- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
Sziasztok,
Kis segítséget kérnék, hogy mi a különbség a Thinkpad L540 és T540 között?
Köszönöm -
mdk01
addikt
Érdeklődnék, hogy a T500 milyen vastag caddy bay fogad be?
Ha jól veszem ki a netről akkor 9,5mm.
Ha esetleg valakinek van elfekvőben polcon porosodó dobjon rám egy emailt hátha megegyezünk.
Köszönöm -
mdk01
addikt
Régen volt valami letöltőközpont thinkpadekhez. Már azt sem tudom hogyan települt fel, vagy hogyan került a winre, de azt tudom, hogy központilag lerántotta a netről a legfrissebb drive-ereket meg amit kipipáltam neki.
Nem tudnátok belinkelni, hogy hogyan hívták és honnan tudnám leszedni?
Köszi -
mdk01
addikt
válasz donjohnson #98874 üzenetére
Köszi
-
mdk01
addikt
-
-
mdk01
addikt
válasz FoxiestFox #92168 üzenetére
Mármint a fülhallgatóé?
Fülhallgatóról működik, ha kihúzom maga a speaker nem szól. -
mdk01
addikt
Sziasztok,
Mennyire típushiba, hogy a hangszóró nem szól, de fülhallgatón igen?
Egyik napról a másikra.
T500-ról van szó, és 95%-ban nem viszem sehova, itthon használom az asztalon.
Hardveres dologra gondolnék de ha valaki találkozott ilyennel és tudja mi lehet a probléma, kérem segítsen.
Köszönöm -
mdk01
addikt
Igen, gyorsan néztem egy videót hogyan is néz ki az és lehet tényleg nem akarom.
Abban segítsetek légyszi hogy ez mitől lehet, mi okozta, mert ott ahol a halvány rész van(tehát a nagyobbik) ott ilyen márványos mint amit a víz csinál két vékony fólia között, de az nem lehet víz mert nagyon kevés ment bele és nem is volt fejre fordítva a gép hogy oda folyjon, meg az a rész elterül az egész monitor alján, szóval tuti nem víz.Köszi mindenkinek eddig is.
-
mdk01
addikt
...és mit csináltál vele?
Nem teljesen értem amúgy hogyan lehet ilyen.
Nem tudom mennyire látszik de van ott még egy kontúr halványan a képernyő alsó 1/5-nél. Az egy nagyon halvány vmi ami csak fehér háttérnél látszik. Sőt ez az észrevehető sem látszik fekete háttéren csak egy bizonyos szögből.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Történt egy kis baleset ebben kérném a hozzáértők segítségét.
T500 + 1/2 petpalack kupaknyi vízPont oda borult ahol a képernyő szalagkábelje csatlakozik a géppel és ment egy kevés sztem a káva mögé is.Azonnal kikapcsoltam a gépet és hajszárítóval 20cm távolságról szárítottam alacsony hőfokon kb. 15percet.
Miután bekapcsoltam a gépet ez fogadott.Mi történt és hogyan tudom kijavítani?
A képernyő mindent megjelenít jól csak van ez az izé.
Köszönöm -
mdk01
addikt
válasz Chaser #50511 üzenetére
Gondolom ezen de itt mit, hogyan kell értelmezni?
A smart mode-nál a számnak megfelelő hőfoknál kapcsol be?/
// profile "Smart Mode 1"
// change values and number of items for your needs
// Celsius: // Fahrenheit:Level=60 0 // Level=140 0
Level=65 1 // Level=150 1
Level=75 3 // Level=165 3
Level=80 7 // Level=175 7
Level=90 64 // Level=195 64// optional 2nd profile "Smart Mode 2", switched by icon menue
// change values and number of items for your needs
// to deactivate, insert leading '//' into following linesLevel2=22 0 // Level2=70 0
Level2=33 1 // Level2=90 1
Level2=38 2 // Level2=100 2
Level2=44 3 // Level2=110 3
Level2=55 7 // Level2=130 7
Level2=66 64 // Level2=150 64
Level2=77 128 // Level2=170 128// -----------------------------------------------------------------
// IconColorFan=1 digital Icon will turn green while fan is running.
// IconColorFan=1 Digitales Icon wird grün während der Lüfter läuft.IconColorFan=1
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
A tpfancontrol-ban hogyan tudom azt beállítani hogy a venti hány fokon kapcsoljon be?
Köszönöm
-
mdk01
addikt
válasz audi100td #48566 üzenetére
ritka jó széria volt
...de furcsa ezt olvasni olyan mintha most vettem volna és már 3,5éves.Francia:
Zsanéroknak nekem 3év garancia előtt 1héttel húztak utána a szervizben, mert volt egy 1cm-es holtjátéka. Fél év után kb. ugyanolyan lett. Nem zavaró, de hát 3,5 éves és használom....ennyi.
A "W" környéki hibogás típushibája neki de azt is rendbe rakták a gari lejárta előtt vhogy, azóta megszűnt és nem szedtem szét hogy mit csináltak vele, de sztem másik klav. van benne mert a gombok nyomása is kicsit más volt, de nem biztos.
A 3. dolog ami a 3éven belül nekem előjött az a ventilátor zörgése volt. Ez a 2. év után jelentkezett de kivártam még vele a 3.évet és ezt is megcsinálták a szervizben. Nem tudom hogy újat kaptam vagy csak megzsírozták de hangtalan azóta is. -
mdk01
addikt
Kérnék egy kis segítséget.
Raktam egy új win7-et és FN+F5-tel hoztam elő a kom. eszközök ki és bekapcsoló paneljét. Az nem az access connection volt?
Mit telepítsek fel hogy megint működjön mert most nem jön elő és szeretném a bluetooth-t bekapcsolni.Köszönöm
-
mdk01
addikt
Keresnék Lenovo gépet 150k-ig de jöhet minden.
Általános felhasználás 14-15" környéke.
Gari legyen rajta 2év környékén.Mindjárt átnézem a piacot de linkelhettek is hátha tud vki vmi jót.
Köszönöm
-
mdk01
addikt
Nincs vkinek eladó ultrabay keretje 2,5"-os vinyóhoz T500-ba?
-
mdk01
addikt
válasz audi100td #37946 üzenetére
Sajnálom.
Én úgy szoktam hogy adásvételi két tanuval és bele van írva az adásvételibe hogy:3. Az eladó a vevőt az eszköz műszaki állapotáról, (esetleges) sérüléseiről részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette. Esetleges sérülések/hibák:..............………………….
……………………………………………………………………………………………………………
4. Az eladó kijelenti, hogy az eszközre……………………….. garanciát vállal, amely nem terjed ki a fentebb leírt hibákra.Ezt még lehet bővíteni. Így sztem nyugodtan mehetnél a rendőrségre, bár nem tudom mi lenne a végeredmény.
-
mdk01
addikt
Amióta vissza jött a gép a szervízből kicsit furcsa.
Gépelésnél néha megtorpannak a betűk 1mp-re a monitoron, majd íródik tovább amit írok.
Olyan is van azt most vettem észre hogy ha az egér kurzort ráhúzom egy linkre akkor kb. ott is 1mp.-el később vált át mutató ujjá a kurzor, persze ez sem állandóNa erre van vkinek ötlete mitől lehet?
Amúgy enter-nél is megakad néha azt most csinálta, vagy hosszú lenyomott backspace-nél.Nem értem.
Az hogy más a bill. ami hardver, szoftveresen nem kavar be?
Össze vissza csinálja ez a legrosszabb, de míg ezt írtam addig 5x tűnt fel.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Óriási piros pont a Smartservice-nek.
Email a problémámról:
1.venti kerreg már 1,5éve és írtam nekik, hogy ne csak zsírozzákha lehetséges hanem kérem a cseréjét mert valszeg kikopott és már eléggé xar lehet
2. zsanér laza vmit csináljanak vele
3.T500 billentyűzet W környkéki hibogás, nem kell bemutatni, T500 alaphiba.(persze normálisabb formába írtam )
Másnap válasz, hogy csinálnak munkalapot és elkezdik beszerezni az alkatrészt mert mindent cserélnek.
1,5 hét múlva levél hogy alkatrészek megjöttek mikor megyek hogy kicseréljék.
Haboztam(3nap) mert nem tudtam pontosan hogyan akarok menni, mert ha már megyek bp.re akkor mást is intézek. Erre azon a napon ahogy hívni akarom őket telefonálnak hogy megkaptam e a levelet és hogy akkor egyeztessük az időpontot.
Megbeszéltük, 3nap múlva(tegnap) oda viszem, 1,5 óra múlva kész a gép és valóban kicserélhettek mindent, mert a venti baromi halk még maxon is. A billentyűzet nagyon merev lett és most ahogy gépelek érzem hogy nem ugyanaz a billentyűzet van benne mert keményebbek a gombok. Nem probléma csak határozottabban kell gépelni és még kicsit furcsa.
A zsanért nem tudom hogy cseréltek-e, vagy utána húztak, de nem csodálkoznék ha cserélték volna, bár megmondom őszintén nem nagyon érdekel. A lényeg, hogy az is merev lett mint új korában és 3év után is csak ~5mm-es holtjátéka volt a képernyő tetején mérve.Szóval ennyi, tényleg nagyon jók és köszi az ajánlást.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
Memóriából dolgoznak, nem kell hozzájuk SSD az csak egy plusz kényelem általánosságban.
A fenti prg.-khez memória kell nagyon sok és normális VGA. Mint írtam ellehet lötyögni kisebb konfiggal is, de vannak határok.
Nem kis összegről van szó, ezért nem mindegy mibe van belehajszolva szegény és gondolom senkinek sem tetszene ha hasonló esetben félrevezetnék.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Francia91 #37019 üzenetére
Arról nem volt szó mekkora fájlokat nyit majd meg és pontosan mivel foglakozik. Ez nem mindegy. Én a T500-at simán megakasztom egy komolyabb rajzzal. Ellehet rajzolgatni integrálttal, de aki komolyan műveli annak kevés.
A renderelést mondjuk nem írta, de elképzelhető hogy a későbbiekbe szüksége lesz rá, mert egyre több helyen van rá szükség, ahhoz meg az integrált VGA nem az igazi, bár minőségtől függ ez is.
-
mdk01
addikt
franc0 és mobal:
Ti rajzoltok 2D/3D-ben?
SSD-miért kell a RAM és videókártya igényes programokhoz?[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Smartservice-es javaslatra írtam egy levelet nekik tegnap, ahol megjelöltem a ventillátor kerregését fő problémaként és mellette még ha már úgy is szervizelik a gépet akkor csinálhatnának vmit W környéki hibogással és leütéskor jelentkező rezonálással, plusz a zsanérok, a kijelző tetéjénél mért 5-10mm-es holtjátékával
Ma már vissza is írtak, hogy kb. egy hét múlva ha megjönnek az alkatrészek akkor kicserélnek, náluk a szervizben mindent.Le a kalappal előttük. Ilyen hozzáállással nem fognak tönkremenni.
Köszönöm az ajánlást.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Róluk van vkinek véleménye/tapasztalata?
...vagy a Neumann J. u. kívül ne is próbálkozzak mással?
Jó volna nem felmenni BP.re a szírvíz miatt.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Ez egy katasztrófa ami itt megy a Thinkpad név már semmit nem jelent szinte.
Kíváncsi volnék Hp-éknál mi a helyzet? Még a végén át kell pártolni ha leakarom cserélni a T500-at 1-2év múlva.
Nem örülnék.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Namég1x az elmaradt linkkel
1.Akkor mi a helyzet ha nem fogadja el a típusszámot a gar. kiterjesztésnél?
2.Másik kérdés hogy fentebb lehet látni hogy win7 + $15= win8
Ez szerintetek vásárolt win7 -tel lehet csak eljátszani vagy a géphez kapottéval is?Ráadásul ha jól emlékszem volt 2010-ben egy olyan akciója a lenovonak hogy aki vista-val kapta a gépet x dátum előtt, akkor azoknak megküldték a win7-et és nekem mintha így lett volna win7-em.
Köszi
-
mdk01
addikt
1.Akkor mi a helyzet ha nem fogadja el a típusszámot a gar. kiterjesztésnél?
2.Másik kérdés hogy fentebb lehet látni hogy win7 + $15= win8
Ez szerintetek vásárolt win7 -tel lehet csak eljátszani vagy a géphez kapottéval is?Ráadásul ha jól emlékszem volt 2010-ben egy olyan akciója a lenovonak hogy aki vista-val kapta a gépet x dátum előtt, akkor azoknak megküldték a win7-et és nekem mintha így lett volna win7-em.
Köszi
-
mdk01
addikt
Ha elég az T500 akkor azt vegyél 100-150k környékén 1,5év garival mert felesleges +1,5 év gariért még 300k kiadni egy T520/530-ért. Jó persze azért nem csak 1,5év garit kapsz de ha nem kell a plusz hardware akkor minek?
Nem ismerem a jelenlegi árakat de saccra ez lehet.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Kis segítséget kérnék.
T500 + Win7
Egyik napról a másikra elment a hang. Fülhallgatón van de a hagszórókból nem szól.
Van vkinek ötlete mi történt és mit csináljak hogy működjön?
Nem telepítettem semmit csak a Mozilla FF frissítette magát a hibajelenséggel kb. egy időbe de nem gondolom hogy összefüggne a történet.
Youtube-on tűnt fel először de próbáltam a gépen lévő zenével is, de mondom fülessel minden ok csak anélkül nem.Köszönöm
-
mdk01
addikt
T500-ban kerreg a proci venti és szeretném kicseréltetni még gariba, mert 103napom van még rá.
Érdemes elvinnem? Olvastam hogy meglehet kenni házilag is csak már 1éve kerreg és nem volt időm szétszedni most meg nem tudom mennyire kopott már el.
Meg nem tudom mennyire normálisak a szervizesek, mert az utolsó amit olvastam itt tőletek róluk az nem volt bizalomgerjesztő.
Ki mit csinálna ilyen esetbe?Köszi
-
mdk01
addikt
Igen van benne igazság, mert most 15" van és már úgy érzem elég lenne a 14"-is de már megfordult a fejembe a 12"-is, de ez utóbbi felett az ésszerűség egyelőre győzött.
O-C-B
Az hogy kinek milyen laptop kell sztem mindenki maga, a saját igényeihez szabja. Ha nem lenne rá igény akkor levennék a gyártósorról, de nem, kaphatóak.
A te munkádhoz/szórakozásodhoz elég a 12" az enyémhez egyelőre nem. A laptop az igen attól laptop hogy könnyű és mozdítható. Ebből a desktop gépekhez képest egy 15"os gép 2,5-3kg-os súly kb. egyenlő a nullával, és mivel nincs lecsavarozva és egerestől mindenestől az összepakolása 30mp, így mozdítható is. A gémer notebook megint egy olyan kategória ami a kényelmet szolgálja a lanpartikonra való költözéskor, de ezt keményen meg kell fizetni. Ha vki otthoni használatra vesz 17"-os gémer notit az már nekem is sok, de ha vkinek van rá pénze és megteheti akkor csak tegye.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Ezek a Csabáék vagy ők befejezték végleg?
-
mdk01
addikt
válasz atus72 #18078 üzenetére
Nekem ilyenem van win7 x64-hez: Globe trotter USB stick win7 64
Nem stick-kel használtam hanem a beépített wwan-nal. Nekem pár mp alatt csatlakozott és ment is frankón, de az SMS része nem működött. Még ha jól emlékszem funkció sem volt, de ez nem biztos. Ami biztos hogy az sms-eket nem tudtam megnézni vele és írni sem, de a gyári stick-es 32-bit programmal az is tökéletesen működött.
-
mdk01
addikt
válasz k-rock-atona #17422 üzenetére
Kollégám HP-je csinál ilyesmit. Vidd akkor szervízbe csak nem ilyen béna ODD szerelnek bele és garanciális probléma lesz.
-
mdk01
addikt
válasz k-rock-atona #17413 üzenetére
Nincs ráragasztva vmi a cd-re? Papírcetli?
-
mdk01
addikt
2009 júli 26.tól volt igényelhető 2010.jan.31. ig ha jól emlékszem. Viszont csak olyan gépre lehetett igényelni amit 2009.júli 26 előtt gyártottak és vista 32-vel adtak el.
Az én gépem is vista 32-vel jött ki eredetileg aztán igényeltem a win7 32bit-et, de adtak hozzá új kódot. A papír bugyira volt ragasztva. Ez után már csak egy win7 64bit telepítő kellett és elfogadta az igényelt win7 32bit kódját.
Így most van 4 legális oprendszerem.XP downgrade
vista 32bit
win7 32bit
win7 64bit -
mdk01
addikt
Nem tudom, hogy a gépekhez adott licenc mit enged meg és mit nem, de pl. OEM x86-os Win7 vásárlása esetén, ha bővítesz 4 gb-ra, akkor használhatod legálisan, az EULA megsértése nélkül az x64-es verziót is - csak ugye lemezt nem adnak hozzá OEM-nél, azt külön vagy megrendeled MS-től, vagy kölcsön kérsz egyet a telepítés erejéig -
Nem jól fogalmaztam. Szóval arra gondoltam hogy ha nincs 4gb ramom és telepítem a win7 64bit és aktiválom win7 32bit kóddal akkor az nem legális.
Ebből következtettem hogy tán nem is engedi aktiválni, bár ez már nem következik a te írásodból.audi:
Hogy pl. Professional kulcs nem jo Ultimate-hez, nem?Értem, ez igaz.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest