá apróknál akinek kell, azért powermanager képet kérjen aki venni akar, biztos ami biztos
Ezek elvileg pana akkuk 16k-ért újan.szerk: taltos: 120k körül vannak.
lapa: Ahogy elnéztem vidiken ez kívül-belül brutál jó, legalábbis nem nagyon találtam rajta kifogásolnivalót.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33483 üzenetére
"De csak panasonic cellásért érdemes sztem pénzt kiadni"
Ez azért túlzás, inkább úgy mondanám, hogy sanyo-t lehetőleg ne, sony nem tudom jelenleg mennyire megbízható, korábban ott is voltak komoly gondok.
Új erdeti akksit hol lehet 16k-ért kapni
SzalaiG: T510-hez már nem jó a T61 akku
-
^Clown
addikt
válasz
SzalaiG #33486 üzenetére
A másodikra tutira nem a válasz, az elsőt nem tudom (asszem a 4:3 nem wide T61 akkuk jók bele).
(#33488) audi100td: ha van rá mód, akkor én is inkább Panasonicot vennék, a Sanyok az itteni tapasztalatok (és saját tapasztalat is) alapján hamarabb letérdelnek. Panát vizont nehéz kifogni.
-
SzalaiG
addikt
A T61 aksi jó a T510hez? Illetve a T61 dvd-winyó drive használható a T510hez?
-
Chaser
legenda
válasz
lakisoft #33480 üzenetére
Boltban a gyári 16-17k 6 cellás, 30-35k a 9 cellás. De csak panasonic cellásért érdemes sztem pénzt kiadni, mondjuk ennyit azért nem
szerk: most is van fenn apróban, új 9 cellás 16-ért, használtak különböző cc-vel 10-ért
szerk2: bayt hanyagold, kb annyiba kerülnek a gyári akkuk mintha itt vennéd meg boltban
-
kiskekko
tag
Sziasztok! T400-ba gyárilag milyen márkájú merevlemezeket rakott a lenovo?
-
lakisoft
veterán
A T500-ba milyen aksik mennek bele?
-
jss
aktív tag
Volna egy olyan probléma a T61-emmel, hogy ha akkuról megy, akkor minden frankó addig, amíg le nem merül kb 85 %-ig. Ott viszont kikapcsol, mert elfogyott az energia.
57 ciklus van benne, 100%-ig fel tud töltődni, a Power Manager GOOD-nak írja a kondícióját.
Elvileg ennek menni kéne frankón, mégis baj van vele.
Sony, 56,16 Wh, asszem 6 cellás.
Ez valami rossz cellákra utal esetleg?
Lehet ennek valami köze az Intel (R) Management-hez? -
atosz
őstag
T430s modellel kapcsolatos kérdésem lenne. Azt olvasom, hogy az i7-el nem lehet diszkrét VGA-t kérni. Itt csak az i7 az ivy bridge cucc és az i5 még sandy vagy az is ivy? Vagy tök hülyeséget kérdeztem?
-
soldi3r
veterán
válasz
buvartacsko #33466 üzenetére
így már értem engem miért nem fogott meg a dolog
általában egyedül használom a gépet, szemből és nem nagyon filmezek rajta
amilyen programokat mostanában használok rajta, azok nagyjából egy cga monitoron is ugyanilyen lenne
mondjuk az tény, hogy nekem a legjobb monitorom egy iiyama vision master volt, eddig semmi nem tudta űberelni -
buvartacsko
addikt
válasz
soldi3r #33464 üzenetére
nekem nagyon előny, hogy soha nem kell így állítgatni a kijelzőt előre hátra, tudod ha egy kicsit alulról vagy felülről nézed akkor a színek már nem az igaziak. a nagy betekintési szög meg azért is jó, mert múltkor pl voltunk hatan, és kb a 12" x200amon tudtunk kényelmesen filmezni csak, mert aki szélen volt már az a 15.4"es noti szar kijelzője miatt kb nem látott semmit rendesen a filmből...
azért elég vicces ez. ( az nem volt megoldás hogy egymásra másszunk. ) illetve a színek is EZERSZER szebbek, főleg a thinkpad szar tn paneljeihez képest... én nem tudnék affs/ips kijelző nélkül meglenni már... bántja a szemem a fos TN.
persze ma már vannak jobb tn panelek is, de azért nem az igazi az se.. SZERINTEM !
-
Chaser
legenda
válasz
soldi3r #33464 üzenetére
Azért mert nem fixen ülök egy gép előtt
Pont a notebook az amit sok testhelyzetben használ az ember, én legalábbis biztos. Pl a hasamon van amikor filmezek
vagy netezek, vagy kényelmes fotelba behuppanok, stb. Meg egyébként is sokkal élethűbbek a színei mint a TN-eknek. Mondom ezt úgy hogy volt szerencsém T61p-hez is. Jó-jó, de ips után nem az igazi. Arról nem besztélve ha több embernek akarok mutatni valamit a gépen nincs tömegverekedés hogy mindenki pont szemben legyen a géppel, kb bármilyen szögből látható a kép minimális torzulással. Nem igazán értem mért nem ez a standard mobil gépeknél, vagy legalábbis opcióként lenne. Tabletek elég erősen belehúztak már az ips vonalba.
x200t wacom+touch vs wacom vidi, tényleg sokkal jobbnak tűnik ez az antireflex glossy kijelzőszerk: buvartacsko: Látom téged is megfertőzött az ips
Nem azért, mert monitorban egy s-pva paneles jószág akár sokkal jobb is lehet,de bazz egy mobilgépnél TN kijelző? A dell FHD paneljei híresek a minőségükről, most pontosan nem tudom ki a beszállítójuk, de bazz, egy 5-6 éves T60 ips panel sokkal jobb azoknál is
-
brd
nagyúr
válasz
Chaser #33449 üzenetére
Kell lennie GC-nek, mert nem lassult az írás (másfél TB írása után, és nem Win7/2008R2/ÜgyesLinux alatt használom), igaz, csak S-ATA2-es vezérlőre van kötve:
Integra: A control panelen, valszeg' van egy, az adott egérhez tartozó egyedi fül, és ott tudod állítani a gombjait.
-
Integra
titán
ha lenyomom a thinkpad lézer egeren a görgőt akkor chrome-ban egészen idáig a kihúzott ikonokra klikkelve új tabban azonnal nyitotta őket. na ez valahogy eltűnt, apum elvarázsolta és nem működik, csak a körben 4 nyíl jön fel helyette..
hogy tudom ezt a funkciót visszakapcsolni? hol kell? -
Chaser
legenda
Most hogy mondod, a szemüvegem is olyan, csak mivel lencsét használok így nem jutott eszembe.
fi:zi'k
"1280 x 800 WXGA Sunlight Readable with Wacom LED Backlit (Glossy, Anti-glare)"
"The multitouch version looks faded and dimmer, even when both displays are set to the exact same brightness. One thing that becomes very clear is the non-touch X200 Tablet has one of the best screens we have seen in our office since the Flexview-era Thinkpads. Color saturation is excellent, contrast is through the roof, and black levels are excellent. Compared to my T60 with an IPS panel and CCFL lighting, the newer LED-backlit X200 display is much brighter and visible outdoors in full sunlight. Another interesting feature is the glossy but anti-glare surface. This display has a special coating which significantly reduces the amount of reflection you see"
szerk:Igen valóban olyan lehet a bevonata mint a szemüvegemnekDe nem gondoltam volna hogy van hasonló bevonattal ellátott kijelző is.
Napsütésben így néznek ki elvileg:
x200t wacom vs x200t wacom+multitouch -
xcds
őstag
válasz
Chaser #33454 üzenetére
Biztos kapott tükröződéscsökkentő bevonatot.
-
Chaser
legenda
Milyen az a fényes, de tükröződésmentes kijelző
Ez a kettő nekem valahogy üti egymást, pedig nyilván van ilyen. x200 tablet kapcsán találtam. Ha valaki esetleg ilyet akarna venni és nem tudná. Két fajtája van: only wacom, annak ilyen a felülete, wacom+multitouch, annak "sima" antiglare. A cikkben azt írják sokkal szebb az only wacom gép kijelzője. Képek alapján tényleg az és kültérben is sokkal jobban látható. Másik még, hogy a multitouch verzió többet is eszik, nem is kicsivel.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33451 üzenetére
"a lenovo miért dobta el ezt a tökéletes venti dizájnt" mert hülyék
más gyártótól is vannak jól sikerült gépek, ott a fuji A531, annak is teljesen korrekt hűtése van, akarás kérdése. Lenovo már kb mindent eldobott ami régen kiemelte a többiek közül, kb az maradt hogy fekete a kaszni meg van rollcage. Jah a zöld visszajelező ledeken talán még nem változtattak, de valszeg hangsúly a még szón. Valszeg addig meg nem fognak eljutni, mekkora biznisz lenne újra ips paneles gépet gyártani nagyobb méretben is. Azért sok webfejlesztő venné, meg aki képekkel/vidikkel dolgozik, lenne rá biztos igény.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33449 üzenetére
"viszont maga a hw se olyan ami indokolná, hogy hangos és melegedős legyen. Sz@rból várat, na ott a kihívás"
valahogy a konkurenciának mégsem sikerül
Egyébként alapjában véve egyetértek, csak azt nem értem a lenovo miért dobta el ezt a tökéletes venti dizájnt, a T410 hangja valami brutális amikor terhelve van, magasfrekis, "sípolós", amilyet még korábbi gépeknél sem hallottam.
-
dkristofh
csendes tag
válasz
Klepti #33442 üzenetére
Talán javult valamit a sebesség, letiltottam egy-két programot, ami a Win indulásánál alapból indulni akart.
Viszont ha pl Youtube-on szeretnék HD minőségben videót nézni, akkor az szinte lehetetlen, akadozik, szaggat és nem is mindig reagál a dolgokra. Ez még kisebb felbontásnál is tapasztalható, de ott kevésbé. Gondolom driver hiányzik (régen tűéles HD-videókat tudtam nézni rajta), de se a hivatalos honlapon, se Google segítségével nem találtam. Esetleg ötlet?
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33417 üzenetére
Jobb valóban, de a T400 ventije 3000 körül is kb 0 hangot adott, így T60-ban is annyit adna
Jól eltalálták a T400-at az tény, leszámítva a csatikat, viszont maga a hw se olyan ami indokolná, hogy hangos és melegedős legyen. Sz@rból várat, na ott a kihívás
Azt meg hogy mennyiért vetted megint más dolog, én e vettem drágán az enyémet, mostani T60-am is ha azt nézem ajándék árban volt, ki kell fogni kategóriaGondwana: Nekem már x200 tudás is jó lenne. 45nm-es cpu meg 8GB ddr3, sata2. Lehet nekiállok én is nézegetni milyen lapokat lehetne ebbe a remekműbe belefaragni. De ha minden stimm is, pl bill csatik mennyire kompatibilisek egymással?
szerk: Samsung vs GC, nekem sata3 830 van, több oldalon azt olvastam elvileg tud GC-hez hasonló dolgot a magician sw-e xp alatt, sok YT-s vidi is van fenn, nem tűnik lassúnak xp alatt se. Másik oldalakon meg azt mondják nem tud GC-t.
-
Borote
addikt
válasz
janston #33445 üzenetére
Amíg a többiek nem ajánlanak valami értelmesebbet:
Kattints az akksi-ikonra tálcán, ott pedig a More power options-ra.
Itt az aktuális plan-nál nyomj egy Change plan settings-et, és ezen belül advanced power settings-et.
Itt a processor power management-nél passzívra tudod állítani a hűtést.Remélem segítettem
Ja, bocsi, angolul használom
-
janston
aktív tag
Sziasztok!
Van egy thinkpad edge-em, és baromi sokat járatja maxon a hűtést, ami hangos, de csak dokumentumokat olvasok a gépen meg max msn-ezek. Gyakorlatilag hideg levegőt fúj, minden érték 40fok közelében van.(általában főleg akkor csinálja, ha hálózatba van dugva, 220-ba..) Miért van ez illetve lehet valahogy szabályozni??
Köszönöm! -
válasz
cadeyrn #33443 üzenetére
Köszönöm, ilyesmire voltam kíváncsi
Úgy gondolom, azért van abból a műanyagból a ThinkPad borítása, mert leesik, az a hajlósabb műanyag elnyel több energiát, esetleg letörik, a többit a rollcage megfogja. Így csak a műanyagot kicseréled, és teljes boldogsággal használod tovább a sérületlen laposodat.
Megkérdezhetem, hogy még mindig a T400-as a bajtársad?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
Klepti #33401 üzenetére
@Klepti: szubjektív saját vélemény TP T400 vs Latitude E6400
@Gondwana: ha készítesz
- 16x10-es kijelzőjű
- 13"-os
- 1440x900-as- IPS kijelzős
- T400 hűtésű
- ivy bridge-es
- T400 touchpades
- T60/T400/X20x billentyűzetesgépet, garantáltan van egy vevőd
( álmodik a fejlesztő értelmes gépért ... )
-
válasz
dkristofh #33430 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy az automatikus indítások közül szedd ki az ATI fájljait, amiket most rakott fel (Catalyst, Hydravision, meg mittudomén miket szokott még), és indítsd újra. Ha nem jó, akkor a Catalystban lehet finomhangolni a dolgokat, ott túrkálj bele, hátha meglátsz valamilyen beállítást, ami lassítja a gépet.
Illetve nézd meg, hogy mi miatt lassú a gép? (elhasználták a memóriát, pörög a CPU, vagy a vinyó megy egyfolytában, vagy mi lehet az oka)
-
audi100td
nagyúr
Ja, nem, édesanyámnak lesz a T42 helyett.
Valami kisebb, könnyebb, kevésbé komor notit szeretett volna, ma megláttam egy D400-at 20k-ért, jó akksival és elhoztam. A HDD elég lassú és úgy zakatol mint valami traktor, gondoltam akkor már legyen SSD ha viszonylag olcsón hozzájutottam a géphez.
Hát, remélem én nem fogok így járni, majd meglátjuk mi lesz, ahogy elnézem első sorban intel ssd mellett jelentkezik, illetve a pagefile kavar be valamit, megpróbálok találni valami samsung-ot, 32GB is elég lenne, remélem azzal nem lesz szívás.
Egyébként meglepő, hogy a D630-hoz képest milyen jól össze van rakva, a zsanérnak nulla a játéka, pedig van már 7-8 éves.
-
Tim82
félisten
válasz
audi100td #33433 üzenetére
Maga az átalakító filléres tétel, de egy 64 GB-os 1,8" microSATA SSD (ami TRIM-képes) beszerzése az, amivel várnom kell, sajnos hátraszorult a prioritási listán.
D400? Mégis kell egy hordozható cucc a T400 mellé?
Mondjuk vannak panaszok a thinkpads.com fórumán random fagyásokról ezzel a chipsetes átalakítóval, de szvsz nincsen másik chipsetes hasonló cucc.
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
tudom kicsit off, de ilyen adapterrel elvileg 2,5" IDE helyre tudok 1,8" micro SATA SSD-t tenni, nem? Próbált valaki ilyesmit?
-
gari24
tag
Sziasztok
Kérdésem hogy a T400 és T500 ugyanolyan ultrabay.t használ mint pl. egy T43om ???
Értem itt hogy egy T43.ból kivett dvd meghajtót bele tudom-e rakni egy T400 vagy 500ba?Válaszodat előre is köszi
-
dkristofh
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors és egyszerű kérdés, de hirtelen nem találok megoldást.
ThinkPad X120e-n újratelepítettem a Win 7-et, és most a max kijelző-felbontás 1024x768. Hogyan tudom beállítani a gyári max 1366x768-at? Első telepítésnél (anno) megoldottam, de most nem jut eszembe semmi.
Köszi!
Kristóf -
MrSealRD
veterán
válasz
cellpeti #33420 üzenetére
Ja olvastam már pár helyen, de elég hülyén jön ki, hogy Ivy Bridge-es új Dell-et mérnek össze a Sandy Bride-es előző szériás TP-vel.
Talán X230-at megvárhatták volna. Ezt így nem releváns...csak egy sima izomkodás...
Tudva lévő dolog, hogy a két platform között pont a fogyasztásban az egyik érdemi különbség -
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #33416 üzenetére
...Össze kéne fogni aztán hackelni bele valami mostani cpu alá alaplapot, az odab@szós lenne...
Adod itt nekem a tippeket, hogy hegesszek bele X201 vagy inkább X220 alaplapot... Mechanikailag elvileg még bele is férhet, majd rámozdulok a témára. (Mondjuk, az X220 az LVDS helyett már DisplayPorttal kellene, hogy kapcsolódjon az LCD-panelhez, ez az átalakítás már kicsit komolyabb hackelést igényelne) UXGA-val, T500-hűtővel tényleg besza...behu... gép lenne! -
buca84
őstag
Hátha vki ilyet keres: W700
Jó nagy dög. -
cellpeti
nagyúr
lenyomták az X220ast, méghozzá a Dell E6320assal, mert ez már 32 óráig bírja akksival
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #33414 üzenetére
"és akkor hűtésben már nem jobb"
Azt elfejeltetted, hogy a venti vezérlése is jobb a T400-nak illetve eleve ehhez lett párosítva. Ha ugyanez T60-nál alapból 3000-en teker már nem olyan rózsás a helyzet, a fogyasztás és melegedés meg ugyanúgy megmarad. Ilyen hűvös gépem mint a T400 még nem volt, beleértve az X200s-t és ár/érték arányban is egyre jobb. Ha azt veszem megkaptam 59k-ból ebay-en gyönyörű állapotban, zsír új LG cellás akksival (első használat 2012.05., 1 ciklus), WXGA+ kijelzővel, DVD íróval, szinte ajándék volt.
Klepti: "Igen, gondoltam, hogy lehet, csak én nem piszkálhattam és úgy nem volt oké."
IBM/lenovo gépen piszkáltad vagy valami trackpoint utánzat volt az HP-n vagy Dell-en?
Egyébként beállítás kérdése is, mint írták előbb, érzékenyre kell állítani, ha egyszer megszokja az ember nem igen lesz szüksége a touchpad-re vagy külső egérre (CAD-et leszámítva).
Chaser: "Meg itt még normálisan vannak a csatik is, kijelző sincs középről eltolva, engem nagyon megfogott ez a gép"
A portkiosztás tényleg nem az igazi, de kijelző eltolásán még mindig nem értem hogy tudtál így fennakadni.
Kb. amikor anno megvettem a T61-em akkor is ez volt ami legkevésbé sem zavart, a sok butasága mellett.
-
Chaser
legenda
válasz
Klepti #33415 üzenetére
Bezoöny, mikor weblapokat vagy képeket/filmet nézegetek mindjárt elfelejtem a gyengébb hw-t
Meg itt még normálisan vannak a csatik is, kijelző sincs középről eltolva, engem nagyon megfogott ez a gép
Össze kéne fogni aztán hackelni bele valami mostani cpu alá alaplapot, az odab@szós lenne -
válasz
MrSealRD #33412 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy lehet, csak én nem piszkálhattam és úgy nem volt oké. Mert ha gyorsabban akartam, akkor olyan szinten el kellett tolni oldalra, hogy már majdnem a lapost is kilöktem az asztalról.
(#33414) Chaser:Ebben megértelek, én mondjuk csak egy "sz*ros oled"-et bámulok a jó öreg Nokiám személyében, de isteni érzés, hogy bárhogyan nézem, ugyanúgy látom, és még középről is sokkal-sokkal jobb képe van, mint a többi TFT-nek. Semmi csili-vili hardverért nem vennék más telefont most már... Egy IPS meg még más tészta, hát még notiban!! Szóval nagyon sokad dob az összhangon.
-
Chaser
legenda
válasz
audi100td #33399 üzenetére
HW-ben sokkal jobb, ventit meg lehet benne cserélni és akkor hűtésben már nem jobb
Az a "nyamvadt" ips panel sajnos nagyon jó dolog, nem tudja a T400/500 se feledtetni nálam legalábbis, hiába a jó hw. Ha legalább normális csati kiosztásuk lenne, de nem az van. Ezért is tartják az árukat a T60-ak még, azért csak dualcore. T43p-t én se vennék ips miatt, csak ha nagyon-nagyon olcsó. Nem egyszerű ez
-
válasz
Borote #33411 üzenetére
Hát ezt majd a használat hozza ki igazán, én csak "belepofátlankodtam", és úgy nem jött be, de valószínűleg a rossz beállítás is benne volt, mert bitang lassan haladt.
Igen, a középső gomb áldás, főleg amikor keresel valamit, és már a 8. ablakot nyitod meg mellé!Erre tényleg nem rossz a felső "gombsor".
Úgy érzem ebből egyre inkább t400 lesz...
-
MrSealRD
veterán
válasz
Klepti #33409 üzenetére
Minden szoftveres. Konkrétan a Windows egérbeállítás ablakában lesz egy UltraNav fül.
Ott tudod részletesen állítani mind a touchpad mind a trackpoint finomabb paramétereit. Ilyen például a touchpad szélén a görgetősáv mérete.Ezen felül az Fn+F8 gombbal egy ilyen "felugró" menüből tudod választani milyen módot akarsz a 3 lehetőségből használni.
(#33413) Klepti : A pöcök érzékenyésgét lehet állítani. Nekem pl a legérzékennyeb(leggyorsabb) módban van, mert így kényelmes.
Más: Lassan 1 éve lesz, hogy gépcserét kezdtem fontolgatni...pénzem nem volt sok, szóval csak használt jöhetett szóba. Végül egy T61-et vettem nagy felbontással, dedikált VGA-val(bár ebben az esetben volt kockázat) és 9 cellás akkuval. 65K-ból megvoltam. Mostanra más a helyzet. T400/T500 a befutó, nyilván kinek mi a szíve-vágya igénye...
A lényeg, hogy nem bántam meg, hogy Thinkpadet vettem, kifejezetten jó használni. -
Borote
addikt
válasz
Klepti #33407 üzenetére
Ahh, pedig a legjobb dolog a pöcökegér... Mióta megvan a T60, kb nem használtam egeret... El nem tudom mondani, hogy nekem mennyire kényelmes. Főleg olyankor, amikor gépelek, és szükségem van az egérre.
Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy én többnyire ágyon/ról/ból/ölben használom a gépet, és így az egér nekem extra macera lenne.Meg azért ott van a lustaság faktor is, hogy gyakorlatilag a kezem megmozdítása nélkül tudom irányítani a gépet - éppen ezért a pöcökegérhez való jobbgombból középső gombot csináltam, mert több lapfüles böngészésnél nekem elengedhetetlen
-
-
válasz
MrSealRD #33408 üzenetére
Értem. Itt gondolom akkor nincs a touch szélén görgetősáv.
Illetve ki lehet kapcsolni valahogy könnyedén a touch-t, hogy ne mozgassam az egeret gépelés közben, amikor egeret használok?(#33410) sutszi: Az király! És ezt szoftveresen, vagy valami gombbal, vagy hogy működik ez?
-
-
mdk01
addikt
T500-ban kerreg a proci venti és szeretném kicseréltetni még gariba, mert 103napom van még rá.
Érdemes elvinnem? Olvastam hogy meglehet kenni házilag is csak már 1éve kerreg és nem volt időm szétszedni most meg nem tudom mennyire kopott már el.
Meg nem tudom mennyire normálisak a szervizesek, mert az utolsó amit olvastam itt tőletek róluk az nem volt bizalomgerjesztő.
Ki mit csinálna ilyen esetbe?Köszi
-
MrSealRD
veterán
válasz
Klepti #33404 üzenetére
Programozásra tökéletes. Nagyon kényelmes és jó a gépelés érzése. Kicsit mintha lebegnének a gombok. Egyszóval fasza.
Az a trackpoint amiről beszélsz(bigyó) A piros pöcök segítségével tudod irányítani az egeret, és a hozzá tartozó gombok vannak közvetlenül a touchpad felett.
-
válasz
franc0 #33403 üzenetére
Igen, azt tudom, hogy erősebb, bár nekem az sem kifejezetten fontos, csak egy stabil, alap működésre kell, persze nem hátrány, ha gyorsabban tudok tömöríteni
Remélem azért annyira nem vészes az a Probook
Lenne még pár kérdésem a Thinkpad-ekkel kapcsolatban:
-a billentyűzet minősége milyen notis viszonylatban? Programozás lesz a fő célpont rajta (bár egyetemen csak később, mert papíron programozás....), de nyilván gyakorolnék rajta, ezért nagy használatban lesz a billentyűzet.
-olvasgattam többet a touchpad feletti "bigyóról", de még mindig nem igazán értem. Mi az gyakorlatilag, mit csinálhatsz vele? -
válasz
audi100td #33399 üzenetére
Gondolom, hogy nem egy T60 a Probook
Viszont még magam sem tudom mi lesz, "szerencsére" van még egy hónapom kigondolni, hogy mi legyen.
A Pacakrd Bell, és társai kategória nem fenyegetLáttam elég harci sebesültet már belőlük, ezért is nyilvánvaló volt, hogy üzleti gép kell nekem. A Probook már azért csak minőségibb dolog mint a konzumerek, de azért az is a business alja. Ezért is kezdett el egyre inkább enni a fene, hogy jobbat, jobbat!
De ha használtat veszek, akkor mindenképpen úgy akarom, hogy nagyon nagyon nagyon max 80k-ért veszek egyet, veszek hozzá SSD-t, és akkor jól megúszom egy gyors, biztonságos lapossal.
Csak 70-et írtam, mert abból még lehet felfele alkudniEnnyiért úgy nézem, hogy már ki lehet fogni T400-at, ami úgy érzem, hogy kielégíti a perverz vágyaimat a videokari nélkül, de ezt beáldozom az SSD-re, minőségre, egyéb nyalánkságokra, na meg persze sokkal olcsóbb árra
Az jár a fejemben mindig, hogy minek kell nekem az a tetű videokártya, amikor IGP-vel ezerszer jobb ajánlatok vannak. Addig-addig
b*szogatomlebeszélem magam, amíg végül tényleg egy még jobb üzleti gép lesz belőle.
Szóval egyre inkább húzok efelé, de majd még kiderül! Azért még egy-két EliteBook-ra kíváncsi vagyok, ott is lehetnek jobb ajánlatok. A Latitude-okat a Milyen notit vegyek topicban mondják annyira jónak, spyduck az EliteBook-ot nyomja ugyebár, azért körülnézek még mindenki háza tájánBár A Latitude-ot látom a legkisebb esélyesnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest