- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Amazon Kindle
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Gen8-ban van aki non ECC ramot használ? Mert több helyről is azt láttam vissza, hogy ECC ramokkal használják, a Kingston oldala is csak azt hozza fel stb. Szóval mennek a non-ecc ramok is? Kifejezetten a Gen8-ra vonatkozik a kérdés, a korábbiaknál tudom hogy megy.
-
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Nem tudom a microserveren hogy van, de a többi hp szerveren bekapcsolás után F8-al be lehet lépni az iLO setupba, ott át lehet írni mindent, felhazsnálót felvenni stb. Gyanítom ez megy a microserveren is, csak arra kell figyelni, hogy a RAID konfig is F8, csak eltérő időben jönnek fel.
-
Dave™
nagyúr
szinte mindenben jobb a gen8, de a fogyasztás szerintem kivétel, abban jobbak a régebbiek (n36l, n40l és talán még az n54l is). Persze minden másban jobb a gen8, szóval ne sajnáld azt az egyet cserében jóval erősebb is.
giorgio: mennyivel jobb ez egy openelecnél?
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Én azt értem, csak azt kérdeztem, hogy előre utalsz vagy utánvéttel fizetsz készpénzben, átvételkor?
Amúgy ezzel sincs alaplapi hardveres RAID5, csak hw RAID 1+0, innentől alig nyernék vele valamit, le is beszéltem magam róla De ha most vennék, tuti ezt venném, mert nagyon jó gép. Az alacsony fogyasztású i3-as cpukkal pariban van a teljesítménye a kisebbik modellnek is, nem semmi.
-
Dave™
nagyúr
Ezek hihetetlenül jó árak, pl. a G1610T ajánlott nettó ára 449 USD, az USA-ban. Nem tudom elképzelni, hogy ezt hogyan hozták össze, lehet megint gyártói támogatást kapott. Erősen elgondolkodtam az N36L cseréjén, de sajnos a RAM itt 1600-as, nekem meg 1333-as van, és most eléggé drága. Nagyon jó gép viszont.
-
-
Dave™
nagyúr
Elvileg igen, próbáld ki. Azt nem tudom a konfigot itt is a diszken tárolja-e, de ebben a gépben minden további nélkül használhatod csak az egyik felét is a tükörnek. 4 winyóval már 1+0-t is használhatsz (nem tudom hirtelen, hogy a microserver is támogatja-e), ennél 2-2 diszket RAID0-ba fűz, majd ezt a két RAID0 tömböt tükrözi. Ez jóval gyorsabb írásban és olvasásban is, sőt, duplikálva is van.
-
Dave™
nagyúr
válasz radi8tor #4112 üzenetére
A hardveres RAID-nél a konfiguráció a diszken tárolódik, onnan tudja a vezérlő hogy az egy RAID tömb. Ez mondjuk a rendes vezérlőkre igaz, a microserver alaplapi soft raidje szerintem nem egy komoly megoldás, de még ha így is van, ha kiesik a tükör egyik fele gond nélkül tudod használni a megmaradt egy diszket is. Legrosszabb esetben a postnál jelezné, hogy kiesett a tömb egyik fele és cseréld a hibásat, de ettől még elindul és hibátlanul működik a másik. Tehát ettől félni szerintem nem kell, nincs miért. Pont azt tudja, amire kitalálták. Ráadásul olvasásnál elvileg gyorsabb is a RAID1 az egylemezes konfigurációnál.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz radi8tor #3934 üzenetére
Ha nem kell a plusz teljesítmény, akkor szerintem abszolút értelmetlen váltani. Sokkal kisebb az esélye, hogy a következő egy évben baj lesz az alaplappal vagy a táppal, mint annak, hogy valami baja lesz. Ehhez képest viszont nagy felárat fizetnél az egy év "nyugalomért". Én nem aggódom miatta, ha valami baja lesz, majd akkor foglalkozom vele. Sok HP szerverrel foglalkozom, a típushibáktól eltekintve nagyon ritka a darabszámhoz képest mind a táp, mind az alaplapcsere.
-
Dave™
nagyúr
válasz Maximusz #3924 üzenetére
Ebből ami tuti menne a samba és az nfs, de az openelec egy htpc os, attól sokkal többet nem érdemes várni. Bár rtorrent van rá, és jól is működik, szóval még azt is tudja, de szerintem is érdemes bele venni egy olcsóbb vgat. Nekem n36l mellett van egy amd 6450-es és minden kiválóan fut.
-
Dave™
nagyúr
válasz Jim Tonic #3903 üzenetére
De a keretes hdd-ken van AHCI a gyári fw-vel is, csak a külön sata porton és az esatan nincs. Ez utóbbi azért kicsit logikai bukfenc lévén ez a lényege. A belső keretes hddknél pedig gondolom a backplane nem aktív és ezért nincs hot swap, nem az AHCI miatt (mert azokon támogatott alapból is).
-
Dave™
nagyúr
Ha még nem lett volna: az új firmware update-el kiválóan települ és megy a Windows 8.1 az alaplapi hálókártyával is.
-
Dave™
nagyúr
válasz zsolt501 #3756 üzenetére
A win 8.1 sem megy vele, csak letiltott NIC-el. Nem jó a win 8-as driver, sem a broadcom, sem a hp. A sima 8 és a sima 2012 megy vele gond nélkül. Elég érthetetlen, de ez van. Esetleg ha muszáj tegyél bele pcie hálókártyát, az alaplapit pedig tiltsd le, úgy menni fog.
-
Dave™
nagyúr
A RAID 1 olvasáskor elvileg gyorsabb egy szimpla HDD-nél. Sokat szerintem nem érezni belőle, filmekhez inkább egy HTPC-s VGA javasolt, mert a CPU nem túl acélos. Megfelelő VGA-val viszont egy szinte mindenes kis HTPC-t + NAS-t kapunk, szerintem - és sokak szerint - zseniális ár/érték aránnyal
-
-
Dave™
nagyúr
A RAID 1 amit pl. a microserver is nyújt BIOS-ból gépfüggetlen, nem? Az egy sima tükör, ha berakom egy akármilyen másik gépbe, ugyanaz a sima NTFS filerendszerű meghajtó lesz, mint ami lenne önmaga is, az össz különbség annyi, hogy le van mentve a lemezre a RAID tömb konfigja is, onnan tudja, hogy ő egy tükör egyik fele, de mivel tükör, kiválóan működik önmagában is.
-
Dave™
nagyúr
Sleep mód sehogyan sem varázsolható rá? Amióta HTPC-ként használom, ez az egy hiányzik, de nagyon. Most vettem hozzá egy ilyet, ezzel remélhetőleg egy álom lesz a távirányítása
-
Dave™
nagyúr
Hehe, most néztem, árulják HP Media Serverként is, van benne egy 250-es HDD meg egy HD6450, és majdnem 90k az ára. De már az alap is 46, jókor vettem az N36-ost 32-ért.
-
Dave™
nagyúr
Na vettem tegnap egy HD6450-et. Azért ez lett az 5450 helyett, mert több videóformátumot dekódol az UVD3-mal, és csak minimálisan drágább Gyönyörűen visz mindent XBMC-vel, maximálisan elégedett vagyok a végeredménnyel.
-
Dave™
nagyúr
Külföldi fórumokon írták, hogy az integrált HD4200 is támogatja a DXVA-t és hogy megy a full HD dekódolás is XBMC-vel. Na már most nekem szakaszosan megy csak a 720p is, az alap driver van fent, amit a Win7 talált. Van annál jobb? Amit találtam 2008 R2 alá való, de nem engedi frissíteni rá, mert szerinte az a legfrissebb, amit ő alapból felrakott. Tudom, hogy D-SUB-on rosszabb a képminőség, mint HDMI-n, de egyelőre megtenné, csak nem tudom miért nem akarja az igazságot, holott többen is írták, hogy a HD4200-al is megy. XBMC-n be van állítva a DXVA.
Köszi!
-
Dave™
nagyúr
válasz radi8tor #456 üzenetére
Hú, nagyon amatőr vagyok, bár sima PC-n menni szokott úgy is, ha benne hagyod. Du. ki is próbálom, köszi. Ha HTPC-nek (is) akarom használni, egy LP-s Sapphire 5450 megteszi, ugye? DXVA-val gondolom megy a full hd is rendesen, XBMC-vel ill. KMplayerrel használnám. A hangot szerintem egy USB-s DAC-al oldanám meg, mivel a HDMI-t csak a tv-be tudom beledugni.
-
Dave™
nagyúr
Miért lehet, hogy a Win7 nem akar felmenni rá? Megy a telepítő, de újraindulás után megint elölről kezdi, mintha most indult volna csak el. IDE, RAID, AHCI módban is. Pendrive-ról próbáltam. Ötlet?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest