- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
válasz
Magnum_ #32886 üzenetére
Jó tudom itt mindenkinek az ssd a császár, a proc sebesség meg csak a hülyéknek való, de azért olyat írni, hogy mindenképp vegyen egy 60k s ssd t, mert attól gyorsabb lesz a videószerkesztés, azért az szerintem merész, hacsak nincs ilyen irányú tapasztalatod.
Ha valaki nem net meg sok kis programhoz használja a gépet, az ssd jóval kevesebbet dob szvsz mint a proc sebesség...videó szerkesztés is egy elég processzor igényes dolognak tűnik és nem biztos, hogy egy 60k s ssd majd a várva várt eredményt hozza...
(nálam pl cad civilben is a proc a döntő, ha azon dolgozom pl egyhuzamban 14-15 órát, letojom,hogy a progi az idításkor 30sec alatt indul el vagy 5sec alatt...az viszont, hogy mennyi idő alatt futtat le egy generálást baromira nem mind1...)
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #32702 üzenetére
de a wifi miatt lehet még 2-3e Ft-tal kevesebb, jó akksival én 27-28-ért raknám fel
mobal: Egyik sem okoz garivesztést, a legegyszerűbb ha átklónozod az egész HDD-t pl. Acronis True Image-el, de szerviznél kérhetsz ingyen recovery DVD-t, ha arról telepíted az SSD-re, akkor ugyanúgy gyári előtelepített állapotú lesz a rendszered.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #31872 üzenetére
esetleg hívd fel a smartservice-t nincs-e nekik kiállítva, de csak egy tipp
csak nem megtérni készülsz?
egyébként ha már X220, érdemes IPS panellel ellátott modellt választani
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Magnum_ #27421 üzenetére
A T60 idejében recovery partició volt a vinyón, ezt ki tudtad írni ha akartad.
Emellett garanciaidőn belül a szerviztől díjmentesen kapsz recovery CD/DVD setet, amely teljesen gyári állapotra állítja vissza a gép merevlemezét.
Tehát ha elbarmoltad rajta a recoveryt akkor azt is visszateszi.Ebben a tekintetben a HP megoldása ugyanerre átgondolatlanabb. Ott feltesz egy Windowst az egyik recovery lemez, a másikról meg ráteheted a drivereket és ennyi.
-
dbius
veterán
-
metal01
őstag
válasz
Magnum_ #16807 üzenetére
Azért kifogásolom, mert egyik napról a másikra történt. Nem feltétlenül kellene ilyen hirtelen romlania az akkunak. Az természetes, hogy egy idő után haldoklik...
Azt hozzá kell tennem, hogy igaz 1,5 éves az akku, de majd' fél évet állt, használaton kívül. Tehát kb. egy éve van használatban.
Az Everest is adhat fals értékeket, bár sajna nem hiszem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #16623 üzenetére
Mert keresni kell, oldalt meg rögtön latod es radugod, kesz. Tudom aprosag, de pont az ilyen dolgok utalnak atgondolt tervezesre, nem ertem miert kellett ezt megtörni több generacio X utan. Port elrendezesben nekem sem lehet panaszom az X200s-re, mondjuk az audio-nak jobban örültem volna bal oldalt, de mindent nem lehet.
-
lapa
veterán
válasz
Magnum_ #16623 üzenetére
azért baj, mert szebb és praktikusabb ha minden egyfelé van. oldalt inkább van helyed, mint hátul. pláne ha hálózatot is bédugsz még az egérnek is útban lesz. ha hátul a csati lábbal letörni is könnyebb, ha az öledben tartod. meg ronda is ha mindenfelé kábeleken lóg szegény. dellen a power is meg a hálózat is hátul van, folyton matatás megy rádugáskor, ezredszerre is. ha oldalt van meg csak eldöntöd a fejed és látod. olyan kitűnő leosztás, mint az x200-on (és a macbookokon) nincs máshol, legalábbis én még nem láttam.
nyilván mindenkinek más súllyal esik latba, nálam fontos volt és még most is fontos ez. a t61 is bénán néz ki, mert balra az ethernet áll ki (amihez még kínában sem találtam 90 fokban fordító adaptert), hátra a táp.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #16540 üzenetére
Gondolom uj koraban nem volt rossz az inverter, meg repedt a palmrest, ezeket leszamitva nem igen tudok hibat talalni a gepben, nagyon jo konstrukcio es vegre a ThinkLight is olyan amilyennek lennie kene, szepen bevilagitja az egesz billzetet.
dbius: Bekapcsolt tartózkodási hely érzékelővel sem megy nalam a GPS, szinten Win7 SP1-et hasznalok, 64 bitest.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #16376 üzenetére
Hm, letompitani nem igen tudod szerintem notiban, ha csak a kerreges zavar, AAM-mel vissza lehetvenni fejpozicionalas sebesseget, a motorzaj ellen szerintem csak csere segitehet, kerdes, hogy valztozna-e a valamit a helyzet, a 5400-as vinyom se halkabb mint a 7200-as.
-
modeller
aktív tag
válasz
Magnum_ #16341 üzenetére
Az eredeti kérdésre visszatérve, nálam SSD a rendszervinyó és ultrabayben van néha egy 320-as sima vinyó, amit én is ritkán használok. Ebben a "szar" win7-ben úgy működik, hogy ha a safely remove ikonnal eltávolitom a HDD-t, akkor az leáll, ha pedig szükségem van rá, akkor a kioldó gombot elég kinyitni-visszacsukni (vinyót meg sem kell mozditani) mert a pöcök visszatolására visszakapcsolja a win a tápot és újra elérhető a vinyó. Hasonló mint amit az optikai meghajtóval lehet csinálni, hogy gombnyomásra kapcsol csak vissza.
-
Gondwana
addikt
-
válasz
Magnum_ #16174 üzenetére
nekem egy ilyenem van [link]
ez szerintem utazó méret. szerintem kényelmetlenül kicsi. viszont a festése az a puha gumis bevonat.
kiváncsi leszek mikorra kopik majd le róla. csak azért használom, mert mellékelve volt az x200-asamhoz.
van egy mx500asom is. amikor 1 hónap után hazakeveredek, felér egy gyógyterápiával annak a használata. -
^Clown
addikt
válasz
Magnum_ #15876 üzenetére
Ma láttam az apróban 2,5" IDE SSD-t, 16Gb-os 15K-ért. Én megvenném!
-
-
^Clown
addikt
válasz
Magnum_ #15677 üzenetére
T30 Manual: 77. oldal.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #14997 üzenetére
Nem, annyi a lenyeg, hogy AHCI modban legyen a SATA vezerlod, illetve Win7 op.rendszer is szukseges (talan Vista-val is megy).
De ezzel a progival le tudod ellenorizni, hogy van-e TRIM-ed: [link]
mas: T61-hez hany fele billentyuzet volt? Melyik a legjobb? Bill. csere eseten ugye nem ugrik a gari?
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #14990 üzenetére
de lehet, csak én nem értek hoz
zzáHelyesírás azért megy?
ÉKE!
Gondolom, bekapcs után F1-gyel a BIOS-ban vagy, onnan meg elvileg egyértelmű - noti BIOS-ok nem szoktak bonyolultak lenni.
de azért nem fillérekért mennek a HDD-k
10k egy hibátlan WD3200BEVT a Hardveraprón. De ha szemfüles vagy, lassan 500 GB-os notivinyót is kapsz ennyiért.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Magnum_ #14987 üzenetére
Esetleg miért nem veszel egy hdd-t? Fillérekért lehet kapni, ha adattárolásra kell az ultrabaybe? A gyárit meg elrakhatod (szerviz) recovery-nek.
Ha XP, akkor azt elég bajos magyarosítani. Vista már esélyesebb. Windows7 ultimatet gond nélkül tudod magyarra állítani. Letölti hozzá a megfelelő MUI-t a windows update, és kész. Home Premium, és Professional esetén a telepítő médiába tudod integrálni a magyar MUI csomagot. Így legális [link] -
-
Rez_Grof
őstag
válasz
Magnum_ #14982 üzenetére
Ha a gyari HDD atrakod ultrabayes tartoba es a helyere masik HDD-t vagz SSD-t teszel akkor meg latja mint masodik HDD es termeszetesen hasznalni is tudod akar meg rendszer HDD-nek is. Termeszetesen az uj HDD-re telepitett oprendszerben levo felhasznalodnak jogosultnak kell lenni a regin levo adatokahoz, de hozza fogsz ferni minden tovabbi nelkul.
-
^Clown
addikt
válasz
Magnum_ #14680 üzenetére
Köszi az érdeklődést! Addig is TOZ X40-ét tudom a figyelmedbe ajánlani
-
lapa
veterán
válasz
Magnum_ #14295 üzenetére
én személy szerint az x200s-t kikiáltottam valaha legjobb notinak. kedvelem még az x200t -t, az x201s -t, az x201t -t, a t410s -t, az x300 -at, az x301 -et, az x30 -at, az x31 -et, az x32 -t, a t21-et, a t22 -t, a t23 -at, a transnote-ot, a mogyorós csokoládét, a lukas csokoládét, a tavalyi csokoládét és minden olyan csokoládét, amit csak gyártanak a világon.
szóval ezeket mind megvenném gyorsba, de a franc se akar az udvaron aludni ilyen hidegben, gazdasszonyom viszont rövid úton kivágna, szal inkább kussolok.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #14105 üzenetére
Gondolom levált a vga chip az alaplapról, tudtommal van aki foglalkozik ennek a javításával, de kérdéses az eredmény illetve annak tartóssága, bontott lap meg kb. annyi mint maga a gép, helyedben szétbontanám és eladnám darabonként, helyette meg vennék egy T43-at.
Noti vásárláshoz én is az említett típusokat ajánlanám, van otthon faternak egy Latitude D630, nekem meg volt D620-am, jó gépek, de azért nem egy kategória a ThinkPad-del az biztos.
-
Shadowfax
addikt
-
Tim82
félisten
válasz
Magnum_ #12262 üzenetére
X31-ben gyárilag nem Celeron proci, hanem Pentium M (Banias magos) van. A proci nem is cserélhető, mert az alaplapra van forrasztva. 512 MB RAM kell, hogy legyen benne, nem 500 (legfeljebb az eladó hülye és nem veszi észre, hogy 8-64 MB-ot lefoglal belőle az integrált Intel Extreme Graphics). USB-ről tudtommal nem boot-ol, csak dokkolóba rakott optikai meghajtóról (emlékszem, Grafiqs fórumtárs szívott ezzel ezerrel 2-3 éve, hogy nem akart összejönni, csak X3 Ultrabase-ről az oprendszer telepítés).
Oké, hogy most nagy divatja van az X40/X41-eknek, de azért nem árt elfelejteni, hogy az X31-be beletehető 2 GB DDR RAM és normál méretű PATA notivinyó! Egy X40-re meg ugye rá kell még költeni egy SSD árát, ha tényleg gyors gépet akarsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Szemüveges topik
- Motoros topic
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest